Mark Mazower

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mark A. Mazower
Doğum20 Şubat 1958 (66 yaşında)
Londra, Birleşik Krallık
EğitimOxford Üniversitesi
Johns Hopkins Üniversitesi
MeslekTarihçi, yazar

Mark A. Mazower (d. 20 Şubat 1958), Britanyalı tarihçi ve yazar. Uzmanlığı Yunanistan, Balkanlar ve daha genel olarak 20. yüzyıl Avrupa'sıdır. New York'taki Columbia Üniversitesi'nde Ira D. Wallach Tarih Profesörüdür.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Mazower, Oxford Üniversitesi'nde klasik çalışmalar ve felsefe ve Baltimore'da Johns Hopkins Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler okudu. 1981'de Oxford'da lisans derecesini ve 1983'te Baltimore'da yüksek lisans derecesini aldı. 1988 yılında Oxford'da doktora tezini tamamladı.[1] Daha sonra Birkbeck, Londra Üniversitesi'nde, Sussex Üniversitesi'nde ve Princeton Üniversitesi'nde profesör olarak tarih dersleri verdi. Günümüzde New York'taki Columbia Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapmaktadır.[1]

Mazower, modern zamanlarda Yunanistan ve Balkan devletlerinin tarihine ve 20. yüzyılda II. Dünya Savaşı tarihine ve ideolojilere odaklanıyor. Kitapları birçok dile çevrildi. En çok, politik tarihi metodik bir şekilde fikirler tarihiyle denemeci bir şekilde birleştirdiği The Continent of Darkness (1998) adlı başyapıtı ile tanınır. Bu tarihyazımı çalışmasında, eski kıtanın antik Yunanistan'dan beri demokratik sisteme belirli bir şekilde bağlı olduğu yönündeki ortak fikri aydınlatmaya çalışarak, Avrupa'nın demokrasi ile ilişkisini incelemektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Crace, John (1 Temmuz 2008). "Mark Mazower: Reflections of an outsider". The Guardian. 16 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]