Danielle Rousseau

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Danielle Rousseau
Lost karakteri
İlk görünüm"Solitary"
Bilgileri
MeslekBilim insanı
DurumuÖlü

Danielle Rousseau, Lost dizisinde yer alan kurgusal karakter.

Fransız kadın tiplemesiyle ilk üç sezonda zaman zaman yer alan karakteri Mira Furlan canlandırmaktadır. 5. sezonda da kendini görmekteyiz.

İlk sezonlarda gizemli ama kazazedelere yardım etme çabası içinde görülen Danielle'nin ilerleyen bölümlerde kızı Alex Rousseau'un adanın diğer sakinlerininin yani yabancıların elinde olduğu, kendisinin de bir süre onlarla yaşadığı şekillenmektedir. Ormanda tuzağına düşürdüğü Sayid'in de yardımıyla kampın yolunu bulur ve onlara diğerleri hakkında bilgi verir. Bu arada kamptaki tek bebek olan Claire'in bebeği Aaron'a aşırı ilgi duymaktadır. Diğerlerinin, adaya düştükten hemen sonra elinden aldıkları kızının yaşadığını ve onun diğerlerinin yanında olduğunu öğrenince uçak kazazedelerinin diğerlerinden kurtulmak için yaptıkları operasyona dahil olur. Ve elinden geldiği kadar yardım etmeye çalışır. 4. sezonun 8. bölümünde gemidekiler tarafından Karl ile birlikte öldürülür.

(İngilizce)
« Please... please, help me... Please, come... get me... the others, they're dead. It killed them all. »
(Türkçe)
« Lütfen... lütfen bana yardım edin.... Lütfen gelip beni alın... Diğerleri, onlar... Onlar öldüler.. Onları öldürdü... Hepsini öldürdü. "  »
(Shannon Rutherford, Danielle Rousseau'nun yardım çağrısını çevirirken)

5. sezon 4. bölümünün sonunda yine bir ışık hüzmesiyle beraber zaman değişir ve bir grup fransız gece yarısı denizin ortasında görülür. Ve ayrıca denizde bir başka kişinin baygın halde olduğunu görürler ve onu botlarına alarak kurtarırlar. Sabah olup adaya çıktıklarında kurtardıkları kişinin 4. sezonda ölen Jin olduğu görülür ve Fransızlardan biri onunla konuşmaya başlar ve kendisinin Danielle Rousseau olduğunu söyler. Daha sonra adada gezinmeye başlayan ekip siyah dumanla karşılaşır. Siyah dumanın ekipten birini çukura götürmesi üzerine diğerleri de girer ancak Jin, Danielle'nin girmesine fırsat vermez tam bu sırada parlama meydana gelir ve Jin tekrar zamanda ileri gider bu sefer ekipten iki kişinin ölüsünü görür, etrafı gezerken sesler duyar. Seslere doğru gider Danielle'nin sevgilisine silah uzattığını görür. Çift arasındaki konuşmalar sonucunda Danielle silahı indirirken sevgilisi silahını ona doğrultur - sevgilisi değişmiştir- çaresiz Danielle onu kafasından vurur...