Sergio Bonelli Editore

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sergio Bonell Editore
DurumAktif
Kuruluş1940
KurucuGianluigi Bonelli, Sergio Bonelli
Ülke İtalya
MerkezMilano, İtalya
Önemli kişilerTea Bertasi (Bonelli)
Yayın türleriÇizgi roman
Resmî site
Resmi site

Sergio Bonelli Editore S.p.A., (eski adıyla CEPIM) 1940 yılında Gianluigi Bonelli (1908-2001) tarafından kurulan bir İtalyan çizgi roman yayınevidir. Adını eski başkanı, Gianluigi'nin oğlu çizgi roman yazarı Sergio Bonelli'den (1932-2011) almaktadır.

Gianluigi Bonelli tarafından 1940 yılında Casa Audace Editrice adıyla kurulmuş, 1945 yılında eski eşi Tea Bertasi'ye satılmıştır. Sergio Bonelli'nin müdürlüğü devraldığı 1957 yılında yayınevinin adı Edizioni Araldo olarak değiştirildi. Sonraki yıllarda basının adı CEPIM, Daim Press ve Altamira olarak değiştirildi, bazen aynı anda iki isimle anıldı. 1990 civarında, genç Bonelli'nin onuruna Sergio Bonelli Editore olarak yeniden adlandırıldı.

Çeşitli ticari isimler altında Tex Willer, Piccolo Ranger (Türkiye'de Kit Taylor adıyla yayınlandı), Zagor, Dylan Dog ve Nathan Never gibi İtalyan çizgi romanının en önemli ve uzun ömürlü karakterlerinden bazılarını yayınladı.

Sergio Bonelli Editore, aylık düzenli çizgi roman serileri 500.000'den fazla kopya satışıyla İtalya'da sektörün lideri konumundadır (Nisan 2014 rakamları).