Sri Lanka vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Turizm amaçlı ziyarete gelen Sri Lanka ziyaretçileri, varış öncesinde ya da Sri Lanka'ya varışta bir Elektronik Seyahat İzni (ETA) edinmesi gereklidir.[1] Vizeden muaf sadece 3 ülkenin dışında, tüm ülkelerin vatandaşları 30 gün süre geçerli, ülkeye varışta ETA vizezi almak zorundadur. İş amaclı ETA vizesi ise sadece Sri Lanka diplomatik temciliklerinden, Göçmenlik Dairesi merkezinden ve ülkenin geliş ve giriş noktalarına vardıklarında elde edilebilirler.[2][3] Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gereklidir. Afganistan, İran, Irak, Nijerya, Pakistan, Somali ve Suriye vatandaşları ise ayrıca dönüş biletlerini ibraz etmeleri gereklidir. Ziyaretçilerin ülkeye giriş noktasında uzun gecikmeleri ve beklemeleri önlemek için online sistemi kullanmaları istenmektedir.[4]

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

██ Sri Lanka ██ 30 gün boyunca vizesiz ██ E-Vize (ETA) gerekli

ETA muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları, Elektronik Seyahat İzni (ETA) almak ve varışta vize alabilme şartından muaftırlar:[5]

  •  Maldivler (30 gün, 150 güne uzatılabilir)
  •  Seyşeller (60 gün, tek bir yıl içinde 90 güne kadar uzatılabilir)
  •  Singapur (30 gün, 150 güne uzatılabilir)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]