Down in It

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Down in It"
Pretty Hate Machine albümünden
Nine Inch Nails single
Yayımlanma15 Eylül 1989
Kaydedilme1989
TarzEndüstriyel rock, elektronik müzik, endüstriyel hip hop
Süre17:47
ŞirketTVT Records
YazarTrent Reznor
YapımcıAdrian Sherwood, Keith LeBlanc
Nine Inch Nails tekli kronolojisi
"Down in It"
(1989)
""Head Like a Hole""
(1990)

"Down in it", Amerikalı endüstriyel rock grubu Nine Inch Nails'ın bir şarkısıdır. Grubun "Pretty Hate Machine" başlıklı ilk albümü öncesinde tanıtım amaçlı yayımlanan şarkı, Trent Reznor'un yazdığı ilk şarkı olma özelliğini de taşır.

Şarkı[değiştir | kaynağı değiştir]

Down in It, Skinny Puppy'nin "Dig it" adlı şarkısından ilham almıştır. Nine Inch Nails'ın daha sonra yazdığı "Only" adlı şarkının sözleri de "Down in it" ile benzerlikler gösterir. Her iki şarkı da, insanın kişiliğinin değişimini ve bir müddet sonra kendi kendini tanıyamaz hâle gelmesini anlatmaktadır.

Tekli[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekli, ilk resmi Nine Inch Nails yayımıdır. İlk başta plak olarak piyasaya sürüldü, albümün başarısı üzerine CD olarak da satışa çıkartıldı.

Teklideki ilk parça, şarkının albümde bulunan şeklidir. Teklinin kapağı ise, Trent Reznor'un en önemli ilham kaynakları arasında saydığı Joy Division'un ilk albümü Unknown Pleasures'a çok benzemektedir.

Yayımlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkı Listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm parçalar Adrian Sherwood ve Keith LeBlanc tarafından remix'lenmiştir.

No. Başlık Süre
1. "Down in It" (skin) 3:48
2. "Down in It" (shred) 6:56
3. "Down in It" (singe) 7:03
Toplam süre:
17:47

Müzik klibi[değiştir | kaynağı değiştir]

Klip, Chicago'nun Warehouse bölgesinde yönetmenler Eric Zimmerman and Benjamin Stokes tarafından 1989'da çekilmiştir. Trent Reznor ve Nine Inch Nails'in o dönemki iki canlı performans üyesinin de oynadığı klip, az sayıda da olsa ileri geri düşen televizyon ve flaşlar gibi bazı efektler de içermektedir. Klibin çekiminde kuş bakışı kayıt yapmak için balona bağlanmış bir kamera kullanılmış ama bu balon daha sonra bağlı olduğu iplerden kurtularak bölge dışına, yaklaşık 200 km uzağa sürüklenmiştir. Michigan'da bulunan kameradaki görüntülere, bir şahsın intiharını gösterdiği gerekçesiyle FBI tarafından el konulmuş ve soruşturma açılmıştır. Sonunda bunun sadece efektler kullanılan bir film çekimi olduğu ve kayıtlarda intihar ettiği gözüken şahsın (Reznor) hala hayatta olduğu anlaşılınca soruşturma kapanmıştır. MTV, ilgili sahneyi sansürlüyerek yayınlamıştır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]