Yıldız Geçidi Evren bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Stargate Universe bölümleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Atla: kullan, ara

Yıldız Geçidi Evren, Kanada - ABD ortak yapımı bir askerî bilim kurgu televizyon dizisidir, Brad Wright ve Robert C. Cooper tarafından Stargate SG-1 ve Stargate Atlantis'in devam dizi olarak yaratıldı. Program bağımsız bölümler ve ayrı konulardan oluşur, diğer Stargate dizilerine göre sezon içerisinde daha uzun hikâyelere ve karakterlerin her bölümde psikolojik durumlarına yer verilir.[1] Brad Wright dizinin üç ya da daha uzun sezon sürmesini umduğunu belirtti.[2]

Genel bakış ve DVD ile Blu-ray çıkışı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Orijinal yayınlanma tarihi Yapım Bölümler DVD yayınlanma tarihi Blu-ray yayınlanma tarihi
Sezon başlangıcı Sezon bitişi Bölge 1 Bölge 2 Bölge 4 Bölge A Bölge B
1 2 Ekim 2009 (2009-10-02) 11 Haziran 2010 (2010-06-11) Stargate SG-U: 1.0[3] 10 9 Şubat 2010 (2010-02-09)[3] Bilinmiyor Bilinmiyor 9 Şubat 2010 (2010-02-09)[4] Bilinmiyor
Stargate SG-U: 1.5 10 27 Temmuz 2010 (2010-07-27)[5] Bilinmiyor Bilinmiyor 27 Temmuz 2010 (2010-07-27)[5] Bilinmiyor
Complete Season 1[6] 20 2011 (2011)[7] 5 Temmuz 2010 (2010-07-05)[6] Bilinmiyor 2011 (2011)[7] 5 Temmuz 2010 (2010-07-05)[8]
2 28 Eylül 2010 (2010-09-28) Bilinmiyor Bilinmiyor 20 Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

1. sezon (2009–2010)[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk sezon 20 bölümden oluşmak üzere tasarlanmıştır.[9] Brad Wright ve Robert C. Cooper açılış bölümü için 3 seriden oluşan "Air" adlı bölümü yazdı.[10] Düzenli haftalarla yayınlanmak üzere 2 Ekim 2009 tarihinde bu 3 serinin ilk 2 bölümü olan "Air Part 1" ve Air Part 2" aynı gün ard arda 9 Ekim 2009 tarihinde de 3 bölümlük açılış serisinin "Air Part 3" adlı bölümü yayınlandı.[11] Aslında dört bölüm için ana başlık "Fire" olacaktı, ama hikaye ve senaryoda büyük bir bölüm uyumluluğu sağlanabilmesi için, yapımcılar "Darkness" ve "Light" ismindeki iki parçalık bölümle diğer dört bölüm olarak tasarlanan bölümü değiştirdiler, bu nedenle gelecekteki tüm bölümler yerine oturdu. "Justice" isimli bölüm birinci sezonun yarı finali oldu. İlk sezonun ikinci yarısı 2 Nisan 2010 tarihinden itibaren Cuma günleri Space ve Syfy kanallarında yayınlandı.[12]

# # Başlık Yönetmen Yazar ABD izleyicileri (milyon olarak) Orijinal yayın tarihi
1 101 ""Air (Part 1)" [13]" Andy Mikita [14] Robert C. Cooper & Brad Wright [10] 2.346[15] 2 Ekim 2009 (Syfy) [11]
Gizli üs Ikarius'a yapılan bir saldırı dolayısıyla ekip oradan tahliye edilmek zorundadır. Dr. Rush acele ile dokuz sembollü adresi çevirir (Stargate SG·1 symbol 06.svgQuestion mark3.svgQuestion mark3.svgQuestion mark3.svgQuestion mark3.svgQuestion mark3.svg Stargate SG·1 symbol 05.svg Stargate SG·1 symbol 14.svg Stargate SG·1 symbol 01.svg) fakat yıldız geçidi Kader ismindeki bir yıldız gemisine açılır, ama geçitten geçtikten sonra geriye dönüş mümkün değildir.[16] 
2 102 ""Air (Part 2)" [13]" Andy Mikita [14] Robert C. Cooper & Brad Wright [10] 2.346[15] 2 Ekim 2009 (Syfy) [11]
Tüm ekip gemiye ulaştıktan sonra, geminin yaşam destek sisteminin düzgün çalışmadığı anlaşılır ve bunu düzeltmek için bir yol bulmalıdırlar.[16] 
3 103 ""Air (Part 3)" [13]" Andy Mikita [14] Robert C. Cooper & Brad Wright [10] 2.447[15] 9 Ekim 2009 (Syfy) [11]
Destiny gemisi durur ve otomatik olarak yıldız geçidi bir gezegene açılır, ekip bu gezegende gemiyi tamir edebilecekleri malzemeyi bulabileceklerine inanmaktadır. Bu gezegen çölden oluşmaktadır ve oldukça sıcaktır. Bu arada Chloe Armstrong annesini son kez görmek için bir şans bulur.[16] 
4 104 ""Darkness (Part 1)" [17]" Peter DeLuise [17] Brad Wright [10] 2.099[18] 16 Ekim 2009 (Syfy) [19]
Sonunda geminin enerjisi tükenmek üzeredir ve sistemler düzgün olarak çalışmamaktadır. Gemi, ekibin çözüm bulabilmesi için muhtemel yaşanabilir üç gezegene yönelir. Bu arada, Eli Wallace olası bir kurtulamama ihtimaline karşı tüm mürettebatın bireysel mesajlarını kaydetmektedir.[16] 
5 105 ""Light (Part 2)" [17]" Peter DeLuise [17] Brad Wright [10] 2.015[20] 23 Ekim 2009 (Syfy) [19]
"Darkness"ten sonra Destiny bir yıldızla çarpışma noktasına gelir, bundan dolayı bir plan yaparlar ve geminin yaşanabilir olarak tespit ettiği üç gezegenden birine gitmek için çalışan son mekiği kullanarak gemiyi terk edeceklerdir. Ancak, mekikte 17 kişilik oda vardır ve bir kura ile kimin kalacağı belirlenecektir.[21] 
6 106 ""Water" [22]" Will Waring[23] Carl Binder [10] 1.974[24] 30 Ekim 2009 (Syfy) [19]
Su kullanımına konulan katı kısıtlamalar bile Destiny'nin gittikçe büyüyen su sıkıntısını durdurmaya yetmeyecektir, bu durum Albay Young ve Teğmen Scott'ı ölümcül bir buzul gezegende su aramaya zorlar.[21] 
7 107 ""Earth" [22]" Ernest Dickerson[25] Martin Gero[26] 1.626[27] 6 Kasım 2009 (Syfy) [19]
Mürettebatın bir kısmı, Dünya ile temas kurmak için Kadim iletişim aletini kullanır. Albay Young ise tehlikeli bir plan hakkında, Williams ve O'Neill'la buluşmak için Dünya'ya gider.[28] 
8 108 ""Time" [29]" Robert C. Cooper Robert C. Cooper 1.802[30] 13 Kasım 2009 (Syfy) [19]
Kader gemisinden bir grup araştırmacı ormanımsı bir gezegene giderler ve bu gezegende buldukları bir Kino'da kendilerine ait görüntüler bulurlar... 
9 109 ""Life" [31]" Alex Chapple Carl Binder 1.891[32] 20 Kasım 2009 (Syfy) [19]
Gemi mürettebatı, onları eve geri götürebilmenin gizemini taşıdığını düşündükleri bir cihaz bulur, bu sırada Teğmen Scott ve Camile iletişim taşlarını kullanarak Dünya'daki yakınlarını ziyaret ederler. 
10 110 ""Justice" [33]" Will Waring Alan McCullough 1.340[34] 4 Aralık 2009 (Syfy) [19]
Albay Young, mürettebattan birinin cinayetine karışmasından ve odasında bulunan silahdan dolayı geminin komutasından alınır ve yerini Camile Wray geçer. Bu arada Kader IDH (FTL)'den çıkar ve yakındaki bir gezegende eski ve hasarlı bir uzay gemisi bulurlar.[35] 
11 111 ""Space (Part 1)"" Andy Mikita Joseph Mallozzi 1.486[36] 2 Nisan 2010 (Syfy) [37]
İletişim taşlarında oluşan bir hata nedeniyle Albay Young kendisini yabancı bir gemideki birisinin bedeninde bulur. Young daha sonra tekrar Destiny'e geri döner. Mürettebat yabancı uzay gemisi ile temas kurmaya çalışır fakat yabancılar Destiny'ye saldırmayı tercih eder. 
12 112 ""Divided (Part 2)"" Felix Alcala Paul Mullie 1.600[38] 9 Nisan 2010 (Syfy)
Rush, "Space" bölümünde düşman gemileri tarafindan Destiny'nin gövdesinin delinmesi durumundan şüphelenmektedir. Aynı zamanda geminin gövdesinde bir izleyici olabileceği şüphesindedir. 
13 113 ""Faith"[39]" Will Waringref[40] Denis McGrath[41] 1.422[42] 16 Nisan 2010 (Syfy)
Destiny bir yıldız sistemine gelir ve geri sayım saatini etkinleştirmez. Mürettebat, tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri muhteşem bir gezegen keşfeder.[43] 
14 114 ""Human"" Robert C. Cooper Jeff Vlaming 1.313[44] 23 Nisan 2010 (Syfy)
Bu bölümde genel olarak geminin bilgisayarını karıştırıken hayatını tehlikeye atan Rush üzerine yoğunlaşıldı, ve onun Stargate Programı'na dahil edildiği zamana dönüldü. Dr. Nicholas Rush'ın şu an hayatta olmayan karısı Gloria Rush bu bölümde Michael Shanks'in canlandırdığı Daniel Jackson karakteriyle birlikte eski zamanda gözükecek. Ek olarak, bu bölümün ismi ilk olarak "Lucid (Anlaşılır, Açık)" olarak düşünülmüştü. 
15 115 ""Lost"" Ronn Schmidt Martin Gero 1.587[45] 30 Nisan 2010 (Syfy)
Gezegende kalan ekip üyelerinden Greer, üstüne çöken bir yıkıntının altında kalır, diğerleri onun öldüğünü düşünür ve onu geride bırakırlar, bu sırada Greer eski günlerini hatırlar, babasından çektiği çileleri ve annesinin aptallıklarını. Diğer yandan Destiny mürettebatı geminin kontrlollerini ele geçirebilmek için çalışmalara devam etmektedir, böylece gezegende kalan Eli, Chloe, Scott ve Greer'ı kurtarabileceklerdir. 
16 116 ""Sabotage"" Peter DeLuise Barbara Marshall 1.391[46] 07 Mayıs 2010 (Syfy)
Destiny gemisinin FTL sürücüsü aniden patlar gemi iki galaksi arasında kalmıştır ve mürettebat bu olayın bir sabote olabileceğini düşünür.Rush'ın eski sevgilisi uzay teknolojileri alanında uzmandır ve iletişim taşları ile gemiye getirilir. Dünyayla iletişin kurulurken gerçekleşen bir hatadan yararlanan Mavi uzaylılar Destiny'e saldırırlar, gemi ateş altındayken FTL sürücüsü tamir edilir, gemi önündeki galaksiye atlar. 
17 117 ""Pain"" Will Waring Carl Binder 1.554[47] 14 Mayıs 2010 (Syfy)
En son gidilen gezegende görevdekilerin üstüne kene yapısında bir canlı yapışır. İnsanların ense köküne yerleşerek onların alt beyinlerindeki korkuları ve en derin hislerini ortaya çıkartır. Canlının yapıştığı herkes halüsinasyon görür, TJ hastalarla uğraşırken Destiny diğer galaksideki bir gezegene ulaşmış olur. 
18 118 ""Subversion"" Alex Chappl Paul Mullie 1.454[47] 21 Mayıs 2010 (Syfy)
Mürettebat, Stargate Programı dışında başka kişilerin de Icarus Projesiyle ilgili olabileceğini düşünmektedir. Gemide bir ajan olabilir... 
19 119 ""Incursion (Part 1)"" Andy Mikita Joseph Mallozzi 1.178[48] 04 Haziran 2010 (Syfy)
Lucian İttifakı bir şekilde Destiny(Kader)'ye ulaşmayı başarır ve gemideki birçok mürettebatı rehin alırlar. 
20 120 ""Incursion (Part 2)"" Andy Mikita Joseph Mallozzi 1.469[49] 11 Haziran 2010 (Syfy)
Albay Young ve Kiva geminin kontrolünü ele geçirmek için uğraşırken, bir pulsar ise yaydığı radyasyon ile gemideki herkesi tehdit ediyor. 

2. sezon (2010–2011)[değiştir | kaynağı değiştir]

Stargate Universe ikinci sezonu Syfy tarafından 13 Aralık 2009'da duyuruldu. İlk sezonda olduğu gibi ikinci sezon da 20 bölümden oluşacak.[50] Dokuz bölüm şimdiden, baş dizi yazarları tarafından ayrıldı.

# # Başlık Yönetmen Yazar ABD izleyicileri (milyon olarak) Orijinal yayın tarihi
21 1 "Intervention (Part 3)"[51][52] Andy Mikita[53] Paul Mullie[54] 1.175[55] 28 Eylül 2010 (2010-09-28)[56]
22 2 "Aftermath"[53] William Waring[57] Robert C. Cooper[54] 1.070[58] 5 Ekim 2010 (2010-10-05)[56]
23 3 "Awakenings"[53] Andy Mikita[57] Joseph Mallozzi[54] 1.222[59] 12 Ekim 2010 (2010-10-12)[56]
24 4 "Pathogen"[60] Robert Carlyle[61] Carl Binder[54] 0.974[62] 19 Ekim 2010 (2010-10-19)[56]
25 5 "Cloverdale"[63] Alex Chapple Brad Wright 1.012[64] 26 Ekim 2010 (2010-10-26)[56]
26 6 "Trial and Error"[65] Andy Mikita Joseph Mallozzi & Paul Mullie[66] 0.967[67] 2 Kasım 2010 (2010-11-02)[56]
27 7 "The Greater Good"[68] Will Waring Carl Binder[66] 1.074[69] 9 Kasım 2010 (2010-11-09)[56]
28 8 "Malice"[70] Robert C. Cooper[71] Robert C. Cooper[66] 16 Kasım 2010 (2010-11-16)
29 9 "Visitation"[72] Remi Aubuchon[66]
30 10 "Resurgence (Part 1)"[73] Andy Mikita[74] Joseph Mallozzi[66]
31 11 "Deliverance (Part 2)"[75]
32 12 "Twin Destinies"[76] Brad Wright
33 13 "Alliances"[77] Linda McGibney[77]
34 14 "Hope"[78] Carl Binder
35 15 "Seizure"[79] Remi Aubuchon[80]
36 16 "The Hunt"[81] Joseph Mallozzi[81]
37 17 "Common Descent" Robert C. Cooper[79]
38 18 "Radio"[82] Carl Binder[79]
39 19 "Blockade"[79] Linda McGibney[80]
40 20 "Gauntlet"[79] Paul Mullie[80]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Mallozzi, Joseph (16 Ocak 2009). "January 16, 2009: Link Issues, Book Discussion, Internet News, and the Mailbag" (İngilizce). josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2009/01/16/january-16-2009-link-issues-book-discussion-internet-news-and-the-mailbag/. Erişim tarihi: 2009-01-17. 
  2. ^ Mallozzi, Joseph and Wright, Brad. "January 2, 2009: Brad Wright Answers Your Questions". 2 Ocak 2009. josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2009/01/02/january-2-2009-brad-wright-answers-your-questions/. Erişim tarihi: 2009-01-03 dil = İngilizce. 
  3. ^ a b "Stargate SG-U: 1.0 (2009)". Amazon.com. http://www.amazon.com/dp/B002R8JG58. Erişim tarihi: 12 Haziran 2009. 
  4. ^ "Stargate SG-U: 1.0 (Blu-ray) (2009)". Amazon.com. http://www.amazon.com/dp/B002R8JG5I. Erişim tarihi: June 12, 2009. 
  5. ^ a b Sumner, Darren (20 Mayıs 2010). "SGU Season 1.5 on DVD and Blu-ray July 27". Gateworld. http://www.gateworld.net/news/2010/05/order-stargate-universe-season-1-5-on-dvd-and-blu-ray/. Erişim tarihi: 21 mayıs 2010. 
  6. ^ a b "Stargate Universe – Complete Season 1 (DVD)". Amazon.co.uk. http://www.amazon.co.uk/dp/B002KW4PK2. Erişim tarihi: 10 Şubat 2010. 
  7. ^ a b Lambert, David (22 Mart 2010). "Stargate Universe - Newest Issue of the Official Magazine Gives Release Plans for the Rest of Season 1". TV Shows on DVD. The Official Stargate Magazine. http://tvshowsondvd.com/n/13503. Erişim tarihi: 23 Mart 2010. 
  8. ^ http://hmv.com/hmvweb/displayProductDetails.do?ctx=280;0;-1;-1;-1&sku=265364
  9. ^ Mallozzi, Joseph (24 Ocak 2009). "24 Ocak 2009: To Haggis or Not to Haggis?". josephmallozzi.wordpress.com. 2009-01-25 tarihinde erişildi.
  10. ^ a b c d e f g Mallozzi, Joseph (11 Kasım 2008). "11 Kasım 2008: Spinning Stargate: Universe — Day One". josephmallozzi.wordpress.com. 2008-11-13 tarihinde erişildi.
  11. ^ a b c d "Syfy sets fall premiere dates, schedule". Sci Fi Wire. 20 Temmuz 2009 tarihinde erişildi.
  12. ^ Sumner, Darren (29 Mayıs 2009). "SGU sets 'Fire' to a 2-parter". GateWorld. http://www.gateworld.net/news/2009/05/sgu-sets-fire-to-a-2-parter/. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2009. 
  13. ^ a b c Mallozzi, Joseph (5 Aralık 2008). "5 Aralık 2008: Easing Back into a Routine". josephmallozzi.wordpress.com. 2008-12-06 tarihinde erişildi.
  14. ^ a b c Mallozzi, Joseph (31 Ocak 2009). "31 Ocak 2009: I’ll take a DVD, an eight-track cassette, and a tincture of laudanum". josephmallozzi.wordpress.com. 1 Şubat 2009 tarihinde erişildi.
  15. ^ a b c Seidman, Robert (26 November, 2009). "Stargate Universe: SGU ratings for first half of Season 1". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/11/26/stargate-universe-sgu-ratings-for-first-half-of-season-1/34668. Erişim tarihi: February 20, 2010. 
  16. ^ a b c d "Syfy Programming Highlights for October 2009". TV by the Numbers. 2009-10-01 tarihinde erişildi.
  17. ^ a b c d Mallozzi, Joseph (24 Mayıs 2009). "24 Mayıs 2009: Extinction Update, Ever-Closer to That Comic Book Series, and The Mailbag". josephmallozzi.wordpress.com. 2009-05-25 tarihinde erişildi.
  18. ^ Seidman, Robert (21 October, 2009). "Syfy Top 10: Stargate Universe falls in week 3; still Syfy's second most-watched show". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/10/21/syfy-top-10-stargate-universe-falls-in-week-3-still-syfys-second-most-watched-show/31139. Erişim tarihi: November 13, 2009. 
  19. ^ a b c d e f g "Schedule". Syfy. 4 Eylül 2009 tarihinde erişildi.
  20. ^ Seidman, Robert (27 October, 2009). "Cable Ratings: Syfy top 10 – Stargate Universe still on par with Stargate Atlantis ratings". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/10/27/cable-ratings-syfy-top-10-stargate-universe-still-on-par-with-stargate-atlantis-ratings/31824. Erişim tarihi: November 13, 2009. 
  21. ^ a b "Syfy Programming Highlights for October 2009". TV by the Numbers. 1 Ekim 2009 tarihinde erişildi.
  22. ^ a b Mallozzi, Joseph (12 Şubat 2009). "12 Şubat 2009: Pre-Production Update and Those Things Better Left Said or Unsaid?". josephmallozzi.wordpress.com. 13 Şubat 2009 tarihinde erişildi.
  23. ^ Mallozzi, Joseph (4 Nisan, 2009). "4 Nisan, 2009: Cuisine, Correspondence, and Comics". josephmallozzi.wordpress.com. 5 Nisan 2009 tarihinde erişildi.
  24. ^ Seidman, Robert (3 November, 2009). "Ghost Hunters, Original V and Destination Truth top Syfy". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/11/03/ghost-hunters-original-v-and-destination-truth-top-syfy/32477. Erişim tarihi: November 13, 2009. 
  25. ^ Mallozzi, Joseph (31 Mart 2009). "March 31, 2009: My Five Second Stint as a Camera Operator, The KINO Revealed, and My Top 10 Favorite Stargate Episode Titles". josephmallozzi.wordpress.com. 1 Nisan 2009 tarihinde erişilmiştir.
  26. ^ Mallozzi, Joseph (23 Aralık 2008). "December 23, 2008: Montreal-bound!". josephmallozzi.wordpress.com. 24 Aralık 2008 tarihinde erişilmiştir.
  27. ^ Seidman, Robert (November 10, 2009). "Syfy Top 10 most-watched topped by Ghost Hunters, Destination Truth and 2012 doom". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/11/10/syfy-top-10-most-watched-topped-by-ghost-hunters-destination-truth-and-2012-doom/33259. Erişim tarihi: November 13, 2009. 
  28. ^ Sumner, Darren (17 Mart 2009). "New details on SGU’s ‘Earth’". GateWorld. 17 Mart 2009 tarihinde erişilmiştir.
  29. ^ Mallozzi, Joseph (17 Şubat 2009). "17 Şubat 2009: Poised For Production". josephmallozzi.wordpress.com. 2009-02-18 tarihinde erişildi.
  30. ^ Seidman, Robert (November 18, 2009). "Syfy Top 10 most-watched topped by Ghost Hunters, Ice Twisters and more Ghost Hunter and 2012 doom". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/11/18/syfy-top-10-most-watched-topped-by-ghost-hunters-ice-twisters-and-more-ghost-hunters-top-syfy-weekly-viewing/33981. Erişim tarihi: November 19, 2009. 
  31. ^ Mallozzi, Joseph (13 Mart 2009). "13 Mart 2009: Good News, Bad News, Scripts, Secrecy, and Mailbag". josephmallozzi.wordpress.com. 2009-03-14 tarihinde erişildi.
  32. ^ Seidman, Robert (November 23, 2009). "Maybe Brad Wright was right about Stargate Universe outlasting V?". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/11/23/maybe-brad-wright-was-right-about-stargate-universe-outlasting-v/34393. Erişim tarihi: November 23, 2009. 
  33. ^ Mallozzi, Joseph (9 Mart 2009). "9 Mart 2009: Dogs, by Nancy Kress". josephmallozzi.wordpress.com. 2009-03-09 tarihinde erişildi.
  34. ^ Seidman, Robert (December 7, 2009). "Stargate Universe: “SGU” ratings sink to series low 1.34 million for fall finale". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2009/12/07/stargate-universe-sgu-ratings-sink-to-series-low-1-34-million-for-fall-finale/35505. Erişim tarihi: December 9, 2009. 
  35. ^ "Bölümler". Yıldız Geçidi Evren. 23 Aralık 2009 tarihinde erişildi.
  36. ^ Seidman, Robert (April 5, 2010). "Stargate Universe: SGU Ratings for Season One Through "Space"". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/04/05/stargate-universe-sgu-ratings-for-season-one-through-space/47480. Erişim tarihi: April 13, 2010. 
  37. ^ Sumner, Darren (14 Aralık 2009). "MGM: Stargate Universe returns April 2". GateWorld. 14 Aralık 2009 tarihinde erişildi.
  38. ^ Seidman, Robert (April 12, 2010). "Stargate Universe: SGU Ratings for Season One Through "Divided"". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/04/12/stargate-universe-sgu-ratings-for-season-one-through-divided/48063. Erişim tarihi: April 13, 2010. 
  39. ^ Mallozzi, Joseph (23 Nisan 2009). "April 23, 2009". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2009/04/23/april-23-2009-its-like-that-episode-of-sg-1-where-the-team-has-to-introduce-a-foreign-element-into-the-sun-of-another-planet-in-order-to-save-the-worlds-inhabitants-except-that-instead-of-the/. Erişim tarihi: 24 Nisan 2009. 
  40. ^ Mallozzi, Joseph (28 Haziran 2009). "June 28, 2009: WTF? I’m on! I’m off! I’m back on again! Discovering the inner me! And catching up with the mailbag!". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2009/06/28/june-29-2009-wtf-im-on-im-off-im-back-on-again-discovering-the-inner-me-and-catching-up-with-the-mailbag/. Erişim tarihi: 29 Haziran 2009. 
  41. ^ "Official Stargate Magazine". Official Stargate Magazine. http://static.titanmagazines.com/promotions/pdf/Stargate_Magazine_Sampler.pdf. Erişim tarihi: 28 Ekim 2009. 
  42. ^ Sumner, Darren (13 Mayıs 2010). "SGU Ratings Update: 'Air' to 'Sabotage'". http://www.gateworld.net/news/2010/05/sgu-ratings-update-air-to-sabotage/. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2010 dil= İngilizce. 
  43. ^ "Stargate Universe Episodes". TV Guide.com. http://www.tvguide.com/detail/tv-show.aspx?tvobjectid=297135&more=ucepisodelist&episodeid=14717097. Erişim tarihi: 1 Nisan 2010. 
  44. ^ Gorman, Bill (16 Nisan, 2010). "Friday Cable Ratings: Stargate Universe, NBA Playoffs And More…"". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/04/26/friday-cable-ratings-stargate-universe-nba-playoffs-and-more/49708. Erişim tarihi: April 27, 2010. 
  45. ^ Seidman, Robert (May 3, 2010). ""Stargate Universe" Up + "Wizards of Waverly Place" & Other Friday Cable Finals". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/05/03/stargate-universe-up-wizards-of-waverly-place-other-friday-cable-finals/50391. Erişim tarihi: May 4, 2010. 
  46. ^ Seidman, Robert (10 Mayıs 2010). ""Party Down’s" Ratings Still Not Festive + "Stargate Universe" and other Friday Finals". TV by the Numbers dil= İngilizce. http://tvbythenumbers.com/2010/05/10/party-downs-ratings-still-not-festive-stargate-universe-and-other-friday-finals/51022. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2010. 
  47. ^ a b "Stargate Universe "Subversion" Ratings". Stargate Sg-1 Solutions dil= İngilizce. 25 Mayıs 2010. http://stargate-sg1-solutions.com/blog/2010/05/stargate-universe-subversion-ratings/. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2010. 
  48. ^ Gorman, Bill (8 Haziran 2010). "Friday Cable Ratings: iCarly, Stargate Universe, Merlin & More" (İngilizce). TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/06/08/friday-cable-ratings-icarly-stargate-universe-merlin-more/53496. Erişim tarihi: 11 Haziran 2010. 
  49. ^ Gorman, Bill (15 Haziran 2010). "Friday Cable Ratings: Stargate Universe Up; Plus Whale Wars, The Soup, Merlin & More" (İngilizce). TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/06/15/friday-cable-ratings-stargate-universe-up-plus-whale-wars-the-soup-merlin-more/54235. Erişim tarihi: 15 Haziran 2010. 
  50. ^ Hibberd, James (13 Aralık 2009). "Syfy renews 'Stargate Universe' and 'Sanctuary'". thrfeed.com. http://www.thrfeed.com/2009/12/syfy-renews-stargate-universe-sanctuary-season-second-.html. Erişim tarihi: 14 Aralık 2009. 
  51. ^ Mallozzi, Joseph (January 17, 2010). "January 17, 2010: Lose Ten Pounds in one Week on the Club Soda and Balsa Wood Diet!". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/01/17/january-17-2010-lose-ten-pounds-in-one-week-on-the-soda-and-balsa-wood-diet/. Erişim tarihi: January 18, 2010. 
  52. ^ Mallozzi, Joseph (January 10, 2010). "January 10, 2010: Cowboy Bobby Cooper! Gusto di Quattro! My Shopping Expedition! Some Mailbag!". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/01/10/january-10-2009-cowboy-bobby-cooper-gusto-di-quattro-my-shopping-expedition-some-mailbag/. Erişim tarihi: January 18, 2010. 
  53. ^ a b c Mallozzi, Joseph (January 14, 2010). "January 14, 2010: Jason Momoa the new Conan? He should be!". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/01/14/january-14-2010-jason-momoa-the-new-conan-he-should-be/. Erişim tarihi: January 17, 2010. 
  54. ^ a b c d Mallozzi, Joseph (November 21, 2009). "November 21, 2009: Prepping my Tokyo trip. Stargate this and that.". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2009/11/21/november-21-2009-prepping-my-tokyo-trip-stargate-this-and-that/. Erişim tarihi: January 17, 2010. 
  55. ^ Gorman, Bill (29 Eylül 2010). "Tuesday Cable Ratings: Teen Mom > Sons Of Anarchy, Plus Stargate Universe, Bad Girls Club & Much More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/09/29/tuesday-cable-ratings-teen-mom-sons-of-anarchy-plus-stargate-universe-bad-girls-club-much-more/65850. Erişim tarihi: 29 Eylül 2010. 
  56. ^ a b c d e f g http://stargate.mgm.com/extras/index.html
  57. ^ a b Mallozzi, Joseph (April 6, 2010). "April 6, 2010: SGU Production Update!". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/04/06/april-6-2010-sgu-production-update/. Erişim tarihi: April 8, 2010. 
  58. ^ Seidman, Robert (6 Ekim 2010). "Tuesday Cable Ratings: Teen Mom Tops; Caprica Returns Small; Sons Of Anarchy Flat Despite Dish Network + Stargate Universe & Much More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/10/06/tuesday-cable-ratings-teen-mom-tops-caprica-returns-small-sons-of-anarchy-flat-despite-dish-network-stargate-universe-much-more/66996. Erişim tarihi: 7 Ekim 2010. 
  59. ^ Gorman, Bill (13 Ekim 2010). "Tuesday Cable Ratings: ‘Teen Mom’ Way Up; BET Hip Hop Awards, Sons Of Anarchy, Caprica & Much More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/10/13/tuesday-cable-ratings-teen-mom-jumps-bet-hip-hop-awards-sons-of-anarchy-caprica-much-more/67906. Erişim tarihi: 14 Ekim 2010. 
  60. ^ Mallozzi, Joseph (January 19, 2010). "January 19, 2010: Actor Patrick Gilmore (SGU’s Dale Volker) Wants Your Questions!". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/01/19/january-19-2009-actor-patrick-gilmore-sgus-dale-volker-wants-your-questions/. Erişim tarihi: January 20, 2010. 
  61. ^ Sumner, Darren (March 11, 2010). "Robert Carlyle directing SGU episode". GateWorld. http://www.gateworld.net/news/2010/03/robert-carlyle-directing-sgu-episode/. Erişim tarihi: March 11, 2010. 
  62. ^ Seidman, Robert (20 Ekim 2010). "Tuesday Cable Ratings: ‘Sons of Anarchy’ Drops; Teen Mom Special Second-Best to Yankees/Rangers; Stargate Universe, Caprica Weaken & More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/10/20/tuesday-cable-ratings-sons-of-anarchy-drops-teen-mom-special-second-best-to-yankeesrangers-stargate-universe-caprica-weaken/68994. Erişim tarihi: 21 Ekim 2010. 
  63. ^ Mallozzi, Joseph (January 25, 2010). "January 25, 2010: Sort of tardy. I know.". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/01/25/january-25-2010-sort-of-tardy-i-know/. Erişim tarihi: January 26, 2010. 
  64. ^ Gorman, Bill (28 Ekim 2010). "Tuesday Cable Ratings: Heat/Celtics Slam Dunk; ‘Sons of Anarchy’ Steady; 16 & Pregnant, Caprica, Stargate Universe, Millionaire Matchmaker & More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/10/28/tuesday-cable-ratings-heatceltics-slam-dunk-%E2%80%98sons-of-anarchy%E2%80%99-steady-16-pregnant-caprica-stargate-universe-millionaire-matchmaker-more/69945. Erişim tarihi: 29 Ekim 2010. 
  65. ^ Mallozzi, Joseph (March 13, 2010). "March 13, 2010: Foodly Adventures! The Art Department Package from Fire! Another Episode Başlık Revealed! The Return of the Mailbag!". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/03/13/march-13-2010-foodly-adventures-the-art-department-package-from-fire-another-episode-title-revealed-the-return-of-the-mailbag/. Erişim tarihi: March 13, 2010. 
  66. ^ a b c d e Mallozzi, Joseph (March 5, 2010). "March 5, 2010: A possible return visit? More items of interest from the Atlantis vault! And an SGU production update!". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/03/05/march-5-2010-a-possible-return-visit-more-items-of-interest-from-the-atlantis-vault-and-an-sgu-production-update/. Erişim tarihi: March 6, 2010. 
  67. ^ Seidman, Robert (3 Kasım 2010). "Tuesday Cable Ratings: ‘Sons of Anarchy’ Rises; ‘Stargate Universe’ Steady + ‘Dirty Jobs,’ ’16 and Pregnant,’ ‘In Treatment’ & More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/11/03/tuesday-cable-ratings-sons-of-anarchy-rises-stargate-universe-steady-dirty-jobs-16-and-pregnant-in-treatment-more/70759. Erişim tarihi: 4 Kasım 2010. 
  68. ^ Mallozzi, Joseph (March 12, 2010). "March 12, 2010: Spinning with Syfy! What we’re watching! Production update! Another episode title!". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/03/12/march-12-2010-spinning-with-syfy-what-were-watching-production-update-another-episode-title/. Erişim tarihi: March 13, 2010. 
  69. ^ Gorman, Bill (10 Kasım 2010). "Tuesday Cable Ratings: ‘Sons of Anarchy’ Dips, Tops Cable; ‘Stargate Universe’ Steady + ‘Dirty Jobs,’ ’16 and Pregnant,’ ‘In Treatment’ & More". TV by the Numbers. http://tvbythenumbers.com/2010/11/10/tuesday-cable-ratings-%e2%80%98sons-of-anarchy%e2%80%99-dips-tops-cable-%e2%80%98stargate-universe%e2%80%99-steady-%e2%80%98dirty-jobs%e2%80%99-%e2%80%9916-and-pregnant%e2%80%99-%e2%80%98in-tre/71586. Erişim tarihi: 11 Kasım 2010. 
  70. ^ Mallozzi, Joseph (March 16, 2010). "March 16, 2010: I finally discover my true calling! Dinner with Erika! Atlantis Missing Memories! One More Episode Title!". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/03/16/march-16-2010-i-finally-discover-my-true-calling-dinner-with-erika-atlantis-missing-memories-one-more-episode-title/. Erişim tarihi: March 17, 2010. 
  71. ^ Mallozzi, Joseph (March 27, 2010). "March 27, 2010: No King Crab for you! More from the Atlantis archives! Mailbag!". josephmallozzi.wordpress.com. WordPress. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/03/27/march-27-2010-no-king-crab-for-you-more-from-the-atlantis-archives-mailbag/. Erişim tarihi: March 28, 2010. 
  72. ^ Mallozzi, Joseph (April 29, 2010). "April 29, 2010: Camera issues! Script issues! And Personal Issues!". josephmallozzi.wordpress.com. WordPress. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/04/29/april-29-2010-camera-issues-script-issues-and-personal-issues/. Erişim tarihi: April 29, 2010. 
  73. ^ Mallozzi, Joseph (March 11, 2010). "March 11, 2010: The New SGU 1.5 Trailer! Shuttle Specs! One episode Başlık guessed; four to go!". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/03/11/march-11-2010-the-new-sgu-1-5-trailer-shuttle-specs-one-episode-title-guessed-four-to-go/. Erişim tarihi: March 11, 2010. 
  74. ^ Mallozzi, Joseph (May 29, 2010). "May 29, 2010: It’s Ice Cream Time! Oh, and Mailbag Time!". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/05/29/may-29-2010-its-ice-cream-time-oh-and-mailbag-time/. Erişim tarihi: May 30, 2010. 
  75. ^ Mallozzi, Joseph (May 27, 2010). "May 27, 2010: Get yer dog pics fix! SGU production update! Next up on the reading block!". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/05/27/may-27-2010-get-yer-dog-pics-fix-sgu-production-update-next-up-on-the-reading-block/. Erişim tarihi: May 27, 2010. 
  76. ^ Mallozzi, Joseph (May 14, 2010). "May 14, 2010: Stargate: Universe episode #17 – Pain! Production Update! Atlantis Stuff!". josephmallozzi.wordpress.com. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/05/14/may-14-2010-stargate-universe-episode-17-pain-production-update-atlantis-stuff/. Erişim tarihi: May 16, 2010. 
  77. ^ a b http://www.spoilertv.com/2010/04/stargate-universe-episode-213-titled.html
  78. ^ http://gateworld.net/universe/s2/214.shtml
  79. ^ a b c d e Mallozzi, Joseph (16 Temmuz 2010). "July 10, 2010: Proper script planning! Out and around the office pics! Another Masked review! The Pineapple Diaries #2! Mailbag!". josephmallozzi.wordpress.com. WordPress. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/07/10/july-10-2010-proper-script-planning-out-and-around-the-office-pics-another-masked-review-the-pineapple-diaries-2-mailbag/. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2010. 
  80. ^ a b c Mallozzi, Joseph (11 Temmuz 2010). "July 11, 2010: He does it again! Afternoon soccer with the guys! The Pineapple Diaries part III! Mailbag!". josephmallozzi.wordpress.com. WordPress. http://josephmallozzi.wordpress.com/2010/07/11/july-11-2010-he-does-it-again-afternoon-soccer-with-the-guys-the-pineapple-diaries-part-iii-mailbag/. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2010. 
  81. ^ a b "Stargate Universe Season Two "The Hunt"" (İngilizce). GateWorld. http://www.gateworld.net/universe/s2/216.shtml. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2010. 
  82. ^ "New SGU Season Two episode titles!" (İngilizce). GateWorld. http://www.gateworld.net/news/2010/07/new-sgu-season-two-episode-titles/. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]