Kullanıcı mesaj:Yabancı/ Arşiv 16

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Silme isteği[kaynağı değiştir]

Selam yabancı. Şu sayfamı siler misin? Zaten Wall-e Bot'un alt sayfasına yerleştirmiştim, artık gerek kalmadı. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:57, 1 Eylül 2010 (UTC)

Kullanıcı adımın değişikliğinin ardından kalan ve haftalar önce talep ettiğim SS İşaretli sayfasının silinmesini önemle rica ediyorum. Teşekkür ederim. Mutlu3 15:43, 2 Eylül 2010 (UTC)

selam yabancı, şu değişikliklere bi göz atabilir misin vaktin ve ilgin varsa.. sevgiler. --ki bl 19:19, 2 Eylül 2010 (UTC)

merhabalar yabancı siz burdaki yetkililerdensiniz değil mi?Bu [1] madde nasıl sizce?--Kamuran Ötükenli 07:10, 3 Eylül 2010 (UTC) Merhaba Kamuran otukenli. Ek işlevlerin konuyla pek ilgisi yok ama, fikrimi sorduğunuz için maddeyi incelemeye çalışacağım. Ne yazık ki fazla vakit ayıramıyorum. Yalnız, bir maddenin başında bunca uyarı şablonu olması en başta sorunlu. Bir de, üzerinde tartışmalar süren maddelerde fikir almadan ad değişikliği yapılması yeni sorunları da beraberinde getiriyor. Bunun uzlaşmayla yapılması en iyisi. Öte yandan maddenin tartışma sayfasına yazdıklarınız kişisel saldırı içeriyordu. Lütfen tartışma sayfalarında maddeyi geliştirmeye yönelik olmayan yorumlar, özellikle de kişisel yorumlar yapmayınız. Karşı çıktığınız noktaları dile getirmenin yolu, yalnızca o noktalara ilişkin sorunları ortaya koymak olmalı. --yabancım 10:38, 3 Eylül 2010 (UTC)

  • Cevap için teşekkür ederim,Evet böylesi sorunlu bir madde olunca onun başındaki şablonlar da sorunlu olabiliyor tabiki,maddenin ta kendisi sorun yumağı zaten.Bu konuda haklısınız.Ve böyle konuda yapılacak değişiklikler elbette ki belirli bir seviyenin altında olabilir bu çok doğaldır.

Yorumuma gelince ben sizinle aynı fikirde değilim olmak zorunda da değilim,zaten size bu konuda soru sormamıştım.Birileri Türkler katliam yaptı diyor kişisel saldırı ya da her hangi bir kural ihlali olmuyor,ama ben bu tür ithamlar saçmalık diyorum kişisel saldırı oluyor öyle mi?İyimiş o da güzel... (...) Herneyse yine de sağ olun.--Kamuran Ötükenli 10:53, 3 Eylül 2010 (UTC)

  • Evet öyle tabi biz de öyle olsun diye çalışıp çabalıyoruz ve sonuna kadar uyuyoruz zaten.Kimseyi de katillikle katliam yapmış olmakla itham etmeyip öyle başlıklar açmıyoruz.VP:KSY ye gelince bazı konularda içerik ve kişiler birbiriyle paralellik arz etmektedir zaten,neticede o içerik kendi kendine oluşmuyor.

Neyse lafı uzatmayayım da şunu söyliim hizmetli ve bürokratlardan vikipedinin güvenirliğini, tarafsızlığını koruma konusunda daha fazla çaba içinde görmek isterim.Sonuçta burası herkesin kafasına ve ideolojisine göre maddeler açıp buna gazete köşelerinde çıkan veya Türkiye düşmanı ve terör örgütü propagandası yapan yayın ve web sitelerini kaynak olarak gösterme yeri değildir.Öyle olacaksa eğer oluşacak kaos'un ve buna bağlı itibar ve inandırıcılık kaybının önüne kimse geçemez.--Kamuran Ötükenli 13:03, 3 Eylül 2010 (UTC)

Şablon:Ulusal Gazeteler[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı. Maddelerdeki değişiklikler yapıldı, yalnız hala ulusallı şablona bağlantı varmış gibi görünüyor. O da bir süre sonra güncellenir. Kolay gelsin.--Gökhan 13:30, 3 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba. Sayın yetkililer başlıklı içeriği siz mi IP'den yazdınız acaba? --yabancım 14:12, 4 Eylül 2010 (UTC)

hayır ben yazmadım ne oldu acaba? -- Son kahraman ileti 14:30, 4 Eylül 2010 (UTC)
Sizin şu mesajınızla söz konusu maddenin aynı içeriğe sahip olmasının açıklaması ne olabilir sizce? --yabancım 14:47, 4 Eylül 2010 (UTC)
lütfen ne demek istediğinizi açıkça anlatırmısınız -- Son kahraman ileti 11:31, 5 Eylül 2010 (UTC)

ileti 11:30, 5 Eylül 2010 (UTC)

  • Tamamen aynı içeriğe sahip iki mesaj var. Biri IP'den, biri sizin hesabınızdan yazılmış. Biri madde olarak açılmış, biri Vikipedi:Vikipedi Türkçe Bunalım Tarihçesi sayfasına yazılmış. IP'den yazılan mesajı ben yazmadım diyosunuz. Ben de diyorum ki, tıpatıp aynı olan ve 8 dakika arayla yazılmış iki mesajdan birini yazıp diğerini yazmamış olmanız nasıl mümkün olabilir? --yabancım 11:40, 5 Eylül 2010 (UTC)
malesef çok yanış anlamışsın yazıyı komik bulduğum için Vikipedi:Vikipedi Türkçe Bunalım Tarihçesi sayfasına bunuyazdım ve imzamı attım. imzamı attığım için yazıyı benim yazdığımdan yanlış anladım sanırım. Vikipedi:Vikipedi Türkçe Bunalım Tarihçesi sayfasına böyle komik bulduğum yazıları yazacağım ama yanlış anlaşılmasın diye imza atmayacağım -- Son kahraman ileti 11:54, 5 Eylül 2010 (UTC)
İlginç mesajlar için şu sayfa sanıyorum daha uygun olacaktır. Öte yandan, iki IP'nin karşılıklı küfürleşmesini komik bulacağınız aklıma gelmemişti. Mesajları tekrar inceleyeceğim. Yanıtınız için teşekkürler. --yabancım 12:06, 5 Eylül 2010 (UTC)
  • söylediğiniz sayfaya aktarıyorum. iyi çalışmalar -- Son kahraman ileti 12:09, 5 Eylül 2010 (UTC)

İngiltere bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Selam yabancı. Aston maddesini açtım. Yalnız İngiltere'ye ait ilçe bilgi kutusu bulamadım. İngiltere'deki ilçeler için bilgi kutumuz yok mu? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:39, 4 Eylül 2010 (UTC)


  • Mrb. Geçenlerde Mahtumkulu Firaki maddesi G9'dan silinmişti. Acaba maddenin o sürümünü deneme sayfama tekrardan getirebilir misiniz? Teşekkürler...--Rapsar 11:43, 5 Eylül 2010 (UTC)
Bir de Wayne Rooney maddesini tekrardan korumaya alabilir misiniz? Aşırı vandalizme uğramakta, uğramaya da devam edecek gibi...--Rapsar 11:47, 5 Eylül 2010 (UTC)
O siteden birebir, aynen alınmış, değil mi? Bir yanlışlık olmasın da. Maddeyi açan kullanıcı bu konuda ısrarcı çünkü, neyse. Ben Rooney maddesindeki koruma bugün kalktı, hemen vandalizm oldu sanıyordum, o yüzden istedim :) Dalgınlık işte, kolay gelsin...--Rapsar 12:09, 5 Eylül 2010 (UTC)
Teşekkürler açıklama için. Keşke maddeyi açan kullanıcı da anlayışlı olabilseydi. Neyse, zaten maddeyi temiz, telifsiz ve kaynaklı bir şekilde açtım da olay kapandı :) Yeni bir proje var gibi: Aston Villa FC. Çevirinin %85-90'ı bitti gibi. Tabi eklemelerim de olacaktır maddeye. Kırmızılıklar da bitince hemen adaylığa koymayı planlıyordum, yardım teklifinize hayır demem açıkçası :) Ha bir de Hakan Şükür var; ancak onda kırmızı problemi hemen hemen hiç yok, sadece biraz kaynak sıkıntısı var :( Teşekkürler ilginizden ötürü, iyi çalışmalar...--Rapsar 12:41, 5 Eylül 2010 (UTC)
Bu arada şurası ve şurası temizlik amacıyla silinmeli mi?--Rapsar 12:45, 5 Eylül 2010 (UTC)
Mrb. tekrardan. Prens Caspian maddesinin şu anki içeriği büyük ihtimal telifli. Geçmişini de inceledim, aynı şekilde devam etmiş. İlgilenebilir misiniz? Bu arada William McGregor için teşekkürler :)--Rapsar 20:45, 5 Eylül 2010 (UTC)

Selam yabancı. Şu kullanıcıyı engeller misin? Küfürlü değişiklik yaptı. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 16:19, 5 Eylül 2010 (UTC)

Robot çeviri[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Pokémon'un Yasaklanmış Bölümleri maddesine robot çeviri sebebiyle sil etiketi eklemiş ve kullanıcıya da robot çeviri eklemeyiniz uyarısını atmıştım; fakat sil etiketi kaldırılmış. Maddede çalışmanın devam etmesi, robot çeviri olması gerçeğini değiştirmez. İlgilenebilir misiniz?--Rapsar 08:43, 8 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba Yabancı, KumulBot ne zaman sonuçlanacak bilgilendirir seniz sevinirim. Kumul 20:28, 8 Eylül 2010 (UTC)

  • Merhaba. VP:BOT sayfasında şöyle yazıyor: "İnterwiki dışı işlemde bulunacak bot adaylarına bot statüsü verilmesi için yapılan oylamalara dair kriterler ise şöyledir: ... 2. Oylamada toplam en az 10 geçerli oy kullanılmış olması" Kullanıcılar zamanla ilgi gösterecektir. --yabancım 20:33, 8 Eylül 2010 (UTC)
Peki. Kumul 20:37, 8 Eylül 2010 (UTC)
  • İyi akşamlar Yabancı. Çapa Çizgiroman Grubu maddesine bakabilir misin? KD değil gibi üstelik üyelerine de ayrıca madde açılmış.--Reality 21:15, 8 Eylül 2010 (UTC)

Nasıl bir düzeltme yapıcam ve de ana konu Pokémon dünya çapında rotasyonla kaldırılan bölümleri!

hero: 108 (MesajKatkılarİstatistikler)

  • Merhaba Yabancı. Nasılsın? Umarım herşey yolundadır. Şu kullanıcı ilk uyarıma rağmen birçok maddeyi tartışmalı ve objektif olmayan yorumsal haberler girmeye devam ediyor. Mümkünse takibe alıp, geri alınması gerekenleri geri alıp, gerekirse yeniden uyarabilir misin? Kolay gelsin. Mimar77 20:30, 9 Eylül 2010 (UTC)
  • Merhaba Mimar. Fena sayılmam, sen iyisindir umarım. Özellikle yeni gelen kullanıcıların şablon mesajları okumayabileceklerini düşündüğümden, konuyu etraflıca açıklamaya çalıştım. Takip etmeye çalışacağım, ama çok aktif olamayabilirim. Sen de ara sıra göz atabilirsen iyi olur. Teşekkürler, kolay gelsin. --yabancım 21:28, 9 Eylül 2010 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Tabi ki ben de takip edeceğim kendisinin çalışmalarını ama bir senin de bilgin olursa daha iyi olur diye düşündüm. Teşekkürler tekrar, kolay gelsin. Mimar77 22:38, 9 Eylül 2010 (UTC)
  • İyi akşamalar. Benim de bir sorum olacaktı. Kategori sıralamalarında bildiğiniz gibi Türkçe karakterler alfabetik sıraya göre dizilmiyor, en sonda yer alıyorlar. Bunun bir çözüm yolu var mıdır?--Rapsar 22:45, 9 Eylül 2010 (UTC)

Selam yabancı. Bildiğin gibi Wall-e Bot oylaması sürüyor. Yeterince destek oyu aldı (11 destek, 0 karşı). Gereken ilgiyi gördüğünü de düşünüyorum. Botumu daha fazla bekletmeyelim, artık göreve başlasın diyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 23:16, 9 Eylül 2010 (UTC)

Kategori sıralaması[kaynağı değiştir]

Merhaba Pınar. Rapsar dün şöyle bir soru sordu. "Kategori sıralamalarında bildiğiniz gibi Türkçe karakterler alfabetik sıraya göre dizilmiyor, en sonda yer alıyorlar. Bunun bir çözüm yolu var mıdır?" Ben işin içinden çıkamadım, sen ne dersin? --yabancım 10:03, 10 Eylül 2010 (UTC)

  • Kolay gelsin Yabancı :) Evet, proje başladığından beri varolan bir sorun. Arayüzden halledebilecek birşey değil bildiğim kadarıyla. Bugzilla'ya bildirmemiz gerekiyor. Bir deneyeyim bakalım yardımcı olabilirler mi. — Pınar [m] 10:11, 10 Eylül 2010 (UTC)
  • Çok teşekkürler :) Sonucu merakla bekliyorum. --yabancım 10:15, 10 Eylül 2010 (UTC)
  • Bildirdim. Tez yanıt vereceklerini sanmıyorum (biraz tembeller galiba) ama elimizden şimdilik bu kadarı geliyor. Bir sonuç alırsam haberdar ederim herkesi. — Pınar [m] 11:04, 10 Eylül 2010 (UTC)

Düzeltme tamam anladım fakat kaynağı daha açık bir dille nasıl belirtme mi söylebilir misiniz?

hero: 108 (MesajKatkılarİstatistikler)



Selam yabancı. Şu kullanıcı aşırı derecede VP:TBA ve VP:KSY ihlali yapıyor. Özellikle de tartışma sayfalarında. VP:N ve VP:İNOV ihlalleri de cabası. Bir süreliğine engellenmesi yerinde olacaktır. İyi vikilemeler, sevgiler... --Wall-e Botİleti 12:13, 10 Eylül 2010 (UTC)

Bot statüsü[kaynağı değiştir]

Selam yabancı. İstendiği gibi 20 adet başarılı deneme yapıldı. Artık statüye hazır olduğumu düşünüyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Wall-e Botİleti 12:38, 10 Eylül 2010 (UTC)

Tamam, teşekkürler. Bot ayarları bozulduğu için Wall-e Bot hesabından yazıyordum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:08, 10 Eylül 2010 (UTC)

Kategori sıralaması[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Dün sorduğun konuyla ilgili Pınar'dan yardım istedim. O da Bugzilla'ya başvurdu. Sonucu haber verecek, ama ilgilenmeleri biraz zaman alabilirmiş. Teşekkürler. --yabancım 13:08, 10 Eylül 2010 (UTC)

Evet, gördüm. İlginizden ötürü ikinize de teşekkürler, iyi çalışmalar...--Rapsar 13:11, 10 Eylül 2010 (UTC)

Teşekkürler. --Berm@nyaİleti 19:26, 10 Eylül 2010 (UTC)

Kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

İyi geceler ben kullanıcı sayfamı oluşturmak istiyorum fakat nasıl yapacağımı bilemiyorum. Yardım eder misiniz? İyi bayramlar. --Snookerfan 20:56, 10 Eylül 2010 (UTC)

Kategori sıralaması[kaynağı değiştir]

Merhaba. Aldığım yanıt şu: "This bug has been marked as a duplicate of bug 164". Bug 164'e baktım, aynı sorun. 2004'ten beri bazı çözüm önerileri öne sürülmüş ama uygulamada bir çaba sarfedilmemiş :( Diğer dillerde bizim durumumuzda olan projeler var, onlar da umutla bekliyorlar. — Pınar [m] 03:27, 11 Eylül 2010 (UTC)

  • Bu işlerden anlamıyorum ama bunca projeyi ilgilendiren bir sorunun 6 yıldır çaba sarfedilmeden bekletilmesi tuhafmış. Çok teşekkürler ilgilendiğin için. Başka yapabileceğimiz bir şey var mı? --yabancım 09:47, 11 Eylül 2010 (UTC)
  • Rica ederim. Haklısın. "Biraz tembeller galiba" dedim ama bu kadarı da pes :S Yazılımın önemli bir eksiği olduğu aşikâr. Global bir çözüm bulabilmek için aşırı teknik manevralar gerektiren bir durum, beni tamamen aşar. Yanılıyor olabilirim ama aramızda bu konulara hakim biri yok bildiğim kadarıyla. Bu durumda şimdilik Bugzilla tayfasından çözüm için güçlü bir irade beklemekten başka birşey gelmiyor elimizden. — Pınar [m] 09:57, 11 Eylül 2010 (UTC)

Bir yerden almadım ingilizce Vikipedi'den kendi lisanımla çevirdim (telif hakkı korunarak).

Hero: 108 (MesajKatkılarİstatistikler)

Rum kırımı[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Maddeyi açan kullanıcıyı tahmin ettiğinizi söylemişsiniz. Merakımdan soruyorum, kim olduğunu tahmin ediyorsunuz? Bunu söylemeniz politika ihlaline girmez diye umuyorum. İhlal olursa söylemeyiniz :)--Rapsar 10:22, 11 Eylül 2010 (UTC)
Bir sakıncası yok :) Atabilirsiniz...--Rapsar 10:29, 11 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba kibele. 45 dakikayı uzatsan mı acaba? Baksana bunu başka vikilerde de yapıyormuş. --yabancım 12:02, 11 Eylül 2010 (UTC)

bir bakıp karar vermek için zaman kazanmak istemiştim. :) uzattım. --ki bl 12:26, 11 Eylül 2010 (UTC)
Sen böyle deyince kendimi yerinde duramayan, kıpır kıpır ve aceleci bir hizmetli gibi hissettim :) Yeniden gelir de silinecek sayfalar açmaya devam eder diye sormuştum, sağol. --yabancım 12:34, 11 Eylül 2010 (UTC)
yerinde duramayan kıpır kıpır ve şahane bir hizmetli gibi de olabilir.. :) şimdilik 48 saat.. gelirse uzatırız. --ki bl 12:37, 11 Eylül 2010 (UTC)

  • Ufak bir ricam olacaktı. GM'deki God of War yazısı italik olabilir mi?--Rapsar 12:42, 11 Eylül 2010 (UTC)
Evet bir yerlerde yazıyordu eser adları italik yazılır diye, bu da bir eser değil mi? :) İng.'de tüm oyun adları italik yazılmış...--Rapsar 12:47, 11 Eylül 2010 (UTC)
Heh buldum; ama İng. Vikide. İşte burada demiş.--Rapsar 12:51, 11 Eylül 2010 (UTC)
Sadece burada eser adları italik olarak yazılır denilip, kestirip atılmış. Oradakileri buraya aktarıp, daha spesifik olarak belirtilmesi daha uygun olmaz mı?--Rapsar 12:56, 11 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba,size nasıl ulaşacağımı çözemedim ancak yazdığım bilgiler doğrulanmayan bilgiler değil ki örneğin rasim ozan kütahyalı şu an beyaz tv ve kanalturkte program yapıyor.ya da burhan özfaturanın yaşar kemale (...) roman yazarı demedi bir polemiktir ve bu ansiklopedik bir bilgidir diye düşünüyorum.selamlar Bu imzasız yazı Bariskuy (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Son değişiklikler devriyesi olmak istiyorum. Teşekkürler, İyi Çalaışmalar. -- Son kahraman ileti 12:19, 12 Eylül 2010 (UTC)



Selam yabancı. Şu kullanıcı, Pınar'ın mesaj sayfasında bana karşı VP:KSY ihlali yaptığını düşünüyorum. Gerekeni yapmanı istiyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:47, 12 Eylül 2010 (UTC)
Teşekkür ederim. Aslında ben bu kullanıcının kim olduğuna adım gibi eminim ama senden yardım isteyeyim dedim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:09, 12 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba Kumul. Şuraya bakıp söz konusu değişiklikler tamamlanınca yine o sayfada belirtir misin? Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin. --yabancım 13:10, 12 Eylül 2010 (UTC)

  • Merhaba, en kısa sürede yapacağım. Teşekkürler. Kumul 13:11, 12 Eylül 2010 (UTC)

Lütfen saldırı olarak algılanabilecek yakışıksız imalarda bulunmayınız. --yabancım 13:00, 12 Eylül 2010 (UTC)

  • Yine yagmur var Istanbul'da... 88.234.205.125 14:06, 12 Eylül 2010 (UTC)

Metindeki hataları kısa zamanda düzeltirimde fakat nasıl hatalar açık şekilde birkaç örnek verebilir misiniz? Mesela anlatım şekli mi imla mı, yazım mı, veya herhangi birşey gibi.

Hero: 108 16:41, 12 Eylül 2010 (UTC)

RE:Uygunsuz içerik[kaynağı değiştir]

Kurallara aykırı olan şeyler yazdığım için lütfen kusura bakmayın. Şimdiki hâliyle nasıl? Oh BambiI cried so hard when those hunters shot your mommy 21:16, 12 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba Yabancı, Bu tür yan sanayi kuruluşları KD midir? Kumul 21:37, 12 Eylül 2010 (UTC)

88.226.51.229[kaynağı değiştir]

selam yabancı kolay gelsin. şu arkadaş konya maddelerinden kaynakları ve diğer dış bağlantıları çıkarıp konyeselçuk diye bir sitenin (resmi bir site değil) linkini ekliyor. [2], [3], [4] Böyle çok değişikliği var hepsini birden geri alma imkanımız var mı? Daha devam edecek gibi duruyor kendisi, bilemedim. --Berfu 22:03, 12 Eylül 2010 (UTC)

sağol yabancı. belki teknoloji ilerlemiştir diye bir umut sorayım dedim. botlar falan kullanılabiliryordur diye :) zahmet oldu sana, halletmişsin. teşekkürler :) kolay gelsin.--Berfu 16:05, 16 Eylül 2010 (UTC)

bu dosya adil kullanim resmi ve alakasi olmayan iki sayfada yer aliyor: f. gulen ve f. gulen okullari Bu imzasız yazı 78.179.2.237 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Dosya kullanıldığı dört maddeden üçünde hatalı olarak yer alıyordu, düzeltildi. Teşekkürler. --yabancım 08:26, 13 Eylül 2010 (UTC)

  • Merhaba yabancı Müsait bir zamanınızda bununla ilgilenebilirseniz sevinirim. Kolay gelsin Kumul 13:17, 13 Eylül 2010 (UTC)

Peki müsait zamanınızda sizden cevap bekliyorum. Hero: 108 14:13, 13 Eylül 2010 (UTC)

Anonim olarak yazılan mesaj[kaynağı değiştir]

Evet ben yazdım? Bu imzasız yazı The Queen Bee (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Artık devriyesin. Yalnız senden bir ricam olacak. Madde kontrolüne başlamadan önce şu sayfayı okur ve telif kontrolü yapmadan düzenle, vb. şablonlar eklememeye özen gösterirsen harika olur :) Şimdiden teşekkürler. --yabancım 12:59, 12 Eylül 2010 (UTC)

teşekkürler. önerdiğiniz sayfayı okuyacağım -- Son kahraman ileti 11:43, 14 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba Kumul. Botun artık bot statüsüne sahip. Kolaylıklar dilerim. --yabancım 21:21, 13 Eylül 2010 (UTC)

  • Teşekkür ederim. Kumul 11:52, 14 Eylül 2010 (UTC)



Selam yabancı. Şu kullanıcı mutlaka süresiz engellenmelidir. Uygunsuz kullanıcı adının yanı sıra vandalizm yapıyor. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:15, 14 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba. Telifli olarak işaretlediğiniz PTS Worldwide Express maddesinin içeriği nereden alınmış acaba? Şüpheli görünmesine rağmen ben bir sonuca ulaşamadım da. --yabancım 10:06, 18 Eylül 2010 (UTC)

  • Merhaba, bu site ana kaynak sanırım.Sitede © ibaresi yer alıyor.Yine bu sitede aynı metin bulunmakta,bu siteninde hakları saklı.Harika bir gün geçirmen dileğiyle,iyi vikilemeler--koc61mesaj 10:30, 18 Eylül 2010 (UTC)

Demet Akalın[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı. Şu sayfayı korumaya alsak iyi olacak sanırım. Farklı iplerden vandalizm var. Sevgiler. Benvewikilerim 22:02, 18 Eylül 2010 (UTC)

Alan adı ayarı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Kumul. Şu gibi değişiklikleri yapmaması için bot madde alan adlarıyla sınrılandırılırsa iyi olur. Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin. --yabancım 21:27, 18 Eylül 2010 (UTC)
  • Evet şu an farkettim şimdi düzeltiyorum. Teşekkürler Kumul 22:21, 18 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba. Vikipedi'miz 150.000 maddeye ulaştı ancak logo değiştirilmedi. Bu konuda birşey yapabilir misiniz? Köy çeşmesinin İlginize bölümünde yeni logo oylandı ve kabul edildi. İyi günler.

 The Emirr İleti 10:51, 19 Eylül 2010 (UTC+3)

Merhaba Pınar. 150000. maddeye ulaşmamız nedeniyle logo değişimini nereden, nasıl yapabiliriz? Dün biraz bakındım, MediaWiki değişikliğiyle olmuyor sanıyorum. Bir yol gösterebilirsen sevinirim. Şimdiden teşekkürler. --yabancım 09:50, 19 Eylül 2010 (UTC)

  • Köy çeşmesinde yanıtımı bulabilirsin :) — Pınar [m] 11:54, 19 Eylül 2010 (UTC)
  • Yanıtın için teşekkürler. Yükledim ama bir şey değişmedi. Beklemek mi gerek? --yabancım 12:56, 19 Eylül 2010 (UTC)
  • Çok teşekkürler Pınar. Ben artık ne yapacağını bilmez bir haldeyim :) --yabancım 09:19, 20 Eylül 2010 (UTC)
  • Al benden de o kadar :) Arayüzde bulmaya çalıştım ama nafile. Umarım Commons'dakiler tez yanıt verirler. Ne olur ne olmaz diye Administrators' noticeboard'a da yazdım. — Pınar (mesaj) 09:26, 20 Eylül 2010 (UTC)

Tamam. 135x155 boyutuna getirdim, bir de şimdi deniyiniz. Dosya:Vikipedi-150000articles-logo.png  The Emirr İleti 18:04, 20 Eylül 2010 (UTC+3)

Sil şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı, Şablon:Sil şablonunda ufak bir ekleme yaptım yaptığım bu eklemeyi yenileyebilirmisiniz? Kumul 16:14, 20 Eylül 2010 (UTC)

  • g9 olarak işaretlenen sayfalara telif ihlali sayfasının linkini yazıyorsunuz, hizmetliler de g9 olarak işaretlenmiş olan sayfanın hangi siteden telifli olduğunu görmek için sayfanın değiştir butonuna tıklıyor. Buna gerek kalmadan sayfa g9 olarak işaretşenmişse şablonda hangi siteden telifli olduğu link şeklinde gösterilecek burada olduğu gibi. Kumul 18:19, 20 Eylül 2010 (UTC)
  • Evet, tabi. Bu sayfanın tamamını Şablon:Sil şablonuna yapıştırırsanız olur tabiki. Kumul 18:42, 20 Eylül 2010 (UTC)
  • Bunu zaten HS scriptiyle yapıyoruz. g9 ile işaretlenen her sayfada bizden site ismi isteniyor artık yazdığımızda buradaki gibi gözükecek. Çok güzel oldu teşekkürler. Kumul 19:11, 20 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba. Şu kararın gereğini yerine getirebilir misiniz? Teşekkürler. --Superyetkinileti 20:04, 20 Eylül 2010 (UTC)

  • Pınar, önbelleği boşalttın mı :) --yabancım 09:37, 21 Eylül 2010 (UTC)
  • Aha! En sonunda değişmiş. Çalmadığımız kapı kalmadı, artık kim becerdiyse ellerine sağlık :) — Pınar (mesaj) 10:09, 21 Eylül 2010 (UTC)

Kurgusal kategori[kaynağı değiştir]

Selamlar yabancı, nasılsınız? Gözüme ilişti de, Kategori:Kurgusal olmayan yazarlar kategorisini nasıl düzeltebiliriz acaba? Sanki yazarlar kurgu değilmiş gibi :). Bir de sanat işbirliğinde John Mayer'in kırmızıları bitmiş galiba diğerlerinde genel olarak bir gelişme var mı acaba? Sevgiler, iyi vikiler --Merube 89msj 02:26, 23 Eylül 2010 (UTC)

Yaşasın, Merube dönmüş :) İyiyim, siz nasılsınız? "Kategori:Kurgusal olmayan yazarlar" yerine "Kategori:Kurgusal olmayan eserler veren yazarlar" olmalı bence. Zira daha kısa bir ifade bulamadım. John Mayer'ın bir tek kırık bağlantıları kaldı. (Bu arada SMA gösterildi.) Ancak maddeyle çok büyük oranda daha önce üzerinde çalışanlar ilgilendi, işbirliği yapılmadı. Diğerleri üzerinde de çalışılmıyor bildiğim kadarıyla. Ben aktif hizmetli sayısı az olduğundan o işlere ağırlık verdim mecburen. Mayer tamamlanıp diğerlerine geçilirse elimden geldiğince bir ucundan tutmaya çalışırım. Projeyle ilgili bir gelişme olursa lütfen yeniden haberleşelim. --yabancım 19:02, 23 Eylül 2010 (UTC)
Nihayet döndüm , çok teşekkürler. Sağolun ben de iyiyim, vikimola çok iyi geldi :). Bir de şu varmış: Kategori:Kurgu yazarları. Bu durumda buna "Kurgusal eserler veren yazarlar" desek olur heralde değil mi? Uygunsa değiştirmeye başlayacağım derhal. Evet daha kısa bir şekilde olamazdı, çok güzel bir ifade bulmuşsunuz ellerinize sağlık. Mayer'in hangi bağları kontrol edildi? Edilmeyenleri ben de kontrole başlayabilirim tek tük de olsa :). Diğer maddelere de başlayalım bir an evvel o vakit, zira baktım ki ana sayfa SL'ler ile eski SM'lere kalmış. Gözüme kestirdiğim kırmızılıklar vardı zaten öncesinde :), bir de köy çeşmesinde tekrar bir duyuru yapsak iyi olabilir kanaatindeyim, ne dersiniz? Belki biraz olsun bir kıpırdama sağlayabiliriz. --Merube 89msj 22:09, 23 Eylül 2010 (UTC)
Evet, "Kategori:Kurgu yazarları" için de "Kategori:Kurgusal eserler veren yazarlar" uygun olacaktır. Mayer'ın bağlantılarıyla büyük oranda Hedda ilgilendi. Onun şu notu yardımcı olabilir. Ben artık çağrılardan pek umutlu değilim. Belki de zamanında çok yapıp fazla sonuç alamadığım içindir :) Sadece sanat projesi katılımcılarına yönelik bir çağrı daha olumlu sonuç verebilir. Yine de siz bilirsiniz, yapacağım diyene karşı çıkmam :) --yabancım 09:30, 24 Eylül 2010 (UTC)
Kategori adlarını şimdi değiştiriyorum o zaman. Kırık bağlantılarla ilgilenmeye başlayacağım, Hedda'yla da iletişim kurayım madem ilgilenen o. Haberdar ettiğiniz için çok teşekkürler. Sanat projesi üyelerine duyuru yapmak kafi olabilir çok haklısınız. Nedense aktif kullanıcı eksikliğimiz iyice arttı bu aralar, bu kara günlerin son bulması dileğiyle. Bu arada dikkatimi çekti de hala üye olmamışsınız sanat projesine, tekrardan bir çağrı yapmış olayım bu vesileyle :). Sevgiler --Merube 89msj 18:56, 26 Eylül 2010 (UTC)
Kendimi katkıda bulunabileceğim her projenin, özellikle de (konusu ne olursa olsun) SM projelerinin doğal üyesi sayıyor, ancak bu bir görev haline gelmesin ya da bir süre ilgilenemezsem boşuna orada kalmasın diye proje sayfalarına adımı eklemiyorum. Zaten katkılarımda sanat maddeleri ağırlıklıdır, ancak yine de yararlı olur derseniz adımı ekleyebilirim de elbette :) Kolay gelsin. --yabancım 19:59, 26 Eylül 2010 (UTC)
Daha önce de aynı konuyu konuşmuştuk ama ben yine de çağrıyı yenilemek istedim :). Maksat oradan rahatlıkla ulaşılabilir olmanız, tabi yine de baskı yapmış gibi olmayayım :)). Şaka bir yana adınızın orada bulunması sanat projesine bakan herhangi biri tarafından daha ulaşılır olmanızı veya projeyle ilgilendiğinizi bilmeyen biri tarafından yeni proje duyurusu yapıldığında daha rahat haber edinmenizi sağlayabilir diye düşünüyorum naçizane. Sevgilerimle --Merube 89msj 20:06, 26 Eylül 2010 (UTC)
Bunadığım böylece kesinleşti, sahiden harılamıyorum konuştuğumuzu :) Peki, ekleyeyim madem. --yabancım 20:11, 26 Eylül 2010 (UTC)
Şimdi korktum doğrusu, acaba ben halüsinasyon mu gördüm :). --Merube 89msj 20:14, 26 Eylül 2010 (UTC)
Sizi burada görmek ne kadar güzel, resmi üyeliğe hoşgeldiniz :). Üyelere ve üyelerde adları geçmese de fahri üye sayılabilecek :) ho ile guzelonlu'ya işbirliği çağrı mesajını yolladım. Başka yollanabilecek sanat ile ilgili kullanıcılar var mıydı acaba? Gözümden kaçan vardır belki gece gece. Bakabilirseniz çok sevinirim. Sevgiler --Merube 89msj 20:39, 26 Eylül 2010 (UTC)
Tema geldi aklıma bir tek. Umarım bu kez daha yüksek katılım sağlanır. Teşekkürler. --yabancım 21:12, 26 Eylül 2010 (UTC)
Ah evet nasıl da unutmuşum ona da yolladım şimdi. İnşallah öyle olur da 3 seçkin içeriğe çok yakın madde seçkinliğe biraz daha yaklaşır. Sevgiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 21:23, 26 Eylül 2010 (UTC)

devriye talebi[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı, son değişiklikler ve yeni maddeler devriyesi olmak istiyorum, yardımcı olur musun? Sevgiler. Benvewikilerim 14:28, 24 Eylül 2010 (UTC)

Moviemax Premier ve alt kanallar[kaynağı değiştir]

Merhaba. Moviemax kanalının başlığını MovieMax Premier olarak değiştirip yeni tüm değişiklikleri yazdım. Fakat alt kanalları (MovieMax Premier 2 ve MovieMax Premier HD) başkası ayrı konu olarak açmış. İçerik olarak çok uzun olmadığından ben MovieMax Premier konusu altında o kanallar hakkında bilgi verdim. MovieMax Premier 2 ve MovieMax Premier HD konularını MovieMax Premier konusuna yönlendirsem uygun olur mu? Teşekkürler. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 16:17, 24 Eylül 2010 (UTC)

MovieMax Premier 2 sayfasından MovieMax Premier sayfasına yönlendirme yaptım. MovieMax Premier HD sayfasında da bir düzenleme yaptım. Bu şekilde bir çözüm buldum. Bilginize. teşekkürler. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 17:43, 24 Eylül 2010 (UTC)
Merhaba. Tamam, dediğiniz gibi yaptım. Tüm konuları birleştirdim, MovieMax Premier HD sayfasından da bir yönlendirme yaptım. İyi çalışmalar. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 10:10, 25 Eylül 2010 (UTC)
Merhaba. İyiyim, sen de iyisindir umarım. Açıkça VP:KUKLA'daki kötü niyetli kukla kullanımına örnek oluşturduğundan emin olamadım. Yeni bir kullanıcı ve engel delme, tartışmada üstünlük sağlama amacı yok. Vikipedi:Kukla#Aldatma ve taklit etme'ye girer dersek, fazla ağır bir yorum olur sanki. Senin uyarından sonra gidip yeni hesap açıp, bariz davranışsal iz taşıyan katkılarına devam etmiş. Şu anda kukla ve KD konusunda ciddi şekilde uyarılmalı bence. Engelleme, bu uyarıya aldırmazsa düşünülmeli. Ancak istersen, başka hizmetlilerin de fikrini al. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Teşekkürler, kolay gelsin. --yabancım 10:30, 3 Ekim 2010 (UTC)
Çok teşekkürler. Zaten şimdilik kullanıcı değişikliklerini kesmiş durumda. Şuan yapılacak herhangi bir hamle ağır ya da erken olabilir dediğiniz gibi. Uyarılar karşısındaki tutuma göre durum değerlendirilebilir tekrar. Hürmetler.--[ahzaryamed]₪.ileti 18:02, 3 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba Yabancı, benzer bir rica da benden; şu, şu, şu ve şu aynı kullanıcılar mı? Teşekkürler...Vikiçizer 13:37, 5 Ekim 2010 (UTC)

Merhaba. Üç anonimin katkılarını kayıtlı kullanıcının katkılarıyla karşılaştırdım. Şöyle bir ortak özellik dikkat çekiyor: Bu anonimlerin ilgilendiği maddelerle genellikle aynı gün bu kayıtlı kullanıcı da ilgilenmiş. (Anonimlerin değişiklik yaptığı neredeyse tüm maddelerde bu durum görülebiliyor.) Çoğu kez birinin bıraktığı yerden diğeri devam etmiş. Bu da davranışsal izin varlığını gösteriyor. Bunun kötü niyetli kukla kullanımı olup olmadığı meselesine gelirsek, engel delme yok; kullanıcıların hiçbiri engellenmemiş. Ancak engelden kaçınmak amacı söz konusu olabilir. Acaba özellikle üç geri dönüş uyarısı ya da engelinden kurtulmak için bu IP'ler kullanılmış olabilir mi? (Sizin bazı değişikliklerinizi geri aldığını gördüm.) Daha ayrıntılı ve titizlik isteyen bir araştırmayla buna bakılması gerek. Şu anda buna vakit bulamıyorum. Dilerseniz bu açıdan siz bir göz atın, gerekirse ben de vakit bulduğumda tekrar incelemeye çalışayım. Ancak sonuçta böyle bir amaçla yapıldığı sonucuna ulaşılamasa bile, kullanıcının kukla politikası konusunda ciddi şekilde uyarılması gerek. Zira ihlal etmiş olmasa da, etmek üzere gibi görünüyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin. --yabancım 10:09, 6 Ekim 2010 (UTC)

  • Teşekkür ederim. Bazı maddeleri tahakküm altına almak amacıyla yapılıyor olabilir. Ben de incelemeye çalışırım, vakit bulduğunuzda tekrar bakabilirseniz sevinirim. Hoşcakalın...Vikiçizer 10:14, 6 Ekim 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba Yabancı; bahsettiğim konuyu Kullanıcı mesaj:Alkd sayfasında kullanıcı bu IP'leri kullandığını ve başka IP'lerde kullanmış olabileceğini söylüyor. Bu ikrar veya teyidi sizin takdirinize bırakıyorum. Vaktiniz olduğunuzda ilgilenirseniz memnun olurum. Teşekkürler...Vikiçizer 16:17, 6 Ekim 2010 (UTC)
  • Mrb. şunun, geçenlerde engellenen Türk Süvarisi olma ihtimali var mıdır?--Rapsar 17:04, 6 Ekim 2010 (UTC)

kuklacılık, hizmetlilerin uyanık olup derhal tespit etmesi gereken bir durumdur diye yazdığınızı okudum. Vikipedi:Kukla şüphelileri/Jumong derhal tespit eder misiniz ? Takabeg ileti 17:08, 6 Ekim 2010 (UTC)

hakaret içeren KA'lar[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Ahzaryamed. Şunun gibi hakaret ya da küfür içeren KA'ları engellemekle yetiniyor, sayfalarını aramalarda çıkmaması için boş bırakıyoruz. O nedenle sayfayı sildim. Teşekkürler, kolay gelsin. --yabancım 19:52, 6 Ekim 2010 (UTC)
Slmlar Yabancı. Evet çok haklısın, eskiden beri çok sık oluşturulan bir adlandırma aslında daha hassas olmalıydım. Teşekkürler. İyi çalışmalar.--[ahzaryamed]₪.ileti 19:56, 6 Ekim 2010 (UTC)

reklam linki[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Kuzey YiLdizi John Lennon syafasına durmadan reklam linki verip duruyor. Daha şimdi geri aldım reklam linkini. Daha öncede bu yüzden ceza lamış lütfen gerekeni yapın. İyi vikiler Emperyan»»ileti 10:22, 8 Ekim 2010 (UTC)

  • İlgilendiğiniz için teşekkürler kuklasınıda silmişsiniz onun için teşekkürederim. Tekrar iyi vikiler Emperyan»»ileti 10:27, 8 Ekim 2010 (UTC)

Selam Yabancı. Şikayet sayfası açıkça kötüye gidiyor. İsim vermek istemiyorum ama eleştiriler iyice ağırlaşmaya başladı. Gördüğüm kadarıyla hepsinin de şikayet gerekçeleri ve savunmaları hazır. Karara bağlanmalarını istiyorum. Kabul etmiyorsan şunu karara bağla, zira ondaki her şey hazır. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 10:42, 10 Ekim 2010 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

O neydi öyle ya? :) Böyle bir vandalizm görmedim bugüne kadar. --Alperen 21:48, 10 Ekim 2010 (UTC)

Kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Yabancı, Rapsar'ın Köy Çeşmesi'ndeki hizmetlilerle ilgili yazısını okurken, ordaki linkten; Selkem adlı kullanıcının sizi şikayetini ve kararı okudum. Benim değişikliklerimin de içerikte olduğunu henüz gördüm. Kullanıcı:Selkem adlı sayfada hala hizmetlilerle ilgili bana göre hiç de eleştirel ve iyi niyetli sayılmayacak bir metin ve bu karar var. Vaktiniz olduğunuzda siz de bakabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar...Vikiçizer 11:01, 11 Ekim 2010 (UTC)

İlginize teşekkür ederim, kaynakları ekliyorum.İyi vikiler...Ertly 11:48, 15 Ekim 2010 (UTC)


Teşekkürler, sizin gibi deneyimli kullanıcılardan öğreneceğim çok şey var. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 14:49, 15 Ekim 2010 (UTC)

Padişah adları[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Osmanlı padişahlarının isimlerinin son harfleri birtakım maddelerde d ile biterken birçoğunda t ile bitiyor. Bu konu hakkında bir standart var mı?--Rapsar 12:10, 18 Ekim 2010 (UTC)
  • Bir de şu şablonla ilgilenebilir misiniz?--Rapsar 12:13, 18 Ekim 2010 (UTC)

Merhaba. Her zaman olduğu gibi, burada da güvenilir kaynaklardaki adlandırmaya bakılmalı. Şu sayfa ve devamı ile şuraya bakacak olursak, hepsi "d" ile bitiyor. Ancak başka kaynaklardan da doğrulansa iyi olur. Şablona bakacağım. Teşekkürler. --yabancım 12:20, 18 Ekim 2010 (UTC)

Yani her iki adlandırma da kullanılıyor benim bildiğim. II. Mehmet 1.590 sonuç verirken, II. Mehmed 4.870 sonuç veriyor. İkincisi bariz daha yaygın. İsterseniz köy çeşmesine taşıyayım konuyu...--Rapsar 12:23, 18 Ekim 2010 (UTC)

Merhaba. Açtığınız Ermeni Manuel maddesine uygun kategorileri eklerseniz iyi olur. Teşekkürler. --yabancım 15:38, 18 Ekim 2010 (UTC)

İki kategori ekledim: [[Kategori:Ermeni generaller]], [[Kategori:8. yüzyıl kişileri]]. Bilginize. İyi çalışmalar. --Tuleytula 17:36, 18 Ekim 2010 (UTC)

Kategori adları[kaynağı değiştir]

Merhaba. kibele'ye yazdığınız mesajı gördüm. Ancak adlandırma "Kategori:Milletlerine göre pornografik film kadın oyuncuları" yerine "Kategori:Milletlerine göre kadın pornografik film oyuncuları" gibi olmalı. Şimdi toparlayıp neden öyle olduğunu açıklayamıyorum, ancak hak vereceğinizi sanıyorum. --yabancım 19:36, 21 Ekim 2010 (UTC)

Merhaba. Aslında fark etmez, kadın kelimesi konulsunda.
Ancak o zaman erkek kategorilerde problem çıkacak... --Atmışdokuz 19:48, 21 Ekim 2010 (UTC)
Kategori:Pornografik film erkek oyuncuları --> Kategori:Erkek pornografik film oyuncuları ??
Kategori:Pornografik film kadın oyuncuları --> Kategori:Kadın pornografik film oyuncuları ??
Kategori:Milletlerine göre pornografik film erkek oyuncuları --> Kategori:Milletlerine göre erkek pornografik film oyuncuları
Kategori:ABD'li pornografik film erkek oyuncuları --> Kategori:ABD'li erkek pornografik film oyuncuları
Kategori:Romanyalı pornografik film erkek oyuncuları --> Kategori:Romanyalı erkek pornografik film oyuncuları
Kategori:Türk pornografik film erkek oyuncuları --> Kategori:Türk erkek pornografik film oyuncuları
Kategori:İtalyan pornografik film erkek oyuncuları --> Kategori:İtalyan erkek pornografik film oyuncuları
  • Teşekkürler --Atmışdokuz 20:00, 21 Ekim 2010 (UTC)
  • selam yabancı. haklısın diyorum. kolay gelsin diyorum. :) --ki bl 08:27, 22 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba Yabancı, Bunu şimdi silebilirmisiniz? baştan oluşturacağım. Şimdiden teşekkürler. Kumul 18:59, 22 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba. Şablon silindi. Peki, o haldeyken üzerine yazılarak yenilenemez miydi? --yabancım 19:12, 22 Ekim 2010 (UTC)
  • Teşekkürler. Biliyorsunuz maddeleri ve şablonları taşırken taşınılan madde veya şablon ismi boş olmak zorunda. Şablon:Müze künyesi ni Müze bilgi kutusuna taşıyacaktım. Yada en:wiki deki infobox_museum'u Türkçeye çevireceğim. Kumul 19:23, 22 Ekim 2010 (UTC)

Bart Simpson[kaynağı değiştir]

  • iyi akşamlar, Bart Simpson'a el atmışsın ;) teşekkürler ederim, ben de girdim bir işe altından nasıl kalkarım diye düşünüyordum :) -- hedda+gabler 19:27, 22 Ekim 2010 (UTC)

Tıp kategorileri[kaynağı değiştir]

Merhaba Merube. Umarım iyisinizdir. TTP maddesini yeniden incelerken, kat. meselesini ertelediğimi hatırladım. Şunları nasıl çevirsek daha iyi olur acaba: Category:Autoimmune diseases, Category:Rare diseases, Category:Vascular-related cutaneous conditions (Gerçi bu sonuncusunun iw'si yok, sadece en.wiki'de bulunan bir kat.). --yabancım 11:23, 18 Ekim 2010 (UTC)

Selamlar Yabancı, sağolun siz nasılsınız? Kusura bakmayın bu aralar ne zaman vikiye girebileceğimi hiç öngöremiyorum ne yazık ki, hiç belli olmuyor. Ondan da cevaplarım çok gecikebiliyor, tekrar kusura bakmayın lütfen. Autoimmune diseases ==> Otoimmün hastalıklar (ki bu varmış zaten Kategori:Otoimmün hastalıklar), rare diseases ==> Kategori:Nadir hastalıklar. Son kategori ise, "kutanöz vasküler lezyonlar" olarak adlandırılırsa daha iyi sanıyorum. Bu tarz lezyonlar daha çok böyle adlandırıldığından tıp literatüründe öyle düşündüm. Tabi kutanöz lezyonlar ve vasküler lezyonlar kategorileri de açılabilirse bu doğrultuda çok iyi olur. Sevgilerimle--Merube 89msj 18:00, 23 Ekim 2010 (UTC)
Madde için ellerinize sağlık, şimdi okudum da maddeyi. Vikimizde ne kadar çok eksiklik var demeden duramıyor insan. Tekrar ellerinize sağlık. Sevgiler--Merube 89msj 18:10, 23 Ekim 2010 (UTC)
Vasküler lezyonlar dedim de gerek yok aslında, sadace hematolojik hastalıklar üst kategorisi olsa kafidir hatta daha da iyi bence. "Damarlarla ilişkili derideki lezyonlar"ı ben demin "kutanöz vasküler lezyonlar" olarak dedim ama vasküler kutanöz lezyonlar da olabilir zorlanırsa, velhasıl emin olmak adına kabaca literatür taradım şimdi de, "kutanöz vasküler lezyonlar" şeklinde hep adlandırma. Bu arada, aslında İng. vikideki kullanım da hiç yaygın bir kullanım değil. Neden onu kullanmışlar anlayamamıştım zaten, literatür bilgisine göre "cutaneous vascular lesions" olması lazım aslında oranın :). Bir de İng. vikide yönlendirmeler de kategorilere eklenmeye başlanmış ??. Çok ilginç ve şahsen çok gereksiz bir uygulama. Böylece içimdekilerin hepsini de söylemiş oldum :)). Anlayışınıza güvenerek içimi boşaltayım dedim. Sevgiler tekrardan--Merube 89msj 18:25, 23 Ekim 2010 (UTC)
Ben de iyiyim, teşekkürler. Maddeye Hematoloji kategorisini eklemişsiniz; ancak, maddede yer alan Kategori:Pıhtılaşma sistemi ve Kategori:Kan hastalıkları, Kategori:Hematoloji'nin alt kategorileri zaten. Dolayısıyla, "Kategori:Hematoloji"ye gerek olmamalı. Bir de "Kategori:Nadir hastalıklar"ı açmanızı sizden rica etsem? Umarım çok şey istemiyorumdur. Ancak hâkim olmadığım konulardaki kategorilere el atınca bir şeyleri karıştırabilirim, en iyisi bilene bırakmak. Fırsat bulduğunuzda el atabilirseniz harika olur :) Şimdiden teşekkürler. (Bu arada ben rastlamamıştım ama, yönlendirmelerin kat.e yerleştirilmesi tuhafmış sahiden.) --yabancım 19:03, 23 Ekim 2010 (UTC)
Şimdi derhal açıyorum kategoriyi, çok şey olur mu iki tıklık iş :). Hem siz istersiniz de yapmam mı, hem de elimden geldiği halde yapmayacağım olur mu, major depresyon konusunda hala boynum bükük o aklımda. Çoook rötarlı da olsa muhakkak el atacağım. Ona artık seneye en erken bakabileceğim gibi ne yazık ki. Kategori:Kan hastalıkları kategorisini görmemiştim pardon. Tabi ki çıkarın çok haklısınız. Ben hematolojik hastalıklar yok madem o açılıncaya kadar dursun diye eklemiştim zaten :). Şu kutanöz vasküler lezyonlar kategorisini açacaktım ama pek madde yok alakadar sanırım, ondan gelişim sağlanıncaya kadar şimdilik sadace kutanöz lezyonlar kategorisini açmayı düşünüyorum, ne dersiniz? Kategorilerdeki yönlendirmeler konusunda da mesela Category:Vascular-related cutaneous conditionsta çok fazla var. İtalik olanlar yön sayfaları. --Merube 89msj 19:14, 23 Ekim 2010 (UTC)
Çok teşekkürler :) (Majör depresyon büyük proje. SM çalışması yapılırsa, en azından bir kaç kırmızı da ben açmaya çalışacağım.) "Kutanöz lezyonlar" şu anda daha uygun diyorsanız, siz bilirsiniz. Yönlendirmelerin kategorilendirilmesinin işlevini ise hiç anlayamadım. --yabancım 20:00, 23 Ekim 2010 (UTC)
"Kutanöz lezyonlar" yerine "deri lezyonları" da olabilir belki. Alt kategori olarak da "vasküler deri lezyonları" oluyor :) -tabi buna daha vakit var, bakarsınız bizde bu konuda madde vardır, şimdilik 2-3 tane de olsa açmayı planlıyorum bu kategoriyi gelişme potansiyeli olduğundan-. "Kutanöz lezyonlar" mı "deri lezyonları" mı olsun, ne dersiniz? Yönlendirme sayfalarına ben de hiçbir anlam veremedim. --Merube 89msj 20:07, 23 Ekim 2010 (UTC)
Açıkçası fazla fikrim olmayan bu konuda fikir yürütmem doğru olmaz. Şu an araştırma yapmaya da vakit bulamıyorum. Siz hangisini doğru buluyorsanız o adla açın derim ya da konuya hâkim kullanıcılara danışılabilir. --yabancım 20:10, 23 Ekim 2010 (UTC)
Tekrar selamlar. Öncelikle geç cevaplarım için lütfen kusura bakmayın, dediğim gibi bu aralar ne zaman çıkacağım ne zaman vikileyeceğim hiç öngörülebilir gibi değil :(. Ondan böyle çok geç cevaplar çokça verebiliyorum. "Kutanöz lezyonlar"/"deri lezyonları" için derili versiyonuyla kategoriyi açacaktım ki meğerse bizde varmış o kategori. Adı da Kategori:Deri hastalıkları. Aslında bu adlandırma pek uygun olmamış kanaatindeyim, çünkü mesela en:Category:Abnormalities of dermal fibrous and elastic tissue kategorisindekiler hastalık olarak adlandırılamaz. Lezyon ile hastalık birbirine yakın olsa da farklı, lezyon hastalık veya zedelenme nedeniyle oluşabilir. Neyse şu anda Kategori:Deri hastalıkları adlı kategoride bulunan maddelerde sorun yok ama mesela TTP'yi bu kategoriye dahil edemeyiz. Açıkçası "deri lezyonları" adlı yeni kategoriyi açıp taşımaya üşendim :). Müsait bir vakitte taşıyalım, yahut gökhan'ın botundan rica ederiz. Hangisi dersiniz? Ardından eğer en:Category:Vascular-related cutaneous conditions adlı kategoriyi de açarsak onu da "vasküler deri lezyonları" diye adlandırırız diye düşünüyorum, olur mu? --Merube 89msj 19:31, 26 Ekim 2010 (UTC)
Yanıtın gecikmesi hiç önemli değil, vikinin doğası böyle :) Uzun bir işse bot halletsin madem. Tıp terimleri ya da kategoriler konusunda gerçekten fikir yürütemem. Şöyle açıklamaya çalışayım, TTP maddesi açtığım tek tıp maddesidir ve o kadarcık kısmı çevirmem bile kaç günümü aldı. O nedenle ben geride durayım lütfen. Siz tek başınıza karar vermek istemezseniz, bu konuda katkıda bulunan diğer kullanıcılardan fikir alabilirsiniz. Bu kategoriler hemen açılmazsa da sorun değil. Bir ara açılır nasılsa. Teşekkürler. --yabancım 19:48, 26 Ekim 2010 (UTC)
Anlayışınız için çok teşekkür ederim. Bot halletsin o zaman, gökhan'dan rica ediyorum o halde. Aslında bu tarz konularda birden fazla kişinin yorumda bulunması her zaman daha iyi ama, tıbbi alanlarda katkı yapan şu aralar aktif kullanıcı yok bildiğim kadarıyla :(. O nedenle bu şekilde deri lezyonları yapalım kanaatindeyim. Gökhandan rica ediyorum şimdi. Sevgiler--Merube 89msj 19:57, 26 Ekim 2010 (UTC)
  • Engellendi, haber verdiğin için teşekkürler. --yabancım 15:18, 26 Ekim 2010 (UTC)
Bir kaç onaysız bot daha var aslında. Hatırlarsam onlarıda bildireceğim. Kolay gelsin. Kumul 15:20, 26 Ekim 2010 (UTC)
  • I already put request on board and remove local account from bot's config until bot flag approve. Thank you for notify and sorry for inconvenience. You are can unblock account -- Jackie 15:30, 26 Ekim 2010 (UTC)

Eat my shorts[kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda. en.wiki'de şöyle bir ses dosyası var ve bence Bart maddesine de katkısı olur. Orada neden sadece Nancy ablanın maddesine koymuşlar bilmiyorum, ama seslendirme konusunda onca ayrıntılı bilgi verdikten sonra böyle bir dosya koymazsak eksiklik yaratır gibi geliyor. (Adil kullanımın giderek son çare haline gelmesi gerektiğini düşünsem de.) Sen ne dersin? --yabancım 10:40, 27 Ekim 2010 (UTC)

  • iyi fikir derim ben ;) adil kullanım politikasını delmemek için gerekirse telfli bir resmi çıkarırız tabi sen bu konuları benden daha iyi bilirsin. neyse bart demişken iki cümle çevireyim şimdi :) -- hedda+gabler 12:15, 27 Ekim 2010 (UTC)
  • birazdan yüklerim. -- hedda+gabler 13:02, 27 Ekim 2010 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, aslında aynı işi gören iki kapak resmi olmasından ibaret değildir. Hem Afa Yayınları, hem de Can Yayınları kitabı basıyor. Ama maddede Can Yayınları'nın kitap kapağı bulunuyor. Üstelik ilk baskıyı yapan Afa Yayınları...Bence bu husus yanlıştır, sadece bir yayınevinin kitabı metine eklenmemeli, varsa diğer versiyonları da yanlış anlamalara mahal vermemek için bulunmalıydı...Bu neden yanlış oluyor; vikipedi gibi en çok okunan bir siteye sadece Can Yayınları'nın kapağını koyarsak, bu yayınevini bir şekilde ön plana çıkartmış oluruz. Bu problemin maddede iki kapak resminin de bulunması ile aşılabileceğini düşünmüştüm...Vikiçizer 21:34, 27 Ekim 2010 (UTC)

Merhaba. Şöyle düşünelim: Bir kitap iki değil, on beş yayınevi tarafından yayımlanmış olsaydı, birini ön plana çıkarmayalım diye on beşini de koyacak mıydık, bunun sınırını nasıl belirleyebilirdik? Bu sorunun yanıtını VP:AKP veriyor aslında. Diyor ki: "Materyal mutlaka maddeye önemli ölçüde katkıda bulunmalıdır (örneğin madde konusunu tanımlama veya özel olarak metnin içindeki bilgileri tasvir etme)" Biz maddeye neden kapak resmi ekliyoruz, onu ekleyerek maddeye ne katmış oluyoruz? Görsellik. Yoksa kapak resminde yeni bir bilgi yer almıyor. Eğer kapak tasarımlarından biri özellikle öne çıkmış, örneğin ödül almış ya da bağımsız, güvenilir kaynaklara tek başına konu olmuş değilse, şu ya da bu kapağa ayrıca yer vermenin ansiklopedik başka bir gerekçesi kalmıyor. Zira adil kullanımda asıl can alıcı nokta şu: Bunlar telifli resimler. Bu nedenle kullanımları istisnai. Hak sahiplerinin haklarını ihlal etmeyecek oranda kullanmamız gerek. Yoksa film afişleri, kitap kapakları gibi birden fazla alternatifini koyabileceğimiz resimlerin sonu gelmezdi. Dolayısıyla içlerinden birini tercih etmek gerekiyordu; ben de bilgi kutusundakini bırakıp, diğerini kaldırmıştım. Yoksa içlerinden birinin kapağını mecburen tercih etmek, şu ya da bu yayınevini öne çıkarmak olarak görülmemeli. Ama ilk baskıyı yapan yayınevininkini tercih edelim derseniz, öyle de yapılabilir elbette. Bu konuda bir yönerge ya da benzeri bir kural yok bildiğim kadarıyla. Öte yandan, böyle bir teamül olduğuna ilişkin bir genel kullanıma da rastlamadım açıkçası. --yabancım 21:57, 27 Ekim 2010 (UTC)

  • Mesele tercihin nasıl belirleneceği; bu konuda belli bir teamül ya da kural bulunmuyor. Belki 15 baskıya yapacağımız çok şey olmazdı, 15'in içinden belki mevcutsa ilk ya da son baskıyı tercih ederdik, ama bu maddede iki yayınevi arasında tercihinizin en basit tabiriyle internet okuruna göz aşinalığı yaratıp yaratmayacağını bilemeyiz. Yaratacaksa Can Yayınları'nın yararına olacağı açıktır, maddenin görsel yönünü ticari bir tarafa yıkmaktan endişeliyim. Diğer yayınevini tercih etmem söz konusu değil, öyle olsaydı zaten başta ikisini eklemeye çalışmazdım, eşitliliği sağlamak üzere her ikisini kullanmayı adil kullanım olarak gördüm. Zaten bir çok madde de benzer durum mevcuttur diye düşünüyorum. Belki bu tip maddelerdeki adil kullanımda tercih hususunda bir teamül oluşturmaya ya da kurallaştırmaya çalışmalıyız...Kolay gelsin...Vikiçizer 22:15, 27 Ekim 2010 (UTC)