Stargate edebiyatı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Stargate edebiyatı
Martha Wells tarafından yazılan Stargate Atlantis: Reliquary romanın kapağı
YazarVarious authors
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
YayımcıFandemonium

Stargate (Yıldız Geçidi) edebiyatı, Stargate markasının kurgusal evreninde (orijinal Stargate filmleri veya televizyon dizisi olan Stargate SG-1, Stargate Atlantis ve Stargate Universe'e dayanmaktadır) geçen veya kurgusal olmayan düzyazılardan, romanlardan ve kısa öykülerden oluşur. Yıldız Geçidi edebi eserleri, diziler veya filmler ile hiçbir şekilde katı bir paralellik içinde olmamıştır ve çoğunlukla ölçütsüz olarak kabul edilirler. Ortadaki gerçek şu ki, ortaya çıkan bir roman veya bitirilmiş ürünler arasında yaklaşık olarak bir yıl kadar bir süre geçmiştir, bu nedenle yazarlar birbirinden habersiz oldukları için, imtiyazın nasıl geliştirildiğini ve yazım işlemleri sırasında nasıl değişiklikler yapılması gerektğini bilemediklerinden bazı sorunlanar oluşmuştur. Buna rağmen, Yıldız Geçidi edebiyatının editörleri, yazar ve yapımcı şirketin arasında vasıta olmuşlardır.[1]

Romanlar, Stargate imtiyazına bağlı üç diziye dayanmaktadır ve Stargate resmî dergisinde kısa kurgular da yayınlanmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Stargate Novels Frequently Asked Questions". Stargate Novels. 12 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2009.