Because You Left

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Because You Left"
Lost bölümü
Bölüm no.5. sezon
1. bölüm
YönetmenStephen Williams
SenaristCarlton Cuse
Damon Lindelof
Merkezî karakterÇeşitli
Yayın tarihi21 Ocak 2009
Konuk oyuncular

L. Scott Caldwell
Sam Anderson
Nestor Carbonell
William Mapother
François Chau
Sonya Walger
Alan Dale
Rebecca Mader
William Blanchette
Sean Whalen
Tom Irwin
Michael Dempsey
Stephanie Smart
Leslie Ishii
Cindy Paliracio
Brad Berryhill
Sven Lindstrom
Shantal Boomla
Jeremy Colvin

Bölüm kronolojisi
Sonraki →
"The Lie"
Lost (5. sezon)
Lost bölümleri

"Because You Left" (Ayrıldığın için), Amerikan televizyon kanalı ABC'de yayınlanan Lost dizisinin 5. sezonunun ilk bölümüdür. Bölüm, Kanada ve ABD'de aynı anda 21 Ocak 2009'da yayınlandı. Bu bölümün hemen ardından da sezonun ikinci bölümü olan "The Lie" yayınlandı.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm adanın 1970'lerdeki hali ile başlar. DHARMA istasyonlarının tanıtım videolarında rol alan Dr. Pierre Chang (veya Marvin Candle), Ok istasyonunun tanıtım videosunu çekerken Orkide istasyonunda patlak veren bir olay hakkında bir uyarı alır ve derhal oraya gider. Oraya vardığında işçilerin, zamanla oynama imkânı veren sınırsız bir enerji kaynağı keşfettiklerini öğrenir. İstasyondan çıkarken işçi kıyafeti giymiş olan Daniel Faraday'a çarpar.

2005'te ise, adanın zamanda taşınmasının ardından kazazedeler, Juliet ve gemi çalışanları sürekli zaman değişimine uğrarken, Diğerleri bundan etkilenmez. İlk zaman değişimi Mr. Eko'nun kardeşinin bulunduğu kaçakçılık uçağının adaya çakılması zamanına dönüştür. Locke bu uçağı keşfe giderken kendisini tanımayan Ethan Rom tarafından vurulur. Bu arada Sawyer, Juliet ve gemi ekibi bir bina görmek ve bunu sonucunda bulundukları zamanı anlamak amacıyla ambarın bulunduğu yere giderler. İkinci zaman değişimi ise Ethan'ın Locke'u öldürmeye çalışması esnasında gelir. Bu değişim sonucunda istasyonun patladığı zamanın sonrasına gidilir. Richard Alpert bu zamanda, Locke'u bulur ve onu tedavi eder. Richard, Locke'u bir sonraki karşılaşmalarında hatırlamayacağını söyler. Kendisinin Locke'a inanması için de zaman değişiminden sonra kendisine göstermesi amacıyla bir pusulayı Locke'a verir. Ayrıca bu zaman değişimlerini durdurmanın tek yolunun da adadan gidenlerin geri gelmeleri olduğunu söyler. Bunun için de Locke'a ölmesi gerektiğini söyler. Zaman değişimi sonrası yerine gelen Kuğu istasyonunda Sawyer, Desmond ile konuşmak için istasyonun kapısına vurur. Kimse cevap vermediğinde Faraday, Sawyer'a geçmişin değiştirilemeyeceğini söyler. Herkes sahile döner. Ancak Faraday, bir zaman değişimi esnasında, kapıdan bir koryucu kıyafetle çıkan Desmond'a Oxford Üniversitesi'ne gitmesini ve annesini bulmasını ister.

2007'de ise hastaneden kaçan Hurley, Sayid ile birlikte iki silahlı adam tarafından tutulmuş olan güvenli eve giderler. Sayid iki adamı da öldürür ancak kendisini bayıltan bir dart tarafından vurulmuştur. Londra'dan Los Angeles'e gitmeye çalışan Sun-Hwa Kwon, Charles Widmore tarafından havaalanında alıkonulur. Sun, Charles'a ikisinin de amacının Benjamin Linus'u öldürmek olduğunu söyler. Los Angeles'te ise iki avukat Kate'in evine, Aaron'dan kan örneği almak için gelirler. Bu arada Jack ve Ben adadan kurtulanları toplamaya çalışırlar. Bölümün sonunda ise Desmond, Penelope ile yatında uyurken Faraday'ın dediğini hatırlar ve yatını hemen Oxford'a sürer.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]