Yıldız Geçidi Atlantis bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Sezon 1 (2004-2005)[değiştir | kaynağı değiştir]

# # Başlık Yönetmen Senaryo Orijinal Yayın Tarih
1 101 "Rising (Part 1)" Martin Wood Robert C. Cooper ve Brad Wright 16 Temmuz 2004 (Sci Fi Channel)
Dr. Elizabeth Weir Antartika'da bir Kadim Sacunma Tesininde çalışmaktadır, burada Daniel Jackson'ın Kayıp Şehir Atlantis'in adresini bulmasıyla bir ekip kurulur ve Weir'ın ekibi yeni maceralara atılır (Stargate SG·1 symbol 19.svgStargate SG·1 symbol 21.svgStargate SG·1 symbol 02.svgStargate SG·1 symbol 16.svgStargate SG·1 symbol 15.svgStargate SG·1 symbol 08.svgStargate SG·1 symbol 20.svg). 
2 102 "Rising (Part 2)" Martin Wood Robert C. Cooper ve Brad Wright 16 Temmuz 2004 (Sci Fi Channel)
Sheppard, Wraith saldırısı yüzünden Athos halkıyla birlikte okyanusun ortasındaki Atlantis'e gelir (AtlantisGlyph10.svgAtlantisGlyph07.svgAtlantisGlyph34.svgAtlantisGlyph26.svgAtlantisGlyph28.svgAtlantisGlyph20.svg), ve şehrin kalkanı tam bitmek üzereyken, birden bire okyanusun dibinden suyun yüzeyine çıkar. 
3 103 "Hide and Seek" David Warry-Smith Robert C. Cooper ve Brad Wright 23 Temmuz 2004 (Sci Fi Channel)
Yeni buldukları Kadim teknolojisini kullanabilmek için Dr. McKay çok isteklidir ve Dr. Beckett'ın geliştirdiği gen tedavisini olarak bu cihazları kullanabilecektir. McKay şehirde bulduğu kişisel kalkanı artık kullanabilmektedir, fakat bu kalkan onun ölümüne yol açabilecektir. Bu arada Athoslu bir çocuk Atlantis'te gece oyun oynarken, yanlışlıkla Kadimler'in incelediği elektirikle beslenen canlı bir gölgeyi serbest bırakır. Gölge şehirdeki enerji kaynaklarını emmeye başlar, tüm enerjiler bitince insanlaraın yaydığı enerjiye yönelecektir, bu yüzden gölgeyi Yıldız Geçidi'nden M4X-337 (AtlantisGlyph02.svgAtlantisGlyph05.svgAtlantisGlyph15.svgAtlantisGlyph08.svgAtlantisGlyph31.svgAtlantisGlyph33.svg) gezegenine gönderirler. 
4 104 "Thirty-Eight Minutes" Mario Azzopardi Brad Wright 30 Temmuz 2004 (Sci Fi Channel)
Sheppard ve ekibi bir araştırma görevinden dönerken gölet dalgıcının kanatlarının tam kapanmaması yüzünden Yıldız Geçidi'ne sıkışırlar, bu arada Sheppard'ın boynuna bir uzay böceği yapışmıştır ve acil tıbbi müdahale gerekmektedir. Yıldız Geçidi en fazla 38 dakika açık kalmaktadır ve kapandığı zaman gölet dalgıcı ikiye ayrılacaktır ve içindekiler ölecektir. 
5 105 "Suspicion" Mario Azzopardi Paul Mullie ve Joseph Mallozzi 6 Ağustos 2004 (Sci Fi Channel)
Atlantis ekibi her görevde Wraith saldırısına uğramaya başlar, Dr. Weir, Athoslular içinde bir casus olduğunu düşünür, ama Teyla halkına güvenmektedir. Bu durum üzerine Athoslular Atlantis'in bulunduğu gezegenin anakarasına yerleşmeye karar alırlar. 
6 106 "Childhood's End" David Winning Martin Gero 13 Ağustos 2004 (Sci Fi Channel)
Atlantis ekibi bu sefer ilginç bir gezegene (M7G-677) gelir, burada insanlar 24 yaşını geçmedikleri zaman Wraihler'in onlara saldırmayacağını düşünüyor ve 24 yaşını doldurdukları gün kendilerini kurban ediyorlar. McKay aslında bu gezegenin bir elektromanyetik bir Kadim kalkanı sayesinde korunduğunu keşfeder, ve bu kalkanın SNM ile çalıştığını öğrenir, ve incelemek için SNM'yi Atlantis'e götürür, fakat gezegende bulunan bir Wraih vericisi kalkan çalışmadığı için çalışmaya başlar. 
7 107 "Poisoning the Well" David Winning Damian Kindler 20 Ağustos 2004 (Sci Fi Channel)
Bir gezegende (AtlantisGlyph31.svgAtlantisGlyph24.svgAtlantisGlyph09.svgAtlantisGlyph26.svgAtlantisGlyph15.svgAtlantisGlyph05.svg) Hoffalılar olarak adlandırılan bir ırk, Wraithler'e karşı kendilerini savunmak için bir aşı geliştirmektedirler ve Dr. Beckett'ta yardım etmektedir. Aşı yapılan insanların %50'sinin ölmesine rağmen yine de aşıyı gezegenlerindeki herkese yapmayı seçerler. 
8 108 "Underground" Brad Turner Peter DeLuise 27 Ağustos 2004 (Sci Fi Channel)
Atlantis ekibi besin bulmak amacıyla, Genii (AtlantisGlyph36.svgAtlantisGlyph15.svgAtlantisGlyph13.svgAtlantisGlyph24.svgAtlantisGlyph03.svgAtlantisGlyph23.svg) adı verilen insanların gezegenine ticaret yapmaya giderler. Teyla bu insanların her ne kadar kendi halinde yaşayan bir grup çiftçi olduğunu bilse de, Sheppard ve McKay aslında bir yeraltı sığınakları olduğunu ve gelişmir bir ırk olduklarını keşfederler. 
9 109 "Home" Holly Dale Joseph Mallozzi ve Paul Mullie 10 Eylül 2004 (Sci Fi Channel)
Atlantis Dünya'ya açılabilen bir Yıldız Geçidi olan, M5S-224 adlı bir gezegen keşfeder... 
10 110 "The Storm (Part 1)" Martin Wood Hikaye: Jill Blotevogel
Teleplay: Martin Gero
17 Eylül 2004 (Sci Fi Channel)
Gezegen keşfi sırasında Sheppard ve Teyla, Atlantis'i yok edebilecek düzeyde bir fırtınanın geldiğini öğrenirler. Fırtına şehre yaklaşmıştır, McKay ve Zelenka kalkanı güçlendirmek için çalışırken Geniiler Atlantis'i en zayıf halinde işgal ederler. 
11 111 "The Eye (Part 2)" Martin Wood Martin Gero 8 Ekim 2004 (Sci Fi Channel)
Weir ve McKay şehirde Geniiler'ın elinde rehin olarak tutulmaktadır, Sheppard ise onları kurtarmak için bir plan yapmaktadır bu arada fırtına güçlü bir şekilde şehre yaklaşmaya devam etmektedir. Sheppard şehrin elektiriğini keser ve Geniiler onu artık şehrin yaşam dedektörlerinden takip edemez, bu yüzden şehrin çeşitli yerlerine dağılıp onu bulmak zorundadırlar. 
12 112 "The Defiant One" Peter DeLuise Peter DeLuise 15 Ekim 2004 (Sci Fi Channel)
13 113 "Hot Zone" Mario Azzopardi Martin Gero 22 Ekim 2004 (Sci Fi Channel)
14 114 "Sanctuary" James Head Alan Brennert 29 Ekim 2004 (Sci Fi Channel)
15 115 "Before I Sleep" Andy Mikita Carl Binder 6 Kasım 2004 (Sci Fi Channel)
16 116 "The Brotherhood" Martin Wood Martin Gero 3 Ocak 2005 (Sci Fi Channel)
17 117 "Letters from Pegasus" Mario Azzopardi Carl Binder 10 Ocak 2005 (Sci Fi Channel)
18 118 "The Gift" Peter DeLuise Hikaye: Robert C. Cooper & Martin Gero
Teleplay: Robert C. Cooper
17 Ocak 2005 (Sci Fi Channel)
19 119 "The Siege (Part 1)" Martin Wood Martin Gero 24 Ocak 2005 (Sci Fi Channel)
20 120 "The Siege (Part 2)" Martin Wood Joseph Mallozzi ve Paul Mullie 31 Ocak 2005 (Sci Fi Channel)


Sezon 2 (2005-2006)[değiştir | kaynağı değiştir]

# # Başlık Yazar Yönetmen Yayın Tarihi
21 201 The Siege (Part 3) Martin Gero Martin Wood 15 Temmuz 2005 (Sci Fi Channel)
22 202 The Intruder Joseph Mallozzi & Paul Mullie Peter DeLuise 22 Temmuz 2005 (Sci Fi Channel)
23 203 Runner Robert C. Cooper Martin Wood 29 Temmuz 2005 (Sci Fi Channel)
24 204 Duet Martin Gero Peter DeLuise 5 Ağustos 2005 (Sci Fi Channel)
25 205 Condemned Hikaye: Sean Carley
Teleplay: Carl Binder
Peter DeLuise 12 Ağustos 2005 (Sci Fi Channel)
26 206 Trinity Damian Kindler Martin Wood 19 Ağustos 2005 (Sci Fi Channel)
27 207 Instinct (Part 1) Treena Hancock ve Melissa R. Byer Andy Mikita 26 Ağustos 2005 (Sci Fi Channel)
28 208 Conversion (Part 2) Hikaye: Robert C. Cooper & Martin Gero
Teleplay: Martin Gero
Brad Turner 9 Eylül 2005 (Sci Fi Channel)
29 209 Aurora Hikaye: Carl Binder & Brad Wright
Teleplay: Carl Binder
Martin Wood 23 Eylül 2005 (Sci Fi Channel)
30 210 The Lost Boys (Part 1) Martin Gero Brad Turner 23 Eylül 2005 (Sci Fi Channel)
31 211 The Hive (Part 2) Carl Binder Martin Wood 21 Kasım 2005 (Sci Fi Channel)
32 212 Epiphany Hikaye: Joe Flanigan & Brad Wright
Teleplay: Brad Wright
Neil Fearnley 28 Kasım 2005 (Sci Fi Channel)
33 213 Critical Mass Hikaye: Brad Wright & Carl Binder
Teleplay: Carl Binder
Andy Mikita 5 Aralık 2005 (Sci Fi Channel)
34 214 Grace Under Pressure Martin Gero Martin Wood 12 Aralık 2005 (Sci Fi Channel)
35 215 The Tower Joseph Mallozzi & Paul Mullie Andy Mikita 19 Aralık 2005 (Sci Fi Channel)
36 216 The Long Goodbye Damian Kindler Andy Mikita 2 Ocak 2006 (Sci Fi Channel)
37 217 Coup D'etat Martin Gero Martin Wood 9 Ocak 2006 (Sci Fi Channel)
38 218 Michael Carl Binder Martin Wood 16 Ocak 2006 (Sci Fi Channel)
39 219 Inferno Carl Binder Peter DeLuise 23 Ocak 2006 (Sci Fi Channel)
40 220 Allies (Part 1) Martin Gero Andy Mikita 30 Ocak 2006 (Sci Fi Channel)


Sezon 3 (2006-2007)[değiştir | kaynağı değiştir]

# # Başlık Yazar Yönetmen Yayın Tarihi
41 301 No Man's Land (Part 2) Martin Gero Martin Wood 14 Temmuz 2006 (Sci Fi Channel)
42 302 Misbegotten (Part 3) Joseph Mallozzi & Paul Mullie Martin Wood 21 Temmuz 2006 (Sci Fi Channel)
43 303 Irresistible Carl Binder & Brad Wright & Robert C. Cooper Martin Wood 28 Temmuz 2006 (Sci Fi Channel)
44 304 Sateda Robert C. Cooper Robert C. Cooper 4 Ağustos 2006 (Sci Fi Channel)
45 305 Progeny (Part 1) Carl Binder Andy Mikita 11 Ağustos 2006 (Sci Fi Channel)
46 306 The Real World (Part 2) Carl Binder Paul Ziller 18 Ağustos 2006 (Sci Fi Channel)
47 307 Common Ground Ken Cuperus William Waring 25 Ağustos 2006 (Sci Fi Channel)
48 308 McKay and Mrs. Miller Martin Gero ve Carl Binder Martin Wood 8 Eylül 2006 (Sci Fi Channel)
49 309 Phantoms Carl Binder Martin Wood 15 Eylül 2006 (Sci Fi Channel)
50 310 The Return (Part 1) Martin Gero Brad Turner 22 Eylül 2006 (Sci Fi Channel)
51 311 The Return (Part 2) Martin Gero Brad Turner 20 Kasım 2006 (Sci Fi Channel)
52 312 Echoes Carl Binder ve Brad Wright Will Waring 27 Kasım 2006 (Sci Fi Channel)
53 313 Irresponsible Joseph Mallozzi & Paul Mullie Martin Wood 4 Aralık 2006 (Sci Fi Channel)
54 314 Tao of Rodney Damian Kindler Martin Wood 11 Aralık 2006 (Sci Fi Channel)
55 315 The Game Don Whitehead, Holly Henderson, ve Carl Binder Will Waring 18 Aralık 2006 (Sci Fi Channel)
56 316 The Ark Scott Nimerfro ve Ken Cuperus William Waring 8 Ocak 2007 (Sci Fi Channel)
57 317 Sunday Martin Gero Will Waring 15 Ocak 2007 (Sci Fi Channel)
58 318 Submersion Ken Cuperus Brenton Spencer 22 Ocak 2007 (Sci Fi Channel)
59 319 Vengeance Carl Binder Andy Mikita 29 Ocak 2007 (Sci Fi Channel)
60 220 First Strike (Part 1) Martin Gero Martin Wood 5 Şubat 2007 (Sci Fi Channel)