Kullanıcı mesaj:Mskyrider/Ekim 2006-Kasım 2006

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

TE, maddenin geçmişinde kalan telifli içerik ne olacak? Silip, tekrar taslak yapsak daha iyi olmaz mıydı? --Mskyrider 08:16, 1 Ekim 2006 (UTC)

Pek önemli değil MR, genellikle geçmişten bilgi getirebilecek kadar Vikipedi'yi tanıyanlar telifli birşeyi bile bile geri eklemezler. Özet kutusunda ayrıntılı olarak açıkladım geri almanın sebebini zaten. Ayrıca izlediğimiz politika bu, yani VP:HS gereği silemem bu maddeyi.
Aslında bu tip, geçmişinde taslak olan maddeleri sen de telifli ile işaretlemeden geri alsan daha iyi olur, fazla işyükü olmaz. -Tembelejderha 08:21, 1 Ekim 2006 (UTC)

Türkiye'nin bucakları[kaynağı değiştir]

Hocam, Portekiz'in bucakları çalışman çok güzel gerçekten. Bu projen bitince Türkiye'nin bucaklarını da yapabilir misin? O maddelerinde çoğu eksik----Serkansporfcmesaj 10:25, 1 Ekim 2006 (UTC)

sacheen küçüktüy'den selamlar[kaynağı değiştir]

  • merhaba mskyrider. epeyce zaman oldu, ama vikikaynak'a gidip de brando'nun metnine ancak bakabildim. hem bir kez daha eline sağlık diyeyim o kallavi cümlelerin altından kalktığın için, hem de bazılarını zora sokmuş olabilirim, bir bakarsan sevinirim. senin için soru işaretleri var metinde. selamlar. --kibele 15:14, 2 Ekim 2006 (UTC)
  • sağol, hemen bakmışsın. o konuşma havası olmuş bence. ben de bir göz atarım. ama asıl, biz akılsız ölümlülere ders vermek üzere yollanan makineye kafanı takma diyecektim. geçeeer, geçer, bunlar da geçer.. --kibele 21:06, 2 Ekim 2006 (UTC)
bana o katrilyonlu sayıyı hiç unutamayacakmışım gibi geliyor. bu arada bu yeni BİÇİMİ sevdin korkarım. :) --kibele 21:21, 2 Ekim 2006 (UTC)
beni güldürdün ya, birileri de seni güldürsün ne diyim.. --kibele 21:26, 2 Ekim 2006 (UTC)
  • mesajı aldım demek üzere başladım, farketmişsindir. ama gündüzleri vakit bulamıyorum. akşamları da kafam yerinde olmuyor. yani bakıcam bir ara demek istiyorum, clapton kadar beklemeyecek. üstelik böyle başlayıp bıraktığım şeyler birikmeye başladı. çok fena çook. :) --kibele 17:47, 4 Ekim 2006 (UTC)
  • :)

XVI. Benedikt[kaynağı değiştir]

XVI. Benedikt sayfasının ismini XVI. Benoît olarak değiştirmişsiniz ve TDK'ya göre yazım kurallarına göre Papaların isimlerinin Fransızca olarak yazılması gerektiğini belirtmişsiniz. Tamam, güzel ama ben İnternet'te bir tarama yaptım ve XVI. Benoît adı altında tek bir Türkçe sayfa bulamadım. Türkçe gazeteler hep XVI. Benedikt adını kullanıyorlar. Türkiye'de Papa'yı XVI. Benoît adıyla bilen insan sayısı yok denecek kadar az. TDK yazım klavuzu ne derse desin bu başlığın hiç bir pratik yönü yok. Bu başlığı değiştirmek insanların kafasını değiştirmekten başka hiç bir yarar getirmeyecek. Bu sayfanın isminin tekrar eski haline getirilmesini istiyorum. TDK kurallarının körü körüne kullanılmaması gerek. Papaların isimlerinin Fransızcasının kullanılmasının bir mantığını da göremiyorum. Latince deseniz gene anlayacağım. Papalık ibadet sırasında Latince kullanır. Kökü Latinceye dayanır. O zaman Benediktus adı kullanılsın. Fransızcanın hiç bir mantığı yok. Ama bence en iyisi gazetelerin kullandığı, halkın alıştığı ismin kullanılması. TDK yazım kuralı bence arka planda kalıyor. ---Vikiyazar 16:14, 5 Ekim 2006 (UTC)

  • Benediktus bence kabul. Ama Benoît adına ısınamadım. Siz de Benediktus'u kabul eder gibi görünüyorsunuz. Eğer itiraz yoksa Benediktus yapalım. ---Vikiyazar 18:58, 5 Ekim 2006 (UTC)
  • Pardon, Benedictus demek istedim. Haklısınız, Benediktus değil. ---Vikiyazar 13:49, 6 Ekim 2006 (UTC)

Selam sevgili Mskyrider. Şu Eric Clapton maddesi bitince fizik, kimya, jeoloji, mineraloloji, volkanoloji, botanik , zooloji, klimatoloji, oşinografi ,astronomi, etnoloji ve demografi konularında çalışmış bir doğa bilimcinin biyografisini yazmak ister misin? (yazdığım 4-5 maddede adı geçiyor) Biyografiler beni aştığı ve hakkını veremeyip yazık edeceğim için iyi bir yazara paslamayı düşünüyorum. Tabii ilgini çeker ve zamanın olursa. --Baylanileti 17:42, 5 Ekim 2006 (UTC)

  • [[1]]Alexander von Humboldt İngilizcesi de bayağı bir maddeymiş bu arada:-) --Baylanileti 17:51, 5 Ekim 2006 (UTC)
  • Aynen... Humboldt Akıntısı, Humboldt pengueni gibi yer ve canlılara adını vermiş. ayrıca Andlar'da bir kaç dağa çıkmış incelemeler yapmış bir kaşif. Eminim çok zevk alırsın çalışırken.:-)--Baylanileti 17:56, 5 Ekim 2006 (UTC)
  • Fark ettim. Müthiş bir giriş yaptın. Eline sağlık--Baylanileti 18:39, 5 Ekim 2006 (UTC)

1964-DDR-5.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider,

Aşağı yukarı tüm para birimi resimlerine {{Para}} etiketini ekleyebilirsin. Resmi yükledim, maddeye de ekleyecektim ama sen o işi halletmişsin bile :)

Sevgiler

Vito Genovese 13:51, 9 Ekim 2006 (UTC)

von Humboldt[kaynağı değiştir]

Selam sevgili Mskyrider. Eline sağlık, çok komplike bir maddeyi çok güzel hazırlamışsın. Zor bir tercüme olduğu belli. Alttaki kitaplar orjinal ismiyle kalması kanımca daha iyi. Bu arada özellikle ismini Humboldt'tan alan yer ve canlılar bana uzun süreli zevkli bir iş çıkarmış. :-) Zaten daha önce yazdığım 8-10 maddede Humboldt'un adı geçiyordu ama bunlar direk onun ismiyle anılan maddeler olacağı için benim açımdan daha da zevkli. Ancak şu günlerde yoğun ve yorgun olduğumdan bunlara bir kaç gün sonra başlarım. Yavaş yavaş bir şeyler yaparım artık. Güzel bir başlık bulup ana sayfaya aday göstermeyi düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar--Atacameñoileti 17:24, 9 Ekim 2006 (UTC)

  • aslında sayfa sayısının azlığından şüphelendim ama orijinaline de bakmayıp, unutmuşsundur türkçeleştirmeyi diye değiştiriverdim. zaten sekizlik ve dörtlük denir herhalde octavo ve quarto'ya.. arada sallıyorum, kusura bakma mskyrider.. neyse, octavo'ya türkçede forma diyoruz. diğerleri de dolayısıyla yarım forma ve çeyrek forma... boyutla ilgili olarak A4, A3 kullanılıyor. bir ismi daha vardı ama hatırlamıyorum. ama bu iki kavramı (yani sayfa sayısıyla boyutu) birleştiren tek bir isim yok bildiğim kadarıyla. yarın bir daha gözden geçiririm. eline sağlık, iyi çalışmalar. --kibele 20:38, 10 Ekim 2006 (UTC)

Mskyrider maşallah ne hız böyle bu :) Portekiz sana çok şey borçlu.Son değişiklikler sayfasından takip ediyorum bu kadar az sürede bu kadar bucak ekledin. Şu an portekizdemisin sen ? Ben Coimbradayım. Portekizdeysen görüşelim. =)  Necrocapo  ►msj       06:22, 16 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba, Necrocapo. Taslak olduğu için girmek kolay oluyor aslında. Portekiz'de değilim. Ama sen Coimbra'daysan eğer, bir iki fotoğraf çekiver bari. Vakit bulursan Coimbra maddesini geliştirmek ister misin? Yoksa fırsat bulduğumda ben mi elden geçireyim? İş için oradaysan vakit bulduğunda iyi eğlenceler. --Mskyrider 06:29, 16 Ekim 2006 (UTC)
Fotoğraflar var zaten bende bir sürü,albüm mü yapsam acaba oraya :) Coimbra maddesini de tam ben sana söyleyecektim şimdi.Orayı düzenlerim ben bugün yarın.Okul için buradayım erasmus programıyla.Yani 1 sene buradayım fotoğraf lazımsa şehir şehir dolaşıp çekeriz ;).  Necrocapo  ►msj       06:34, 16 Ekim 2006 (UTC)
Coimbra Üniversitesi'nde misin? Sana kolay gelsin. Bol bol fotoğraf çek. Ben birazdan Coimbra'nın da bucaklarını gireceğim. Ama yine taslak olarak. Eğer oraları dolaşırsan, her freguesia 'da "Pelourinho" fotoğraflarını çekebilirsen maddeleri zenginleştirebiliriz. Portekizce biliyor musun? Yoksa öğreniyor musun? --Mskyrider 06:42, 16 Ekim 2006 (UTC)
Evet Coimbra Üniversitesi'ndeyim. Vaktim oldukça resimleri ekleyeceğim.Portekizce çat pat biliyorum çok az ama.Portekizce derslerim devam ediyor.Kolay gelsin.  Necrocapo  ►msj       06:48, 16 Ekim 2006 (UTC)
Çok memnun oldum Necrocapo. Sana iyi çalışmalar. --Mskyrider 06:52, 16 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Mskyrider,

Şeyi düşünüyorum kaç gündür. Şimdi yerleşim yerleri için "köy/belde/kasabaadı, ilçe" şeklinde bir standart kabul ettik ya, sen de biliyorsun. Malum, Türkiye Cumhuriyeti Viki'si değil de Türkçe Viki olduğumuza göre dünyadaki tüm yerleşim yerleri için geçerli olmalı bu standart. Sen ne dersin?

Ayrıca hadi bizdeki hiyerarşi o şekilde. Portekiz'deki yapılanma tam olarak nasıl? Orası için ilçes yerine il mi yapmak daha doğru olur yoksa bucak mı, yoksa ilçe olarak kalmalı mı?

Vito Genovese 12:58, 16 Ekim 2006 (UTC)


Ben de şahsen senin savunduğun şekle karşı değilim. Hatta "x, ilçe" şeklindeki standartın "x, il" biçiminde olması gerektiğini savunmuş ve o konuda köy çeşmesi yönetmelik sayfasını epey bir karalamıştım. Lakin şu sayfada kabul edilmiş bir standart var, ben de ona uyarak TC yerleşim birimlerini 2-3 gündür standarta uydurmaya çalışıyorum.

Tartışmayı tekrar açmayı düşünür müsün, napalım ne edelim?

Vito Genovese 14:02, 16 Ekim 2006 (UTC)


Dediğim gibi benim için hiçbir kişisel sakıncası yok, şu anda katılım da yüksek olmadığı için tartışmayı tekrar açmayı yararlı görmüyorum. Zira bugünlerde 5 katılımcı bile bulmak epey zor olur. Gelecek sene falan tekrar değerlendirmeye sunabiliriz, şimdilik gereği yok.

TC maddelerini düzenlerken de maddenin adında "köyü" gibi ibarelerin geçmesinden duyduğum rahatsızlıktan dolayı başladım aslen, yoksa sadece özel isim kullanıldığı sürece yanında ilçe olmuş, bucak olmuş, çok önemsemiyorum. Yani ne senden belli bir düzene göre madde girmeni isteyecek, ne de onları düzenlemeye çalışacak değilim, zira kusursuz çalıştığını düşünmekteyim.

Gelecekte bir gün konuyu gündeme getirir, bir teatiye girişir ve senin fikrini de duyma şansına erişiriz diye umuyor ve ben de katkıların için teşekkür ediyorum sana.

Sevgiler

Vito Genovese 14:29, 16 Ekim 2006 (UTC)

Done! --Brian Boru 19:46, 16 Ekim 2006 (UTC)

portekiz'den ithalat talebi[kaynağı değiştir]

  • merhaba mskyrider. dünya şehirlerini girerken senin portekiz şablonlarından faydalanabiliyor muyuz, yoksa yenisini mi yapmak gerek? ya da ne? bu şablon işlerine hiç bulaşmayan bir cahilin sorusu olduğunu hesaba katmayı unutma e mi? selamlar. --kibele 15:13, 21 Ekim 2006 (UTC)
aslında, italya şehirlerini girmeyi düşündüm taslak olarak, portekiz'den heveslenip.. ama italyanca vikipedi'de daha geniş şablonlar kullanılmış, gerekli midir o kadarı bilmiyorum. sen bir fikir verir misin? --kibele 19:11, 21 Ekim 2006 (UTC)
harika, sağol.. --kibele 19:13, 21 Ekim 2006 (UTC)
şimdi de benim kendime verdiğim ev ödevini yapmam gerekiyor sanırım. eline sağlık. --kibele 21:37, 21 Ekim 2006 (UTC)
bu kadarı bile beni aşıyor, bir bakayım da duruma. iyi geceler. --kibele 22:04, 21 Ekim 2006 (UTC)
hımm, bu daha iyi fikir. :) --kibele 22:12, 21 Ekim 2006 (UTC)

Nesrin Sipahi[kaynağı değiştir]

Yav eline sağlık, şu maddeye bir el atayım dedim ama bir türlü girişememiştim. Teşekkür ederim. --Mskyrider 20:30, 21 Ekim 2006 (UTC)

Ne demek, zevkti. Araştırmalarım sürecek, buldukça eklemeyi düşünüyorum. Kolay gelsin :) --Metal Militia 20:35, 21 Ekim 2006 (UTC)

35.000'inci madde[kaynağı değiştir]

Tebrikler, 35.000'inci maddenin sahibi olmanız sebebi ile sizi kutluyorum.--Alp Er Tunga 12:28, 23 Ekim 2006 (UTC)

  • Renegade merhaba, haftanın işbirliği için bağlantı verilen listeye baktığımda bazı eklemeler yapılmış olduğunu gördüm. Örneğin mineraller bölümünde iki tane Bor var, ve bazıları küçük harf başlıyor. Irkçılık da iki kere girilmiş. Yukarıda kafanıza göre girmeyin gibi bir şeyler yazıyordu. Meta'daki listede sanki daha uzun. Listeyi bir gözden geçirmeli mi? --Mskyrider 07:11, 24 Ekim 2006 (UTC)
  • Merhabalar, benimde dikkatimi çekmişti, doğru söylüyorsun, listeyi bir elden geçirmemiz lazım. Vaktin varsa bir bak istersen çok iyi olur.--renegademsj 07:16, 24 Ekim 2006 (UTC)

Telif ihlali[kaynağı değiştir]

Palas, Sarıoğlan sayfasına telif ihlâli etiketi koymuştum. Maddeyi yazan kullanıcı kaldırmış. Belediyenin sitesinden kopyalanmış. Etiketi koyarsam tekrar kaldırılacağından eminim. Resimlerde aynı yerden. Bilgine ve ilgine. --Mskyrider 06:42, 25 Ekim 2006 (UTC)

  • Merhaba Myskrider,

O kullanıcı ile resimler konusunda dün ben de görüşmüştüm.[2] Durumu açıkladıktan sonra telif hakları konusunda haklı olduğumuzu ve bu konulara duyarlı olacağını belirtmişti.[3] Açıkçası yeni kullanıcıları kazanmak adına onlara çok sert davranmak istemiyorum. Ama telif şablonunu kaldırmasıda kurallara aykırı ve hoş değil. Konu ile ilgili olarak kullanıcıyı uyarıp, şablonu tekrar koyacağım. Umarım tekrar sorun çıkarmaz.--renegademsj 06:51, 25 Ekim 2006 (UTC)

  • Tekrar Merhaba Myskrider,

Nasirata mesaj sayfama bu notu bırakmış [4], şablonu yanlışlıkla kaldırdığını belirtip özür diliyor. Seninde bilmeni istedim. İyi çalışmalar. (Bu aralar yoğun çalışıyorsun, 35000. madde için ayrıca tebrikler)--renegademsj 10:20, 25 Ekim 2006 (UTC)

Teşekküler[kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler Mskyrider! Pinar 12:39, 25 Ekim 2006 (UTC)

You're right, the data presented were wrong, now i've corrected... generally, many ip-users vandalize those pages of portuguese parishes, upgrading the area or the population... Therefore, the best is always to check it's first edition, by User:Jorge, who wrote the article with original data of Statistics Institute.

About Lixa do Alvão, and other parishes created since 2001, there is no oficial data yet... Other examples are Mira-Sintra, Agualva, Cacém, São Marcos, Santo António de Nordestinho, São Pedro de Nordestinho, Algarvia and so on... --Brian Boru 23:25, 26 Ekim 2006 (UTC)

Baktım bir sürü barnstar toplamışsınız ama yetmez, Portekiz hükümetinin size bir nişan, fahri vatandaşlık falan vermesi lazım. Tebrikler ve teşekkürler :) -Tembelejderha 19:36, 27 Ekim 2006 (UTC)

  • Nasıl farkettin bilmiyorum ama hata yapmamak için göbeğim çatladı, yine de süpriz yapamamışım demekki. Yine de şablonu atlamışım. Valla benden Portekiz'e bu kadar. Nazar değmesin diye bir nazar boncuğu olarak kabul et. Şili konusunda bu kadar detaylı bilgi var mı bilmiyorum. Ancak bulabildiğim bütün şehirleri girmek istiyorum. Bölgeleri Uğur girmişti zaten, Bahar da şehir listesini girmiş. Kolay gelsin--Atacameñoileti 19:49, 27 Ekim 2006 (UTC)
  • Sanırım bu saatte ortalıkta siz bir varsınız, beni de uyku tutmadı, kısmî çeviri yapıp duruyorum. Bu Portekiz yerlerini girince oraları fethetmişiz gibi hissediyorumve girip okuyorum. Kolay gelsin, --Bahar (yine ben!) 21:04, 27 Ekim 2006 (UTC)

İade-i ziyaret[kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler Mskyrider,

Siz seçmenlerimle varım ben. Atın ve yatın hazır, katın için görüşmelerim sürmekte, haber vericem en kısa zamanda :)

Sevgiler

Vito Genovese 03:38, 28 Ekim 2006 (UTC)

Çok sağol Mskyrider, içerik bu adresten alınmış. Kullanıcıyı uyarıp maddeleri siliyorum --Pinar 12:03, 29 Ekim 2006 (UTC)

ne kadar kaldı[kaynağı değiştir]

Merhaba Mskyrider, acaba ne kadar daha Portekiz yerleşim maddesi ekleyeceğini biliyormusun:) Gerçekten çok uzun soluklu bir proje oldu senin için. İyi çalışmalar:)--Ugur Basakmesaj 09:59, 2 Kasım 2006 (UTC)

Bucak sayısı 4000 civarında, 852 tane girdiğime göre daha dörtte biri bile bitmemiş. Yıl sonuna kadar sürer herhalde diye tahmin ediyorum. Bir kere başlayınca da sonuna gelmeden bırakamadım. Taslak sayısı çok arttı ama Portekizce vikide bile çok fazla bilgi yok. Portekiz bir bitse başka bir ülkeye geçeceğim ya artık seneye :) Bu arada, renegade online diye ona bir mesaj bırakmıştım ama çıktı herhalde. Ana sayfadaki resmin altındaki yazıyı "değişik metaller" yerine "metal hurufat" diye değiştirebilir misin? --Mskyrider 10:05, 2 Kasım 2006 (UTC)
Mskrider taslak olabilirler ama, en azından içlerinde bilgi, interwiki ve duruma göre resimler var:) Yani faydalılar. Ben aslında sadece senin bu maddeler için bir interwiki botu çalıştırıp, portekizlilere baskın yapmak istiyordumda, biraz daha yaptıktan sonra başlatırım olmazsa. Değişikliği yaptım, başarılar sana:)--Ugur Basakmesaj 10:11, 2 Kasım 2006 (UTC)


Merhaba renegade, ana sayfadaki günün resminin altında "Değişik metaller" yazıyor. Her ne kadar resimdekiler metal de olsa, doğru tanımlama "Metal hurufat" olmalı. Ana sayfanın nasıl değiştirilebileceğini bilmiyorum, yardım eder misin? --Mskyrider 09:25, 2 Kasım 2006 (UTC)

  • Merhaba Mskyrider,

Uğur resmin altındaki yazıyı değiştirmiş, sorun yok. Ana sayfa korumalı olduğu için sadece yöneticiler değiştirebiliyor. Kendine iyi bak.--renegademsj 13:02, 2 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Mskyrider, Deniz maddesini taslak olarak en:wiki'den aktardım fakat denizlerin tam olarak Türkçe isimlerini bilmediğimden listenin kontrol edilmesinde fayda görüyorum, bir göz atar ve yanlışlıklar varsa düzeltirsen sevinirim. --renegademsj 17:39, 2 Kasım 2006 (UTC)

Şikâyet ve 3RR[kaynağı değiştir]

Merhaba, şurada şikâyetimi bildirdikten sonra bu sefer IP ile değişiklik devam ediyor. 3RR olmaması için tekrar geri almadım ama bildirmek istiyorum. Vikipedi'nin siyasi propaganda yeri olmadığını bazı kullanıcılara ve IP'lere anlatmak gerek. --Mskyrider 10:52, 5 Kasım 2006 (UTC)

Mskyrider, aslında Vikipedi ne değildir sayfası durumu fazlasıyla açıklıyor. Maddeyi geri almaya yetişemedim, fakat tartışma sayfasına fikrimi belirttim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:10, 5 Kasım 2006 (UTC)

slm mskyrider,

simdi farkettim istismar maddesini sen almissin, cinsel istismari yazarken bari önce istismari kisaca yazayim dediydim, böylece kisa bir icerik girmis oldum, pardon.istersen ona ekleme yap, istersen sil yeniden yaz, benim ici mesele degil, kolay gelsin.--alibazmesaj 15:12, 8 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Mskyrider

Lenin sayfasında gerekli bulduğum değişiklikleri yaptım. Belgeleri de ayrıca konu halinde yaratıp linkledim. Ancak bu belgelerin ansiklopedik bilgi olup olmadığı konusunda şüpheliyim. Belki bu belgeler başka bir yerde olmalı. Ben daha iyi nasıl olur bulamadım. Bir fikrin var mı? Kolay gelsin.

--Devrimdpt 08:49, 10 Kasım 2006 (UTC)

halojenÜRler...[kaynağı değiştir]

Selam Mskyrider, araya girmiş gibi oluyorum, kusura bakma. Doruksal'a yönelttiğin sorudaki ilk ifadeyi bilemeyeceğim ama, iodid, fluorid, klorid, bromid ile biten bütün bileşiklerin Türkçe okunuş ve yazılışlarının ***ÜR ile bitmesi gerekir. Zira malumun olduğu üzere, periyodik tabloda bunlar "halojenÜR"ler grubundadır. Dolayısıyla, "potasyum iyodür" doğru adlandırma olacaktır. Saygılar, sevgiler, iyi çalışmalar. Metal Militia 09:41, 10 Kasım 2006 (UTC)

Selamlar...

Serebral arteriyoskleroz olmalıdır çünkü

  • Latince ya da Latince kökenli yabancı sözcüklerdeki ~io~ ikilisi ~iyo~ olarak ve
  • gene Latince terimlerdeki ~osis bitişi de ~oz olarak (bir başka örnek: mycosis >>> mikoz) türkçeleşiyor.

Potassium iodide ise potasyum iyodür olarak türkçeleşir:

  • iodide (iyodür), iyot elementinin -1 yüklü halidir ve alkali elementlerle tuzlar oluşturur (potasyum iyodür, sodyum iyodür gibi)

Benzer adlandırma yapısı klor ve brom için de geçerlidir:

  • Sodyum klorür (sofra tuzu), potasyum klorür, potasyum bromür vb.

Kolay gelsin...

--Doruk Salancıileti 10:09, 10 Kasım 2006 (UTC)

  • merhaba, bakarım elbette.. teşekkür ederim, güzel sözler için de.. --kibele 16:44, 10 Kasım 2006 (UTC)

Günün resmi[kaynağı değiştir]

Açıklamayı genişlettim. Günün resmi ana sayfada yeni olduğundan onları alelacele çevirdik. Aylık olarak bir sonraki aya ait resimler Vikipedi:Günün resmi sayfasında ayarlanıyor. Ayın son günü hepsi topluca ana sayfaya gidiyor. Hazırlık aşamasına sen de katılırsan çok güzel olur. İlgilenen çoğaldıkça kendi resimlerimiz kendimizde seçebiliriz. Şimdilik Commonstan hazır alıyoruz. --Dbl2010 05:51, 13 Kasım 2006 (UTC)

akşam bizde toplanıyoz[kaynağı değiştir]

dbl de puro getirmiş akşama gelin tellendirelim dedim, şarap yetmezse iki şişe uzo var ;) Delamorena 06:49, 13 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Mskyrider,

Tartışma:Wesleyan Üniversitesi'ne bir göz atabilir misin?

Sevgiler

Vito Genovese 08:24, 13 Kasım 2006 (UTC)

benden önce davranmışsın yine, tam da düzeltiyor ve eleman mesaj atıyordum, buyur devam et, elemana da mesaj atarsin artik ;) Delamorena 08:27, 13 Kasım 2006 (UTC)

louis agassiz[kaynağı değiştir]

  • tamam pes, sen taslak maddeler girmeye devam et.. diyeceğimi sanıyorsan, yanılıyorsun.. lenin de sana teşekkür ediyordur belki.. --kibele 12:47, 13 Kasım 2006 (UTC)

Merhabalar, 17 Kasım İstanbul Buluşması'na yöneticilerden kimsenin katılmıyor olması dikkatimi çekti. Vikipedi'nin işlenebilirliğini en iyi bilen kullanıcılar olan yöneticilerden en az birinin gelmesi iyi olurdu diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz bu konuda? İyi çalışmalar dilerim, --Bahar (yine ben!) 13:04, 13 Kasım 2006 (UTC)

Louis Agassiz[kaynağı değiştir]

Sevgili Mskyrider, Sabah Louis Agassiz maddesini fark etmiştim, ancak o anda taslak halindeydi akşama bu halde buldum. Hakikaten çok güzel olmuş. Özellikle buzullarla ilgili çalışması çok ilgimi çekti nedense :-). Şu sıralar işti, stresti falan derken wikipediye zaman ayıramıyorum. Ancak gün içinde 5 -10 dakika zaman bulabiliyorum. Ama senin açtığın madde varsa hemen açıp bakıyorum. Bu maddeyide öyle farketmiştim. Umarım ileride ben de senin gibi katkılar yapma fırsatı bulurum . Kolay gelsin.--Atacameñoileti 16:49, 13 Kasım 2006 (UTC)

Thank you so much! - en:user:Jmabel 17:04, 13 Kasım 2006 (UTC)

Mskyrider kardeş merhaba. Bu wikipedia işi beni iyi sardı. Ancak bu yaptığımız sayfalara siteye kayıtlı olmayan resimleri nasıl ekleyeceğiz? Bu telif hakkı sorununu nasıl halledeceğiz. 3 Hürel sayfası fena olmadı ama resim koymak icap ediyor. Gidip biyerden kopyalayıp resim yapıştırasım geliyor. Bana mesaj yazan tek kişi olarak sana soruyorum.Ne edeyim? --Devrimdpt 12:47, 15 Kasım 2006 (UTC)

Sabır Küpü[kaynağı değiştir]

Değişiklikleri kontrol ederken Kibeleye attığın mesajı gördüm. Maddenin başlığını doğru yazmışsın. Bu arada ellerine sağlık. Derli toplu bir madde olmuş.--Zeynepmsj 10:04, 20 Kasım 2006 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • sabır küpünü tam da bugüne denk getirerek ne demek istiyorsun? :) ona bakarım, ama önce şu kabul gününü bir atlatmam gerek. binbir çeşit konuda güzelim maddeler hazırlayarak herkesin gözünü gönlünü açtığın malum. ama benim için bir de, buradaki ilk arkadaşlardansın, biliyorsun. herşey için teşekkürler, sevgiler. --kibele 14:48, 20 Kasım 2006 (UTC)


Sac_and_Fox_Nation[kaynağı değiştir]

en:Sac_and_Fox_Nation maddesinde geçen halk olarak neyi kastettiğinizi anlayamadım ama Asakiwaki ve Meshkwahkihawi Ulusu demek: Sauk(sac) ve Fox ulusu demek..Yani kabilenin daha doğrusu 1812'den sonra birleşmelerinin orjinal adı oluyor.Kızılderili kabilelerinin birçoğu ve kabile şeflerinin isimleri aslında ABD'nin sonradan koyduğu isimler..Asakiwaki ve Mesquakie Algonquin dilini kullanan kabileler...Ayrıca Kızılderili kabileleri listelenmiş,orjinal ve sonradan konulan isim karmaşasını görebilirsin..Sorunu tam anlayamadığım için orjinal adı mı kullanayım diyorsan bana kalırsa sonradan koyulan isimler daha mantıklı çünkü daha kolay bulur ve unicode hatası vermez...Umarım yardımcı olabilmişimdir.İyi çalışmalar...--Nihan 15:48, 20 Kasım 2006 (UTC)

Daha önce Sac and Fox olarak bir madde açmışım ve sadece şablon koymuşum :)Sac(sauk) ve Fox ayrı ayrı iki kabile.1812'de birleştiler.Kara Atmaca şefleriydi.Kısa bilgi, resmi site Asakiwaki(SAC) sarı toprağın insanları ve Mesquakie (FOX) Kızıl toprağın insanları..Belki bunlar işinize yarayabilir.İyi çalışmalar--Nihan 16:22, 20 Kasım 2006 (UTC)

Myskyrider, her turlu secenek mumkun; dilersen iki maddeyi Anaksagoras'da birlestir; dilersen icerigini digerinde birlestir maddeyi silelim yonlendirme yapalim. Gecmsinin hangisinin korunmasini uygun goruyorsan ona gore davraniriz. Buyuk bir sorun cikacagini sanmiyorum; itiraz gelirse probleme gore geri alir yada degisiklik yapariz. Sonucta bilgiyi kaybetmeyelim arada bence. Uygun buldugun cozumu ilet, silmem gerekirse silertim. Tesekkurler, Citrat 19:21, 21 Kasım 2006 (UTC)

Maddeleri kiyasladim, acikcasi diger madde baska bir internet sayfasinda da vardi; o yuzden bilgi alindiktan sonra silinmesinde da bir sakinca gormedim. Belirttigin dogrultuda degisiklikler yapildi, ilgin icin tesekkur ederim. Ara sira IRC'ye ugrarsan sevinirim; uzun zamandir denk gelemedik. Citrat 19:52, 21 Kasım 2006 (UTC)
Selamlar Myskrider, icerikte bir sorun yok, eline saglik.önceki maddenin farkina varmamisim ne yazikki.öte yandan isim konusunda düsüncelerimi maddenin tartisma sayfasina belirttim, cok önemli, yani üzerinde uzayip duracak bir tartismayi gereksiz buluyorum, anlamsizlastirilmadigi sürece her türlü olabilir, ancak benim genel tutumum bu tür basliklarin felsefe metinlerine genelde uyum saglamasinin daha iyi olacagi yönünde.kolay gelsin,iyi calismalar.--alibazmesaj 23:57, 21 Kasım 2006 (UTC)

İzleniyorsun..[kaynağı değiştir]

Katkılarım sayfanı izlemeye aldım bile, İzleniyorsun ona göre:-)--Atacameñoileti 09:56, 22 Kasım 2006 (UTC)

  • günaydın karga kardeş. valla rubik teşekkür eder mi bilmem, çünkü köşeler dönerken benim de nevrim döndü, sallamış olabilirim biraz. zaten o küpü de yapamamıştım zamanında, sinir oluyorum arkadaşa.. diğer zat kimmiş bakalım.. --kibele 07:57, 23 Kasım 2006 (UTC)
  • bir de başımıza bu çıktı.. acaba Mskyrider bugün ne yazmış sayfasına? :) --kibele 09:35, 24 Kasım 2006 (UTC)
  • :) peki.. çeviri listene şu oyuncağı da alır mısın bir ara. severiz de kendisini.. --kibele 10:14, 24 Kasım 2006 (UTC)

senin adın kırmızı[kaynağı değiştir]

selam myskrider, demek senin durumun benden beter.kirmizlarla dolu maddelerini görmek isterin en kisa zamanda.kibele hocadan kacmaz.kolay gelsin.--alibazmesaj 09:50, 25 Kasım 2006 (UTC)

aşkolsun mskyrider ve de aşkolsun alibaz.. hoca lafını da duymamış olayım... diycem, bu da hoca gibi olacak.. ikiniz de kırmızılı madde görmemişsiniz diycem, arkası gelecek... susuyorum. --kibele 09:58, 25 Kasım 2006 (UTC)

Yıldız yardım[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Uğur, Yıldız maddesinde birçok İngilizceden gelen şablon çalışmıyor, yardımıma ışıkhızıyla yetiş aman! Reflist, citeweb, citejounal, citebook. İlgilenebilir misin? --Mskyrider 12:23, 25 Kasım 2006 (UTC)
Hemen ilgileniyorum Mskyrider, bu işten sonra benim de senden Yerleşim yerleri projesi ile ilgili (topluluğun genelinden) bir isteğim olacak. --Ugur Basakmesaj 12:31, 25 Kasım 2006 (UTC)

cvp:Hazır elin değmişken[kaynağı değiştir]

  • Uğur Ana Sayfa'daki resmin altına yanlışlıkla "Avrupa Parlemantosu Strazburg" yazılmış. Doğrusu "Avrupa Parlepaltosu Strazburg" olacaktı herhal. --Mskyrider 12:57, 25 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Mskyrider, Avrupa Parlamentosu Strazburg yazıyor bu doğru değil mi? parlepalto şeklinde bir kelime var mı:) Espri mi yoksa ben birşeyleri mi kaçırıyorum. Yıldız maddesi gerçekten çok güzel olmuş, şablon kısmını düzenledim. Bir sorun olmaması lazım. --Ugur Basakmesaj 13:08, 25 Kasım 2006 (UTC)
Renegade düzenleme yapmış ama palto olarak değil:)[5] --Ugur Basakmesaj 13:11, 25 Kasım 2006 (UTC)
Aslında palto da güzel olabilirdi ama neyse :)--renegademsj 13:15, 25 Kasım 2006 (UTC)

Daha önce açılış olan Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.

Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.

Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.

Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 13:58, 25 Kasım 2006 (UTC)

kırmızı yıldız[kaynağı değiştir]

  • hay aksi ben de okumayı unutmuşum.. --kibele 16:48, 25 Kasım 2006 (UTC)
daha biz bir sayfayı okumadan, teker bitmiş.. yandık valla.. --kibele 20:49, 25 Kasım 2006 (UTC)
kırmızılar artsın diye yapmışsındır.. bu arada Yıldız'da erke kullanmışsın enerji yerine. emin misin? yani pek kullanımda değil, okurken kafada çeviri yapma ihtiyacı duyuyor insan da... --kibele 21:09, 25 Kasım 2006 (UTC)
ee, napalım artık çıktık bir kere erik dalına, bakıcaz.. bitimsiz saygılar sunuyorum.. --kibele 21:20, 25 Kasım 2006 (UTC)
Seçkin madde madalyası Vikipedi:Haftanın işbirliği/20 Kasım 2006/27 Kasım 2006 projesini seçkin madde katkıları ile , 1. sırada tamamladığı için bu ödül Vikipedi adına verilmiştir. 27 Kasım 2006 Renegade

Selam Mskyrider, dolanırken senin çeviriler gözüme çarptı da, söylemeden demiyorum, süper işler yapmışsın, tebrikler!! Azmin ve yeteneğin karşısında saygıyla eğilmekteyim. -Tembelejderha 22:57, 26 Kasım 2006 (UTC)

  • Tebrik ve takdirlere aynen katılarak, ödülünü büyük bir zevkle takdim ediyorum.--renegademsj 11:41, 27 Kasım 2006 (UTC)

Seçkin maddeler yazan wikipediste[kaynağı değiştir]

Sevgili Mskyrider, senin Jaguar maddesini okurken aklıma geldi. Orada yavru yamyamlığı ile ilgili bir cümle bana şu olayı çağrıştırdı . Bu maddeyi çevirmek vikipedi ve senin ilginç olabilir, bir de bu konuda şöyle bir şahsiyet var. Beni aştığı için sana bir sorayım dedim (yüzsüzlüğü ele aldık bir kere :-) )--Atacameñoileti 23:43, 26 Kasım 2006 (UTC)

  • Uğur çok zahmet olacak ama Jaguar maddesindeki "cite xxx" şablaonlarını düzeltebilir misin. Kopyalayarak yaptığım için bana çok karışık geldi. --Mskyrider 14:55, 26 Kasım 2006 (UTC)
Mskyrider aslında o kadar karışık değil. Ben gördüğüm değişiklikleri yaptım, gözümden kaçan bir ingilizce değişken ismi kalmışsa haber verirsen düzeltmeye çalışırım. Kaliteli yeni madde girişinde en ön sıradasın sanırım şu sıralarda. Görüşmek üzere. --Ugur Basakmesaj 08:47, 27 Kasım 2006 (UTC)

Vikipedi'den kopya yapan siteler[kaynağı değiştir]

Tüm ilgililere: Vikipediden kopya yapan siteler hakkında ki tartışma 3-4 ayrı yerde birden başlatıldığı için bu tartışmaların hepsini biraraya topladım, burda: Vikipedi tartışma:Standart GÖBL ihlali mektupları . Ayrıca çözüm olarakta bu sitelerin listesini oluşturmaya başladım, burda: Vikipedi:Standart GÖBL ihlali mektupları#GÖBL Ihlali Yapan Sitelerin Listesi. (sayfan dolmus myskrider kardes, shunu bi arshivlesen iyi olur. Yaguar maddesi icin de eline saglik, insanin cerceveleyip duvara asasi geliyo:-) Selamlar --Erdall 06:44, 28 Kasım 2006 (UTC)

İzleniyorsun..[kaynağı değiştir]

Katkılarım sayfanı izlemeye aldım bile, İzleniyorsun ona göre:-)--Atacameñoileti 09:56, 22 Kasım 2006 (UTC)

  • günaydın karga kardeş. valla rubik teşekkür eder mi bilmem, çünkü köşeler dönerken benim de nevrim döndü, sallamış olabilirim biraz. zaten o küpü de yapamamıştım zamanında, sinir oluyorum arkadaşa.. diğer zat kimmiş bakalım.. --kibele 07:57, 23 Kasım 2006 (UTC)
  • bir de başımıza bu çıktı.. acaba Mskyrider bugün ne yazmış sayfasına? :) --kibele 09:35, 24 Kasım 2006 (UTC)
  • :) peki.. çeviri listene şu oyuncağı da alır mısın bir ara. severiz de kendisini.. --kibele 10:14, 24 Kasım 2006 (UTC)

senin adın kırmızı[kaynağı değiştir]

selam myskrider, demek senin durumun benden beter.kirmizlarla dolu maddelerini görmek isterin en kisa zamanda.kibele hocadan kacmaz.kolay gelsin.--alibazmesaj 09:50, 25 Kasım 2006 (UTC)

aşkolsun mskyrider ve de aşkolsun alibaz.. hoca lafını da duymamış olayım... diycem, bu da hoca gibi olacak.. ikiniz de kırmızılı madde görmemişsiniz diycem, arkası gelecek... susuyorum. --kibele 09:58, 25 Kasım 2006 (UTC)

Yıldız yardım[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Uğur, Yıldız maddesinde birçok İngilizceden gelen şablon çalışmıyor, yardımıma ışıkhızıyla yetiş aman! Reflist, citeweb, citejounal, citebook. İlgilenebilir misin? --Mskyrider 12:23, 25 Kasım 2006 (UTC)
Hemen ilgileniyorum Mskyrider, bu işten sonra benim de senden Yerleşim yerleri projesi ile ilgili (topluluğun genelinden) bir isteğim olacak. --Ugur Basakmesaj 12:31, 25 Kasım 2006 (UTC)

cvp:Hazır elin değmişken[kaynağı değiştir]

  • Uğur Ana Sayfa'daki resmin altına yanlışlıkla "Avrupa Parlemantosu Strazburg" yazılmış. Doğrusu "Avrupa Parlepaltosu Strazburg" olacaktı herhal. --Mskyrider 12:57, 25 Kasım 2006 (UTC)
Merhaba Mskyrider, Avrupa Parlamentosu Strazburg yazıyor bu doğru değil mi? parlepalto şeklinde bir kelime var mı:) Espri mi yoksa ben birşeyleri mi kaçırıyorum. Yıldız maddesi gerçekten çok güzel olmuş, şablon kısmını düzenledim. Bir sorun olmaması lazım. --Ugur Basakmesaj 13:08, 25 Kasım 2006 (UTC)
Renegade düzenleme yapmış ama palto olarak değil:)[6] --Ugur Basakmesaj 13:11, 25 Kasım 2006 (UTC)
Aslında palto da güzel olabilirdi ama neyse :)--renegademsj 13:15, 25 Kasım 2006 (UTC)

Daha önce açılış olan Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesi uzun süredir ilgisiz duruyordu. Türkiye'nin yerleşim yerlerinin oluşturulması, düzenlenmesi, standartlarının tartışılması ve geliştirilmesi için önemli bir proje. Şu ana kadar adlandırma ile ilgili tartışmalar bile farklı yerlerde yapıldı veya benzer yerleşim birimleri için farklı şablonlar kullanılmakta. Tüm bu konuların koordineli olarak düzenlenmesi ve güncelleştirilmesi için bu konuda bir projeye ihtiyacımız var. Aklımda olan projelerden bir tanesi de, VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri projesinin altında haftanın projesi şeklinde, her hafta bir ilin, il ve ilçe maddelerinin; yoksa açılması, olanların şablonlarının düzenlenmesi ve güncellenmesi, proje sayfasında bulunan taslak şablona göre en azından gerekli bilgilerin kısa olarak girilmesi, telifli kısımların çıkarılması bir proje var. Bu proje en mantıklı plaka kodu sırasına göre yapılabilir. Bu da 81 il için projeye aktif katılım sağlandıktan sonra 1.5 senelik bir süreç demek.

Daha önce ufak bir davet mesajı köy çeşmesine yazdım fakat bu önemli projeye son değişikliklerde şu sıralarda aktif olduğunu düşündüğüm her kullanıcıya doğrudan atmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Şayet bu mesajın ulaşmadığı kullanıcılar varsa, onların da dikkatini çekebilirsiniz.

Bu mesajı alan her kullanıcının projeye katılması veya fikirlerini belirtmesi gerekmiyor. Şayet proje ile ciddi anlamda ilgileniyorsanız, Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri/Üyeler sayfasına isminizi ekleyebilirsiniz. Bu sayede proje ile ilgili yardım isteyecek kullanıcılar iletişim kuracakları kullanıcıları daha rahat ulaşabilirler. Daha sonra Vikipedi:VikiProje Türkiye Yerleşim Birimleri sayfasını izleme listenize alabilirseniz, sayfada olan değişiklikleri ve aktif tartışmaları izleme listeniz sayenizde ulaşabilirsiniz.

Katılan ve katılmayan herkese şimdiden teşekkürler. --Ugur Basakmesaj 13:58, 25 Kasım 2006 (UTC)

kırmızı yıldız[kaynağı değiştir]

  • hay aksi ben de okumayı unutmuşum.. --kibele 16:48, 25 Kasım 2006 (UTC)
daha biz bir sayfayı okumadan, teker bitmiş.. yandık valla.. --kibele 20:49, 25 Kasım 2006 (UTC)
kırmızılar artsın diye yapmışsındır.. bu arada Yıldız'da erke kullanmışsın enerji yerine. emin misin? yani pek kullanımda değil, okurken kafada çeviri yapma ihtiyacı duyuyor insan da... --kibele 21:09, 25 Kasım 2006 (UTC)
ee, napalım artık çıktık bir kere erik dalına, bakıcaz.. bitimsiz saygılar sunuyorum.. --kibele 21:20, 25 Kasım 2006 (UTC)
Seçkin madde madalyası Vikipedi:Haftanın işbirliği/20 Kasım 2006/27 Kasım 2006 projesini seçkin madde katkıları ile , 1. sırada tamamladığı için bu ödül Vikipedi adına verilmiştir. 27 Kasım 2006 Renegade

Selam Mskyrider, dolanırken senin çeviriler gözüme çarptı da, söylemeden demiyorum, süper işler yapmışsın, tebrikler!! Azmin ve yeteneğin karşısında saygıyla eğilmekteyim. -Tembelejderha 22:57, 26 Kasım 2006 (UTC)

  • Tebrik ve takdirlere aynen katılarak, ödülünü büyük bir zevkle takdim ediyorum.--renegademsj 11:41, 27 Kasım 2006 (UTC)

Seçkin maddeler yazan wikipediste[kaynağı değiştir]

Sevgili Mskyrider, senin Jaguar maddesini okurken aklıma geldi. Orada yavru yamyamlığı ile ilgili bir cümle bana şu olayı çağrıştırdı . Bu maddeyi çevirmek vikipedi ve senin ilginç olabilir, bir de bu konuda şöyle bir şahsiyet var. Beni aştığı için sana bir sorayım dedim (yüzsüzlüğü ele aldık bir kere :-) )--Atacameñoileti 23:43, 26 Kasım 2006 (UTC)

Eline sağlık, çok teşekkürler. Diğer maddeyi ben tv'de seyretmiş ve ilginç bulmuştum. Burada olmasa da olur (zaten böyle bir zorunluluk yok. Asıl ricalarım için sen kusura bakma :-) ). Renegade'in verdiği ödül çok isabetli olmuş, tebrikler. Kendine iyi bak.--Atacameñoileti 20:47, 29 Kasım 2006 (UTC)
  • Uğur çok zahmet olacak ama Jaguar maddesindeki "cite xxx" şablaonlarını düzeltebilir misin. Kopyalayarak yaptığım için bana çok karışık geldi. --Mskyrider 14:55, 26 Kasım 2006 (UTC)
Mskyrider aslında o kadar karışık değil. Ben gördüğüm değişiklikleri yaptım, gözümden kaçan bir ingilizce değişken ismi kalmışsa haber verirsen düzeltmeye çalışırım. Kaliteli yeni madde girişinde en ön sıradasın sanırım şu sıralarda. Görüşmek üzere. --Ugur Basakmesaj 08:47, 27 Kasım 2006 (UTC)

Vikipedi'den kopya yapan siteler[kaynağı değiştir]

Tüm ilgililere: Vikipediden kopya yapan siteler hakkında ki tartışma 3-4 ayrı yerde birden başlatıldığı için bu tartışmaların hepsini biraraya topladım, burda: Vikipedi tartışma:Standart GÖBL ihlali mektupları . Ayrıca çözüm olarakta bu sitelerin listesini oluşturmaya başladım, burda: Vikipedi:Standart GÖBL ihlali mektupları#GÖBL Ihlali Yapan Sitelerin Listesi. (sayfan dolmus myskrider kardes, shunu bi arshivlesen iyi olur. Yaguar maddesi icin de eline saglik, insanin cerceveleyip duvara asasi geliyo:-) Selamlar --Erdall 06:44, 28 Kasım 2006 (UTC)

hazin olaylar, ekip, yıldızlar filan..[kaynağı değiştir]

  • bir tanesi de sende dursun. sağol.. --kibele 21:42, 29 Kasım 2006 (UTC)
  • Valla teşekkür ederim. Senin katkılarını görünce, vicdanımı rahatlatmak maksadıyla yaptığım çalışmalara karşılık aldığım ödülün hakkını veririm inşallah :-)--Atacameñoileti 21:52, 29 Kasım 2006 (UTC)