Tartışma:Güllaç

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mutfak (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mutfak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mutfak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

15. yüzyıl ortalarından önce Amerika keşfedilmemişti Osmanlı'da mısır yoktu.

ben de bu sorunu paylaşacaktım. Mısır 1600lü yıllarda Osmanlı coğrafyasında görülmeye başlanmış, dolayısıyla mısır değil de buğday nişastası olabilir.
Sorunuzun cevabını bilemediğim için üzgünüm. Maalesef ansiklopedimizde "kaynaksız" çalışmak gibi kötü bir alışkanlık var. O nedenle bu bilginin nereden alındığını bilemiyorum. --E4024 (mesaj) 15:13, 11 Temmuz 2014 (UTC)

Maddedeki resmi kendi çektiğim bir resimle değiştireceğim. Benimki "harika" olduğundan değil, pastanede yapılmış sıradan bir güllaç. Sorun şu: Bu resimde tepsinin altında gazete kağıdı! var. Çok zevksiz bir sunum. (Üstelik gazetede "Gaymak gibi bir film, yeyin gari" diye bir haber başlığı okunabiliyor. O gazeteyi bulursak kaymak veya Türk sineması maddelerinde kullanabiliriz. :-) Bu vesileyle söylemek istiyorum. Arkadaşlar, imge (öz Türkçeci olmayanlar için imaj) çok önemlidir. Mesela bir metal çaydanlık fotoğrafı geziniyor bütün Vikilerde, özellikle "Türk çayı" veya benzer Türk maddelerinde. Sanıyor musunuz ki iyi niyetle konuluyor? (Bence "bakın Türklerin sofra düzenine" yaklaşımı ile ekleniyor; yanılıyor olabilirim, herkes gibi. Assume good-will, E4024. :-) Çok mu zordur porselen bir demlik bulup fotoğraflamak? Paşabahçe'ye gidip rica etsek memnuniyetle izin verirler. Benden bu kadar... --E4024 (mesaj) 08:24, 9 Temmuz 2014 (UTC)

"Her yıl özenle beklediğimiz" Burayı kaldıracağım çünkü herkes her yıl özenle beklemeyebilir.

Cymanteg (mesaj) 20:11, 31 Ağustos 2014 (UTC)