Screwed the Pooch

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Screwed the Pooch"
Family Guy bölümü
Bölüm no.3. sezon
13. bölüm
YönetmenPete Michels
SenaristDave Collard ve Ken Goin
Prodüksiyon no.3ACX08
Yayın tarihi29 Kasım 2001 (2001-11-29)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
Family Guy (3. sezon)
Family Guy bölümleri listesi

"Screwed the Pooch" (TürkçeKöpeği Mahvetti), komedi dizisi Family Guy'ın üçüncü sezonunun on üçüncü bölümü olup, ilk olarak Fox kanalında 29 Kasım 2001 (2001-11-29)'de yayımlandı. Bölümde Griffinler, Lois'in ailesi Pewterschmidtleri ziyarete giderler. Ziyareti sırasında Brian, Pewterschmidtlerin köpeği İmbat ile cinsel ilişkiye girer. Bunun üzerine Carter Pewterschmidt, Brian'ın İmbat'ı yeniden gömesini yasaklar. Brian ardından doğan yavruların vesayetini üzerine almak için Carter'a dâvâ açar.[1] Eski The Price is Right sunucusu Bob Barker'ın bu bölümde küçük bir rôlü bulunmaktadır.[2]

Bölüm Dave Collard ve Ken Goin tarafından yazıldı ve Pete Michels tarafından yönetildi.[2]

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Griffin ailesi, Lois'in son derecede zengin olan annesi ile babasını ziyarete gider. Peter, Lois'in babası Carter Pewterschmidt'in kendisini hiç sevmemesi sebebiyle bu ziyarete isteksizdir. O sırada Brian'ın cinsel dürtüleri son zamanlarda oldukça aktiftir ve bu durum, Brian'ın, özellikle parkta çekici bir köpeğin arka tarafını koklamasının ardından, strese girmesine yol açar. Peter ve Lois, Brian'ın bu durumundan habersizdir, tâ ki onu banyoda masturbasyon yaparken yakalayana kadar. Lois, bunun son derecede normâl olduğunda ısrar eder ve ziyaretleri sırasında Brian'ın kendilerine katılmasında ısrar eder. Her ne kadar ilk seferinde bunda isteksiz olan Brian, daha sonra onlara katılması durumunda "Dünyanın En Oynak Köpekleri" isimli etkinliğin yapılacağını öğrendiğinde Griffinlere katılır.

Pewterschmidtlerin evine vardıklarında Brian, Carter'ın tazısı İmbat ile tanıştırılır. Brian, İmbat'ı çekici bulur. Peter bir poker oyununda Carter'a katılarak onun Ted Turner'dan CNN'i almasını sağlar ve bu sayede kayınpederinin güvenini kazanır. Daha sonra Carter ve Peter, Carter'ın diğer poker arkadaşları Michael Eisner ve Bill Gates ile birlikte daha fazla eğlenmek için komşularının posta kutularını parçalamaya giderler. Eğlenceli bir gecenin sonunda Carter, arkadaşlarına, Peter'ın kendisinin "...damadı" olduğundan gururla bahseder ve onun Lois ile evlenmiş olmasından duyduğu mutluluğu dile getirir.

Çok geçmeden Peter ile Carter arasındaki samîmiyet, İmbat'ın da yer aldığı bir tazı yarışı sırasında Brian'ın cinsel dürtülerine karşılık koyamayarak yarış sahasına girip İmbat ile cinsel birleşme yapması ve bunun üzerine İmbat'ın yarışı kaybetmesi üzerine bozulur. İmbat hâmile kalır ve bundan Brian suçlu tutulur. Carter ile olan yakınlaşmasının bu sebeple bozulmuş olmasından dolayı sinirlenen Peter, Brian ile bir daha aslâ konuşmamaya yemin eder ve bunu sürdürebilmek için kendisini plastik bir balonun içine hapsetmek ancak balonun içerisinde kendi osuruğunda boğulmak gibi akıl almaz çözümlere başvurur. Tüm bu olanların sorumlusu olmayı kâbûl etmekte kararlı olan Brian, yavru köpekleri yetiştirmeyi teklif eder ancak Carter bunu reddeder. Brian, yavrularını birlikte yetiştirme umudyla İmbat ile birlikte kaçar.

Eisner ve Gates'in de yardımıyla İmbat ve Brian, saklandıkları otel odasında yakalanır. Vesâyet dâvâsı mahkemeye gittiğinde Carter ve avukatları, Brian'ın geçmişi ve kişiliği hakkında iğrenç ayrıntıları mahkemeye sunarak, onun yavruların vesayetini üzerine alması ihtimâlini zayıflatır. Brian dâvâyı kaybetmek üzereyken Peter, Brian'a duyduğu kinden vazgeçer ve Brian'ın yavrulara iyi bir baba olacağını söyler (Peter, muhtemelen kayınpederinin daha önce kendisine çok kötü davranmış olması sebebiyle bunu yapmıştır) ve Brian'ın Griffin ailesinin çocukları ile ne kadar ilgili davrandığına dair örnekler sunar. Yargıç, Brian'ın iyi bir baba olacağına karar verir ve çocukların vesayetini Brian'a verir ancak gelecekte benzer bir olayın tekrar yaşanmasının önüne geçebilmek için onun kısırlaştırılmasına karar verir.

Brian bıçak altına yatmadan hemen önce o, Lois ve Peter; doğan yavruların Brian'a benzemediğini, aksine Ted Turner'a benzediğini görürler. Öfkesinden deliye dönen Carter, köpeği İmbat'a orospu der ve Turner'ın poker maçını ve CNN'i kaybetmesinin ardından İmbat'ı hâmile bıraktığını fark ettikten sonra onu orada reddeder. Çocukların babası olmadığını fark ettikten sonra Brian, ameliyat olmaktan vazgeçer ancak Lois ve Peter'a baba olmayı gerçekten istediğini îtiraf eder. Üçlü, hastaneden ayrılır ve eve gider. Bölüm, Peter'ın köpeklerin yumurtladığını sandığını söylemesi ile sona erer.[1][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Family Guy: Screwed the Pooch" (İngilizce). Moviefone. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2009. 
  2. ^ a b "Family Guy Screwed the Pooch (2001)" (İngilizce). IMDb. 11 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2009. 
  3. ^ "Family Guy: Screwed the Pooch — Episode Guide" [Family Guy: Köpeği Mahvetti — Bölüm Rehberi] (İngilizce). TBS. 13 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2009. 
  • S. Callaghan, "Screwed the Pooch" Family Guy: The Official Episode Guide Seasons 1–3. New York: HarperCollins, 2005.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]