Vikipedi:Kukla şüphelileri/Jumong

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı:Jumong[kaynağı değiştir]

  • Kukla ustası olduğundan şüphelenilen kullanıcı:
  • Kukla olduğundan şüphelenilen kullanıcı(lar):

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

  • Jumong'un katkılarından belli olduğu gibi ilgilendikleri maddeler hemen hemen aynı. Bu seferki kukla
  • Özellikle Lazların sayısını abartmaya çalışmaktadır. Lazuri.com gibi VP:GÜVEN sayılmayan siteleri kullanarak... Avrupa Parlamentosunu üyesi tarafından hazılanmış (abartılmış rakam ise kendi çalışmalarının sonucu değil, sadece minorityrights adlı siteden alıntı) raporu AB raporu olarak gösterir.
  • Jumong'un kullanıcı sayfası ile TuTasTemre LAZ'inkini kıyaslarsak aynı kişi olduğu anlaşılır. İkisi de Trabzonlu, Aslan burucu, cı Gürcü alfabesini anlayabilenlerden ...........

Takabeg ileti 12:29, 2 Ekim 2010 (UTC)

  • Takabeg çok haklı. Çünkü ikisi de Atatürkçülüğe karşı çıkıyor. Burak Pala 14:08, 6 Ekim 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Ne yazık ki ayrıntılı araştırma yapmaya zaman bulamadım. Ancak TuTasTemre LAZ'ın benzersiz bir üslubu vardı. (Günümüzde kullanımı giderek azalan, eski sözcükler ve bolca noktalama işareti kullanması, nezaket sınırlarını aşmaya ve kişisel yorum yapmaya yatkınlığı buna örnek verilebilir.) Kanımca şu mesajı kukla iddiasının doğruluğuna çok güçlü kanıttır. Yeterli vakti ayıramadığımdan davayı bizzat kapatmıyorum. Ancak yukarıda sayılanlara ek olarak gördüğüm çarpıcı davranışsal iz nedeniyle, bende Jumong'un TuTasTemre LAZ'ın kuklası olduğuna ilişkin yeterli kanaat oluşmuştur. --yabancım 21:26, 8 Ekim 2010 (UTC)
Ne günlere kaldık ya.(...)Kişisel çıkarımlarınca maddeleri değiştiriyor ve bunun kanıtsız ispatsız modası geçmiş linklerle yapıyor diyoruz size.Siz bir şekilde kukla suçlamlarıyla olayı görmezden geliyorsunuz.Eklenilen linklere bakın.Adam Ab raportörünü ve alanınd atek olan azınlık hakları örgütünü tiye almıyorum diyo.Lütfen daha anlayışlı olun.Bir ben olsam neyse herkes yadsıyormuş onu !!!Kullanıcı:Jumong İngilizce vikid ehiç böyle şeyler olmuyor ya da Rusça v.s. bu buraya mahsus sanırım :) Bu imzasız yazı Jumong (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Ne günlere kaldık, hatırlayamıyorum da henüz Türkçe Vikipedide kukla kullanıcıların geri dönüşü konusunda kural mevcut değildir. Vikipedi tartışma:Kukla'da geri dönüş konusu tartışılmıştır ve tartışılmaktadır. Sonuçta şu anki Vikipedi kurallarına göre yeni bir hesap veya hesapları açmanız mümkün değil. Engelleme kişiye verildiği için IP'li kullanıcı olarak değişiklikleri yapmanız da mümkün değil. Takabeg ileti 04:45, 9 Ekim 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Jumong'un Kullanıcı:TuTasTemre LAZ (ve kuklası Kullanıcı:Ethnologue Philologue) ile olan davranışsal benzerliklerine dayanarak daha evvelden süresiz engellenmiş olan Kullanıcı:TuTasTemre LAZ'ın kuklası olduğuna karar verilmiştir. Kullanıcı:Jumong süresiz engellenmiştir. --İnfoCan 16:05, 11 Ekim 2010 (UTC)