Kullanıcı mesaj:Renegade~trwiki/Arşiv 2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Merhabalar,

Vikipedi:Biçem el kitabı'nın ardından, Vikipedi:Kişisel saldırı yok ve Vikipedi:Kukla sayfalarını da kısa bir zaman diliminde çevirdik. Sıra Vikipedi topluluğu için bir başka anahtar terim olan "iyi niyet"te. Vikipedi:İyi niyet varsaymak sayfasının çevrilmesine yardımcı olmanızı diler, bu tip çalışmaların aynı zamanda Vikipedi'deki topluluk ruhunu geliştireceğini umarım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 13:48, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Checkuser...[kaynağı değiştir]

Son günlerdeki gelişmelerden yola çıkarsak, bence artık checkuser ihtiyacı kaçınılmaz oldu. İnsanlar bazı şeylerden rahatsız oluyor fakat ispatlanamıyor, Meta'ya başvuru bekleme vs. vs., yöneticiler içinde zor oluyor; çeşitli eleştirilere maruz kalıyorlar. Eğer senin içinde mahsuru yoksa, seni aday göstererek bir oylama açalım. Ne dersin?--renegademsj 07:58, 31 Mayıs 2006 (UTC)

Renegade beni aday gösterdiğin için gerçekten teşekkür ederim. Gerçekten çok önemli ve artık gerekli bir araç, yalnı adayları göstermeden önce Vikipedi:CheckUser Policy sayfasının çevirisini tamamlamamız bu sayede kullanıcıların neye oy verdiklerini bilmeleri güzel olur. Sayfanın access kısmında da yazdığı gibi, dikkatli verilmesi gereken bir araç ve karşılıklı kontroller için en azından 2 kişinin oylamayı geçmesi gerekiyor. İstersen sayfanın çevirisi ile başlayalım ve daha sonra aday kısmına geçelim. Yalnız en azından +25 olumlu oy alabilecek bir aday daha çıkartmamız gerekiyor. Burda benim aklıma Noumenon geliyor. --Ugur Basakmesaj 08:07, 31 Mayıs 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Vikipedi:Biçem el kitabı'nın ardından, Vikipedi:Kişisel saldırı yok, Vikipedi:Kukla ve Vikipedi:İyi niyet varsaymak sayfalarını da kısa bir zaman diliminde çevirdik. Sıra Vikipedi topluluğu için bir başka anahtar terim olan "checkuser"da. Vikipedi:CheckUser Policy sayfasının çevrilmesine yardımcı olmanızı diler, bu tip çalışmaların aynı zamanda Vikipedi'deki topluluk ruhunu geliştireceğini umarım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 13:44, 30 Mayıs 2006 (UTC) (mesajı Noumenon'un dünkü mesajından çaldım kusura bakmasın) --Ugur Basakmesaj 08:28, 31 Mayıs 2006 (UTC)

Yüklenmiş resimlere etiket eklemek[kaynağı değiştir]

Merhaba; Angel sayfası ile ilgili Otherside'ın eklediği resimlerin etiketlenmesine yardımcı olmak istiyorum. Eski resimleri nasıl etiketleyebiliriz? Basitçe anlatabilir misiniz? --Burçin SARIHAN 08:37, 2 Haziran 2006 (UTC)

Tamam buldum. Çok basitmiş. Sadece değiştire tıklayıp {{AK-EkranYakalama-TV}} ekleyip kaydediyoruz. :)--Burçin SARIHAN 08:43, 2 Haziran 2006 (UTC)

Yine hafta sonunun ardından hızlı bir giriş yapmışsın:-) Umarım iyi bir hafta geçiririz. Hafta sonu SAM sayfasına birsürü enteresan eklemeler yapılmış. Artık SAM sayfasında oy vermek, ya da bir sayfayı aday göstermekten bile çekinir oldum. Herşey kişiselleştirilmeye başlandı. Bilmem nasıl başedeceğiz. İyi çalışmalar. --renegademsj 10:50, 5 Haziran 2006 (UTC)

Renegade haftasonları ufak molalar vermek iyi oluyor yoksa vikipedi ile başetmek çok zor. Ben elimden geldiği kadar bir sebep göstererek oy vermeye çalışıyorum, ama bazı arkadaşlar pek uğraşmıyor. Özellikle SAM'e eklenen sayfaların birçoğu öylesine SAM ile etiketlenmiş. Hâlâ vikipedi için birşeyler yapmaya başlayamadık farkındaysan; checkuser, telif hakları birçoğu hakkında tartışılması konuşulması gerekiyor fakat, sunni gündemler ve kişiselliştirmeler nedeniyle gereksiz zamanlar kaybediyoruz. Tek çaremiz sakinliğimizi korumamız ve cesur olmamız:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 10:56, 5 Haziran 2006 (UTC)
Söylediğin gibi bu hafta en kısa sürede yeni bir dalga ile yapılacak işleri kısa sürede bitirmeye çalışalım:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:07, 5 Haziran 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Önceki çeviri çalışmalarına yaptığınız katkıları takdir eder, Vikipedi:Kullanıcı sayfasının çevrilmesine de göz atmanızı dilerim. Bu Vikipedi için önemli bir sayfa ama biraz uzun olduğu için 1-2 kişinin çevirmesi biraz zor. Hep birlikte bunu çevirmemiz hem birlik duygusu açısından hem de böyle önemli bir sayfayı Vikipedi'ye kazandırmamız dolayısıyla çok faydalı olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 14:03, 7 Haziran 2006 (UTC)

Checkuser...[kaynağı değiştir]

Uğur Merhaba,

Checkuser oylaması açılmış, sana sormadan seni aday gösterdim, ama topluluktan en çok destek alabilecek, duruma çok uygun bir aday olduğunu düşünüyorum. Tşk.--renegademsj 07:22, 8 Haziran 2006 (UTC)

Renegade teşekkür ederim:) sonucuna göre sana yorum yapacam:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:04, 8 Haziran 2006 (UTC)
Gördüğün gibi daha oylama bitmedi, ama şu an itibarı ile 1 tane bile köstek oyu çıkmadı:-))

Tebrikler...--renegademsj 10:49, 12 Haziran 2006 (UTC)

Renegade şu anki duruma göre iki checkuser garantilendi gibi birşey, bundan sonraki adımda checkuser özelliğinin nasıl kullanılacağını açıklamak ve düzenlemek sonrasında istek durumunda anında kuklaları saptayabiliriz ve önlemlerimizi alabiliriz. Teşekkür ederim --Ugur Basakmesaj 11:13, 12 Haziran 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba Renegade, nazik ve destekleyici sözlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Saygılar. Metal Militia 19:30, 9 Haziran 2006 (UTC)

Çevrim - döngü[kaynağı değiştir]

Dizel döngüsü yerine dizel çevrimi terimini tercih ettiğinizi yazmışsınız, bir görüş belirtmek istedim. Google'da örneğin Carnot döngüsü ve Carnot çevrimi diye aratınca ikisinin de kullanıldığını ama "çevrim"li terimin iki katı daha yaygın olduğunu görebilirsiniz. Tahmin ediyorum farklı üniversitelerdeki hocalar yurt dışından dönüp bu konuda ilk defa ders vermek durumunda olunca bir seçim yapıyorlar ve zamanla bir "çevrimci" bir de "döngücü" hocalar grubu ortaya çıkıyor. Bir öğrencinin de hangi terimi öğrendiği biraz tesadüfe kalıyor. Ben bu konuda taraf değilim, ne mühendisim, ne fizikçi. Ancak Türkçe'de yeni sözcükler yaratılırken yapılan seçimlerin mantıklı olmasını, Türkçe'nin ifade gücünü arttırıcı yönde olmasını arzuluyorum. Söyleyeceğim bu bağlamda olacak: Google'da baktım, "çevrim" İngilizce'deki "cycle", "conversion" ve "translation" kavramlarının karşılığı olarak kullanılabiliyor. Görebildiğim kadarıyla "döngü" sadece "cycle"ın karşılığı oluyor. Bu yüzden "Carnot çevrimi" "Carnot döngüsü"nden daha akıl karıştırıcı bir terim, eğer Carnot kimdir bilmiyorsanız. Vikipedi'deki yazılarımızla Türkçe'nin gelişiminde çok etkili olma gücümüz var, bu yüzden kelime seçimlerimizi de bilinçli yapmaktan yanayım. Bu konu "çevrim" mi "döngü" mü tartışmasından daha büyük, neyse öylesine bir fikrimi paylaşayım dedim. --İnfoCan 16:27, 13 Haziran 2006 (UTC)

Dizel motor sayfası gerçekten güzel olmuş. Ben bir kaç gün önce maddeyi ön sayfaya aday göstermek istemiştim ancak o zaman bu kadar kapsamlı değildi. Bence de ön sayfada çok güzel olacak. Elinize sağlık.--Baylanmsj 14:26, 14 Haziran 2006 (UTC)

Başlık silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Wikipedia'da henüz yeniyim, fotodak başlığını (benim de katkım olan bir sistem) reklam yapmadan ve tarafsız olarak oluşturmaya çalıştım, reklam içeriği var ise neden silmek yerine düzelterek bana da yol göstermeyi seçmediğinizi öğrenebilir miyim.

Eğer reklam olduğunu veya taraflı olduğunu düşünüyorsanız lütfen nerelerde reklam olduğunu da belirtebilir misiniz. Cyilmazmsj

Sanırım, okul işini hallettin, seni yeniden aktif olarak görebilmek güzel:-)--renegademsj 09:52, 15 Haziran 2006 (UTC)

Teşekkürler Renegade, evet okul işi halloldu. Bundan böyle aktif olacağım, sizlerle birlikte çalışmak asıl güzel olan, teşekkürler, kolay gelsin.. :) Tembelejderha 09:58, 15 Haziran 2006 (UTC)

Kişisel Sayfa[kaynağı değiştir]

Tekrar Merhaba, Bahsi geçen madde :

Vikipedi internet sayfanız için bir alan değildir

Vikipedi bünyesine kendinize ait internet sayfanızı, blog ya da wiki'nizi koyamazsınız. Eğer wiki teknolojisine veya benzeri birşey üzerine işbirlikli efor sarfetmeye dayalı sayfa üretmeye meraklı iseniz, bu amacınıza hizmet veren, bazısı bedava bazısı paralı birçok siteye başvurabilirsiniz. (Örneğin PeanutButterWiki, Wikicities, SeedWiki, Emergency Digital, Memebot veya Riters.com). Ayrıca kendi wiki'nizi kurabilirsiniz. Vikipedi sayfaları;

1. Kişisel sayfalar oluşturma yeri değildir. Vikipedi bünyesinde yer alan Vikipedistlerin kullanıcı sayfalarının amacı kişinin Vikipedi bünyesindeki çalışmalarına yönelik bilgi içermesidir. Eğer ansiklopedik çalışma ile ilgili olmayan ve kendiniz ile ilgili bilgi vermeye yönelik (örnek: özgeçmiş) sayfaya ihtiyacınız var ise, lütfen internetteki bedava kişisel sayfa sağlayan siteleri deneyiniz. 2. Dosya deposu değildir. Lütfen sadece maddelerde kullanılacak dosyaları yükleyiniz. Kullanılmayanlar silinecektir.

Beni uyardığınız konuda haklısınız yazıyı koyduğum zaman çok incelememiştim sadece benzer örneklerine göz atmıştım. Ekli olanları gördükten sonra Fotodak'ı da eklemeye karar vermiş ve onları örnek almıştım. Ekli olan siteler ile fotodak'ı karşılaştırırsanız daha soyut bir şekilde karar verilebilir sanırım: http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:%C4%B0nternet_siteleri . Internet ortamında siteler ile ilgili bilgi almanın yolları bellidir, [1]'ya bir göz atabilirsiniz, Türkiye sırasına da [2]. Ardından http://www.archive.org/ adresinden geçmişine ve kalitesine bakabilirsiniz. Tabii ki kullanıcı kitlesini ve tanınırlığını da bulmak için siteye ve arama motorlarına başvurmak da doğru bir yol olur.

Sanırım bunlara baktıktan sonra bahsi geçen madde'de geçen kendinize ait internet sayfanızı, blog ya da wiki'nizi kuralına uygun olup olmadığı konusu daha da netleşir, ekli olan benzer maddeler ile de karşılaştırıp karar vermek daha doğru olur kanaatindeyim.

Lütfen benim atladığım bir kriter veya yanlış bir yorumum var ise benim de doğru değerlendirebilmem için beni uyarın. Cyilmazmsj

  • Merhabalar,

Trafiğin arttığı bu günlerde hem kaynak konusunun önemini vurgulamak hem de kaynak bulmakta zorlanan arkadaşlara yardımcı olabilmek için kaynaklar bölümünü oluşturmaya başladık. Tabii çeviri işi çıktı fakat içeriklerin çoğunluğu liste halinde olduğu için çevirisi önceki çalışmalara göre daha kolay olacaktır. Bu konuya ilginizi ve yardımınızı bekliyor, tüm Vikipedist arkadaşları yardımcı olmaya çağırıyoruz.

Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 07:24, 19 Haziran 2006 (UTC)

  • Doğru yapıyorsunuz, zaten diğer sayfaları çevirirken de rastladığımız çalışmayan bağlantıları çıkardık (en azından ben çıkardım). Kullanıcılar bildikleri lisansı GÖBL olan Türkçe (ve diğer dillerdeki, Almanca, Fransızca vb.) kaynakları da ekleyebilirler pekala o listelere - eğer bildikleriniz varsa çevirme sırasında siz de ekleyebilirsiniz. Ayrıca çeviri kampanyalarına sürekli aktif biçimde katılıyorsunuz, tebrik ederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 07:50, 20 Haziran 2006 (UTC)

Yöneticilik başvurusu karşı oy[kaynağı değiştir]

Sorması ayıptır neden Denisutku'ya verdiğim karşı oy geçersiz sayılıyor? Adam kendini bişey sanaraktan ortalıkta dolaşsın, fikir beyan edelim sayılmasın. Tamam adamı yönetici yapın, vikiyi sıfırlasın... --Ono 09:46, 20 Haziran 2006 (UTC)

Tabiiki oyunuzun neden geçersiz olduğunu sorabilirsiniz ayıp değil:-) Oyunuz karşı oy olduğu için iptal edilmedi. VP:OY sayfasına bakarsanız, yeni kullanıcıların oy verebilmeleri için en az iki aylık üye ve en az 150 değişiklik yapmış olma şartı var. Sizin oyunuz bu şartları sağlayamadığınız için geçersiz. Oyunuzun tarafı ile ilgili değil. Saygılar.--renegademsj 10:17, 20 Haziran 2006 (UTC)

Uğur Merhaba,

Bu maddeye -sil- koymuştum, fakat iki gündür bekliyor. Maddeyi silme konusunda yardımcı olur musun? Konudan anlayan birileri madde ismini görürse ansiklopedik karizmamız yerle bir olacak:-)) Doğru madde Rüzgar türbini olarak daha detaylı bir şekilde yazılmış. --renegademsj 11:55, 21 Haziran 2006 (UTC)

Renegade aslında silmek için kontrol etmiştim fakat google 81 sonuç buluyor bu hatalı yazıma, bir kontrol edebilirmisin bağlantıyı. Acaba bu hatalı yazım çok genel bir hatamı:) kosgeb, hürriyet gibi kaynaklar bile hata yapmış durumda. Senden gelecek bilgiye göre silebilirim, genel bir hataysada yönlendirme yapmamız belki iyi olabilir. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 11:58, 21 Haziran 2006 (UTC)

Gerçekten çok enteresan, çok şaşırdım. Bu kurumların bu yanlışı yapmış olmaları inanılmaz. Ama yine de TDK' dan araştırdım. Sonuç şöyle:

  • tribün
  • isim Fransızca tribune
  • Spor salonu stadyum, hipodrom vb. yarışma ve gösteri yapılan yerlerde seyircilerin oturduğu koltuklu veya basamaklı bölüm, sekilik:
  • "Muazzam avlunun medreseler tarafında, kadınlar için tribünler yükseliyordu."- H. E. Adıvar.
  • türbin
  • isim, fizik Fransızca turbine
  • Su, buhar, gaz gibi herhangi bir akışkanın hareket enerjisiyle ve birtakım özel düzenler yardımıyla dönerek çalışan araç.

Birbirleri ile alakasız kelimeler , fakat yinede bu yanlış kullanım da yaygın diyorsan, doğru maddeye yönlendirme verebiliriz.--renegademsj 12:11, 21 Haziran 2006 (UTC)

  • Renegade işi garantiye aldım yönlendirme olarak bıraktım, yoksa şimdi silersek ileride birileri daha yanlış olarak eklemeye devam eder. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:21, 21 Haziran 2006 (UTC)
Çevirilere sarf ettiği emeğinden ötürü, 26 Haziran 2006'da, Noumenon tarafından verilmiştir.
  • Merhabalar,

Neredeyse tüm çeviri davetiyelerine olumlu bir şekilde yaklaşıp, çevirilere bıkmadan zaman ayırdığın için. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 23:12, 25 Haziran 2006 (UTC)

İlk tebrik eden de ben olayım:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 23:19, 25 Haziran 2006 (UTC)
Varan iki, cok guzel bir resim secmis Noumenon. Fark edilmemeniz mumkun degil. Katkilariniz icin tesekkurler. Citrat 01:56, 27 Haziran 2006 (UTC)
Çok teşekkür ederim sevgili Renegade. Bu arada bende sizi çevirilerinizden ve haklı ödülünüzden dolayı tebrik ederim.--Baylanmsj 11:50, 29 Haziran 2006 (UTC)


Tesekkur ederim odul icin; ben gorevimi yapiyorum. Citrat 06:06, 1 Temmuz 2006 (UTC)

  • Sevgili Renegade, kullanıcı sayfamı açayım o halde. Ancak uzunca bir süre katkı yapmam şu sıralar zor zaten. Bu arada bence yönetici olarak siz de wikipedide çok faydalı olabilirsiniz. Düşünmüyor musunuz? Sizin gibi bu işe gönül vermiş kişilerin yöneticiliği de çok güzel olur. İzmir'e selam --Baylanmsj 06:27, 6 Temmuz 2006 (UTC)
  • Aslında her yaz Mordoğan'a geliyorum. Ama oradan pek ayrılmıyorum. Umarım tanışmak mümkün olur. İyi çalışmalar--Baylanmsj 06:36, 6 Temmuz 2006 (UTC)

Resimlere Sil Şablonu Koymak[kaynağı değiştir]

  • Öncelikle bunu sorma nezaketinde bulunduğun için teşekkür ederim; ne yazık ki bu şekilde aslında VP:HS'ye uymayacak birçok sil şablonu kondu, şimdi o resimler boşu boşuna kalabalık yapıyor silinecekler kategorisinde. Bu resimleri VP:HS ile silemeyiz. Diğer Vikipedilerde SAM uygulaması gibi silinmeye aday kategoriler, silinmeye aday şablonlar ve silinmeye aday resimler var. Biz de şimdilik bu üçü çok sorun olmadığından onları da SAM başlığında oylamaya sunabiliyoruz. Bu resimleri uygunsuz oldukları gerekçesiyle silmenin tek yolu SAM. Ama bence daha efektif bir yol daha var. Bildiğin gibi belirsiz telif&kaynak durumuna sahip resimleri siliyoruz. Bu resimlerin çoğu da aslında belirsiz, bu sebeple er geç silinecekler telif durumları sebebiyle. Bizim yapabileceğimiz bunlara belirsiz şablonu koymak. Bence sorunu SAM ve telif ile halledebiliriz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 08:40, 4 Temmuz 2006 (UTC)

Ben teşekkür ederim...[kaynağı değiştir]

Ben de size teşekkür ederim. İnceliğiniz ve (özellikle motorla ilgili) önemli katkılarınız için :) --Math34 07:05, 6 Temmuz 2006 (UTC)

İyi geceler Renegade.. benden hızlı davrandın sil eklmek konusunda.--Paris 21:34, 6 Temmuz 2006 (UTC)

  • teşekkürler. iyi geceler. --kibele 22:06, 6 Temmuz 2006 (UTC)

Teşekkürler...[kaynağı değiştir]

Teşekkürler... İyi çalışmalar... Muhammedcimci 20:16, 8 Temmuz 2006 (UTC)


Teşekkürler, eklediğiniz maddelerle renk katmışsınız. inşallah katkılarınız devamlı olur. ingilizce wikipedia'daki gibi [3] wikiproject sinema adıyla bir proje başlatılırsa sinema portal daha hızlı gelişicektir kanısındayım . iyi çalışmalar. --Tegiiinmesaj 22:20, 8 Temmuz 2006 (UTC)

Asıl ben teşekkür ederim. Böyle bir VikiProjeyi başlattığınızdan dolayı.--Absarileti 12:20, 10 Temmuz 2006 (UTC)


Vikiproje sinemayla güzel bir başlangıça imza attınız. tebrikler.Bu imzasız yazı 85.107.116.29 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İlginizi çekecek bir konu[kaynağı değiştir]

Çocuklarla ilgili konunun fikirlerinize ihtiyacı var. Lütfen boş bir vaktinizde katkıda bulunurmusunuz [4]--GraphicDesigner 18:33, 14 Temmuz 2006 (UTC)

  • merhaba, Marcello Mastroianni sayfasına bakıp fikrinizi söyler misiniz.. ilk kez bir madde hazırladım da..

. özellikle filmografi konusunda kuşkularım var. türkiye'de oynayanların yanına türkçelerini ekledim. hepsini türkçeleştirmeli mi? iç bağlantıları orijinallerinin üzerinden mi yapmalı?

. eklediğim, commons'ta bulduğum tek fotoğraf. bir portre bulursanız memnun olurum, ben telif işlerinden biraz çekiniyorum.

. çeviriyi ağırlıklı olarak italyanca ve fransızca vikilerinden yaptım. alttaki ibare yeterli mi?

. şimdilik bu kadar soru yeter :) bir standart oluşturursak biyografilere daha rahat devam edebilirim. iyi çalışmalar. --kibele 20:30, 17 Temmuz 2006 (UTC)

İmzamızda otomatik olarak belirecek şekilde mesaj bağlantısını nasıl ekliyoruz ?

--Doruk Salancı 11:12, 19 Temmuz 2006 (UTC)

Dediğinizi denedim ama olmadı. Sizler, yani imzasında mesaj ya da katkılarım gibi bağlantılar gözükenler, bunların gözükmesini sağlayan kodları bir kenarda tutup, kopyala-yapıştır ile mi ekliyorsunuz ? Yoksa, kişisel monobook.js sayfalarına kod girmeyle ilgili mi ? Bilemedim, çok da önemli değil; otomatik halledilebiliyorsa, iyi olur diye düşünmüştüm...

--Doruk Salancı 05:49, 20 Temmuz 2006 (UTC)

Kullanıcı sayfama anket sayfası açtım.Lütfen siz de soruları yanıtlarsanız bu ihtiyar sevinecek--Che 17:25, 20 Temmuz 2006 (UTC)

SELAM BU YAZIMI SİLEBİLRİSİNİZ. TAMGA ADLI YENİ BİR BAŞLIK OLUŞTURMAK İSTİYORUM AMA BAŞKA İSİMLER İZİN VERMİYOR. NASIL ÇÖZEBİLİRİM? --KIZILSUNGUR 13:50, 16 Temmuz 2006 (UTC)


Yöneticilik başvurun[kaynağı değiştir]

Bu sayfada da görebileceğin üzere yöneticilik görevi için gönüllü olmuştun ve Vikipedi topluluğu seni bu göreve layık gördüğünü oyları ile gösterdi. Tebrikler. Yöneticilik fonksiyonları ile ilgili soruların olursa eski yöneticilere danışabilirsin. Eğer olmadıysan Vikipedi e-posta listesine üye olmanı rica edeceğim. Aktif olmasada haberleşme sıkıntısı yaşandığında alternatif bir yol. Tekrar tebrikler ve kolay gelsin. --Özgür 06:03, 21 Temmuz 2006 (UTC)

  • Tebrikler ve kolay gelsin. :) Mskyrider 06:40, 21 Temmuz 2006 (UTC)
  • Tebrikler Renegade, başarılı çalışmalarını bundan böyle bir yönetici olarak sürdürdüğünü görmekten zevk duyacağım. Kolay gelsin. Metal Militia 06:47, 21 Temmuz 2006 (UTC)
  • Tebrik ederim Renegade, yeni görevinde başarılar diliyorum. Tembelejderha 07:57, 21 Temmuz 2006 (UTC)
  • Tebrik ediyorum Renegade, hayırlı olsun.--Hasan Sami 08:10, 21 Temmuz 2006 (UTC)
  • Kutlarım Renegade, hayırlı olsun. --Makedon 09:31, 21 Temmuz 2006 (UTC)
  • Geç kaldım ama tebrikler--Simon Bolivar 13:54, 21 Temmuz 2006 (UTC)
  • Renegade yöneticiliğin hayırlı olsun, iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 18:34, 21 Temmuz 2006 (UTC)
  • Tebrikler; yardim istersen cekinme! Citrat 06:09, 22 Temmuz 2006 (UTC)
  • Kardeş projelere biraz fazla zaman ayırıyorum herhalde oylamana bile katılamadım. Tebrik ediyorum--nosferatü 06:11, 22 Temmuz 2006 (UTC)
  • Kolay gelsin sana ;-) --katpatuka 08:04, 24 Temmuz 2006 (UTC)


  • Herkese çok teşekkürler...--renegademsj 13:15, 21 Temmuz 2006 (UTC)

özel resimler[kaynağı değiştir]

Selam renegade, farkettiğin gibi Kullanıcı:Limi özel dosyalarını yükleyip duruyor. Daha evvel sildim tekrar yükledi. 2. kez aynı resimleri sildim şimdi gene yüklüyor. Belirsiz ile işaretlemeye gerek yok çünkü uyarılara rağmen kurallara kulak asmıyor. Silmekte sakınca yok. Tahminimce başka bir sitede o fotoları kullanıyor ama buradan feed alıyor çünkü ne zaman silsem ertesi güne kalmadan yüklüyor. --Özgür 15:38, 24 Temmuz 2006 (UTC)

Defalarca uyarılmışlığı var zaten. Vikipedi genel yönetmeliklerine karşı gelmek, ve ısrarla anlamsız içerik yüklediği için vandalizm sayılabilir. --Özgür 15:44, 24 Temmuz 2006 (UTC)

Teşekkür ederim, hehe seçimin gayet taş gibi aman pardon güzel :) ve kesinlikle tembelejderha nın seçiminden daha iyi (onunki), kolay gelsin :). -- 16 14:29, 25 Temmuz 2006 (UTC)

O resimde iyi çıkmamış yoksa o da taş. :) Tembelejderha 15:04, 25 Temmuz 2006 (UTC)
Umarım daha fotojenik seçimler bulursun da maddeleri daha bir zevkle okuruz:) Neyse inşallah 16 ve senle aynı anda IRC'de denk gelip (Bu aralar bağlantım IRC'ye girmeme pek müsaade etmesede) sohbet etme fırsatımız olur. --renegademsj 07:22, 26 Temmuz 2006 (UTC)
Hehe, ben de öyle umuyorum Renegade.. benim de bağlantım çok kötü, sürekli düşüyorum ve ping time korkunç oluyor. Aslında ben çok fotojenik fotoğraflar bulurum ama ansiklopedik olmaz. :)) Kolay gelsin. Tembelejderha 07:26, 26 Temmuz 2006 (UTC)

beyinfırtınası[kaynağı değiştir]

Merhaba, şu sayfaya bakar mısınız lütfen: [5]. Böyle "langırst" diye yapılan isim değişikliklerini tartışmaya açmadan yapmamak lazım bence. Geri alıp, arkadaşın "haşırt to dı blekbort" önerisini oylamaya mı açmalı? Ne dersiniz? Mskyrider 06:17, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Rafet El Roman maddesini inceler misin vaktin varsa? Madde geçmişinden anladığım kadarı ile tüm değişiklikler ilk telifli madde üzerine inşa edilmiş. Fakat yinede çok kişi değişiklik yapmış, düzenlemeye çalışmış; insan silerken üzülüyor.--renegademsj 12:47, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Maalesef, ben de böyle maddeleri silerken üzülüyorum Renegade, önceden yapılmış bir hatanın bedelini onlarca kişi ödüyor. Bari bu tip maddeleri bir an önce bulup silmeye gayret edelim ki daha fazla insanın emeği boşa gitmesin. Burada ve pekçok yerde söylüyorum ama ne yapalım kaçınılmaz olarak bu durumla karşılaşıyoruz.. Tembelejderha 14:07, 26 Temmuz 2006 (UTC)

Sagol renegade. Simon kardesimizin 20-30 kisiye gönderdigi "ödül"lerden dolayi cok kisilerde büyük sempatisi var. Hitler'ciyim demesi bile kimseyi rahatsiz etmiyor.. ts ts ts. kolay gelsin --Erdall 05:58, 27 Temmuz 2006 (UTC)

193.255.230.227 ip'li kullanıcının yaptığı değişkliklerin doğruluğundan emin olamıyorum, daha önce uyarı almış olduğu için gizli vandalizm yapıp yapmadığı konusunda karar veremedim, ilgilenirseniz sevirim . iyi çalışmalar. The cat 10:39, 27 Temmuz 2006 (UTC)

Dun farketmistim yaptiklarini, belirgin bir hatali degistirme gormedim; bir iki tane kategori hatasi vardi onlari duzelltim ama genelde degisikliklerin cogu olumlu duruyor. Tesekkurler, Citrat 13:59, 27 Temmuz 2006 (UTC)

sen 6s lisin heralde şu TROMSOYA elenen varya sözde büyük takım[kaynağı değiştir]

6s lehine bari amigoluk yap son değişikliklerden baktım 6s ile ilgili yalakalıkları geri alırken Fenerbahçe ile ilgili gerçekleri de silmişsin. Kabahat sende değil sana o yetkiyi verende. bu wikipedianın ana sahibiyle görüşmek lazım senin gibi 6s amigolarının burada işi olmamalı. Bu imzasız yazı 61.38.32.62 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kategori bilgileri için teşekkür ederim. İyi çalışmalar diliyorum.F.Mehmet 17:54, 28 Temmuz 2006 (UTC)

Hakaret ihbarı[kaynağı değiştir]

Selam sayın yönetici Renegade Vikipedi içinde tesadüfen bir hakarete rastladım: 2008 yılı maddesinde yöneticilere yönelik kişisel hakaret var. Ayrıca biz vikipedistlere de: 2008 yılı geçmişine bakarsanız; "(fark) (son) 21:38, 26 Temmuz 2006 85.99.2.135 (Tartışma) (burayı gerizekalılar basmış ilgilenen yok nede olsa yöneticilerde beşiktaşlı. Bu ansiklopedide TARAF TUTULUYOR!!!!)" diye bir hakaret buldum. Ayrıca 81.214.107.196 kullanıcısı: (→Dünyada olup bitenler)'e "KIYAMET KOPAR KIYAMET KOPAR KIYAMET KOPAR KIYAMET KOPAR KIYAMET KOPAR KIYAMET KOPAR HER KEZ ÖLÜR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" yazmış. Ben de onu sildim. Bu kişilere gerekeni yapın bence! Kullanıcı:F.Mehmet

  • Merhaba Uğur,

Kendini özlettin, umarım tatilin iyi geçmiştir. Yöneticilik için destek ve tebriğin için çok teşekkürler. Görüşmek üzere...--renegademsj 10:30, 27 Temmuz 2006 (UTC)

Merhaba renegade, tatilim güzel geçti. Hafta içleri istanbuldayım fakat çok yoğun olduğum için vikipediye zaman ayıramadım. Yoğun bir proje ile uğraşıyorum:) Fakat izlediğim kadarıyla sen ve tembelejderha yöneticilik konusunda güzel gidiyorsunuz. Bundan sonraki süreçte azda olsa takipte olacam:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:37, 1 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba Renegade , ben yokken birisi şunu yapmış[[6]]Yani kullanıcı sayfamı ufak bir değişiklikle araklamış. Bu kişi ile en ufak bir alakam yok. Zira ben Beşiktaşlıyım :-) Galiba benimle husumeti olan bir Troll. Silersen sevinirim. İyi çalışmalar--Baylanileti 14:14, 1 Ağustos 2006 (UTC)

Senaryo, yönetmen vb. kategoriler...[kaynağı değiştir]

Selamlar...

Filmleri yönetmenlerine göre kategorilendirirken, basitçe kategori:İsim Soyad filmleri demek iyi olmuyor çünkü o yönetmen aynı zamanda filmin senaryosunu da yazmış ve hatta filmde oynamış da olabildiği gibi, bir filmin yalnızca senaryosunu yazmış ve/veya filmde oynamış da olabiliyor. Yani, İsim Soyad filmleri diye kategorilendirince, "Hangi İsim Soyad filmleri; adamın yalnızca senaryosunu yazdığı ve/veya oynadığı filmler de var ?" gibi bir soru gündeme gelebiliyor. Bunlara örnek olarak bizden Zeki Demirkubuz ve Yılmaz Güney ile dışardan David Chronenberg'i göstermek mümkün.

O yüzden de filmleri yönetmenlerine göre adlandırıken, İsim Soyad'ın yönettiği filmler biçiminde adlandırılmış kategorilendirme çok uygun. Lakin,

  • filmleri Yılmaz Güney gibi önemli senaryoculara ya da Tarık Akan gibi önemli oyunculara göre kategorilendirmek de yeri geldiğinde çok uygun ve gerekli olabilir.
  • Bu durumda, İsim Soyad'ın senaryosunu yazdığı filmler ya da İsim Soyad'ın oynadığı filmler gibi kategoriler açmak gerekir.
  • Buna mukabil, bu biçim oldukça uzun ve görece zahmetliyken, aşağıdaki biçimde kategori adlandırmasının çok uygun olabileceği aklıma geldi:
  • kategori:Yönetmen: İsim Soyad
  • kategori:Senaryo: İsim Soyad
  • kategori:Oyuncu: İsim Soyad

Buna ait bir uygulamayı Yılmaz Güney'in senaryosunu yazdığı Yol filmi için denedim ve Senaryo: Yılmaz Güney diye bir kategori açtım.

Sizin bir ön görüşünüzü merak ettim; sonrasında, Sinema Projesi'ne de bu konuyu taşımayı düşünüyorum.

Kolay gelsin...

--Doruk Salancıileti 07:15, 2 Ağustos 2006 (UTC)

iletileri arşivlendirme...[kaynağı değiştir]

İletileri arşivlendirmek için nasıl bir yol izliyorsunuz ?

Örneğin,

--Doruk Salancıileti 07:36, 2 Ağustos 2006 (UTC)

İki yanıt için de teşekkürler. --Doruk Salancıileti 07:42, 2 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba,

Hun dili maddesinin adı Hun Lehçesi olarak tartışılmadan değiştirilmiş. Geri alamıyorum. Değiştirebilir misiniz. Mskyrider 11:28, 2 Ağustos 2006 (UTC)

Pardon, alınıyor muş. Kusura bakmayın. Mskyrider 11:33, 2 Ağustos 2006 (UTC)

Selam Renegade, bu lehce-dil kavgasindan iyice biktim. Tartisma hizli ve verimli bir sekilde ilerlemesine rahmen, Lehce-ciler tartismayi birakip maddeyi Lehce-verziyonuna ceviriyorlar. Bu son üc gün icinde 2 kere oldu. Lütfen tartisma sona erene kadar maddeyi kilitlermisin? Kilitlemeden evvel lütfen Lehce-sürümü geri getirilmis olmamasina dikkat et. --Erdall 14:10, 2 Ağustos 2006 (UTC)

Okay, cok zahmet etmissin tesekkürler. Neyse bizde kilitsiz idare ederiz:-) Kolay gelsin. Selamlar --Erdall 04:05, 3 Ağustos 2006 (UTC)

ilginizi çekebilecek bir konu[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) nen altında bir başlık olarak VikiProje ve buna bağlı olarak VikiProje Madde Değerlendirmesi belki ilginizi çeker diye düşündüm.--GraphicDesigner 16:27, 2 Ağustos 2006 (UTC)

İmza hakında[kaynağı değiştir]

Selam renegana.Sana bir sorum olacak imzamizi nasıl modifiye ediyoruz.Cevaplarsan sevinirim--Che 20:01, 2 Ağustos 2006 (UTC)

Çok teşekkür ederim.Artık adım imzam ilew uyumlu.--chemsj 13:47, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Uğur mesajını şimdi gördüm. Teşekkürler...--renegademsj 08:22, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Sanırım e-mail'den bahsediyorsun değilmi:) --Ugur Basakmesaj 08:24, 3 Ağustos 2006 (UTC)
Evet. Benim için gayet açıklayıcı ve faydalı oldu. Tşk.--renegademsj 08:24, 3 Ağustos 2006 (UTC)
1 tane daha geliyor o zaman:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:26, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Vikipedi tartışma:Uzlaşma, bu sayfaya bakıp fikrini bildirebilir misin? Tşk.--renegademsj 08:34, 4 Ağustos 2006 (UTC)

Fikrimi belirttim renegade, iyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 08:40, 4 Ağustos 2006 (UTC)