Kullanıcı mesaj:Tolstoyevski

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Sakhalinio tarafından 4 yıl önce İyi vikiler başlığına

Biraz geç oldu ama

Hoş geldin Tolstoyevski![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 21:27, 18 Aralık 2006 (UTC)


--Dbl2010 18:48, 5 Kasım 2005 (UTC)

Paris Komünü[kaynağı değiştir]

Bende sana tam kaynağını soracaktım, istersen böyle uzun makaleler çevirdiğin zaman ingilizce wikipediadan makalenin altına kaynaklar kısmına yaz ingilizce sayfadaki bağlantıyı, daha güzel olur--Ugur Basakmesaj 22:34, 10 Aralık 2005 (UTC)

Tamam en azından kaynağı bi şekilde belirtirsin. İngilizce wikiden versiyon id'si ile eklemek daha doğru olur, ben yaparım onu şimdi.--Ugur Basakmesaj 22:42, 10 Aralık 2005 (UTC)

Tartısmalarda yazinizın sonuna "~~~~" yazarak imza atabilirsiniz. Kolay gelsin . Prosure 08:13, 12 Aralık 2005 (UTC)

Sayın Tolstoyevski, burası görüş ayrılıklarının tartışılacağı bir yer değil. Benim itirazım sizin yönteminize idi. İsterseniz bu konuyu daha etraflıca başka bir yerlerde tartışırız ama burası uygun değil. İyi çalışmalar. Prosure 09:19, 12 Aralık 2005 (UTC)

Kapsamlı olmuş[kaynağı değiştir]

Sosyalizm maddesinin eski hali de fena değildi, ama oldukça kısa ve basitti. Yeni hali daha kapsamlı ve iyi olmuş. Ben de ufak tefek dil düzeltmeleri yapıp, diğer dillerdeki Wikipedia'ların sosyalizm sayfalarına bağlantılar ekleyerek katkıda bulundum. Elinize sağlık... Muhammedcimci 16:53, 17 Ocak 2006 (UTC)

  • kızıl ordu fraksiyonu maddesini ben karıştırdım galiba. tam emin olamamıştım, bugün bakacaktım, siz halletmişsiniz. neyse.. kolay gelsin. --kibele 12:31, 1 Eylül 2006 (UTC)
* :) teşekkürler. size de kolaylıklar.. --kibele 16:56, 1 Eylül 2006 (UTC)
Tolstoyevski'ye
anlayışı için teşekkürler..
kibele, eylül 2006
  • meraba tolstoyevski. felsefe portalı tartışmalarına yazdıklarınızı okudum. iyi niyetle yapıldığını düşünerek sadece sonuç üzerine fikir beyan ettiğim halde bir kullanıcının nasıl genellemelerle ve nasıl bir üslupla konuştuğunu gördünüz. ama ben kendince bir argümanı olan diğer kullanıcıya anlatmaya çalıştım meseleyi. o kadar genel anlayışlar ki bunlar, kimseyi suçlamak aklımdan geçmez. kadın -kesinlikle bayan değil- olmamın önemi yok. zaten güney amerikalı da değilim.. :) vikipedide en son istediğim şey tek bir ideolojinin, konunun, cümlenin bayraktarlığını yapmak. ama her zaman diğerini anlamaya çalışmanın ve adaletli olmanın peşinde olabiliriz diye düşünüyorum. neyse, uzun sözün kısası, bunu bilsem de, yalnız olmadığımı hissettirdiğiniz için teşekkür etmek istedim, bunun için de yeni kıtanın yerli kadınları yardıma geldi. selamlar. --kibele 14:37, 7 Eylül 2006 (UTC)

Resminizde telif sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Yüklediğiniz resim veya resimlerin telif durumunun belirsiz olduğuna karar verilmiş ve bu doğrultuda etiketlenmiş. Söz konusu resmin adını ve adresini dosya yoğunluğundan dolayı veremiyoruz. Şu an için Kategori:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler'de bu resmi bulmanız mümkün. Resim yığını arasında kaybolmanız da olası olduğu için, tavsiyemiz şu adresteki fasiliteye kullanıcı adınızı girerek, resim sekmesinden yüklediğiniz resimleri incelemeniz, gelecekte herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için etiketi eksik veya yanlış olan resimlerinizi yenilenen Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasındaki etiketlerin uygun olanıyla etiketlemenizdir.

Resim size ait olan bir resimse (bu tanım bilgisayarınızda bulunan resimlerden ziyade, sizin ürettiğiniz resimleri kapsamaktadır) uygun olan kişisel etiketlerden biriyle etiketlemeniz gerekmektedir. Gelecekte "O resmi ben bizim balkondan çektiydim" tarzı açıklamalar giden resmi geri getirmeyebilir.

Resminizin durumu netleşmediği takdirde, "Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya Kural-4" nedeniyle 7 gün sonunda silinecektir. Sistemin sağlıklı işleyebilmesi ve kontrol edilebilmesi açısından resim etiketini düzeltseniz de "Belirsiz" etiketini resimden çıkarmamanız rica olunur.

Bu otomatik bir mesajdır. Resimle ilgili görüşlerinizi Kategori tartışma:Durumu 5 Eylül 2006'dan beri belirsiz resimler sayfasında belirtmeniz yerinde olacaktır.

Kolay gelsin!

Vito Genovese 03:42, 11 Eylül 2006 (UTC)

  • aman estağfurullah, üstad da ne demek! :) ilk fırsatta bakıcam. kolay gelsin. --kibele 17:08, 23 Eylül 2006 (UTC)
  • ...demişim. sonra bakıp bakıp geri dönmüşüm. :) maddenin kallavi olmasını bir tarafa bırak, yüzlerce film ve yönetmen ve oyuncu ismi, insanın başı dönüyor takdir edersin ki.. aslında yapılması gereken orijinaliyle karşılaştırmalı bir düzeltme. ama benim ingilizcem sadece takıldığım yerlerde karşılaştırmaya yetebiliyor. her neyse sonuç olarak istediğim gibi olmasa da biraz bakmaya başladım. ama sanırım gündüz gözüyle ve sağlam kafayla devam etmek gerekiyor, yarım bıraktım sanılmasın. filmlerin türkçe isimlerinde ilk gösterimde kullanılanlarını tercih etmek iyi olabilir (aşktan da üstün gibi). sonuç olarak elinize sağlık. --kibele 19:15, 27 Eylül 2006 (UTC)

telifçi geldii..[kaynağı değiştir]

  • merhaba tolstoyevski. uyarın üzerine telifihlal etiketi koydum, senin verdiğin kaynağı da ekledim. yanlış varsa sana havale ederim, bilesin :) rastladığın zaman sen de aynı şekilde etiketleyebilirsin. bu arada yarım bıraktığım kara filmi de hatırlamış oldum yukardaki mesajlardan :( kolay gelsin. --kibele 06:57, 19 Ekim 2006 (UTC)
  • merhaba, bu uzun arada vikipedi'nin çöpçüleri arasına katıldığım için maddelerle eskisi kadar rahat uğraşacak vaktim olmuyor ne yazık ki.. ama hâlâ birilerinin benden bunu istemesi de hoşuma gidiyor ne yalan söyleyeyim.. bakmaya çalışırım. kolay gelsin. --kibelemesaj 20:19, 11 Şubat 2007 (UTC)

kurtlar vadisi terör[kaynağı değiştir]

  • merhaba, eğer taraflı olduğunu ya da ansiklopedik olmadığını düşünüyorsan bunu maddenin tartışma sayfasında belirtebilirsin, açıklamasını yaparak maddeye taraflı etiketi yerleştirebilir ya da taraflı gördüğün ifadeleri değiştirebilirsin. günün maddesi adayları yeterli desteği almadıkları ya da negatif yorumlandıkları zaman zaten ana sayfaya çıkamıyor, aday gösterilmesini engelleyecek bir durum yok, gerek de yok. herkes istediği maddeyi burada aday gösterebilir. ancak bütün bu yorumları, konu ve içerik ne olursa olsun sakin ve dikkatlice yapmak gerekli. üzgünüm ama, mesajındaki ifadeler maddeyi değil açan kişiyi hedefledikleri için VP:KSY'yi ihlal eder nitelikte. tekrarlamayacağını umuyorum. selamlar. --kibelemesaj 15:42, 21 Şubat 2007 (UTC)

Kevork Avakiyan[kaynağı değiştir]

Merhaba Malum nedenden Kevork Avakiyan adlı kullanıcıyı [1]'de şikayet ettim. İlgine duyurulur... --Devrimdpt 08:13, 12 Nisan 2007 (UTC).

Bu arada Kategori tartışma:Diktatörler de kategori ile bir tartışma var. Fikir belirtmek istersen.. --Devrimdpt 08:20, 12 Nisan 2007 (UTC)

İyi vikiler[kaynağı değiştir]

Sevgili Tolstoyevski, Vikipedi'ye katkılarınız için çok teşekkürler. Covid-19 önlemleri kapsamında pek çoğumuzun evinden çıkmadığı şu dönemi elimizden geldiğince Türkçe Vikipedi'ye katkı için kullanmak en güzel uğraş! Türkçe Vikipedi'nin her alanda uzman kişilerin bilgisine, emeğine çok ihtiyacı var ve katkılarınız çok değerli. Elinize sağlık.

Eğer Vikipedi'ye katkılarınız sırasında sorunuz, yardıma ihtiyaç duyduğunuz bir konu olursa deneyimli bir vikipediste veya Köy Çeşmesi'ne mesaj bırakabilirsiniz. Ayrıca birine hızlıca ulaşabilmek için Wiki-dışı bir ortamı kullanmak isterseniz şu adresteki Telegram grubuna da katılabilirsiniz.

Size Türkçe Vikipedi' başta olmak üzere Türkçe özgür bilgi ve içeriğin gelişimi ve desteklenmesi için çalışan Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye (WMTR) adlı oluşumu da tanıtmak isterim.

WMTR üyeleri üniversiteler, kütüphaneler ve müzelerle çalışarak Vikipedi'yi geliştirmeye, katkıları arttırmaya çalışmakta. Bir süre önce İstanbul'da Salı akşamları düzenli olarak vikipedistler arasında sosyal buluşmalar gerçekleştirilmeye başladı. Şimdi bu buluşmalar çevrimiçi olarak İstanbul ve İstanbul dışından dileyen tüm vikipedistlerin katılımı ile gerçekleşiyor. Müsait olduğunuz bir zaman dilerseniz bu toplantılara da bekleriz. Tarafıma e-posta ile ulaşabilirseniz adresinize davet göndermek isteriz.

Kolay gelsin ve iyi viki'ler, Sakhalinio (mesaj - e-posta) 18.23, 13 Nisan 2020 (UTC)Yanıtla