Kullanıcı mesaj:Umut.A/4 Mart-22 Mart 2009

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mesaj Sayfama Hoş Geldiniz :)[kaynağı değiştir]

Hoş geldin Umut.A![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

For non-Turkish speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir Mart-22 Mart 2009 galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

--M. M. ileti 4 Mart 17:42 (UTC)

kolay gelsin. kullanıcı sayfama kendi sitemin adresini koysam telih ihlali falan olurmu????--UmutA.[[Dosya:School.svg]] 18:41, 15 Mart 2009 (UTC)


  • Tam on dakikalığına kalkmıştım ki ileti yazmışsınız. Yaptığı geri alındı, engellendi, bildirdiğiniz için teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   16:32, 9 Mart 2009 (UTC)

bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların sayfalarına müdahale etmeyiniz. --M. M. ileti 15:49, 14 Mart 2009 (UTC)

Uyarıları dikkate alın[kaynağı değiştir]

Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. M. M. ileti 16:00, 14 Mart 2009 (UTC)


Suçum ne sayın Metal Militia ? soyleyin yapmam.--umut 16:02, 14 Mart 2009 (UTC)

Bir önceki mesajımda belirttim, ne yapMAmanız gerektiğini. --M. M. ileti 16:03, 14 Mart 2009 (UTC)

Sayın metal militia Arjantin tarihi bu madde de ki bilgiler şu sayfada var: http://www.msxlabs.org/forum/ulkeler-ve-tarihleri/10414-arjantin-ve-arjantin-tarihi.html var. Bu telif ihlali olurmu?OLursa soyleyin --Türk Umut 16:19, 15 Mart 2009 (UTC)

Vikipedi'de Arjantin maddesi mevcut, bu maddeye eklemeler yapabilirsiniz, ama başka sitelerden kopyala yapıştır yapmadan. Yoksa bu telif ihlali demek olur ki, yasaktır. --M. M. ileti 16:37, 15 Mart 2009 (UTC)

Sayın Metal Militia bana kullanıcı adımı değiştirmem için yardım edermsiniz?--Türk Umut 17:52, 15 Mart 2009 (UTC)

Tekrar merhaba, Vikiipedi'de yaptığınız değişikliklerin sayısı 200 ü henüz geçmemiş, bu rakama ulaştıktan sonra şu sayfaya başvurunuzu yapabilirsiniz. --M. M. ileti 18:05, 15 Mart 2009 (UTC)

Hoşgeldin mesajları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu sayfada sıralanan hoşgeldin mesajlarını, o sayfalarda belirtildiği şekilde yollarsanız daha rahat olur. Yalnız, başa subst: eklemeyi unutmayın lütfen. --Yabancımsj 18:21, 15 Mart 2009 (UTC)

subst: bir kod sadece. Örneğin Şablon:Hoş geldin'i kullanmanız için, sayfaya {{subst:hoş geldin}} yazmanız gerek. Umarım açıklayabilmişimdir. --Yabancımsj 18:28, 15 Mart 2009 (UTC)
Oldu, evet. İsterseniz deneme tahtasında da deneyebilirsiniz. Yukarıda yazdığım kodu kullanmanız yeterli zaten. Kolay gelsin. --Yabancımsj 18:36, 15 Mart 2009 (UTC)
Rica ederim, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 18:41, 15 Mart 2009 (UTC)

Vandalizm geri alındı. Siz de geri al'a basarak vandalizmleri geri alabilirsiniz. Teşekkürler. --Yabancımsj 19:38, 15 Mart 2009 (UTC)

  • merhaba, Kur'an maddesindeki değişikliğinizi geri aldım. çünkü eklediğiniz paragrafın sonlarında bir yerde ayet sayısı hakkında, din alimleri arasında tam bir mutabakat yoktur şeklinde bir cümle yer alıyor. kolay gelsin. --ki bl 20:40, 15 Mart 2009 (UTC)
  • Engellendi, teşekkürler. Yalnız bu gibi durumlarda bir kaç hizmetliye mesaj yollamak yerine Vikipedi:Şikayet sayfasına yazabilir ve yeni açılmış vandalizm içerikli sayfalara {{sil}} etiketi koyabilirsiniz. Hizmetlilerden herhangi biri görüp gerekeni yapacaktır. --Yabancımsj 18:28, 16 Mart 2009 (UTC)

Eksik kaynak ve lisans bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... ho? ni! 18:54, 16 Mart 2009 (UTC)

Evet buradayım :). Ben de fark ettim hepsini kendinizin çektiğini. Ama fotoğraflarda eksikler var:

  1. Öncelikle bu fotoğrafları kendinizin çektiğini, fotoğraf sayfalarında net şekilde belirtmelisiniz. Biri dışında bunu belirtmemişsiniz.
  2. Kendi fotoğraflarınız da olsa, hepsine mutlaka bir "lisans etiketi" eklemek zorundasınız. VP:RTE#Resim sahipleri bölümünde bahsedilen üç lisanstan birini seçip bu resimlere eklemelisiniz.

Bu iki hususu yerine getirirseniz sorun ortadan kalkar. Lütfen bunları yerine getirmeden, resimlerdeki şablonları kaldırmayınız. İyivikiler... ho? ni! 19:14, 16 Mart 2009 (UTC)

  • Sevgili Umumu; lütfen kullanıcılara mesaj yazarken olabildiği kadar şablon kullan ya da şablonlardaki içerikleri aynen yaz. Buradaki gibi ifadeler bazen sert gelebilir ve kullanıcıları soğutabilir. Uyarı şablonlarının tam bir listesini bu sayfada bulabilirsin. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   20:11, 17 Mart 2009 (UTC)

Gora bölgesi maddesini tarafsızlaştırmak için taraflı bir madde olan Goralılar maddesinde de yer alan bilgiler (tıpkı kopyası) kaldırsak iyi olur. Yoksa ikisi de taraflı madde olarak kalsın mı? Takabeg ileti 18:44, 18 Mart 2009 (UTC)

Tarafsız olursa daha iyi olur. --UmutA. 18:45, 18 Mart 2009 (UTC) Hata yapmışım.

Anlaşıldı. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:49, 18 Mart 2009 (UTC)

Tekrar merhaba[kaynağı değiştir]

  • Hoşgeldin şablonu olarak bunu {{HG}} kullanır mısın? Biraz daha deneyim kazanınca sana bir monobook sayfası oluşturacağım, işlerin kolaylaşacak.  Levent İleti Katkılar   18:47, 18 Mart 2009 (UTC)
  • Küçük bir anımsatma: Kullanıcı isimlerinden şüphelendiklerini Google ile arayıp; aynı isimde şirket, kurum, kuruluş ya da web sitesi gördüğünde uygun olmayan kullanıcı adı şablonunu kullanabilir, küfür yazanlara uyarıda bulunurken özet kutusuna "küfretmeyin" yazarsan aktif hizmetli varsa hemen gerekeni yapar.  Levent İleti Katkılar   20:01, 18 Mart 2009 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

    • Sizin için bir kolay kullanım sayfası oluşturdum: Monobook.js Muhtemelen bu sayfaya bir daha dönüp bakmayacaksınız.. Ancak işinize yarayacaklar. Önce klavyenizde (F klavye ise) ctrl ve F5 tuşlarına birlikte basarak bilgisayarınızın önbelleğini boşaltın. Sonra da son değişikliklerden herhangi bir madde ve herhangi bir anonim kullanıcı mesaj sayfası seçerek her ikisinde de değiştir sekmesine tıklayın. Sayfalarınızda üst ve yan menülerinde bazı kolay kullanım fonksiyonları oluştuğunu göreceksiniz. Çalışmaz ya da kullanamazsan bana tekrar bildirin, halledelim. İstemezseniz bu sayfaları silebiliriz de. fonksiyonlardan bazıları çalışmayabilir; dert etmeyin, onlar hizmetlilere ait sekmelerdir. İyi günlerde kullanın.  Levent İleti Katkılar   20:14, 19 Mart 2009 (UTC)
  • Üstte yer alan kullanıcı adı, mesaj, değiştir, geçmiş, adını değiştir vb. lerin yanında ve yan menüde bazı kısa yol sekmelerinin çıkmış olması lazım.. Bunu görmek için bir kullanıcı mesaj sayfası ve bir madde sayfasına değiştir demen gerekiyor.  Levent İleti Katkılar   20:26, 19 Mart 2009 (UTC)
  • Üstte adını değiştir den sonra birşey çıkmadımı? olabilir bir ara yeniden bakacağım. İlerleyen saatlerde vandalizm azalıyor o zaman müsait olurum.  Levent İleti Katkılar   20:40, 19 Mart 2009 (UTC)
  • CTRL ve F5 tularıyla önbelleği boşalttıktan sonra tekrar denersen olacağı kanısındayım.  Levent İleti Katkılar   21:41, 19 Mart 2009 (UTC)
  • Şu anda uzaklaşmış gözüküyor. Kendi mesaj sayfası haricinde bir yerlere zarar verirse müdahale edilebilir. İyivikiler... ho? ni! 07:03, 20 Mart 2009 (UTC)
  • Günaydın, bir sonuç alabildin mi?  Levent İleti Katkılar   07:20, 20 Mart 2009 (UTC)
  • Şu ana kadar kullanamayan olmamıştı.. Üstteki ilk tariflerimi adım adım aynen uyguladığına emin misin?  Levent İleti Katkılar   07:26, 20 Mart 2009 (UTC)
  • Tekrar tarif ediyorum: monobook sayfanda hiçbir değişiklik yapma. Sadece ctrl+f5 tuşlarına bas, kısa bir süre bekle. Sonra son değişiklikler kısmından rastgele bir madde seç, bir de kullanıcı mesaj (benim mesaj sayfamı test için kullanabilirsin), o sayfalarda değiştir ddikten sonra yan ve üst menülerinde farklı kısayollar oluşması gerekiyor..  Levent İleti Katkılar   07:42, 20 Mart 2009 (UTC)
  • Monobook sayfanda bir hata yok. Neden çalıştıramadığın hakkında da bir fikrim yok..  Levent İleti Katkılar   21:34, 20 Mart 2009 (UTC)