Kullanıcı mesaj:Reob/Arşiv 3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

selam reob, konuları kişiselleştirmeden konuşmanın önemini biliyorsun. bu konuda dikkat edersen sevinirim. ayrıca şuradaki konu da bu noktada epeyce problemli. somut olmayan durumların bu şekilde gündeme taşınması vikipedi yararına olmuyor ne yazık ki. kolay gelsin. --kibele 12:52, 26 Mart 2015 (UTC)

Selam Reob kullanıcı Neşe Dert Aşk onaylayabilirmisin. Teşekkur Ederim. İYİ ÇALIŞMALAR-- Devlet Tiyatro 13:31, 29 Mart 2015 (UTC)

Şafak Yayla maddesi ile ilgili[kaynağı değiştir]

Teşekkürler hocam bir çok vandalizm girişimini önlemişsiniz ve maddede düzenlemeye gitmişsiniz. İşlerim nedeniyle maddeyi çok sık güncelleyemeyeceğim ama sizin gibi tarafsız insanların kontrolünden geçmesi beni gayet memnun eden bir durum. İyi günler. --Aşilleus (mesaj) 14:14, 2 Nisan 2015 (UTC)

Ben denk geldiğim için düzelttim, zamanla göreceksiniz ansiklopediye gönül vermiş kişiler özellikle tarafsızlık konusuna dikkat eden kullanıcılardan oluşmaktadır. İyi vikiler Aşilleus. Ԙobserve 01:23, 4 Nisan 2015 (UTC)
Merhabalar Şafak Yayla'ya ait fotonun altında Evrensel gazetesi yazmaktadır, Evrensel gazetesi Dicle Haber Ajansı'nın abonesidir ve bu haber özel haber niteliğindedir. Muhabirimin adı ve haberin altında ajansımızın mahreçi bulunmaktadır. Bu dikkate alınarak gerekli düzenlemenin yapılmasını rica ederiz.Bu imzasız yazı Dicle Haber Ajansı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Merhaba. Gerekli düzenlemeden kastınızı biraz daha açabilir misiniz? İlgili fotoğrafın kaldırılmasını mı talep ediyorsunuz? Ԙobserve 01:23, 4 Nisan 2015 (UTC)
Kaynak isminin düzeltilmesini talep edecektik foto değiştirilmiş gerekte kalmadı.Bu imzasız yazı 78.161.12.162 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Kaynak ismini düzelterek tekrardan ekleyebiliriz, sizin değişim talep etmenizden dolayı telif sorunu yaşanacağı düşünüldüğünden değiştirilmiş. Ԙobserve 06:02, 4 Nisan 2015 (UTC)

Tarafsızlık İlkesi[kaynağı değiştir]

Sebepsiz yere madde silemezsiniz. Taraflı dediğiniz kaynaklar, "ekmek almaya giderken olay oldu" diyen kaynaklardan daha tarafsızdır. Lütfen TARAFSIZ OLUNUZ. (Sivaster (mesaj) 06:58, 3 Nisan 2015 (UTC))

Eklediğiniz kaynaklara baktım ve tarafsızlık konusunda sıkıntı var. Kaynak eklerken tarafsızlığı kanıtlanmış ulusal basın kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ԙobserve 06:59, 3 Nisan 2015 (UTC)
Hürriyet ve Cnn mi tarafsız!!! Ben iki tarafıda savunmayan biri olarak kaynak buldum. Fotoğraf ortada, bahse konu şahsın durumu ortada. Biraz makul olabilirsiniz. (Sivaster (mesaj) 07:02, 3 Nisan 2015 (UTC))
Gazetevahdet ve polisinsesi kaynaklarından bahsediyorum. Ԙobserve 07:03, 3 Nisan 2015 (UTC)

Bahsettiğiniz şeyi anlıyorum, sanırım siz benim kastettiğimi anlamadınız. Gazetevahdet ve Polisinsesi siteleri Hürriyet ve Cnn'den çok daha tarafsızdır. İçerisinde Polis ibaresi geçen bir sitenin taraflılığından nasıl bahsedebilirsiniz. Kanal D'nin yaptığı taraflı yayınlar ortada. (Sivaster (mesaj) 07:08, 3 Nisan 2015 (UTC))

Bana göre tarafsız değil gönderdiğiniz kaynaklar, daha fazla uzatmaya gerek yok. Ԙobserve 07:10, 3 Nisan 2015 (UTC)

savunma amacıyla da olsa üslubu korumakta yarar var. daha önce olduğunu söylemişsinbir de onun bağlantısını verebilr misin.. --kibele 12:32, 5 Nisan 2015 (UTC)

kullanıcı:Kibele haklısın, o şekilde bir yanıt vermem doğru olmadı. paylaştığım viki bilgilerinin hepsinde aktif-pasif ayrımı yapmadan tüm sayıyı yazıyorum, sanki tr de bu bilgiyi farklı vermişim gibi konuşunca ve üstüne israil'in adamısın gibi yakıştırma yapınca tepkimin dozu artmış oldu. burada en alttaki mesajda "Ayrıca yaptığım atıfları sanırım bir şekilde yanlış anladın ve İsrail'in kuralları burada geçmez gibi eğlenceli bir cevap vermişsin. Tabii ki böyle bir niyetim yok, böyle bir isteğin olması da mantıklı olmaz." yazmıştım. Ԙobserve 12:48, 5 Nisan 2015 (UTC)

Selam Reob

Köy çeşmesinde yazdıklarım için özür dilerim. Öyle bir yakıştırmayı tekrar etmemeliydim --Hacitalha 14:49, 5 Nisan 2015 (UTC)

Özür dilemek bir erdemdir ama bu gerginliğe sebep olan nedir onu bulmak lazım. Uğurkent'in statülere bu kadar takılmış olmasından rahatsız oluyorum, her ay ya kendisini-ya birilerini bir yerlere iliştirmeye çalışıyor. Tansiyonun düşmesi için Uğurkent'in artık her ay hizmetli-bürokrat vesaire konularını yineleyip durmaması gerekiyor. Birşey yazıyor arkasından 5-6 tane aynı isim onaylamaya geliyor, bunu gelenek haline getirdiler. Bu grubun hoşuna gitmeyen birşey olunca da gördüğün gibi gerginlik oluyor. Gerginliğin sebebi Uğurkent'in sistemle bu kadar oynayıp durmasıdır, iletişime geçince irrite edici şekilde "ben zaten şurayla ilgileniyorum, ben burayla ilgileniyorum" diye aynı şeyleri yazıyor. Kendi tarafımdan ise yanlış bir düşünce oluşturduysam ben de özür dilerim.Ԙobserve 15:42, 5 Nisan 2015 (UTC)
Reob, yazdıklarından sanki her şeyin sorumlusu benmişim gibi bir hava çıkıyor. Ben sistemi değiştirmiyorum, bir teklif sunuyorum. Vikipedi'ye trol saldırısı olsa onu da benden bileceksin. Alacağın olsun. --Uğurkentmesaj 17:51, 5 Nisan 2015 (UTC)

Fotoğraf hakkında[kaynağı değiştir]

Hocam Şafak Yayla başlığında ki fotoğrafı kaldırmanız iyi olmuş malum bu fotoğraf yüzünden(duyduğuma göre) şu an facebook twitter youtube'a yasak uygulandı sanırım. Wikipedia'da yer alsın istemezdik. Teşekkürler. --Aşilleus (mesaj) 12:15, 6 Nisan 2015 (UTC)

Evet Aşilleus, şimdilik etkilenmedi gibi gözüküyor ansiklopedi. Bunun otosansür olarak algılanmaması lazım, fotoğraf üzerinde tartışma yaptık ve o sebepten dolayı değişti. Diğer durumda engellenme gerçekleşse bile burası herhangi bir ülkeye ait ansiklopedi olmadığından dolayı aynı şekilde kalırdı. Ԙobserve 12:49, 6 Nisan 2015 (UTC)

Eski mesajlar[kaynağı değiştir]

Mesaj sayfanıza yazılmış ve daha sonra arşivlenen mesajların bağlantısını sayfanızda belirtmeniz gerekiyor.Ԙobserve 11:33, 5 Nisan 2015 (UTC)

Kullanıcı_mesaj:Zaitsév/Arşiv de --Zaitsév 08:54, 7 Nisan 2015 (UTC)

Türkçe Vikipedi Gönüllüleri isminde bir facebook grubumuz var. Belki bilginiz yoktur katılmak istersiniz belki diye haber vermek istedim. -Twatswag (mesaj) 17:42, 11 Nisan 2015 (UTC)

Twatswag, Göz atmaya çalışırım. Haber verdiğin için sağol. :) Ԙobserve 20:44, 11 Nisan 2015 (UTC)

--- oradan sürdürmeye gerek yok doğrudur ama madem, tartışılması, konuşulması gerektiğini savunuyorsun, nedir ilgisiz olan, elma ne, armut hengisi duymak isterim mümkünse.. --kibele 09:41, 16 Nisan 2015 (UTC)

Tartışılması, konuşulması gerektiğini savunuyorum ama kimsenin buna yanaşmadığını görüyorum. Ben söyleyeceklerimi söyledim. Kimler olduğunu açıklamadığı ve neden özellikle o kişilere danışıldığı bilinmeyen üç, dört kişinin onaylaması sonucu aday olması enteresan ve kimse sormuyor kim bunlar diye ama tek bir mesajıyla güvenilir, tarafsız insan kabul edilebiliyor. İnsan gerçekten hayret ediyor. Ԙobserve 09:56, 16 Nisan 2015 (UTC)
  • Merhaba Reob, 1 değişikliğinize anlam veremedim. Kaynak var derken nerede kaynak var ben fark edemedim. Biraz daha açıklayıcı olabilir misiniz. Teşekkür ederim. Alexandre M. 11:53, 16 Nisan 2015 (UTC)
Selam Kullanıcı:AlexandreManette Üç bilginin kaynağı da burada yer alıyor. [1] İyi Vikiler :) Ԙobserve 11:58, 16 Nisan 2015 (UTC)
Teşekkür ederim. Bahsettiğiniz kaynak üyelik olmadan açılmıyor. Bir nevi kırık. Ben ondan ziyade ikincil bir kaynakla doğrulanmasını istediğim için şablonu yerleştirdim. Çünkü Melis Alphan'ın yazısı dışında Hüseyin Sarı ismini doğrulayan bir kaynak bulamadım. Sizce de ikincil bir kaynak güvenilirliği artırmaz mı? Alexandre M. 12:02, 16 Nisan 2015 (UTC)
Evet ikincil bir kaynak gösterilmesi iyi olur. Akşama doğru, geniş vakit bulduğumda daha fazla kaynak arayacağım. Daha iyi kaynak şablonu eklenebilir. Ԙobserve 12:07, 16 Nisan 2015 (UTC)
İlk kez görüyorum o şablonu ne çok satır içi etiket varmış. Alexandre M. 13:33, 16 Nisan 2015 (UTC)

Gökçe Fırat Çulhaoğlu[kaynağı değiştir]

"Cumhuriyet Bize Emanet" isimli kitabı eserleri arasına tekrar eklemişsiniz. Ancak piyasada bulunmayan kitabın bir kopyası bende mevcut. Kitap Gökçe Fırat Çulhaoğlu'na ait değil. Önsöz'de kitabın İşçi Partisi Öncü Gençlik'in kollektif bir çalışması olduğu yazıyor. -Ostique- (mesaj) 23:50, 16 Nisan 2015 (UTC)

-Ostique-, Telifli bilgiler ile birlikte o bilgi de geri alındı sanırım. Özel olarak herhangi bir bilgi eklemedim ilgili maddeye. İyi Vikiler. Ԙobserve 11:16, 17 Nisan 2015 (UTC)

Recep Tayyip Erdoğan[kaynağı değiştir]

Merhaba. Recep Tayyip Erdoğan maddesinde yer alan "Türkiye'nin ilk yer gözlem uydusu Göktürk-2 uzaya gönderildi.", " e-Devlet uygulamasıyla halkın, çeşitli devlet hizmetlerine İnternet üzerinden ulaşabilmesi sağlandı.", işsizlik oranı şablonları gibi bilgilerin yer alması ne derece doğru? Ԙobserve 22:41, 23 Nisan 2015 (UTC)

Merhaba. Başbakanlık döneminde gerçekleşen başlıca gelişmeler listelenmeli elbette. İngilizce Vikipedi'de bunlar için ayrı maddeler dahi açıyorlar, bizdeki maddeler çok geri.--RapsarEfendim? 07:39, 24 Nisan 2015 (UTC)

Vatan partisinin sosyalist bir ideolojisi yoktur yaptıgınız değişiklik yanlıştır akisine vatan partisi kemalist bir partidir Bu imzasız yazı Hasankaan97 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Kullanıcı:Hasankaan97, İdeoloji bölümündeki bilgiler Vatan Partisi'nin tüzüğünden alınmıştır. Ԙobserve 22:58, 12 Mayıs 2015 (UTC)

Teşekkürler, simit gibi mide doldurmanın dışında hiçbir şey katmayan şeyleri yemiyorum pek. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:47, 14 Mayıs 2015 (UTC)

Bir fincan kahve de sizin için![kaynağı değiştir]

Görüsmeyeli nasılsınız? :) Twatswag (mesaj) 19:37, 24 Mayıs 2015 (UTC)
Merhaba, iyiyim Kullanıcı:Twatswag. Kahvenin yanında tarçınlı kurabiye de güzel oluyor. :) Boş vakitlerimi bu aralar fantastik edebiyat ile dolduruyorum, ilginiz varsa öneririm. Ԙobserve 10:02, 25 Mayıs 2015 (UTC)

Teşekkürler, iyi günler :)--RapsarEfendim? 08:32, 13 Haziran 2015 (UTC)

Bahçelievler Katliamı[kaynağı değiştir]

Başlıkta bulunan alt başlık "Sonrası"nda belli bir şekilde subjektif dil kullanılmıştır. Neden sildiniz sorabilir miyim? Bu imzasız yazı Mehmedag (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, bu tür bilgileri kaldırmadan önce tartışma sayfasında topluluk ile birlikte ortak karar almak iyi olacaktır. Aksi halde sübjektif olup olmadığı yorum olarak kabul edilebilir. Ԙobserve 21:44, 18 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba. Bugün kullandığım e-posta nın şifresi değiştirildi. Güvenlik gerekçesiyle yeni hesap almayı düşünüyorum. Bu hesabı da kapatırsanız sevinirim. Ԙobserve 14:41, 23 Haziran 2015 (UTC)

Sayın Reob, bu tip bir sıkıntı daha önceden de Sapphicgirl'de yaşanmıştı. Bu tip durumlarla ilgili bir açık var. Diğer hizmetlilerinde görüşlerini de alabilir misiniz? Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:45, 23 Haziran 2015 (UTC)
kullanıcı:kibele, kullanıcı:uğurkent, kullanıcı:eldarion, kullanıcı:khutuck danışmadan çağrılıyorsunuz! Ԙobserve 14:49, 23 Haziran 2015 (UTC)
Engelleme politikasında böyle bir durum yok. Hesap güvenliğinden şüpheliyseniz Özel:KullanıcıOturumuAçma/signup sayfasından yeni bir hesap açabilirsiniz. --Uğurkentmesaj 14:57, 23 Haziran 2015 (UTC)

Fort Hood silahlı saldırısı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Fort Hood silahlı saldırısı maddesine girdiğiniz bilgi kaynaksız olduğu için geri aldım. Sanılmaktadır denilerek eklenilen bir bilgiye kaynak sunulması gerektiğini düşünüyorum. Ԙobserve 08:41, 3 Temmuz 2015 (UTC)

Merhaba, İngilizce sayfasından aldığım bilgiler üzerine ekledim. Ancak sizin yaptığınız değişiklik vandalizm'e giriyor. Bakınız VP:V. Diğer düzeltmeleri de geri almış oldunuz. Ayrıca, kaynaksız ise [kaynak belirtilmeli] şablonu eklmeniz uygun olurdu. Lütfen fevri değişiklikler yapmayınız. Dominator1453 (mesaj) 08:44, 3 Temmuz 2015 (UTC)
Ayrıca devriye haklarına sahipmişsiniz. Sizin bilgi ve yetkinize sahip kullanıcılar bile kurallara göre hareket etmeyip kuralalrı çiğner ise Vikipedi ölmüşdür. İyi Vikiler, -Dominator1453 (mesaj) 08:48, 3 Temmuz 2015 (UTC)
Yaptığımın vandalizme girdiğini düşünmüyorum çünkü belirttiğiniz şablonun kullanım alanı daha çok belli olan ama kaynağı belirtilmemiş bilgiler için kullanılıyor. Siz ise kesin olmayan ve kaynağı da belli olmayan bir bilgiyi ansiklopedide bir maddeye eklediğiniz için uygun olmadığını düşündüm. Yaptığımın yanlış olduğunu düşünüyorsanız eğer tartışma sayfasında bunu topluluğa açabilirsiniz. İyi vikiler. Ԙobserve 08:56, 3 Temmuz 2015 (UTC)
Tamam, önemli değil. -Dominator1453 (mesaj) 09:07, 3 Temmuz 2015 (UTC)