Kullanıcı mesaj:Mustafa Bakacak/ Haziran - Temmuz - Ağustos 2008

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin MSTF BKCK![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez-vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорят турецкие? Нажмите сюда.

Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Aycanileti 11:35, 12 Haziran 2008 (UTC)

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--Yabancımsj 06:53, 5 Temmuz 2008 (UTC)

  • Öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Yaptığınız/yapacağınız katkılar için teşekkür ederiz. Ancak bir konuda hatırlatma yapmam gerekiyor: Vikipedi'nin sloganı "Özgür ansiklopedi"`dir. Maddeler üzerinde kimsenin bir mülkiyet hakkı bulunmamaktadır. Maddeler kurallara uyuldukça ve güncel-gerekli değişimler oldukça, bütün kullanıcıların katkısına açıktır. Not kısımlarına "lütfen değiştirmeyiniz" vb. yazılar yazmamanızı rica ediyoruz. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 13:18, 5 Temmuz 2008 (UTC)

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![kaynağı değiştir]

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--DsMuratileti 13:47, 5 Temmuz 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Önce özür dilemenize gerek yok, yeni olduğunuzdan birçok şeyi bilmemeniz normaldir. Unutmayalım; Vikipedi; "Özgür ansiklopedi" dir, bu nedenle cesur olun.
  • Burada hata yapsanız da başınız derde girmez, sadece hatanız düzeltilir.
  • Vikipedi'yi tanımanız için biraz daha zamana gereksiniminiz var, sayfalar arasında gezip dolaşın, özgürce değişiklik yapın. Tanıdıkça daha iyi katkılarda bulunabilirsiniz.
  • Herhangi bir sorunuz olduğunda sormaktan çekinmeyin.
  • İyi çalışmalar, sevgiler. Levent Abi ileti 21:00, 5 Temmuz 2008 (UTC)


  • Tabii ki dilediğiniz olmayan maddeleri ekleyebilirsiniz. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 09:59, 6 Temmuz 2008 (UTC)

Microsoft Office SharePoint Designer[kaynağı değiştir]

Merhaba, Microsoft Office SharePoint Designer maddesine eklediğim Kategori:Microsoft yazılımları kategorisini neden ısrarla çıkartıyorsunuz? Kategoriler maddeleri okuyan kullanıcıların ilgili diğer maddelere ulaşmasını sağlar. Bu yazılım da bir Microsoft yazılımı olduğuna göre eklediğim kategorinin maddede yer alması gerekmez mi? İyivikiler... homonihilis // ileti 13:55, 6 Temmuz 2008 (UTC)

Resim Yükleme[kaynağı değiştir]

  • Merhaba; madde yazdığım için geç gördüm, geç yanıtşıyorum iletinizi..Mutlaka YouTube sitesini, Türkiye'de yasaklanmasını duymuşsunuzdur; Vikipedi de ABD telif yasalarına bağlı olan Wikimedia Vakfı'nın bir parçası olduğu için, Türk telif yasaları ABD telif yasalarıyla çok benzediği için.. biz de bu konuda eğer telif ihlali yaparsak, sitemizin yasaklanma riski oluşur. Bu nedenle bu konuda oldukça hassas davranmak durumundayız. Bakın, ben bir sürü biyografik madde açtım (sanırım bugün itibarıyla 570 kadar oldu). Ve bunların hemen hemen %99'unun kayda değer olduğuna inanıyorum. Ama açıp bakın ki; belki %10 belki %20'sinde ancak fotoğraf vardır.. Ne yazık ki telif yasaları nedeniyle hepsine fotoğraf ekleyemiyorum.. Bu durumda ya uygun lisanslı resim bulacaksınız, ya da resimsiz madde ekleyeceksiniz. Mach'in kişisel sayfasında flickr ve xpress sitelerinde nasıl uygun lisanslı resim aranabileceği hakkında bir açıklama var. Orayı da deneyin. Bir de ölmüş kişilerde {{promofoto}} şablonunu rahatça kullanabilirsiniz. Şu an için elimden gelen yardım bu. Başkaca soracağınız birşey olursa lütfen çekinmeyin. Son olarak, mesajlarınızın sonuna imza atmayı unutmazsanız okuyan için kolaylık olur. İşte açıklaması: İletilerinizi yazdıktan sonra dört adet ~ "tilde" adlı işaretten eklerseniz, mesajın sonunda imzanız çıkar. Klavyenizdeki Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 11.sine tıklamanız yeterli. Vikipedi'ye güzel katkılarınız olacağı inancıyla, kolay gelsin, sevgiler. Levent Abi ileti 20:41, 7 Temmuz 2008 (UTC)
  • Merhaba; Umarım iyisinizdir. Diğer Viki'lerde olan izin lisansları bize her zaman uymayabilir; böyle bir olasılık var; ama benim şu ana kadar aldıklarım arasında (bilmiyorum tesadüf mü?) hiç böyle olan çıkmadı. Bu konularda en iy bilgiyi Mach ve Yabancı'dan edinebilirsiniz.

Resim lisansları[kaynağı değiştir]

en.wiki'deki metinler özgür lisanslı. Ancak resimlerin hepsi özgür lisanslı değil, aralarında telif hakkı saklı olup adil kullanıma uygun şekilde kullanılanlar da var. Orada resmin üzerine tıklayıp resmin sayfasına giderseniz, lisansları görebilirsiniz. Etikette şu sembol varsa, resmin telif hakkı saklı demektir. Sonuçta özgür lisanslı da olsa adil kullanım resmi de olsa, her bir resme uygun ayrı ayrı telif etiketleri var. Bunları VP:RTE sayfasında bulabilirsiniz. Resimleri buraya yüklerken de en.wiki'deki lisansların buradaki karşılıklarını kullanmalısınız. Yalnız şuna dikkat etmeli, Commons'ta yüklü resimleri buraya tekrar yüklemenize gerek yok. Onların yalnızca adını yazmanız yeterli, buraya kendiliğinden yüklenecektir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin. --Yabancımsj 11:49, 10 Temmuz 2008 (UTC)

  • Aman son soru olmasın! Resim konusunu merak ediyorsanız ne kadar soru sorsanız az, çünkü bilinmesi gereken epeyce önemli ayrıntı var. İlgi duyuyorsanız, lütfen sormaktan vazgeçmeyin. Yalnızca en.wiki'deki değil herhangi bir kaynaktaki telif hakkı saklı resimler, buraya ancak adil kullanım koşullarını sağlıyorsa eklenebilir. Bu konuda başka bir kullanıcıya yazdığım mesajdan bir bölümü kopyalıyorum: "Vikipedide kural olarak özgür içeriğe yer verilir. Dolayısıyla resimlerin özgür lisanslı olması tercih edilir. Özgür lisanslı resimler, kullanıcıların kendi çektiği resimler olabileceği gibi, içeriğinin serbest kullanımına kayıtsız şartsız izin verilmiş internet sitelerinden alınmış da olabilir. (kaynağı uygun şekilde gösterilmek şartıyla) Bunun dışında copyright işareti içeren, içeriğinin kullanımına izin verilmemiş ya da kullanımı şarta bağlı olan ya da hiçbir telif ibaresi içermeyen sitelerden alınan resimlerin telif hakkı saklı demektir. Telif hakkı saklı resimler, ancak bazı özel şartları taşımaları halinde vikide kullanılabilir. Bu tür kullanıma adil kullanım diyoruz ve bununla ilgili kurallar VP:AKP sayfasında sıralanmıştır. Bunlardan belki de en önemlisi, resmin özgür lisanslı bir alternatifinin oluşturulamayacak olmasıdır. Örneğin artık nesli tükenmiş bir hayvanın ya da ölmüş bir kişinin resmi bu duruma uyar. Ama örneğin halen varolan bir uçak modelinin ya da yaşamakta olan bir kişinin resmi buna uymaz. Bunların özgür lisanslı resimleri çekilebileceğinden, ancak özgür lisanslı resimleri vikiye yüklenebilir. Bu tür telif hakkı saklı resimler telif hakkı ihlali yaratacağından, görüldüğü yerde silinmesi gerekir. (VP:HS Resim/Medya m. 4) Aklıma gelen son bir nokta da şu: Kimi zaman kullanıcılar kendi çekimleri olan, ancak daha önce başka sitelerde yayınladıkları resimleri özgür lisansla lisanslayıp buraya yüklemek istiyor. Bu durumda resim kendi çekiminiz de olsa, daha önce yüklediğiniz site içeriğinin telif hakkı saklıysa durum yine telif hakkı ihlali oluşturacağından resimler silinir." Kısacası resmin telif hakkı saklı olması doğrudan telif ihlali yaratmaz. Telif hakkı saklı resimlerde bakmamız gereken, o resmin adil kullanım koşullarına uygun kullanılıp kullanılmadığıdır. Adil kullanım ABD hukukuna ait bir kavram olmakla birlikte, diğer dillerdeki vikilerin de çeşitli oranlarda uyguladığı bir kullanım şeklidir. Umarım atladığım bir yer yoktur. Varsa lütfen uyarın. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 05:37, 11 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yazılımlara ait görüntülerin de genellikle telif hakkı saklıdır. Ama bunlar adil kullanım çerçevesinde vikide kullanılabilir. Vikipedi:Resim telif etiketleri/Adil kullanım sayfasında görebileceğiniz gibi, bu gibi resimlerde kullanılması amaçlanmış {{Ekran Görüntüsü-Yazılım}} ve benzeri telif etiketleri mevcuttur. Böyle görüntülerin yalnızca ilgili yazılımla ilgili maddede, bilgi verme amaçlı kullanılması tercih edilir. Siz çektiğinizde resim sizin eseriniz olmuyor. (Örneğin ünlü bir ressamın tablosunun da fotoğrafları çekilebilir; ancak, bu durumda da telif hakkı yine ressama ait olacaktır.) Bu durumda kaynak olarak kendinizi ("ben çektim" ya da "kendi çekimim" gibi bir ifadeyle) göstererek ve belirttiğim sayfadaki lisanslardan uygun olanını seçerek resmi vikiye yükleyebilir ve ilgili maddede kullanabilirsiniz. (Not: İnternet portalına uğramış mıydınız? İlginizi çekebilir.) --Yabancımsj 08:52, 11 Temmuz 2008 (UTC)


  • Merhaba Mustafa kardeş.. Değişiklik yaptığın zaman özet kısmına herhangi bir yazı eklemek zorunda değilsin, ancak eklersen daha iyi olur; diğer kullanıcılara zaman kazandırmış olursun. Ben hep ekliyordum ama artık yetiştiremiyorum. Bana karşılıklı saygı sınırları içinde istediğin gibi seslenebilirsin. Evet senden epey bir büyüktür yaşım. Ancak bu gözünü korkutmasın; çünkü
Bu kullanıcının içinde bir çocuk var, kendisi büyüse bile o çocuk hiç büyümeyecek.

Levent Abi ileti 20:19, 11 Temmuz 2008 (UTC)

  • İyi geceler;
  • Cinsellik de insan yaşamının bir parçası olduğuna göre insanların, özellikle gençliğin, bu konuda doğru bilgilenmesi gerekmektedir. Bunu da ancak ansiklopedi gibi yayın organları sağlayabilir. Evet sorunun yanıtı biraz da sorunun içinde: Burada cinsel bilgileri bilgilendirme temelinde ve ansiklopedik içerikte verdiğimiz sürece bir sorun yok. Ancak iş tahrik boyutuna girer, amaçtan sapılırsa, Vikipedi de suç kapsamına alınır. Bu nedenle bu tür maddeler iyi denetlenmeli. İş biraz da biz gönüllü kullanıcılara düşüyor. Zor ama bilgiyi paylaşmak adına değer. Kolay gelsin.. Levent Abi ileti 22:06, 16 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bir an için girip çıktığım Viki sayfam açık kaldığından yanıtım gecikiyor; kusura bakma. Herhangi birinin senin e-posta adresini görmesi mümkün değil. Buna hizmetliler de dahil. Ancak sen onlara yanıtı e-posta adresinden verirsen görebilirler. O konuda için rahat olsun. İyi akşamlar. Levent Abi ileti 18:15, 29 Temmuz 2008 (UTC)
  • İyi geceler Mustafa; (adının öyle olduğunu sanıyorum), Vikipedi'de herşeyde olduğu gibi çeviri konusu da gönüllü arkadaşların işidir. Bu konuda bu sayfadan yararlanabilirsin. Artık yanıtlarımın geç gelmesine alışmışsındır sanıyorum. Daha fazla katkıda bulunmak istemen beni sevindirdi. Başka yardımcı olabileceğimiz herhangi bir sorunun olursa sakın çekinme. İyi çalışmalar,, sevgiler. Levent Abi ileti 21:47, 8 Ağustos 2008 (UTC)
  • Merhaba arkadaşım, Levent Abi'den aldığım bir mesajda yardıma ihtiyacın olduğun belirtilmiş ve seninle irtibat kurmam istenmiştir. Konuyu bana lanse edersen hangi konuda yardımcı olup olamayacağımı bizzat görüşebiliriz. uzun zamandır çeviri işleriyle uğraştığımdan ötürü mevzunun bununla ilgili olduğunu düşünmekteyim. Dönersen yardımcı olmaya çalışırım. Kullanıcı:Emraa 11:40, 9 Ağustos 2008 (UTC)

  • Merhaba MSTF BKCK; Önce Emraa arkadaşın seninle irtibat kurmasına çok sevindim. Aslında ben imza sayfamı değiştirdim ve onun geçmiş igörünmüyor, eskisinin nasıl olduğunu unuttum. .Şimdi şunu dene:
  • Üstten, tercihlerimi tıkla, orada İmzalarda gözükmesini istediğiniz isim kısmına şu gri kısımdakileri kopyala ve yapıştır.:
[[Kullanıcı:MSTF BKCK|<font color="#800000" face="Comic Sans MS">MSTF BKCK</font>]] [[Kullanıcı mesaj:MSTF BKCK|<font color="blue"><sup>ileti</sup></font>]]

Sonra da Ham imza (İmzanız yukarıda belirttiğiniz gibi görünür. Sayfanıza otomatik bağlantı yaratılmaz.) yazılı yerdeki kutucuun dolu olmasını sağla, kaydet. bakalım olacak mı? Levent Abi ileti 14:04, 9 Ağustos 2008 (UTC)


  • Ama sen zaten imza atmayı unutuyorsun :) bak aşağıya açıklamasını ekliyorum:


Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 11.sine yani şu işarete tıklamanız yeterli. --Levent Abi ileti 14:06, 9 Ağustos 2008 (UTC)
  • Öncelikle geç ulaştığım için kusura bakma, senin imzan veya vs.den kaynaklanmıyor, biraz benim zaman sıkıntımdan ileri gelen bir gecikmeydi. Benden isteğine gelince; şu sıralardaki mevcut yoğunluğumu göz önünde bulundurunca, bu uzunlukta bir maddeyi kısa süre içinde çevirmem benim açımdan pek mümkün görünmüyor ki bunu üzülerek bildirmek isterim. Ama ileriki zamanlarda vakit ayırmaya çalışırım. Bundan sonra da herhangi bir konuda elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. tekrar kolaylıklar dilerim çalışmalarında.Emraa 00:15, 10 Ağustos 2008 (UTC)

Deniz Seki - Yakamoz ;[kaynağı değiştir]

Merhabalar ; Öncelikle Levent abi buralarda mı bakmadım ama sorunuza hızlı cevap almak isterseniz , son değişikliklerde henüz aktif olduğunu gördüğünüz bir hizmetliye/kullanıcıya danışmanız memnuniyet seviyenizi yukarıda tutacaktır.

İlgili konuda kaynak tutmayı düşündüğünüz sitenin altında veya ilgili sekmesinde telif haklarından bahsediliyordur. Bizler(vikipedia) ne yazık ki her telifi kullanamıyoruz fakat bahsi edilen konu dahilinde genel geçer bilgileri wikipedide kullanabilirsiniz (1754 te doğdu , 6757 de öldü). Objektif bilgiler kimseye ait değildir. Telif genellikle bir bilgi öbeğinin içerdiği öznel tutumda başlar bu konunun niteliğine göre değişir ( Ayrıntılar için). Eğer açmakta / değiştirmekte olduğunuz madde genel geçer maddeler içerecekse alıntıladığınız üslubu değiştirerek (Ansiklopedikleştirdiğinizde genellikle öznellikten uzaklaşır zaten) vikipediye ekleyebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, Cesur olun !! Nikbinlik ! Eu EPISTVLA 19:28, 13 Ağustos 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Sevgili Euthygenes sana benim verebileceğim cevabın aynısını vrmiş. Umarım yeterli olmuştur? Bu arada, buradan senin aracılığınla kendisini bolca kınıyorum. Nedeni de; o engin bilgileri ve deneyiminden bizi uzun süre mahrum bırakmasıdır. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 21:01, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Şeffaf maddesini açtınız, anlam ayrım gerekiyor başka madde(ler) de olduğunu gördüm. Çalışmaya Şeffaf (albüm) maddesi üzerinden devam edebilirsiniz, anlam ayrımı oluşturuyorum. Kolay gelsin. --temaileti 20:58, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Rica ederim, siz unutmadınız hiç bir şey. Yeni açtığınız müzikle ilgili maddeleri müzik portalına ekleyebilirseniz güzel olur. Tekrar kolay gelsin ).--temaileti 21:09, 13 Ağustos 2008 (UTC)


  • Hata mı? Sen zamanında benim yaptığım hataları bir görsen; bunları "o mu yaptı" diye şaşırırsın.. Hatta bugün bile (uykusuzluk nedeniyle) hata yaptım. Bir şeyleri yanlış yapmak özellikle burada hiç sorun değil. Yeter ki iyiniyet olsun. Herşey, her hata düzeltilir. Bu, senin katkı yapmanın önüne geçmemeli, çünkü: cesur olmalısın. Lütfen bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. Levent Abi ileti 21:27, 13 Ağustos 2008 (UTC)
    Cesur olmalısın :)

Şarkı sözleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Açtığınız müzik maddeleri için teşekkürler. Yalnız, şarkı sözleri çoğunlukla yazarın yaşam süresi + 70 yıl boyunca telif hakkı kapsamında olduğundan, maddelerde kullanılamaz. Ayrıntılı bilgi için Vikipedi:Şarkı sözleri ve şiirler sayfasını inceleyebilirsiniz. Kolay gelsin. --Yabancımsj 21:48, 13 Ağustos 2008 (UTC)

  • Yok, "hata" dememişsin; yanlış yaparsam ya da kuralları bilmeden aşarsam demişsin. İlgi alanına giren konularda çalışmakla en doğrusunu yapıyorsun. Ben de öyleyim, baksana; katkılarımın büyük ağırlığı önce tiyatro sonra sinema maddelerinde. :) Levent Abi ileti 23:00, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Taslak kriterlerini karşılamayan madde girmeyiniz[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız; taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için en az üç-beş cümleden oluşan ve maddenin ele aldığı konuyu nitelikli bir biçimde tanımlayan bir bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Eldarion 14:14, 14 Ağustos 2008 (UTC)

Eklemiş olduğunuz son birkaç madde içeriklerinde tek cümle ve şarkı adları olduğu için silindi.Gerekli bilgiyi yukarıdaki bağlantıdan alabilirsiniz.İyi çalışmalar.--Eldarion 14:22, 14 Ağustos 2008 (UTC)
Bakınız her gün yüzlerce madde siliniyor.Her madde için haber verebilmek gibi bir lüksümüz ve vaktimiz yok maalesef.Gerekli kriterleri sağladıktan yani madde de yeterli uzunlukta bilgi verdikten sonra tekrar açabilirsiniz.--Eldarion 14:26, 14 Ağustos 2008 (UTC)
Madde yazmaya başlamadan önce beş temel taş sayfasını okumanızı tavsiye ederim.Böylece kurallar hakkında bilgi sahibi olmuş olursunuz.Silinen maddeler geri getirilebilir üzülmenize gerek yok.Geliştirmeyi düşündüğünüz zaman haber vermeniz yeterli.Kolay gelsin.--Eldarion 14:28, 14 Ağustos 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Mustafa kardeşim, bana yazdığın mesaja cevap alamayışının nedeni, sanırım 6-7 saattir bilgisayarı açmamış olduğum için. Diğerlerini bilemiyorum. Yoksa binde bir bile değildir bana gelen mesajları yanıtsız bıraktığım.. Gelelim sorularına; MSN Messenger maddesine baktığımda herhangi bir yönlendirme olmadığını gördüm. Herhangi bir yanlışlık vardıysa bile düzeltilmiş. Çok ayrıntılı incelemedim ama, yine bir bak istersen. Bir sorunla karşılaşırsan bana ya da bu konuyla ilgilenebileceğini düşündüğün herhangi bir kullanıcıya iletebilirsin. Daha önceki mesajında bahsettiğin madde sayısı konusuna gelince; İngilizce Vikipedi'nin çıkış tarihi (yanılmıyorsam) 2001, Türkçe'nin 2005 ama çok çok zayıf bir çıkış. Sonra oradaki aktif kullanıcı sayısı ile bizdeki aktif kullanıcı sayısını karşılaştırırsak, yine arada dağ gibi büyük bir fark ortaya çıkacağına eminim. Eh, bir de buna "toplumdaki bilinç", internet kullanma yaygınlığı, ülkelerdeki bilgisayar sayısı, İng. Viki'ye dünyanın her ülkesinden katkıda bulunulması vb. etkenleri eklersen sanırım aradaki farkın nedenleri ortaya çıkar. Ayrıca bizim biliyorsun, taslak kriterlerini karşılama gibi önemli bir ölçeğimiz var; onlarda da vardır eminim ama, o kadar çok kullanıcının girip çıktığı bir yerde bu sistemin sağlıklı işlemesi pek beklenemez. Dolayısıyla bizde taslak kriterlerini karşılamadığı gerekçesiyle hergün bir sürü madde temizlenirken, onlarda bu gerekçeyle temizlenmeyi bekleyen birçok madde var. Zaten bizim istediğimiz; örnek veriyorum: bunun gibi zayıf, yeterli ve gerekli bilgiden uzak, gireni, "bana bula bula sunacağınız tüm bilgi bu muydu?" dedirtecek başlıklardan oluşan milyonlarca madde değil, belki sayısı daha az ama hiç olmazsa bunun gibi maddelerdir. Umarım açıklamalarım yeterli olmuştur. Geç yanıtım için tekrar özür dilerim. Senden de kendimiz gibi güzel, gerekli, önemli maddeler eklemeni, olmazsa, en azından buna benzer katkılarla (Viki'de yapılacak çok iş var, yeter ki sen iste) o bahsettiğin 40 fırın ekmek sayısını azaltmamıza yardımını bekliyoruz. Sevgiyle kal. Levent Abi ileti 21:48, 15 Ağustos 2008 (UTC)
Madde burada geri getirildi.Kolay gelsin.--Eldarion 06:41, 16 Ağustos 2008 (UTC)
Elinize sağlık.İyi çalışmalar.--Eldarion 09:15, 16 Ağustos 2008 (UTC)
  • Maddeler geri geldi.Atladığım madde varsa bildirebilirsiniz.Kolay gelsin.--Eldarion 09:30, 16 Ağustos 2008 (UTC)
Halloldu.Kolay gelsin.--Eldarion 09:59, 16 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba Mustafa, ilk olarak kandilinizi kutlarım. Oluşturduğunuz maddeleri takdir ile izliyorum. gerçekten çok çalışıyorsunuz ama oluşturduğunuz maddelere kategori eklerseniz daha iyi olur. Maddlerin Vikipedide dizinlenmesi açısından çok iyi olur. İyi çalışmalar ve kolay gelsin.--Muratsahinileti 20:19, 16 Ağustos 2008 (UTC)

Kısa içerik[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yürü Anca Gidersin (albüm) maddesi açıldığı haliyle, kısa içerik gerekçesiyle silinebilir. Maddeyi taslak kriterlerine uygun hale getirip kategori ekleyebilirseniz iyi olur. Kolay gelsin. --Yabancımsj 21:11, 16 Ağustos 2008 (UTC)

  • Teşekkür ederim, ben de sizin kandilinizi kutlarım. Yalnız kısa maddeler açısından şöyle bir sorun mevcut: Maddelerin bu haliyle açılması doğru değil. Madde taslak kriterlerini taşımıyorsa, en iyisi yazdığınız kadarını bilgisayarınıza kaydedip, açılabilecek hale gelince açmaktır. Şu halde ben silmem ama, yarın belirttiğiniz saate kadar başka bir hizmetli silebilir. Bu da yanlış bir uygulama olmaz, kurallar açık. Dilerseniz maddeye {{çalışma var}} şablonu koyun. En azından devam edeceğiniz anlaşılmış olur. Ama bundan sonrası için tavsiyem, üzerince çalışacak da olsanız, taslak kriterlerini sağlamayan madde açmamanız. Nasıl olsa açılacak maddeler açısından acele etmeye gerek yok. Teşekkürler. --Yabancımsj 21:21, 16 Ağustos 2008 (UTC)
  • Siz bilirsiniz. Silinirse geri getirtmenize de gerek yok. Maddeyi yeterli içerikle tekrar açabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 21:30, 16 Ağustos 2008 (UTC)
  • Maddeyi geliştirdiğiniz ve açtığınız yeni maddeler için teşekkürler. Rica etsem açtığınız maddeleri müzik portalının yeni maddeler kısmına da ekleyebilir misiniz? Fazla ilgileneni olmayan portalda hiç değilse ilgilenenler açısından takip kolaylığı sağlayacaktır. Kolay gelsin. --Yabancımsj 09:57, 17 Ağustos 2008 (UTC)
  • Cahillik ne demek, aslında ben iyi açıklayamamışım. Demek istediğim, yeni maddelerin adlarını Portal:Müzik/Yeni maddeler sayfasına, son maddenin ardına, araya virgül koyarak yazabileceğinizdi. Ayrıca eklediğiniz aya ait sayıyı da eklediğiniz madde kadar artırırsanız, her ay kaç madde eklendiği görülebilir. Aklınıza yatmayan bir yer varsa lütfen tekrar sormaktan çekinmeyin. --Yabancımsj 10:14, 17 Ağustos 2008 (UTC)
  • Vikipediye uygun şekilde yazılmış her bilgi okuyanlara yararlı olur. Sizin açtığınız maddeler için de bu geçerli. Yardıma her zaman hazırım. Yalnız katkılarınızın devamının gelip gelmeyeceğinden emin olmamanızı neye yormalıyım, bilemedim. İlginiz mi azaldı ya da herhangi bir sorun mu oldu acaba? Kurallara dikkat ederek özenle katkıda bulunan kullanıcıların burada bulunmaya devam etmesini isterim. Sizin de her kullanıcı gibi zamanla kendinizi geliştireceğinizden eminim. Ayrıca zamanla buraya katkıda bulunulacak pek çok farklı yolu keşfedeceğinizden de eminim. Bir sorun varsa ve elimden gelirse çözümüne katkıda bulunmak isterim. Katkılarınızın devamı dileğiyle. --Yabancımsj 17:03, 17 Ağustos 2008 (UTC)
  • Bunun boş iş olup olmadığını takdir etmek elbette ki size kalmış. Ama belki şunları bilmek istersiniz, burada katkıda bulunanlar arasında profesör olan da var, doktor olan da, öğrenci olan da. Burayı benim gözümde değerli kılan şeyler, örneğin tüm bu insanların yan yana eşit şekilde katkıda bulunabileceği bir yer olması, yazdıkça, düzenledikçe, tartıştıkça, vikiyi okuyanlara da bir şekilde katkıda bulunabiliyor olmamız, vb. Ancak şunu da gözden kaçırmamak gerek, buraya katkıda bulundukça illâ ki kendimizi de geliştiriyoruz. O yüzden buraya katkıda bulunma meselesini çok büyütmüyorum. Sonuçta zamanla bana da ne kadar katkısı olduğunu görüp sevindim. Ufak ufak çeviri yapmaktan, resim lisansları araştırmaktan, hakkında önceden kendim de bilgi sahibi olmadığım konularda kaynak tarayıp madde açmaktan bu kadar keyif alıp, bu kadar da çok şey öğreneceğimi tahmin etmezdim. Bırakmayın, bakın burası ne güzel demek için anlatmıyorum bunları. Samimi iç dökmenize karşılık samimi hislerimi yazmak istedim, o kadar. Dilerseniz karar vermeden önce sayfalarda (yalnızca maddelerde değil) biraz dolaşıp buraya dışarıdan bir gözle bakın. O zaman sizin için doğru kararı vereceğinizden eminim. İyi dileklerimle. --Yabancımsj 17:44, 17 Ağustos 2008 (UTC)
  • Çok sevindim yazdıklarınıza. Ekleyecek bir şeyim yok aslında, çok güzel anlatmışsınız bakışınızı. Devam etme kararınıza da ayrıca sevindim. Zamanla; yani burada yazdıkça, kırık dökük maddeleri derleyip toparladıkça, vandallarla uğraştıkça, beş temel taşı kavrayıp pekiştirdikçe, iyi ki devam etmişim diyeceğinizi umuyorum. Herhalde vikiye yapacağınız katkılar size de iyi gelecektir. Bu süreçte ihtiyacınız olduğunda, ben dahil pek çok viki kullanıcısının yardıma hazır olduğunu da lütfen unutmayın. (Bu arada ilginizi çekerse, diğer dillerdeki vikilerden çeviri de yapabilirsiniz. Hoşunuza gideceğini sanıyorum.) Kolay gelsin! --Yabancımsj 19:45, 17 Ağustos 2008 (UTC)
  • Bu arada Levent Abi'ye yazdığınız mesaja göz misafiri oldum. O buralarda yokken hemen yanıt vereyim :) Önceden yüklediğiniz bir resmin bilgilerini değiştirmek için resmin sayfasına gidip, sayfanın üst kısmındaki "değiştir"e tıklayın ve bilgiyi girin. Albüm kapaklarının lisansı hakkındaysa herhangi bir bilgi bulmanız gerekmiyor. Bunların zaten telif hakkı saklıdır. Bunlar vikiye, ABD hukukuna dayanan bir kavram olan adil kullanım kuralları çerçevesinde yüklenebilir. Uygun lisanssa {{Kapak-Albüm}}'dür. Bu lisansı seçip, kaynağı da url cinsinden yazarsanız resmi doğru şekilde yüklemiş olursunuz. Yalnız unutmayın, albüm kapak resimleri o albümün maddesi dışındaki maddelerde pek kullanılmamalıdır. --Yabancımsj 19:59, 17 Ağustos 2008 (UTC)
  • Merhaba; Resim de aynı madde gibidir, direkt olarak resmin üstüne tıklayıp, açılan sayfadaki "değiştir" sekmesini tıkladıktan sonra gerekli bilgi değişikliğini yapabilirsin. Albüm resmini kullanman mümkün; {{Kapak-Albüm}} şablonuyla. Ama yine de kaynak olarak aldığın web sitesinin linkini (url) bilgilere eklemen gerkeiyor. NOT: Yabancı'yla yazışmanıza şahit oldum; Olur mu hiç "boş iş"? Dünyanın en ciddi, en kutsal işlerinden biri bu. Kutsal çünkü; bilgiye muhtaç insanlara bilgi sunuyoruz. Ciddi çünkü; Britannica gibi ansiklopedilerde bizim yaptığımızı yapanlar masabaşında sekreterleriyle kahvelerini yudumlayıp binlerce dolar maaş alıyor. Ansiklopedi yazmak kolay mı :) Ama sana kolay gelsin iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 20:08, 17 Ağustos 2008 (UTC)
  • Bir şeyi atlıyoruz galiba ama ben de bulamadım. (Her şey normal gibi.) Bir kullanıcıya daha sorun isterseniz. Olmazsa ben yarın tekrar bakarım. --Yabancımsj 21:29, 17 Ağustos 2008 (UTC)
  • Bu arada yazıda resme bağlantı verirken köşeli parantezin içine önce : koymayı unutmayın. Yoksa sayfada resme bağlantı değil, doğrudan resim çıkar. Yani şöyle yazmalısınız: [[:Resim:Haberi_Olsun.jpg]] Böylece sayfada şu bağlantı görünür: Resim:Haberi_Olsun.jpg --Yabancımsj 21:39, 17 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yine de bir tuhaflık var. Çünkü o kod başka sayfalarda çalışıyor. --Yabancımsj 22:02, 17 Ağustos 2008 (UTC)
  • Atasözüne ancak kaynak gösterebilirseniz inanırım, malum vikide kaynaksız bilgiye yer yok. Size de iyi geceler, yarın tekrar bakalım. --Yabancımsj 22:20, 17 Ağustos 2008 (UTC)

Thumb meselesi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Sorunu Euthygenes'e danıştım. Yanıtını şuradan okuyabilirsiniz. Kısacası kodda bir sorun yok, tekrar ekleyebilirsiniz. --Yabancımsj 22:42, 17 Ağustos 2008 (UTC)

Diğer kısa maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ne yazık ki böyle maddeleri geliştirmeye ya da maddelere sil etiketi koymaya her zaman yetişilmiyor. Viki böyle maddelerle dolu. Dilerseniz geçen yıl açılmış bu maddeye 2-3 cümle daha ekleyerek (maddeyi taslak haline getirerek) silinmemesini sağlayın. Uğraşamam derseniz de ya bana söyleyin ya da {{sil|kısa içerik}} şeklinde bir sil etiketi koyun, birimiz sileriz. (Bu dediklerim, bu durumda bulacağınız diğer maddeler için de geçerli elbette.) Şimdilik maddeye bir şans tanımak için kararı size bırakıyorum. Ama aslında doğrudan silinebilir de. Yanıtınıza göre bakalım. --Yabancımsj 20:41, 18 Ağustos 2008 (UTC)

  • Ben de silmek istemedim ve biraz bilgi ekleyerek taslak haline getirmeye çalıştım. Gerçekten internette de pek bilgi yokmuş o albümle ilgili. --Yabancımsj 10:34, 19 Ağustos 2008 (UTC)
  • Bulursanız iyi olur tabii. En azından maddeye bir katkı olur. Teşekkürler. --Yabancımsj 10:53, 19 Ağustos 2008 (UTC)

Öyle anlaşıldıysam pardon :) Bir yandan çok karışık olan madde geçmişi birleştirme işini halletmeye çalışıyordum mesajınız geldiğinde. Sonra imzanıza tıklayıp alakasız bir sayfaya gidince öyle yazmışım elimde olmadan :) Aslında kendime kızıyordum yine niye olmadı bu iş diye. Siz aldırmayın bana :) Arşivleme için bu sayfanın üst kısmındaki adını değiştir sekmesine tıklayıp "Kullanıcı mesaj:MSTF BKCK/Arşiv 1" gibi bir isim verebilirsiniz. Daha sonra bu sayfaya yönlendirilmiş gibi gözüken Kullanıcı mesaj:MSTF BKCK sayfasını yeniden açabilirsiniz. Karışık gelirse ilk seferlik ben de yapabilirim. Siz adımları takip edersiniz. Nasıl yapalım? --Yabancımsj 21:54, 19 Ağustos 2008 (UTC)