Ninoslav Marina

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ninoslav Marina

Ninoslav Marina[1][2](d. 25 Eylül 1974, Üskup, Makedonya), akademisyen, bilişim profesorü, halen Makedonya’nın Ohrid şehrinde bulunan Bilişim Bilimi ve Teknolojisi Üniversitesi rektörü.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ninoslav Marina, lisans ve yüksek lisans çalışmalarını Üsküp UKIM’de Elekrik Mühendisliği Fakültesi’nde tamamladıktan sonra doktora için Lozan’da bulunan İsviçre Federal Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne (EPFL) gitti. Doktorası sırasında Helsinki Nokia Araştırma Merkezi ile ortak olarak bilişim kuramının kablosuz iletişime uygulanması üzerine çalıştı. Doktorasını tamamlamasının ardından 2005-2007 yılları arasında Sowoon Techologies araştırma ve geliştirme direktörlüğü yaptıktan sonra Hawaii Üniversitesi’ne ziyaretçi araştırmacı olarak gitti. Ardından,sırasıyla 2008-2009 yıllarında Oslo Üniversitesi’nde ve 2010-2012 yıllarında da Princeton Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırma görevlisi olarak çalıştı. Kendisi halen Princeton Üniversitesi’nin ziyaretçi araştırmacısı kadrosunda yer almaktadır.

Bilimsel başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Prof. Marina, kadrolu pozisyonlarının yanında, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, İngiltere, İsrail, Rusya, Brezilya, Hong Kong, Norveç, Finlandiya, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti’nde bulunan on iki farklı üniversitede konuk öğretim üyesi olarak da bulunmuştur.

İsviçre CTI, İsviçre NSF, Avrupa Birliği Komisyonu ve Avrupa Uzay Ajansi gibi kurumlar tarafından yürütülen projelerde hem araştırmacı hem de proje yöneticisi olarak engin bir tecrübeye sahip olan Marina, aynı zamanda Avrupa Birliği Komisyonu’nun 6. ve 7. Çerçeve Programları’nda hakem olarak da yer almıştır. Kendisi merkezi ABD'de bulunan Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’nün (IEEE) kıdemli üyesi ve Makedonya koluna bağlı IEEE Bilişim Kuramı Topluluğu’nun kurucularından biridir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "UIST 'St Paul the Apostle'". www.uist.edu.mk. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2014. 
  2. ^ "Ninoslav Marina - European commission". European commission. 3 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2014.