March of the Pigs

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"March of the Pigs"
The Downward Spiral albümünden
Nine Inch Nails single
B yüzüA Violet Fluid
Yayımlanma25 Şubat 1994
FormatCD, 7" & 9" plak, kaset
Kaydedilme1993, Le Pig, Beverly Hills, Kaliforniya, ABD
TarzEndüstriyel metal
Süre27:16 (ABD)
31:46 (Birleşik Krallık)
ŞirketNothing/TVT/Interscope/Atlantic (ABD)
Nothing/Island
YazarTrent Reznor
YapımcıTrent Reznor, Flood
Nine Inch Nails tekli kronolojisi
""Wish""
(1993)
"March of the Pigs"
(1994)
""Closer""
(1994)
Halo kronolojisi
"HALO 6"
(1995)
"HALO 7"
(1997)
"HALO 8"
(1994)

"March of the Pigs", Amerikalı endüstriyel rock girişimi Nine Inch Nails'in bir şarkısıdır. Trent Reznor tarafından yazılan şarkı, grubun ikinci albümü The Downward Spiral'de (1994) bulunmaktadır ve bir tekli olarak da yayımlanmıştır.

Şarkı[değiştir | kaynağı değiştir]

"March of the Pigs"'de olağan olmayan bir ölçü kullanılmaktadır. Teklinin iç notlarına göre şarkının temposu 269 bpm'dir.[1] Grubun bir önceki teklisi "Wish"'i andıran yüksek enerjisi, iki kez piyano ile bölünmekle birlikte bu durum NIN konserlerinin ana özelliklerinden biri haline gelmiştir. Aynı zamanda üç dakikanın biraz altında olması ile şarkı grubun en kısa hit'lerinden biri olmuştur. Şarkının Charles Manson ve planladığı cinayetlerden esinlendiği düşünülmektedir çünkü "pig" ve "piggy" (domuzcuk) kelimeleri cinayetlerden sonra kan ile duvarlara yazılmıştır.

Müzik klibi[değiştir | kaynağı değiştir]

Klip için öne sürülen ilk konseptten henüz çekilmeden vazgeçilmesinden sonra, Trent Reznor ve grubun o dönemki canlı performans üyeleri (baterist Chris Vrenna, klavyeci James Woolley, gitarist Robin Finck ve bas gitarist/gitarist/klavyeci Danny Lohner) yönetmen ve müzisyen Peter Christopherson'un işbirliği ile minimalist bir video çekimi için araya gelmiştir. 1994'te yayımlanan klip, grubu beyaz bir arka planda şarkıyı çalarken ve Trent Reznor'u şarkıyı söylerken göstermektedir. Reznor, bu klipte aynı zamanda agresif bir biçimde hareket etmekte, diğer grup üyeleri ile enstrümanlarını itmekte ve sürekli mikrofonunu yere fırlatmaktadır. Klip boyunca, çekim personeli görülebilir bir biçimde Reznor'un fırlattığı ekipmanları sıfırlamak ve şarkının enstrümantal kısımlarından sonra gelen vokalli kısımalr için her seferinde ona yeni bir mikrofon vermek zorunda kalmıştır. Klibin büyük bir kısmı tek bir seferde çekilmiştir ve kamera çoğunlukla ya sabit kalmış ya da zoom yapmıştır. Bu video, aynı zamanda şarkının stüdyo versiyonunu klibe sekronize etmek yerine canlı performans versiyonunu kullanmaktadır. Şarkının bu versiyonu aynı zamanda Closer'ın kaset teklisinde de bulunabilmektedir.

"March of the Pigs"'in diğer canlı performans video'ları aynı zamanda grubun diğer live albümleri olan "Closure", "And All that Could Have Been" ve "Beside You in Time"'da da bulunmaktadır..

Tekli[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerika'nın "March of the Pigs" CD teklisi ana parçanın iki remix'i ile birlikte diğer The Downward Spiral parçası "Reptile"'ın iki remix'i ve "A Violet Fluid" adlı bir albüm dışı enstrümantal parça bulundurmaktadır. Birleşik Krallık'ta ise her biri ayrı satılan iki disklik bir tekli olarak yayımlamıştır. Bu tekli, The Downward Spiral'den "March of the Pigs" ve "Big Man With a Gun"'un radyo için sansürlenmiş versiyonlarını da içermektedir.

Bu teklinin kapağında kıvrılmış bir kırkayak bulunmakla beraber bu görsel daha sonra 'Closer'ın kapağında da kullanılmıştır.

Piyasaya sürülüşünden 13 yıl sonra tekli, Kanada Tekliler Listesi'ne #9 sıradan girmiş ve 6# sıraya kadar yükselmiştir.[2]

ABD CD[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. "March of the Pigs" – 2:58
  2. "Reptilian" ("Reptile", Dave Ogilvie tarafından remikslenmiş) – 8:39
  3. "All the Pigs, All Lined Up" ("March of the Pigs" remiks) – 7:25
  4. "A Violet Fluid" – 1:05
  5. "Underneath the Skin" ("Reptile", Dave Ogilvie tarafından remikslenmiş) – 7:13

Birleşik Krallık CD (disk bir)[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. "March of the Pigs (temiz versiyon)" – 3:03
  2. "All the Pigs, All Lined Up" – 7:25
  3. "A Violet Fluid" – 1:03
  4. "Big Man With a Gun" – 1:36

Birleşik Krallık CD (disk iki)[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkı listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. "March of the Pigs (LP versiyonu)" – 2:58
  2. "Underneath the Skin" – 7:14
  3. "Reptilian" (Ogilvie tarafından remikslenmiş) – 8:39

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ BPMs for each track printed on the disc. Nine Inch Nails. March of the Pigs. USA: Nothing/TVT Records/Interscope/Atlantic Records 95938-2, 1994.
  2. ^ "JAM! Music SoundScan Charts". Canadian Online Explorer. 17 Haziran 2007. 31 Mart 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]