Kullanıcı mesaj:Mskyrider/Nisan 2016-Ekim 2016

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selamlar Mskyrider, uzun zaman oldu görüşmeyeli. Son değişikliklerde seni yeni gördüm hoşgeldin. Nasılsın, Vikimolan sona erdi mi? Bora_mesaj gönder 11:04, 30 Haziran 2016 (UTC)

Kısa süreliğine de olsa buralarda olman güzel. Kolay gelsin o zaman. Bora_mesaj gönder 11:46, 30 Haziran 2016 (UTC)

yasal tehdit[kaynağı değiştir]

iligilenebilir misiniz? tehdit son paragrafın (Tutumunuzu devam ettirmeniz halinde, konuyu uluslararası mecrada tartışmaya açmak ve ilgili/yetkilileri bilgilendirme durumunda kalacağımı belirtmek isterim.) cümlesini kullanmış --Toppolila 07:55, 1 Temmuz 2016 (UTC)

Sayın Mskyrider,

Yasal tehdit olan cümle uyarınız üzerine kaldırılmıştır. Bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim. Devriyelerin ve yazarların 8-10 saatlik bir çalışmayı bir-iki saniyede silmek yerine katkı sağlayıcı gerekçeler ile yapıcı olmalarını beklemek noktasında sizin de hem fikir olduğunuz kanısındayım. Tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla, Abdulkadirkayikli (mesaj) 08:21, 1 Temmuz 2016 (UTC)

Hello Mskyrider, I got your name from Vikipedi:Büyükelçilik#English. I am not a regular editor here on trwiki, and am tr-0. I have been doing some cross-wiki cleanup of Kategori:Kapatılmamış geçersiz HTML etiketleri içeren sayfalar, I resolved over 1000 pages that were caused by templates here on trwiki. I believe there are some more large updates that will be possible if these edits can be processed: (see pending edits). Would you please review and process these updates? (Özel:BekleyenDeğişiklikler appears to have a very long wait here). Please let me know if you have any questions. Thank you, Xaosflux (mesaj) 03:38, 6 Ağustos 2016 (UTC)

This was completed by someone else, thank you anyway. Xaosflux (mesaj) 03:52, 10 Ağustos 2016 (UTC)

Yaklaşık 1 yıldır Altay Teknik Direktörü Serdar Sabuncu sayfası oluşturmaya çalışıyorum. Sayfayı oluşturmak için bir çok şey yapmama rağmen Örneğin yüzlerce kaynaktan bir kaçını ekledim. resmi internet sitelerden link ekledim. Fakat ne yaparsam yapayım sayfa aynı gün siliniyor. Sizden ricam gerekirse kullanıcı adımı ve şifremi vereyim bu sayfanın oluşumu için yardımcı olun. Çünkü hatalarımı söylemeden silip geçiyorlar. Teşekkür ederim.FUTBOL KARİYER (mesaj) 20:03, 20 Ağustos 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, bütçe kanunu, kapalı oturum, genel seçim gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz?

Liste için tıklayın --Ahmet Turhan (mesaj) 18:50, 28 Eylül 2016 (UTC)


İyi akşamlar :D[kaynağı değiştir]

Bu tartışma sayesinde sizinle de tanışma fırsatımız oldu, merhabalar. İlginiz için teşekkürler... Altta bu konu gibi genel bir konu daha var, kategori adlandırma. Ona da görüş bildirir misiniz? Bu genel konular biriktikçe Viki'de yavaşlıyor kanaatindeyim. Kolay gelsin. YenilenebilirAdamMESAJ 19:15, 28 Eylül 2016 (UTC)

Nedense tartışma hakkım inatla ihlal ediliyor, üstelik iyi niyetle açıklamama rağmen. Niye inatla geri alındığını anlayamıyorum. Ben buraya tecrübemi, eğitimimi, vaktimi koymak istiyorum. Zaten katkılarım da gösteriyor. Vikipedi'de bu şekilde tepkilerle karşılaşacağımı hiç beklemiyordum, hiç. Bir zararım mı oldu ki soğutulmaya çalışılıyorum?YenilenebilirAdamMESAJ 19:23, 28 Eylül 2016 (UTC)
İyi akşamlar, anlaşmazlıkların giderilmesi sayfasını okudum ve ilk gözüme çarpan Bir anlaşmazlık durumunda hemen değişiklikleri geri almayın. ifadesi oldu. Bence bunu üzerimde baskı oluşturmaya çalışan arkadaşlara yollayın, ciddi söylüyorum. Ancak şu anda gayet rahatım ve daha fazla bu meseleyle uğraşmayacağım. YenilenebilirAdamMESAJ 19:23, 29 Eylül 2016 (UTC)

Mehmet Öğütçü[kaynağı değiştir]

Selam. Yazısını kullandığınız Mehmet Öğütçü'nün maddesini aradım; hayal kırıklığına uğradım. Kendisini KD buluyorsanız bu maddeyi siz yapar mısınız? Ben bulaşmak istemem çünkü çok eski(den) arkadaşımdır ama son 10-15 yılda görmedim, yazışmadım. (Yaşım ortaya çıkacak ama neyse... :) --E4024 (mesaj) 14:36, 3 Ekim 2016 (UTC)

Merhaba E4024. Maddesini yapayım desem yalan olur doğrusu. --Mskyrider ileti 14:46, 3 Ekim 2016 (UTC)
"Yaparım" mı demek istediniz? --E4024 (mesaj) 14:47, 3 Ekim 2016 (UTC)

Balina ve yunuslar listesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Yenilenen İş Birliği Projesi'nin 42. haftasının projesi, bu listedeki eksik tür maddelerini açmak olarak belirlendi. İlgili liste İngilizce Vikipedi'de seçkin liste, bizde de birkaç düzenlemeyle seçkin liste olabilir gibi gözüküyor. O zamana kadar (daha 10 gün kadar var) belki biraz çeki düzen verirsiniz maddeye. 22 tür maddesi var açılmamış, projenin ortasında bu hedefi tutturursak, yine tür maddesi açma teması üzerinden devam edilir. Böyle bir durumla karşılaşılması hâlinde, çalışmanızın olduğu ve tür maddelerinin açılması gereken başka bir madde var mıdır? Projeye katılımınızı da ayrıca bekleriz :)--RapsarEfendim? 21:19, 6 Ekim 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği davet[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 14:10, 8 Ekim 2016 (UTC)

Merhaba. Eline sağlık, umarım projede o türlerin tamamı açılır ve hem seçkin liste adaylığı öncesindeki önemli pürüzlerden biri aşılır hem de o hafta için başka maddeye geçiş imkânı oluşur :) İyi günler.--RapsarEfendim? 09:50, 9 Ekim 2016 (UTC)

merhaba Ahmet Turhan. Tartışma:Kropivnitski sayfasına bu şehir maddesinin Vikiproje:Sovyetler Birliği projesinin bir parçası olarak işaretlemişsiniz. Bu ekleme ilginç geldiği için sormak istiyorum: Bu şehrin bir zamanlar SSCB sınırları içinde bir şehir olmasından ziyade proje için ne gibi bir önemi var? Bu proje kapsamı içinde bu maddenin geliştirileceğini mi düşünüyorsunuz? --Mskyrider ileti 18:20, 9 Ekim 2016 (UTC)

Selamlar @Mskyrider. Projeyi yeni oluşturdum ve zaman buldukça tüm Eski Sovyet ülkeleri'ndeki yerleşim birimlerini bu projeye dahil etme niyetim var. Özel mesajda bildirilen bir istek üzerine denk geldiğim için bu maddeyi de eklemek istedim, hepsi bu :) Eski Sovyetler Birliği sınırları içerisindeki bir yerleşim birimini, aynı isimle projeye eklememde bir hata söz konusu olur mu? --Ahmet Turhan (mesaj) 18:23, 9 Ekim 2016 (UTC)
Hata değil de anlamlandıramadım. Vikipedi'de projeler ile ilgili bir iki düşüncemi paylaşmak isterim. Öncelikle projelerin başarılı olması için bir gereksinim olması gerekli. Gereksinim derken de şunu kastediyorum: Aynı konuda birlikte çalışacak kişilerin koordineli olarak yapılacakları paylaşacakları bir yer gereksinimi. Projenin amacı olarak SSCB ile ilgili maddeleri kolektif olarak düzenleme ve geliştirme demişsiniz. Ortada henüz bir ekip göremiyorum. Bekleyelim gelsinler bana mantıklı gelmiyor. Neyse önemli olan da o değil aslında demek istediğim sırf SSCB'de bir yerleşim birimi diye bu maddeye şablon eklediğimizde Türkiye maddesine de aynı şablonu eklememiz gerekir aynı mantıkla. Türkiye SSCB'nin komşu ülkesiydi dolayısıyla da SSCB ile ilgili bir konu bunu da proje kapsamına alalım, hatta SSCB'nin tüm komşu ülkelerine aynı şablonu ekleyelim mantığı doğacaktır. Oysa ki şablon eklemenin maddeleri ne geliştirdiği var ne de düzenlediği. Verilen emeğin boşa gideceğine üzülüyorum. Ayrıca her maddenin tartışma sayfasında gereksiz şablonların bulunması da cabası. --Mskyrider ileti 19:23, 9 Ekim 2016 (UTC)
Hımm. Yani bu kurgu hatalı diyorsunuz. Projeler, diğer dillerdeki Vikipedilerde paralel konu başlıklarını toparlaması ve kullanıcıları tetiklemesi açısından önemli olmuş, en azından biraz incelediğimde bu sonucu çıkardım. Burada da bunu başarabilirim diye düşünüyorum. En azından oluşturalım, uzun zaman sonra dahi bu katkıları verebilecek kişiler çıkar. Ben VikiProje Siyaset de bunu kendimden gördüm, projeyi başlatanlar katkılarını sunduktan sonra Vikipedi'ye zaman ayıramamışlar mesela. Sonradan ben sorumluluk aldım. Atıyorum, ben yarın hayatımı kaybetsem başka biri alır falan, böyle ilerler diye kurguladım. Yani özetle projeler, belli konudaki maddelerin açılması açısından eksikleri kapatabilir. Benzer öngörü ile meslek projesi Veteriner Tıp'ı da oluşturmuştum örneğin.
Yerleşim birimlerine SSCB projesini ekleme yorumunuz ilk görünüşte mantıklı geliyor. Ama biraz daha derine indiğimizde karmaşık durumlar ortaya çıkıyor. Şöyle ki; mesela İstanbul ili VikiProje Türkiye projesinde yer almalı mı? Evet bence yer almalı. Peki ya ilçeler? VikiProje Türkiye yerleşim birimleri projesine ait olmalı elbette. Burada biraz karmaşa ortaya çıkıyor çünkü Sovyet sisteminde il ilçe karşılığı biraz karışık. Oblast, sovyet gibi kendine has durumlar mevcut. Örneğin Moskova elbette Sovyetler Birliği projesine dahil olmalı. Peki ya Moskova Oblastı? Bu yerleşmi birimi "oblast" olarak 1929 yılında Sovyetler Birliği yönetimince kurulmuş ve halen mevcut. Yani oblast direkt olarak Sovyetler Birliği ile ilişkili. Bir de gerçekten çok kapsamlı, bir sürü birlik cumhuriyeti, bir sürü özerk cumhuriyet, bir sürü kendi içinde bağımsız-özerk vb. yerleşim birimi falan. Halen günümüzde var olan birçok yerleşim birimi Sovyetler Birliği zamanında kurulmuş ve bu kuruluş, bayrak, yönetim örgütlenmesi vb. SSCB ve onun yönetim biçimiyle doğrudan ilişkili. O yüzden yerleşim birimlerinin direkt olarak proje ile ilgisi olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında farklı fikirler varsa onları da dinlemek isterim. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:59, 9 Ekim 2016 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bildirim için teşekkürler, böyle durumlarda bildirim yaparsan sevinirim. Gözden kaçabiliyor malum. Ben maddeyi incelediğimi hatırlıyorum demek ki yeni sekmede açtım ama puanlamadım. Tamamdır şimdi. Katılım ve kaliteli katkılar için ayrıca teşekkürler. Balina ve yunuslara da bakıyorum şimdi, dikkatin için bir kez daha teşekkürler :) O madde süper bence de, çok ilginçmiş cidden ama bu proje kapsamında daha spesifik tür odaklı çalışmak daha iyi diye düşünüyorum şahsen :) Balina ve yunustan girdiysek mesela, başka deniz memelileri ya da deniz canlılarından devam edebiliriz sanki. Dediğin maddede her türden canlı olduğundan çok yayılacak proje. Mesela bu sebepten dolayı "maddedeki kırmızılar açılsın" değil de "türler açılsın" diye proje başlatıldı. Bunları dikkate alarak madde önerirsen çok makbule geçer. Bir de mümkünse Türkçe Vikipedi'de kırmızıların görüldüğü bir listenin olduğu madde olsun, İngilizce Vikipedi'den liste verip "bunları açın" demek hoş olmuyor, herkesin İngilizcesi de yok malum. İyi günler.--RapsarEfendim? 11:36, 17 Ekim 2016 (UTC)
  • tür hakkında madde açma için deniz memelilerini baz alacaksak eğer üzerinde çalışmaya başladığım ama tür maddelerini açmadan devam etmediğim Yüzgeçayaklılar maddesinde de kırmızı deniz memelisi türler mevcut. Gerekirse bunlar ikinci aşamayı oluşturabilir. Maalesef çoğu türün daha Türkçe adı bile yok iken İngilizce bilmeden kaynakları değerlendirmek (yalnızca İngilizce Vikipediyi kasdetmiyorum) tür maddesi açmak için biraz zor gibi görünüyor. Bir de geçen haftanın projesinde açtığım Adı tanınmış kişilere ithaf edilmiş organizmalar listesinin 128.000 baytın üzerinde olduğunu hatırlatmak isterim, ödüller sayfasına bakınca şimdi farkettim. --Mskyrider ileti 18:56, 17 Ekim 2016 (UTC)
Yüzgeçayaklılar tamamdır, balina ve yunuslar tamamlanırsa ondan gideriz. O ödülü ise sonradan ekledim, bu hafta itibarıyla geçerli olacak yani :(--RapsarEfendim? 20:18, 17 Ekim 2016 (UTC)

Selamlar tekrar. Bizdeki balina maddesi balinalar maddesine yönlendirilmiş ama en:whale maddesi birçok dilde mevcut. Sizce de oluşturulması gerekmez mi? Birkaç cümleyle, en azından taslak olarak oluşturabilirseniz iyi olur en azından konuyla ilgili bir projemiz sürerken :)--RapsarEfendim? 21:14, 18 Ekim 2016 (UTC)

  • evet aklımda olan konulardan biriydi, proje bahanesiyle bu hafta bir el atabilirim. zaten oluşturulan maddeleri de bir gözden geçirmem gerekecek. --Mskyrider ileti 21:18, 18 Ekim 2016 (UTC)
Süper, emeklerine sağlık.--RapsarEfendim? 21:31, 18 Ekim 2016 (UTC)

"Pragdon" kullanıcısı farklı IP adreslerinden sürekli vandalizme uğruyor: [1]. Bunu başka kime haber vereyim bilmiyordum. İlgilenebilir iseniz sevinirim. Bambi (ileti) 22:26, 18 Ekim 2016 (UTC)

Anladım. Teşekkür ederim yine :). Benim mesaj sayfama da az önce "151.135.57.180" nolu IP adres vandalizm yaptı bu arada :))). Bambi (ileti) 10:24, 19 Ekim 2016 (UTC)
5.47.226.198 IP'li kullanıcı da :))) Bambi (ileti) 10:42, 19 Ekim 2016 (UTC)
Bir de "Kullanıcı:Zoroğlu" da var. Bambi (ileti) 11:30, 19 Ekim 2016 (UTC)
Bir de "Kullanıcı:Bambinintokmakçısı" diye bir kullanıcı çıkmış, mesaj sayfama vandalizm yapmış. Çok yaratıcı kullanıcı ismi olmuş dimi ama. Ha bir de 5.47.238.30 IP'li kullanıcı. Bambi (ileti) 16:08, 19 Ekim 2016 (UTC)

Bu kadar sempatizanlık yapmayın !![kaynağı değiştir]

Vikipediaya herkesin konuştuğu siyasi lgbti bir grubu olan AKLGBTİ ile ilgili konu yazıyorum ve siz vandallık yapıyorsunuz ! Biraz özgürlükçü ve demokratik olmayı deneyin... fakat sol görüşlü kaos gl derneği çok kayda değer buluyorsunuz sanırım. --Emir0515 (mesaj) 18:33, 21 Ekim 2016 (UTC)

--Emir0515 (mesaj) 19:05, 21 Ekim 2016 (UTC)==

Farkındalık, Vikipedi:Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Merhaba Aklgbti hakkında gazete haberleri, tv progamları ve insanlara bir bilgi sunmak için kitabı makaleleri ve köşe yazıları yayımlanmakta. Muhafazakar eşcinsellik kavramını ilk ortaya atan bir oluşumdur kendileri. Ve birçok tartışma halen devam etmektedir. Oluşumun, osmanlıdan kalma "oğlancılık" konusunuda dahil olmak üzere, geçmişten gelen bir düşünceyi sunmakta ve anlatmaktadır. Dünyada ilkkez muhafazar eşcinselliğin varolduğu duyan yabancı basın bile bunu kayda değer görüp haberlerini ve konunun araştırmasını yaparken, ülkemizde bu konunun kayda değer olmadığını savunmak anlamsızca bir tavır gibi geldi. Yardımcı olmanız dileği ile. İlginiz için teşekkürler :) --Emir0515 (mesaj) 19:07, 21 Ekim 2016 (UTC)

Populasyon - Popülasyon[kaynağı değiştir]

Selamlar, bu ikisi farklı kelimeler mi? Sizin alanınız olduğu için sorayım dedim. TDK ve Popülasyon (biyoloji) vikipedi sayfası. Farklı bir terim mi populasyon?--Teacher0691 (mesaj) 07:15, 22 Ekim 2016 (UTC)

  • merhaba bağlantıyı tam olarak veremedim ama Google'da "POPULASYONLARIN YAPI, GELİŞİM, DEĞİŞİMLERİNİ VE BUNLARIN NEDENLERİNİ İNCELEYEN, EKOLOJİNİN BİR ALT DALINA POPULASYON EKOLOJİSİ DENİR" şeklinde aratma yaptırırsanız gelen ilk bağlantı bir .doc dosyasına gider. Bu dosyayı açarsanız populasyon ekolojisi hakkında bazı bilgiler bulabilirsiniz. Buradaki tanımıyla : "Doğada sınırları az çok belli bir alan işgal eden, aynı tür organizmaların oluşturduğu topluluğa populasyon denir." Aslında ben öğrendiğim şekliyle kullanıyorum kelimeyi, yabancı dilden geçtiği için telaffuzu ve yazılışı farklı olabiliyor. --Mskyrider ileti 07:42, 22 Ekim 2016 (UTC)
Evet sanırım hatalı. Doğrusu popülasyon olacak sanırım. Popülasyon (biyoloji) vikipedi sayfasında da aynı tanım var zaten.--Teacher0691 (mesaj) 08:02, 22 Ekim 2016 (UTC)
  • üniversitelere bakarsanız Fen Fakültelerinde "populasyon" olarak kullanıldığı görebilirsiniz. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ders programlarını incelerseniz "populasyon" olduğunu görebilirsiniz. --Mskyrider ileti 08:18, 22 Ekim 2016 (UTC)
Neyse benim ne ilgi ne de bilgi alanım sadece dikkat çekmiştim. Normal hayatta kullanımı popülasyon ancak biyoloji terimi ise gerçekten bilmiyorum. İyi vikiler. --Teacher0691 (mesaj) 08:44, 22 Ekim 2016 (UTC)

Cetacea ve Whale[kaynağı değiştir]

Merhaba ingilizce vikide en:Whale sayfasını biraz karıştırıyordum. Sonra türkçe'sine bakayım dedim bir de. Ama baktım ki Whale sayfasının türkçesi yok. Şaşırdım, balina nasıl Türkçe vikide olmaz diye. Türkçe vikide balinayı arattım ve madde çıktı. Allah allah nasıl oluyor bu dedim. Bizdeki Balinanın karşılı orada en:Cetacea imiş. Ama nedenini çözemedim. Şimdi Whale balina demek ama Cetacea'nın tam bir çevirisini bulabilmiş değilim daha doğrusu. Bu durum sizce de biraz yanlış değil mi? Bence Balinalar maddesi Whale'e eklenmeli. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 18:44, 22 Ekim 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Rastgele İncelik Yıldızı
Çok çalışıyorsun, biraz ara ver ve kahvenden bir yudum al. İyi Vikiler... --TmY e12 19:16, 22 Ekim 2016 (UTC)

Türkçe adların kaynaklarda geçtiği hâli ya da çeviri[kaynağı değiştir]

  • merhaba Ahmet Turhan. Bugün iki değişikliğini geri alıp birini de silmek zorunda kaldım. Vikipedi'de esas olarak özgün araştırmalara yer vermek yerine Türkçe kaynaklarda geçen adlandırmaları kullanmaya çalışıyoruz takson adlarında. Yaptığınız İngilizce adları Türkçede kullanılıyormuş gibi çeviri yoluyla kullanmak doğru bir yaklaşım değil. Eğer Türkçe kaynak bulamıyorsak Latince tür adını bırakmak daha uygun bir yaklaşım. Ancak sildiğim maddeye felince yaptığınızı tam olarak anlayamadım. Zaten aynı yunus türünü anlatan bir madde var iken ve hatta siz de buraya katkıda bulunmuş iken neden farklı bir ad ile aynı maddeyi açtığınıza anlam veremedim. Eğer şbirliği projesinde puan almak için yaptıysanız benim açtığım maddeyi kendi maddeniz gibi kullanabilirsiniz. Bir de açtığınız yunus maddelerine Veteriner Tıp projesi için tartışma maddesine etiket koymanız daha önce tartıştığımız konu ile bağlantılı olarak açıkçası anlamsız buluyorum. Çok gereksiz ve yararsız bir davranış. Evet veterinerlik hayvanlar ile ilgili ama hayır her hayvan maddesi veterinerlik ile ilgili değil. Madde hayvanı anlatıyor, içinde veterinerlikle ilgili ya da veteriner tıp projesi ile ilgili bir tek projeyi sizin açmış olmanız ve de veterinerlerin hayvanlarla ilgilenmesi dışında bir bağ yok. Böyle bir yaklaşım karşısında neden açmış olduğunuz tüm kişi maddelerini de VikiProje Tıp içine eklemediğinizi de hayretle karşılıyorum. --Mskyrider ileti 14:40, 23 Ekim 2016 (UTC)
  • ek: sanırım Burrunan yunusu adı altında Tursiops australis'ten daha sonra açmışsınız maddeyi. İki madde olmaması için ve de Burrunan yunusu diye bir adlandırma henüz Türkçede olmadığı için vikiicadı olmaması sebebiyle sildim. --Mskyrider ileti 14:43, 23 Ekim 2016 (UTC)
Merhabalar @Mskyrider. Değişiklikleri gözlemlemekteyim. Birincisi, ilk katkı sunduğum maddeyi oluşturduğumda, sizin madde ile çalıştığınızdan haberim yoktu, maddeyi oluşturmam ardından interwiki bağlantısı ekleme aşamasındayken "zaten böyle bir sayfa var" uyarısı alınca sizin maddeyi başlattığınız ve çalışma yaptığınızı gördüm. Boşa gitmemesi için de buradaki katkıları da sizin henüz çalışma yaptığınız maddeye ekledim. Zaten burada gerekli açıklama var, ikisinden birinin silinmesine dair görüş belirttim. "Eğer işbirliği projesinde puan almak için yaptıysanız" ifadenizi görmezden geliyorum, çünkü garip bir şekilde itham edici ve şahsım adına üzücü bir söz olur.
İkinci olarak, yorumlarınızdan öyle zannediyorum ki siz veterinerlik konusunu tedavi olarak algılıyorsunuz. Veteriner Tıp konusu "hayvan tedavi" konusu değildir. Alanım olduğu için söylüyorum, tedavi konusu "dahiliye", "cerrahi", gibi anabilim dalı dahiline girer. Oysa, alınan yükseköğretim eğitimlerde de olduğu üzere, tüm hayvanlara dair "anatomi" (alt dallar olarak kanatlı anatomisi- geviş getirenler anatomisi, su canlıları anatomisi vb.) "histoloji", "et teknolojisi ve et hijyeni", "embriyoloji", "hayvan davranışları", "fizyoloji", "parazitoloji", "biyokimya" gibi anabilim dalları okutulmakta ve bunların hepsi "Veterinerlik" konu kapsamına girmektedir. Hayretler içerisinde karşılamayın, bunların tamamı konu dahilindedir ve akademik olarak öğretilmektedir. Bir deniz canlısı olan yunus ta bunun dahilinde Veterinerlik projesi kapsamındadır. Size geçen ay ki kişisel örneğimi ve tecrübemi vereyim, Türkiye üzerinden Avrupa'ya gidecek bir deve üniversitesi hayvan hastanesine getirildi. Burada bilim insanları kendi alanlarıyla ilgili bilgileri alarak ve aynı anda öğrencilere de aktararak çalışmalar sürdürdü. Anatomi, dahiliye, mikrobiyoloji gibi birçok anabilim dalının ortak bir çalışmasıydı. Yani göreceğiniz üzere Deve maddesindeki anatomi, davranış, köken vb. tamamı veterinerlik konusudur. Yani yukarıda söylediğiniz "her hayvan veterinerlik konusu değildir" önermesi tamamen yanlıştır. Örnek vermesi açısından bir örnekle belirtiyorum, bir parazit bile Veteriner Parazitoloji konusudur, çünkü en basitinden zoonozdur. Bir veteriner hekim olarak @KediÇobanı belki görüş bildirmek isteyebilir.
Not: Tüm bunlarla paralel olarak "Böyle bir yaklaşım karşısında neden açmış olduğunuz tüm kişi maddelerini de VikiProje Tıp içine eklemediğinizi de hayretle karşılıyorum" yorumunuzu da görmezden geliyorum, çünkü bu dalga geçme anlamına da gelebilir, bu yöntemi kullanmamalıyız. Veterinerlik ile ilgili olmayan bir kişiyi projeye dahil edip etmeyeceğimize dair aklım çalışıyor diye düşünüyorum. Ayrıca tartışmadan ve konunun uzmanlarından görüş almadan [2], [3], [4], [5], [6] gibi değişiklikler yapmak doğru bir tutum değildir. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:16, 23 Ekim 2016 (UTC)
  • Ahmet Turhan, açtığın bir iki madde de cins, tür ya da alt tür ayrımına varmadan yazdıklarını görünce veteriner olduğunu pek düşünmemiştim açıkçası. Veterinerlik hakkında uzun açıklamalarına teşekkürler ancak yine de düşündüğüm o ki VikiProje Veterinerlik Tıp diye yaptığın çalışmanın açtığın yunus maddelerinin tartışma sayfalarına bu etiketi eklemenle bir ilgisi yok. Yaptığın çalışmaları bir yere bağlayıp kayıt altına almak istiyorsun. Bunu anlıyorum ama serverleri gereksiz yere meşgul etmenin bir anlamı da yok. Ayrıca yukarıda yazdığın ve bunların hepsi veterinerlik kapsamına girer dediklerin konular doğrudan zooloji ve dolayısıyka da biyoloji temel bilim dalı konusudur. Hayvan hastalıkları üzerine uzmanlaşmış veterinerlerin eğitimi içinde elbette ki zooloji ve biyoloji okutulmaması düşünülemez. Ama buradan kalkıp da tamamını veterinerlikle bağdaştırmanız bende akıl tutulması yarattı. Viki Proje Tıp ile söyledikleri mi de şaka amaçlı söylemedim. Yukarıda yazıp kanıtladığınız düşünme mantığınızın başka bir uygulaması olarak örnek vermek amacıyla belirttim ki hâl'a aynı şekilde düşünüyorum. Yaptığım değişikliklerin tartışılacak bir yanı da yok ki sizin yaptıklarınız "abusive" hâle geldi. --Mskyrider ileti 15:43, 23 Ekim 2016 (UTC)
"Hayvan hastalıkları" veterinerliğin sadece bir alt konusudur. "Yunus hastalıkları" veterinerlik konusu, bunun üst başlığı olan "Yunus fizyolojisi" de veterinerlik konusu ve bunun da üst başlığı "yunus" da veteriner lik konusudur. "Yunus anatomisi" adında bir madde de açılsa, bu da veterinerlik konusudur. Tıpkı yukarıda verdiğim örnekteki örnekte -buna bizzat şahit olduğum için söylüyorum- veterinerlik okuyan üniversite öğrencilerinin, bu gelişme üzerine arama motorlarına "Deve" yazıp bu hayvan hakkında bilgi almaları gibi. Bunun mesleki olarak tartışılacak bir yanı bulunmuyor.
Vikipedi'de birşeylere emek verip, yaratılan değerlere "serverleri gereksiz yere meşgul etmenin bir anlamı yok" ifadesine sığdırılması, en tabirle talihsizlik olur. Bununla bağlantılı olarak kullandığınız "Abusive" hali de açıklanırsa somut olarak tartışılabilir. Somut kastı bilemiyorum zira. Vaktimizi ayırarak ilgi alanlarımıza ve bu hafta ortaklaştığımız İBP konusunda olduğu üzere kendi mesleki alanıma dair bir şeyler emek veriyoruz. Konuyu buradan alırsak, söylenen ithamlar biraz onur kırıcı olur, oluyor. Bu tür durumlarda üçüncül görüşleri almakta yarar var, konuyu "uzman" kişilere danışabilir veya topluluğa sunabiliriz, elbette bir bilen çıkar. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:56, 23 Ekim 2016 (UTC)
  • Ahmet Turhan faraziye üzerinden gitmeyelim. Yunus hastalıkları maddesini VikiProje.Veteriner Tıp kapsamında açtınız etiketlediniz de mi karşı çıktım? Yunus fizyolojisi de yunus anatomisi de zooloji, biyoloji konusudur. elbette veterinerlerin zooloji de biyoloji de bilme zorunluluğu var. Yalnızca derslere devam edip geçmekle de bunlar bilinmiyor maalesef. Konu üzerine uzman olduğunuzu da düşünmüyorum. Veterinerlik diplomanızın olması da sizi uzman yapmıyor takdir ederseniz. Evet serverleri meşgul ediyorsunuz, ediyoruz, şu anda da ediyoruz. Bu haftanın işbirliği projesi nedeniyle bir yunus maddesi açıyorsunuz, pat aha bu hayvan, veteriner tıp etiketi de ekleyeyim diyorsunuz. Ne yararı var o etiketin? hiç bir yararı yok, ilgisi olmaması bir yana. O etiketi ekleyerek harcadığınız emek boşa verilmiş, harcamasanız da olurdu. Hadi faraziye yapalım, ola ki Eski S.S.C.B. bilim insanlarından birinin tanımladığı bir yunus türü olsaydı muhtemelen S.S.C.B. projesi etiketi de ekleyecek miydiniz? Konu ile ilgisi var sonuçta. Size daha önce de anlatmaya çalıştım. Projeler bir konuda ortaklaşa çalışma yapmak için işleri paylaştırma platformu. Yaptığınız kişisel katkılarınızı ekleyip aha ben bunu da yaptım diye göğüs kabartmak için kurulacak bir oluşum değil. Ayrıca yaptığımız tartışmayı da lütfen kişiliğinize karşı olarak almayın. Burada Vikipedi üzerinde yapılanları eleştirerek düşüncelerimi belirtmeye çalışıyorum. Yaptıklarım itham değil doğrudan yapılanların yazıya dökülmüş hâli. Emeğe saygısızlıktan bahsederek çok iyi bir noktaya da temas ettiniz aslında. Size önerim özeleştirinizi yaparak burada yaptığınız değişikliklerin hangisinin hakikaten Vikipedi'nin amacı olan özgür bilginin yayılmasına yardımcı olduğunu, hangilerinin de bununla ilgili olmayıp yalnızca kişisel tatminle ilgili olduğunu düşünmeniz. Özeleştirinizi yaparken öznel değil nesnel olarak düşünmeniz benim söylediklerimi anlamanıza da yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. --Mskyrider ileti 16:31, 23 Ekim 2016 (UTC)
Projelerle ve ilgili konuların tartışma sayfalarına eklenmesi (ve bunların konulara yararı) ile ilgili @Rapsar'a daha önce bilgi danıştığında sizin söyleğiniz olumsuzluklarla ilgili değil, tam tersine olumlayıcı görüşler belirtmiş idi. Ve o zamandan bu yana projeler ile ilgileniyor, kullanıcıları belli bir plan dahilinde belli konu odaklarına katkı sunmaları için teşvik ediyorum. Yukarıda söylediğiniz "burada yaptığınız değişikliklerin hangisinin hakikaten Vikipedi'nin amacı olan özgür bilginin yayılmasına yardımcı olduğunu, hangilerinin de bununla ilgili olmayıp yalnızca kişisel tatminle ilgili olduğunu düşünmeniz." söyleminize yukarıda bir yanıt verdim aslında. Ve hep de vermekteyim. Bir kişi ilgi alanlarına katkı verir, vermekle de gurur duyar. Oturduğu mahallenin Vikipedi maddesini geliştirir bundan onur duyar, mesleği ile ilgili katkılar yapar, hobileriyle ilgili araştırmalarını Vikipedi'ye sunar, gündelik hayatta karşılaştığı bir bilgiyi paylaşmak ister, bilgi birikimi doğrultusunda katkılar yapar ve bunları paylaşmaktan da göğsü kabarabilir. Katkı sağlamayanlara bu sözleri söylemek gerek bence. Ya da benzer olarak İBP projelerine katkı sağlayanlara "puan için şunu şunu mu yapıyorsun" türevi ithamlar, asla ve asla bu mesaj sayfalarına yakışmaz.
Eski S.S.C.B. bilim insanlarından birinin tanımladığı bir yunus türü eğer uluslararası anlamda SSCB'yi ilgilendiren bir konuma gelseydi, evet eklerdim. Layka sıradan bir köpek, ama uzaya çıktığı için SSCB konusu. Benzer olarak 2.02 Uzay Mekiği bir uzay aracı. Ama konusu SSCB'yi ilgilendiriyor. Çar Bombası bir bomba. Ama SSCB icatları kategorisinde uluslararası bir anlam kazandığı için bu projeye dahil ederim. Çernobil reaktör kazası da örneğin.
Kullanıcılara "Kişisel tatmin", "göğüs kabartma" vb. kavramlarla hareket edilmesi ve dolaylı olarak kullanıcılara "özgür bilgi yaymıyorsun ego tatmin ediyorsun" ithamlarında bulunulmasının, Vikipedi'yi hiç de ileri götürmeyeceği kanısındayım. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:51, 23 Ekim 2016 (UTC)

Merhaba, şu anda teknik bir sorun yaşıyorum. Mesela bir değişiklik yapıyorum. Değişiklik saatim diyelim ki normalde 23.00 ama "geçmişi gör" sayfasında 20.00 olarak görünüyor. Vikipedi'de gördüğüm bütün saatler normaldekinden 3 saat geri. Bunun bir ayarı mı var yoksa genel bir sorun mu? Şimdiden teşekkürler, iyi vikiler. 😊 ~ HastaLaVi2 (mesaj) 21:01, 23 Ekim 2016 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

merhaba beyaz listeye girmek istiyorum.Dava42 (mesaj) 20:46, 27 Ekim 2016 (UTC)

Sayın hizmetli şu durum hakkında gereğini yapar mısınız? Bir de rica etsem kişisel ve mesaj sayfamı uzun süreli yarı korumaya almanızı rica ediyorum. Bu çok sık olmaya başladı. Saygılarımla, iyi çalışmalar... chansey Mesaj 21:10, 28 Ekim 2016 (UTC)

  • İstek yapıldı Yapıldı Sayın hizmetli teşekkür ediyorum iyi geceler. chansey Mesaj 21:15, 28 Ekim 2016 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]


Selam. Bir madde başlığının başka dillerdeki karşılığını eğik yazmıyor muyuz? Bir de siz hizmetlisiniz sanıyorum, bir ricam var: Ben sağa sola "ben kimseyi şikayet etmem" yazdıkça benden hazzetmeyen bazı arkadaşlara cesaret verdim galiba. Kullanıcı:Burakolik'in son katkılarını, bunlardaki "değişiklik özetleri"ni gözden geçirip gereği varsa yapabilirseniz çok sevinirim. Sanıyorum susmakla olmuyor. Teşekkürler. --E4024 (mesaj) 14:25, 31 Ekim 2016 (UTC)

Aynı şekilde silinmeye aday sayfalardaki Eylül Öztürk başlığına ve Eylül Öztürk başlığının geçmişine bakarsanız da çok sevinirim. Eylül Öztürk'ün lise yıllarındaki yaptığı aktivitelere bile kaynak isteyecek kadar rahatsızlık veriyor bana. Oturup sabahtan akşama kadar yemek tarifi başlığı açsam sorun çıkartmayacak büyük ihtimalle.
Ekleme: Yazmayı unutmuşum, SAS'taki Eylül Öztürk başlığına yapılan değerlendirmeleri okuduktan sonra Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Mister No sayfasını da incelerseniz sevinirim.
Arkadaşa da Vikipedi:Kullanıcılar#Beyaz_liste sayfasını okumasını, bulunduğu kullanıcı grubunun yetkisini öğrenmesini öneririm.Burakolik (mesaj) 14:57, 31 Ekim 2016 *(UTC)
  • Teşekkür ederim ikimizi aynı düzeye çektiğiniz için. Gerçi o delikanlı Kullanıcı:Rapsar'dan hak ettiği yanıtı almış ama kendisinin gururla belirttiği gibi, ben burada er veya onbaşı isem o çavuş. O nedenle her ne amaçla olursa olsun bana ettiğiniz iltifatı not ediyorum. Eylül Öztürk maddesinin değişiklik özetlerine bakan olursa bizim hangimizin bunları nasıl kullandığımızı görebileceği gibi sizin hizmetli olarak bu gözlemdeki isabetinizi de takdir edecektir. Sizi bir daha rahatsız etmeyeceğim. Hoşçakalın. --E4024 (mesaj) 07:42, 1 Kasım 2016 (UTC)
  • Sayın E4024, "ikinizi de aynı düzeye çekmem" yönündeki şekvânızı hoşgörülü ile karşılıyorum ancak sizin yarı yaşınızda olduğunu sandığım bir başka kullanıcıya karşı buradaki davranış şeklinizi, hatta genel olarak burada sergilediğiniz davranışları da yapıcılıktan uzak ve oldukça kışkırtıcı buluyorum. O kullanıcı ile aranızdaki yaşam deneyimi, görmüş geçirmişlik farkını düşündüğümde ikinizi aynı düzeye çeken benim yukarıda yazdıklarım değil sizin davranışınız. Genel olarak burada bir değişiklik yaratma ve daha ileriye götürme yönünde hareket etmek istediğinizi düşünüyorum, bu nedenle sıklıkla maddeleri silinmeye aday gösterdiğinize ve insanları düşünmeye itmeye çalıştığınızı görüyorum. Ancak bunu yaparken kışkırtıcı davrandığınızı beni düşünmeye iten Şili İspanyolcası maddesi üzerine olan tartışma oldu. Yalnızca küçük bir değişiklikle "İspanyolcasi" yerine "İspanyolcası" yazabilecek iken bunu yapmayıp daha uzun süre harcayıp silinme adaylığı tartışmasında belirtmeniz; "bazı" kaynakları küçük bir araştırma ile eklemeye muktedir olmanıza rağmen bunu eklemeyip şablonları eklemeniz bende bu izlenimi uyandırdı. Beni bir daha rahatsız etmeme konusunda elbette takdir sizin, bana soracak olursanız istediğiniz zaman rahatsız edebilirsiniz. Yalnızca rahatsız ettiğinizde beklediğiniz davranışı göstermemem nedeniyle sizin rahatsız olmanız mümkündür. Selam ve sevgilerimle. --Mskyrider ileti 13:56, 4 Kasım 2016 (UTC)