Meksika'nın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vizeden muaf 65 ülkeden birinin veya 3 Elektronik İzin Sistemine (SAE) uygun ülkelerden birinin vatandaşı olmadıkça Meksika'ya girmek isteyen bir yabancı uyruklu vatandaş vize almak zorundadır.[1] Tüm ziyaretçiler Meksika'da 72 saatten uzun kalacaksa bir belge (Forma migratoria) almaldır.[2][3] Meksika vizeleri, göç akımlarını düzenleyen ve kolaylaştırma amacı ile İçişleri Sekreterliğine bağlı Ulusal Göç Enstitüsü tarafından verilen belgelerdir.

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

  Meksika'ya vizesiz giriş hakkı olan ülkeler
  Elektronik Vize Yetkilendirme
  Meksika'ya giriş için vize gerekmektedir
  Meksika

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 65 ülkenin vatandaşları, transit veya iş ziyaretçileri, turistler, ziyaretçi olarak Meksika girmeleri için vize gerekmez. Turistler ve iş ziyaretçileri 180 gün boyunca Meksika'da kalabilirler. Transit ziyaretçi 30 güne kadar kalabilirler. Geçerli bir Amerika Birleşik Devletleri vizesi sahibi veya Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya, Birleşik Krallık ve Schengen Bölgesini oluşturan ülkelerin daimi sakinleri (oturma izni olanlar), vize gerekmeden Meksika'yı ziyaret edebilirler.[4]

Elektronik İzin Sistemi[değiştir | kaynağı değiştir]

Elektronik Yetkilendirme Sistemi (SAE) hava yoluyla seyahat eden aşağıdaki ülkelerin vatandaşları, konsolosluktan vizesiz transit, turizm veya iş amaçlı Meksika'ya seyahatleri için elektronik onay almasına izin veren bir çevrimiçi sistemidir. Bu vize sistemi, 30 gün ve tekli giriş için geçerlidir ve ülkeye giriş yapan ziyaretçiler en fazla 180 gün boyunca turist olarak Meksika'da kalabilmektedirler.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Visa Information". Timatic. IATA. 14 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2013. 
  2. ^ "Mexico Country Specific Information - Entry/Exit Requirements for U.S. Citizens". Bureau of Consular Affairs, U.S. Department of State. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2013. 
  3. ^ "Manual of Tourist Entry" (PDF). 26 Haziran 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  4. ^ "Foreigners with current U.S visas do not require visa to enter Mexico". 18 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  5. ^ "Autorizacion Electronica". 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2014. 
  6. ^ [1][ölü/kırık bağlantı]