Science Adventure

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Science Adventure
TürGörsel roman
Yapımcı5pb.
Nitroplus
Chiyomaru Studio
Yayımcı
YaratanChiyomaru Shikura
SanatçıMutsumi Sasaki
Huke
Tomonori Fukuda
YazarNaotaka Hayashi
BesteciTakeshi Abo
Platformlar
Özgün platformArcade
İlk yayınChaos;Head
25 Nisan 2008[1]
Son yayınSteins;Gate Elite
8-bit ADV Steins;Gate
20 Eylül 2018[2]
Science Adventure oyunlarının yer aldığı bir raf

Science Adventure (Japonca科学アドベンチャーシリーズ Kagaku Adobenchā Shirīzu), 5pb., Nitroplus ve Chiyomaru Studio tarafından geliştirilen bilimkurgu görsel roman video oyunu serisidir. Serinin ilk oyunu olan Chaos;Head, 2008 yılında piyasaya sürüldü ve ardından Steins;Gate, Robotics;Notes, Chaos;Child, Steins;Gate 0 ve yakında çıkacak olan Robotics;Notes DaSH dahil olmak üzere anime, manga, light noveller, ses dramaları ve sahne oyunları dahil olmak üzere diğer medyaya dayalı altı oyunu bulunmaktadır.

Oyunların hepsi aynı kurgusal evrende gerçekleşiyor. Chaos;Head ve Chaos;Child, gerçeklik değiştiren güçlere sahip bireylere odaklanırken, Steins;Gate oyunları zaman yolculuğuna odaklanır. Oyuncu, belirli seçimler yaparak hikâyenin akışını etkileyebilir: Chaos;Head ve Chaos;Child'da oyuncu karakterlerinin ne tür bir sanrı hissettiğini seçerek yapılır. Steins;Gate ve Robotics;Notes'taki seçimler oyuncu tarafından oyun içi bir cep telefonu veya tablet bilgisayar aracılığıyla ayarlanan mesajlar yoluyla yapılır.

Oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Spin-off oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "CHAOS;HEAD". Nitroplus. 10 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2018. 
  2. ^ Romano, Sal (18 Haziran 2018). "Steins;Gate Elite launches September 20 in Japan". Gematsu. 19 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]