Robert Trujillo

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Robert Trujillo
Trujillo (2009), Metallica ile Madrid'de performans sergilerken.
Genel bilgiler
Doğum adıRoberto Agustin Miguel Santiago Samuel Trujillo Veracruz
Doğum23 Ekim 1964 (59 yaşında)
Kaliforniya, A.B.D.
TarzlarHeavy metal, thrash metal, hard rock, funk metal
MesleklerMüzisyen, söz yazarı
ÇalgılarBas gitar Flamenko Gitar
Etkin yıllar1988
Müzik şirketiWarner Bros Records, Elektra, Vertigo, Megaforce
İlişkili hareketlerMetallica, Ozzy Osbourne, Black Label Society, Suicidal Tendencies, Infectious Grooves, Jerry Cantrell
Resmî siteMetallica Resmi Sitesi

Roberto Agustin Miguel Santiago Samuel Trujillo Veracruz (d. 23 Ekim 1964, Santa Monica, Kaliforniya), önceden Ozzy Osbourne'un bas gitaristliğini yapmıştır ve şu an ise 2003 yılından beri Metallica grubunun bas gitaristliğini yapmakta olan müzisyendir.

Çocukluğu ve gençliği Venice Beach'de geçti. Çaldığı ilk grup Oblivion'dur. 1989'daki Suicidal Tendencies ile birlikte olan ilk profesyonel deneyimle birlikte sahnedeki duruşu ve tavırları sayesinde Suicidal Tendencies, Infectious Grooves ve Ozzy Osbourne'un grubunda çalıştı. Venice Beach "Dog Town" da doğup büyüdü. Trujillo, Led Zeppelin'den Motown'a kadar her şeyi dinledi. Trujillo, kendine has bir ritim ve tavır geliştirmişti ve 20'li yaşlarda çok çeşitli ufak gruplarda çalmaya başladı. Daha sonra yakın arkadaşı olan Suicidal Tendencies gitaristi Rocky George sayesinde yine Suicidal Tendencies üyesi olan Mike Muir ile tanıştı. Trujillo'nun kendisini, rock dünyasında çok değişik bir yeteneğe sahip olarak yetiştirmesini sağladı.

1990'lı yılların başında, Trujillo ve Muir, Infectious Grooves adlı grubu kurdular. 90'ların ortalarına doğru Trujillo, Ozzy Osbourne için bas gitar çalmaya başladı. Davulcu Mike Bordin ile Trujillo, en tok ve sağlam ritimlerden birini yaptılar. 1994 yılındaki Metallica'nın Summer Shed turunda, Suicidal Tendencies de sahne aldı ve Metallica üyeleri Trujillo'nun bu coşkulu stil ve performansından etkilendiler.

2001 yılında Metallica'nın basçısı Jason Newsted'in gruptan ayrılması üzerine, yeni albümleri St. Anger'ın yayınlanmasına kısa bir süre kala, 2003'te Trujillo'ya 1 milyon dolar önererek gruba dahil ettiler. Grubun Trujillo hakkındaki görüşü şuydu: "Şimdi Cliff'in gruba kattığı havayı yakalar gibi olduk; grup seninle daha iyi ses veriyor"

Robert Trujillo da, Cliff Burton gibi gitarı parmaklarıyla çalar ve kendisi pena kullanmayan gitaristler arasında en iyilerden biri olarak gösterilmektedir.[kaynak belirtilmeli]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]