Kullanıcı mesaj:Mskyrider/Temmuz 2010-Aralık 2011

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selam Mskyrider. Gerekli işlemleri yaptığın için teşekkür ederim. Oldukça haklısın, botum maalesef hata yapıyor. Şunu söylemeliyim: Bugüne kadar hataları oldu, ama kişi isimlerinde değişiklik hiç yapmıyordu. "Eşref Saati" maddesinde kişi ismini değiştirmiş. Şimdi diğer hataları telafi etmeye başlayacağım. Botlar hakkında deneyimli kullanıcılardan yardım isteyeceğim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:02, 7 Kasım 2010 (UTC)

Hatırlattığın için teşekkür ederim, en kısa zamanda başlayacağım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:49, 14 Kasım 2010 (UTC)

Wikimania 2012 davetiyesi.[kaynağı değiştir]

Emperyanileti 13:43, 15 Kasım 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:İvme.PNG adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 23:04, 17 Kasım 2010 (UTC)


Selam Mskyrider. Wall-e Bot'un değişikliklerini geri alması için botu olan başka bir Vikidost'tan rica ettim. Cevap bekliyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 09:37, 19 Şubat 2011 (UTC)

Selam Mskyrider, çok uzun süren Wall-e problemi çözüldü denilebilir. Bir süre önce IRC ortamında konuştuğum Kullanıcı:Khutuck de Wall-e'nin hatalarının yok denecek kadar az kaldığını söyledi. Kullanıcı:Kumul'un botu da bir çalışma yapmıştı, zaten Wall-e'nin binlerce hatası yoktu, en fazla 100 maddede hata yapmıştı ve büyük kısmı düzeltilmiş. Bu aralar fırsat buldukça inceliyorum. Yakın zamanda sana bilgilendirme yapacağım. Wall-e Bot'un tekrar göreve başlamasını istemiyorum, tüm hatalarının silindiği rapor edilince botun kullanıcı sayfasını sileceğim ve süresiz engeli de kaldırmanını isteyeceğim. Statünün de geri alınmasını için gerekli olan işlemleri başlatacağım. Teşekkürler, iyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:29, 29 Mayıs 2011 (UTC)

Turkish Airlines Flight 981[kaynağı değiştir]

About Turkish Airlines Flight 981 (Türk Hava Yolları'nın 981 sefer sayılı uçuşu), I have the French version of the final report linked. Should I link the English version too? The French version should be linked no matter what since it is the version of record (if there is a difference between the French and English, the French wins) - BUT I would imagine more Turkish Wikipedia readers understand English, so they would benefit from seeing the English report

To my knowledge there is no Turkish version available. I could check to see if Turkish authorities have a translated copy... WhisperToMe 01:07, 11 Haziran 2011 (UTC)

Bot flag request for PixelBot[kaynağı değiştir]

Hi, please take a look here for one week old bot flag request. Thank you :) --Pixelfire 16:28, 26 Temmuz 2011 (UTC)

Tartışmaya Katılın![kaynağı değiştir]

Bu sayfadaki Kukla politikasını okuduktan sonra;
  • politikada anlamadığınız bölümler için lütfen bana başvurunuz.
  • politikayı kavradığınız takdirde topluluğumuz için önem teşkil eden Kukla tartışmasına lütfen katılınız.
  • Politikaların değişebilmesi Vikipedi'nin özgürlüğünün bir kanıtıdır. Sizde bize destek olun ve politikamızı geliştirmemize yardımcı olun!
  • Kukla politikasının getirmiş olduğu cezalardan dolayı Vikipedistler, Vikipedi'ye bir daha katkı yapamamaktadırlar. Lütfen tartışmaya katılın ve yorumunuzu belirtin. Teşekkürler.

--Gktr 20:48, 7 Ağustos 2011 (UTC)

Kullanici isim degisikligi[kaynağı değiştir]

Beklemekte olan isteginin yerine getirlmesini hatirlatmak istiyorum. :) -- Cat chi? 17:34, 31 Ağustos 2011 (UTC)

Reality 13:12, 17 Eylül 2011 (UTC)

Reality 13:12, 17 Eylül 2011 (UTC)

kullanıcı adı değiştirme/ el koyma[kaynağı değiştir]

kullanıcı adı değiştirme/ el koyma sayfasına başvuru yaptım ancak kimse görmedi galiba.Bi bakarmısınız?Chai chen 13:50, 18 Eylül 2011 (UTC)

kullanıcı adı değiştirme/el koyma sayfasında benden sonra müracat edenleri kabul etmişsiniz.Eğer benim başvurumu kabul atmeyecekseniz kabul edilmediğinin nedenini açıklayabilirmisiniz.

Hizmetlilik geri alınması - politika açığı tartışması[kaynağı değiştir]

Merhaba, VP:H tartışma sayfasında fikir birliğine varılmış "Hizmetlilik geri alınması - politika açığı" başlıklı öneriyi bir bürokrat olarak fikir birliğini onaylayarak politikaya geçirebilir misiniz? Sevgiler. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 20:10, 3 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba, söz ettiğiniz konuda fikirbirliği oluştuğunu düşünmüyorum. İnfoCan'ın yukarıdaki görüşlerine katıldığım için tekrarlamayacağım. Kolay gelsin. -Mskyrider ileti 17:45, 4 Ekim 2011 (UTC)
Fikir birliği olduğunu düşünmüyorum demişsiniz. Bahsedilen politika önerisine dair herhangi bir gerekçelendirilmiş geçerli bir karşı görüşü örnek verebilir misiniz, lütfen? Öte yandan İnfocan'ın bahsettiği üzere katılım az sebebi pek geçerli değil. 10 gün içerisinde 2 kişilik katılımla yürürlüğe giren önemli politikalarımız var. Ve bu politika önerisi ilk ortaya çıktığından beri bahsedilen sayfaya 24 kişilik bir katılım olmuş. Tartışmalara aktif katılan kullanıcıların çoğunun bu politikayı görmediği söylenemez. Zaten sizin de bildiğiniz gibi tüm katılımcılar tartışmalara katılmayı seven kişiler olmazlar. Sevgiler. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 18:52, 4 Ekim 2011 (UTC)
Fikir birliği oluştuğunu hâlâ düşünmüyorum. Öneri hakkında görüş bildirenlerin sayısına baktığınızda bunu gayet net bir biçimde görebilirsiniz. 10 gün içinde 2 kişilik katılımla yürürlüğe giren politikalar var demişsiniz, bu politika değişikliği için yapılan tartışmalar hâlâ devam ediyor, hakem kurulundan söz eden ayrı bir tartışma var. Tartışmalara aktif katılan kullanıcıların bu politikayı görüp, benimsedikleri için de herhangi bir yorum yapmadıkları kanısına göre hareket edilemez. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 14:46, 5 Ekim 2011 (UTC)
Tekrar sorayım konu hakkında herhangi gerekçelendirilmiş geçerli bir karşı görüşü örnek verebilir misiniz? Öte yandan yine söylediğim gibi her kullanıcı her tartışmaya katılmak istemiyor. Adamların yakasından tutup zorla tartışmaya götüremeyiz. Gerekli yerlerde duyurular yapıldı. Öte yandan 10 gün içinde 2 kişilik katılımla yürürlüğe giren politika halen olduğu gibi duruyor. Kimse bu politikayı az zamanda az kişi sayısıyla alındı diye geri almadı. Öneriyi politikaya geçiren de bir bürokratımızdır. Ben zaten politikayı görenler benimsedikleri için yorum yapmadılar demedim. Sadece dediğim herkes her tartışmaya girmiyor. Meta sitesinde yazdığı üzere meta:Exopedianism felsefesini benimseyen Vikipedistler de var. Yani burada katılım az bir gerekçe olamaz ki katılım Türkçe Vikipedi standartlarına göre az da değildir. Öte yandan aynı şekilde düşünülerek (katılımcı az, bürokratlar ve hizmetliler fikir belirtmemiş vb.) yıllarca sürünen tartışmalar mevcut, sizce bu politika için kaç ay veya sene daha beklenmeli? Ne değişince politika önerisi politikaya geçirilebilir? Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 18:21, 5 Ekim 2011 (UTC)
Bir de son bir not olarak, hakemler kurulu tartışması ayrı bir şey. Bu politika önerisine karşı bir şey değil. Aksine bu politika önerisi işleyişe geçtiğinde, daha sonra "Hakemler kurulu ile hizmetlilik yetkisi alınabilir" gibi 4. bir ekleme rahatlıkla yapılabilir. Tabi eğer hakemler kurulu kurulması onaylanırsa ve kurulursa, öte yandan kurulma aşamasının ne kadar süreceği de bir belirsizlik. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 18:21, 5 Ekim 2011 (UTC)
  • Görüşlerinizde sabitsiniz, herhangi bir cevap vermeyeceksiniz sanırım. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 20:40, 19 Ekim 2011 (UTC)

Hi! Thanks for granting the flag and I really appreciate you coming all the way to my home wiki to tell me! :-)) You guys rock! Regards, --Hedwig in Washington 17:19, 5 Ekim 2011 (UTC)

Hi Mskyrider,
Please, see this page. I've been waiting for three days.
Thank you very much! :). Dawid Deutschland 04:48, 7 Ekim 2011 (UTC)

Turkic speaking wikipedians conference[kaynağı değiştir]

Salem,

Men Qazaq Wikipediasynyn atynan habarlasip turmin. Bizder Karasha ayinin ortasinda Tyrki tildes elderdin Wikipediashylarinin basyn kosatyn Kuryltai otkizudi oilagan edik. Ar elden kelgen qonaqtar ozderinin qalai damyp zhatqandygyn habarlap, oi bolissek. Kuryltai Almaty qalasinda otedi. Ar elden 2 adamga grant beru maselesin sheship zhatyrmiz.

Eger ozderinizge qyzyq bolsa, habar berinizder!? Qurmetpen, --Ashina 05:16, 13 Ekim 2011 (UTC)

Hi,

I am writing on behalf of Kazakh Wikipedia. We were planning to conduct an event for the Turkic speaking Wikipedians in mid of November this year. The agenda will cover discussion on small language wikipedia development, experience from other countries and etc.

The meeting will be in Almaty, so we are starting the negotiotions regarding the travel grants for 2 person from each Wikipedia.

If you have any ideas to discuss, don't hesitate to contact me. I am kindly ask to share this information amoung other TR WP editors.

Please send an e-mail to info@wikibilim.kz --Ashina 05:16, 13 Ekim 2011 (UTC)

Selamlar. Yerel listeden silindi isimler ancak küresel listede gizleme yapamıyorum. --Eldarion 13:08, 17 Ekim 2011 (UTC)

Mskyrider merhaba, şikayet sayfası yönergesinde "Şikâyet ederken uygun bir dil kullanınız. Saldırı içeren, küçük düşürücü ifadelere yer veren ve küfür/hakaret içeren şikayetler Vikipedi'nin temel kuralı olan kişisel saldırılar yasaktır gerekçesiyle geçersiz sayılır." şeklinde bir madde var. Khutuck şikayetini karara bağlarken bu aklınızdan çıktı veya şikayetteki kişisel saldırıyı göremediniz sanırım. Engel doğru lakin engelin veriliş tarzı yanlış düşüyor. Güzel akşamlar. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 15:08, 23 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba Koc61, yapılan değişiklik aşikâr, şikayet metni yapılanı yok saymamızı gerektirmiyor. --Mskyrider ileti 17:16, 23 Ekim 2011 (UTC)
Valla ne tür bir uygulama olması gerektiğini bilemem. Lakin karar kısmına şikayetin kişisel saldırı içerdiği için geçersiz olduğu yazılabilir. IP, kişisel saldırı konusunda uyarılabilir. Daha sonra şikayet tekrarlanabilir. Ya da aşikarsa yine engeli bireysel olarak verirsiniz. Lakin Şikayet yönergesine uymalıyız ki şikayetler de kişisel saldırı yapılmaması konusundaki hassasiyetimiz göz önünde olsun. Naçizane fikirlerim. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 17:21, 23 Ekim 2011 (UTC)
  • Sayın (Mskyrider) ben yeni sayılan bir kullanıcıyım ama beni lütfen bağışlayınız. editör olmuş neredeyse 19.000 değişiklik yapmış birine 24 saat engelleme verilmesine ne olursa olsun karşıyım. Kaldı ki sayın (Khutuck‎) çok değerli bir vikipedist ve bizim gibi kullanıcılar ile anonimleri vikipediye ısındıran sevecen biridir. Bununla birlikte kim olduğu bile belli olmayan bir (IP) kullanıcısının sözleriyle (Khutuck‎) a engelleme verilmesi vikipedi kuralı bile olsa bu sevyedeki birine verilmemeli diye düşünmekteyim. ingiliz ve diğer vikipedilere bakarsanız türkçe vikipedideki katı kurallar özellikle belli bir seviyeye gelmiş kullanıcılar için uygulanmadığı gibi bizler insan olarak et ve kemikten yaratılmışız. Sizin de benim de onun da şunun da bazı his ve kutsalları olabilir ve bazan da bu hislerimizi olaylar karşısında koruyamayabiliriz. bu demek deyildir ki tarafsızlığımızı ihlal ettik anlamına da gelmez. Bu seviyedeki kullanıcılar bazen de tarafsızlığını oluşan olaylar karşısında koruyamayabilirler ama bunun karşılığı bir (IP) vandalının şikayetiyle ceza vermeyi gerektirmez diye düşünmekteyim. Benim şikayet konusundan bu saatlerde haberim oldu ve karar da verilmiş olduğu için şikayet bölümüne yorum yazamadığımdan buraya yazmayı uygun buldun ve bu kararınızın bir daha gözden geçirilmesini bir kullanıcı olarak talep ediyor Sagılarımı iletiyorum--Tacirci 19:05, 23 Ekim 2011 (UTC)

selam mskyrider, yukarda verdiğin cevapta "şikayet metni yapılanı yok saymamızı gerektirmiyor." demişsin. konuyu netleştirmek için bir not düşeyim istedim. ne denmiş şikayette: "Ancak ben pek de sevmediğiniz bir arkadaşınız olduğumdan dolayı onu bu seferlik affedebilirsiniz. Ancak lütfen bu politikaları ihlal eden diğer sıradan kullanıcılara da bu kadar ılımlı olun." burada kısaca "şimdi siz bu şikayeti dikkate almazsınız, uyarı, ceza filan da vermezsiniz" diye genel olarak serzenişte bulunuyor. sanırım ıp'inden kim olduğunun tahmin edileceğini varsaymış ve sevilmediğini de düşünüp sıradan kullanıcı/hizmetli ayrımı yapılmamasını istemiş. burada aslında politikalar gereği bir ksy olduğu söylenebilirdi. ancak bu ifade, o kadar çok tekrarlanıyor ve ksy olduğu söylendiğinde de "fikir bildirme" olarak değerlendiriliyor ki, sıradanlaştı. hele ki, şikayet sayfasında yazıldığı gibi "bazı kişilerin Khutuck'un arkadaşı olduğunu ve ona torpil geçtiğini kast ettiği" anlamının nasıl çıkartıldığını da anlamak hiç mümkün değil.

ayrıca ıp'in bu serzenişinde haklılık payı olduğu da hem şikayet sayfasındaki yorumlardan, hem de sana gelen ikinci mesajdan görülebilir. "bir ıp'in şikayetiyle onca katkıda bulunmuş bir kullanıcı nasıl engellenir" diyen arkadaşlara, vikipedide söyleyenin kim olduğunun değil söylenenin önemli olduğunu hatırlamalarını tavsiye edebiliriz sanırım. kolay gelsin. --ki bl 20:01, 23 Ekim 2011 (UTC)

Çok kullanıcılı tek hesap[kaynağı değiştir]

Selam Mskyrider. Bu duruma ne diyorsun? Birden fazla kullanıcının tek hesabı kullanması politikalara aykırı mı sence? Araqdım, bulamadım.

Not: 24 saat engeli hakettim, ama şikayetim süresince bana yapılan kişisel saldırıları haketmedim. --Khutuckmsj 11:53, 24 Ekim 2011 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Vikipedi_tart%C4%B1%C5%9Fma:S%C3%BCr%C3%BCm_kontrol%C3%BC&diff=10235307&oldid=10235176

Kullanıcı Adı Değiştirme Talebi[kaynağı değiştir]

Selam Ben Kullanıcı Adımı değiştirmek için talebde bulunmuştum 3 gündür kimse bakmamış ilgilenirseniz sevinirim :) Burdan Gökhan Akkızmesaj 10:53, 30 Ekim 2011 (UTC)

Hi. I made a request for bot flag, I hope you approve it. Thanks.--محمد الجداوي 22:10, 2 Kasım 2011 (UTC)

Cevdet Sunay[kaynağı değiştir]

Merhaba, Cevdet Sunay resmini (Dosya 1 - Çift kopya dosya) gerekçesiyle silmissiniz, diğer dosya da ortalıkta olmadığı için Cevdet Sunay, Türkiye cumhurbaşkanları listesi ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı maddeleri şu anda resimsiz bulunuyor. Geri getirmeniz mümkün müdür? İyi çalışmalar--Tacci2023 17:11, 3 Kasım 2011 (UTC)

Selam. Kaynakta birşey gözükmüyor dediğin gibi. Resim sanırım İngilizce Viki'den silinmiş, kaynaksız şablonu ekleyip yükleyene haber vermek gerekir bence. İyi çalışmalar. --Eldarion 14:21, 4 Kasım 2011 (UTC)

Cevdet Sunay[kaynağı değiştir]

Mskyrider ileti 08:53, 5 Kasım 2011 (UTC)

  • merhaba Khutuck, 2010 yılında bu dosyayı çift kopya olma nedeniyle silmişim, ancak herhalde commons'tan da silinmiş olacak geri getirmem istendi. Geri getirdikten sonra verdiğin kaynağa baktım ama ingilizce vikide de yok. ilgilenirsen sevinirim. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 08:56, 5 Kasım 2011 (UTC)
  • İlginç. Buradaki resmi taşımıştım zannedersem, o da şu sebepten silinmiş: "17:34, 18 July 2008 East718 (talk | contribs) deleted "File:PresidentCevdetSunay.jpg" ‎ (CSD I4: Image lacking sources or licensing information for more than seven days)"
  • Bizdekini de silelim, yenisini yükleyelim. --Khutuckmsj 13:24, 5 Kasım 2011 (UTC)

Bayram hediyesi[kaynağı değiştir]

Vandalizm Savaşçısı Yıldızı
Ellerinize, engelleme ve koruma günlüklerinize sağlık. İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 02:24, 7 Kasım 2011 (UTC)

devriye talebi[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider, YMD olmak istiyorum yapar mısın? --xrazymesaj 20:20, 7 Kasım 2011 (UTC)

Teşekkürler.. --xrazymesaj 20:40, 7 Kasım 2011 (UTC)

viki sapığı[kaynağı değiştir]

ne bu ya ??? Tüm Yahudilik ve İsrail ile ilgili maddeleri geçici korumaya alabilir misiniz? milesbrokemesaj gönder 20:36, 11 Kasım 2011 (UTC)

Tartışma sayfası bütünüyle siliniyor[kaynağı değiştir]

Lütfen Tartışma:Tortum sayfasına el atabilir misiniz. Kullanıcı:Yolcular tarafından tartışma sayfası 2 kez tamamen silinmiş ve yapılan her iki komple silme değişikliği de tarafımdam geri geri alınmıştır. --Kmoksy 22:37, 11 Kasım 2011 (UTC)

  • merhaba kibele, bir ara yazım yanlışlarımı düzeltmek için bakabilirsen sevinirim. kolay gelsin --Mskyrider ileti 18:10, 12 Kasım 2011 (UTC)
elbette bakarım mskyrider. eline sağlık.. --ki bl 10:48, 13 Kasım 2011 (UTC)

aslında tdk hem popülasyon, hem de populasyon diyor. sen bilirsin yine de, ben noktalısını tercih ettim. bir de "6 g - 8 g" ölçülerindeki boşlukları düzelttim biraz, sonra bıraktım. istersen devam ederiz. --ki bl 16:44, 13 Kasım 2011 (UTC)

devam edicem msky, kolay gelsin. --ki bl 16:54, 13 Kasım 2011 (UTC)

elimden gelen budur. sana gagalarında bir iki pusula getirdiler, bakarsan güzel olur. kolay gelsin. --ki bl 15:34, 15 Kasım 2011 (UTC)
) merak da ederim şu doğancılık işini, güzel oldu.. --ki bl 15:39, 15 Kasım 2011 (UTC)
sanırım küçük.. --ki bl 15:47, 15 Kasım 2011 (UTC)
teşekkür mahiyetinde..
--ki bl 12:12, 15 Kasım 2011 (UTC)

Selam Mskyrider. Koc61'in engellenmesi doğru, yalnız ilk engeli süresiz vermek bence fazla ağır olmuş. Kullanıcıya hatalarından ders alması için süreli bir engel vermemiz gerektiğini düşünüyorum, kullanıcı özellikle Vikipedi'ye zarar vermeyi hedeflemiyor. Engel politikasında da EP#2 ve EP#10 24'er saatlik engel öngörüyor. Kullanıcının engelini 48 saate çekmemiz gerekli, üstteki diğer şikayetini de karara bağlarsak toplam 1 hafta engel süresi vermeliyiz.--Khutuckmsj 16:39, 16 Kasım 2011 (UTC)

  • merhaba Khutuck, engeli süresiz vermemin sebebi kullanıcının deneyimli bir kullanıcı olması, engelleme politikalarından haberdar olması, bugüne kadar sürdürdüğü davranışı değiştirmemesi, şikayet sayfasının silinmesi için yazdığım maddelerinin hiçbirini özümsememiş olması nedenlerinden ötürü engellemeyi süresiz olarak verdim. ilk engel olarak ağır gibi duruyor ama projenin yararını gözeterek süresizin şu an için doğru olduğunu düşünüyorum. Kullanıcının hatalarından ders alacağını düşünmüyorum. Dediğim gibi amaç burada kullanıcıyı cezalandırmak değil, projenin sekteye uğramasını engellemek. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 16:49, 16 Kasım 2011 (UTC)
  • Tamam ama bu durumda tecrübeli kullanıcılara çok daha ağır cezalar vermemiz gibi bir durum ortaya çıkacak, uzun vadede zarar verme riski çok yüksek olacak. 300-400 katkısı olan ve topluluğun sabrını zorlayan bir kullanıcıya 24 veya 48 saat engel veriyoruz, kullanıcının deneyimli olması ve ne yaptığını bilmesi bu süreyi 1 hafta veya 1 aya çıkartabilir, ama süresiz bence fazla ağır. Süresiz engeli idam olarak görüyorum, idamı da topluma (viki topluluğuna) geri dönmesi olanaksız olan kullanıcılara vermeliyiz. Daha önce engel almamış, hatta hizmetli oylamaında topluluktan %68 destek almış bir kullanıcıyı geri kazanmak bence daha doğru olacaktır. Kullanıcının hatalarından ders alacağını umut ediyorum, engelin süresini 1 hafta veya 1 aya düşürmeni rica ediyorum. Kullanıcının gelecekte topluluğun sabrını zorlamaya ve Vikipedi'nin işleyişini bozmaya yönelik eylemi olursa süresiz engel veririz. --Khutuckmsj 17:00, 16 Kasım 2011 (UTC)
  • Benim hala umudum var :) İdam benzetmem yaşam hakkı vb. kısmı içermiyor kafamda, "bu adam ıslah edilemez, toplumun arasına asla girmemeli" kısmını düşünüyorum sadece. İleride başka bir davada başka bir kullanıcı için bu dava emsal gösterilip süresiz engel istendiğinde sorun yaşayacağız, trolleri beslemek için iyi bir argüman da sunuyoruz. Engelleme politikasındaki engel süreleriyle uyumsuz bir engel, ileride hizmetlilere keyfiyet suçlaması getirecektir. Vikipedi'nin genelinde yarar/zarar dengesine göre bence Koc61'i süreli engelleyip geri döndüğünde yapacağı katkıları takip etmek, "hizmetliler politikadan bağımsız keyfi engel veriyor" uçlamasıyla gelecek on trolle uğraşmaktan yeğdir. Kullanıcının engelini bir ay olarak değiştirelim, geri dönerse sonraki katkılarını sürekli takip edelim. Kullanıcının belki projeye yararı olmayabilir, ama EP'ye uyumluluğu tartışma yaratabilecek bir süresiz engelin Vikipedi'ye tek bir kullanıcıdan daha çok zarar vereceğini düşünüyorum. 1 ay engelden sonra kullanıcı değişmezse süresiz engelleme yaparız, kullanıcının değişebileceğini varsaymalıyız. Kullanıcıdan umudun olmadığını görüyorum, ama benim umudum var; hatalarını tekrarlamayacağından umutluyum. --Khutuckmsj 17:44, 16 Kasım 2011 (UTC)
  • Ben anlıyorum, ama troller anlamamazlıktan gelecek. Korkum ileride bu kararın trollere koz olması, Vikipedi'nin işleyişine Koc61'in verebileceği zarardan çok daha fazlasını vermesi. Politikalarda yazanlar harfi harfine uygulanmak zorunda değil, ama politikada "24 saat engelleme uygulanır" yazarken süresiz engel vermek aşırı yaklaşım, açıkçası "hizmetliler politikaları umursamadan engelliyorlar" diyeceklerle uğraşmayı da hiç mi hiç istemiyorum, adım gibi eminim ki 2-3 tanesi bir yerlerden çıkacak. Ben süresiz engelin yanlış, 1 aylık engelin doğru olacağını düşünüyorum; 1 ay sonra yine aynı yaklaşımı yaparsa 6 ay değil, süresiz engel veririz. Bence konuya taraf olmamış diğer hizmetlilerin bu konuda görüşünü alalım.--Khutuckmsj 18:03, 16 Kasım 2011 (UTC)
  • Merhaba. Koc61 hakkında vermiş olduğunuz süresiz engelleme kararının VP:EP'nin sınırlarını zorladığını ve ivedilikle düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha önce engel almamış olan bir kullanıcıyı Vikipedi'den uzaklaştırmak için çok somut kanıtlar gereklidir ve buradaki somutluk kesinlikle öznel değildir. Takdir yetkisinin bu denli geniş kullanılıyor olmasının da Vikipedi ruhuyla çeliştiğini ve daha önemlisi bir VP:İNOV ihlali olduğunu belirtmek istiyorum. Hizmetliler olarak keyfi hareket etme gibi bir lüksümüz olamaz. Kararınızı gözden geçirmeniz ve engel süresini değiştirmeniz dileğiyle. İyi vikiler. --Superyetkinileti 18:11, 16 Kasım 2011 (UTC)
  • Ben de, naçizane, verilen kararın süresinin doğru olmadığını düşünüyorum. Koc61'in Vikihaber'deki katkılarını gözlemleme fırsatım oldu ve orada oldukça olumlu ve projenin gelişmesine yönelik yeni fikirler öne süren bir tavır sergilediğini gözlemledim. Bakarsanız siz de görebilirsiniz, tebrik kartı önerisi, mil taşı yarışları çalışması vs. Neden burada da olmasın? Neden düzelmesin? Geçen gün şikayet sayfasının silinme tartışması için arşivleri karıştırırken şu olayı hatırladım (daha önceden de arşivleri karıştırırken görmüştüm de, tekrar gözümün önüme geldi). Benzeri bir durum diyebiliriz, kullanıcının süresiz engellenmesi istense de engellenmemiş. Ve bugün beş yıl sonra, arşivlerden görebildiğim kadarıyla o dönemdeki durumla karşılaştırdığımda, kullanıcının ilerleme kaydettiğini düşünüyorum. Neden Koc61 örneğinde de bu olmasın? Neden bir şans tanımayalım? Unutmayalım ki her Vikipedist bir Vikipedisttir, Vikipedi için bir kazanımdır. Kazanmak için uğraşalım. Kısacası, naçizane, kullanıcının engel süresinin gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. --seksen 18:17, 16 Kasım 2011 (UTC)
Ben kurallardan veya politikalardan bahsetmiyorum ki. Sadece kullanıcının düzelmemesi için bir neden olmadığını düşünüyorum. Düzelmeyeceğini siz bilemezsiniz, ve de düzeleceğini ben bilemem; ama ya düzelirse? Daha önce yaşanan olaylardan örnek veriyorum, ve soruyorum, ya düzelirse? Ben, Superyetkin veya Khutuck'ün de Vikipedi'nin iyiliğini düşündüğümüzden, bu yazıları yazmamızın sebebinin de bu olduğundan emin olabilirsiniz. Dediğim gibi bir Vikipedist bir Vikipedisttir ve sonuna kadar kazanmaya çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Bu çerçevede kullanıcının kendini düzeltebileceğine inanıyor, inanmak istiyor ve bir şans daha verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yukarıda söylediklerimi ve ikisi hizmetli üç deneyimli kullanıcının durup da ıslah olmaz bir trolün engel süresini aşağı çekmeye çalışmayacaklarını dikkate alarak kararınızı gözden geçirmenizi öneriyorum. Dediğim gibi, bu en azından topluluğun bir kısmının bu engelin süresini doğru bulmadığını söylüyor. İyi çalışmalar... --seksen 18:35, 16 Kasım 2011 (UTC)
Evet, yargıç olmadığımız doğru; ancak bu bizi adil olmaktan alıkoymamalı. Verdiğiniz süresiz engel en son düşünülmesi gereken çözüm yolu değil mi? EP'yle bağdaştıramadığım bu yaptırım gördüğüm kadarıyla Vikipedi topluluğunun ortak görüşünü de yansıtmıyor (karara itiraz eden kullanıcıların varlığı bunu kanıtlıyor). Bu durumda, kararın gözden geçirilmesi ve gerekli değişikliğin yapılması gerekiyor. Vikipedi'de hizmetlilerin engelleme yetkilerini "gelişigüzel" kullandıkları gibi bir algının oluşmasına izin veremeyiz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:47, 16 Kasım 2011 (UTC)
  • Merhaba, Koc61 hakkında verdiğiniz kararı doğru bulduğumu belirtmek isterim. Asla kimisine kötü kimisine iyi davranmam, ancak Koc61'in özellikle Ağustos ayından beri bir takım yaptıklarından ben de rahatsızdım. Kullanıcı deneyimli, uzun zamandır Vikipedi'de ve kendisine rahatsızlık verdiği konusunda uyarıların geldiği de oldu. Zaten kendisini maddelerde görmek yerine şikayet sayfasında daha çok görür olmuştum. Moralinizi yüksek tutmanız dileğiyle, sevgiler. --Berm@nyaİleti 21:25, 16 Kasım 2011 (UTC)
  • Engel politikasında belirtilen açıklamayı kopyalamak istiyorum: "Topluluğun, Vikipedi'nin beş temel taşına dayanan görüşlerine karşı çıkan veya vandalizm olarak tanımlanamayacak şekilde topluluğu rahatsız edici davranışlarda bulunan, yukarıdaki kriterlere uymasa da toplulukta şikayet veya gerilime neden olan kullanıcılar, ilk seferliğine 24 saatten fazla olmaması kaydıyla engellenebilir. Engellemeden önce söz konusu kullanıcının bu maddeden haberdar edilip uyarılması şarttır. Bu çok tartışmalı ve subjektif algılanabilecek bir madde olduğu için, hizmetliler herhangi bir kullanıcıyı bu nedenle engellemeden önce iyi düşünmeli ve topluluğun genel fikrinin engellenmesi yönünde olduğundan emin olmalıdır. Çoğunlukla hizmetlilerin, eğer topluluktaki birçok kişiden söz konusu kullanıcı hakkında şikayet alırlarsa bu maddeyi uygulamaya koymaları rica olunur. Ayrıca bir kullanıcı bu madde neden gösterilerek engellendiğinde olayın Vikipedi:Engelleme politikası/Topluluğun sabrını zorlayan kullanıcılar'a eklenmesi, hizmetlinin konuyu detaylıca anlatması ve gerektiğinde, eğer topluluktan şahsın engelinin kaldırılması yönünde bir tepki gelirse, engellemeyi kaldırması gerekir." Ve görüyorum ki neredeyse bu açıklamada belirtilenlerin tam tersi yapılmış. Bu davranışları tekrar gözden geçirmenizi ve Vikipedi projesini ve kullanıcılarını sekteye uğratmadığınızdan emin olmanızı istiyorum. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İLBEK 22:37, 16 Kasım 2011 (UTC)
  • Kullanıcının e-posta atma ve kendi tartışma sayfasını değiştirme haklarını sizinle iletişime geçememesi için mi engellediniz? Topluluğun sabrını zorladığına dair herhangi bir topluluk görüşü (link) var mı? Yoksa topluluk görüşü diye kendi görüşünüzü mü direteceksiniz? İtiraf ettiğiniz üzere kullanıcıyı silinmeye aday sayfalar kısmında görüşlerinize karşı çıktı diye engellediniz. Herkese eşit davranıyorsunuz ama arkadaşlarınıza daha da eşit davranıyorsunuz. Umarım Wikimedia Vakfına da uygun bir açıklamanız vardır. 206.53.155.87 16:42, 17 Kasım 2011 (UTC)
  • Çok ağır bir karar olmuş. Bir kullanıcının böyle bir nedenden dolayı süresiz engellenmesi ne kadar doğru? Bu cezayı biraz hafifletsek. Daha iyi olmaz mı? Hem bu cezadan dolayı Koc61 bir daha o söylenenleri yapmayacaktır. milesbrokemesaj gönder 20:31, 17 Kasım 2011 (UTC)
Selam Mskyrider, Koc61'in cezasi ilk anda bana da agir gibi gorunmustu. Ancak ornegin kendisinin 3. hizmetli oylamalarini inceledigimde benim hakkimda trolluk iddiasinda bulunmus. Tabiki sirf bu yuzden haklisiniz demiyorum, bu ornegi sadece benim gibi yeni bir kullaniciyi yildirmak icin politikalari nasil yanlis yorumladigina dikkat cekmek icin verdim. Ayrica surdaki tartismada da gorulecegi uzere VP politikalarina olan hakimiyetini tecrubesiz kullanicilari yaniltmak icin kullanmaktaydi.
Ek olarak, VP sikayet ve Hizmetlilik geri alınması gibi tartismalarin alevlenmesine ve -istemeyerek ifade ediyorum - kamplasmalarin olusmasina sebep olmustu. Bu engellemenizin, temsil teşkil etmesi itibariyle, kisa ve uzun vadede VP acisindan guzel sonuclar doguracagina inanmaktayim. Saglicakla kalin. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 15:59, 20 Kasım 2011 (UTC)
  • Günler sonra geri döndüğümde, hakkında defalarca somut örneklerle şikayette bulunulmuş bir kullanıcının yaptığı şikayetin aciliyitle "süresiz engel" ile neticelendirilmesi ve bununla ilgili sanırım neredeyse hiç konuşulmamış olmasıyla karşılaşmış olmaktan dolayı, "iyi ki buralarda değilmişim, sinirden deliye dönerdim heralde" diye düşünüp acı duyuyorum. Bazı diğer hizmetliler de konuyla ilgili rahatsızken engelin bir an önce makul bir süreye dönüştürülmesini ben de rica etmek zorunda hissediyorum kendimi. Benim görüşümce (IMHO) bu karar hem emsal teşkil etmesi açısından (çünkü emsal olur emin olun) hem de kolayca keyfiyet taşıdığı düşünülecek olması açısından bence yanlıştır. Kullanıcının sonrasındaki davranışlarını da "projeye destek olan sayısız katkılarına rağmen kendini savunmasına bile müsade edilmeden verilen ve bazı hizmetlilerin bile karşı çıktığı süresiz engelin hukuksuzluğuna, adiliyetsizliğine ve keyfiyetine" tepki mahiyetinde anlamak güç olmasa gerek. Sadece bir an karşıdakinin yerine kendinizi koyun ve iyi niyeti varsayıverin.

Bence bu denli katkı yapan bir kullanıcının acımasızca süresiz engellenmesi topluluğa faydadan çok zarar getirmektedir. Bu gelişmelerin ışığında, zaten öyleydim, bundan sonra daha da "yav ben şimdi burda fikrimi belirtirsem uyarılır mıyım? Şu politikanın maddenin, tavrın uygunsuzluğundan dem vurursam, değiştirmeye çalışırsam, fikir beyan edersem; örneğin politika konusunda ısrarla kimse olumlu olumsuz görüş belirtmediğinde Vikipedi'nin yürüyüşünden rahatsız olduğumda bunu belirtirken engellenir miyim? Yoksa her insan gibi hata yaptığımda, birkaç hata yaptığımda tölerans gösterilmeksizin, yaptığım tonlarca güzel, iyi, doğru katkı hiçe sayılarak buralardan def mi edilirim? Gölgelerin gücü adına korkuyorum!" olacağımı zannediyorum. Başkalarının da bu korku hissiyatını yaşamadan katkılarına, varsın bazı hatalarıyla beraber, devam edebilmelerini, herhalde Vikipedi'nin tekerleğine çomak sokmadıkça deliler olarak kuyuya taş atıvermelerini, gelişimi, ilerlemeyi, projenin hedefine ulaşmasını histeriyle arzulamalarını da mümkün kılacak olan insaflı kararı verebileceğinize inanıyorum.

Hangi topluluk üyesine bu kullanıcının katkılarından gına gelmiş ben göremedim, belki de yeterince bakmadığımdan... Fakat bu engellemeye karşı çıkanların karşısına koyulabilecek 1(bir)'den fazla örnekle bu rahatsızlığı göstermezseniz bu uygulamadaki sizin ve şikayette bulunan 1 (bir) kullanıcının keyfiyetine dair şüphem kalmayacak. Bu örnekleri göstermeniz halinde dahi topluluğun güven duyduğu diğer kullanıcıların karşı çıktığı bu uygulamanın hakkaniyeti tartışma konusu olmalı ve kişiye kendini savunma hakkı iade edilmesinin önü açılmalıdır fikrimce. Bu noktada umuyorum ki (tabi ki emin olamam) engellenen kullanıcı da uygun çerçevede savunmasını yapmaya ve topluluğun sabrını zorlayacak davranışlardan kaçınmaya, eskisi gibi projenin tümüne faydalı katkılar sağlamaya devam edecektir.

(Bir de 23 Ekim'de Khutuck'un neden dolayı engellendiğini merak ettim ama öğrenme şansım nedir, neredendir, nasıldır yardımcı olabilir misiniz? ek: "adi" yazması mı? Şimdi gördüm bütün yazılanları..)

Kaçırdığım, göremediğim bir şeyler varsa aydınlatmanızı diliyor, kırmadığımı umuyorum, sevgiler, iyi çalışmalar. --Stultiwikiabana yaz 02:37, 13 Aralık 2011 (UTC)

(Aksini söyelemediğiniz sürece bütün yazdıklarımı okuduğunuzu varsayıyorum.)

Denetçilik davasından önce süresiz engellendiğini görmemiş olduğumu düşündüğünüzü tahmin ederek sorumu tekrarlayayım o zaman. Kullanıcının diğer kural ihlallerine, yani dünkü mesajımdan sonra 13 Aralık itibari ile "ek olarak kuklacılıktan ve engel aşmaya çalışmaktan da engellenme"sine sebep olan, düne kadar geçerli olan ve 1 aydır hüküm süren ilk süresiz engelin gerekçesi olarak gösterdiğiniz "topluluğun huzurunu kaçıran ve sabrını zorlayan davranışlar"a birkaç örnek, ve/veya "huzuru kaçan ve sabrı zorlanan topluluk üyelerinden birkaç örnek" verebilir misiniz lütfen, verilen ilk süresiz engelinizin hakkaniyetini anlayabilmeme yardımcı olması adına?

Benimle konuşmak istemiyorsanız, bu konuda konuşmak istemiyorsanız, uygunsuz bir davranış içerisindeysem veya cevaplamaya zamanınız yoksa nazikçe bunu belirtebilirseniz sevinirim, zira bunlardan hangisi söz konusu olursa olsun, tahmin edersiniz ki benim de, biraz umrumda olması dolayısıyla bu konuda harcayacağım kısıtlı zaman haricinde, makul cevap alamayacağım yazılar yazmaya zaman harcamamın mânâsı olmaz. Eğer yukarıdaki durumlar söz konusu değilse ve yine "commonsense" olan makul bir cevap ve/veya bahsedilen "topluluğun huzurunu kaçıran davranışlar" ve "huzuru kaçan topluluk üyeleri" konusunda birkaç örnek alamazsam, bu konuda engeli veren kişiden cevap alamadıktan sonra engelin hakkaniyetine nasıl kani öğrenebileceğimi düşünmem gerekecek, ilk tahminime göre de diğer tecrübeli kullanıcılara başvurarak uzun vadede projeye katkı sağlamasını umduğum bir şekilde malesef bu kullanıcıların zamanlarından çalarak üçüncül görüşlere başvurmaya başlayacağım.

(Son soruma da cevap vermeyi istemediğinizi anlıyorum, Khutuck'e sormalı bu durumda.)

Zamanınız için teşekkürler, --Stultiwikiabana yaz 05:29, 14 Aralık 2011 (UTC)

Affınıza sığınarak, altını çizerek yazdığım "ilk süresiz engelin gerekçesi olarak gösterdiğiniz topluluğun huzurunu kaçıran ve sabrını zorlayan davranışlara birkaç örnek, ve/veya huzuru kaçan ve sabrı zorlanan topluluk üyelerinden birkaç örnek verebilir misiniz lütfen" cümlesinde bahsedilen örneklerden herhangi birini vermek yerine, yine içeriğinde halihazırda okumuş olduğum metinlerden bir potpuri bulunan bir cevap yazdığınıza göre; daha fazla uzatmamamız adına, ilk etapta tespit edebildiğim, kullanıcının engellenmeden hemen önceki süreçte gerçekleştirdiği bu, bu ve bu gibi Viki'nin gayet hayrına olan, projenin gelişimine katkıda bulunan, kullanıcılar arası iletişimi yumuşatmaya çalışan, teşvik eden ve üstelik sizin de "Vikipedi:Şikayet" sayfasının silinmesine dair teklifinizde yer bulan "sorunlu" şikayetleri aza indirgeme gayesinde olan, "negatif bir çalışma ortamı yarat"mak bir kenara, hoşgörü ve takdir taşıyan, tartışma sayfalarını kullanmaya özen gösteren katkılarının karşısına koyulabilecek, rahatsızlık yarattığına dair örnek veremediğinize, daha öncesinde herhangi bir konuda herhangi bir engeli bulunmayan bir kullanıcıya diğer kullanıcılardan daha farklı bir gözle bakıp, kendini tartma, hatasını gözden geçirme fırsatını verecek olan, bazı diğer tecrübeli kullanıcıların da desteklediği uygulama olan kısa süreli bir engel yerine, olayın öncesindeki yaklaşık 1 yıllık (365 gün) dönemde kullanıcıyı tahminen Viki civarında bulunduğunuz yaklaşık ancak 33 gün (katkı yapmadığınız günlerde kullanıcının davranışını takip edebilecek ölçüde buralarda olmadığınızı makul bir varsayım kabul ediyorum) takip edebilmiş olmanız ışığında yaptığınız "Sürekli rahatsız ediyor, Vikipedi'ye zarar veriyor ve kesinlikle değişemez, kesinlikle eminim" gibi Viki'nin eminim benden daha iyi bildiğiniz çeşitli prensipleriyle uyuşmayan tavır ve sözlerle donanmış tespitinizin neticesindeki süresiz engelinizin keyfiyetine ve dayanaksızlığına hüküm veriyorum kendimce, zihnimde, uygun mudur sizce de?

Uzun cümlemin kusuruna bakmamanızı diliyor, eğer uygunsa, keyfiyet dolayısıyla verdiğiniz engeli kaldırmanızı tekrar rica ediyor, bunu yapamayacaksanız sizin keyfi uygulamanızın geri alınabilmesi için bununla ilgili diğer kullanıcılarla görüş alışverişine girerek çözüm arayışına başlıyorum. Uygun değilse mümkünse beni ikna edebilmenizi umuyorum veya yine anlaşamadığımız bu konudaki bu yanlış uygulamanın, son derece inandığım bu projenin geleceğine negatif etki yaratmaması için geri alınabilmesi adına çabalamaya başlıyorum. Tekrar ediyorum eğer pek umurunuzda değilsem de bunu bilirsem ben de yoluma daha verimli bir şekilde devam ederim.

Kolay gelsin

--Stultiwikiabana yaz 10:14, 14 Aralık 2011 (UTC)

Kıbrıs Barış Harekatı[kaynağı değiştir]

İngilizce vikipedide bu madde kıbrısın işgali olarak geçiyor. Acaba bu tarafsız mı? Yoksa taraflı mı?

milesbrokemesaj gönder 21:02, 17 Kasım 2011 (UTC)

Bir dosya hk.[kaynağı değiştir]

Mskyrider merhabalar. Yanlış anlamazsanız bir konuda haber vermek istedim. Şu dosyada gösterilen kaynağa ulaşılamıyor. Bu durumda nasıl bir değişiklik yapılması gerekeceğini bilmekle beraber dosyayı yükleyen kişi olduğunuz için size bilgi vermek istedim. İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 21:41, 19 Kasım 2011 (UTC)


Bir dosya hk.[kaynağı değiştir]

Mskyrider merhabalar. Yanlış anlamazsanız bir konuda haber vermek istedim. Şu dosyada gösterilen kaynağa ulaşılamıyor. Bu durumda nasıl bir değişiklik yapılması gerekeceğini bilmekle beraber dosyayı yükleyen kişi olduğunuz için size bilgi vermek istedim. İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 21:41, 19 Kasım 2011 (UTC)

merhaba, estağfurullah neden yanlış anlayayım? bahsettiğiniz dosya enwikiden commonsa taşınıp enwikideki dosya silinmiş. o nedenle kaynağa ulaşamamışsınız. commonsa bakınca aynı dosyayı orada buldum, buradakini çift dosyadan silip commonstakiyle bağlantıda olduğu sayfayı değiştirince sorun hâlloldu. enwikideki silindiği için commonstada kaynak olarak gösterilmesine rağmen ulaşılamıyor. böyle bir durumda ilk yapılması gereken commonsa taşınmış olup olmadığının kontrolü, çift dosya olduğundan emin olduktan sonra çift dosya nedeniyle silinmesi. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 22:52, 19 Kasım 2011 (UTC)
Umarım kendime bu lafı etmemde sakınca yoktur ama Commons'u kontrol etmeyi "salak" gibi unuttum. :) Bu ara özellikle geniş kapsamlı katkılara konsantre olamayacağım için biraz daha kısa süren farklı işlere eğilmeye çalışıyorum elimden geldiğince. :) Teşekkür ederim, iyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 22:54, 19 Kasım 2011 (UTC)

Şablon silme ricası[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu kategorideki şablonlar, şu şablonda yapılan yenileme ve sistem değişikliği sebebiyle artık kullanılmıyorlar. Tamamını (ülke veri kategorisindekiler hariç :) silebilir misiniz acaba?--Rapsar da ne ki? 09:12, 20 Kasım 2011 (UTC)

  • elbette, işaretleyerek zaman kaybetme istersen, ben silerim. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 09:15, 20 Kasım 2011 (UTC)
Sağ olasın. Başta işaretlemeye başlamıştım, mesaj atınca duraksadım :) Kolay gelsin.--Rapsar da ne ki? 09:16, 20 Kasım 2011 (UTC)
Ülke ismi şablonlarının bazılarında (dönüştürülme) kaydıyla bağlantılar gözüküyor, Almanya ve ABD ülke ismi şablonlarının bağlantılarından görünüyor. çoğu spor karşılaşmaları ile ilgili ve ingilizce şablonların kopyalanmasıyla kalmış, bağlantılar karışık olduğu için hemen çözemedim, o nedenle bağlantılarıolanları silmeden bırakıyorum, kategoriden görülebilir. --Mskyrider ileti 09:44, 20 Kasım 2011 (UTC)
Şimdi olması lazım sanırım... Başka bir şablonda kullanılıyormuş bunlar. Onu da güncelleyince düzelmesi gerek. Olmuş bile hatta :)--Rapsar da ne ki? 09:49, 20 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba, bir hizmetli olduğunuz için kullanıcıların sizinle e-mail yoluyla iletişime geçebilmesi adına tercihlerim kısmından bir e-mail adresi belirtmeniz mümkün mü? Teşekkürler.

  • Merhaba. Şunu korumaya alır mısınız? Daha şimdiden vandalizm başladı. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 21:33, 20 Kasım 2011 (UTC)
  • Lise 2'deyim, bazen çeviride yanlışlar mümkün. Bilgilendirme için teşekkürler. --Berm@nyaİleti 22:43, 21 Kasım 2011 (UTC)
Teşekkür ederim, birkaç tane İngilizce kitap okudum. Şu savaş gemilerini falan çevirince baya geliştirdim. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 23:21, 21 Kasım 2011 (UTC)

2nci engelleme[kaynağı değiştir]

Uslubunuz, kullandığınız sözler maalesef yakışık almayan sözler. Bir madde ile ilgili olan tartışmaları, insanların üzerine taşıyarak, onları suçlayarak hâlledemezsiniz. Yukarıda da görülen ve şikâyet sayfasına yazdıklarınız çok terbiyesiz ve saldırı içeren yazılar. Bu nedenle 48 saatliğine engellendiniz. Geri döndüğünüz de aynı davranışları sürdürmeyeceğinizi umuyorum. --Mskyrider ileti 15:36, 21 Kasım 2011 (UTC)


Tek kelime söyleyeceğim, Khutchuk çok mu nazik konuşuyor? görmüyormusunuz yazdıklarını attığı iftirayı. Tek başına kararlar veriyor nerde diğer yetkililer kimsede çıt yok çıksın biri desin evrim kanıtlandı sen haksızsın cidden bırakıcam yazmayı, en azından bana bilim adına değilde kendi fikirlerinize göre davrandığınızı açık açık söyleyin(zaten konu içeriği genel olarak kendi fikirlerinizi kullandırma çabası içinde olduğunuzun göstergesidir)Blackwhite79

Nouvelle identité[kaynağı değiştir]

Salut. Merci bien. :) Bernard 13:22, 24 Kasım 2011 (UTC)

Kullanıcı:Amadon kuklası iftirası ve kmoksy nin oyunudur bu açıkça bellidir.Hiç kimseyi aldatmayalım ve birbirimizi kandırmayalım.[kaynağı değiştir]

Mskyrider ben Amadoni,[[1]] amadon adlı kişi ben değilim buna inanın kmoksy nin iftira olsun diye kurduğu hesaptır denetçiler bunu ortaya çıkaracaktır ve ben bugün fark ettim.bu amadon hesabını bildirmek istedim.kullanıcı [[2]] yolcuların benimle aynı olduğunun iftirasını atmak ve onu da engellemek için kmoksy nin kurduğuna eminim amadon hesabını kmoksy nin yaratmış olduğu amadon hesabının kullanıcı yolcuların profilinin aynı olduğunda fark ettim bu iftira ve yalanlar la nereye kadar bu işin denetçiler tarafından amadon hesabının Kullanıcı:Kmoksy tarafından kurulduğunun ortaya çıkarılmasını istiyorum.--78.160.153.131 17:14, 27 Kasım 2011 (UTC)

Ben yıkılmam istediğin kadar engelle. Kibele ile işbirliği yapasın sen anca.--Koc63 18:47, 27 Kasım 2011 (UTC)

Selam Mskyrider. Şöyle bir durum var. Kolay gelsin.--Reality 19:02, 27 Kasım 2011 (UTC)

  • Nazif'e ve Khutuck'e katılıyorum. Süresiz engel oldukça ağır... Topluluğun sabrını sürekli zorlayıp sürekli engellenen ve en son aldığı 6 aylık engelden sonra Vikipedi'ye girmeyen Takabeg'e bile süresiz engel verilmemişken Koc61'e tahammülü zorlamaktan süresiz engel vermen çifte standarttı ve kesinlikle yanlıştı ama biraz geç kalmışım fark etmekte, zira kullanıcı yapacak bir şey olmadığını gördükten sonra Vikipedi'yi gözünden silmiş. Aktif kullanıcı sıkıntısı yaşadığımız şu günlerde maalesef deneyimli bir kullanıcıyı mı kaybettik yoksa kullanıcılara olan hoşgörümüzü mü kaybettik, emin değilim...--вяí¢αи76ileti 20:00, 27 Kasım 2011 (UTC)
  • merhaba Sabri76, yazdığın mesaja vereceğim cevapları zaten diğer kullanıcılara da yazdım, oradan takip edebilirsin. Yaptığım engelleme hoşgörüyü kaybetmekle ilgili değil, kullanıcının davranışları ile ilgilidir. 3 kere hizmetliliğe aday olan birisinin engelleme politikasını çok iyi bilmesine rağmen son zamanlarda sürekli şikayet etmekten başka bir iş yapmaz olmuş, vikipedinin ansiklopedi olmasını bir kenara koyup bir sosyal medya sitesi, forum sitesi gibi davranmaya çalışmış. dolayısıyla aktif kullanıcı olarak yarardan çok zarar veriyordu. değişmeyeceğini de Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Koc61 2 kanıtladı sanırım. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 20:06, 27 Kasım 2011 (UTC)
Teşekkürler, gerekçelerini anlıyorum fakat keşke Takabeg'e yapıldığı gibi devam etmesi halinde engellemeleri kademeli bir şekilde arttırılsaydı yahut süresiz engellenmeden önce herhangi bir kuklacılık faaliyeti tespit edildikten sonra süresiz engellenseydi vicdanen daha rahat olacaktım ancak bu direkt süresiz engellemenin onu daha da kışkırttığını düşünüyorum. Ancak şunu da kabul ederim ki bahsettiğim süreçlerin yaşanması durumunda yine de benzer bir tutum sergileyebilecekti belki ama sadece süreç geciktirilecekti. Yine de böyle olması vicdanen rahat olurdu ama inisiyatifinle verdiğin bu karar şu andan sonra tartışmaya açık olmasa da ilk verildiği gün oldukça tartışmalıydı. Bir de bir an eğer engellediğin gün bunu görseydim seni şikayet edebileceğimi düşündüm ancak aklıma olayın farklı bir boyutu geldi. Seni bir davranışından ötürü şikayet etsem başka bir bürokrat mı davaya bakacak? Ya başka bir bürokrat aktif olmaz da aktif olan tek bürokrat şikayet edilirse ne olacak? Kimi kime şikayet ediyorsun durumu oluşmayacak mı? Meta'yı mı olaya karıştırmak gerekecek ve hakem olmaları mı istenecek? İnfocan'ın halem kurulu önerisi vardı ama bu konuda somut bir adım atılmadı sanırsam...--вяí¢αи76ileti 20:17, 27 Kasım 2011 (UTC)

Selamlar. Şuraya bakabilir ve gereğini yapabilir misiniz?--Rapsar da ne ki? 20:47, 27 Kasım 2011 (UTC)

  • merhaba Rapsar, verdiğin bağlantıyı okudum. kendi görüşünü kullanırken kullandığın mizahi yol bana göre biraz ağır kaçmış. görüşlerine katılmakla beraber, bu görüşleri bildirirken biraz daha farklı bir yol izlemeye çalışırsan bu şekilde tartışmalar ortaya çıkmaz diye düşünüyorum. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 20:57, 27 Kasım 2011 (UTC)
Mizah, mizahtır. Ortada şahsıma yapılmış bir nezaketsizlik, eleştiriyi aşan bir yorum vardır. Gereğinin yapılmasını (ufak bir uyarı, ufak bir engel ne ise artık) talep ediyorum.--Rapsar da ne ki? 06:23, 28 Kasım 2011 (UTC)
  • merhaba, yorumlarınızda biraz daha mutedil davranmanızı rica ederim, zira bu değişikliğinizi Kullanıcı:Rapsar nezaketsiz bulmuş. hernekadar kendisinin de mizahi yorumunu tasvip etmesem de konunun uzamaması için sizin de benzer karşılık vermemeniz daha sağlıklı olacaktır. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 06:32, 28 Kasım 2011 (UTC)
  • Olaya yabancı olduğunuz için siz de nezaket kurallarını çiğnediğimi düşündünüz ve şikayet edene hak verdiniz ancak nezaketsizlik eden şikayet edenin ta kendisi. Şuradaki ifadeleri nedeniyle [3] Elmacenderesi tarafından şu [4] şekilde uyarıldı ve o da kendisini şu [5] şekilde savundu. Ancak aynı tartışma sayfasında Bermanya'nın şu [6] mesajı üzerine, söylediklerinin alay etme amaçlı olduğunu şu mesajıyla [7] adeta itiraf etti.
  • Oylama kalması yönünde kapatıldı.
  • Rapsar önerisinin herkesçe reddedilmesinden olacak ki Tartışma:Atsushi Miyazaki sayfasına bahsi geçen alaylı mesajı yazdı, ben bu mesajı geri aldığımda ise [8] bana uyarı şablonu gönderdi -bunu sataşma amacıyla yaptı- bunun üzerine kişiyi daha önce uyaran Elmacenderesi'ne şikayet [9] ettim. Ek olarak kendimde onun bana gönderdiği gibi ona bir uyarı şablonu [10] gönderdim. Benim ona gönderdiğim şablonu mesaj sayfasından Şaka mı bu? [11] diyerek çıkarttı. Ben de bana gönderileni çıkartmakta sakınca görmedim.
  • Dün Atsushi Miyazaki'nin sayfasında düzenleme yapıyordum ki tartışma sayfasına günler önce yazdığı üslubu bozuk mesajına Görüşleriniz? diye ekleme yaptı. Ben de onun maksadını bildiğim halde görüşlerimi bildirmekte hiç sakınca görmedim :) Kendisi de düşündüğüm gibi olduğunu şu yazısıyla belli etti. [12]. "...Yeterli oldu." Yani yem attım geldin diyor.
  • Rapsar'dan şikayetçiyim ve uyarılmasını değil (uyarıldı önceden, uyarılara aldırdığı yok) engellenmesini istiyorum. esc2003 09:55, 28 Kasım 2011 (UTC)
  • merhaba, sizden önce Rapsar'a da sakin olmasını söylemiştim. verdiğiniz bağlantıları inceleyeceğim. --Mskyrider ileti 10:00, 28 Kasım 2011 (UTC)
Gerçekten çok memnun olurum. esc2003 10:02, 28 Kasım 2011 (UTC)
Rapsar, şu değişikliğinle işleri kolaylaştırmıyor zora sokuyorsun, bu kadar üstüne gidecek ne var? Lütfen uslubuna dikkat ederek değişiklik yapmanı rica ederim. --Mskyrider ileti 10:14, 28 Kasım 2011 (UTC)
Merhaba tekrardan. Mesaj sayfamdaki birkaç başlık üste bakabilir misiniz? "Sadece can sıkıntısı". Kişisel hiçbir şey yok. 82'ye attığım mesajda bunları söyledim, anlayışlı davrandı sağ olsun. Tam inceleme bekleyen sayfaları kontrol ediyordum bir hızla, hızım kesildi ama olsun.--Rapsar da ne ki? 10:16, 28 Kasım 2011 (UTC)
  • Kullanıcının laubaliliğini görmüşsünüzdür artık sanırım. Bir yaptırım uygulanmayacaksa ben şikayet sayfasında görüşlerimi bildirebilirim. Şu an şikayet sayfası gereksiz yere meşgul ediliyor gerekçesiyle silinmeye aday. Birçok kişi aracı yardımıyla çözüme gidilmesini eğer sonuç alınamazsa şikayet sayfasının kullanılması yönünde fikir bildiriyor. Şu an içinde bulunduğum durum tam da böyle.esc2003 11:01, 28 Kasım 2011 (UTC)
  • merhaba, Vikipedi:İş birliği projesi/2011/48. hafta/Mskyrider sayfasına çalışma var şablonu koymanın bir anlamı yok. açılan maddelerde çalışma devam ediyorsa o maddeye konabilir ki işbirliği sayfasında da öyle yazıyor.--Mskyriderileti 02:04, 28 Kasım 2011 (UTC)
    • Merhaba. Başka çevrimiçi sorumlu arkadaş varsa aynı anda puanlamayalım diyerek koymuştum. İyi çalışmalar ve katkınız için teşekkürler. Utku TanrıvereMesaj 02:08, 28 Kasım 2011 (UTC)
anladım, puanlama açısından. başka maddeler eklenince tek şablon işe yaramayabilir. istersen o sayfada maddenin yanına parentez içinde puanlamaya başlandı gibi bir not düşüp imza atarsan, diğer görevli arkadaşlar ile karışmadan paylaşım yapabilirsiniz. daha açıklayıcı olur sanırım. kolay gelsin.--Mskyrider ileti 02:11, 28 Kasım 2011 (UTC)

Arkadaşlara durumu bildirmiştim; ancak öylesi daha hoş görünecekse onu da yapabilirim elbet. :) Tekrar teşekkürler. Bu arada üç tane daha kaynak bulmanız mümkün olur mu? :) Utku TanrıvereMesaj 02:13, 28 Kasım 2011 (UTC)

ekledim. göze hoş görünme anlamında değil de daha mantıklı olur. sonucunda hesaplama yaptıktan sonra aynı yere ekleyeceksiniz nasıl olsa.--Mskyrider ileti 02:36, 28 Kasım 2011 (UTC)
  • Altın puanınız hayırlı olsun. :) Utku TanrıvereMesaj 02:36, 28 Kasım 2011 (UTC)
  • Ben madalyanın tozunu alıyorum, öyle verilmez, değil mi ama? Ellerinize sağlık! Utku TanrıvereMesaj 04:40, 28 Kasım 2011 (UTC)

Bakınız: Call of Duty 4: Modern Warfare. Bunda ayrılmış. Bunun gibi yüzlerce sayfa var. -- FelecitaTRileti 13:42, 28 Kasım 2011 (UTC)

Evet, ben de bu konuda Felecita'ya katılıyorum. Bu uygulamayı da ilk defa duydum. Nerede yazıyor tam olarak?--Rapsar da ne ki? 13:43, 28 Kasım 2011 (UTC)
Peki :D Acaba Battlefield maddelerinde "Battlefield" kelimesinden sonra iki nokta üst üste (:) koyabilir misiniz? Battlefield 2 ve Battlefield 3 hariç. Lütfen yardım edin. -- FelecitaTRileti 13:52, 28 Kasım 2011 (UTC)

Tekrar tebrikler :)[kaynağı değiştir]

İBP'deki sayfanıza da yazdığım gibi, söyleyecek sözüm yok, en fazla tebrik edebiliyorum artık... İki günlük sessizlikten sonra beklenen buydu zaten. Ellerinize sağlık! Utku TanrıvereMesaj 19:27, 30 Kasım 2011 (UTC)

isim değişikliği[kaynağı değiştir]

ilginiz için çok çok teşekkür ederim.yurdışına çıktığım bir zamanda bilgisayarımı kullanan arkadaşım tarafından açılmış bu hesap.Aynı arkadaş neredeyse tüm sosyal profillerimede erişebildiğinden benim adıma kusursuz bir hesap açıp kullanmış.Arkadaş kendi adına iyi yaptığını düşünmüş ,faydalı olduğunu zannetmiş ama benim için öyle değil.Siyasi içerikli sayfalarada müdahale edilmiş ve basit bir google' aramasında bile ismim ve değişikliklerime ulaşılabiliyor,mesleğim gereği benim için çok tehlikeli. şifremi değiştirdim ve artık hesaba sadece ben ulaşabiliyorum.ama farklı bir kullanıcı adıyla hizmet etmek istiyorum.Bu imzasız yazı Pedrogarcia11 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Şu dosya için haber vermek istedim. :) Utku TanrıvereMesaj 23:09, 1 Aralık 2011 (UTC)

Merhabalar. Bu projeye bence iyi bir hayat öpücüğü gerekli. Ne dersiniz? Bence hemen çalışmaya başlayalım, katılımcı sayısını artıralım ve ayın projesini düzenli olarak uygulanabilir hale getirelim. Değerli katkılarınızla proje için umudum bir hayli artacak. Şimdiden teşekkürler. İyi günler.

 The Emirr İleti 19:04, 02 Aralık 2011 (UTC+4)

Tekrar ve tekrar tebrikler![kaynağı değiştir]

Tekrar ve tekrar tebrikler![kaynağı değiştir]

Hocam ben madalyayı buraya bıraktım, siz gerektikçe kopyalayıp yapıştırırsınız artık... Gerçekten tebrik ederim! Utku TanrıvereMesaj 05:43, 3 Aralık 2011 (UTC)

  • sabah sabah güldürdün valla :) sağol. --Mskyrider ileti 05:45, 3 Aralık 2011 (UTC)

"Hat trick" ödülü teklif edeceğim sanırım. Utku TanrıvereMesaj 05:48, 3 Aralık 2011 (UTC)

Puanlama üzerine[kaynağı değiştir]

  • merhaba çalıştay, yazdığın uyarıyı gördüm, maddeye baktım bir tane ' 2 hatası gördüm düzelttim. belki başka da vardır gözümden kaçmış olabilir. Ama merakımdan soruyorum, bu altın madalya ile ilgili şöyle diyor: "Altın puan kazanmak için en az 50 cümleye, 1'den fazla dosyaya, 5'ten fazla kaynağa sahip olan bir madde açılmalıdır" bu ' 2 dikkatsizlik hataları olmayacak demiyor, neden öyle bir yorum yapmak ihtiyacı hissettiniz? Ayrıca, hatayı gördüğünüzde düzeltmeniz daha hızlı ve kolay olmayacak mıydı? sonuçta ortaklaşa çalışma yaptığımız bir yer, e maddenin sahibi de ben değilim. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 16:22, 4 Aralık 2011 (UTC)
  • Merhaba arkadaşım, yazımın eksiksiz olması altın puanlamanın kıstaslarındandır. Burada şu var, ben maddeyi okumadım, yalnızca cümleleri saydım. Bunu yaparken birkaç yerde daha bu tür dikkatsizliğe bağlı hatalar gördüm. Ve açık söylemek gerekirse; maddenin yazıldıktan sonra imlâsının kontrol edilmediğini düşündüm. Endişem buna binaendir. Yoksa o kadar hata her şeyde olur. Notu, yapıcı olarak yorumlayın; dediğim gibi maddeyi tamamen okumadım, gece bol vaktimde okuyacağım; sadece endişemi dile getirdim ki, eğer altın puanlamaya engel bir durum karşıma çıkarsa, daha önceden düzeltilmiş olsun diye. Saygılarımla Sevgili Mskyrider... --Çalıştayileti 16:40, 4 Aralık 2011 (UTC)
  • tekrar merhaba, özür dilerim anlayamıyorum, altın madalya ile ilgili sayfada aynen şöyle diyor:
Altın Puan şu şartlar sağlanırsa kazanılır;
Madde açımıyla ilgili bir projede olmakla
Projenin herhangi bir katılımcısı, en az 50 cümleye, 1'den fazla dosyaya, 5'ten fazla kaynağa sahip olan bir madde açması veya en az içerikli 15 madde açarak projede kuşkusuz üstün çaba sarf etme gerekçesiyle
Yukarıdaki şartı sağlayan katkının tamamen katılımcıya ait olmasıyla
Bunlar geçerli olunca Altın Puan, iş birliği sorumlusunca verilir. Ayrıca açılan maddenin üslubu, ciddiyeti, biçemi de kesinlikle uygun olmalıdır.

burada "yazımın eksiksiz olması" kıstasını göremedim. Maddenin yazıldıktan sonra yazım kontrolü yapılması gerekliliği ise hiç yazmıyor. Endişelenecek de bir şey yok aslında, sonuçta işbirliğ projesi değil mi bu? Başka birisi yazım hatalarını, dikkatsizlikleri düzeltirse daha da amacına hizmet etmiş olmaz mı? Ayrıca açılan maddenin, üslubu, ciddiyeti, biçemi yazan kesinlikle uygun olmalıdır çok subjektif bir ifade. Bunun ötesinde son maddedinin puanlamasını katmadan 12 altın puan verilmiş ama yalnızca üç altın yıldız verilmiş, bunlar 3 altın puana bir yıldız şeklinde değil miydi? Ayrıca, son maddeyi yazıp gönderdikten sonra bu sabahta bir hafta da 3 altın yıldızdan fazla verilmiş diye bir değişiklik olmuş. Şimdi hem 12 puan, hem de onun ötesinde son madde de bu değişiklikten önce olduğuna göre ne olacak? Retrospektif uygulama mı yapılacak? Kolay gelsin.--Mskyrider ileti 16:57, 4 Aralık 2011 (UTC)

Kıstaslara bakarsanız; maddenin olgunluk seviyesine ulaşmış bir biçeminin olması gerektiğini görürsünüz. İmla hatalarıyla dolu bir maddenin biçemi ve üslubu zaten sağlam olamaz. Bir başkası yapar mantığını da doğru bulmuyorum; Vikipedi'de şu anda tam 6869 tane düzenlenmesi istenen madde var ve bu sayıyı arttırmanın bir mantığının olduğunu düşünmüyorum. Kısacası, altın puanlamaya dahil olan bir madde; olgunluğa erişmiş olmalıdır.
Kaldı ki; altın puanlamayı geçtim bu haftaki işbirliğinin adı Nitelikli madde açma yarışmasıdır. Yaptığınız katkılara hayran kaldım. Uzun zamandır Cekli haricinde; siz ve Agnostik Çeviri Grubu'nun yaptığı gibi müthiş katkıları pek göremiyorduk. Ama dediğim gibi; imlâ da önemli ve emin olun varsa, o maddelerdeki hataları gören -henüz okumadım, hata var demiyorum- birçok kişi düzeltmek yerine 6869 düzenlenmesi istenen madde gibi, o maddeleri de etiketleyecektir. Ve bir madde düzenleme yarışmasına kadar ve belki ondan da sonra bu maddeler bu biçimde kalacaktır. Endişem Viki adınadır.
Bunun yanında, bu hafta 3 altın madalya almışsınız. Bu konuda yeni bir madalya verilmeyecektir. Aynı madalyadan defalarca almanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Bunun yerine yeni kıstaslarla; Bilim Akademisi ve Yüksek Bilim Ödülleri getirilmiştir. Yaptığınız diğer katkılar altın puan olarak değerlendirilecektir. --Çalıştayileti 17:17, 4 Aralık 2011 (UTC)
maddeyi okumadan yazım hatalarıyla dolu olduğunu öne sürmenizi garipsedim, onun ötesinde madde de yazım hataları olmasının viki için iyi olmayacağını söylemenizi daha da garipsedim. gönüllü yapılan bu katkıların üzerine yazım hatası yapacağım kaygısıyla katkı yapmamak daha iyi olacak sanırım, ne de olsa 6869 düzenlenmesi gereken maddelere daha da katmak istemeyiz. sonuçta bu projenin işbirliği projesi olduğunu düşünmüyorum çünkü benim işbirliğinden anladığım, bir kişinin tek başına kusursuz bir madde yazması değil. ortaklaşa, hataları düzelterek, maddeyi geliştirerek ilerlemek. Benim söylemek istediğim madem kurallar konuyor, onlara uymak gerekli değil mi? Yazdığınız kıstaslar gayet sarih okunuyor, taa ki "Ayrıca .." diye başlayan cümleye kadar. Kurallarınızın açık ve seçik yazılmaması karışıklığa yol açıyor netekim. Aynı hafta içinde 3'ten fazla alınmaz kuralını, yaptığım katkıların çok olması nedeniyle mi koymak gereğini hissettiniz? Eğer öyle idiyse, ne yapayım konulan kurallar, şartlar çok zayıfmış. Benim hatam ne burada, madde açmak mı? neyse uzatmayayım, sonuçta amaç madalya almak değil, vikipediye katkıda bulunmak değil mi? --Mskyrider ileti 17:30, 4 Aralık 2011 (UTC)
maddeyi okumadan yazım hatalarıyla dolu olduğunu öne sürmenizi garipsedim. Demişim ki: "varsa, o maddelerdeki hataları gören -henüz okumadım, hata var demiyorum-". Dediğiniz gibi sonuçta amaç madalya almak değil, vikipediye katkıda bulunmak. --Çalıştayileti 18:18, 4 Aralık 2011 (UTC)

merhaba, yukardaki konuşmayı sıkıntı ve üzüntüyle okuduğumu söylemek zorundayım. o kadar fazla problem var ki, maddeleyerek bırakayım. 1.) düzenlenmesi gereken maddelerle seçkin madde kriterlerini karıştırmış görünüyorsunuz. 2.) bir kullanıcı fazla katkı yaptı diye yeni kurallar, ödüller bulup devam eden duruma bunu uyarlıyorsunuz. 3.) okumadığınızı söylediğiniz maddedeki bir iki imla hatasını gösterip düzenlenmesi gereken madde kapsamına alarak hem bu maddelere, hem de emek veren kişiye haksızlık ediyorsunuz. 4.) işbirliği projesini bir hediyeler, puanlar silsilesi haline getirerek adından ve işlevinden uzaklaştırıyorsunuz.

bu tür çalışmaların tek bir amacı vardır, vikipediye katkı yapılması. mskyrider gibi bunca seçkin madde üretmiş, ne bu altındı gümüştü puanlarla, ne maddelerin mülkiyetiyle alakası olan bir kullanıcının çalışmadan çekilmesiyle sonuçlandırdığınıza göre bir durup bakmanızı ve detaylara boğulup işin aslını kaçırmamanızı öneririm naçizane. --ki bl 18:38, 4 Aralık 2011 (UTC)
İşin ucunun kaçtığını kabul ediyorum. Ama altın puan esasları açıktır; biçem kusursuzluğu istenmektedir. Küçücük bir olayın buralara gelmesine üzüldüm; puanlamaya gelince, aynı ödülden birçok alınacağına farklı ödüller alınsın mantığıyla hareket etmiştim. Ve şunu da kabul ediyorum, mevcut tartışmayı yapıcı bir hale getiremedim. Bu nedenle, şerefle yaptığım İBP sorumluluğundan ayrılıyorum. Txrazy ve Utku arkadaşıma bundan sonraki süreçte başarılar dilerim. Saygılarımla... --Çalıştayileti 18:51, 4 Aralık 2011 (UTC)

Özür dilerim[kaynağı değiştir]

Sizin gibi emektar bir insanı kırmak gibi bir niyetim yoktu; tek çabam İBP'yi daha iyi bir noktaya getirmek, sistemde gördüğüm aksaklıkları anında reforme etmekti. Bu konuda yanlış uygulamalara gitmiş olabilirim. Ki gitmişim, sizin gibi bir insanı kırmışım. Bundan üzüntü duyarım. Yaşamda körü körüne hiçbir şeyi savunmadım, yaptıklarım da tartışılabilir, yanlış bulunabilir. Ve ortadaki gerçek, mevcut sorunu doğru yönetemediğim. Tüm bunlardan sonra sizlerden ricam; İBP'ye geri dönmenizdir. Kırdıysam özür dilerim, iyi geceler. --Çalıştayileti 18:57, 4 Aralık 2011 (UTC)

  • Çalıştay'ın kötü bir niyeti olmadığını siz de, ben de çok iyi biliyoruz sevgili Mskyrider, değil mi? Bundan kesinlikle bir şüphemiz olmamalı. Sizin de İBP'deki katılımınızı bir anlık hislerinizle iptal etmenizi gerçekten üzüntüyle karşılıyor ve geri dönmenizi gönülden diliyorum. Hepimizin amacı bilginin ücretsiz dolaşımını sağlamaksa, İBP'nin tek amacı da bunu teşvik etmek. İBP'ye geri dönmenizi dilemeyi de bırakıyorum hatta, rica ediyorum. Selamlar, sevgiler ve saygılar. Utku TanrıvereMesaj 19:17, 4 Aralık 2011 (UTC)

İBP ve İmza[kaynağı değiştir]

Öncelikle İBP ile ilgili bir şey söyleyeceğim. İBP yegeri dönmenizi rica ediyorum. Niye mi? Sizin gibi bol katkı yapan kullanıcıların bu proje içinde yer almaları yapılan katkıları arttıracaktır. 2. si: İmza ile ilgili. Şekilli imzamı (şu anki) geçerli imzam nasıl yapabilirim? milesbrokemesaj gönder 19:37, 4 Aralık 2011 (UTC)

  • merhaba Utku, ibpye dönmemin ne demek olduğunu anlamadım ama ismimin üzerine çizdiğim çizgiyi geri almayı kastediyorsan seni kırmamak adına geri alayım. ibp'den ayrılıyorum dediğim de yaptığım katkıları geri alıyorum demedim ki. bu konulan ödül, yıldız, puan , yüzük sisteminin teşvik edici olmadığını düşünüyorum. bu nedenle bundan sonra bana bir puan, yıldız, etiket vermek yerine açtığın bir maddeyi gönder, bilmediğim bir şey ise öğrendiğim bilgi beni daha mutlu edecektir. selamlar. --Mskyrider ileti 19:40, 4 Aralık 2011 (UTC)
Kastettiğim, dediğiniz gibi o çizginin kalkmasıydı. Yıldız, puan, yüzük belki teşvik etmiyor olabilir; ama sizin sayfanızda görülen katkılar kesinlikle teşvik edicidir, şüpheniz olmasın. Size zahmet vermemek adına mesajınız doğrultusunda gerekli işlemi yaptım. Kırmadığınız için gerçekten teşekkür ederim. Eğer okumadıysanız FEMA'yı tavsiye edebilirim. Şimdiye kadar oluşturmuş olmaktan en çok haz duyduğum madde. :) Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 19:43, 4 Aralık 2011 (UTC)
Veya Van'daki depremler sonrasında siz de "Nereden çıktı bu AFAD?" dediyseniz, maddesini de önerebilirim. Kısa da olsa temel bilgi... :) Utku TanrıvereMesaj 19:52, 4 Aralık 2011 (UTC)
Ne olduğunu anladın mı? İlk defa rastlıyorum.--Reality 22:57, 4 Aralık 2011 (UTC)
Anladım sistemin bir hatası. Bugzilla belki bu hatanın farkındadır yakında kapatabilirler. Sistem sanırım bazen farklı kodlamalar yapabiliyor.--Reality 23:18, 4 Aralık 2011 (UTC)

Kullanıcı Adı Değişikliği[kaynağı değiştir]

Capper adlı kullanıcı benim. Bu benim Commons'daki hesabım bu hesap ile o hesabı birleştirirseniz sevinirim.

Merhaba Mskyrider. Son değişiklikler devriyesi ve yeni maddeler devriyesi olabilmek için yapmam gereken bir şey var mı? Yoksa olabilir miyim? milesbrokemesaj gönder 20:35, 5 Aralık 2011 (UTC)

Siz yetkiyi verebiliyorsunuz değil mi? O zaman olmak istiyorum. milesbrokemesaj gönder 20:46, 5 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba, bu olayı çözümlemek için şöyle bir öneride bulunucağım. Vikiproje:Hayvanbilim/Adlandırma/Sıvacı kuşu adı altında olayı ele alalım. İlk aşamada türlerin latince isimleri yazılsın. VP:ZO üyeleri tarafından:

  • 1) Türkçe kaynaklar taransın
  • 2) Eksik kalan türler için ingilizceden çevriler yapılsın
  • 3) Eksik kalan türler için almancadan çevriler yapılsın
  • 4) Tür için en uygun adlandırmaya karar verilsin
  • 5) Varsa alternatif isimler eklensin
  • 6) Hiçbir kaynakta yer almıyorsa latince adıyla bırakılsın

--Fagusmsj 15:33, 6 Aralık 2011 (UTC)

Önerdiğin site işimize yarar sağlayacaktır. Biran önce başlayalım. Bu çalışmayla yeni bir çığır kazandıracağımıza inanıyorum.. --Fagusmsj 15:44, 6 Aralık 2011 (UTC)

  • merhaba, Ukrainler ve Ukraynalılar aynı anlamı taşımayan iki farklı kavram. Ayrıca, Ukrayna dili adlandırması konusunda belirli bir konsensüs oluşmuştu. maddelerin tartışma sayfalarını okumanızı rica ederim. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 19:08, 7 Aralık 2011 (UTC)
Kesin bir dille ifade etmek yanlış. Bu hiçbir şekilde yaygınlık kazanmamış bir adlandırma. Tartışma sayfasını okumuştum ve verilen kaynaklarda da bu açıkça görülüyor. esc2003 19:29, 7 Aralık 2011 (UTC)
  • tartışma sayfalarını okuduktan sonra sizinle aynı yargıya varmıyorum ilgimçtir. Ukrayna dili adlandırması için doğrudan TDK'dan gelen öneriyi uyguladık. Ukrainler diye bir etnik topluluğun varolmadığı yargısına kapılmanız o topluluğun varolmadığı anlamına gelmez. Bu konuyla ilgili başka kaynakları da araştırmanızı tavsiye ederim. --Mskyrider ileti 20:33, 7 Aralık 2011 (UTC)
Yaygın bir kullanımı olmayan adlandırmayı TDK'den mesaj geldi öyleyse budur diye dayatmak ne kadar doğru? Azerice ve Azeri Azerbaycanca, Azerbaycanlı olarak değiştirmeyi bir çırpıda reddedenler bu konuyu nasıl çabuk kabul edebiliyor akıl erdiremiyorum. esc2003 20:39, 7 Aralık 2011 (UTC)
  • bakın bu maddenin adı çok büyük bir değişiklik tartışmasına neden oldu. belirli bir fikirbirliği sonucunda Ukrayna dili olarak kaldı. yazılanları okusaydınız, maddenin adının ilk olarak ukraynacaya çevrilmesini isteyenin de ben olduğumu görürdünüz. Ayrıca yaygın kullanımı nasıl saptadığınızı da merak ettim doğrusu. TDK hakkında ne yorum yaparsanız yapın, sonuçta Türkçe ile ilgili konuşabilecek bir kurum olduğunu da kabul edersiniz sanırım. Azerice hakkında yaptığınız yorumu anlayamadım. --Mskyrider ileti 20:44, 7 Aralık 2011 (UTC)
Buradan yaygın kullanım nasıl saptanır -arkadaşlar da bana anlattı- öğrenebilirsiniz. TDK için görüşlerini de bildirmişti bazı arkadaşlar sağ olsunlar. esc2003 20:52, 7 Aralık 2011 (UTC)
  • Ukraynalı ve ukrainli aynı kavramlar olmadığı gibi Azeri ve Azerbaycanlı da aynı kavram değil. Azerbaycan dışında Azeri yaşamıyor mu? Kavram karmaşası ile yaptığınız istekler elbetteki mantıklı bulunmaz. Bunun yaygın kullanım ile hiç bir alakası yoktur. --Mskyrider ileti 20:56, 7 Aralık 2011 (UTC)
Çin dışında başka Çinli yaşamıyor mu? Mantıklı bulunup bulunamayacağına siz karar veremezsiniz. Azeri adının kimler tarafından ne zamandan beri, ne amaçla kullanıldığı akademik çalışmalarla ele alınmış. Azerbaycanca Vikipedi'de neden Azeri kelimesi yok denecek kadar azdır? Ayrıca Ukrainli de ne. Ukrain mi Ukrainli mi karar veriniz. esc2003 21:00, 7 Aralık 2011 (UTC)
  • Uslubunuza dikkat edin. Burası Azeri vikipedisi değil. Türkçe vikipedi, Türkçe konuşuluyor, azerice değil. İkincisi, Azerbaycan'da ne dendiği, Azeri vikipedide ne dendiği Azericeyi bağlar. Kesinlikle bilmeden yorum yapıyorsunuz, olayı demagoji aşamasına getirdiniz. Ben karar veremiyorum da siz mi karar vereceksiniz. Otorite iseniz bu konuda o zaman yazarsınız kitabınızı, yaparsınız akademik yayınınızı istediğiniz anlatırsınız. Ukrainler siz dediniz diye yok mu oldular şimdi. İlginç bir yaklaşım. Sizinle artık daha fazla tartışmak istemiyorum çünkü yapıcı bir tartışma yürütebileceğinizi sanmıyorum.--Mskyrider ileti 21:07, 7 Aralık 2011 (UTC)
Siz bilirsiniz. Başından beri kesin yargılarla konuşan sizsiniz. Size örneklerle sundum. Cevap olarak ise sesini kes bunlar konuşuldu diyorsunuz adeta. esc2003 21:14, 7 Aralık 2011 (UTC)
  • elmalarla armutlar toplanmaz, verdiğiniz örnekler konuya örnek değil, o nedenle demagojiye doğru kayan tartışmayı sonlandırmak istediğimi söyledim. son yaptığınız yorum bile demagoji. sesinizi kesip oturun mu dedim ben size, aynı konuları tartışacak zamanım yok, biraz daha bilgi edinmeden, yaptığınız mantıksız örneklemerle bir yere varılamaz.--Mskyrider ileti 21:20, 7 Aralık 2011 (UTC)
Saygı sınırlarını kimin zorladığını herkes görebilir. aynı konuları tartışacak zamanım yok yine dediniz işte. Ben adeta kes sesini demeye getiriyorsunuz demiştim ve haklıymışım da. Sizinle tartışmayı isteyen ben değildim. Karşınızdakini kafa ütülemekle itham etmeden önce düşünün bir zahmet. Elmalar ve Armutlar mı? Daha neler. Ben farklı olan iki şeyi değil millet ve diller hakkında yapılmış adlandırmalardan bahsediyordum. esc2003 21:29, 7 Aralık 2011 (UTC)
  • çok basit bakınız TDK :İsveççe. çok basit bakınız TDK: Ukraynaca. Biri sözlükte var, biri yok. Bu nedenle Ukrayna dili ama İsveççe. Öyle İsveç dili olsun, standart olsun diye alaylı tarzda yaptığınız öneri demagojiden başka bir şey değil. Daha neyin ne olduğunu araştırmadan, her şeyi biliyormuş gibi davranıp, sonra da bana saygısız davranıyorsun diyemezsiniz. Tartışmayı isteyen sizin olduğunuz gayet açık, ama tartışma üslubundan haberiniz olmadığı da açık. Burası vikipedi, sizin kişisel fikirlerinizi ya da ajandanızı sürdürebileceğiniz bir yer değil. Önce lütfen gidin yapın araştırmalarınız, burası serbest kürsü de dğil her aklınıza geleni sorup cevap bulasınız. Zamanım yok derken gene aynı noktayı belirteceğim, sizinle tartışacak hakikaten zamanım yok, bu da son olarak yazıyorum. --Mskyrider ileti 21:35, 7 Aralık 2011 (UTC)
Sizin cevap verme mecburiyetinde olduğunuzu kim söyledi? Cevap verme yetkisinin yalnızca sizde olduğunu mu zannediyorsunuz? Baştan aşağı yazdıklarınızdan kibir akıyor. Mantıksız, bilgisiz veya alaycı gibi yakıştırmaları rahatça ağzınızdan çıkaramazsınız. Benimle laf yarıştırmayın mümkünse. Ne yazılı ne görsel medyada Ukrainler diye bir adlandırmaya sıkça rastlayabiliyor muyuz acaba? TDK'da olmayışı şimdiye dek o kelimenin kullanılmadığını mı gösterir anlayamadım. esc2003 21:50, 7 Aralık 2011 (UTC)

Selamlar. Şu işlem doğru değil sanırım?--Rapsar da ne ki? 05:58, 8 Aralık 2011 (UTC)

çeviri isteği[kaynağı değiştir]

Kusura bakmayın ancak çok geç yanıt yazabiliyorum ama şu an yakınsak evrim maddesinin bir kısmı tarafımdan çevrildi. İleride tamamını bitirmeyi ümit ediyorum. --Agnostik Çeviri Grubu 18:21, 8 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba Mskyrider, bir dosyanın telifinin/kaynağının belli olmadığını düşünüyorum. Tekrar yazmamak için konuyu izah eden mesajlaşmaları aşağıya kopyalıyorum. Şimdilik bunu inceleyebilirseniz sevinirim, benzer birçok dosya var...--Vikiçizer 21:58, 9 Aralık 2011 (UTC)

*Merhaba Reality, şu dosyanın kaynağının gösterildiğini düşünmüyorum. Silinmesi gerekebilir. Kolay gelsin...Vikiçizer 20:43, 7 Aralık 2011 (UTC)
Selam Vikiçizer. Resim detaylarına bakınca kullanıcının dediği doğru olabilir.--Reality 22:46, 7 Aralık 2011 (UTC)
Merhaba, mesele de orada zaten:) Bu tip basılı materyallerin resminin fotoğraf makinesi ile çekilmesi veya tarattırılması telif hakkını ortadan kaldırmaz. Mesela telifli bir resmin, çizimin, şemanın, eserin fotoğrafını çeksem kaynağı ben olmam, kaynağı yine orijinal üreticisidir. O resimde lisans ve kaynak sorunu bariz ortada. Düzeltilmezse belirsiz kaynaktan veya orijinal eser telifliyse teliften silinmeli...Kolay gelsin...Vikiçizer 09:38, 8 Aralık 2011 (UTC)
Ama dosya zaten KM. Yani telifli bir içerik değil. Silinmesini gerektirecek bir durum yok gibi.--Reality 15:50, 9 Aralık 2011 (UTC)
Dosyaya KM diyen yükleyen kullanıcı, basit bir internet araştırmasında bu kolaj çalışmasının 1926 tarihli ve Osmanlıca olduğu yazıyor. Sanatçısını bulamadım, başka sitelerde de mevcut bir resim. Lisans etiketimizde ne diyor; "Koruma dönemi, eser sahibinin yaşamı boyunca ve eser sahibinin ölümünü takiben 70 yıl boyunca devam eder." diyor. Kaynak fotoğraf makinesini kullanan kişi değildir, kolajı yapan hazırlayan kimse odur. Yükleyen kullanıcı "ben yaptım, 1926 tarihli de değildir" diyorsa, diğer sitelerdekini de ben yükledim diyorsa, kendi çalışmasıdır diye kabul edilebilir. Yoksa nerden nasıl aldığını kaynağıyla belirtmeden, fotoğrafını çektim diye KM olmaz. Zaten KM olup olmadığı, kaynağının belirsiz olmasıyla belli değildir. KM şablonu eklemekle iş bitmiyor. Belirsiz kaynaktan silme kuralı bu yüzden var. (Zaten hemen silin gitsin demiyordum, kaynağı düzeltilsin diye rica ediyordum) Bunu yükleyen kullanıcının zaten "özel koleksiyonumdan" diye kitaplardan fotoğrafını çekip asıl kaynağını belirtmediği bir sürü portre resimde maalesef öylece duruyor. Neyse açıklamaktan yoruldum, başka bir hizmetliye anlatmaya çalışırım. Kolay gelsin...Vikiçizer 20:25, 9 Aralık 2011 (UTC)
Araya gireceğim ama Vikiçizer haklı sanırım. Bir film posterini, kitap veya albüm kapağını çekip, kesip, buraya yüklesek teliften sıyırmış olmayız :)--Rapsar da ne ki? 20:32, 9 Aralık 2011 (UTC)

  • merhaba Pınar, şu telif ile ilgili konuda bir önerin olabilir mi hukuksal olarak? Kanunda eser sahibi ya da mirasçıları bilinmediğinde ne olacağı konusu çok açık değil. Bakanlığın kamu yararına eser kullanabileceğiinden bahsediyor ama, onun dışında ne olur? bilgin var ve paylaşırsan sevinirim. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 07:08, 10 Aralık 2011 (UTC)
  • Merhaba Mskyrider. Türk hukuk sistemi uzmanlık alanıma girmiyor ama ilgili kanuna bir gözattım. Galiba madde 12 duruma uyuyor. Sence? — Pınar (mesaj) 07:33, 10 Aralık 2011 (UTC)
eğer eserin sahibi bilnmediği gibi, yayımcısı, dağıtıcısı da bilinmiyorsa. örneğin sözkonusu eser özel kolleksiyondan geldiği belirtiliyor. yayımcısı ve dağıtıcısı da muhtemelen belli değil. Bu durumda bu maddeye göre bu eser kamu malı olmuştur diyebilir miyiz? hukukçu olmadığım için bu maddeden böyle bir yorum yapılabilir mi sence?--Mskyrider ileti 07:48, 10 Aralık 2011 (UTC)
"Yayımcı" derken tam olarak kimin kastedildiği belli değil. "Yayımlayan kişi" olarak düşünürsek (aksi anlaşılıncaya kadar) koleksiyon sahibi de yayımcı sayılabilir. Anladığım kadarıyla bir eser Türkiye'de kamu malı sayılabilmesi için (a) kamuya bağışlanmalı (b) koruma süresi dolmalı ya da (c) devlet tarafından kamuya maledilmeli. Kaynağı konusunda yeterli bilgi bulunmadığı için "kamu malı olmuştur" demek bence zor. En iyisi dosyayı yükleyen kullanıcıdan açıklama istemek. — Pınar (mesaj) 08:15, 10 Aralık 2011 (UTC)
  • merhaba, telif hakkında uzman değilim ama anladıklarımı paylaşayım. Birincisi, bir eserin fotoğrafını çekmek o eseri kopyalamak demek olduğu için telifinden sıyrılanamaz. Artı röprodüksiyon dahi olsa, asıl kaynak, eser sahibi belirtilmeli. Bir eserin sahibinin ölümünden 70 yıl sonra ancak kamu malı olur. Şimdi bu kolaj çalışmasının sahibi belirtilmemiş. Ya eserin sahibi biliniyor ve belirtilmedi ki o zaman kanuna göre bu suç sayılıyor. Ya da eserin sahibi bilinmiyor. İşte eserin sahibi bilinmediği, eserin sahibinin mirasçılarının bilinmediği durumlarda ne olacağı kanunda bence çok açık değil. Bu nedenle hukuki açıdan bilgisini paylaşması için Pınar'dan rica ettim. Kanunda eserin sahibi ve mirasçısı belli olmadığında kültüre yönelik bir değeri olan eserleri bakanlık kullanabilir diyor. Bunun ötesinde kanun değişikliği çalışmaları da var sanırım. Öncelikle konu dosyaya kaynak bilgi eksik ve telifdurumu incelenecek etiketlerini yapıştırdım. Eğer telif durumu belirsiz ise bu durumda risk almamak için elbetteki dosya silinir ve eser sahibi nasılsa öleli 70 yıl olmuştur gibi varsayımlara gidilmez. Ancak eser 1926'da yapılmış, o anda bunu yapan bebek olsa şu anda 85 yaşındadır. Hadi en azından 18 yaşında olduğunu varsaysak şu anda 103 yaşındadır. Yani aslında bu eserin sahibinin yaşıyor olması düşük ihtimal. Ama eserin sahibinin 1941'den önce ölmüş olması gerekiyor ki bu eser kamu malı sayılsın. Kim olduğu belirtilmediği bilgi olmadığı için bilemiyoruz hâliyle. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 07:28, 10 Aralık 2011 (UTC)
Merhaba, bu dosyada açık kaynak/lisans sorununu görmek için uzman olmaya gerek yok aslında. Şu an yükleyen kullanıcının ne bilgi vereceğini beklemek gerek. Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için, elbette yardımcı oldunuz. İyi çalışmalar...Vikiçizer 11:58, 10 Aralık 2011 (UTC)

Düzeltmeler[kaynağı değiştir]

Rica ederim. Elimden geldiğince düzeltmeye çalışıyorum. Size de teşekkürler, böyle maddeleri Viki'ye kazandırdığınız için. :) İyi çalışmalar. --Myrat ileti 12:12, 10 Aralık 2011 (UTC)

Recep Konuk maddesindeki telif ihlali[kaynağı değiştir]

Merhaba, Daha önce Khutuck'a atmış olduğum mesajı buraya aynen alıyorum.
Merhaba Khutuck,
Size danışmak istediğim bir şey var. Bundan 3 gün önce, Yorumsever isimli bir kullanıcı Recep Konuk maddesini açtı. Telif ihlali olduğunu fark ettiğimde maddeyi tamamen kaybetmeyelim diye düzenleyip taslak haline getirdim ve ilgili kullanıcıya telif uyarısı yaptım. Ancak kendisi aynı değişikliği yapmaya devam etti [13], [14], [15], (muhtemelen onun olan IP değişikliği de budur [16]). Kendisine ikinci bir telif uyarısı yolladım. Ancak maddeyi değiştirmeye devam etmiş. Bu aşamadan sonra izlenilmesi gereken prosedür nedir? ----anerka'ya söyleyin 19:00, 18 Aralık 2011 (UTC)
Kendisi meşgul olduğundan bir başka hizmetli ile temasa geçmemi söyledi. Müsaitseniz, gerekeni yapabilir misiniz? Maddeyi korumak, kullanıcıyı uyarmak veya ne gerekiyorsa :) Benim yapabileceğim başka bir şey varsa, onu da öğrenmek isterim. Teşekkürler ve iyi geceler. ----anerka'ya söyleyin 23:03, 18 Aralık 2011 (UTC)

Elektromagnetiklik[kaynağı değiştir]

Değerli mskyrider;

Benim bilgilerime göre; elektromıknatıs: bir metal eşyaya aynı bobinde olduğu gibi iletken tel sarılarak elektrik akımı sayesinde geçici olarak mıknatıs özelliği kazandırılmasına denir. Fakat bu ansiklopedide, elektromanyetizma ve elektromıknatıslık eşanlamlı olarak kabul ediliyor.

Bence Lütfen 'Manyetizma' kelimesini kullanmayalım. Çok gıcık kapıyorum. Bana 'manyak' kelimesini hatırlatıyor.

Benim önerim: Bu 'elektromıknatıslık' kelimesinin sayfalarda ve şablonlarda 'Elektromagnetiklik' olarak anılması. 'Manyetizma' kelimesinin ise 'Magnetiklik' olarak anılması. Hem türkçeye daha uygun olur. Lütfen bu düzenlemeyi siz yapın. Çünkü; ben yaparsam denetçiler beni mutlaka engellerler. SaygılarımlaDoğukan Mustafa Aydın'er 18:18, 20 Aralık 2011 (UTC)

Üniversitelerden daha iyi mi bileceksiniz?[kaynağı değiştir]

http://anapod.anadolu.edu.tr/groups/ucs541maltan/wiki/d987e/ELEKTROMAGNET%C4%B0K_SPEKTRUM.html

Yukarıdaki linke gözatabilirsiniz.Doğukan Mustafa Aydın'er 22:04, 20 Aralık 2011 (UTC)

Bence vikipedideki herkes birer pon pon kedidir. --e.c. 08:41, 21 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba Mskyrider, bugün aklıma geldi de Kullanıcı:Wall-e Bot hala engelli. Halbuki size Mayıs 2011'de attığım mesajda Wall-e Bot'un tüm hatalarının telafi edildiği, başka bir hatasına rastlanmadığını belirtmişim, siz cevap vermemişsiniz ve arada kaynayıp gitmiş. Engeli kaldırmanız mümkün müdür? Bugün kendi hesabımdan AWB ile bir deneme yaptım, problemin nereden kaynaklandığının farkındaydım zaten. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 19:58, 22 Aralık 2011 (UTC)

Giderilmeyen hatayı gösterir misin? Gözlerim ağrıdı değişiklikleri incelemekten. --Berm@nyaİleti 20:36, 22 Aralık 2011 (UTC)
Yarın devam edeyim, dersi falan bıraktım buna daldım şimdi gözlerim kanlandı :) Teşekkür ederim, kolay gelsin. --Berm@nyaİleti 20:51, 22 Aralık 2011 (UTC)
Dediğim gibi, o mesaja cevap alamayınca ve başka işler çıkınca arada kaynayıp gitti. --Berm@nyaİleti 13:36, 23 Aralık 2011 (UTC)
  • Merhaba. Deneme tahtasına sürekli küfürlü, ırkçı bir yazı yerleştirilmekte. Korumaya alınırsa iyi olur. Kolay gelsin. --Vitruvian 14:24, 23 Aralık 2011 (UTC)
  • Anlıyorum, bilgilendirme için teşekkür ederim. Size de kolay gelsin. --Vitruvian 15:34, 23 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba. Size şu maddeyi burada hangi başlıkla açmalıyız? Aynı soruyu Rapsar'a sordum, o "gençlik edebiyatı"nı önerdi ve size de danışabileceğimi söyledi. Merve 15:00, 23 Aralık 2011 (UTC)

Teşekkürler, kolay gelsin. Merve 15:11, 23 Aralık 2011 (UTC)
  • Mskyrider, 45 dakika çok az değil mi? 24 saat engel yerinde olur. --Berm@nyaİleti 18:34, 24 Aralık 2011 (UTC)
Anlıyorum, Khutuck evvelki gün İsrail ile ilgili maddeleri bir aylık korumaya almıştı. Geri kalanını sen alır mısın? --Berm@nyaİleti 18:37, 24 Aralık 2011 (UTC)
  • Merhaba Mskyrider. Şu halde geçmişleri sahiden kötü görünüyor, ancak gizlemeyi ancak şu durumlarda yapabiliriz diye biliyorum, atladığım bir şey mi var acaba? Eğer yapılabiliyorsa sana bıraksam olur mu? Fazla vaktim yoktu, vandalizmi görünce mecburen ilgilendim. Ama uzun iş dersen, ucundan tutarım elbette. --yabancım 18:52, 24 Aralık 2011 (UTC)
  • Vakit bulduğumda tekrar bakarım o zaman. Teşekkürler, kolay gelsin. --yabancım 19:01, 24 Aralık 2011 (UTC)

Kullanıcı hakları değişimi:Hizmetlilik[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim, size de kolay gelsin.---- Akhilleus ileti 16:13, 25 Aralık 2011 (UTC)

Haftanın İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba Mskyrider,

Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Madde isteklerinin giderilmesi konulu projedeki başarılı performansınız ile bu haftaki projede 2. oldunuz. Katılımızın devamını diliyoruz.

Sevgiler --Berm@nyaİleti 22:01, 26 Aralık 2011 (UTC)

Selam Mskyrider. Türkçe dilbilim terminolojisinden anlar mısın? Subjonktif maddesinde Türkçesinden emin olmadığım bazı terimler var da, eğer bir gözden geçirebilirsen sevinirim... --İnfoCan 20:29, 27 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba Mskyrider, haklısın evet ama sonuçta insanım, Wall-e'nin değişikliklerini bir tanesi çok detaylı olmak üzere iki kere kontrol etmiştim. Arada kalmış böyle tek tük. Sınavlarım var, bir günde Vikiye ancak 30 dk. ayırabiliyorum. --Berm@nyaİleti 23:27, 27 Aralık 2011 (UTC)
Wall-e'nin hatalarını başkalarına da bildirmiştim. Ondan dolayı başkaları geri almış olabilir mi? Detaylı taramayı yaptım, arada kalmış böyle tek tük. Şimdi toptan tekrar taramamı istiyorsunuz, iyi güzel de vaktim yok diyorum, ben tarama yapacaksam boş bir günüm olsun isterim. Kaçtığım falan yok, ha siz eğer kaçtığımı düşünüyorsanız buyrunuz. --Berm@nyaİleti 13:47, 28 Aralık 2011 (UTC)
Bu arada şu an AWB aracılığıyla Kurgusal ibaresi geçen maddelerin listesini hazırlıyorum. Napayım binlerce maddeye bakıcam artık (Wall-e dokunmamış olsa da). --Berm@nyaİleti 13:53, 28 Aralık 2011 (UTC)
Tamam akşam olunca bakarım . --Berm@nyaİleti 14:12, 28 Aralık 2011 (UTC)

Bir şikayet[kaynağı değiştir]

İngilizce Wikipedia'da, şahsıma yönelik ağır hakaretler ve tehditler içeren aşağıdaki mesaj, burada Vikipedi'de de aktif olan Camoka4 adlı kullanıcınıza aittir. Çeşitli araştırmalarıma tekabülen, söz konusu kişinin IP adres bilgileri dahil tüm bilgiler belirgin olduğundan, yasal mercilere başvuru yapacağım. Sizleri durumdan haberdâr kılmak istedim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Esen kalınız. Bakınız --Ozguroot 00:10, 29 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba, İBP'de yönelttiğiniz soru üzerine; Altın Puanın belli şartları var. Kafaya göre puan verme durumu yok, kaynağa gelince; hakkında belli bir ISBN numarası veya bir internet bağlantısı verilmiş güvenilir tüm kaynakları puanlamaya dahil ediyoruz. Kafaya göre puanlama durumuna rastladınız mı? --Berm@nyaİleti 14:29, 29 Aralık 2011 (UTC)
Ne seksen ile Utku, ne de ben yanlış yapıyorum. Siz yanlış okuyorsunuz. Maddenizin cümle sayısı iyi, fakat kaynak sayısı fazla değil. Seksen'in tüm dipnotlara puan verdiğini ben de gördüm, fakat dikkatinizi çekerim o dipnotların hepsi de internet bağlantısı, bakınız. Ben sizin maddelerinizdeki tüm dipnotları kaynak saymadım, çünkü dipnotların çoğunluğu tek bir kaynağa (bir kitaba) dayanıyor. Ama aralarında internet bağlantısı, başka bir kitap olan dipnotlar da vardı, onları da kaynaktan saydım. Dediğim gibi kafaya göre puan vermek yok, ara sıra küçük hatalar olur (10 kaynak yerine 8 kaynak yazmak gibi). Anlatabildim umarım. --Berm@nyaİleti 14:47, 29 Aralık 2011 (UTC)
Ben farklı bir şeye değinmek istiyorum, son mesajımı iyi okumadınız sanırım, ara sıra 10 kaynak yerine 8 kaynak yazmak gibi hatalar olur demiştim fakat şu değişikliğinizi gördüm. Sonuçta insanız, ara sıra yanlış saydığımız oluyor. Altın Madalya sistemini ben ile seksen getirdik. Önemli hususları da sayfasına yazmıştık, fakat cümle sayısının ne kadar önemi varsa kaynak sayısının da o kadar önemi var demiştik. Demek istediğim, 150 cümlelik bir maddede 5 kaynak değil daha fazla birbirinden bağımsız kaynak gerekir. Bu da maddeyi daha güvenilir kılacaktır. Altın Puan, katılımcıların nitelikli madde açmasını sağlamak için var. 150 cümlelik ama 5 bağımsız kaynağı bulunan bir madde mi daha güvenilir, yoksa 20 bağımsız kaynağa sahip olanı mı? Utku ile Seksen, bu konuda biraz farklı davranmış olabilir. Onu onlara sorun, fakat Altın Madalya sistemini oluşturan kullanıcılardan biri olarak kaynak sayısının çok önemli olduğunu size söyleyebilirim. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 15:05, 29 Aralık 2011 (UTC)
Sayın kullanıcı benim size ders vermek gibi bir niyetim yok, anladığım kadarıyla kızgınsınız çünkü sen bana ders verme de git şu maddeni düzelt tavrınız bunu gösteriyor. Sakinleşiniz. --Berm@nyaİleti 15:11, 29 Aralık 2011 (UTC)
Yanlış yapmaktan ziyade kaynak sayısı ile cümle sayısının doğru orantılı olması gerektiğini hatırlayamamış. Hata bizde ki bu hususu Altın Madalya sayfasında ciddi olarak belirtmemişiz. Cevap alamıyorum diyorsunuz, bence alıyorsunuz ama hızlı okuyorsunuz, sorduğunuz tüm sorulara da yukarıda tatmin edici cevaplar vermeye çalıştım. Şunu da belirtmek istiyorum, hangi işle uğraşacağıma hangi maddeye el atacağıma siz karar veremezsiniz. Eğer şimdi Wall-e'yi hatırlatmak isterseniz merak etmeyin dünden beri tarama yapıyorum ve bulduğum birkaç hatayı da düzelttim. --Berm@nyaİleti 15:22, 29 Aralık 2011 (UTC)
Söz konusu 20'den fazla kaynağı olan 140 cümlelik maddeyi gösterir misiniz? İnternetim şu an sürekli kopuyor, hepsine bakamıyorum. --Berm@nyaİleti 15:25, 29 Aralık 2011 (UTC)
Yav valla bende mi sorun var, az yukarıda dememiş miyim kaynak sayısı ile cümle sayısının doğru orantılı olması gerektiğini hatırlayamamış diye. --Berm@nyaİleti 15:30, 29 Aralık 2011 (UTC)
Sanırım yeni yıla Altın Madalya sistemi olmadan gireceğiz. Böyle tartışmalara vesile olacağını aylar öncesinden tahmin etmiştik. Gösterdiğin maddelere de bakıyorum. --Berm@nyaİleti 15:36, 29 Aralık 2011 (UTC)
Zaten pek bir hayrını göremedik, onların yerine daha kesin şartları olan ve daha güzel, daha kolay ödüller koymayı düşünüyoruz. --Berm@nyaİleti 15:39, 29 Aralık 2011 (UTC)
  • İnceledim maddeleri, aynı yazarlardan çıkmış farklı kitapları maalesef aynı kitap gibi görmek ve başka sebeplerden dolayı yanlış saymışım. Belirttiğin için teşekkür ederim, yapılan hata için de özür dilerim. Ara sıra böyle ciddi hatalar olabiliyor, zamanında Cekli falan da uyarırdı. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 15:49, 29 Aralık 2011 (UTC)
Bağlantım son 30 dakikadır durmadan kopuyor, bu mesajı zor yazıyorum. Birkaç saat sonra ben gelip düzenlemeleri yaparım veya diğer sorumlu arkadaşlara bildirebilir, hatayı düzelttirebilirsiniz. --Berm@nyaİleti 15:55, 29 Aralık 2011 (UTC)
  • merhaba Utku, bermanya sor dediği için soruyorum, daha önce bana verdiğin altın puan sayılarını yanlış hesaplamış olabilir misin? mesela bir maddeye neden 3 altın puan verdin, halbuki bermanya 50'den fazla ne kadar cümle olursa olsun tek altın puan veriyor. hangisi doğru merak ediyorum.--Mskyrider ileti 15:12, 29 Aralık 2011 (UTC)
Bu mesajın altına not düşmek zorundayım; ne kadar cümle olursa olsun tek altın puan verdiğim yok, cümle sayısı ile kaynak sayısı doğru orantılı olmalıdır diyorum bunun için 1 Altın Puan verdim. --Berm@nyaİleti 15:15, 29 Aralık 2011 (UTC)
  • Selamlar Mskyrider. O konuda gördüğümü uyguladım diyebilirim; keza senin ilk altın puanları aldığın süreçte önümde pek örnek de yoktu... Dolayısıyla gereken şartları "2x" veya "3x" olarak sağlayan maddelerde ben de o miktarda altın puan verdim. Yanlışlık olduğunu sanmıyorum... Bu arada şimdiden iyi yıllar dilerim. İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 17:38, 29 Aralık 2011 (UTC)
  • Merhaba Mskyrider, şuradaki yazılarını çıkardım ve en alta bilgilendirme notlarını ekledim. Karışık görünüyordu. Böyle daha iyi sanki, iyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 17:53, 29 Aralık 2011 (UTC)
  • Merhaba. Puanlamalarda sorumludan sorumluya küçük farklar olabilir, bunlar da ifadelerin tam net olmayışından ve bundan doğan yorum farklarından kaynaklanıyor, bunları minimuma indirmeye çalışıyoruz, bu hafta daha önce de bunun bir örneğini gördük. Altın madalya konusunda Bermanya'nın şu anki değerlendirmesinin benimki gibi orantılı olduğunu, cümle ve kaynak sayısına göre değiştiğini görüyorum. Sanırım bir tartışma olmuş; ama sorun çözülmüş. Bunun dışında sanırım basılı kaynaklar hakkında sanırım bir yorum farkı var, ben aynı kitabın farklı sayfalarını bir web sitesinin farklı sayfaları gibi farklı kaynaklar olarak kabul ediyorum (daha doğrusu etmeye eğilimliyim), Bermanya ise aynı kitap olduğundan tek bir kaynak olarak kabul ediyor. Neyse ki bugüne kadar böyle bir çifte standart oluşturacak bir durum olmamış gördüğüm kadarıyla; ama bu ve birkaç konuda gelecek projeye kadar Bermanya ile konuşup bir standart belirlememiz gerek. Bu arada Bermanya'nın yukarıda bahsettiği gibi 2012'ye girerken sistemde bazı değişiklikler olacak, altın madalya ve safir yüzük sistemi kalkıyor, yerine nişan sistemi geliyor. Eğer vaktiniz varsa bu sayfayı inceleyip değerlendirme yapabilirseniz çok memnun olurum. İyi çalışmalar... --seksen 19:41, 29 Aralık 2011 (UTC)
Bermanya'ya attığınız son mesaja dikkat etmedim. Bazen sizin dediğinizi düşündüğüm olmuyor değil. "Niye bu kadar uğraşıyoruz, proje koyup topluluğun katkıda bulunmasını beklemek varken, niye işleri karmaşıklaştırıyoruz?" diye. Cevap basit aslında, ki beni bu sistemin devamına asıl ikna eden de bu. Sorumlu sisteminin bir aylığına kaldırıldığı, puanlamanın olmadığı, Temmuz 2010. Teşvik. Önemli olan bu. Yarış havası verilmesinin arkasında da olan bu. Sistemin yenilendiği, sorumluluğun, puanlamanın ve elde olmayan sebeplerden asla ödenmemiş olan para ödülünün getirildiği ilk projede olansa şu. Topluluğun sanırım projeye katılması için biraz sanırım biraz tantana ve karmaşıklık olması lazım. --seksen 20:00, 29 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba. Şu dosya AK politikasına uygun mudur sizce? Sonuçta şahsın maddede resmi var ve bu resim, konunun anlaşılabilirliğini çok da arttırmıyor gibi. Mesaj sayfamda Vikiçizer ve Homonihilis'in konu hakkındaki görüşlerini de okuyabilirsiniz.--RapsarEfendim? 20:49, 29 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba Mskyrider, Wall-e'nin bugün hayali --> kurgusal değişikliklerindeki tüm hatalarını hallettim, iyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 15:20, 30 Aralık 2011 (UTC)

Teşekkür ederim, fakat Wall-e'nin tekrar bot statüsünü alması için erken olduğunu düşünüyorum. Bir süreliğinde böyle kalsın, AWB konusunda iyice bilgi sahibi olunca adaylığı koyarım. --Berm@nyaİleti 15:50, 30 Aralık 2011 (UTC)

  • İBP'de haftanın birincisi oldunuz; ama Utku'ya attığınız mesajda ödül yerine yazdığı bir maddenin bağlantısını atmasını istemiştiniz, öyle yapayım :) Bu haftalık Lefkoşa diyeyim. İyi çalışmalar... --seksen 15:53, 30 Aralık 2011 (UTC)
Merhaba Mskyrider, güzel bir projem var, Bizans İmparatorluğu'nu çevirmek ve SM yapmak. İngilizcenizin iyi olduğunu görüyorum, her gün taksit taksit çeviri yapılırsa Türkçe Vikipedi'nin en güzel SM'si yazılmış olacak. İngilizcemin yettiği yerlerde ben de yardımcı olacağım (Girişi çeviriyorum bugün mesela). Ne dersiniz? --Berm@nyaİleti 14:54, 31 Aralık 2011 (UTC)