Tartışma:Barış Derneği Davası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Madde içeriğindeki yanlışlıklar[kaynağı değiştir]

Madde de bazı ifadeler var. "dava sürerken, sanıklardan Metin Özek'in de üyesi bulunduğu "Savaşa Karsı Hekimler" isimli kuruluş Nobel Barış Ödülü'nü almıştır." diyor buna da kaynak artık aynı ifadelerle yazılan bazı internet siteleri görülüyor. Nobel Barış Ödülü alan listeye bakıyorum Savaşa Karşı Hekimler diye bir kuruluş yok. 1985 yılında nobel ödülü alan kuruluş ise Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler adlı kuruluştur.Ayrıca Metin Özek'in üye olduğu Kuruluşun nobel almasıyla dava ya da dernek arasında ne bağlantı var? --Muratero 18:04, 29 Kasım 2016 (UTC)

@Muratero Öncelikle ödül alan kuruluşun ismi maddede yer almıyor, kaynakta yer alıyor. Ortada bir yanlışlık var ise kaynağı yaratan T24'ün yanlışlığı var. Bu bizi veya maddeyi ilgilendiren bir konu değil zira kaynak, adaylık için verildi ödül kazanan kuruluş için değil. Bu sebeple ödül alan kuruluşun ismi vs bizi ilgilendirmiyor. Dikkat ettiyseniz sanıklardan Metin Özek'in de üyesi bulunduğu "Savaşa Karsı Hekimler" isimli kuruluş Nobel Barış Ödülü'nü almıştır cümlesi maddeye eklenmedi. Sadece sanıkların dava sürerken bu ödüle aday gösterilmesi belirtildi. Ve bu tartışma sayfasına taşıdığınız kaynak da bu adaylık için verildi.--Pragdonmesaj 23:20, 29 Kasım 2016 (UTC)
Ben dernek sayfasına ekleme yapacakken buraya eklemişim, dikkatiniz için teşekkürler. T24 gibi yayınlara dikkat edilmeli, ama benim diğer sorum ortada. 1984 yılında davanın sanıkları kim tarafından nobele aday gösterilmiş? Bu kaynak yanlışsa diğer açıklamada yanlış olamaz mı? Bence bu aday gösterilmenin resmi mi yoksa gayri resmi mi olduğu ortaya konmalı. Bu habere bakarsanız ne demek istediğim anlaşılacaktır. Herkes nobele aday gösterilir ama ödül komitesi kabul etmiş mi onu oraya koymalıyız.--Muratero 05:21, 30 Kasım 2016 (UTC)
@Muratero endişenizi anlıyorum bu adaylık konusu farklı kaynaklarda da bulunmakta kaynak şişirmemek için ekleme yapmak istemedim ancak eğer isterseniz eklenebilir tabi ki. Misal maddede verilen belgeselde de adaylıktan bahsediyor. Ya da Pınar Selek'in "Barışamadık" kitabında. Dediğiniz gibi, açıklamada yanlışlıklar olabilir ancak bir şekilde vikipedi politikalarınca bu tarz şeyler kaynak olarak kabul ediliyor. Endişenizi(mizi) ortadan kaldıracak tek çözüm yolu bahsi geçen açıklamanın yer aldığı kaynağın, kaynağını bulmaya çalışmak, ancak bu da çok zor ve neredeyse imkansız. Bu durum sadece burada değil, tüm vikipedi maddelerindeki kaynaklar için geçerli aslında.--Pragdonmesaj 05:44, 30 Kasım 2016 (UTC)
Bu cümle çok yanlış olmuş. Cümleyi okuyan herkes Barış Derneğindeki faaliyetleri sonucu aday gösterildiklerini düşünecek, halbuki alakası yokmuş. Zaten sanıklar denilmesine rağmen, tek bir sanık, hatta tek bir sanık bile değil, tek bir sanığın üyesi olduğu diğer bir dernek aday gösterilmiş. Barış Derneği Davası konusuyla uzaktan yakından ilgili değil. --Neolegen (mesaj) 05:35, 30 Kasım 2016 (UTC) --05:51, 30 Kasım 2016 (UTC)
@Neolegen Bunu düşünmek için Barış derneği maddesinde olmak gerekir. Çünkü, maddede de, kaynakta da bu adaylığı dava sürecinde gerçekleştiği belirtilmekte. Şu sanıklar ve ödül alan kurum ile bağlantısı olan sanığın durumu kafaları karıştırıyor galiba. Ödülü alan kurum ile sanıkların aday gösterilmesi arasında hiç bir bağ yok. Şu ödül alan kurumu ve ona bağlanan sanık ismini aklımızdan çıkaralım, zira bu maddede de yer almıyor. --Pragdonmesaj 05:44, 30 Kasım 2016 (UTC)
@Pragdon, lütfen kusura bakmayın. Kaynaktaki bir önceki cümleyi okumadan yazmıştım. Gayet yerinde olmuş cümlenin maddede eklenmesi. --Neolegen (mesaj) 05:51, 30 Kasım 2016 (UTC)
Kafa karışıklığına neden olan kaynaktaki bu bölümü çıkarttım. :) --Pragdonmesaj 06:04, 30 Kasım 2016 (UTC)