Maronya

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Maronya
Μαρώνεια
Köy görünümü
Yunanistan üzerinde Maronya
Maronya
Maronya
Maronya'nın Yunanistan'daki konumu
Ülke Yunanistan
BölgeDoğu Makedonya ve Trakya
Bölge birimiRodop
BelediyeMaronya-Şapçı
Nüfus
 (2001)
 • Toplam7.644
Zaman dilimi[[UTCUTC+2]] (DAS)
 • Yaz (YSU)[[UTCUTC+3]] (DAS)

Maronya (YunancaΜαρώνεια, Maroneia; BulgarcaМароня), Yunanistan'ın Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi'ne bağlı Maronya-Şapçı belediyesinde bulunan bir köy ve belediye birimidir. Köyün nüfusu 2001 yılı itibarı ile 7,644'tür.[1]

Antik Sikkeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Maroneia [Μαρώνεια]; Yunanistan'ın Doğu Makedonya ve Trakya'ya bağlı Rodop Bölge Birimi'nde bulunan bir köy ve eski belediyedir. Günümüz Maronya. Odrysian krallığı ile yakın ilişkiler içinde olan Maroneia [Μαρώνεια] antik kenti, Trakya bölgesindeki ticaretin en büyük bölümünü devralmıştır. 4. yüzyılın ortalarında Makedonya egemenliğine girmiştir. Antik sikkelerinde genellikle at, Dionysos'un başı, asma ve üzüm tasvir edilmiştir. Maroneia antik kenti şarap üretimiyle ünlüydü. Şarap her yerde saygı görüyordu. Maroneia [Μαρώνεια] halkının Dionysos'a duyduğu saygı sadece kentin darb etmiş olduğu antik sikkelerinden değil, aynı zamanda temelleri bugün hala görülebilen ünlü Dionysos Kutsal Alanı'ndan da bellidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b De Facto Population of Greece Population and Housing Census of March 18th, 2001 (PDF 39 MB). National Statistical Service of Greece. 2003. 31 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 10 Temmuz 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]