Sam Winchester

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sammy Winchester
Supernatural karakteri
YaratanEric Kripke
CanlandıranJared Padalecki
Bilgileri
CinsiyetErkek
MeslekHukuk öğrencisi, avcı
Doğum ve ölümd. 2 Mayıs 1983

Samuel "Sam" Winchester, bir Warner Bros yapımı olan Supernatural adlı dizide, kardeşi Dean Winchester'la birlikte avcı olarak tabir edilen yani ruhcinşeytanvampir, cadı kısacası her türlü doğaüstü yaratığı avlayan ana karakter. Jared Padalecki tarafından canlandırılmaktadır.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

2 Mayıs 1983'te John Winchester ve Mary Winchester'ın oğlu olarak Lawrence/Kansas'ta doğmuştur. Boğa burcudur. Ailenin ikinci çocuğudur, kardeşi Dean'den 4 yaş küçüktür. Annesi, 6 aylıkken bir iblis tarafından öldürülmüştür. Dizinin ilk bölümünde Sam Stanford'da hukuk okuyan bir öğrencidir. Ağabeyi Dean'in babasının kaybolduğunu söylemesi üzerine ağabeyi ile beraber babasını aramaya çıkar. Bu yolculuk sırasında yarı şeytan olduğunu öğrenir. 6 aylıkken Azazel (Sarı Gözlü Şeytan) kendi kanından içirerek bazı psişik güçlere sahip olmasını sağlamıştır. 3. sezonun son bölümünde Dean'in cehenneme gitmesiyle Lilith'i bulmak amacıyla Ruby ile takılmaya başlar. 4. sezon sonunda Lucifer'in kafesinden kurtulmasını önleyebilmek için Lilith'i öldürür fakat bunun aldatmacalı bir plan olduğu anlaşılır. İstemeden de olsa son mührün kırılmasına yardımcı olarak Lucifer'in kurtulmasına sebep olur. 5. sezonda ise Lucifer'in bedeni olduğu ortaya çıkar, Lucifer Sam'in bedeninde iken kontrolü ele geçirip Michael'i de yanına alarak Cehennem Çukuruna atlamıştır. 6. sezonda Dean Sam'in öldüğünü düşünüp yeni bir hayat kurar fakat Sam Castiel tarafından Cehennemden çıkarılmış ruhu ise Cehennemde kalmıştır , Dean Ölüm İle bir gün yer değiştirmesi karşılığında Sam'in ruhunu vereceğini söylemiş Dean bunu kabul etmiş ve Sam ruhuna kavuşmuştur. 8. sezonda Cehennemin kapısını kapatmak için Tanrının belirlediği 3 testten 2 testi yaptıktan sonra Dean Sam'in ölmemesini istediği için Sam ile konuşmuş ve 3. testi yapmaktan vazgeçirmiştir. Kardeşi çok küçük yaşta ölmüştür.

Aile Üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dean Winchester - Abisi

John Winchester - Babası

Mary Winchester - Annesi

Adam Milligan - Üvey kardeşi

Bobby Singer - Manevi Babası

Becky Rosen (Becky Winchester) - Eşi (Becky, Sam'e deli gibi aşıktır, o kadar aşıktır ki 7 sezonun 8 bölümünde Sam'e aşk iksiri içirip kendine aşık edip onunla evlenir, kısa süre evli kaldıktan sonra bölümün sonunda aşk iksirinin etkisi geçer Becky ve Sam de boşanır.)

Eşyaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizide doğaüstü olayları araştırmak için Dell Inspiron 6000 laptop kullanmaktadır. Palm Treo cep telefonu vardır. 2. sezonda telefonu Motorola Q olarak değiştirmiştir, fakat bu telefon kırılınca Blackberry 8800 kullanmaya başlamıştır.