Scoob!

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Scoob!
Film afişi
YönetmenTony Cervone
YapımcıPam Coats
Allison Abbate
SenaristAdam Sztykiel
Jack Donaldson
Derek Elliott
Matt Lieberman
OyuncularWill Forte
Mark Wahlberg
Jason Isaacs
Gina Rodriguez
Zac Efron
Amanda Seyfried
Kiersey Clemons
Ken Jeong
Tracy Morgan
Frank Welker
MüzikTom Holkenborg
KurguRyan Folsey
Vanara Taing
StüdyoWarner Animation Group
DağıtıcıWarner Bros.
RenkRenkli
Yapım yılı2020
Çıkış tarih(ler)i15 Mayıs 2020 ABD
18 Eylül 2020 Türkiye
Süre93 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe$90 milyon[1] 90-100 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olduklarını bildirdiler.[2]
Hasılat$26.4 million[3][4]

Scoob! bir Hanna-Barbera'nın Scooby-Doo serisine dayanan 2020 Amerikan bilgisayar animasyonlu gizemli komedi filmi,[5][6] Warner Animation Group tarafından üretilir ve Warner Bros. Pictures tarafından dağıtılır. Filmin yönetmeni Tony Cervone tarafından Adam Sztykiel, Jack Donaldson, Derek Elliott ve Matt Lieberman tarafından yazılan bir senaryo ve Lieberman, Eyal Podell tarafından yazılan bir hikâye ve Jonathon E. Stewart. Frank Welker'in seslerini üntü karakter (özellik gösteren tek mevcut televizyon oyuncusu) olarak seslendiriyor, ayrıca Will Forte, Gina Rodriguez, Zac Efron ve Amanda Seyfried olarak Shaggy, Velma, Fred ve sırasıyla Daphne ve ayrıca Mark Wahlberg, Jason Isaacs, Kiersey Clemons, Ken Jeong ve Tracy Morgan'ın seslerini de içeriyor diğer Hanna-Barbera animasyon karakterleri gibi.

Film, Scooby-Doo film serisi Veniden Başlatma ve paylaşılan bir Hanna-Barbera animasyonunda çokluevren geçiyor, filmin hikâyesi Mystery Incorporated adlı gizemleri çözen dört gençten oluşan bir grup ile bir köpeğin oluşumunu ve arkadaşlığını ve daha sonra onlara The Falcon Force ile birlikte nasıl yaşadıklarını araştırmak için nasıl katıldıklarını anlatıyor. kendi maskotu.

Yeni bir "Scooby-Doo" sinema filmi için planlar, Warner Bros.'un "Scooby-Doo" film serisini bir animasyon filmle yeniden başlatacaklarını duyurduğu Haziran 2014'te başladı. Cervone, Ağustos 2015'te filmi yönetmesi için işe alındı ve Eylül 2016'da Dax Shepard birlikte yönetmeye getirildi. Ekim 2018'de Shepard artık projenin bir parçası değildi. Oyuncu kadrosunun çoğu Mart 2019'da işe alındı ve animasyon hizmetleri Reel FX Animation Studios tarafından sağlandı.

Scoob! ilk olarak Warner Bros. Pictures tarafından 15 Mayıs 2020'de dünya çapında vizyona girecek şekilde ayarlandı ve bu, onu Scooby-Doo (2002) ve Scooby Doo 2: Canavarlar Kaçtı (2004). COVID-19 pandemisine neden olan dünyadaki sinemaların kapanması'na yanıt olarak, Warner Bros. aynı tarihte vizyona girmesi planlanıyordu. “Scoob!”, gösterime girdiği ilk üç hafta sonu ve filmin Temmuz 2020'den itibaren belirli ülkelerde sinemalarda gösterime girdiği dönemde dijital kiralama listelerinde bir numara oldu. 2021. Eleştirmenlerden genellikle karışık eleştiriler aldı ve bir devam filmi geliştiriliyor.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Sevilen çizgi dizi Scooby Doo’nun beyaz perde uyarlamasında, Scooby ve Shaggy’nin tanıştıkları andan itibaren ömür boyu süren dostluğuna odaklanılıyor. Tanışmalarının ardından, dedektif olma hayali kuran Fred, Velma ve Daphne ile güçlerini birleştiren Scooby ve Shaggy, çok geçmeden ünlü Mystery Inc.’i kurar. Birçok zorlu vakayı başarıyla çözen ekip, şimdi kariyerlerinin en zorlu gizemiyle karşı karşıyadır. Efsanevi hayalet köpek Cerberus'u dünyaya salacak bir komplonun haberini alan ekip, vakit kaybetmeden harekete geçer. Bu süreçte Scooby, gizli bir mirası olduğunu keşfeder.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca yönetmen Tony Cervone Ghost/Mr. Rigby ve Alice.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Brueggemann, Tom (16 Nisan 2020). "'Troller Dünya Turu': VOD Revenue Is Uncertain, but Its Hollywood Impact Is a Fact". IndieWire. 17 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2020. 
  2. ^ Brueggemann, Tom (9 Ekim 2020). "Why Disney+ Made Sense for 'Soul' and 'The Croods' Could Be Next to Move". IndieWire. 11 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2020. 
  3. ^ "Scoob!". 4 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2022. 
  4. ^ "Scoob!". 9 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2022. 
  5. ^ Hopwell, John (5 Mayıs 2016). "Cannes: IM Global, Reel FX'in 'Wish Police' (Özel)". Variety. 26 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2022. 
  6. ^ "SXSW 2017 Programı – Chuck Peil". South by Southwest. 19 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]