Tom ve Jerry Filmi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tom ve Jerry Filmi
Tom and Jerry: The Movie
YönetmenPhil Roman
YapımcıPhil Roman
OyuncularRichard Kind
Dana Hill
Anndi McAfee
Tony Jay
Rip Taylor
Henry Gibson
Michael Bell
Ed Gilbert
David L. Lander
Howard Morris ve Charlotte Rae
MüzikHenry Mancini
StüdyoTurner Entertainment
DağıtıcıMiramax Films
RenkRenkli
Yapım yılı1992
Çıkış tarih(ler)i26 Şubat 2021 ABD
Süre84 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe$3.5 milyon
Hasılat$3.6 milyon

Tom ve Jerry Filmi ('Tom and Jerry: The Movie') William Hanna tarafından yaratılan Tom ve Jerry karakterlerine dayanan 1992 Amerikalı animasyonlu müzikal macera komedi ve Joseph Barbera. Phil Roman tarafından Dennis Marks (aynı zamanda Tom & Jerry Kids dizisinin bazı bölümlerinin senaristliğini de yapmış olan bir senaryodan) yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendi. filmde Richard Kind, Dana Hill (son film rolünde), Anndi McAfee, Tony Jay, Rip Taylor, Henry Gibson, Michael Bell, Ed Gilbert, David L. Lander, Howard Morris ve Charlotte Rae

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Tom'un sahipleri yeni bir eve taşınıyorlar, ancak Jerry'nin peşinde koşmasıyla dikkati dağılıyor ve sonuç olarak hareket eden minibüs tarafından geride kalıyor. Tom minibüsü kovalar, ancak bir buldog (Spike) tarafından korkar ve evde kalmaya zorlanır. Ertesi sabah, ev yıkılır ve hem Tom hem de Jerry evsiz kalır. Çift, Puggsy adında bir sokak köpeği ve onun pire arkadaşı Frankie ile tanışana kadar barınak için sokaklarda dolaşırlar. Tom ve Jerry kendilerini tanıttıktan sonra hayatta kalmak için birbirleriyle arkadaş olmaya ikna edilirler. Tom ve Jerry yiyecek ararken yoldan çıkarken, Puggsy ve Frankie köpek avcıları tarafından yakalanırken, Tom bir grup düşmanca şarkı söyleyen sokak kedisi tarafından yakalanır, ta ki Jerry onları lağımda yakalayana kadar.

Daha sonra Tom ve Jerry, annesi bebekken ölen ve babasının Tibet'teki bir keşif gezisinde çığda öldüğü söylenen 8 yaşındaki kaçak bir kız olan Robyn Starling ile tanışırlar. Sonuç olarak Robyn ve ailesinin serveti, şu anda tacizci koruyucusu Pristine Figg Teyze ve Robyn'i yalnızca elde ettikleri serveti korumanın bir yolu olarak gören avukatı Lickboot'un gözetiminde. Yerel bir polis memuru, Robyn'i Tom ve Jerry ile birlikte eve getirir. Figg isteksizce Tom ve Jerry'nin kalmasına izin verir. Ancak Tom, Jerry ve Figg'in obez köpeği Ferdinand arasındaki yemek kavgasından sonra Figg, onları Robyn'in düşündüğü hayvanları seven Dr. Applecheek adında kibar bir adama götürmeyi önerir. Jerry, Figg ve Lickboot'un Robyn'in babasının hayatta olduğunu ve şirketini Tibet'te yönettiğini ortaya çıkaran bir telgrafı tartışırken kulak misafiri olur. Jerry bunu Tom'a anlatır ve onlar Robyn'e bunu söylemeye çalışırlar, ancak Figg Robyn'i odasına kilitler ve Tom ve Jerry'yi acımasız bir hayvan kaçıran ve Puggsy'yi yakalayan köpek avcılarının işvereni olduğu ortaya çıkan Dr. Applecheek'e götürür. Frankie. Applecheek, Figg'in Tom ve Jerry'yi öldürmesi için ona para ödediğini ortaya çıkarır.

Tom ve Jerry, kafesleri açmak için yakındaki bir kontrol panelini kullanmayı öneren Puggsy ve Frankie ile tekrar bir araya gelir. Tom ve Jerry, Droopy dahil olmak üzere yakalanan hayvanları serbest bırakır ve Robyn'in evine dönerek Robyn'e babasının hayatta kaldığını bildirir. Tom, Jerry ve Robyn, Robyn'in babasını bir sal üzerinde bulmak için yola çıkarlar, ancak sala aniden bir gemi çarpar ve sonunda ayrılırlar. Bu arada, Tibet'te, Robyn'in babası kızının içinde bulunduğu çıkmazdan endişelenir ve onu kurtarmak için Amerika'ya geri döner.

Ertesi gün Figg ve Lickboot, Robyn'i bulan herkese ödeme sözü vermeden 1.000.000 $ ödül koymaya karar verirler. Robyn, eğlence parkı yöneticisi Kaptan Kiddie ve bir papağan kuklası olan ilk arkadaşı Squawk tarafından bulunur ve barındırılır; Kiddie, Figg'in ödülünü bir süt kutusu üzerinde görene kadar Robyn'le başlangıçta arkadaştır, bunun üzerine Robyn'i bir dönme dolapta yakalar ve Lickboot ve Ferdinand ile ayrılan Figg ile temasa geçer, Applecheek ve köpek avcıları ödülü toplamak için onları orada dövmeye çalışırlar. . Tom ve Jerry, Robyn'i bulup serbest bırakır ve Figg ve Lickboot geldiğinde köpek yakalayıcıları dönme dolapta yakalar. Figg, Lickboot, Kiddie ve Applecheek kovalarken onlar kürekli vapur ile kaçarlar. Takip eden kovalamacada Applecheek bir köprüden düşer ve Kiddie'nin botunu batırır, Figg ve Lickboot ise Robyn ve babasının yazlarını geçirdikleri küçük bir kabin olan "Robyn's Nest" e giderler - orada olacağını tahmin ederler.

Tom, Jerry ve Robyn, Robyn'in Tom ve Jerry'yi Ferdinand'la birlikte dışarıda tutan Figg ve Lickboot tarafından karşılandığı kabine varırlar. Bir boğuşma sırasında, bir gaz lambası devrilir ve kabini saran bir yangın başlatır. Figg ve Lickboot kaçmaya çalışırken, Tom ve Jerry, Robyn'i güvenli bir şekilde çatıya çıkarmayı başarır. Figg ve Lickboot kabini boşaltmayı başarır, ancak Ferdinand'ın kaykayına takılır ve kontrolden çıkıp onları uzağa gönderen kanatlı vapura çarpar. Robyn'in babası daha sonra helikopterine gelir ve onu kurtarır, ancak Tom ve Jerry'yi kabin çökmeden önce kurtarmayı başaramaz, ancak zar zor hayatta kalırlar.

Kurtarmadan sonra, Robyn'in babası onu bir daha asla terk etmeyeceğine söz verir ve Tom ve Jerry'nin kahramanlıkları, Tom ve Jerry'nin nasıl arkadaş olunacağını öğrendikleri için gurur duyan Puggsy ve Frankie tarafından okunan gazeteyi oluşturur. Bir süre sonra ikili, Robyn'in lüks villasında yeni bir hayata başlar ve eski alışkanlıklarına geri döner.

Ses dökümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Ek Sesler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]