Dylan Dog

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dylan Dog
Dylan Dog #62'nin kapağı
Yayım bilgileri
YayımcıSergio Bonelli Editore
İlk görünümEylül 1986
YaratanTiziano Sclavi
Hikâyedeki bilgileri
YardımcılarıGroucho Marx

Dylan Dog. Kâbuslar dedektifi lakaplı çapkın, kısmen paranormal, Scotland Yard'dan terk dedektifin maceralarını konu alan çizgi roman dizisi. Yaşayan Ölülerin Şafağı adlı ilk macerası İtalya'da 1986'da çıkmıştır. Yaratıcısı Tiziano Sclavi, bu ilk macerada çizer Angelo Stano ile çalışmıştır.

Doksanlı yıllarda İtalya'da aylık tirajı 500 binleri bulan Dylan Dog, uzun yıllar boyunca Tex'ten sonra İtalya'da en çok satan ikinci çizgi roman serisi oldu.[1] Bunda, yazar Sclavi'nin trendlere uygun yaklaşımı kadar, zengin çizer kadrosunun da rolü vardır.

Dylan Dog'un klasik serisi, bazı maceraların AD Yayıncılık tarafından yayınlanmasından sonra, ikişer maceralı kitaplarla Rodeo Yayıncılık tarafından basılmaya başlanmıştır. Rodeo Strip dergisinde de, biri renkli olmak üzere iki kısa Dylan Dog macerası çıkmıştır.

2009 yılının aralık ayından 2011 yılına dek Hoz Comics tarafından ikişer maceralı dergiler olarak yayınlanmıştır. Serinin çevirilerini, ünlü çizgi romancı ve çevirmen Fatih Okta ile Ahmet Sekendiz yapmışlardır. Hoz Comics'in Dylan Dog yayınları devam etmektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Quanto Vendono i Fumetti Bonelli: I Dati 2014". Fumetto Logica. Fumettolab Srl. 19 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2021.