Pavel Korin

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Pavel Dmitriyevich Korin (Rusça: Павел Дмитриевич Корин) (d. 7 Temmuz 1892 - ö. 22 Kasım 1967), bir Rus ressam ve sanat restoratörüdür. 7 Temmuz 1892 tarihinde Rusya Palekh'de doğmuştur. 22 Kasım 1967 tarihinde Moskova'da ölmüştür.

Pavel Korin.

Hayat ve kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Pavel Korin, Palekh köyünde (şimdi İvanovo Oblastı'nda) profesyonel bir ikon-ressam Dmitry Nikolayevich Korin'in ailesinde doğdu. 1897'de Pavel sadece beş yaşındayken babası öldü. 1903-1907'de Palekh'deki “İkon Resim Okulu”nda eğitim alarak profesyonel ikon ressamı olarak resmi bir sertifika aldı. 1908'de Moskova'ya taşındı ve 1911'e kadar orada Don Manastırı'nın ikon dükkanında çalıştı.

1911'de Martha ve Meryem Manastırı'ndaki Şafaat Kilisesinin fresklerlerinde Mikhail Nesterov'a çırak olarak çalıştı (Marfo-Mariinsky) Moskova'daki Bolshaya Ordynka Caddesi'nde. Nesterov, Korin'in şövale resminde resmi bir eğitim alması konusunda ısrar etti ve 1912'de Moskova Resim, Heykel ve Mimarlık Okulu'na kabul edilmesini ayarladı. Pavel, 1916'da bu okuldan Konstantin Korovin'in ve Leonid Pasternak'ın öğrencisi olarak mezun oldu.

1916'da Martha ve Meryem Manastırı'ndaki Şafaat Kilisesi'ndeki Grand Duchess Elizabeth Fyodorovna'nın mozolesi için freskler üzerinde çalıştı. Büyük Düşes'in istekleri doğrultusunda, antik Rus kiliselerinin geleneksel fresklerini incelemek için Yaroslavl ve Rostov'a gitti.

Şubat 1917'de Moskova'da Arbat Caddesi'ndeki çatı katı stüdyosunda çalışmaya başladı ve 1934'e kadar orada çalıştı.

1918-1919 yıllarında “2. Devlet Sanat Stüdyoları”nda (2-ые ГСХМ) ders verdi. 1919-1920'de Moskova Devlet Üniversitesi'nin “Anatomik Tiyatrosu”nda çalıştı, çünkü bir ressam olarak insan anatomisi hakkında daha derin bilgiye ihtiyacı olduğunu düşündü. Akşamları Güzel Sanatlar Müzesi'nin resimlerini ve heykellerini kopyaladı.

1923'te Kuzey Rusya'yı dolaşarak Vologda, Staraya Ladoga, Ferapontov Manastırı ve Novgorod'u ziyaret etti. 1926-1931'de Güzel Sanatlar Müzesi'nde yeni başlayanlar için resim dersleri eğitmeni olarak çalıştı.

1926'da Martha ve Mary Manastırı Sovyetler tarafından kapatıldı ve oradaki tüm sanat eserleri yok edilecekti. Pavel ve kardeşi Alexander, ikonostasis ve fresklerin bazılarını kaçırmayı ve kurtarmayı başardılar. O yılın 7 Mart'ında Martha ve Mary Manastırı'nın bir öğrencisi olan Praskovya Tikhonovna Petrova ile evlendi.

1927'de Korin'in aquarelle Sanatçının atölyesi ve petrol peyzajı Anavatanım, Tretyakov galerisi tarafından Sovyetler'den tanındığını göstererek satın alındı.

1931'de Korin'in stüdyosu, o zamandan beri Korin'i destekleyen Maxim Gorky tarafından ziyaret edildi. 1932'de Korin Gorki'yi Sorrento'ya kadar takip etti, Gorki'nin portresini yaptı ve İtalya ve Almanya'yı ziyaret etti.

1931'de Korin, Yabancı Sanat Müzesi Restorasyon Dükkanının (eski Güzel Sanatlar Müzesi, daha sonra Puşkin Müzesi) Başkanı olarak çalışmaya başladı. 1959 yılına kadar bu görevi sürdürdü. Bundan sonra, ölümüne kadar “Devlet Merkezi Sanat Restorasyon İşleri” (ГЦРХМ) Müdürlüğü görevini sürdürdü. Zamanın en kıdemli Rus restoratörlerinden biri olarak, ünlü tabloların korunmasına ve restorasyonuna büyük katkıda bulundu.

1933'te Korin, ölümüne kadar çalıştığı Moskova Malaya Pirogovka Caddesi'ndeki stüdyoya taşındı. Şimdi bina Korin'in müzesi.

1940'larda Sovyet intelligentsia (Leonid Leonidov, Mikhail Nesterov, Alexey Tolstoy, Kachalov dahil olmak üzere birçok portre çizdi. ve Nadezhda Peshkova (Gorki'nin gelini)). Moskova Kremlin'deki "Sovyetler Sarayı" için "Geleceğe Maç" freskini ve Alexander Nevsky'ye adanmış bir Üç Parça çizdi.

1950'lerde Korin Moskova Metrosu için mozaikler üzerinde çalıştı. Mozaikleri Komsomolskaya-Koltsevaya, Arbatskaya (Arbatsko-Pokrovskaya Hattı) ve Novoslobodskaya istasyonlarını ve ayrıca Moskova Devlet Üniversitesi Ana Salonu'nu (Актовый Зал) süslüyor. Ayrıca 1950'lerde ve 1960'larda etkileyici bir Sovyet ödülleri listesi kazandı:

Pavel Korin 22 Kasım 1967'de Moskova'da öldü ve Novodevichy Mezarlığı'na gömüldü.