Kullanıcı mesaj:Yabancı/ Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.



Bu kez ben size bir soru sorayım: Sanatçılarımızı tanıtırken kimilerine "sinema oyuncusu" kimilerine (oyuncu demeye pek dilim varmayınca) "sinema sanatçısı" diyorum. Bazıları gerçekten sinemanın birden fazla dalıyla ilgilnemiş kişiler. Onlar dışında kalanlar için siz ne önerirsiniz?.Hangisi daha çok yerine oturuyor? İkinci bir konu da şu; sanatçıları bir yana bırakırsak, klasikler kapsamına girebilecek kadar önemli, ama maddeleri açılmamış filmlerimiz var, onları açmaya ne dersiniz? Zamanınız oluyorsa bu konuda yoğunlaşmak çok yararlı olacaktır. İyi çalışmalarü sevgiler. Levent Abi ileti 08:17, 6 Ağustos 2007 (UTC)

Özür, bir işim çıktı geç yanıtlamak durununda kaldım. Önce özenli yanıtınız için teşekkürler. Evet soruyu doğru anlayıp yanıtlamışsınız, bir küçük nokta var ki; o halde şimdiye kadar "Tiyatro sanatçısı", "Tiyatro ve sinema sanatçısı" "Sinema sanatçısı" dediklerimin hepsini "oyuncu"ya çevirmek gerekiyor, yoksa diğerleri sanatçı değilmiş gibi kalacak. Ama buna da zaman lazım, ilerde artık, elim değince bi ara yaparım.
Tavsiyeniz için çok teşekkürler, umarım bulup izleyebilirim "Sevmek Zamanı"nı..

Benim de edebiyat konusunda el atmak istediğim bir çok madde var ama, şu listemdekiler bir bitse.. Neyse, elbirliğiyle güzel bir şeyler yapmaya çalışacağız. Kullanıcı sayfamdaki (başlarda yer alan) çin atasözü, bu yapılacaklar için mükemmel bir çıkış noktası değil mi :) İyi çalışmalar.. Levent Abi ileti 09:13, 6 Ağustos 2007 (UTC)

Katkılarınız için ben teşekkür ederim: maddeler gelişiyor. Her zaman yardıma hazırım.Levent Abi ileti 11:59, 6 Ağustos 2007 (UTC)

Haklısınız, "yeni oyuncu" sözleri şaşırtıyor, bilgiyi Sinema Türk'ten aldım, Ank. film fes. sitesinde de geçmişe yönelik bir şey bulamadım. Bu durumda bilgiyi kabullenmek kalıyor. Övgüleriniz için çok teşekkürler. Bugünlerde biraz işim oluyor, pek ilgilenemiyorum. Ayrıca yine açtığım maddelerdeki eksiklikleri tamamlayıp katkıda bulunduğunuz için sağolun, saygılar.--Levent Abi ileti 17:23, 8 Ağustos 2007 (UTC)

kaynak/dipnot/dış bağlantı[kaynağı değiştir]

  • merhaba yabancı, (film repliği gibi oldu bu :).. sözünü ettiğin meseleler için dipnot kullanılıyor. Vikipedi:Kaynak gösterme sayfasında bilgi var. karışık gelirse, bir iki seçkin maddeye bakarsan uygulamasını da görürsün. kaynak göstermekte hassas olmak gerekiyor. ama bence bu durumda kaynakça adı altında yararlandığın siteleri yazmak yeterli olur. konser afişi meselesine gelince. onu mach'a sorsan daha şahane bir cevap alabilirsin. --kibelemesaj 08:39, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Bir süre ilgilenemedim ve geldiğimde birçok mesaj vardı, gözümden kaçmış kusura bakmayın. Eğer o konser hakkında en azından 8-10 cümlelik bilgi verilecekse konserin posteri kullanılabilir tabiki. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 08:31, 13 Ağustos 2007 (UTC)

Ben o konuda genellikle "geri alma" yöntemini kullanıyorum. Ama düzeltmem gereken bir durum olursa kaydetmeden önce değişikliği yapıp öyle kaydediyorum. Bican GÜnalan maddesine nasıl unutmuşum onu meşhur eden fıdıllıoğlu rolünü? sağolun eklediğiniz için.. Levent Abi ileti 19:42, 13 Ağustos 2007 (UTC)

Mskyrider vandalı 48 saat engellemiş ve sayfada gerekli geri dönüşü de yapmış. Bildirdiğiniz için teşekkürler --Pinar 02:28, 14 Ağustos 2007 (UTC)

İyi geceler..[kaynağı değiştir]

Siz her ne kadar 'yanıta gerek kalmadı' demişseniz de, yazmak istedim. Önce geç yanıtladığım için özür dilerim. Artık bir süre böyle olacak. Vikipedide fazla zaman geçiremeyeceğim; bugün yeni bir işe başladım çünkü. Geri alma konusunu hallettiğinize göre artık gereksiz müdaheleleri rahatlıkla çözebilirsiniz. Derya Alabora konusundaki uyarınızı hemen dikkate alıyor ve mesajımı bitirince değiştiriyorum. Madde İçinde belirteceğim. Doğruluğuna inandığınız şeyi siz de yapabilirsiniz. Ben de sizin yanlış bir şey yapmayacağınıza inanıyorum. Bugüne kadar yaptığınız en küçük değişikliği bile geri almadım, hepsi yerinde şeylerdi çünkü. Ne demiştik, iyi doğru, haklı olan.. Kendinize iyi bakın, sevgiler, saygılar. Levent Abi ileti 20:22, 14 Ağustos 2007 (UTC)

  • Dün gece yönlendirmeyi iptal edip maddeye sil şablonu koymuştum ama... Neyse en iyisi kendiniz görün. Levent Abi ileti 04:46, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Derya Alabora sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Derya Alabora sayfasını konusunda bir sıkıntı doğmuştu, ben de Levent Abi'ye şu mesajla durumu anlatmıştım:

"Şimdi gördüm, Derya Alabora sayfasının adını Derya Alabora Yücel olarak değiştirmişsiniz. Ama Derya Alabora, hiçbir zaman Yücel soyadını kullanmadı ve yalnızca Derya Alabora olarak tanınıyor. (Jenerikler, film afişleri, ropörtajlar, vb.) (Örneğin Zuhal Gencer evlendikten sonra Erkaya soyadını kullanmaya başladı ve jeneriklerde de adı hep bu şekilde yer aldı. Bu nedenle, onun sayfasında bu değişiklik yapılsa, yadırgatıcı olmazdı. Ama Derya Alabora, ilk filmi Bir Kırık Bebek dışında, ki orada da yalnızca Derya Yücel diye geçer, hiçbir filminde eşinin soyadını kullanmadı.) Sanatçının kendi tercihi de ortadayken, bence bu değişikliğe gerek yok. Sayfasında bunu parantez içinde belirtmek yeterli."

Kendisi uyarımı yerinde gördü ve yönlendirmeyi kaldırmak istedi ama siz sil şablonunu kaldırmışsınız. Ben hala sayfanın adına "Yücel" soyadının eklenmesinin yersiz ve hatta yanlış olduğunu düşünüyorum. Derya Alabora Yücel sayfasından Derya Alabora'ya yönlendirme yapılması bence daha uygun olur. Vikipedide başka kullanıcıların yaptığı değişiklikleri de mümkün olduğunca, fikirlerini almadan bozmamaya, geri almamaya çalışıyorum. Bu yüzden fikrinizi almak istedim. Ne dersiniz? --Yabancı 06:06, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Ben yanlış yönlendirme olarak görüldüğü için sil şablonunu kaldırmıştım, amaç ise doğru adlandırmayı yapabilmekmiş. Düzeltiyorum. İlginize teşekkürler--Atacameñoileti 06:15, 15 Ağustos 2007 (UTC)


Benim için fark etmez ama ancak bağlacı noktadan sonra saçma duruyor sanki. Her neyse, kolay gelsin...nozulani 10:39, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Harry Potter[kaynağı değiştir]

İlgilendiğiniz teşekkür ederim. Projede açılıp geliştirilecek daha çok madde var :) iyi çalışmalar.--Aycan 13:33, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selamlar Şablon:Kullanıcı Six Feet Under'ı siz yaratmışsınız sanırım ancak Vikipedi:Resim telif etiketleri#Adil kullanım altbaşlığında ki resimleri maddeler dışında kullanamıyoruz maalesef.Kısaca copyright ifadesi olan kırmızı c harfi ile işaretlenmiş resimleri yani.Muhtemelen resim şablondan silinecektir.Bilginize. ----Eldarionmesaj 14:20, 15 Ağustos 2007 (UTC)

E bravo doğrusu, ne diyeyim.. Halletmişsiniz. Giderek ustalaşıyorsunuz vikide. Bense iki gündür aşırı tekliyorum ama kabahat yeni işimin. Özledim doğrusu hergün vikide uğraşmayı, ne kadar sürecek bilmiyorum. Ama yokluğumu aratmayacağınıza eminim. En iyi dilekler.. Levent Abi ileti 19:46, 15 Ağustos 2007 (UTC)

İnanın iki gündür aşırı yoruluyorum, sarhoş gibiyim ve uykusuzluk.. o kadar yazmışsınız, hiçbirini görmedim de, yalnız en sondaki Sorun hemen çözüldü, tıklayıp bakabilirsiniz dediğinizi görmüşüm.. Ama vallahi cevap yazacak halim yok. pazara umarım.. iyi geceler.Levent Abi ileti 20:53, 15 Ağustos 2007 (UTC)
  • küfürlü değişiklik yaptığı gerekçesiyle 24 saat engellemiştim. [1] haber vermeyi ihmal etmişim. teşekkürler.--kibelemesaj 08:16, 16 Ağustos 2007 (UTC)

Sonuçta bana göre sorunu yine de siz çözdünüz. Diğer "yapamadım" dediğiniz şeyleri halletmek kolay, hele bir dönün de.. Daha çok eklenecek madde, kişi var. Elbirliğiyle hallolacak tabi.. İyi tatiller. Levent Abi ileti 04:50, 20 Ağustos 2007 (UTC)

Tekrar hoşgeldiniz; umarım tatil iyi geçmiştir. Epey madde eklemişsiniz diyorsunuz ama aksine az madde ekleyebildim, o dönem bol zamanım vardı, şimdi ise haftalık bir gazetede çok yoğun şekilde çalışıyorum, çok az zamanım oluyor. Öncelikle teşekkür ediyorum; arkamdan kırık-dökük yaptığım işleri yine toparlamışsınız, sağolun, varolun. Önemli şeyleri atlamışım, siz de düzeltmişsiniz. (Volkan severcan-seslendirme örneği)

Çözemediğiniz sorunlar için, bildiğim kadarıyla yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Ama! Şimdi benim de sizden küçük bir ricam olacak: Zamanım olmadığından uğraşamıyorum: bazı sanatçıların maddelerine (anımsamıyorum hangileri) link ekleyip, xxxx kişisinin gözüyle farklı bakış açısıyla sanatçı resimleri diye bir sayfa vermiştiniz. İşte mümkünse o kişiye bir e-posta yazıp, fotoğraflarını vikipedi'de kullanma hakkı/izni istemeniz mümükün mü? Ona;

1) Resim haklarını tümden serbest bırakmak
2) Resim hakları kamuya bırakmak
3) GÖBL lisansını seçmek
4) Creative Commons - Atfetme  (by)
5) Creative Commons - Atfetme ve lisansı koruma  (by-sa)
*3. madde için, http://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%96BL *4. ve 5. madde için
http://tr.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons sayfalarından detaylı bilgi alabilirsiniz.

üstteki bilgileri yollayabilirsiniz. Böylece bir çok sanatçının fotoğrafsız olan maddesine gönül rahatlığıyla fot. ekleyebiliriz. Umarım bunu yaparsınız daha da iyisi umarım fot.ları çeken kişi razı gelir Bol şans diliyorum. Sanatçıları bir bitirebilsem, filmleri eklemeye de geçeceğim ama hala bir çok önemli sanatçı çıkıyor girilmemiş. Size iyi çalışmalar.. Levent Abi ileti 19:22, 27 Ağustos 2007 (UTC)

Tekrar merhaba[kaynağı değiştir]

Özür dilerim, size eksik bilgi vermişim; izni vermesi gereken sayın M. Yanmaz, info-tr@wikimedia.org adresine o 5 izinden birini (ki genellikle GÖBL seçiliyor) kabul ettiğini belirten bir mail yazacak. Bu durumda biz de fot. eklerken lisans bilgisine rahatça onu gireceğiz. Aslında yorgunluktan tam olarak açıklayamamış olabilirim, bu konuda en iyi bilgi sahibi olan kişi Mach arkadaşımdır, sanırım o size yeterli bilgiyi verebilir. Ölen sanatçılara gelince; onların önce fotoğraflarını yükleyip, sonra "değiştir" diyerek {{promofoto}} şablonunu ve aldığımız site adresini eklemek yeterli oluyor.

Aslında çok daha uzun yazmak isterdim ama.. Üzgün pilim bitti. (gerçi şikayetçi değilim, özlemişim bu tempoyu fakat biraz yaşlandık galiba) Hatta bu saat oldu ve daha hala bugün hiç bir madde ekleyemedim! Kendi hedefimi ilk kez bugün geçemedim, gerçi kısa bir şey bulursam yine bir denerim ama bakalım.. Önerimi kabul ettiğiniz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler. Sonuç ne olursa olsun, denemiş olmak bile yeterli bir çabadır. Bunu der demez aklıma Vita è bella, La geldi.. Umarım izlemişsinizdir. Ben kaç kez izlediğimi unuttum :) Sevgiler. Levent Abi ileti 20:18, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Söylediğinize ek olarak şunları belirtmeliyim. Kişi özgür bırakacağı resimleri bir şekilde belirtmeli örneğin bir internet sitesindeki telif hakkına sahip tüm fotoğrafları serbest bırkacaksa o internet adresini vermeli veya belli bir kısmını serbest bırakacaksa maille dosyaları eklemeli. İkinci olarak kişi profesyonel olarak bu işi yapıyor yani bu yolla para kazanıyor. Eğer GÖBL'ü seçecekse bu lisansın, resmi başka kişiler tarafından ticari amaç dahil her türlü şekilde kullanabilmesine olanak sağladığı küçük not olarak düşülmeli.--Machiavelli' msj 06:27, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Rica ederim, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 06:37, 29 Ağustos 2007 (UTC)

İyi geceler.[kaynağı değiştir]

M. Yanmaz'a mail attığınız için teşekkürler. Umarım olumlu bir yanıt gelir. Ve maddesini açmış olmanız da çok iyi bir davranış: hem sonuçta bir sanatçı, hem de kararında etkileyici olabilir. Mach'e bir mesaj yazdığımda onunla yazıştığınızı da gördüm. Emekleriniz için sağolun.. Sonuçta diyebilirim ki non nobis solum :)

Merhabalar, belirttiğiniz resimler arasında bir fark yok. Gözden kazçmış olmalı. Dikkatiniz için teşekkürler.--Machiavelli' msj 09:26, 3 Eylül 2007 (UTC)

Ben de dün gece size yazıp sorayım diyordum ama yoğun geçen bir haftanın ardından unutkanlık işte.. Demek Muammer bey pek ilgi göstermedi, ya da belki henüz e-postayı görmemiştir. Beklemekten başka yapacak bir şey yok. Gerçi başka fotoğraf kaynakları da aranabilir ama ne yazık ki benim pek zamanım yok.. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 12:37, 3 Eylül 2007 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Merhabalar telifli resimler kimi zaman adil kullanım şeklinde Vikipedi'de kullanılabilir. Ancak adil kullanım politikamıza uymak zorundadırlar. Şahan Gökbakar resmi bu politikaya uymuyor çünkü sadece alternatifinin imkansız olması gerekiyor ve kişi yaşadığına göre alternatif imkansız değil. diğer maddedeki resimlerde politikaya uymuyor. Bu sıralar yöneticiler biraz yoğun gerçekten. Ben de şehir dışında olduğum için bir süre daha ilgilenemeyeceğim. Ama gelince resim kontrollerime devam edeceğim. Dikkatiniz için teşekkürler. İsterseniz siz o fotoğrafları maddelerden çıkarıp sil şablonu koyabilirsiniz.Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:30, 4 Eylül 2007 (UTC)

  • selamlar, cevap vermeye çalışıyorum bütün mesajlara. ama sizin söylediğiniz konuda tam ne yapacağımı bilemedim, bir bilene sorup sonra geleyim dedim, ama siz sormuşsunuz bile.. umursanmadığınızı düşünmenizi istemem, ama oluyor arada böyle. kolay gelsin. --kibelemesaj 18:44, 4 Eylül 2007 (UTC)

İşte size (hatta bana da) uğraşacak bir madde Kolay gelsin hepimize:) Levent Abi ileti 21:16, 4 Eylül 2007 (UTC)

  • Evet ben de bundan sözetmiştim; kırmızıları maviye çevirmek, konuyla ilgili bir kaç fotoğraf bulmak, basında bu ödüllerle ilgili ilginç ya da önemli bir iki haber derlemek olabilir. Yine aklıma gelen olursa söylerim. Sevgiler, iyi çalışmalar.. Levent Abi ileti 08:01, 7 Eylül 2007 (UTC)

Uygun olmayan kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kullanıcı:Pavarotti'nin kullanıcı adı kurallara uymuyor. Bilginize... --Yabancı 10:27, 7 Eylül 2007 (UTC)

Işık hızıyla engellemişsiniz. Teşekkürler. --Yabancı 10:33, 7 Eylül 2007 (UTC)
Kurallara uygun olmadığı aşikardı. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 10:34, 7 Eylül 2007 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

Tebrik ederim, gerçekten çok güzel bir nokta yakalamışsınız; Afife ödüllerinin bölünmesi, hem maddeyi kısaltır, hem de büyük kolaylık sağlar. Biraz zahmetli bir iş olabilir ama kopyala - yapıştır - eskiyi sil yönetemiyle halledilebilinir. Valla o zaman size yük düşecek bu durumda biraz :) Tabii tüm ödül yıllarına, birbiri arasında diğer yıllara ve ana maddeye de bağlantı vermek gerekli. Bakalım nasıl yapılacağı hakkında fikir ve bunlara zaman bulabilecek misiniz? Tabii Kategori Afife Tiyatro Ödülleri ya da Kategori Afife Ödülleri gibi bir kategori de açmak lazım. Bana en uygunu Kategori Afife Jale Ödülleri gibi geldi ama bakalım sizin fikriniz ne? Tülin Oral maddesi de çok iyi olmuş, ellerinize sağlık, tebrik ve teşekkürler. Bu gidişle biz Şu haliyle Afife Tiyatro Ödülleri maddesinin tüm kırmızılarını temizler bitiririz. Biliyor musunuz, Dostlar Tiyatrosu maddesini açtığımda büyük bir çoğunluğu kırmızıydı. Ordan bir hırs geldi ve tümünü maviye çevirdim. Sonuncusu (Zeynep Tedü) dün bitti. Aynı şey Afife ödüleri için de geçerli :)

En iyi dileklerle, teşekkür ederim. Levent Abi ileti 18:22, 7 Eylül 2007 (UTC)

Ellerinize emeğinize sağlık, gerçekten çok iyi oldu. Şu an için bir eksiklik görmüyorum, hepsini izleme listeme kaydettim. Artık yavaş yavaş zamanla kırmızıları maviye çeviririz. Görüşmek üzere.. Levent Abi ileti 09:42, 10 Eylül 2007 (UTC)

Fotoğraf kullanımı[kaynağı değiştir]

  • Selam Yabancı. Evet Commonsta bir hesap açıp, resimleri oraya yüklersen bu tüm vikilerde kullanılır ve tr-wikipedia'nın yükü hafiflemiş olur. Bu resimleri burada kullanmak için [[Resim:....]] şeklinde ya da [[Image:....]] şeklinde adını yazmanız yeterlidir. Otomatikman sayfanızda görülecek ve tr-wikipedia'ya yüklenmiş olacaktır. Kolay gele.. --maderibeyzamsj 08:40, 12 Eylül 2007 (UTC)

selam! bir VikiPeri gördüm sanki? buralardayım.  :) --Kutu su 19:58, 12 Eylül 2007 (UTC)

Selamlar uyarınız için teşekkürler hemen ilgileneceğim.İyi çalışmalar.--Eldarionmesaj 13:00, 14 Eylül 2007 (UTC)

Gerçi ben gece yazıyorum ama sanırım siz sabah okuyacaksınız o yüzden günaydın dedim. Edebiyat portalına katkıda bulunmayı çok istiyordum, hala da istiyorum ve bir gün oraya girişeceğim. Ama hala tiyatro konusunu bitirip içim şimdi rahat diyemiyorum. İşin kötüsü, tiyatroyla ilgilenirken bir yandan da sinemaya bulaşıyorum. Gerçi iyi bir sinemasever ve izleyiciyimdir de.. Bu durumda hala daha yapacak çok iş varken ve şiiri onca sevmeme karşın, edebiyat portaline bakamıyorum bile. İstediğniz yazara veya şaire dilediğiniz şablonu ekleme hakkınız var çünkü: 1- Vikipedi özgür ansiklopedi, 2- cesur olun. Eklediğiniz bir şablon, tartışmaya yol açsa da, sorun yaratmaz, bazı doğruları tartışmalar sayesinde buluyoruz. Sinema konusunda hatta tiyatro konusunda da birer şablon eklemek mümkün tabii. Sinema için isterseniz buraya bir göz atın. Ayrıca sizin öneriniz olursa da mutlaka değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum; çünkü şu ana kadar ki çalışmalarınız hemen hemen 4/4 lük: hiç bir hata görmedim: İzleme listemde kayıtlısınız, ara sıra bakıyorum

Bir kullanıcının yöneticilik adayı seçiminde müktesep hak konusunda belirttiğiniz görüş dikkatimi çekti. Mesleğinizin hukukla ilgili olduğunu biliyorum, bu konuda ve benzeri diğer konularda size danışacağım elbette.

..ve bir de sormak istediğim bir şey var: Derya Alabora maddesine ilgi göstermeniz gözümden kaçmadı, ona bir hayranlığınız mı var, ya da başka bir nedeni? Özelse açıklamayabilirsiniz. Teşekkürler, sevgiler. Levent Abi ileti 20:16, 16 Eylül 2007 (UTC)

Resimler/telif[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin. Evet ben daha önce maddenin üzerinde çalışan kullanıcıya mesaj yazıp bu kadar çok adil kullanım resminin sayfada bulunmasının adil kullanım politikasını ihlal ettiğini söylemiştim fakat görüyorum ki sayfada pek birşey değişmemiş. Dilerseniz en gerekli bir-iki resim dışında diğer resimleri çıkarabilirsiniz. Farkedip bildirdiğiniz için teşekkürler --Pinar 08:52, 17 Eylül 2007 (UTC)

Bu gece de Sinema Türk konusuna daldım, size yanıtımı yarın gece yazarım artık.. İyi dileklerim sizinle. Levent Abi ileti 20:59, 17 Eylül 2007 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Bence gayet ilgi çekici bir madde olmuş, ellerinize sağlık. Adaylar arasında yer almasının bir mahsuru olacağını sanmıyorum. Afişi ana sayfaya koyamayız ama Resim:Sound mp3.png ya da Resim:Nuvola apps aktion.png resimlerinden birini kullanabiliriz. İyi çalışmalar --Pinar 08:46, 18 Eylül 2007 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Selamlar.Öncelikle fikriniz için teşekkürler ancak şu anki tasarımda bu mümkünmüdür bilmiyorum.Fakat önerinizi diğer yönetici arkadaşlara da bildiririm bakalım neler yapabiliriz.İyi çalışmalar kolay gelsin.--Eldarionmesaj 12:10, 18 Eylül 2007 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Adil kullanım resimlerinin telif hakları saklıdır. Biz ise özgür bir ansiklopedi yaratmaya çalışıyoruz. Bu sebeple ne kadar az kullanılırsa o kadar iyi olacaktır. En baştakinin çıkması yerinde olacaktır. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 12:46, 18 Eylül 2007 (UTC)

Derya Alabora, benim de saygı ve sevgiyle izlediğim bir sanatçı. Umarım İzmir'e de gelir ve canlı olarak izleme olanağı bulurum. Aslında çok gelen tiyatro var ama, hepsine güç yetmiyor ne yazık ki.

Ben de bir çok maddeye kendimden bişeyler katmaya çabalıyorum, hem özgün olsun, hem telif yasalarını çiğnemesin, hem de dediğiniz gibi diğer internet kaynaklarından ayrı bir yeri olması düşüncesiyle.

Ah.. ne masumiyet'i, ne 9'u izleyemedim, bulma şansım belki vardır ama işim çok yoğun, aramaya zamanım yok. Zaten bulunması da zor filmler.. Peki bu arada siz Hayat Güzeldir'i bulup izleyebildiniz mi?


Sinema Türk sorunu hemen hemen çözüldü gibi. Site yetkilisiyle yazışmalarım sonucu eski linkleri yenilerine yönlendirmişler. Bİr de kullanıcı White Cat'in (onlar bot diyor) robotları sağolsun, hallettik (umarım)..

9'a destek oyumu verdim. İşin içinde hiç bir torpil yok , sinemamızın ilk dijital/sayısal filmi olması bence yeterli bile. Ayrıca film de maddeden tanıdığım kadarıyla adaylığı hakediyor.

Bugün bir dizide gözüme ilişti, Suzan Aksoy, hemen Çemberimde Gül Oya`yı anımsadım, bir bakayım var mı vikide dedim bir de gördüm ki siz eklemişsiniz :)

Afife ödüllerinde aday olanları da katmanız ise yine güzel bir yeni düşünce. Örneğin son eklediklerimden Civan Canova iki kez aday gösterilmiş..

Şimdilik diyeceklerim bu kadar. Sevgiyle kalın.. Levent Abi ileti 19:03, 18 Eylül 2007 (UTC)

Selamlar sanırım bana yazdığınız mesajı görünce Pınar yapmış seçkin madde olayını.Böyle daha güzel oldu bence.İyi çalışmalar.--Eldarionmesaj 11:49, 19 Eylül 2007 (UTC)

Sanırım bir tane ekran yakalama göüntüsü ekleyebilirsiniz çünkü film afişine oyuncuların görüntülerini koymamışlar --Pinar 12:08, 19 Eylül 2007 (UTC)

  • Haklısınız, ben tam dikkatli bakmamışım. Eklediğiniz resim maddeye büyük oranda katkıda bulunduğu için adil kullanım politikası ile uyumlu --Pinar 12:39, 19 Eylül 2007 (UTC)
  • Rica ederim, iyi çalışmalar --Pinar 12:45, 19 Eylül 2007 (UTC)

Selamlar.Bu Afife Jale tiyatro ödülleri 10., 11. Afife Jale Tiyatro ödülleri olarak isimlendirilmiş.Bunlara yılları içeren yönlendirmeler yapsak iyi olur gibi geldi bana.Yani ödüller ayrıca böyle de adlandırılıyor sanırım.Değişiklik yapmadan konu ile ilgilenen kişiye danışayım dedim.Kolaylıklar.Sağlamcıileti 20:34, 19 Eylül 2007 (UTC)

Selamlar bildiğim kadarıyla oyuncu,şair,şarkıcı farketmiyor hepsini kullanabilirsiniz yani,İyi çalışmalar.--Eldarionmesaj 12:16, 20 Eylül 2007 (UTC)

Seçkin Madde[kaynağı değiştir]

Hayatın içinde çok önemli olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 20:45, 20 Eylül 2007 (UTC)

Çocuk hakları gibi önemli ve ciddi bir maddeye katkıda bulunduğunuz ya da olumlu yanıt verdiğiniz için için teşekkür eder; aşağıdaki şiiri armağan olarak kabul etmenizi rica ederim (çünkü "adam olduğunuzu" düşünüyorum). Sevgiler. Levent Abi ileti 06:13, 24 Eylül 2007 (UTC)



ADAM OLMAK
Çevrende herkes şaşırsa,
bunu da senden bilse,
sen aklı başında kalabilirsen eğer,
herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır,
hem kendine güvenirsen eğer,
bekleyebilirsen usanmadan,
yalanla karşılık vermezsen yalana,
kendini evliya sanmadan
kin tutmayabilirsen kin tutana.
Düşlere kapılmadan düş kurabilir,
yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer,
ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir,
ikisine de vermeyebilirsen değer,
söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz,
kandırabilir diye safları, dert edinmezsen,
ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz,
koyulabilirsen işe yeniden.
Döküp ortaya varını yoğunu,
bir yazı turada yitirsen bile,
yitirdiklerini dolamaksızın dile
baştan tutabilirsen yolunu.
Yüreğine, sinirine dayan diyecek
direncinden başka şeyin kalmasa da,
herkesin bırakıp gittiği noktada,
sen dayanabilirsen tek.
Herkesle düşüp kalkar, erdemli kalabilirsen,
unutmayabilirsen halkı, krallarla gezerken,
dost da düşman da incitemezse seni,
ne küçümser, ne büyültürsen çevreni
her saatin her dakikasına
emeğini katarsan hakçasına
her şeyi ile dünya önüne serilir,
üstelik oğlum, adam oldun demektir...
Rudyard Kipling (1865-1936)


Ben de ilginize teşekkür ederim, özellikle mesleki bilginizin bu maddeye çok yararı olacak. Kolaylıklar dilerim. Levent Abi ileti 06:23, 24 Eylül 2007 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Evet aynı kullanıcı resimleri yeniden eklemiş. Kendisiyle tekrar irtibata geçip açıklama yapsam iyi olacak. Maddenin bir eski sürümünü de geri getiriyorum, teşekkürler --Pinar 08:55, 24 Eylül 2007 (UTC)

Hmm yanlış bir işlem yapmışım, sanırım fotoğrafın kalitesizliğine aldandım. İsterseniz tekrar maddeye koyabilirsiniz. ama bence madem özgür olmayan bir resim kullanacağız daha kaliteli olmasını tercih ederim, gene de karar sizin iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 12:46, 24 Eylül 2007 (UTC)

Başka sayfalarda kullanılmadığı sürece adil bir kullanım. Sevgiler, iyi çalışmalar... --Elmacenderesi E=mc2 09:50, 25 Eylül 2007 (UTC)
Sanırım kullanılabilir... --Elmacenderesi E=mc2 10:04, 25 Eylül 2007 (UTC)

Sinema Türk sorunu gerçekten çok tatsız. Biraz önce mesajınızı okuyunca Google'da sitenin kapatılmasıyla ilgili haber aradım ama bulamadım. Gerekçesini öğrenebilseydik belki açılıp açılmayacağı hakkında fikir yürütebilirdik. Ama bence maddelerdeki bağlantıları silmek için henğz erken. Bence biraz bekleyelim, belki karara itiraz edip açtırabilirler. Ya da kapatılma gerekçesi ortadan kalkar? Yoksa bence yararlı bir siteydi.. Üzgün Dediğiniz gibi biraz bekleyelim, olmazsa White Cat'ten rica ederiz, onun "botları" sorunu kısa sürede çabukça çözebilir sanıyorum.. Teşekkürler. Sevgiler. Levent Abi ileti 18:08, 25 Eylül 2007 (UTC)

Mesaj yazmayı unutmuşum :P Madde güzel, az bir geliştirmeyle KM adayı olabilir. Spoiler uyarısını da kendim için koyduydum, bu akşam seyretmeyi planlıyorum filmi :) Emeğiniz için teşekkürler, geç cevabım için özür, iyi çalışmalar için heves dilerim :) Khutuckmsj 07:15, 26 Eylül 2007 (UTC)

MP4'ünmü buldum, şimdi izlemeye başlıyorum. Filmi korsandan izlemek yaptığımız bir nevi akademik çalışma sayılacağı için çok da illegal değildir umarım :)) Şaka bir yana, başka türlü izlemek olası değil, mecbur kaldım. Porsche 911 maddesini yazarken de galeriye gidip bir 911'in içine oturmuştum :D. Maddenin şu hali iyi, sanki biraz kısa ama şu an ne eklenebileceğinden pek emin değilim. 1,5 saat sonra sanırım birkaç fikir gelir aklıma :) şimdilik referansları düzenleyip en alta kaynakçayı ekleyeceğim, sizin de daha sonra yapabilmeniz için şöyle göstereyim, ilk referansı yazmak için kullandığım kod <ref>[http://www.sinema.com/makale/6-39/turk-sinemasi-nda-ilk-dijital-fim-9 Türk sinemasında ilk dijital film: 9]</ref>. Khutuckmsj 18:50, 26 Eylül 2007 (UTC)

Güzel filmmiş, anlamadığım tek nokta katil kim :) Maddeye kısa bir iki ek yaptım, maddenin nasıl geliştirileceğini de düşündüm, aklıma şu geldi: en:Raiders of the Lost Ark maddesinde şöyle bir sıralama yapılmış:

  • 1 Plot (Senaryo)
  • 2 Development (Geliştirme/ilk ortaya çıkış)
  • 3 Production (Yapım aşaması)
  • 4 Cast (Oyuncular)
  • 5 Soundtrack (Müzikler)
  • 6 Reaction (Basında tepkiler)
  • 7 Video games (video oyunları)
  • 8 Releases (VHS-VCD-DVD olarak yayımlandı gibi)
  • 9 References (referanslar/kaynakça)
  • 10 Further reading (İleri okumalar)
  • 11 External links (Dış bağlantılar)

Indiana Jones gibi devasa bir yapımın ingilizce wikideki maddesi birebir kıyaslama için iyi değil belki, ama fikir almak için bence güzel. Bu 11 parçaya ek olarak "6 ve 9" kısmını Referanslar'ın önüne almanın madde anlatımında daha iyi bir bütünlük sağlayacağını düşünüyorum, bu kısım tıpkı bir "Trivia" gibi. Ayrıca "Hiçbiryerde" maddesinin de açılması iyi olur. Tabii bütün bunlar ıolmadan da madde gayet kaliteli, ama bunları da eklersek hem oylama şeysi çok çabuk olumlu biter, hem de madde daha da güzel olur. Emeğiniz ve izlettiğini güzel film için teşekkürler :) İyi çalışmalar. Khutuckmsj 21:01, 26 Eylül 2007 (UTC)

Yeniden merhaba. Hiçbiryerdemaddesini bugün farkettim, güzel olmuş. Filmi bu sayfadan buldum, izleyip izlememek tamamen sizin sorumluluğunuzdadır :). "6 ve 9" kısmının yerine ben de tam karar vermedim zaten :) Raiders of the Lost Ark'tan ekleyemeyeceğimiz başlık çok çünkü film ticari bir film, ben de aklıma gelen daha bağımsız, kült filme yakın örneklere de baktım. en:Fight Club ve en:Fight Club (film) maddelerinde ek olarak "motifler, satır araları (subtext), eleştiriler, sinematografi, karakterler ve temalar" gibi bölümler de var. Şu anda en önemlisi eleştirileri de yazmamız. 9 filminde zaten 6 karakter var, her biri üzerine daha detaylı incelemeler yazıp, çıkan sonuca göre spoiler uyarısıyla veya uyarısız ekleyebiliriz. Örneğin Tunç karakterinin yüzeyselliği, mahalle baskısının Firuz'un cinsel kimliğini gizleme gereksinimi üerindeki etkisi vs, ama bunları ansiklopedik şekilde yazmak biraz zor olabilir, siz başlayın, ben de eklemeler yapıp elimden geldiğince kalıba uydururum, sonra bir kez de siz kontrol edersiniz. Referansların da tarihlerini girmeye başlıyorum, yapılması gereken <ref>[http:adres.com Adres sayfası]</ref> kısmını <ref>[http:adres.com Adres sayfası, 27 Eylül 2007]</ref> yapmak. iyi çalışmalar, iyi seyirler :) Khutuckmsj 13:12, 27 Eylül 2007 (UTC)

Uygun olmayan kulllanıcı adı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kullanıcı:Metrokurye.com adı bildiğim kadarıyla kurallara aykırı. Bilginize... --Yabancı 08:41, 26 Eylül 2007 (UTC)

Gereği yapıldı, ilginize teşekkürlşer--Atacameñoileti 08:44, 26 Eylül 2007 (UTC)

Merhabalar, hayır uygun değildir reklam içeren hiçbir bağlantı hiçbir sayfada bulunamazlar.Saygılar, sevgiler.--Machiavelli' msj 09:01, 26 Eylül 2007 (UTC)

Maddeleri silme, korumaya alma veya kullanıcıları engelleme dışında, Vikipedi politika ve yönergelerine uygun olduğu sürece herşeyi yapabilirsiniz.--Machiavelli' msj 09:09, 26 Eylül 2007 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Şimdi bu içeriğin oradan alındığına emin iseniz elbette çıkarabilirsiniz.Elimizde gösterilen kaynak olmadığı için yorum yapamıyorum bende oradan alıntı olup olmadığını.Birebir yazılmışsa elbette silinmeli ancak dediğim gibi,kaynağı görmeden bir yorum yapmak güç.İsterseniz olası telif hakkı ihlali olarak işaretleyin incelenir bir şekilde.İyi çalışmalar kolay gelsin.--Eldarionmesaj 12:12, 26 Eylül 2007 (UTC)

Merhabalar.Hidromek maddesini SAM'a aday gösterdim.Bilginize.Sağlamcıileti 12:36, 26 Eylül 2007 (UTC)

İçerik telifliymiş.Bi sürü byte boşa gitti. :))) Sağlamcıileti 12:39, 26 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkür ederim elimden geleni yapıyorum.Ben de sizi SD'de çok görüyorum.Siz de sağlam çalışıyorsunuz.Saygılar.Sağlamcıileti 12:49, 26 Eylül 2007 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Kapak resminden başka bir resim bulunabileceğini pek sanmıyorum. Bir madde günün maddesi ya da kaliteli bir madde olmak için çok resim barındırmak zorunda değil. Yeterki içeriği zengin olsun, olabildiğince fazla bilgi sunsun. Kapak resmi bence yeterli ama içeriğin geliştirilmesi lazım. Kolay gelsin --Pinar 14:07, 26 Eylül 2007 (UTC)

  • Ana sayfaya koyarken özgür lisanslı bir kitap resmi koyabiliriz, sorun değil --Pinar 14:12, 26 Eylül 2007 (UTC)
Konuya dışardan sarkmış gibi olmamayım ama, buyrun size alternatif resimler. Kolay gelsin--Atacameñoileti 15:40, 26 Eylül 2007 (UTC)
rica ederim--Atacameñoileti 06:33, 27 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba yeniden[kaynağı değiştir]

Hiçbiryerde filmini ben açmayı düşünüyordum, 9'da kırmızı kalan tek madde oydu çünkü. Size sürpriz yapacaktım sözde am siz hızlı davranmışsınız, çok da güzel olmuş, elinize sağlık. Bu arada yeni hedefim Şaşıfelek Çıkmazındaki kırmızıları mavileştirmek. Birini dün yaptım. Hergün bi tane ekleyeceğim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 10:23, 27 Eylül 2007 (UTC)

Hiperbarik oksijen tedavisi sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Hiperbarik oksijen tedavisi sayfasına ne yapmalı bilemedim. Sil şablonu koymuyorum. Ama silinmesi gerekebilir. Bilginize... --Yabancı 12:24, 27 Eylül 2007 (UTC)

M8 den silindi ama muhtemelen telifli kes-yapıştır maddeydi. teşekkürler--Atacameñoileti 13:29, 27 Eylül 2007 (UTC)