Tartışma:Black metal

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ya ne bu böyle değinilen yalnızca heavy nin alt kolu olduğu ilk yazılar daha bilgilendirici yani biraz daha bilgilendirici olması yönünde bir dilekte bulunucaktım. :D



Black metal'in ansiklopedi olduğu sanılan biryerde yazılı olması gereken özellikleri bunlar mıdır? Black metal hakkında hiçbirşey bilmeyip de öğrenmek isteyerek bu sayfayı okuyan birisi "insanoğlunun en büyük başkaldırısıymış, ha tamam, şimdi oldu" mu diyecektir? --85.97.117.160 20:12, 4 Nisan 2007 (UTC)

Bilginiz varsa katkıda bulunun. Çekinmeyin. ----Ddenkelmesaj 20:17, 4 Nisan 2007 (UTC)

bu sayfayı anahatlarıyla ilk oluşturan bendim... hayır, tabii ki yazdığımın silinmiş olmasına kızmıyorum, kızdığım gerçekten ansiklopedik sayılabilecek maddelerin silinip yerine böyle tümüyle subjektif ifadeler yazılmış olması (sorun ifadelere katılıp katılmadığım değil, buranın edebiyatla ya da black metal le ilgili bir forum olup olmaması. son olarak diyeceğim şudur ki, uzun uzun türk vikipedisi için kasmak istemiyorum, nasıl olsa birileri yazdıklarımı silip yerine edebi-felsefi bir şeyler döktürecek kendince...--85.97.117.160 21:18, 4 Nisan 2007 (UTC)

Eğer kaynaklı ve biraz zaman harcayarak yazarsanız kimsenin el atabileceğini sanmıyorum.Kaynaksız sadece yoruma dayalı başlık çıkartıldı.Saygılar--Machiavelli' msj 21:23, 4 Nisan 2007 (UTC)

kendinizi kasmayın, bu adamlar burada anlatılanlar kadar derin değil. anlatılanlar, yazılanlar doğrudur ama çok takmayın, hele meraklısı değilseniz hiç bakmayın. tavsiyem uzak durmanız, ben profesyonel black metalciyim, cidden ilginiz yoksa bakmayın bile. çünkü bu müzik göründüğü gibi karanlıktır ama basit değildir. içine çeker, sonrası malum satanizm.. benim tavsiyem bu: isteyen dinleyebilir. teşekkürler.

Önemli olan tarafsızca bilgilendirmedir[kaynağı değiştir]

Maddede şu sözler yazılmış:

Marduk ,Dimmu Borgir vb. gruplar Satanizmi yoğun olarak işler. ... Ve bu gruplara saygı duyulmaktadır.Ülkemizde ise Metal Müzik yapanlara bile Satanist muamelesi yapılmaktadır bu son derece yanlıştır. Bunda medya'nın yapmış olduğu yanlışlıklar çoktur. Zira Black Metal Gruplarının Çoğu İskandinav Ülkelerindendir ve grup elemanlarının çoğu üniversite mezunu Çok ileri derecede İngilizce'ye hakim olan bilgili genç insanlardır. Ve birçok Felsefi ve Siyasi eseri incelemişlerdir.Bu da Black Metal ' in neden diğer müziklere kıyasla daha az icra edildiğinin göstergesidir

Bunların üniversite mezunu olup, çok ileri derecede ingilizce bilen ve bilgili genç insanlar olmalarının buradaki önemi nedir? Böyle olunca satanist olunmaz mı denilmek isteniyor? Önemli olan Black Metal'in ne olup olmadığıdır. Black Metal gibi müzik gruplarının müzik sözlerinin içeriğini tam olarak anlayabilen var mıdır acaba? Neden bu gruplar kendilerine Marduk, Hilal Hubal gibi adlar veriyorlar? Aslında gayet basit. Bunlar birtakım esinler altındalar ve bu esinleri-ilhamları icra ettikleri müziğe yansıtıyorlar. Ben bu kişilerin kendilerinin bile söyledikleri sözlerin anlamlarını tam olarak kavradıklarına inanmıyorum. Herhalde uyuşturucu kullanıyorlar, transa giriyorlar ve sonra gelsin yukardan ilhamlar! Buraya uzatmamak için örnekler vermiyorum. Ama yanlış anlaşılmasın, madde gerçekler neyse onu içersin isterim, beni ilgilendirmez. Aslında arkasında satanizm olan şeyler yalnızca dışarıdan böyle görünenler değildir. Birçok kitap, roman gerçekte satanizmin ürünleridir ama birçok kişi bunların nasıl yazıldığını bilmez. Bir filmin içinde açık ya da gizli birçok simgeler bulunur, bunları kaç kişi anlayabilir? Neden Da Vinci Şifresi diye yazılmış bir roman ve film içerik olarak satanizmin simgeleriyle dolu. Bu tür kitap ve filmlerin gerçek müellifi gerçekten kitabın ya da filmin üzerindeki isimler mi? Hollywood sözü gerçekte hangi anlama gelir? Aslında burada biraz gizlenmiş bir anlam vardır. Hollywood gerçekte Holy-wood'dur, yani Kutsal odun (bkn. İştar). Eğer İştar'ı, Baal'ı, Tammuz'u, ya da bunların birleştiği Marduk'u iyi bilirseniz, ayrıca bunlara ait çeşitli simgeleri bilirseniz, dünyadaki birçok konunun aslında ortak bir kaynağı olduğunu görebilirsiniz. Örneğin benim için Da Vinci Şifresi'ndeki şifre kutusundaki şekil (Kırmızı gül, İştar yıldızı olan Pentagram), bunların arkasında neyin olduğunu bana söyler. Kutsal odun İştar'ı simgeler. Baal ve İştar'a yüksek tepelerde (eski yüksektepe -> Yeni Yüksektepe) seks ayinleri yapılır ve bunlara insanlar kendi küçük çocuklarını kurban ederlerdi. Hollywood sözcüğü de aynı şekilde bir tepenin üstüne kondurulmuştur. Hol(l)ywood yapımlarının çoğu, aşk, seks ve savaş tanrıçası İştar'ın özelliklerini, felsefesini (Yüksektepe felsefeleri) çok iyi bir şekilde yansıtır. Bana sorarsanız bazı insanlar rüyalar yoluyla, transa girerek vs. ilhamlar alırlar (Sufizmdeki içe doğan bilgi ile, New Age gibi konularla, kendine ("Mezarcı" adı bile anlam dolu!) ben Mesihim diyenleri gözönüne alın) ve sonra da bunları üretirler. Bu yüzden yalnızca Black Metal gruplarının satanizmle ilgili olup olmadıkları pek de önemli değildir. Pentagramı-beşgenyıldızı ve diğer simgeleri kullanmayan var mı? --Hilallah 20:24, 22 Şubat 2010 (UTC)