Kullanıcı mesaj:Mskyrider/Ağustos-Ekim 2010

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

Proje 2 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. Bu projede kendi alt sayfanızı sorumluyu beklemeden oluşturabilirsiniz. --82 ~145 ileti 18:13, 1 Ağustos 2010 (UTC)

Üyelik Silme Hakkında[kaynağı değiştir]

Üyeliğimi/hesabımı nasıl silebileceğimle ilgili yaptığım araştırma beni buraya getirdi. Belki kişisel olarak mesaj göndermem için bir yol vardır ancak ben bunu bulamadım ve çareyi/size ulaşmayı buraya yazmakta buldum. Sorumu yineliyorum, kullanıcı sayfamı silebilir miyiz? (Sanırım silebiliriz) http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1:Ferh%C3%A2d.Mamuk

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • 78.172.96.165 adlı IP'li engellediğiniz için teşekkürler. Şu aralar vandallar artmıştı zaten. Kendisini uyarmama rağmen küfürlü değişiklikler yapıyordu. Neden vandallık yapıyordu acaba?-- BeşiktaşlıM 17:54, 2 Ağustos 2010 (UTC)
  • Köy çeşmesi isteklere yazdım. Ancak madde adının yanlış olduğunu düşündüğüm için II. Felipe'yi II. Filip yaptım. Ama en iyisi bence Philip yapılması tüm Felipe Filip ve öteki adların Karar sizi ya da. Orjinal dilinde farklı bir adı varmış.--Reality 17:00, 5 Ağustos 2010 (UTC)

Silme isteği[kaynağı değiştir]

Selam Mskyrider. Bu sayfayı ve alt sayfalarını siler misin? — Kerem 233 13:20, 7 Ağustos 2010 (UTC)

  • Selam Mskyrider. Yeni bir sayfa başlatmışssın. Sanırım bununla ilgili bir harita yok. Oluşturmamı ister misin?:)--Reality 14:20, 7 Ağustos 2010 (UTC)
  • Tamam ben şimdilik haritayla uğraşayım vakit kalırsa maddeye ekleme yaparım.--Reality 14:24, 7 Ağustos 2010 (UTC)
  • Haritayı yaptım birde açtığın maddeden zaten varmış. Çift madde şablonu koydum.--Reality 15:12, 7 Ağustos 2010 (UTC)

Ben Commons'ta yüklü bir resmi Türkçeleştirdim ve ben bu çalışmayı yükleyip Türkçe Vikipedi'de kullanmak istiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Saygılar, Platypus 13:13, 9 Ağustos 2010 (UTC)



Selam Mskyrider. Şu kullanıcı engellenmelidir. Küfürlü değişiklik yaptı. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 01:35, 12 Ağustos 2010 (UTC)

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

Şimdi ben daha dün ismimi değiştirmiştim fakat gerçektende olmadı şimdi ben eski ismime dönüştürebilme şansım var mı? Emperyan»»ileti 10:22, 12 Ağustos 2010 (UTC) Tamam tamam değiştirmiyorum vazgeçtim kusura bakmayın rahatsız ettim ama değiştirmeyeceğim. :D Emperyan»»ileti 11:41, 12 Ağustos 2010 (UTC)

  • takabeg, askerî rütbelere sö-devlet etiketi yapıştırıyorsun, anladığım kadarıyla içinde yalnızca TSK'ya ait olan rütbelerin açıklaması var diye. ama bu durumda belki eksik etiketi yapıştırmak daha doğru olur. rütbelerin tanımı nasıl bir sistemik önyargı oluşturuyor anlamadım. giriş paragrafı var, bölüm olarak da TSK bildirilmiş. --Mskyrider ileti 13:50, 18 Ağustos 2010 (UTC)
Bir devletin rütbesiyle ilgili bilgiler fazlasıyla ağırlık veriliyor. Daha önce biraz ilgilenmiştik. En azından başlangıç kısımı evrenselleştirdik yani. Fakat olmuyor. Başlıkları mı değiştirsek ? Orgeneral (Türkiye) gibi. Takabeg ileti 13:53, 18 Ağustos 2010 (UTC)
ben öyle düşünmüyorum, neden diye soracak olursan, bir devletin rütbesiyle ilgili bilgiler ağırlıklı verilmiyor, yalnızca TSK rütbeleri ile ilgili bilgiler veriliyor, diğer devletleri yazan olmamış. şimdi vikipedi tamamlanmış bir bilgi kaynağı değil, daha en başında maddelerde yazanların tam ve eksiksiz olmadığı belirtiliyor zaten. Dolayısıyla birçok maddeye aynı şekilde etiket yapıştırmanın bir anlamı yok. Bence madde adlarını şu an için değiştirmeye gerek yok. İstersen eksik etiketi yapıştırıp tartışma sayfasına diğer ülkelerden de bahsedilmesi gerektiğini ekle. Hani iki ülke daha eklesen, bu sefer gene yalnızca üç ülkeninki var diyen çıkabilir. --Mskyrider ileti 13:59, 18 Ağustos 2010 (UTC)
{{Eksik}} etiketi gören kullanıcılar yine TSK ile ilgili bilgilerle maddeyi dolduracaktır. Büyük ihtimalle öyle olacaktır. Maddenin hali daha da taraflı hale getrilecektir. Sö-devlet etiketi gören kullanıcılar TSK dışındaki genel bilgilerle dolduracaklardır. Birde Tuğamiral, Tümamiral, Koramiral, Oramiral.... şu an Tuğgeneral, Tümgeneral, Korgeneral, Orgeneral sayfalarına yönlendiriliyor. Onlar da açılmalı değil mi ? Takabeg ileti 14:05, 18 Ağustos 2010 (UTC)
  • merhabalar, çok uzun zaman önce Balinalar ve yunuslar listesini açmıştım ama içindeki kırmızıları mavileştirmek daha nasip olmadı. Erdall ile Fagus'tan da yardım isteyeceğim ama ilginizi çekerse bu listedeki balina ve yunusları açmaya yardım ederseniz, listeyi seçkin liste hâline getirebiliriz. Ayrıca adlandırma ile ilgili konuları da listenin tartışma sayfasında gözden geçirsek iyi olabilir. Şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 15:04, 18 Ağustos 2010 (UTC)
Geçenlerde Gök balina maddesinde "Beslenme" alt bölümündeki kril türlerini açmıştım. Şimdi de kırmızılarla biraz uğraşayım dedim ve Ulusal Deniz Memelileri Laboratuvarı, Balina ve Yunus Koruma Merkezi, Balina çubuğu, Balaenoptera bonaerensis, Balaenoptera acutorostrata maddelerini kısa da olsa açtım. Balinalar ve yunuslar listesi aklımda olsun, zaman zaman kırmızıları açmaya çalışırım, gerçekten yoğunum, hepsini bir seferde halletmek zor. :-) Saygılarımla, kaleminiz kırılmasın --Kmoksy 15:16, 18 Ağustos 2010 (UTC)
Balinalar ve yunuslar listesindeki [1]] bölümünde "Iniidae familyasında tek bir cins ve iki tür bulunur" cümlesinin "Iniidae familyası monotipik olup tek cins ve tek türden oluşur" biçiminde düzeltmek gerekir. Eski yayınlarda bağımsız tür olarak geçen "Inia boliviensis" (Bolivya nehir yunusu) için ayrı bir madde açmak gereksiz. Gerçi İngilizcede maddesi ([2]) var fakat bilgi olarak kocaman bir "sıfır" ve o bilgi de yalnızca tür olup olmaması ile ilgili taksonomik sunumdur. Günümüzde tür değil alt tür olarak kabul edildiği için Amazon nehir yunusu maddesinde "Taksonomi" bölümünde ele alınabilir. --Kmoksy 18:56, 18 Ağustos 2010 (UTC)

Yardımın lazım[kaynağı değiştir]

Çıldırmış durumdayım Mskyrider. Sağ üstten "katkılarım"a bassam, hale bak! İnfoCan, başvuruyu yaptı, düzeltmeler yapmadan uçtu gitti. İlgilenir misin? Ayrıntıları İnfoCan ve Eldarion'un mesaj sayfalarında bulavilirsin. --Kerem ileti 14:53, 19 Ağustos 2010 (UTC)

Anlayamadım? --Kerem ileti 15:05, 19 Ağustos 2010 (UTC)

Tamamdır sağol Mskyrider. Yarın sabaha kadar düzelir mi? --Kerem ileti 15:09, 19 Ağustos 2010 (UTC)


Dağılma dönemi Osmanlı donanması'nın geçmiş kayıtlarında adını gördüm. Henüz bitirmedim. Bi göz atıp değerlendirsen sevineceğim. Silahlar da eklesek mi ? Takabeg ileti 15:14, 19 Ağustos 2010 (UTC)

  • Merhaba Mskyrider, Pegasus'un "Pegasus (mitoloji)" olarak kalmasından yanayım. Standartlar açısından. Pegasus'u arayan kişi direk mitolojiye yönlendiriliyor. Anlam sayfasına gelmesi daha uygun olr. Yanlış mı düşünüyorum? Kumul 19:47, 19 Ağustos 2010 (UTC)
  • merhaba kumul, standartlar açısından bakacak olursak aslında Pegasus maddesi asıl madde olduğundan tek başına parantezsiz kalması daha uygun. Sonuçta diğer maddeler ana maddede bulunan anlamdan türemişler. Böyle durumlarda asıl anlamı taşıyan maddenin adını tek bırakıp, anlam ayrımı sayfası parantezli açılıyor. Pegasus yazan ilk olarak bu sayfaya geliyorsa da oradan anlam ayrımına gidebiliyor sonuçta. Böyle kalması daha uygun. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 20:04, 19 Ağustos 2010 (UTC)
  • Anladım, peki. Kolay gelsin Kumul 20:20, 19 Ağustos 2010 (UTC)

Dağılma dönemi Osmanlı donanması'nın geçmiş kayıtlarında adını gördüm. Henüz bitirmedim. Bi göz atıp değerlendirsen sevineceğim. Silahlar da eklesek mi ? Takabeg ileti 15:14, 19 Ağustos 2010 (UTC)

Takabeg, madde de gözüme çarpan bir iki yazım hatasını düzeltmekten başka bir şey yapamadım, daha önce de sadece tabloları düzenlemiştim. Liste çok uzun hakikaten. Belki bazı gemi adlarının Osmanlıca'dan transkripsiyonu tam olarak doğru olmayabilir, yani kastettiğim düzeltme işaretleri anlamında. Valla ilgilenen başka biri çıkar mı bilmiyorum şu anda ama bana biraz uzak bir konu yardım edebilmek için. Silahları da ekleyebilirsin elbette. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 06:58, 20 Ağustos 2010 (UTC)
Eline sağlık. Sağol. En kısa zamanda halledeceğim. Ama önce Kürt tarihiyle ilgileneceğim. O konuda yapıcı katkılarda bulunan kullanıcılar şu an nadir. Son günlerde bariz Türk milli argümanlar ve iddialarla rastlıyorum. Türkçe Vikipedi, Türkiye Vikipedi, Türk Vikipedi olmasın. Takabeg ileti 09:33, 20 Ağustos 2010 (UTC)
P.S. Albay (rütbe) maddesinin sö-devlet'lik olduğunu anlarsın değil mi ? Bu yukarıda bahsettiğim Vikipedinin millileşme meselesiyle alakalı konu değil. Bu eskiden beri böyle :) Takabeg ileti 17:20, 20 Ağustos 2010 (UTC)
  • sanmıyorum takabeg, albay maddesinin sorunu içinde yalnızca Osmanlı Ordusu ve TSK hakkında bilgi olması. bu sistemik önyargı değil, ne de bir devletin görüşünün bildirilmesi değil. yalnızca madde eksik, içinde bulunan bilgilerin doğru olmadığını, bunların Türk devletinin görüşü olduğunu mu savunuyorsun? Verilen bilgiler devlet görüşü değil, ansiklopedik bilgi. değerlendirmene katılmıyorum. --Mskyrider ileti 17:38, 20 Ağustos 2010 (UTC)
Öyle olsun. Türk devletinin olmaktan ziyade konuyla ilgilenen kullanıcıların zihniyetlerindeki sistemik önyargı maddeleri o hale getiriyor. Takabeg ileti 17:51, 20 Ağustos 2010 (UTC)

X dili mi yoksa X-ce mi[kaynağı değiştir]

  • merhaba, ya aklıma takıldı Apaçi dili demek Apaçice demekten daha doğru bir kullanım olmaz mı? --Mskyrider ileti 16:06, 23 Ağustos 2010 (UTC)
Türkçenin gramer yapısında FALANCA ya da FALAN DİLİ eş anlamlıdır. En yaygını, dil adı olarak -CE/CA/ÇE/ÇA ekli olan kullanımdır. Vikipedide bunu dil maddelerinde (Almanca , Fransızca, Rusça, Türkçe, İngilizce) görebiliyoruz. Bu yaygın dillerde garibimize gitmeyen kullanım fazla duyulmayan dil adlarında garip gelmemelidir. O yüzde Apaçi dili yerine Apaçice kullandım. --Kmoksy 16:12, 23 Ağustos 2010 (UTC)
  • bir zamanlar Ukraynaca mı Ukrayna dili mi tartışması çıkmıştı. TDK'ya sordum verdikleri cevap şöyle idi:

T.C.

ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU

T Ü R K D İ L K U R U M U B A Ş K A N L I Ğ I


Sayı  : B.02.1.KDT.5.02.10.04-2210/3704

28.09.2006

Konu  : Cevap Yazısı


Sayın -----------,

İlgi: 31.08.2006 tarihli yazı.

Genel ağ ortamında “Ukraynaca” veya “Ukraince” ifadeleri kullanılmakla birlikte dilimizin yapısına en uygun ifade “Ukrayna dili”dir.

Bilgileriniz rica ederim.

Prof. Dr. Şükrü Halûk AKALIN

Türk Dil Kurumu Başkanı

Bundan sonra maddenin adını buna uygun olarak değiştirmiştik ki şu anda farkına vardım tekrar değişmiş. -ca eki bana garip gelmiyor da "apaçice" diye bir kelime yok ama "apaçi dili" diye bir tamlama kullanılabilir gibi geliyor. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 16:17, 23 Ağustos 2010 (UTC)

Daha önce kimse Kızılderili dillerini benim burada yaptığım gibi detaylı biçimde incelememişti. İncelenmediği için Apaçilerin dili geri planda kalmış, Apaçiler ön plana çıkmıştır. Bu normal kullanımdır; tıpkı Türklerin diline Türkçe denmesi gibi, Apaçilerin diline de Apaçice denir. Bu kelime daha önce kullanılmadı diye bizim de kullanmamamız sözkonusu değil. Apaçi adı Ukrayna gibi yer adı değil etnik bir addır. Apaçice kelimesi Türkçe kelimesinde farklı değil. TDK iyi bir örnek vermemiş. Hollanda dili mi Hollandaca mı. Tercih yapılamaz. Her ikiside Türkçedir. Burada, çok yaygın olan -ce'li kullanım ön plana çıkmıştır. --Kmoksy 16:27, 23 Ağustos 2010 (UTC)

KA değiştirme[kaynağı değiştir]

Selam Mskyrider.Katkılarıma tıkladığımda eski katkılarımı göremiyorum.Bunların taşınması mümkün müdür acaba?İyi vikiler,kolay gelsin.---- Akhilleus ileti 17:11, 24 Ağustos 2010 (UTC)

Selamlar Mskyrider.şurada da görülebileceği gibi bazı kullanıcılar eski kullanıcı sayfama mesaj atmış.Ancak ben bunları oldukça geç fark ettim.Acaba bu tip yanlışların önlenebilmesi için Kullanıcı:Âkhilleus,Kullanıcı mesaj:Âkhilleus,Kullanıcı:Âkhilleus/katkılarım,Kullanıcı:Âkhilleus/vector.js,Kullanıcı:Âkhilleus/monobook.js,Kullanıcı:Âkhilleus/teşekkürler,Kullanıcı mesaj:Âkhilleus/1,Kullanıcı mesaj:Âkhilleus/2,Kullanıcı mesaj:Âkhilleus/3,Kullanıcı mesaj:Âkhilleus/Giriş,Kullanıcı mesaj:Âkhilleus/arşiv gibi yönlendirmelerin silinmesi durumu düzeltir mi?Ne dersiniz?Katkılarımı görebiliyorum bu arada.Yardımlarınız için tekrar çok teşekkür ederim.---- Akhilleus ileti 14:02, 28 Ağustos 2010 (UTC)

I followed your recommendations and changed the title to kısır. Thank you for your help. Now I'd only like to have the opportunity to taste kısır/nemmuş someday :) Greetings, LeRoc (İleti) 11:44, 3 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba. Yeni yüklenen resimlerde incisözlükün yüklediği bir vandalizm resmi var. silebilir misiniz?--Szoszvmesaj 07:39, 5 Eylül 2010 (UTC)

Şablon:Pardus[kaynağı değiştir]

Şu şablonu hemen silebilirseniz sevinirim Kumul 13:30, 5 Eylül 2010 (UTC)

Fundraising Translators[kaynağı değiştir]

Merhaba, my name is Deniz and I am working for the Wikimedia Foundation during the 2010 Fundraiser. My job is to be your liaison between the Turkish community and the Foundation. This year's fundraiser is intended to be a collaborative and global effort, we recognize that banner messages that perform well in the United States don't necessarily translate well, or appeal to international audiences. I'm contacting you as I am currently looking for translators who are willing to contribute to this project, translating messages into Turkish and suggesting messages that would appeal to Turkish readers on the Fundraising Meta Page. Please let me know if you'd be interested in helping with this project, and add your feedback to the proposed messages as well! I look forward to working with you during this year's fundraiser. --Dgultekin 19:29, 7 Eylül 2010 (UTC)

ilginç bir değişiklik[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu değişiklik acaba yanlışlıkla mı yapılmış?--вяí¢αи76ileti 09:47, 10 Eylül 2010 (UTC)

CommonsClash[kaynağı değiştir]

Ellerin dert görmesin Mskyrider :) 1 saatini aldı ama daha önce kontrol edilmediği için bir hayli birikmişlerdi. Artık ara sıra kontrol ederseniz pek vaktinizi almaz galiba. Kolay gelsin. — Pınar [m] 11:19, 10 Eylül 2010 (UTC)

Birhan Koc adında eklediğimiz içerik neden silindi açıklama talep ediyoruz. Ansiklopedik diyorsunuz yahu ansiklopedik olmayan yanı nedir :) Bu imzasız yazı 78.189.114.25 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

dostum Malas başlığına yazdığım yazıyı silmişsin telif hakkı nedeniyle ama zaten o hikayenin yazarı benim. Kendi yazımı ekledim, benim açımdan problem yok, geri alırsan memnun olurum. Bu imzasız yazı 212.175.116.154 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • forum sitesinde telif hakları işareti olmasının yanısıra, yazdığınız metinin kendisi de ansiklopedik değil. bu nedenle de silindi. --Mskyrider ileti 15:54, 11 Eylül 2010 (UTC)

Şablon:Biyografi portalı[kaynağı değiştir]

  • merhaba khutuck, bu şablon artık kullanılmayan ve silinmiş Biyografi portalı için kullanılıyordu. maddelerin tartışma sayfalarından çıkarman mümkün müdür? kolay gelsin. --Mskyrider ileti 19:46, 9 Eylül 2010 (UTC)
  • Yapılabilir zannımca. Hafta içi deneyeceğim. Khutuckmsj 18:10, 11 Eylül 2010 (UTC)

Miloš Teodosić[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Maddedeki vandalizmleri zaten geri aldım...--Rapsar 20:54, 11 Eylül 2010 (UTC)
Çakışma derken? Benim değişikliğimi geri almışsınız. Neyse, şu mutlu günümde ortam gerilmesin :)--Rapsar 20:57, 11 Eylül 2010 (UTC)
  • Merhaba, İslam maddesini vandalizm nedeniyle yarı-korumaya alabilir misiniz acaba? --82 ~145 ileti 16:28, 16 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba. Vikipedi'miz 150.000 maddeye ulaştı ancak logo değiştirilmedi. Bu konuda birşey yapabilir misiniz? Köy çeşmesinin İlginize bölümünde yeni logo oylandı ve kabul edildi. İyi günler.

 The Emirr İleti 10:51, 19 Eylül 2010 (UTC+3)

Tamam. 135x155 boyutuna getirdim, bir de şimdi deniyiniz.

150.000

 The Emirr İleti 18:04, 20 Eylül 2010 (UTC+3)

Madde neden silindi?[kaynağı değiştir]

Şu an elimde olmayan bir sebepten ötürü oturum açmadan yazıyorum, belki cevap veremeyecek olsanız da sorumu dikkate almanızı rica ederim. Lara Stone sayfasını silme nedeniniz nedir? Taslak madde kriterlerini karşılamayan madde denmiş ama sayfada ayakkabı numarası bile yer alıyor (şablonda), üstelik pek çok maddede olmayan şekilde iki adet kaynak da verilmiş. Taslak niteliğini sağlayabilmesi için bilgiye illa ki ana metin kısmında da yer verilmesi mi gerekiyor? Eğer böyle bir zorunluluk yoksa sayfayı canlandırabilir misiniz? Eğer böyle bir zorunluluk varsa da metnin sonuna "Hollandalı bir anne ve İngiliz bir babanın kızı olarak dünyaya geldi. Çocukluğu Hollanda'da bir kasaba olan Mierlo'da geçti." cümlelerini ilave ederek sayfayı canlandırabilir misiniz?