Kullanıcı mesaj:Umut.A/Nisan-2009

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Günaydın Takabeg, Değişiklik sayısından hangisi doğru? Tercihlerimde yazan mı yoksa [1] bu sayfadaki mi ? 700 değişiklik sayısı farkı var da.--Umutİleti,Mesaj 06:24, 1 Nisan 2009 (UTC)Şimdiden teşekkürler--Umutİleti,Mesaj 06:24, 1 Nisan 2009 (UTC)

  • Günaydın. İkisi de doğru. Ancak Türkçe Vikinin bazı kırallar ve kriterler bu sayfadakine göre işleniyor. Örneğin hizmetli adaylığı, madaylığı. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:31, 1 Nisan 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. Deneyeceğim.

Bu bende çalışmıyor.--Eftal GEZER 17:31, 1 Nisan 2009 (UTC)

Şimdi anladım nasıl çalıştığını.--Eftal GEZER 17:43, 1 Nisan 2009 (UTC)

Evet, oldu.--Eftal GEZER 18:01, 1 Nisan 2009 (UTC)

Ben de buna benzer bir şey yapmayı düşünüyordum. Sağda daha iyi oldu. Teşekkürler.--Eftal GEZER 18:05, 1 Nisan 2009 (UTC)

Ne hakkında iş bölümü yapacağız?--Eftal GEZER 18:17, 1 Nisan 2009 (UTC)

"Deniz Gezmiş" maddesine "Adamın Kralı" şeklinde bir şey eklemişti. Uygun bir şey bulamadım, onun işimi göreceğini düşündüm. Ama o şablon da işime yaramazmış.--Eftal GEZER 18:21, 1 Nisan 2009 (UTC)

Bir tane daha saçmalık, saldırı yakaladım.

Yarım saat önce yaptım onu.--Eftal GEZER 18:35, 1 Nisan 2009 (UTC)


Hoşgeldin şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba, size küçük bir hatırlatma, yeni kullanıcılara hoşgeldin mesajı eklerken kullanıcı adlarının uygun olup olmadığına dikkat etmek gerekli...Size bir fikir vermesi açısından Vikipedi:Kullanıcı adı sayfasına bir göz atmanızı tavsiye ediyorum...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 06:49, 3 Nisan 2009 (UTC)

--Umutİleti,Mesaj 18:18, 6 Nisan 2009 (UTC)

Haha, teşekkür ederim. :) -Tembelejderha 18:25, 6 Nisan 2009 (UTC)

Önemli değil--Umutİleti,Mesaj 18:26, 6 Nisan 2009 (UTC)

Merhabalar. Mary Boleyn sayfasına sil şablonu eklemişsiniz. Bu gibi durumlarda öncelikle maddenin geçmişine bakmak faydalı olabiliyor, bu maddede olduğu gibi bazen vandalların kurbanı olmuş olabiliyorlar çünkü. Güzel çalışmalarınızın giderek artarak her daim sürmesi dileğiyle, iyi vikiler, iyi çalışmalar.--Merube 89msj 19:14, 7 Nisan 2009 (UTC)

  • Teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 17:53, 8 Nisan 2009 (UTC)

Kullanıcı:92.45.228.96[kaynağı değiştir]

Slm,sizi aktif gördümde. Yazdığım ıplı kullanıcı 4-5 sayfayı boşalttı. İki tane uyarıda gönderdim. Lütfen engelleyin. İyi çalışmalar,kolay gelsin.--Umutİleti,MesajKatkılarım 05:43, 9 Nisan 2009 (UTC)

Tamam,sizi hizmetli sanıyordum da. Teşekkürler,iyi çalışmalar.--Umutİleti,MesajKatkılarım 05:54, 9 Nisan 2009 (UTC)

Son uyarı mesajınızdan sonra uzaklaşmış görünüyor. Geri dönüp vandallığa devam ederse engellenecektir. İyivikiler... ho? ni! 06:34, 9 Nisan 2009 (UTC)
Kullanıcının son değişikliği 08:38'de olmuş. Sizin son mesajınız da 08:38'de gönderilmiş. Kullanıcı durmuş. Kayıtlı kullanıcı olmadığı için ve dinamik bir IP kullandığı için, zaten kısa süreli engellenecekti. Ama vandal uzaklaşmış, o IP'yi başka biri kullanmaya başlamış olabilir, dolayısıyla engele gerek yok şu anda. Aynı IP ile aynı vandal geri dönerse önlem olarak kısa süreli engel verilebilir.
Genel olarak engelleme, bir cezalandırma aracı değil, bir önleme aracıdır. Kullancılar vandallaştığında, vikipediye daha fazla zarar vermemeleri için engellenirler. Dolayısıyla, kısa süre vandallık yapmış, sonra bırakıp gitmiş IP'leri daha sonra engellemek, pek işe yaramayacaktır. (Kayıtlı kullanıcılarda kurallar biraz daha sert. Bkz. Vikipedi:Engelleme politikası) İyivikiler... ho? ni! 08:23, 9 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba Umut, eğer kastettiğin bir film için yönetmeni gösterim tarihi, oyuncuların girişi için ise {{Film}} şablonunu bunun için kullanırız. Eğer serileri ve karakterlerin listeleneceği şablonu kastetiyosan {{Navbox}} veya {{Dolaşım}} şablonu üzerinden benim şuan şurda yaptığım şablona göre faydalanabilirsin. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 05:51, 12 Nisan 2009 (UTC)

Slm M.M, ben bot için biraz bilgi isteyeceğim. Vikipedi:Botlar sayfasını okudum. İnterwiki dışındaki botlar ne yapar?--Umut.Aİleti,Mesaj,SmsKatkılar 17:56, 13 Nisan 2009 (UTC)

Slm Umut, Botlar konusunda çok fazla bilgim yok ama interwiki bağlar dışında imla yanlışlarını düzelten botlar da var, örneğin Kullanıcı:Khutuck Bot. İstersen Kullanıcı:Tembelejderha'ya da bir danış. --M. M. ileti 18:05, 13 Nisan 2009 (UTC)

Teşekkürler.--Umut.Aİleti,Mesaj,SmsKatkılar 19:08, 13 Nisan 2009 (UTC)

Amanda Coetzer[kaynağı değiştir]

Amanda Coetzer maddesini çevirmeye çalıştığınız için çok teşekkür ederim. Üzülerek söylüyorum ki yapmış olduğunuz çeviri tam kriterleri karşılayamıyor. Mesela "tip 5" gibi ifadeler ya da metnin içerisinde sıkça gördüğümüz "tr" çevirinin kalitesinin kötü olmasına neden olmuş. Ayrıca çeviri yaparken devrik cümle kurmamaya dikkat ediniz. Yapmış olduğunuz çeviriyi düzenlemeye çalışacağım. Katkılarınız için çok teşekkür ederim. Bir de çeviriyi metin üzerinde yapsanız daha iyi olur yani TÜRKÇE HALİ demek yerine... NOT= Sanırım siz bu metni "metin çevir"de hazırlamaya çalışmışsınız. Ama metin çevirler metni kriterlere uygun olarak çeviremediği için fazla tasvip ettiğimiz bir şey değil. --Böcürt 18:08, 13 Nisan 2009 (UTC)

  • Merhaba. Akıncılar (Osmanlı) maddesinin durumu kötü. Ne zamandan beri maddenin Almancasından (Akıncı) çeviri yapmak istiyorum. Ne yazık ki konu hakkında fazla bilgim yok. Yardım etmek ister misiniz?-- Serhan+tr 18:37, 13 Nisan 2009 (UTC)
Şimdiden çok teşekkür ederim. Yardımınızı en yakın zamanda beklemekle-- Serhan+tr 20:03, 13 Nisan 2009 (UTC)

Slm Tembelejderha, ben bot için biraz bilgi isteyeceğim. Vikipedi:Botlar sayfasını okudum. İnterwiki dışındaki botlar ne yapar?---Umut.Aİleti,Mesaj,SmsKatkılar 19:10, 13 Nisan 2009 (UTC)

Selam Umut, botlar pek çok iş için kullanılıyor. Örnek vermek gerekirse vandalizmle savaşmak, imla hatalarını düzeltmek, kategorileri taşımak-eklemek-çıkarmak, şablon koymak, madde açmak, madde silmek, hoşgeldin mesajı atmak, madde içerisindeki belli bir içeriği bulup değiştirmek, bağlantı eklemek gibi pek çok iş için bot kullanılabilir, bunlar sadece bir kısmı. Aslında vikipedi'de yapılan hemen her türlü iş için botlar kullanılabilir.
Botlar özellikle bir insanın gözlem ve analiz yeteneğini gerektirmeyecek tipte ve çok sayıda değişikliği seri bir şekilde yapmak için kullanılırlar. Örneğin Kategori:X içerisinde yüzlerce madde var ve bunları Kategori:Y'ye taşımak gerekiyor, bunu elle yapmak çok zahmetli olur ve zaman alır ama botla 2 dakikada halledilebilir.
Yaptırmak istenilen farklı görev çeşitlerine göre farklı bot yazılımları kullanılıyor. Bunları ya kullanıcılar kendileri yazıyorlar, ya da internette bulunan bazı hazır yazılımları kullanıyorlar.
İngilizce biliyorsan en:Wikipedia:Bots sayfasında daha ayrıntılı bilgi bulabilirsin. Bu konuda fazla Türkçe kaynak veya yazılım yok maalesef. Sormak istediğin birşey olursa çekinme lütfen. Kolay gelsin. -Tembelejderha 20:36, 13 Nisan 2009 (UTC)
Teşekkürler.--Umut.Aİleti,Mesaj,SmsKatkılar 09,00 14 Nisan 2009 (UTC)
Bir şey daha sorcaktım. İnterwiki botları tek maddedeki dilleri mi yazıyor?Şimdiden teşekkürler--Umut.Aİleti,Mesaj,SmsKatkılar 10:03, 14 Nisan 2009 (UTC)
İnterwiki botları madde içerisindeki interwiki etiketlerini okuyorlar. (maddenin en altında sıralı bulunurlar genelde, biliyorsun sanırım.) Bu bağlantılar sayesinde diğer dillerdeki maddelere ulaşarak onlardaki interwikileri de okuyorlar ve bu bilgileri karşılaştırıyorlar. Karşılaştırma sonucunda eksik olan veya değiştirilen interwikileri saptayarak maddeleri güncelliyorlar. Genellikle interwiki botları pek çok dildeki wikileri güncellerler.
Şunlara göz atabilirsin:
Çiçeğe gerek yok, hapşırmaya başlayacağım artık. :) Kolay gelsin. -Tembelejderha 10:10, 14 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba Umut.A. Katıldığınız oylamalardaki oylarınız geçersiz sayılmaktadır. Vikipedi'deki oy geçerliliği için en az iki aylık (60 gün) üyelik zorunludur. Bakınız: VP:OY. Buna göre 4 Mayıs 2009 tarihinden itibaren oylamalara katılabilirsiniz. Bilginize. Teşekkürler ve kolay gelsin. Mızrakmsj 16:24, 14 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba Umut.A, aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü alamadı.
Salyangoz.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği toplayamadığı için seçkin resim seçilemedi. Resminizin seçilememesiyle ilgili detayları buradan görebilirsiniz. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Onur Kayabaşı sms 20:24, 14 Nisan 2009 (UTC)

Bot başvurunuz[kaynağı değiştir]

Merhabalar, yanlışsam düzeltin lütfen, ama burada ve şurada yaptığınız yazışmalardan anladığım kadarıyla henüz bir botunuz yok, ama gene de bot başvurusunda bulunmuşsunuz !?! Üstelik başvuru prosedürü de doğru çalışmamış, çünkü başvuru sayfasında yanlışlıklar var. Dilerseniz bu konularda biraz daha bilgi sahibi olduktan sonra tekrar başvurmayı deneyebilirsiniz. İyi çalışmalar. --M. M. ileti 20:49, 14 Nisan 2009 (UTC)

Bana

  • Merhabalar, yanlışsam düzeltin lütfen, ama burada ve şurada yaptığınız yazışmalardan anladığım kadarıyla henüz bir botunuz yok, ama gene de bot başvurusunda bulunmuşsunuz !?! Üstelik başvuru prosedürü de doğru çalışmamış, çünkü başvuru sayfasında yanlışlıklar var. Dilerseniz bu konularda biraz daha bilgi sahibi olduktan sonra tekrar başvurmayı deneyebilirsiniz. İyi çalışmalar. --M. M. ileti 20:49, 14 Nisan 2009 (UTC)

diye mesaj atmışsınız. Ben tam anlamadım. Bot başvurusundan önce bot statüsü mü alınmalı? Bürokatsınız ya siz bilirsiniz herhalde? --Umut.Aİleti,Mesaj,SmsKatkılar 05:50, 16 Nisan 2009 (UTC)

Merhabalar, peki, daha açık bir dille sorayım o halde:
  1. Bot nedir / ne yapar kısaca açıklayabilir misiniz ?
  2. Bot nasıl çalışır / çalıştırılır kısaca açıklayabilir misiniz ?
  3. Bir bot programınız var mı ?
  4. Varsa şayet bu programı kendiniz mi yazdınız ?
  5. Varsa şayet Vikipedi'de hiç çalıştırdınız mı ?
  6. Varsa şayet Vikipedi'deki örnek değişikliklerini görebilir miyiz ?
  7. Kendiniz yazmadıysanız, hangi program(lar)ı kullandınız / kullanmayı düşünüyorsunuz ?
  8. Bu sayfada tüm vikilerde statüsüz çalıştığını söylemişsiniz. Bunun yasak olduğunu biliyor muydunuz?
Bürokratım ya, sormam lazım. --M. M. ileti 07:29, 16 Nisan 2009 (UTC)
  • Bot, elle yapılması çok uzun sürcek işleri yarı otamatik olarak yapan yazılımlardır. Bot, robot kelimesinden gelmedir.
  • Bot programım yok.
  • Nasıl çalıştırıldığını nerden öğrenebilirim?
  • Aslında yasak olduğunu okumuşum.Ama fark etmemişim. İlk önce sizin yada başka bir bürokatın bana bot statüsü vermesi gerekirdi.
  • Aslında daha fazla bilgi edinebilsem iyi olur.--Umut.Aİleti,Mesaj,SmsKatkılar 07:39, 16 Nisan 2009 (UTC)
Nasıl çalıştırıldığını nerden öğrenebilirim? diye sormuşsunuz. Bu konuda diğer kullanıcılarla da yazışmalarınız olduğunu görüyorum. Gerekli bilgilere ulaşmanızı sağlayacak linkleri yukarıda vermişler. İyi çalışmalar. --M. M. ileti 07:59, 16 Nisan 2009 (UTC)
  • Vikipedi:Botlar/Bot başvurusu/Umut.ABot başvurusuyla ilgili bir sorun var. Kullanıcı:Umut.ABot adıyla kayıtlı bir kullanıcı mevcut değil. Olmayan bot için adaylık sayfası oluşturmuşsunuz sanırım. "Bot" adını verdiğimiz kullanıcılar aslında, bazı rutin işleri, ya da elle yapılması çok uzun sürecek olan değişiklikleri yapmak için tasarlanmış yazılımlardır. Sizin hazırda böyle bir yazılımınız var mı? Öncelikle bu yazılımı hazırlamalı, bu yazılımın çalıştırılacağı bir kullanıcı adı edinmeli, o kullanıcı adı altında, yazılımı kullanarak birkaç test değişikliği yapmalısınız. Yani sonuçta bot başvurusu, programlama bilgisi kullanılarak bir yazılım hazırlandıktan sonra yapılmalı. Sizin böyle bir yazılımınız yoksa, lütfen bunu bot adaylığında belirtiniz. İyivikiler... ho? ni! 07:29, 16 Nisan 2009 (UTC)

Selamlar. Benim hatam, yanlış sayfaya bakmışım. Oylarınız geçerlidir. En kısa zamanda düzeltilecek. Teşekkürler. Mızrakmsj 18:55, 16 Nisan 2009 (UTC)

Düzelttim. Mızrakmsj 20:36, 16 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba Umut[kaynağı değiştir]

Yanıt verdiğin için öncelikle teşekkürler.Küfürlü içerik taşıyan sayfalar komple silinip yeniden küfürsüz şekilde oluşturulmalı.Sinem Kobal sayfasında küfürlü içerik var bence oraya bir göz atılmalı Benim merak ettiğim bir şey var sayfadan sadece örneğin 98.222.255.5 'in yaptığı katkı silinebilir mi yoksa hepsi silinip tekrar mı kayıt yapılması gerekir bunu açıkçası merak ediyorum.Cevap verirsen sevinirim.

Kullanıcı mesaj:78.163.195.72 in mesajıdır.

Tarafsız değilsiniz[kaynağı değiştir]

Mâdem dinî ünvânlara yer vermiyorsunuz, neden Hristiyanların "aziz" ünvânı almış kişilerine "Aziz" diyorsunuz. Nasıl bir tarafsızlık bu? Kutlu Altay 11:05, 20 Nisan 2009 (UTC)

Bulabildiğim bütün "aziz" sözcüklerini sildim. Kutlu Altay 10:43, 22 Nisan 2009 (UTC)

Slm Khutuck, sen bot programları hakkında azıcık bilgi verirmisin? --Umut.Aİleti,Mesaj,SmsKatkılar 18:50, 22 Nisan 2009 (UTC)

Şu an Khutuck Bot'ta Pywikipedia'yı kullanıyorum, onun bilgileri burada. Çeşme'de yazdığım ClueBot'u Türkçe Viki'ye uyarlasak iyi olur diyorum, ama programlama bilgim yeterli değil. Bilgin varsa yardımcı olabilir misin? Khutuckmsj 18:56, 22 Nisan 2009 (UTC)

Oy verdiğiniz için teşekkürler. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarProjeler 15:14, Türkiye 23 Nisan 2009 (UTC)

Hoşgeldin mesajı için teşekkürler.--Aoaoo 05:56, 24 Nisan 2009 (UTC) Tamam,bi daha yapmam.--Aoaoo 05:58, 24 Nisan 2009 (UTC)

Maşallah hızır gibi cevap verdiniz, Ne yazıkki burada kişisel sayfa hazırlama konusunda pek iyi değilim.En azından sizinki gibi bir mesaj sayfam yok.:)

Ne vakit müsait olursanız arşivleme konusunda yardımınızı isterim.

Saygılarımla --Feyyaztiftik 18:34, 29 Nisan 2009 (UTC)

Evet nisan 2009 güzel olur.--Feyyaztiftik 18:41, 29 Nisan 2009 (UTC)

Teşekkür ederim Sayun umut, Bu iyiliğinizi unutmayacağım. Birde hatırlatma, bugün ayın 29'u ve Nisan 30 çeker:) Müsait olduğunuz bir zamanda kullanıcı sayfası güzelleştirmesi hakkında sorular soracağım. İyi akşamlar.

Saygılarımla --Feyyaztiftik 18:49, 29 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba Umut bey, Size birşey sormak istiyorum. Madeniyet maddesinde resimlerde telif sorunu çıkmış.Ben telif hakkında Madeniyet yetkililer mail attı ama yinede yabancı adlı kullanıcı uyarı vermiş.Sordum ne oldu anlatır mısın diye, saolsun cevap vermedi:) Kısaca Madeniyet konusunda Vikipedi standartları açısında incelemeni ve yanlışları, eksiklikleri söylemeni istiyorum... Saygılarımla --Feyyaztiftik 15:42, 30 Nisan 2009 (UTC)