Kullanıcı mesaj:Surhay01

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldiniz Surhay01![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz. Denemelerinizi Deneme Tahtası'nda yapabilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da bu satırın devamındaki yeşil el işaretinin gösterdiği tuşların soldan onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı unutmayınız.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... - .dsm. 21:05, 1 Kasım 2009 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
中文: 你不会说土耳其语吗?点击这里
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки   其他語言

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - M.M.ileti 00:25, 8 Kasım 2009 (UTC)


Degerli Taka Bey, Avrupa Kırım Tatar Kültür Merkezi'ne ilişkin 'kayda değerlik' kuşnuyugidermek amacı ile size yazıyorum. Öncelikle anımsatmak istediğim bu maddeye konu olan Merkez Kırım Tatarlarına ait bir diaspora kuruluşudur. Dolayısı ile eğer maddednin Kırım Tatarca sayfasına bakarsanız aynı maddenin Kırım'da Wiki'nin iç denetimini aşarak kaydedeğer bulunması Türkçesinin yazılmasına vesile olmuştur. Diaspora alliyet gösteren bir cemiyettin kültürel çalışmaların ötesinde etkinliklerini siyasi alanda yapası sonucu etkinliklerine bu alanda şahit ve kayanaklar gösermesi dogaldır. Sizden ricam, diasporada NATO'dan Avrupa Konseyine, Hollanda ve Alman ve Dışişlerine bakanlıklarına, Almnayanın Münih kentinden Ukraynanın Bahcesaray sehrinin mezarlılarına kadar geniş ce farklı lanalarda diasporada varlık çalışması yapan bir cemiyetle alkalı maddeye kendi doğal dengesine ulaşması fırsatı vemenizdir. Maddeyi yeniden yazıma açmanız karşılıklı aydınlanma imaknı sağlayabileceği gibi arzu ettiğiniz kaydadeğerliğe layık olacak bilgi, belge ve ekinilklerle toplumumuzun tanışmasına vesile olacaktır. Almanya ve Kırım'dan saygılar ve anlayış dileklerimizle.--Surhay01 11:23, 8 Kasım 2009 (UTC) Kullanıcı:Surahay01 12:11, 8 Kasım 2009 (UTC)

Kaynaklar lazım. Üçüncü parti bilimsel araştırmalarda adı geçiyor mu ? Kaynakları eklerseniz sevineceğiz. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:29, 8 Kasım 2009 (UTC)

Silinmeye Aday Maddeler ve Bir Öneri[kaynağı değiştir]

Ben 25 yıldır Türkiye dışında yaşayan bir insan olarak, Türkçe Vikipedi'deki arkadaşların katkılarının bir tecrübenin sonucu olduğunu kabul ediyorum. Eğer bilgi doğru değil veya taraflı bir bilgi ise düzeltilmmesi yararlı olduğu kadar, gereklidir de. Bir maddenin önemini taktir etme husunda, maddenin silinmesini öneren kimsenin coğrafi konumunun Türkçe Viki'de bir rol oynadığı izlenimi edindim. Zira, silinesi önerilen sözgelimi 'İspanya Türkleri' veya 'Finlandiya Türkleri' konulu maddeler Avrupa'da yaşayanlar için önemlidir. Ailevi ve ticari içerikler ile genel toplumun duygularını rencide eden maddeler bir yana, verilen emek taraflılık arzetmediği sürece, bir bilginin silinmesini önermenin mantığını anlayamadım. Hele, diğer dillerde mevcut Viki maddelerinin Türkçelerinin silinmesini önermek de ayrı bir tartışma konusu olmalı bence. Türkiye Türkleri ile ilgli maddeleri önemli bulmak, Türkiye dışında yaşamak durumunda veya zorunda olanlarla ilgili maddeleri önemsiz bulmak ne derece tutarlıdır? Ayrıca, silimesi önerilen maddelerden Avrupa Kırım Tatarları Kültür Merkezi sınırlarımız dışında yaşayan Kırım Türklerinin Almanya'daki derneğidir. Ayrıca, Kırım Türklerinin Türkiye'deki tüm dernekleri Bursa Kırım Tatarları Kültür Merkezi vs. gibi isimler taşımakta ve ülke genelinde aynı isimle yaygın bir alt yapıya sahiptir. Bu nedenle 2kaynak bulamadık', 'kaydedeğer değil' gibi ifadelerin gerçekci olmanın ötesinde, keyfi nitelendirmeler olduğu kanaatindeyim. Bir derneğin Türkiye'de değilde Avrupa'da yaşayan Türklerle alakalı olması 'neden silinme nedeni' olsun. Ayrıca,'İspanya Türkleri', 'Finlandiya Türkleri', Avrupa Kırım Tatarları Kültür Merkezi vs. maddeler ali veya veli' aileleri ile neden aynı kaderi paylaşsın? Değerlendirmelerin yüzeysel ve kişisel olduğu görüsündeyim. Selamlar, saygılarıma. ----Surhay01 02:19, 18 Kasım 2009 (UTC)

Bir maddenin kayda değer olmasını ispatlayan yorumlar değil kaynaklardır. Vikipedi:Kayda değerlik, Vikipedi:Güvenilir kaynaklar'a göre değerlendiriyorum. İspanya Türkleri, Finlandiya Türkleri, Şili Türkleri maddeleri için güvenilir üçüncü parti kaynaklar var mı ? Avrupa Kırım Tatar Kültür Merkezi maddesine gelince internet ortamında bile hemen hemen yok (Yani Vikipedi ve groups.yahoo.com dışında hiç yok). Yukarıda Avrupa Kırım Tatarları Kültür Merkezi diye yazdınız. Adlandırma mı yanlış acaba ? Takabeg ileti 02:26, 18 Kasım 2009 (UTC)

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu v.s.[kaynağı değiştir]

Değerli Taka Bey, dün gece fark ettim bir arkadaş 'Mustafa Abdülcemil Kırımoglu' maddesinin Türkcesini 'toptan silmiş'. Yıllardır Wiki'de mevcut bulunan bir maddeyi bir kullanıcının, gecenin bir vakti, ilhama kapılıp hiç bir uyarıda bulunmadan silme yetkisi var mı? Ben Wiki ile yeni alakadar olamaya bailadığım için size sorayım dedim. Böylesi amacsız ve fevri hareketler Wiki'de 'kan davalarına' yol açmıyor mu? Zira Almanca Wiki de bu iiler pek böyle olmuyor. Bir de sizden 'Kemal Karpat' maddesine bakmanızı diliyorum. Böyle 'akıllara zarar' bir madde kaleme alınması mümkün olan Türkce Wiki'de, Wiki standartlarının, 'denetime takılan maddelere' uygulanıyor olması, denetcilerin sadece 'tutugunu öpüyor' anlamına gelirmi? Burada gercekten şahsen kimseyi kastetmiyorum. Zaten kimseyi de tanımıyorum. Yeni oldugum için bir dialog zemini oluşturmak amacı ile size yaziyor ve tavsiyenizi özellikle Mustafa Abdülcemil Kırımoglu maddesi ile alakalı olarak bekliyorum. Yapılan hareket çok fevri ve tacizkar. Sizden başka bir ricam 'ınfobox'lar nasıl acılabiliyor sorusu ile alakalı beni aydınlatmanız. Iyi çalısmalar dilegimle.--Surhay01 07:32, 27 Kasım 2009 (UTC) Surhay01

Selam. O madde tıpkı kopyası çıktı. Yani telif ihlali. Bu durumda uyar muyar gerekmiyor. Hemen silinmelidir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:37, 27 Kasım 2009 (UTC)
Noman Çelebicihan ve Kırım Tatar mutfağı maddeleri de aynı sebepten silindi. Haberiniz olsun. Takabeg ileti 07:43, 27 Kasım 2009 (UTC)

Kullanıcı adı-bilgi[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Kullanıcı sayfanızı veya kullanıcı mesaj sayfanızı "adını değiştir" sekmesine basarak değiştirmemeniz önemle rica olunur.

Bu işlem gerçek anlamda kullanıcı adınızı değiştirmez, sadece kullanıcı sayfanızı başka bir sayfaya yönlendirir.

Kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsanız bu bağlantıya gözatabilirsiniz. Sadece imzanızı değiştirmek için, sayfanın üstündeki tercihlerim sekmesini kullanabilirsiniz. Teşekkürler. --Eldarion 21:35, 27 Kasım 2009 (UTC)

Madde silinmesi hakkında bilgilendirme ve Uyarı.[kaynağı değiştir]

  • Surhay1; öncelikle sizi ciddi bir şekilde uyarmak durumundayım: Sizin de itiraf ettiğiniz üzere üslubunuz, Vikipedi politikalarına ve yönergelerine aykırı düşmektedir. Her ne biçim ve maksatla olursa olsun, Vikipedi'de tehdit yasaktır. İlgilendiğiniz konuyu hangi platforma, merciye ya da noktalara getirmek isterseniz isteyin, bunu "şöyle yaparım, bunu ederim" biçiminde dile getirmeniz, iletinizin bütünlüğü içinde ele alındığında tehditvari bir anlam içermektedir. Viki ortamında hizmetliler, hiçbir zaman "canım sıkıldı, biraz madde sileyim" düşüncesine kapılmamışlardır, kapılmazlar da. Bugüne kadar ne buna tanık oldum, ne de uyguladım. Ayrıca "ahlaki duyarlılığa sahipseniz.." sözleriniz ağır bir hakaret unsuru biçimindedir, bunu bir seferliğine görmezden geliyorum. Genel anlam içeren "ahlaki duyarlılığımı sorgulamak" ne sizin ne de bir başkasının haddine düşmez. Ayrıca ithamınız üzre adını vermekten kaçındığınız ve "bana ilham kaynağı olmakla" itham ettiğiniz kullanıcı ile böyle bir durum söz konusu değildir. Zamanında kendisi ile çok sert tartışmalarımız da olan kullanıcı, telif konusunda çalışmasına güvendiğim bir kullanıcıdır. Bu konu daha önce tartışılmıştı. Telif ihlali nedeniyle silinmek üzere işaretlenmiş bir madde, eğer geçmişinden dolayı sağlıklı bir yapıya kavuşturulamıyorsa silinir. 'A la Turca' davranış gibi görünecek ama, bunca bilgilendirmemin ardından şöyle noktalıyorum: Yaptığım silme işlemi doğrudur, itirazınızı gerekli yerlere yapabilirsiniz. Ancak bir kez daha ilk mesajınızdaki iletişim dilini kullanmayınız. Tekrarı halinde engellenebilirsiniz.  Levent İleti Katkılar   23:00, 27 Kasım 2009 (UTC)
  • Sorunuza cevap üstte verildi. Tekrar istiyorsanız o da mümkün: İlgili madde, geçmişinden dolayı sağlıklı bir yapıya kavuşturulması zor ya da mümkün olmadığından Telif ihlali gerekçesiyle silinmiştir. Bilginize.  Levent İleti Katkılar   23:23, 27 Kasım 2009 (UTC)
  • Sayın Surhay1; Viki'de (biz kısaca böyle anıyoruz), her türlü olumlu katkıya elimizden gelen her tür desteği veriyoruz. Az önce açıklayamadım belki ama, her gün o kadar çok eidt oluyor ki, eğer bu sayfaları az sayıdaki birimizin "canı sıkılıp" silmesek, bugün dünyadaki madde sayısı sıralamasında bütün vikiler arasında ilk üçe gireceğimizi düşünüyorum. Bütün hizmetliler silinecek sayfaları sürekli kontrol ediyoruz. Bazen son değişiklikler kısmıyla ilgilenmekten ne düzeltme yapmaya ne de silinecekleri kontrol etmeye zaman bulamıyoruz ki bırakın madde eklemeyi.. Birkaç ay öncesine kadar ben günde 3-5 hatta bazı gün 6-8 madde ekliyordum. Bazen de doğal olarak silinmesi gereken bunun gibi Dosya:Gecici.jpg maddeleri birimiz her işinden feragat edip, zaman ayırıp (ki buna da çöpçülük diyoruz) silmesek, düşünün bir tr-wikinin halini.. Dosya yüklemek için Sol menünüzde yer alan dosya yükle seçeneğini tıklamanız yeterli, bir de doğru lisansı seçerseniz sorun kalmaz. İnfo-box hangisini sordunuz, net belirtirseniz yanıtlamaya çalışırım, onu ben de fazla kullanmadığım için yanılabilirim. Ama en azından bilen bir arkadaşa yönlendirmem mümkün.  Levent İleti Katkılar   23:57, 27 Kasım 2009 (UTC)
  • Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) bölümünde bu konuyla ilgili bir tartışma kısmı var, Vikipedi gerçekten umduğunuzdan daha derin sulara sahip bir okyanus, o yüzden tam net adres veremedim, ama bakarsanız görürsünüz. Onun dışında burada bütün şablonlar var. Bir göz atın, yine de işin içinden çıkamazsanız, yarın ilgilenebilecek bir arkadaşa sorununuzu ileteceğim, o da muhtemelen sorununuzla ilgilenecektir. (Muhtemelen çünkü, bildiğiniz gibi Vikipedi projesi tamamen gönüllü katkılara dayanıyor. Ancak sorunun çözüleceğinden emin olun.) İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   00:06, 28 Kasım 2009 (UTC)

Takabey tesekurler!--Surhay01 11:11, 28 Kasım 2009 (UTC)

Hayırlı olsun. Önceki ne yazık ki Kırım dergisindeki bir yazının kopyası yani kısaca çalıntı idi. Birde mübarek bayramınız kutlu olsun. Takabeg ileti 11:14, 28 Kasım 2009 (UTC)

dil linkleri[kaynağı değiştir]

maddelerin altındaki köşeli parantez arasındaki bilgiler dil kısayollarıdır. aynı maddenin diğer dillerine linklerdir/gereksiz değildir. Bu yüzden silemyiniz lütfen. --.ftkurt... 12:23, 2 Ocak 2010 (UTC)

Degerli Vikicizer bir kac gundur Kırım ile alakalı maddeleri gelistirmeye calisiyorum. Inanın ıs guce ragmen cok vakıt harcıyorum. Sizin yapıcı yonde gösterdiginiz gayret ve titizlige ozellikle tesekkur etmek ıstıyorum.--Surhay01 22:08, 4 Ocak 2010 (UTC) Surhay01

  • Ben teşekkür ederim. Farkındayım, eklediğiniz maddeleri izliyorum. Telif hakkına, ansiklopedik bir üsluba dikkat ettikten sonra gerisi bir şekilde zaten gelir:) Kategorilendirmede biraz geç kaldığınızı görüyor, eklemeye düzeltmeye gayret ediyorum. Herhangi bir takıldığınız konu olursa memnuniyetle yardıma hazırız. İyi çalışmalar, kolay gelsin...Vikiçizer 22:13, 4 Ocak 2010 (UTC)

Benim yadğım konuların bir bolumu meslegım nedeni ile kendı arastırma, bilgi ve tecruelerime dayanıyor. 1. Telifi kendime ait binlerce belki on binlerce resmim var bunlari kullnamiyorum. Yuklemeyı telif fprmunu dpldurmadıgım ıcın beceremedım. 2. Bırde Kırımla alakalı diger dıllerde uretılen sablonları kullanamadım veya Turkceye aktaramıyorum bu ısın puf noktası nedir? --Surhay01 22:31, 4 Ocak 2010 (UTC)


  • Merhaba,
  • İşin püf noktası: sabretmek, azmetmek:) Eklediğiniz maddeleri kontrol ediyorum, kısa taramamda telif ihlali görmedim ama daha sonraki araştırmada bulunursa silinmeyeceği manasına gelmiyor tabi. Telif ihlali yoksa bile bu sefer karşımıza doğrulanabilirlik ve kaynaklandırma sorunu çıkıyor ki eklediğiniz maddelerde kaynaklandırma yok maalesef.
  • Resim yüklemek için yükleme sayfasındaki doldurulması gereken yerleri doldurmak çok zor değil, yüklemek istediklerinize benzer yüklenmiş resimleri inceleyiniz.
  • Yardım:Resim yükleme ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfalarını dikkatlice inceleyiniz. Resim yüklemekten çekinmeyiniz, her silinen resimde nerede hata yaptığınızı da öğrenmiş olursunuz.
  • Şablonların Türkçe vikide olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Yoksa benzer örneklerini Türkçeleştirebiliriz. Şablonu baştan aşağı oluşturmak çok zor değil. Nasıl bir şablon olduğunu anlamam için link verebilirseniz, daha fazla yardımcı olabilirim.
  • Ayrıca diğer vikilerde/dillerdeki şablon/harita/resim vs varsa Vikipedi:Grafik Laboratuvarındaki üye arkadaşlardan yardım isteyerek Türkçeleştirebilirsiniz.
  • İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 22:46, 4 Ocak 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Surhay01,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Zincirli madrasa qapqasi.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d4 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

--emrahertrmesaj 23:09, 4 Ocak 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Surhay01,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Kirim zincirli medrese tamirden sonra.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d4 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

--emrahertrmesaj 23:26, 4 Ocak 2010 (UTC)

Ara başlıklar[kaynağı değiştir]

Zincirli Medrese resim[kaynağı değiştir]

Ben sizle yazıstıktan sonra bir resi yukledim Anca, bır arkadas resmi silinmeye aday olarak tanimlamis. Resmi ceken benim Silinmemesi icin Ne yapmam lazım??? Acele cevap verirseniz sevinirim--Surhay01 00:01, 5 Ocak 2010 (UTC)

  • Merhaba, acele cevap veremedim ama şöyle söyleyeyim; benim kendi çektiğim Dosya:Yayladagi3.JPG fotoğrafını inceleyin. Buradaki kamuya bağışlama lisansını kullanın. Kamuya bağışlamak istemiyorsanız, daha evvel bahsettiğim bağlantıları okuyun, sınırlı lisanslardan birini seçin. Yetiştiremeyip silinmiş olsa bile tekrar yüklerken lisanslandırmasını düzgün yapın...Kullanıcı:Vikiçizer sayfamdaki dört resimde kendi çektiklerim ve kullanımını kamuya bağışladıklarım, onları da inceleyebilirsiniz...Yardımcı olmaya çalışıyorum ama mutlaka bağlantıdaki linkleri incelemeniz lazım. Takılırsanız mesaj atın yine. Hoşcakalın...Vikiçizer 08:21, 5 Ocak 2010 (UTC)
  • Kategori eklemek çok basit, altta sayfa kategorileri yazan yerdeki + işaretine tıklayıp eklemek istediğiniz kategoriyi yazmaya başladığınızda mevcut kategoriler zaten geliyor. Ayrıca elle de ekleyebilirsiniz: [[Kategori:Kırım hanları]] şeklinde yazarak. İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   23:15, 8 Ocak 2010 (UTC)

Machiavelli' msj 23:45, 8 Ocak 2010 (UTC)

Vikipedi:Resim telif etiketleri#Resim sahipleri bölümünden bir lisansı seçebilirsiniz. Ancak bunlardan birini seçtiğinizde resmin telifi konusunda pek çok sınırlamanın kalkacağını kişilerin özgürce bu resmi başka yerlerde kullanabileceğini unutmayınız. Ayrıntılarını yukarıda verdiğim bağlantıda bulabilirsiniz. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 17:56, 9 Ocak 2010 (UTC)

Madde Sorgulama[kaynağı değiştir]

Merhaba, Şu madde hakkında çalışmalarınız devam ediyor mu hala?--CnkALTDSmesaj/message 02:37, 11 Ocak 2010 (UTC)

Selamlar. Şu maddede birtakım düzeltmeler yaptım. Umarım Vikipedi'nin standardizasyonu için buna dikkat edersin. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 20:05, 11 Ocak 2010 (UTC)