Raised by Another

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Raised By Another"
Lost bölümü
Bölüm no.1. sezon
10. bölüm
YönetmenMarita Grabiak
SenaristLynne E. Litt
Merkezî karakterClaire
Yayın tarihi1 Aralık 2004
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Solitary"
Lost (1. sezon)
Lost bölümleri

Raised By Another, Lost dizisi 1. sezonunun 10. bölümüdür. 1 Aralık 2004'te yayınlanan bölümün yazarı Lynne E. Litt, yönetmeni Marita Grabiak'dır. Claire merkezli bir bölümdür.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Claire iki gece çığlıklar atarak uyanır, birisinin kendisini tuttuğunu ve karnına bir şey sapladığını söyler. Fakat hiç saplama izi bulunmamaktadır. Bu saldırı sonrasında Hurley kazazedeler arasında bir sayım yapmaya karar verir ve işe koyulur.

Geriye dönüş sahnelerinde Claire'in erkek arkadaşı Thomas ile beraber gebelik testi yaptığını ve sonucun pozitif çıktığını görüyoruz. Thomas Claire'i her şeyin iyi olacağına ve iyi birer anne-baba olacaklarına ikna ediyor. Claire bir medyuma gidiyor ve medyum onun hamile olduğunu biliyor fakat birden telaşlanarak gördüklerini söylemeyi reddediyor. Daha sonra bir gün Thomas gelip sorumluluk almaya hazır olmadığını ve Claire'den ayrıldığını söylüyor.

Hurley sayım yaparken herkesi tek tek dolaşıp isimlerini ve bazı bilgilerini toplayarak not almaya başlar. Bu esnada Jack Claire'i saldırıya uğramadığına ikna etmeye çalışmakta ve ona sakinleştirici yapmayı önermektedir. Claire sinirlenerek mağaralardan sahile taşınmak üzere oradan ayrılır.

Geriye dönüş sahnelerinde Claire'in medyuma tekrar gittiğini ve ona ne gördüğünü sorduğunu görüyoruz. Medyum Thomas'ın onu terk ettiğini biliyor ve göreceklerinin iyi olmayacağı konusunda Claire'i uyarıyor. Bunu kabul eden Claire'e bebeğini mutlaka kendisinin yetiştirmesi gerektiğini, eğer onu başkası yetiştirirse çok kötü şeyler olacağını söylüyor. Daha sonra medyum sürekli Claire'i arayarak bunu tekrarlıyor fakat Claire bebeğini evlatlık olarak vereceğini söylüyor.

Boone, sayım yapmakta olan Hurley'e uçak manifestosunun Sawyer'da olduğunu, yapmaya çalıştığı işe yardımı olabileceğini söyler. Sürpriz bir şekilde Sawyer karşılığında bir şey talep etmeden manifestoyu Hurley'e verir. Bu sırada Charlie sahile geri taşınmaya çalışan Claire'e yardım etmek isterken Claire'in sancıları başlar. Charlie bebeği doğurtabileceğini, uyuşturucuyu bile bırakabilidiğine göre bunu da yapabileceğini söyler. Fakat Charlie'nin bağımlılığını öğrenen Claire haykırarak Jack'i getirmesini söyler, ve ormanda tek başına kalır.

Geriye dönüş sahnelerinde Claire'in bebeği bir çifte evlatlık vermek için kâğıtları imzalamak üzere olduğunu görüyoruz. Fakat eline hangi kalemi alsa çalışmıyor ve bu durum Claire'in dikkatini çekiyor ve birden evlatlık verme işleminden vazgeçerek medyuma gidiyor. Medyum Claire'e 6000 dolar ve Uçuş 815'e bilet veriyor. Los Angeles'ta bebeği alacak bir çift olduğunu ve oraya gittiğinde ona fazladan 6000 dolar daha vereceklerini söylüyor. Claire bu birden değişen talebi şüpheli bulmuş olsa da kabul ediyor.

Adada Charlie Ethan'ı bularak durumu anlatır ve Jack'i getirmesini söyler. Ve Charlie Claire'in yanına döner, Claire ona medyumla ilgili hikâyesini anlatır. Bunun üstüne Charlie, medyumun uçağın düşeceğini bildiğini, ve Claire'in bebeği kendisi yetiştirmesinin yolunun bu uçağa binmesi olduğunu düşündüğünü söyler. Claire'in sancıları azalır. Bu sırada Sayid yaralı olarak kampa döner, onlara Danielle'ı ve adada kendilerinden başka kişiler de olduğunu anlatır. Tam Hurley Jack'e aralarında uçak manifestosunda olmayan birinin olduğunu söylediği sırada Claire'in sancıları da azalmıştır ve o sırada Ethan'ın bakışları ile karşılaşırlar.Uçakta olmayan ama adada olan kişi ise'Ethan'dır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]