Kullanıcı mesaj:Umutdyb

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu su soğuk değil. cesur ol!
  • İlk maddeni hemen yazabilirsin! Hata yapmaktan korkma ve cesur ol! Sana yardım etmeye hazır çok sayıda kullanıcımız var.
  • Vikipedi'de metin biçimlendirmesi (örn: kalın yazı, eğik yazı) için basit kurallar vardır. Bunları öğrenmek için programlama bilmek veya teknik deneyime sahip olmak gerekmez. Vikimetin sayfasından kuralları hemen öğrenebilirsin. Deneme yapmak istersen deneme tahtanızı kullanabilirsin. Sayfa nasıl yazılır? sayfasında daha ayrıntılı bilgi bulabilirsin. Temel deneyimi kazandıktan sonra Biçem El Kitabı sayfasından maddelerin nasıl yapılandırılması gerektiği konusunda çok sayıda bilgi alabilirsin.
  • Vikipedi'de yapacak çok iş var! Gördüğün içerik ve yazım hatalarını düzeltebilir, ilgilendiğin konuları ekleyebilir, olanları geliştirebilirsin. Topluluk Portali sayfamızda yapılmayı bekleyen işlerin bir listesini bulabilirsin.
  • Vikipedi'nin çoğu kişinin alışık olmadığı bir lisans politikası vardır. Bu politikaya göre bazı istisnalar dışında Vikipedi'ye kendi yazmadığın bir metni eklememen, her şeyi kendi ifadelerinle yazman gerekir. Aynı şekilde lisans durumunu bilmediğin resim ve ortam dosyalarını Vikipedi'ye yüklememen gerekir. Tüm bu metin ve dosyalar telif hakkı ihlali nedeniyle silinir. Resim veya ortam dosyasını kendin ürettiysen, özgür lisanslar arasından seçim yaparak yükleyebilirsin.
  • Tüm soruların için Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları seni bekliyor. Eğer burada yanıtlanmayan bir sorun varsa Danışma Masası sayfasına başvurabilirsin. Bunun dışında IRC'deki #wikipedia-tr kanalındaki kullanıcılar da sana yardımcı olacaktır.
  • Diğer ansiklopedi kullanıcılarına kendinle ilgili bilgiler vermek istersen kullanıcı sayfana Babil kutuları koyabilirsin. * Diğer kullanıcıların sayfalarına gidip "Mesaj" sekmesine ve sonrasında "+" düğmesine tıklayarak onlara mesaj gönderebilirsin. Yazdıklarının sonuna ~~~~ koyarak imza atman gerekir. Ayrıca lütfen diğer kullanıcılarla iletişimde nezaketi elden bırakmaman ve olumsuz kişisel yorumlarda bulunmaktan kaçınıp içeriğe odaklanman gerektiğini unutma!
  • Kolay gelsin!

--Karşılayıcı (mesaj) 08.13, 11 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]

Gereksiz içerik[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şurada "gereksiz içerik çıkarıldı" demişsiniz değişiklik özetinde. Hangi gereksiz içeriği çıkardığınızı sorabilir miyim? İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 14.45, 13 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Selam Dr.Coal Gereksiz içerikten kastım kaynak belirtilmeli ibaresi. Umutdyb (mesaj) 14.47, 13 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Tekrar merhaba. Eğer bir ansiklopedi yazma gayretindeysek; bir kimsenin evli olduğunu, eşinin adını ve çocuk sayısını belirtirken kaynak göstermek niçin gereksiz olsun ki? Bakınız, gayet güzel olabiliyor. :) İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 14.50, 13 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Sayın üye teşekkür ederim Umutdyb (mesaj) 14.51, 13 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Mobil iyileştirmeler - ne düşündüğünüzü bize bildirin![kaynağı değiştir]

Merhaba, benim adım Sam, Wikimedia Vakfı'nda Ürün Müdürü'yüm. Ekibim Wikipedia'nın mobil web sitesinde geliştirmeler yapmak için çalışıyor ve mobil ağda çok sayıda düzenleme yapmış bir editör olarak, katkılarınızdan büyük memnuniyet duyarız.

Şu anda Fark sayfası için ekip proje sayfamızda okuyabileceğiniz yeni tasarımlar keşfediyoruz. Şu anda mobil farklar sayfası hakkında ne düşündüğünüz ve bunları nasıl daha iyi hâle getirebileceğimiz ile ilgili bazı sorularımız var. Lütfen oraya gidin ve ne düşündüğünüzü bize bildirin!

Ayrıca yeni bir bültene başladığımızı da sizlere bildirmek istedik. Mobil web deneyiminde yaptığımız değişikliklerden haberdar olmak isterseniz, bültenimize kayıt olabilirsiniz.

Ekibimizde akıcı Türkçe konuşan üyemiz bulunmadığından geri bildiriminize hızlı cevap veremeyebiliriz, ancak proje sayfamıza yazacağınız her şeyi okuyup tercüme edeceğiz. Zaman ayırdığınız için teşekkürler! Samwalton9 (WMF) (talk) 12:04, 21 September 2022 (UTC)

Vikipedi'de hava atılacak cümlelere rastladın mı?[kaynağı değiştir]

Selamlar!

Vikipedi maddelerinde ortamlarda hava atabileceğin bilgilere rastladıysan veya o maddelere bu bilgileri bizzat eklediysen aradığım kişi sen olabilirsin :)

Çünkü anasayfanın doğru ve ilginç bilgileri ortaya çıkartacak olanlarımıza ihtiyacı var. Anasayfaya çıkma adayı cümleleri aylık işbirliği projemize bekliyoruz. Hadi anasayfanın albenisini el birliğiyle yenileyelim! İlgilenenlerle projede görüşmek üzere. --anerka'ya söyleyin --MediaWiki message delivery (mesaj) 08.46, 29 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

Vikipedi'de hava atılacak cümlelere rastladın mı?[kaynağı değiştir]

Selamlar!

Vikipedi maddelerinde ortamlarda hava atabileceğin bilgilere rastladıysan veya o maddelere bu bilgileri bizzat eklediysen aradığım kişi sen olabilirsin :)

Çünkü anasayfanın doğru ve ilginç bilgileri ortaya çıkartacak olanlarımıza ihtiyacı var. Anasayfaya çıkma adayı cümleleri aylık işbirliği projemize bekliyoruz. Hadi anasayfanın albenisini el birliğiyle yenileyelim! İlgilenenlerle projede görüşmek üzere. --anerka'ya söyleyin --MediaWiki message delivery (mesaj) 10.13, 29 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

İyi vikiler[kaynağı değiştir]

Sevgili Umutdyb, Vikipedi'ye katkılarınız için çok teşekkürler. Türkçe Vikipedi'nin her alanda uzman kişilerin bilgisine, emeğine çok ihtiyacı var ve katkılarınız çok değerli. Elinize sağlık.

Eğer Vikipedi'ye katkılarınız sırasında sorunuz, yardıma ihtiyaç duyduğunuz bir konu olursa deneyimli bir vikipediste veya Köy Çeşmesi'ne mesaj bırakabilirsiniz. Ayrıca birine hızlıca ulaşabilmek için Wiki-dışı bir ortamı kullanmak isterseniz şu adresteki Telegram grubuna da katılabilirsiniz.

Size Türkçe Vikipedi başta olmak üzere Türkçe özgür bilgi ve içeriğin gelişimi ve desteklenmesi için çalışan Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye (WMTR) adlı oluşumu da tanıtmak isterim.

WMTR üyeleri üniversiteler, kütüphaneler ve müzelerle çalışarak Vikipedi'yi geliştirmeye, katkıları arttırmaya çalışmakta. Bir süre önce İstanbul'da Salı akşamları düzenli olarak vikipedistler arasında sosyal buluşmalar gerçekleştirilmeye başladı. Şimdi bu buluşmalar çevrimiçi olarak İstanbul ve İstanbul dışından dileyen tüm vikipedistlerin katılımı ile gerçekleşiyor. Müsait olduğunuz bir zaman dilerseniz bu toplantılara da bekleriz. Tarafıma e-posta ile ulaşabilirseniz adresinize davet göndermek isteriz.

Kolay gelsin ve iyi vikiler Zafer (mesaj - e-posta) 09.57, 31 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

Merhaba.

Pythio Tren İstasyonu ve İstanbul-Pythio demiryolu madde adlarını Pythion Tren İstasyonu ve İstanbul-Pythion demiryolu ile değiştirebilirmisiniz?

Kentin Yunanca resmi adı Πύθιon (Pythion). Tren istasyonu maddesindeki fotoğrafta, tren istasyonunda Πύθιon - Pythion yazıyor.

Saygılar, 31.200.11.174 09.09, 15 Eylül 2023 (UTC)[yanıtla]

Dosya telif sorunu
Dosya telif sorunu

Chargé-daffaires-Woodward-Clark-Price-Picture-by-State-Department-US-Embassy-in-Berlin.webp adlı dosyayı yüklediğiniz için teşekkürler. Dosya açıklama sayfasına telif hakkı sahibi ve telif statüsü hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Eğer dosyayı kendiniz oluşturmadıysanız, içeriğin sahibini belirtmelisiniz. Bir internet sitesinden elde ettiyseniz nereden aldığınızı net şekilde gösteren bir bağlantı vermelisiniz. Eğer dosyanın lisansını biliyorsanız telif etiketini ekleyiniz.

Önümüzdeki yedi gün içinde gerekli bilgiler eklenmezse dosya silinecektir. Dosya zaten silindiyse, silen hizmetliden geri getirme talebinde bulunabilir ve sorunu çözme şansı isteyebilirsiniz. Sorularınız için danışma masasını kullanabilirsiniz.

Vikipedi'ye hangi resimlerin yüklenebileceğini öğrenmek için lütfen resim kullanım politikamıza göz atın. Diğer yüklediğiniz dosyaları kontrol etmek istiyorsanız bu bağlantıyı tıklayabilirsiniz. Teşekkürler. Zafer (mesaj - e-posta) 17.34, 16 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]

Dosya telif sorunu
Dosya telif sorunu

Cda2small-scaled2.jpeg adlı dosyayı yüklediğiniz için teşekkürler. Dosya açıklama sayfasına telif hakkı sahibi ve telif statüsü hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Eğer dosyayı kendiniz oluşturmadıysanız, içeriğin sahibini belirtmelisiniz. Bir internet sitesinden elde ettiyseniz nereden aldığınızı net şekilde gösteren bir bağlantı vermelisiniz. Eğer dosyanın lisansını biliyorsanız telif etiketini ekleyiniz.

Önümüzdeki yedi gün içinde gerekli bilgiler eklenmezse dosya silinecektir. Dosya zaten silindiyse, silen hizmetliden geri getirme talebinde bulunabilir ve sorunu çözme şansı isteyebilirsiniz. Sorularınız için danışma masasını kullanabilirsiniz.

Vikipedi'ye hangi resimlerin yüklenebileceğini öğrenmek için lütfen resim kullanım politikamıza göz atın. Diğer yüklediğiniz dosyaları kontrol etmek istiyorsanız bu bağlantıyı tıklayabilirsiniz. Teşekkürler. Zafer (mesaj - e-posta) 17.34, 16 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]

Umut selamlar,


Twitter kaynakları için şablonumuz mevcuttur.


Kolaylıklar. Bjelica (mesaj) 14.24, 22 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]

Merhaba. Bazı büyükelçi maddelerinden eklediğim kayda değerlik şablonunu gerekçesiz olarak kaldırmışsınız. Kaldırma gerekçenizi öğrenebilir miyim? Kadı Mesaj 18.26, 3 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

Merhaba öncelikle bu şablonu kaldırmamın nedeni bu sayfalarda çok fazla kayda değerlik şablonu vardı. Ancak birçok siyasetçi sayfasında bu şablon yoktu. Bu nedenle kaldırdım. Saygılarımla Umutdyb (mesaj) 18.28, 3 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
O şablon madde incelenmiş ki konulmuş. Bunda var şunda yok bunda yok şunda var, yoksa kayda değerdir, varsa kayda değerdir, onda bunda şundadır gibi bir argümanımız, teamülümüz, usulümüz bulunmuyor. Lütfen maddelere ekleme yapmadan ve/veya gerekçe sunmadan şablonları kaldırmayınız. Teşekkürler. Kadı Mesaj 18.31, 3 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
Hiçbir gerekçe sunmadan şurada benim tarafımdan eklenmiş kayda değerlik şablonunu neden çıkardığınızı sorabilir miyim? Wooze 23.51, 8 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

Merhaba!
Bu başlık altında Kadı ve Wooze tarafından gündeme getirilen değişiklikleriniz işleyişi aksatıcı nitelikte görülerek değişikliklerinizin sürüm kontrolünden geçmesi için beyaz liste haklarınız kaldırılmıştır. İyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 00.02, 9 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 katkı geçmişini kontrol edip elde ettiklerime bakıyordum ben de @Dr. Coal. Daha onlarcası mevcut. Wooze 00.04, 9 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]
[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8] @Wooze Tehonk (mesaj) 20.35, 20 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]
Selamlar @Tehonk, yaklaşık 50 kadar KD şablonu kaldırmalarını geri aldım. Ama dahası da var maalesef. Sizin bulduğunuz 8 taneyle de sınırlı olduğunu sanmıyorum. Kullanıcı bu işleyişi aksatıcı değişiklikleri tekrarlamayacaktır diye umut etmekten başka çaremiz yok gibi duruyor :) bekleyelim ve görelim. Wooze 20.42, 20 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

Değişiklik Kontrolü Hakkında[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Uzman_jandarma&diff=30851187&oldid=30851018

Yukarıdaki değişiklik için inceleme talep ediyorum. 06.32, 23 Aralık 2023 (UTC)176.219.9.103

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Uzman_jandarma&diff=prev&oldid=30860978 Yukarıdaki değişiklik için inceleme talep ediyorum. 176.219.9.103 07.04, 24 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

Ben bir sorun göremedim Umutdyb (mesaj) 07.40, 24 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

Merhaba,
Buradaki yazışma sonrası katkılarınızı gözlemlemeyi sürdürdüm ve hesabınızı yeniden beyaz liste olarak tanımlıyorum. Bu listeden çıkarılmanıza neden olan türden yapıcı olmayan değişiklikleri tekrarlamanızı rica ederek iyi çalışmalar dilerim.
Dr. Coalmesaj 04.42, 18 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

Çok teşekkür ederim Umutdyb (mesaj) 04.42, 18 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

Merhaba, öncelikle bazı Yargıtay sayfasındaki hızlı ve değerli katkılarınız için teşekkür ederim. Bir sorum olacak muhtemelen Yargıtay üyelerinin bazıları çoktan emekli oldu ama ulaşamadığım için bilgilere sayfada güncelleme yapamıyorum, sizin bilginiz var mı acaba emekli olan üyelere dair? İyi çalışmalar. --SarvSarv 12.59, 23 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]

Maalesef henüz yok Umutdyb (mesaj) 13.00, 23 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]