Tartışma:Elif Şafak

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

yapılan alıntılar GNU Özgür Belgeleme Lisansı'na uygundur.

  • Daha detaylı açıklarsanız iyi olur... zira sitede içeriğin GÖBL olduğuna dair bir ifade mevcut değil. - Noumenon mesajkatkılar 21:09, 22 Haziran 2006 (UTC)
  • Sanrım bir takım ince detayları kaçırmışım, sayfanın tamamı verdiğiniz linkten bir alıntıdır, çekincelerinizi hak veriyorum. Sayfa'da uygun güncellemeleri yapana kadar içeriğini şimdilik değitiriyorum. Cagatay.akcadogan
  • Hassasiyet ve anlayışınız için teşekkürler. Telif hakkı saklı içerik çıkarıldığı için telif şablonunu kaldırıyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 11:18, 24 Haziran 2006 (UTC)
  • metinde güncel nitelikte bir bilgi göremedim ve etiketi çıkarttım. eğer son davadan sözediyorsanız, şu andaki karar yazılmış. yeni bir karar verilirse o da eklenir.
ancak metinde yazarın kendi sitesinden alıntılar ve dolayısıyla telifli bölümler var. --kibele 15:48, 26 Eylül 2006 (UTC)
  • Medyada geniş yer alan konular ile ilgili maddeler 1-2 hafta gibi bir süre ile güncel olarak değerlendirilmelidir ve {{Güncel}} şablonu konulmalıdır. İleride bir Vikihaber'imiz olacak ise bu gibi araçları diğer vikilerdeki gibi yavaş yavaş kullanmaya başlamalıyız. Daha bugün Avrupa Parlamentosu görüşmelerinde Elif Şafak adı onlarca defa geçti, bütün Türkiye televizyondan seyretti. İnsanlar güncel olduğu için Elif Şafak kimdir diye merak etmez mi? Onun için güncel şablonu gibi faydalı araçları kullanıyoruz ki insanlar güncel maddelere katkıda bulunsunlar. --Timurberk 16:28, 26 Eylül 2006 (UTC)
  • doğrusu ben güncel şablonunu böyle değerlendirmemiştim, haklı olabilirsiniz. ama yine de bu bir biyografi ve bu şablon bende tamamının değişebileceği gibi bir izlenim yaratıyor. gerekli görülüyorsa (belki son kısma) eklenebilir. --kibele 16:37, 26 Eylül 2006 (UTC)
  • Ekolü Post-Modernizme giriyor, bahsedilse iyi olur.78.170.55.243 09:12, 14 Eylül 2011 (UTC)

katılıyorum.88.230.65.32 14:36, 16 Şubat 2012 (UTC)

"Her fırsatta babasıyla görüşmediği ve kendisinden nefret ettiğini açıklamaktan çekinmeyen Elif Şafak, Strazburg doğumlu olmasına rağmen resmi kayıtlarda Adana,Yüreğir Sarıçam köyü nüfusuna kayıtlı olarak görünmektedir. Elif Şafak, gazeteci Eyüp Can ile evli olmasına rağmen resmi kayıtlarda soyadı ‘Sağlık’ olarak görünmektedir. Babasının soyadının ’Bilgin’, annesinin soyadının ise ’Akayman’ iken Elif Şafak’ın resmi kayıtlarda soyadının ’Sağlık’ olarak geçmesi ise ister istemez ’Elif Şafak kimin kızı?’sorusunu akla getirmektedir." Osman Tığraklı, Yeniçağ --Timurberk 10:26, 29 Eylül 2006 (UTC)

Yeniçağ gazetesi yazarını çok kınadım, ne biçim bir yazı bu böyle? "Sağlık", Elif Şafak'ın kocasının soyadı. Zira Elif Şafak'ın eşi Eyüp Can Sağlık. Bir zahmet bu ismi tam öğreniverseymiş, ulaşılması çok kolay bir bilgi ne de olsa. İnsanların doğum yerleri ile nüfusa kayıtlı oldukları yer farklı olabilir. Ben de Adana doğumluyum ama Kadıköy, İstanbul nüfusuna kayıtlıyım, bir tuhaflık yok bunda. İnternette de yayınlanan bir röportajda babasının soyadının Bilgin olduğunu, babasıyla her türlü bağı reddettiği için Bilgin soyadını kullanmadığını, annesinin adı olan Şafak'ı kullandığını söylemiş zaten. http://www.dusle.com/icerik/index.php?p=25&kt=6&es=64 --Başak 10:43, 29 Eylül 2006 (UTC)

hadi o yazı gazetede yayımlanmış. peki bir vikipedist 'elif şafak kimin kızı' diye sonlanan yazıyı neden buraya koyuyor? böyle belden aşağı vurmalara, imalara ne gerek var bir yazarın tartışma sayfasında? adalet isteyenlerin başkalarına karşı da adaletli olmayı öğrenmeleri gerekir. herkese karşı. --kibele 10:56, 29 Eylül 2006 (UTC)
Ben hiç yorum yapmadım. Paragrafı kesmeden tamamen aldım. Bu konuda da hiç bilgim yok. Ben sadece "Akayman" soyadını araştırırken bu bilgi çıktı. Elif Şafak'ın düşüncelerine de, ona karşı olan düşüncelere de taraf değilim. Bu konu güncel olduğu için katkıda bulunuyorum. Birisi soyadı meselesini maddede açıklığa kavuştursun. --Timurberk 19:44, 29 Eylül 2006 (UTC)
maddede açıklığa kavuşturulması gereken bir durum yok bence. eksik bilgi olduğunu düşünen ve doğrusuna ulaşan ekler. ama diyelim ki nüfus kağıdında babasının soyadı yazıyor, bunu kullanmak istemeyen birine burada ille bunu dayatmak mı gerekiyor? eğer ille de gerekli görüyorsanız Başak'ın mesajındaki bilgiler doğru, onları geçirebilirsiniz maddeye. --kibele 00:01, 30 Eylül 2006 (UTC)
Ne dayatması? Öyle bir derdim yok. Sonra bir ansiklopedik maddede, maddeye konu olan kişinin tercihlerinin ne önemi var? Bir bilgi varsa yazılır. Bilgi saklanır mı hiç? --Timurberk 01:12, 1 Ekim 2006 (UTC)

Prof. Dr. Nuri Bilgin'in kızı. Şimdi nüfus kaydında adı Elif Sağlık olarak geçiyor. --Cansız 00:05, 14 Ekim 2006 (UTC)

Bu durumda sayfa başlığını Elif Sağlık olarak değiştirmemiz gerekmez mi? Elif Şafak'tan yönlendirme yapılabilir? 85.100.174.237 22:51, 31 Aralık 2006 (UTC)hakand

Rutkay Aziz örneğinde olduğu gibi, toplumda tanındığı adı makale adı olmalıdır. Elif Sağlık bu makaleye yönlenmelidir. Silikonvadisi 11:53, 30 Nisan 2008 (UTC)