Nitroplus

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nitroplus Co., Ltd.
株式会社ニトロプラス
TürKabushiki gaisha
Kuruluş2000
Genel merkeziTokyo, Japonya
ÜrünGörsel romanlar
Çalışan sayısı39 (2012)[1]
Web sitesiwww.nitroplus.co.jp

Nitroplus Co., Ltd. (Japonca株式会社ニトロプラス, Kabushiki Gaisha Nitoropurasu), nitro+ olarak belirtirilir, Japonya merkezli bir video oyunu şirketidir. Şirket 2000 yılında kurulmuş olup genellikle görsel roman temalı oyunlar üretmektedir. Şirketin merkezi Tokyo'nun Taitō semtinde yer almaktadır.

Nitroplus, ayrıca light novel dizisi Fate/Zero'nun yapımında Type-Moon ile ortaklık yapmıştır. Şirketin yapımları genellikle zombi, tecavüz ve cinayet gibi karanlık konulara sahiptir. Ayrıca, Boys' Love görsel romanları üzerine odaklanan Nitro+Chiral adlı bir alt şubesi bulunmaktadır. Gen Urobuchi gibi şirketle uyumlu yazarlar, çeşitli manga, anime, roman ve televizyon çalışmalarına katkıda bulundular.

Super Sonico, 2006 yılından bu yana Nitroplus'un yıllık müzik festivali etkinliği olan "Nitro Super Sonico"'nun maskotudur. Nitroplus, 2000 yılından bu yana her yıl müzik festivalleri gerçekleştirmektedir.

Yapımları[değiştir | kaynağı değiştir]

5pb. x Nitro+[değiştir | kaynağı değiştir]

DMM x Nitro+[değiştir | kaynağı değiştir]

Nitro+Chiral brannş yapımları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Company info". Nitroplus. 6 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2017. 
  2. ^ "5pb. Unveils CHAOS;CHILD Game as 4th Installment in Science Adventure Series - News". Anime News Network. 23 Kasım 2013. 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]