Supernatural (10. sezon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Supernatural
10. sezon
ÜlkeABD
Bölüm sayısı23
Yayın
KanalCW
Orijinal yayın tarihi7 Ekim 2014-10 Mayıs 2015
Supernatural bölümleri

Supernatural dizisinin onuncu sezonu, Eric Kripke tarafından oluşturulmuştur. İlk bölümü 7 Ekim 2014'te ABD'de CW kanalında yayınlanmaya başladı. Türkiye'de ise Dizimax sci-fi kanalında yayınlanmaktadır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular Karakterler Bölüm sayısı
Jensen Ackles Dean Winchester 23
Jared Padalecki Sam Winchester 23
Misha Collins Castiel 13
Mark A. Sheppard Crowley 13

Konuk Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular Karakterler Bölüm sayısı
Erica Carroll Hannah 4
Felicia Day Charlie Bradbury 3
Ruth Connell Rowena 3
Travis Aaron Wade Cole 3
Raquel Riskin Dar 2
Viv Leacock Gerald 2
Jud Tylor Adina 2
Curtis Armstrong Metatron 1
Emily Fonda Ann Marie 1
Brit Sheridan Kate 1
Kathryn Love Newton Claire Novak 1
Rob Benedict Chuck Shurley 1
Briana Buckmaster Şerif Donna Hanscum 1
Kim Rhodes Şerif Jody Mills 1

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Numarası Bölüm Adı Gösterim Tarihi İzleyici Sayısı Yönetmen Yazar Prodüksiyon Kodu
196(1) Black 7 Ekim 2014 2,5 milyon Robert Singer Jeremy Carver 4X5802
Dean şeytan olmuştur. Sam Dean'nin yerine öğrenmek için başka bir şeytana işkence eder ama hiçbir şey öğrenemez. Yatakta "Sammy bırak gideyim" notunu bulur. Castiel güçsüz olduğu için Sam'e yardım edemez Sam bir olayı araştırırken Dean'i bulur. Şeytan Dean her istediğini yapar. Crowley Dean'e artık eğlenmeyi bırakıp Cehennem işin çalışması gerektiği söyler ama Dean re eder. Hannay Castiel'in yanına gelir ve Cennet için yardımcı olmasını ister. Hannah ve Castiel yolda bir meleği öldürmek zorunda kalırlar. Orduda görev yapmış birisi Sam'i yakalar ve telefonuyla Dean'i arar. Dean Sam'e istediğini yapabileceğini ve bunun umurunda olmadığını söyler ama Dean onu bulduğu yerde öldürecektir.
197(2) Reichenbach 14 Ekim 2014 2,13 milyon Thomas J. Wright Andrew Dabb 4X5803
Crowley, Dean’in oldukça agresifleştiğini fark eder. Dean ise, bu durumun şeytan olmanın yan etkilerinden biri olduğunu söyler, ama Crowley durumun daha farklı olduğunu biliyordur, Kabil’in Mührü beslenmelidir. Bu sırada Sam, yıllar önceki babasının ölümünden Dean’i sorumlu tutan ve intikam almak isteyen Cole tarafından yakalanmıştır. Cole, Sam’e Dean’in yerini söylemesi için işkence eder. Hannah, özü tükendikçe Cass’in de oldukça zayıfladığını görür ve Metatron’dan yardım ister.
198(3) Soul Survivor 21 Ekim 2014 2,08 milyon Jensen Ackles Brad Buckner & Eugenie Ross-Leming 4X5801
Sam, hala Dean'i Kabil'in Mührü'nden kurtarmanın bir yolunu aramaktadır. Crowley, şeytan Dean'in tuhaflıklarının cehennemin başına sorun açmaya başladığını fark eder ve kendisine yardım etmesi için istemeyerek de olsa Castiel'in kapısını çalar.
199(4) Paper Moon 28 Ekim 2014 1,93 milyon Jeannot Szwarc Adam Glass 4X5804
Son zamanlarda meydana gelen kurtadam saldırılarının sürpriz bir suçlusu vardır; Sam ve Dean'in yaşamasına izin verdiği kurt kız Kate.
200(5) Fan Fiction 11 Kasım 2014 3,17 milyon Phil Sgriccia Robbie Thompson 4X5805
Dean ve Sam canavarın Tulpa olduğunu düşünür ancak o Calliope'dir.
201(6) Ask Jeeves 18 Kasım 2014 2,54 milyon John MacCarthy Eric Carmelo & Nicole Snyder 4X5806
New Canaan, Connecticut'daki bir evdeyiz. Evde yaşlı sahibin karisi ölmüştür ve hizmetçiler üzgündür ve birisi onun eşyalarını toplarken inci kolyesi hoşuna gider ve boynuna takar. Sonra kadının hayaleti karşısındadır. Kolyesini hizmetçinin boğazından koparır. Korkan hizmetçi alt kata düşer ve olur. Kocasi karısının o halde olduğunu biliyordur. Sam ile Dean Bobby hakkından konuşurlar ve sonra yola koyulurlar. Ardından olayın olduğu eve giderler. Bir çeşit aile olan bir grup vardır evde. Evde bir şey bulurlar ve onu araştırırlar ve daha sonra buldukları şeyin anahtar olduğunu anlarlar. Ev sakinlerinden birisi duyduğu seslerden sonra şüphelenip dışarı çıkar ve bir hayalet elindeki baltayla kafasını keser. Sam ve Dean eve geri döner. Müfettiş olan olaylardan ötürü şüpheli olduklarını söyler ve evde kalmak zorundalardır. Dean evi araştırırken, elindeki anahtarı kullanarak gizli bir geçit bulur. Geçitte ilerlerken bir hizmetçiyi bulur. Gerçeği bildiği için kilitlendiğini söyler. Gerçek şu ki yaşlı çoktan ölmüştür. Görünenler hayalet değil, şekildeğiştirendir. Kimin şekildeğiştiren olduğunu anlamak için, Sam ve Dean herkesin gümüş kaşıklara dokunmasını ister. Bir kişi daha ölükten sonra ev sahiplerinden biri, Dean ve Sam'dan şüphelenir ve onları odaya kilitler. Sonra Dean ve Sam kaşıkların gümüş olmadığını anlarlar ve şekil değiştirenin onlara kaşıkları verenin hizmetçi olduğunu anlarlar ve onu öldürürler.
202(7) Girls, Girls, Girls 25 Kasım 2014 2,3 milyon Robert Singer Robert Berens 4X5807
Tiana, bir şeyden kaçıyordur. Raul, onu yakalar ve öldürür. Dean'in telefonu sürekli çalıyordur. Çünkü randevu uygulaması yüklemiştir. Shaylene isminde biriyle mesajlaşıyordur. Sam onun fake olduğunu düşünür ancak sekiz saatlik yoldan sırf Dean için geldiğini görünce şaşırır. Ama daha sonra Dean, Shaylene'nın kendisinin ruhu için birlikte olacağını anlar. Dean Sam ile beraber Dean ile ruh anlaşması yapacak olan kişiyi bekler ve onu etkisiz hale getirirler. Dean Rowena'yı öldüreceği sırada Cole çıkagelir. Rowena kaçar. Dean ve Cole kapışır. Dean babasına olan biteni anlatır. Gerçeği kabullenmekte zorlanan Cole evine döner. Rowena kaçarken şeytanlar tarafından yakalanıp cehenneme getirilir. Rowena Crowley'nin annesidir. Castiel ve Hannah bir olay üzerine çalışıyordur. Sonra Hannah bedenini aldığı kişinin kocasıyla karşılaşır. Kocası karısının bir melek tarafından ele geçirildiğini bilmiyordur. Niye beni terk ettin diye sorar. Hannah onu başından savmak için Castiel ile birlikte olmak için onu terk ettiğini söyler ve orayı terk ederler. Ama sonra Hannah bir insan bedenini almanın doğru olmadığın düşünür ve bedeni bırakıp cennete döner. Caroline, Hannah'nın bedeninden çıkmasından sonra kocasının yanına döner.
203(8) Hibbing 911 2 Aralık 2014 2,33 milyon Tim Andrew Jenny Klein & Phil Sgriccia 4X5808
Gece yarısı bir adam kağıtla desenler yapıyordu. Bir şey onu öldürdü ve kanı kağıttaki deseni oluşturdu. Şerif Jody Mils, Minnesota-Dakotas Karakol'una gelir ve Şerif Donna Hanscum ile karşılaşır. Donna eskiden Dogh ile evlidir. Dogh çok ukaladır ama, Donna hala daha onu özlüyor ve aynı karakolda çalışıyorlardır. Jody'nin kontrolden çıkmış çocuğu vardır. Jody ve Donna ekip olurlar ve cinayeti öğrenirler. Jody, winchester kardeşlere cinayet hakkında bilgi verir. Jody ve Donna cesedi inceler ilginç bir şekilde yenmiştir ve bu olay sadece diğerlerinden biridir. Winchester kardeşler, FBI kılığına girerek karakola gelir. Şerif Cuse onlara yanlış bilgi verir. Dean, şeriflerden birini ikna ederek olan biten hakkında bilgi alır. Sam ve Dean cinayet görüntülerini silenin Serif Cuse olduğunu Jody'den öğrenir. Donna Cuse'nin bir kurbanı yeme anını görür ve vampir olduğunu anlarlar. Donna bir ipucu bulur ve hep beraber ipucundaki adrese giderler. Cuse'u bulurlar ama burada Cuse gibi bir sürü daha vampir vardır ve Dean, Sam, Jody ve Donna'yı ele geçirirler. Şerif Curse iyi biridir ve adamı yiyen de o değildir. Curse'ın değiştiğini öğrenen vampirler, Curse'i öldürür. Daha sonra da iplerden kurtulan Dean ve Donna vampirleri öldürür.
204(9) The Things We Left Behind 9 Aralık 2014 2,62 milyon Guy Norman Bee Andrew Dabb 4X5809
Rowena, Crowley'e çok kötü bir anne olmuştur. Söylediği yalan ile Crowley'e, en iyi askerini öldürtür ve Crowley, Rowena'yı yanına alır. Dean, elinde bıçağın, kan revan içinde olan etrafın ve cesetlerin olduğu kabusla uyanır. Claire Novak, çocuk cezaevine atılır. Buradan sık sık kaçıyordur. Castiel'nin kullanmakta olduğu beden Claire'nin babasına aittir. Ama babası çoktan ölmüştür ve Claire'yi ziyarete gelir. Babasını aldığı için Claire'ye yardım edeceğini söyler ve kendisini hapishaneden çıkarmasını ister. Castiel Claire'nin babası yani James Novak olduğunu söyleyip Claire'nin vesayetini alarak hapishaneden çıkarmayı dener. Ama kabul edilmez. Bunun üzerine Castiel Claire'yi kaçırır. Ama sonra Claire, Castiel ile kalmak istemez. Castiel'in cüzdanını çalıp kaçar. Castiel, Claire'nin güvende olup olmadığına emin olmak için Dean ve Sam'ni onu bulmak için yardım ister.  Dean kolundaki kabil mührünün kendisini etkilediğini Castiel'e söyler. Claire, Randy ve Dustin ile birlikte aile olmuştur. Randy'nin mafyaya borçlarını kapatmak için hırsızlık yapmaktadır. Dean, Sam ve Castiel Dustini yakalar ve olan biteni öğrenir. Castiel, Claire'yi suç işlemek üzereyken yakalar ama elinden kaçarır. Randy'nin alacaklıları gelir ve Randy'i sıkıştırır. Dean Sam ve Castiel eve gelir onları etkisiz hale getirir. Sam ve Castiel çıkar ama Dean içerden çıkmadan alacaklıların lideri Dean'e tekme atar. Kabil’in mührünün etkisindeki Dean, kendisini kaybederek evdeki herkesi öldürür. Rüyasında gördüğü an budur.
205(10) The Hunter Games 20 Ocak 2015 4X5811
Son yaşanan olaydan sonra, Dean, Sam ve Castiel mührü etkisiz hale getirmek için bir yol aramaya başlarlar ama Dean'i mührün etkisinden kurtaracak hiçbir yol bulamazlar. Çaresiz kalan Castiel ise, Sam'in "duyduğum en kötü fikir" diyeceği bir öneri sunacaktır. Bu arada, Rowena Crowley'e komplo kurmaya devam etmektedir ve Castiel de Claire ile arasını düzeltmeye çalışmaktadır, Claire ise arkadaşını öldürdüğü için Dean'e kin gütmektedir.
206(11) There's No Place Like Home 27 Ocak 2015 4X5810
Sam, şüphelendiği bir olayı internette araştırırken, Charlie'nin bölge savcısını dövdüğü bir videoya denk gelir. Dean ise bölge savcısının bir şeytan tarafından ele geçirildiğini ve Charlie'nin Oz'dan dönüp kendi başına avlanmaya başladığını düşünür. Kardeşler Charlie'yi bulup, Oz'dan neden döndüğünü öğrendiklerinde ise oldukça şaşıracaklardır.
206(12) About a Boy 3 Şubat 2015
Dean’i sığınaktan çıkarmak isteyen Sam, insanların birden yok olduğu, arkalarında ise sadece kıyafetlerinin kaldığı bir olay bulur. Sam ile Dean bunun sorumlusunun periler ya da melekler olduğunu düşünürler ama işin aslı daha şaşırtıcıdır. Hansel ve Gretel’deki Hansel, kötü cadıyı memnun etmek için insanları kaçırıp genç hallerine çevirmektedir. Ne yazık ki Dean, bunu Hansel’in bir sonraki kurbanı olup, 14 yaşındaki haline döndüğü zaman öğrenecektir.
207(13) 10 Şubat 2015
Bir hayalet, çeşitli elektronik cihazlarla insanları öldürmeye başlamıştır. Sam ile Dean, kimlerin öldürüldüğünü ve bu hayaletin bir grup üniversite öğrencisinden neden intikam aldığını bulurlar ama hayaletin bu cinayetleri nasıl işlediğini bir türlü çözemezler. 3 ölümün ardından, kardeşler sıradaki kurban ölmeden önce hayaleti durdurmaya çalışacaklardır.