Vikiproje tartışma:Edebiyat

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Edebiyat (Proje-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Edebiyat maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Edebiyat kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Proje  Bu madde Proje-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Alt sayfalar[kaynağı değiştir]

Maddedeki alt sayfaları silip (katılımcılar hariç) projenin ana sayfasında tümünü birleştireceğim. Gereksiz sayfa oluşturmaya gerek yok. --Hedda Gabler (eski) (mesaj) 10:47, 3 Ağustos 2017 (UTC)

Medya imtiyazları[kaynağı değiştir]

Kategori:Medya imtiyazları kategorisinde bulunan medya imtiyazlarında anlam ayrımı yaparken kimisinde parantez içerisinde "seri" yazılmış kimisinde "imtiyaz". Hangi kullanımı tercih etmeliyiz? Bununla ilgili bir yönerge var mıdır? ~ Z (m) 22:19, 21 Ağustos 2017 (UTC)

Ayrıca @Pragdon, @Hedda Gabler (eski) bu konu daha çok Vikiproje:Sinema ve Vikiproje:Edebiyat projelerini ilgilendiriyor. Bence bu konuda, projeler bir çalışma üzerine gitmeli. Çünkü bu maddelerin neredeyse hepsi taslak ve ne anlatmaya çalıştıkları bile belli değil çoğunun. Burada bulunan medya imtiyazları sadece filmleri kapsamıyor. İçerlerinde romanlar, çizgi romanlar ve video oyunları da dahil. Çizgi roman ve video oyunları gibi projelerimiz olmadığı için şu anda romanlar ile ilgili olan kısımları Edebiyat projesi ve filmler ile ilgili olan kısımları da Sinema projesi üstlenebilir. ~ Z (m) 22:32, 21 Ağustos 2017 (UTC)
  • Bu tip konular proje sayfalarında konuşulsa daha iyi, burada değil. Spor projesinin tartışma alt sayfasına bakın mesela, yeterince aktiftir. Bunu da oraya taşımanız yerinde olacaktır.--RapsarEfendim? 01:13, 22 Ağustos 2017 (UTC)

Merhaba,

Edebiyat VP, biraz daha aktif hâle getirmek adına VP:Edebiyat çerçevesinde Franz Kafka maddesinin Türkçeye çevrilmesini öneriyorum. /Katılımcılar kısmındaki "aktif" arkadaşların görüşlerini almak için onları pingliyorum. @Ahmet Turhan, @Kibele, @Kingbjelica, @Gufosowa, @İazak. --Hedda Gabler (mesaj) 18:33, 5 Şubat 2018 (UTC)

Projenin durgunluğa ters orantılı bir öneri gibi geldi bana. Bence eksikler belirlenerek yeni yeni maddeler açmak hem eğlenceli olur hem de durgunluğa karşı küçük bir adım olur. Bir liste üzerinden çalışabiliriz.--Kingbjelica (mesaj) 20:58, 5 Şubat 2018 (UTC)

Ben destek veririm. Tek madde yerine listeyi tercih ederim, ama ikisine de varım. --•gufosowa•✆• 11:51, 6 Şubat 2018 (UTC)

Liste olarak Şablon:Dünya Fantezi Ödülleri - Yaşam Boyu Başarı şablonundaki kırmızı başlıklara ne dersiniz? --•gufosowa•✆• 22:19, 6 Şubat 2018 (UTC)
@Gufosowa. ben ana maddesini açtım. @Kingbjelica sen ne dersin? Verilen şablonu açalım mı? --Hedda Gabler (mesaj) 17.15, 24 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]
Uygundur fakat pek etkin olamayacağım şu sıralar :(, yine de aklımda olacak. Gündelik yaşam pek yorucu maalesef.--Kingbjelica (mesaj) 20.15, 24 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]

Ursula K. Le Guin projesi[kaynağı değiştir]

Gerçi bu sayfada son yazışma iki yıl öncesine dayanıyor ama hâlâ takip eden olabilir diye yazıyorum. Ursula K. Le Guin maddesini İngilizcesinden çevirerek genişlettim. Ancak maddenin geliştirilmesi için yapılacak daha birçok iş olduğundan, Vikiproje:Edebiyat ile ilgilenen gönüllülere sesleniyorum. Öncelikle maddenin tashihinin yapılması lazım hem yazım hem anlam düşüklüğü kontrolü açısından. Çeviriyi yaptığım için tashihi başkalarının yapması daha doğru oluyor. Kırmızılıkların açılması elzem elbette. Bir de "Eserleri" bölümünün çalışmasını başlattığım Ursula K. Le Guin bibliyografyası listesine taşınıp ana maddeden çıkarılması gerekiyor. Eğer bu Vikiproje ile ilgilenenler böyle bir proje ile ilgilenip katılabilirse Vikipedi'ye iyi bir madde daha kazandırabiliriz. Şimdiden teşekkürler. --Mskyrider ileti 10.47, 10 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]

Bir süredir sayfada yaptığınız değişiklikleri izliyordum. Katkılarınız için teşekkürler. Müsait olunca okumasını yapacağım. Kırmızı bağlantılara da el atarım. --•gufosowa•✆• 14.15, 11 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]
Ben de yardımcı olmaya çalışırım. Kafka maddesi de aynı şekilde ilgiye muhtaç. — Hedda Gabler (mesaj) 15.20, 11 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]