And the Wiener Is...

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"And the Wiener Is..."
Family Guy bölümü
Bölüm no.3. sezon
5. bölüm
YönetmenBert Ring
SenaristMike Barker ve Matt Weitzman
Prodüksiyon no.2ACX22
Yayın tarihi8 Ağustos 2001 (2001-08-08)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
Sonraki →
"Death Lives"
Family Guy (3. sezon)
Family Guy bölümleri listesi

"And the Wiener Is..." (TürkçeWiener), komedi dizisi Family Guy'ın üçüncü sezonunun beşinci bölümü olup, ilk olarak Fox kanalında 8 Ağustos 2001 (2001-08-08)'de, yayımlandı. Bölüm aslında dizinin ikinci sezonu için hazırlanmıştı ancak üçüncü sezonda yayımlandı. Bölümde oğlunun kendisininkinden daha büyük bir penise sahip olduğunu öğrenen Peter, oğlu Chris ile birlikte ava çıkar. Erkekliğinden şüphelenen Peter, oğlundan daha üstün bir konuma gelebilmek için Ulusal Silah Birliği'ne katılarak bunun kendi penisinin küçüklüğünü örtbas edeceğini düşünür.

Bölüm Mike Barker ve Matt Weitzman tarafından yazıldı ve Bert Ring tarafından yönetildi. Bölümde Patrick Duffy, Rachael MacFarlane, Tara Strong, Lisa Wilhoit ve Debra Wilson'nın yanı sıra dizinin tekerrür eden oyuncu kadrosuna ait bazı üyeler, bu bölümde konuk oyuncu olarak yer aldı.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölümde, Peter, oğlu Chris'in kendisini hiçbir şeyde yenemeyecek olduğundan emindir. Bunu kanıtlamak için Peter, oğlu ile birlikte kayak yapar ve akşam yemeği malzemelerini başlarının üzerinde kimin daha fazla tutacağını görmeyi denerler ve basketbol oynarlar. İkili daha sonra birlikte saunaya gider ve Peter, orada oğlu Chris'in kendisininkinden daha büyük bir penise sahip olduğunu görür. Birdenbire kendine olan güvenini kaybeden Peter, uzun ve kırmızı renkli bir araba alarak, cinsel birleşme gibi görünmesi için arabayı bir tünelin içerisine sokup çıkartır. Peter daha sonra Ulusal Silah Birliği'ne üye olur çünkü buraya üye olması durumunda, kendi penisinin küçüklüğünün örtbas edileceğini düşünmektedir. Bir av gezisinde bir ayı, Peter ve Chris'e saldırır ancak Chris, ayıyı kovalamayı başararak babası ile yeniden bir araya gelir.

O sırada Meg, bir amigo takımına katılmak için başvuruda bulunur ancak onun yerine bayrak çeviricilerin ekibine kabul edilir. Meg'in takımı gösterilerini sunarken, Connie D'Amico ve arkadaşları Lisa, Scott ve Doug'dan oluşan okulun sıkı çocuklarından oluşan bir grup, Meg'i çürümüş et yağmuruna tutan bir makineyi çalıştırırlar. Bunun üzerine Lois, intikam almak için bir plan hazırlar. Meg Connie ile arkadaşlık kurar ancak bu fazla uzun sürmez zira Connie ve arkadaşları, Connie'nin 16. doğum günü partisinde Meg'e eşek şakası yaparlar. Bir dolabın içerisinde Meg'in arkadaşı Doug'ı öpeceğini düşünen Meg, daha sonra aslında Doug'ın tuttuğu bir domuzu öptüğünün farkına varır. Bunun üzerine kızının intikamını almak isteyen Lois, Quagmire'dan Connie ve arkadaşlarına cinsel tacizde bulunmasını ister.

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Mike Barker ve Matt Weitzman, bu bölümün yazarlığını yaptılar.

Bölüm, dizinin tekerrür eden kadrosunda yer alan Mike Barker ve Matt Weitzman tarafından yazıldı ve Bert Ring tarafından, dizinin üçüncü yapım sezonu tamamlanmadan önce yönetildi.

Dizinin tekerrür eden kadrosunun yanı sıra oyuncu Patrick Duffy, ses oyuncusu Rachael MacFarlane, ses oyuncusu Tara Strong, oyuncu Lisa Wilhoit ve oyuncu Debra Wilson bu bölümde konuk oyuncu olarak yer aldı. Dizinin tekerrür eden kadrosunda yer alan ses oyuncusu ve yazar Danny Smith bu bölümde konuk oyuncu olarak yer alırken; Jennifer Tilly, Mike Henry ve Patrick Warburton, sırasıyla Bonnie Swanson, Cleveland Brown ve Joe Swanson karakterlerini seslendirdiler.

Tartışma[değiştir | kaynağı değiştir]

MacFarlane'in yapımcılığını üstlendiği programları sürekli eleştiren Parents Television Council, Family Guy'ı, 23 Ocak 2005 tarihinde FOX kanalında yeniden yayımlanan bu bölümü, "Haftanın En Kötü Televizyon Programı" olarak nitelendirdi.[1] Grup, bölüm her ne kadar kullandığı dil ve cinsel içeriği sebebi ile 14 yaşın altındaki izleyiciler için uygun değil ibaresi ile yayımlanmış olsa da, Federal İletişim Kurulu'na itirazda bulundu[2] ve 2001 yılında herhangi bir şikayet almadan ve bölümdeki çıplaklık örtülmeden yayımlanmış olsa da, bölümün tekrar yayımlarının sansürlenerek yayımlanmasını istedi.[3][4] Ancak FCC, grubun bu şikayetini "Herhangi bir cinsel organın doğrudan gösterilmediği" gerekçesiyle reddetti.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bowling, Aubree. "Family Guy—Worst Family TV Shows of the Week" [Family Guy—Haftanın En Kötü Aile Televizyon Programı]. ParentsTV.org (İngilizce). Parents Television Council. 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2007. 
  2. ^ "FOX Schedule". 27 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2014. 
  3. ^ "tv • watch". 27 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2014. 
  4. ^ Rich, Frank (6 Şubat 2005). "The Year of Living Indecently". The New York Times (İngilizce). 29 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2007. 
  5. ^ Kevin Martin, Michael Copps, Deborah Tate, Jonathan Adelstein (15 Mart 2006). "Notices of Apparent Liability and Memorandum Opinion and Order" (PDF) (İngilizce). FCC. 17 Nisan 2006 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2007. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]