Kullanıcı mesaj:Metal Militia/Arşiv7

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Seçkin resim konusu[kaynağı değiştir]

Metal Militia hocam iyi günler. Bu seçkin resim konusunda benim en baştan beri çekincelerim vardı da diyemiyordum. Vito o kadar uğraştığı için ve ilgilenen kişiler de olduğu için hariçten gazel okumak istemedim. Ama tahmin ettiğim gibi seçmeler çok yavaş ilerlediği ve ilgisiz kaldığı için sizinle paylaşayım istedim çekincelerimi.

Şimdi, çoğu seçkin resim adayımız Commons'tan ve bunlar zaten orada seçkin veya kaliteli resim seçilmişler. Wikimedia'nın resim deposu olan bir yerde zaten kalitesi ve estetiği tescillenen bir resmin, Wikimedia'nın bir ansiklopedisinde tekrar oylanmasını açıkçası mantıksız ve emek israfı olarak görüyorum. (İngilizce wikide çok fazla Commons resmi var seçkin resim olarak, ama oradaki durum farklı çünkü oradaki seçkin resim seçilmesi olayı Commons kurulmadan önce başlamıştı ve Commons kurulunca da resimlerin önemli bir kısmı oraya taşınmıştı.)

Bu sebeple, Commons resimlerinin Vikipedi'de seçkin resim adayı olabilmesini (dolayısıyla seçkin resim seçilebilmesini) sağlayan maddenin değiştirilmesini istemeyi düşünüyorum. Siz ne dersiniz hocam? (Bu mesajımı aynı anda Baylan'a da atıyorum, konuyla en çok ilgilenen kullanıcı olarak) denisutku *:!? 13:45, 1 Nisan 2007

Merhabalar Denisutku, konuya ilişkin düşüncelerinde haklı olduğun noktalar var evet. Ancak, commons da zaten var olan ve kalitesi oylanmış, tescillenmiş resimlerin burada tekrar oylanmasını açıkcası ben çok da fazla zaman kaybı olarak görmüyorum. Neden dersen, belki şu açıdan farklı bir durum arzedebilir; bence burada, yani Vikipedi topluluğu olarak bizlerin, resimler konusundaki zevkleri, (-göz zevki, estetiği- manasında söylüyorum) İngilizler/ABD'liler vs (her ne ulus mensubu ise artık commons da bunları seçenler) bu insanların zevkinden farklı olabilir diye düşünüyorum. O nedenle de, aynı bir resmi, onlar (commons) çok çok beğenmiş olsalar dahi, belki bizde o resme tek oy bile çıkmayabilir. Zayıf ta olsa böyle bir ihtimal yok mu sence? Fakat seçmelerin (ki SMA da daha da kötü) çok yavaş ilerlediği konusunda haklısın yerden göğe. Sonuç olarak, soruna ne cevap vereceğimi bilemiyorum; kararsızım, ama çekincemi de söyledim. İstersen uygun bir ortamda (köy çeşmesi, vb) tartışmaya açalım bu konuyu. Topluluğun fikirlerini alalım. Sevgiler. --Metal Militia ileti 14:09, 1 Nisan 2007 (UTC)

Cevap için teşekkürler Metal hocam. Ben de köy çeşmesine açmadan önce asıl emek sahibi olarak sizlere danışmak istemiştim. (Gerçi Vito'nun da emeği büyük, ama kendisi ortalıkta yok umarım tartışmalara Köy çeşmesinde katılır.) denisutku *:!? 14:17, 1 Nisan 2007

selamlar sevgili metal militia hocam,

mesajını şimdi farkettim, pek giremiyorum internete. ben slayt dosyasını aradım bulamıyorum, sanırım kaybolup gitti. ancak Vikipedi:Sunum sayfasında sunumun ana hatları duruyor. ben de bunlardan yola çıkarak hazırlamıştım. bunları güncelleştirerek kullanmak yeterli olur kanımca.

ya da eğer işleriniz yoğunsa ben bir ppt hazırlayıp mail atabilirim, benim için pek sorun değil. sunum anladığım kadarıyla 18'indeymiş, zaman çok. istedikten sonra 2-3 gün içerisinde yollayabilirim.

...mail'e de baktım şimdi, mail de atmışsınız. vikipedi'den mesajla ya da maille cevabınızı bekliyorum.

sevgiler, kolay gelsin.

Merhabalar sevgili Tembel, neredeyse umudu kesmek üzereydim senden :) Ben de senin bu mesajını almadan 1-2 saat kadar önce, Denisutku ile tel'da konuşup durumumu ona anlatmış ve işlerimin yoğunluğu nedeniyle sıfırdan böyle bir sunuyu hazırlayamayacağımı iletmiştim. O da sağolsun, kendisinin ppt'yi hazırlayıp GS Univ.'ne sunum için gidebileceğini söylemişti. Evet, bahsettiğin sayfadaki anahatlardan yola çıkılarak, gerekli güncellemelerle yeni bir ppt hazırlanabilir. Sen de, eğer mümkünse Denisutku'ya bu konuda yardımcı olursan çok güzel olur. İstersen Denis ile bir temasa geç bu konuda. Bu arada Vikipedi seni özledi. Arayı çok açma, dön artık :) Sevgiler. --Metal Militia ileti 16:17, 1 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili Deniz, e-iletim ulaşmıştır, umarım? (bu arada, Tembel de mesaj atmış) --Metal Militia ileti 17:00, 1 Nisan 2007 (UTC)

Aldım hocam, hatta cevap da yazdım mailinize :) denisutku *:!? 17:03, 1 Nisan 2007


Metal Militia herşey yolunda gitti ve çok güzel bir sunum oldu. İlgili bir dinleyici kitlesi vardı. Epey sorular da geldi. Umarım iki-üç yeni vikipedist kazanmışızdır. Fotoğraflar elime ulaşınca paylaşacağım sizinle de. Geçmiş olsun :) denisutku *:!? 17:35, 20 Nisan 2007 (UTC)

Tebrikler Denisutku, ellerine sağlık. Fotoğrafları merakla bekliyorum :) Teşekkürler. --Metal Militia ileti 18:14, 20 Nisan 2007 (UTC)

Metal merhaba, sana bir sorum olacak, tekrar yöneticiliğe adaylığını koymayı düşünüyor musun? --Mskyrider ileti 17:49, 1 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar Mskyrider, sorduğun için çok teşekkür ederim. Düşünmüyorum diyemem. Ancak, sen de hatırlarsın ki, vaktiyle yapılan oylamalarda, yönetici fonksiyonlarına sahip olmamı istemeyen kullanıcıların sayısı hayli fazlaydı ve bu nedenle de kaybettim. Eski oylamaların tartışma sayfaları, Viki'nin kimbilir hangi tozlu raflarındadır bilinmez ama, aradan geçen zaman içerisinde, yönetici olmayı isteme nedenlerimde hiçbir değişiklik olmadı. Fakat bahsettiğim o tartışmaların, aynı tatsız süreçlerin tekrar yaşanmasından çekiniyorum. Sevgiler. --Metal Militia ileti 18:36, 1 Nisan 2007 (UTC)
Valla korkunun ecele faydası yok demişler. Tatsız tartışmaların can sıktığı fikrine katılmamak elde değil ancak nedenlerin değişmediyse bir kere daha denemekte fayda var diye düşünüyorum. Aradan geçen süre bir sene kadar olmadı ama kullanıcı sayısında bir artış oldu. Bence tekrar adaylığını koy derim. Sana ihtiyacımız var. --Mskyrider ileti 22:08, 1 Nisan 2007 (UTC)
Haklısın, tekrar deneyebilirim belki. Cesaretlendirici sözlerin ve teşvikin için çok teşekkürler Mskyrider. Sevgiler. --Metal Militia ileti 16:37, 2 Nisan 2007 (UTC)

Metal Militia kesinlikle Mskyrider katılıyorum. Tam ben düşünürken Mskyrider söylemiş. Şayet senin bir çekincen yoksa seni aday göstermeyi düşünüyorum. SR mesajı içinde teşekkür ederim. --Absarileti 09:42, 2 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Absar, beni bu göreve layık gördüğün için çok teşekkürler. Önümüzdeki günlerde fikrim kesinleşir sanıyorum. Nice {{SR}} lere hep birlikte :) Sevgiler. --Metal Militia ileti 16:44, 2 Nisan 2007 (UTC)

Valla Metal kabul edetmeni temenni ediyoruz. Kabul edersen bizi bahtiyar edersin ama tabii senin bileceğin iş. Bu arada yukarıyı okudumda Deniz Köy çeşmesinde de yazmış. SR'lerde bir mesele mi var?--Absarileti 05:45, 3 Nisan 2007 (UTC)

Son aylarda viki'de belirgin değişiklikler oldu. "Teşbihde hata olmaz" der eskiler, ben de hep eklerim, hatasız teşbih de olmaz diye; göçebe-sürücü bir topluluğun yerleşik düzene geçmesi gibi bir süreç yaşadı viki. Artık, eskisi gibi abuk sabuk tartışmaların olmayacağını düşünüyorum. Adaylığını koyarsan ben can-ı gönülden desteklerim ve çok da memnun olurum. --Makedon 11:37, 5 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Metal Militia.Ben uzunca bir süredir Hilary Duff maddesine takmış durumdayım.Yaparken iyi zaman harcadım o madde için .Şimdi de seçkin maddelere ,adaylıklara falan merak saldım.ama gördüm ki çok müthiş sayfalar bile kabul edilmiyor. benim maddeme çok kısa biri inceleme yapıp nelere ihtiyacının olduğunu bana söyler misin diye kişisel bir ricada bulunacaktım.Daha fazla bağlantı koyup kırmızı bağlantıların hepsini ayrı birer madde haline getireceğim yakın zamanda.taslak da değil onlara da bir miktar yeterli düzeyde bilgi girmeyi düşünüyorum.Beni aydınlatmanı umuyor,yapıcı eleştirilerini bekliyorum.Yorumun için şimdiden çok teşekkürlerEmreSeyyal 19:16, 1 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba EmreSeyyal, maddeye hızlıca bir baktım, fena görünmüyor. Öncelikle okumanı önereceğim sayfalardan birisi bu, diğeri de şu. İyi yazılmış, resim-metin dengesi yerinde, bolca kaynaklandırılmış, iç bağlantıları dengeli kullanılmış, okunaklı, Türkçesi düzgün, vb. kriterler çok önemli. Bu kıstaslara eriştiğine inandığında, maddeyi bir Seçkin Madde Adayı olarak önerebilirsin. Başka soruların olursa çekinmeden sor lütfen. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 19:34, 1 Nisan 2007 (UTC)

Seçmece bunlar[kaynağı değiştir]

Metalim yiğidim,

Ufak bir hata söz konusu seçer seçmez seçilen seçkin sayfa prosedürlerinde.

Adaylık arşivlerinin aday gösterilme tarihlerine göre yapılması gerekiyor, seçilme tarihlerine göre yapılmak yerine. Yani bugün seçtiğin bir maddeyi Nisan arşivlerine değil, ne zaman aday gösterilmişse oralara sallamak lazım.

Ona bir el atabilirsen seni sevgiye boğarım, evet yaparım bunu.

Sevgiler

Vito Genovese 13:00, 2 Nisan 2007 (UTC)

Başkanım Vitom, sen yeter ki gaybelme, buralarda ol; ben cefanın her türlüsüne katlanırım. İstersen alfabetik, istersen lirik, hatta çok istersen hijyenik esaslar dahilinde bile sıralarım onları. Ve evet, boğ tabii ;) Sevgiler benden. --Metal Militia ileti 17:02, 2 Nisan 2007 (UTC)


Yıldızların altında :)[kaynağı değiştir]

Sevgili KaraKızan, yıldız'ın maşallah'ı var, parıldadı sayende. Eksik gedik var mı hala? +3 dk daha olsa bir gol daha atardım diyor musun? --Metal Militia ileti 16:25, 3 Nisan 2007 (UTC)

İyi akşamlar hocam. Yıldızda beni rahatsız eden bir resimlerin henüz türkçeleştirilmemesi var bir de arada geçen birkaç sözcük..ancak onları değiştirirsem büyük olasılıkla üzerime çullanırlar biz bu sözcükleri bilmiyoruz=>yoklar diye. Bu aralar işler yoğun olduğundan gol atmam oldukça güç, zaten bizim takımda kendi kalemize bunca gol atan oyuncumuz varken karşı kaleye oynamak ancak akıntıya karşı kürek çekmeye benziyor. Neyse, zaman bulunca türkçeleştiririm çizimleri, belki bu akşam. Kolay gelsin. - Erhan 17:31, 3 Nisan 2007 (UTC)


Antik Yunanistan[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar hocam Antik Yunanistan'ı SM'ye hazırladığını görüyorum.Vikipedi:Stil rehberi (bağlantı) sayfasındaki aşırı bağlantı vermek bölümüne göre bazı bağlantılarıda (vaktin varsa) çıkarır mısın?Kolay gelsin--Machiavelli' msj 20:29, 3 Nisan 2007 (UTC)

İyi akşamlar Mach, tam da o dediğin işin üzerindeydim :) Bir paragrafta 20 tane Atina geçiyor, hepsi de bağlantılı :) Sana da kolay gele. --Metal Militia ileti 20:33, 3 Nisan 2007 (UTC)

Arı Ödülü yan cebe :)[kaynağı değiştir]

Uygun olduğunuzda bir mail yazabilir misin, mail adresim kullanıcı sayfamda bulunmakta; wikipedia dışı shell molding konusunda bir şey danışacağım.--Etrüskileti 15:40, 4 Nisan 2007 (UTC)

TCDD maddesi ve SMA[kaynağı değiştir]

Selam, birkaç gündür TCDD maddesini yazıyorum ve nihayet sonuna geldim sanirim. Senden rica etsem SMA krtierleri gözüyle maddeyi bir inceleyebilir misin? Boylece aday göstermeden ve insanlari mesgul etmeden ben gerekli sekilde biraz daha duzeltebilirim. Sagol tesekkurler --Erkan 11:54, 5 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Erkan, güzel katkılarını zevkle izliyorum. TCDD de onlardan biri. Maddedeki gelişmeler memnuniyet verici. Hızlıca baktım az önce ve pek fazla negatif bir durum göremedim. {{SMA}} ya ekleme konusunda ise öyle düşünme bence. Maddenin orada listelenmesi, tam da tersine, insanları meşgul etmek içindir, . Meşgul olsunlar, ilgilensinler, tartışsınlar, güzellikler ortaya çıksın, herkes fikrini söylesin diyedir. Maddeye detaylı olarak tekrar bakar, gördüğüm pürüzleri düzeltirim bu arada. Kolay gelsin, sevgiler. --Metal Militia ileti 12:23, 5 Nisan 2007 (UTC)
Buzulu seçkin madde seçmişsiniz, Sağolun hocam. Aklımda onun seçilemediği kalmıştı. Ama teşekkürü ben değil, aslında maddeyi yazan Mskyrider hak ediyor. :-) İyi çalışmalar--Atacameñoileti 22:17, 5 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili Metal,dört küsur tane Lâtince nâm-ı diğer ya da eski adı ile Latince sayfasını değiştirdikten sonra,imkansızlık tümcesini imkânsızlık diye değiştirmek bana çok lâtifeli geldi.Binaenaleyh,Türk dili yavaş yavaş Internet üzerinden yozlaşmaktadır.Hâlâ yerine hala falan bunların misâlleri çoktur.Gene reklâmlarda öyle vs...Gidiniz ve "İmlâ Kılavuzu" alınız şayet hâlâ itirazınız mevcut ise? Bu imzasız yazı Ferhâd.Mamuk (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 19:35, 6 Nisan 2007 (UTC)

Sayın Ferhâd.Mamuk, bahsigeçen konuda defalarca uyarı almış olduğunuzu görüyorum. Burası özgür bir ansiklopedi olmakla birlikte herkesin kendi kafasına göre birşeyler yaptığı bir yer değildir. Türk dilinin yozlaşıp yozlaşmadığının tartışıldığı bir forum sayfası hiç değildir. Kuralları vardır. İmlâ kuralları da vardır elbette, ama, sözcük (tümce değil) Latince dir, Lâtince değildir. Bu arada tavsiyeniz için teşekkürler, yıllar önce yerine getirmiş bulunuyorum. Hatta değişik basımlarını da hep elimin altında tutarım; n'olur n'olmaz diye. Malûm, hafıza-i beşer, nisyan ile malûldur. Saygılar. --Metal Militia ileti 19:55, 6 Nisan 2007 (UTC)
Bilhassa;isim değişiklikleri,sadece Lâtince sayfası üzerinde olmamış,Lâtince ve uzantıları(Ör;Lâtince deyimler)sayfalarında olmuştur.Buna binaen de tümcedir.Ayrıca,beşer olan hafızanın,devamlı tekerrür ettiği şeylerden mütevellit,beşer kısmına değinilmemek lâzımdır.Ayrıca ricâ ederim,tavsiye daima zâtın ruhsal tasfiyesi için gereklidir. Bu imzasız yazı Ferhâd.Mamuk (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 20:28, 6 Nisan 2007 (UTC)

zavallı şapkalar[kaynağı değiştir]

  • merhaba, latince ve de olur olmaz şapka takılan diğer kelimelerle ilgili yerden göğe kadar haklısınız, ancak Arrow'un İmkânsızlık Kuramı'nda benim de gözüm o şapkayı arıyor ve de yazım sözlüklerinde de öyle görünüyor. ama size havale ediyorum, bildiğiniz gibi yapın. selamlar. --kibelemesaj 20:31, 6 Nisan 2007 (UTC)
teşekkürler.. --kibelemesaj 20:40, 6 Nisan 2007 (UTC)
Merhabalar, kullanıcının biraz müstehzi bir ifadeyle maddelerin adını değiştirmesinden rahatsız oldum açıkcası ve yaptığı değişiklikleri geri aldım. Ancak, "imkânsız" konusunda haklısınız. O öyle kalmalıydı. Hatırlattığınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 20:46, 6 Nisan 2007 (UTC)

Geç olsun da güç olmasın![kaynağı değiştir]

Gecenlerde Bulgarca Wikipedia'nın "seçkin maddelerine" yolum düştü de seçkin maddenin ne olmadığını anlama fırsatı buldum. Asıl "Seçkin Madde Kaptanı" olarak sana teşekkür ederim. Saygılar, Sevgiler...Nihat Halici 09:35, 7 Nisan 2007 (UTC)


http://en.wikipedia.org/wiki/April_1 ben birşey yapmadım ingilizlerin hatası --Machiavelli' msj 22:10, 8 Nisan 2007 (UTC)

Orayı da düzelttim :) --Metal Militia ileti 22:18, 8 Nisan 2007 (UTC)

YÖNETİCİ adayısınız[kaynağı değiştir]

  • Yönetici adayı gösterildiniz.. Herşey beklerdim de senden böyle bir "hınzırlık" beklemezdim, deme sakın.. Gerçekten de evde kalacaktın.. Gözüm görüyorken baş-göz edeyim dedim.. İyi olursa kaderindir, kötü olursa sebebin ben olmuş olurum.. Vardığın yerde iyi geçin.. Hayırlısı olsun..--Hasan Sami 06:12, 9 Nisan 2007 (UTC)


İnternet Sitesi Reklamlarını Önleyin![kaynağı değiştir]

Wikipedia reklam aracı olarak kullanılıyor ve siz bunu engellemiyorsunuz. Mesela Türkiye sayfasında resmi olmayan sayfalar gösterilmemelidir. Eğer gösterilecekse, Türkiye'deki tüm siteleri oraya mı koyacağız? Lütfen dikkatli olun ve wikipedia üzerinden prim yapmaya çalışanları, konuyla ilişkisiz olan ya da konu hakkında kimseye bir şey kazandırmayacak bağlantıları wikiden temizleyin! Temizlenmişse de bunları geri koyarak wikiyi kirletmeyin.

Saygılarımla...

Hoşbulduk Metal, sağolasın. Zfr 20:43, 10 Nisan 2007 (UTC)

Telif etiketi[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia. Birinci Kirte Muharebesi maddesinde bir kroki kullandım. Seddülbahir_-_27.04.JPG. İngilizce Wiki nin Landing at Cape Helles maddesindeki krokinin aynısı. Ben, sadece Türkçeleştirdim. Sana zahmet buna bir telif etiketi ekler misin. Bana çok karmaşık geliyor bu işlem. Şimdiden teşekkürler. --Makedon 11:09, 11 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili Makedon, zayıf karnımdan vurdun beni :) Telif etiketleri konusunda üstad Vito, ama o da ortalarda görünmüyor epeydir. Bahsettiğin resmin orijinaline baktım. Gsl adlı bir kullanıcı çizmiş (?) ve PD'e (public domain) bırakmış. Yani kamu malı yapmış. Sen de sadece dilini değiştirdiğine göre PD yapabiliriz diye düşündüm. Yanlış bir iş de yapmış olabilirim. Vito'yu görünce soralım derim gene de. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 15:46, 11 Nisan 2007 (UTC)
Seni uğraştırdığım için kusura bakma kardeş. Uğraştığın için de sağol :). --Makedon 19:17, 11 Nisan 2007 (UTC)
Merhaba Makedon, bahsigeçen resmin etiketini, Machiavelli'nin ikazı üzerine PD-user'dan PD-self'e dönüştürdüm. Bilgine. Sevgiler. --Metal Militia ileti 16:47, 12 Nisan 2007 (UTC)

Vandal saldırılarını geri alamıyorum. İki seferdir aynı oluyor daha önce sorun olmuyordu. Kullandığım yeni reklam önleyicisi (noscript) yüzünden olabilir mi vikipedi sayfasında çalışmıyor ama. Yardım edersen sevinirim. --BIYIKLI 15:52, 11 Nisan 2007 (UTC)

İnternet tarayıcın güvenlik gereği "popup windows" açılmasını önlüyordur. Vikipedi sitesinde açılmasına izin veriyor olman gerek. Eğer olmazsa, daha yavaş çalışmakla birlikte eski sistemde çalışmalısın. Yani geçmiş e tıklayıp eski sürümünü değiştir ile açıp kaydet e basmak. Başka bir çözüm gelmiyor aklıma şimdilik. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 16:02, 11 Nisan 2007 (UTC)
Şimdi baktım da birer dakika arayla geri almışız acaba ondan mı oldu, ikimizin geri alması mı çakıştı?--BIYIKLI 15:59, 11 Nisan 2007 (UTC)
Evet, büyük olasılıkla sebebi o'dur. --Metal Militia ileti 16:02, 11 Nisan 2007 (UTC)

Vikipedi için kapalı, bakalım bir daha aynısı olursa dediğin gibi geçerli kaydı değiştir ile getiririz. Teşekkürler. --BIYIKLI 16:07, 11 Nisan 2007 (UTC)

haftanın maddesi[kaynağı değiştir]

merhaba.haftanın maddesi nasıl belirleniyor biraz açıklarmısınız.--UANnis 20:40, 11 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Uannis, bu soruyu bir yöneticiye sormanı tavsiye edeceğim. Sevgiler. --Metal Militia ileti 20:54, 11 Nisan 2007 (UTC)
Ben sizide bir yönetici olarak görüyorum(çok az kaldı):))))--UANnis 20:55, 11 Nisan 2007 (UTC)

Metal Militia merhaba,

II. Bayezid hakkında ki tüm kullanıcıların ve sizin yorumunuzu okudum. Ruzgar dışındakilerin hepsi destekelemiş. Ruzgar'da kaynaksızlıktan yakınıyor. Aslında maddeye bilgi ekleken bir çok kitaptan faydalandım (Hammer'in Osmanlı Tarihi, Yılmaz Öztuna Türkiye Tarihi...). İnternette de geniş bir araştırma yaptım ve II. Bayezid lafzı geçen ve alakalı çoğu siteyi referans olarak gösterdim. Anlatım karışıklıklarıda büyük ölçüde giderildi (inşaallah gözümden kaçan olmamıştır). Maddenin pekte eksik yanı zannımca kalmadı. Sizce eksik yanlarını sayarsanız o yönde çalışmalara devam ederiz. Ayrıca muhtemel yöneticiliğinizi şimdiden kutlarım. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Absarileti 11:26, 12 Nisan 2007 (UTC)
Merhabalar Absar, II. Bayezid maddesi (ellerinize sağlık) kıvama gelmiş gibi görünüyor. Vikiyazar ve Tarih de katkılarda bulunuyorlardı ama son durum nedir bilmiyorum şu anda. Onlara da birazdan mesaj atıp sorarım. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 12:01, 12 Nisan 2007 (UTC)
Selamlar. Maddede bazı düzenlemeler yaptım. Tartışma:II. Bayezid'da da bazı görüşler belirttim ama bunlar maddenin sunuluşuna engel değil. Başka bir katkı yapma planım yok. Madde gerçekten güzel olmuş. Herkese tebrikler. ---Vikiyazar 20:00, 12 Nisan 2007 (UTC)
Merhaba Vikiyazar, tartışmayı okudum. Katkılarınızla madde çok güzel oldu, çok teşekkürler, ellerine sağlık. --Metal Militia ileti 20:10, 12 Nisan 2007 (UTC)

Świnoujście[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, Świnoujście maddesinin kategorileri arasında 'Türkiye şablonları' bulunmakta sayfadaki kutucuk kullanıldığından. Buna göre her bir ülkenin yerleşim birimi için farkı bir kutucuk mu tasarlamak gerekiyor? (Kutucukta ilçeleri yerine ilçerleri yazılmış, nasıl düzeltilir?) Ayrıca Palmela'nın bağlantısı Portekiz'deki bir yere gidiyor. Bununla ilgisi olmayan bir başka sorumsa Commons'a televizyondan görüntülerin, elimizdeki bir kitabın veya CD'nin kapağının resmi çekilip yüklenmesinin mümkün olup olmadığı. Şimdiden çok teşekkürler, --Bahar (yine ben!) 14:21, 12 Nisan 2007 (UTC)
Merhaba Bahar, dikkatini çekmiştir, maddenin sayfasının en üstünde "Bilgi Kutusu Genel Yerleşim Birimi" şablonu var. Aynı şablon, Türkiye yerleşim birimleri için de kullanıldığından maddenin altında Türkiye şablonları olarak görünmesi normal. Her ülke için farklı olduğunu sanmıyorum. Olmaması gerek yani, gene de bir bakarım. Kutucuk içindeki "ilçerler" hatasını düzeltirim birazdan. Nasıl yaptığıma bak, başka hatalar buldukça sen de düzeltirsin sonra :) Öte yandan, en.wiki deki aslında baktım da, Palmela diye bir ilçesi yok şehrin. Onu da çıkartmak gerek. Commons sorunu cevaplamadan önce bir kahve molası alıyorum :) --Metal Militia ileti 15:50, 12 Nisan 2007 (UTC)
Biliyorum epeyce uzun bir kahve molası oldu Bahar, kusura bakma. Bildiğim kadarıyla commons'a (doğru etiketlendiği ve telif olmadığı sürece) o dediklerin eklenebiliyor. Ama gene de bu konunun üstadı Vito. Krkzn da bilgili bu telif konusunda. İstersen onlara bir sor, bakalım ne diyecekler. Sevgiler. --Metal Militia ileti 18:10, 12 Nisan 2007 (UTC)
Hiç kusura bakar mıyım? Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum, İyi akşamlar, --Bahar (yine ben!) 18:16, 12 Nisan 2007 (UTC)

resim telif etiketi[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele, şurada geçen konu üzerine fikirlerini almak isterim. Ben bişeyler karıştırdım, ama doğru mu yaptım bilemiyorum. Vito da kepenkleri indirmiş vaziyette olduğundan kime sorayım bilemedim. Sen de vakıfsın bu telif etiketi konularına diye kalmış aklımda. Yanıltma beni ;) Sevgiler. (Olumlu oyun ve yorumun için de ayrıca teşekkürler bu arada). --Metal Militia ileti 14:07, 12 Nisan 2007 (UTC)

  • merhaba, bu konu benim de yumuşak karnım ne yazık ki.. kabaca biliyorum ama iş detaylanınca emin olamıyorum. burada kamu malı etiketi doğru olur sanırım.. oylamaya gelince, bu trol konusunu her fırsatta söylemeye kararlıyım.. daha fazla kişi olan biteni görene, anlayana ve müdahale edene kadar.. kolay gelsin.. --kibelemesaj 16:34, 12 Nisan 2007 (UTC)
görüp geldim.Lafa dalmış gibi olmayayım da kısa bilgi vermek istedim.PD olan bir haritayı kısmen yeniden oluşturduğu için PD-self veya göbl-self kullanması uygundur.en azından önceki resimleri örnek alarak bunu söyleyebilirim.--Machiavelli' msj 16:39, 12 Nisan 2007 (UTC)
Sağolasın Mach, o halde PD-self olarak değiştiriyor ve Makedon'a bu haberi iletiyorum. --Metal Militia ileti 16:43, 12 Nisan 2007 (UTC)

II. Bayezid ile ilgili çalışmalarım bitmedi fakat, 10 sınıfın yazılılarını okuyup veli toplantısına yetiştirmem lazım. Ayrıca daha önce hesapta olmayan bazı yeni işler ortaya çıktı. Bu sebeple bu yakın zamanda eseaslı bir katkı yapma imkanım çok azaldı.

--Tarih 19:56, 12 Nisan 2007 (UTC)

Haber verdiğin için sağol. Maddeye yaptığın katkılar için çok teşekkürler. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 20:06, 12 Nisan 2007 (UTC)
  • Noumenon'un oy gerekçesini yeniden okudum. Dediğiniz gibi olmalı.. Kendi halinde uyumlu bir şekilde giden oylamaya neden su katılıyor, artı ise artı, eksi ise eksi verilsin. Lafı dolandırmaya ne lüzum var? diye düşünmüştüm. Bu durumda "sulandıran" ben oluyorum. Hatamı düzeltecek kadar cesurum. O mesajı oradan tamamen silsem kural ihlali olur mu?.. Ayrıca arkadaşımızdan özür dilemeliyim.--Hasan Sami 08:10, 14 Nisan 2007 (UTC)

Selam Metal,

  • Az önceki kadar (Ayla Dikmen) bariz telif ihlallerini yakaladığında VP:HS Genel 9 gerekçesi ile doğrudan sil şablonu koyabilirsin. Olası telif ihlali şablonunu tam emin olmadığın, şüphelendiğin ya da tamamı kopya olmayıp ayıklanması gereken maddelerde kullanırsan daha iyi olur, ayrıca bu maddelerin takibi için bu şablonla işaretlediğin maddeleri şablonda belirtilen telif sorunları sayfasına da eklersen oradan incelenip sonuca bağlanıp bağlanmadığının takibide yapılmış olur. Bu tip kesin kopya maddeleri için bu işleme gerek yok, doğrudan sil şablonu kullanılabilir. Görüşmek üzere, kolay gelsin...--renegademsj 12:17, 14 Nisan 2007 (UTC)
Selam Renegade, hemen yazamadım kusura bakma. Dediğin gibi yapıyorum aslında genelde, yani google da aratıp kopyalanan siteyi bulunca telif ihlal şablonunu ekliyor, hatta telif sorunları sayfasına da ekliyordum. Ama VP:HS madde 9 a aykırı olduğu kesinkes belli olanlar için, salık verdiğin şablonu kullanacağım bundan sonra. İyi çalışmalar, sevgiler. --Metal Militia ileti 15:21, 14 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar, şu haritanın Türkçe versiyonunu bulma imkanınız varsa çok güzel olur. Ben vaktiyle bir yerlerde görmüştüm ama nerede hatırlamıyorum. Aramaya çalışacağım. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 09:24, 16 Nisan 2007 (UTC)

Tamamdır, olsa güzel olur. Bende biraz internet Surfü yapayım bakalım neler çıkacak.--Erkan 09:51, 16 Nisan 2007 (UTC)
Selam, aradığınız harita şu sitede var. Tarihinden dolayı kamu malı olmalı. --İnfoCan 15:52, 16 Nisan 2007 (UTC)
Eline sağlık İnfocan, buradan alıp Viki'ye yüklersek telif hakkı ihlali olmaz değil mi? --Metal Militia ileti 17:02, 16 Nisan 2007 (UTC)
Commons'a yüklenmiş bile: [1] Yalnız, şimdi farkettim, bu harita Türkçe değil, istediğin şey değil yani. Pardon. --İnfoCan 17:22, 16 Nisan 2007 (UTC) Zaten kamu malı olması için yapım tarihi ya 1923 öncesi olmalı ya da yapımcısının ölümünden 70 yıl geçmiş olmalı. O zamandan kalma bir Türkçe harita olsa dahi Arap alfabesiyle hazırlanmış olur, bize pek yaramaz. --İnfoCan 17:26, 16 Nisan 2007 (UTC)
Doğru diyorsun, o halde ya Türkçe bir harita bulacağız başka bir yerden, ya da bu siteden (ki altta CC lisansı farkediliyor, alıp manipüle edebiliriz yani) işe yarar bir tanesini alıp, Paint, Photoshop vb bir programla Türkçeleştireceğiz. Fikrin nedir? --Metal Militia ileti 17:32, 16 Nisan 2007 (UTC)
Doğrusu haritanin bu hali, tarihi bir belge olarak, Türkçeleşitirilmiş halinden daha ilginç geliyor. O yıllarda Türkiye'nin bazı şehirlerinin nasıl adlandırıldığı filan görülüyor. Onun yerine temiz bir Türkiye haritasının üzerine elle bu haritada görülen yollar da çizilebilir, örneğin şunun gibi. Bu konuda akıl öğretmekle kalacağım çünkü bu işi yapmak için zamanım pek müsait değil şu sıralar. --İnfoCan 19:00, 16 Nisan 2007 (UTC)
Tamamdır, epeyce yorduk zaten seni İnfocan, çok teşekkürler emeğin için. Dediğin gibi bu haliyle de yeterince ilginç. Şimdilik kalsın o halde maddede. İleride belki bir alternatif buluruz. Sevgiler. --Metal Militia ileti 19:11, 16 Nisan 2007 (UTC)
  • Selam, harita konusunda ne durumda olduğunu öğrenmek istedim. Bentürkçesini bulmadaım ama baktım ki İnfo ile bayağı kafa yormuşssunuz bu konuda. Açıkçası Infonun dediğine katılıyorum ben de yani haritanın orjinaliyle kalması biraz daha hoş sanki, hem öyle anlaşılmayacak bir durumuda yok gibi. Ne dersin?--Erkan 09:03, 19 Nisan 2007 (UTC)
Merhabalar, evet İnfocan ile epeyce bir konuştuk durumu, ama sonunda olduğu gibi bırakmaya karar verdik, şimdilik. Orijinal oluşu da ayrıca güzel tabii. Belki ileride Türkçe bir harita bulursak (GÖBL), değiştirebiliriz. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 13:17, 19 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Pınar, şu katkılara bakınca önce kendini sonra da bankasını tanıtıyor diye ikisine de "sil" koydum, ama meğerse maddenin geçmişi varmış. Haklısın. İyi de, şimdi bu kişi o maddede bahsi geçen kişi mi gerçekten :) 1982 doğumlu diyor oysa kendisine. Süryani Orotodoks Kilisesi metropoliti olamaz yani, öyle değil mi? Fakat seçtiği kullanıcı adı uygun olmuyor yani bu durumda, yaşayan kişiler/ünlüler meselesi gereği. Bilmiyorum, kafam karıştı benim. Sevgiler. --Metal Militia ileti 13:59, 17 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Metal. Anladığım kadarıyla Yusuf Çetin adında iki kişi var. Biri 1954 doğumlu ve diğeri 1982 doğumlu (ve büyük bir ihtimalle Kullanıcı:Yusufcetin'in kendisi). Genç Yusuf Çetin ansiklopedik bir kişi olmadığı için maddenin eski sürümünü getirdim, Bankpozitif maddesini de reklam sebebiyle siliyorum --Pinar 14:06, 17 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkürler...[kaynağı değiştir]

Mesaj sayfama bıraktığınız duyarlı iletiniz için teşekkürler. Siz yazalı çok olmuş, ancak ben daha yeni gördüm. Vikipedi'ye dönme konusunu düşünürüm tabii. İşlerim de oldukça yoğun bu arada gerçi... Kolaylıklar dileğimle... Muhammedcimci 19:50, 17 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar Muhammedcimci, sizi tekrar bu sayfalarda görmek güzel. Vikipedi katkılarınızı bekliyor. Sevgiler. --Metal Militia ileti 20:11, 17 Nisan 2007 (UTC)

Laurence Olivier maddesi[kaynağı değiştir]

Tesekkurler Metal Militia... Cok sevindim... BrechtProscenium 20:00, 17 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Elmacenderesi, vaktiyle yapılan tartışmalarda, article'ın "makale" yerine "madde" şeklinde çevrilmesi uygun görülmüştü. Sen de aynı eğilimi gösterirsen tercümelerde, süper olur, tadından yenmez :) Sevgiler. --Metal Militia ileti 15:13, 18 Nisan 2007 (UTC)

Sen istersinde ben yapmazmıyım!! Bu arada senin seçim rekora gidiyor!! --Elmacenderesi E=mc2 15:18, 18 Nisan 2007 (UTC)
Bu arada temzilik birimini diriltiyoruz nasıl iyi oluyor değilmi? --Elmacenderesi E=mc2 15:47, 18 Nisan 2007 (UTC)
Ellerine sağlık, çok güzel gidiyor. Tek sorun, cif'ini kapıp gelecek, "işte geldim burdayım, ben bu işte ustayım" diyecek, güçlü kuvvetli elemanlar bulmak :) --Metal Militia ileti 15:55, 18 Nisan 2007 (UTC)

Selam üstad. Bu nasıl şey nöyle sence? Kullanıcı:Smsnet, Smsnet reklam mı, telif hakkı ihlali mi? Anormal bir durum var ama nedir çözemedim. --maderibeyzamsj 08:45, 19 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar Maderibeyza, hem kullanıcı adının legalitesi, hem de maddenin misler gibi reklam kokması benim de dikkatimi çekti. İlk rastladığım yöneticiye durumu sormayı düşünüyorum. Sevgiler. --Metal Militia ileti 13:17, 19 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Kibele, şu kullanıcı adı ve şu madde uygun mudur Vikipedi kuralları açısından? Bir sorayım dedim. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 19:01, 19 Nisan 2007 (UTC)

  • merhaba, madde kalabilir gibi.. kullanıcı adını engelledim. teşekkürler.. --kibelemesaj 19:37, 19 Nisan 2007 (UTC)

Büyük harf[kaynağı değiştir]

Büyük harflerle yazmana gerek kalmayacak 2-3 güne kadar. en çok buna seviniyorsundur heralde --Machiavelli' msj 15:37, 19 Nisan 2007 (UTC)

Orası öyle, ama bilirsin işte, maç 90 dk dır derler. Son dk ya kadar bekleyip görmek gerek sevinmeden önce. --Metal Militia ileti 16:01, 19 Nisan 2007 (UTC)

Düsünceli davranisiniz icin tesekkürler. Katki yapan arkadaslara da ayriyeten tesekkurler. --Ruzgarmesaj 22:25, 19 Nisan 2007 (UTC)


Yardım ricasıdır..[kaynağı değiştir]

14 Nisan Cumhuriyet Mitingi ile ilgili olarak [[2]] de Diğer Manşetler sütununda ilginç bir "Kalabalığı hesaplama" yöntemi var. Renegade'ye de mesaj attım ama biraz önce ayrılmış olmalı ki, cevap alamadım. Şu anda burada olduğunuz için sizden yardım istiyeyim dedim: Bu haberi bu maddeye kaynak olarak gösterebilir misiniz? Teşekkürler, iyi hafta sonları ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız şimdiden kutlu olsun.--Hasan Sami 07:38, 21 Nisan 2007 (UTC)

Kaynağı ekledim ama doğru yere eklediğimden emin değilim pek. Habertürk yerli bir "haber ajansı" değil çünkü bildiğim kadarıyla. Kaynak verme tarzını metnin içinde görüyorsunuz. Daha uygun bir cümleye ekleyebilirsiniz eğer isterseniz. 23 Nisan bayramınızı ben de içtenlikle kutluyor, iyi hafta sonları diliyorum. --Metal Militia ileti 08:31, 21 Nisan 2007 (UTC)



Yönetici-Kullanıcı ailemizin yöneticiliğinize verdiği destek, aday gösteren biri olarak beni çok duygulandırdı.. Dileğim - şayet olursa - bundan sonraki seçimlerin de böyle olgun geçmesi. Sırtınıza yeni bir yükün daha yüklenmesine vesile olduğum için "acaba iyi mi yaptık?" endişesini taşırken, diğer yöneticilerimizin yüklerini biraz olsun hafifleteceğiniz ve ansiklopedimize daha da faydalı olacağınız için de mutluyum. Kutluyorum. Hayırlı olsun.

(Gayriresmi not: Sayın yöneticim; Bu kadar çok sevildiğini bilsem seni aday mı gösterirdim? Niyetim, boyunun ölçüsünü almandı. Yine de bilesin ki sana verilen oyların çoğu, arkadaşların çoğunun bana gıcıklığındandır. Güya seni benden çok seviyorlar.. El kapısıdır, vardığın yerde kaynanan, kaynatan, kayın ve görümcelerinle iyi geçin. Allah çıktığın kapıya geri döndürmesin.. Arkadaşlarımızın hepsine (Vito'ya bile!) kalbi teşekkürlerimi sunuyor, zat-ı âlilerinizi de kutluyorum.)--Hasan Sami 05:34, 23 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkürler Hasan Sami, ancak sanırım biraz erken bir kutlama olmuş. Henüz yönetici ilan edilmiş değilim çünkü. Önce oylamanın kapatılması lazım. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. --Metal Militia ileti 07:08, 23 Nisan 2007 (UTC)
Siz değerli Vikipedi kullanıcılarından aldığım destekle yönetici seçildim. Sizlerle birlikte daha da zengin içerikli, temiz, düzenli, tarafsız, doğru bilgi veren seçkin maddelerle dolu bir Vikipedi'ye hep birlikte diyorum. İyi dilekleriniz için çok teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 06:50, 24 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Metal Militia. Senin bilgisayarında saat kaç görünüyor? Yöneticilik oylamanda süre dolduysa oylamayı kapatabilirim --Pinar 13:33, 23 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Pınar, şu anda bilgisayarın saati 16:37 görünüyor. --Metal Militia ileti 13:37, 23 Nisan 2007 (UTC)
Ozaman tam 20 dakika kaldı :-) --Pinar 13:42, 23 Nisan 2007 (UTC)
Teşekkürler Pınar, azı gitmiş çoğu kalmış :) --Metal Militia ileti 13:44, 23 Nisan 2007 (UTC)
  • Yeni görevin hayırlı uğurlu olsun Metal :-) Başarılar dilerim --Pinar 14:24, 23 Nisan 2007 (UTC)
  • Tebrikler Metal Militia.Başarılar diliyorum.--Machiavelli' msj 14:24, 23 Nisan 2007 (UTC)
  • Tebrik ederim. --Karduelismsj 14:27, 23 Nisan 2007 (UTC)
  • Sevgili Metal, yeni görevin hayırlı uğurlu olsun, başarılarının devamı dileği ile...--Erdem Şenol 14:28, 23 Nisan 2007 (UTC)
  • Oylamada beşinci oy bana aitmiş. Burda da beşinci tebrik eden ben olayım bari. Çok sevindim. Kocaman tebriklerimi gönderiyorum. --maderibeyzamsj 14:35, 23 Nisan 2007 (UTC)
  • Of ben oy vermeyi unuttum ya:S Son dakika golü olcak diye korktuğumdan... Tebrikler..----Ddenkelmesaj 14:44, 23 Nisan 2007 (UTC)
  • Tebrikler Metal Milita. --Ruzgarmesaj 14:48, 23 Nisan 2007 (UTC)
  • Tebrikler Metal Militia; sorun olursa lutfen cekinme. Basarilar. Citrat 15:00, 23 Nisan 2007 (UTC)
  • Çalışmalarına ivme katması, Vikipedi topluluğuna hayırlı olması dileğiyle... Nihat Halici 18:17, 23 Nisan 2007 (UTC)
  • 37-0'ı tebrik ederim. Herkes arkanda! --İnfoCan 21:27, 23 Nisan 2007 (UTC)
Bu el yapımı oyma yönetici koltuğu hakettiğin için artık senin!! Bak kıymetini bil bu koltuğu yapan adamlar kör oldu :) Elmacenderesi

Aslında halı dokuyanlar kör oluyordu ama bu seferlik böyle olsun!! :) Çok tebrik ediyorum... Artık dün geceki gibi birilerine seslenmen gerekmeyecek!! Tekrar tebrikler ve iyi çalışmalar.. --Elmacenderesi E=mc2 15:38, 23 Nisan 2007 (UTC)

Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik[kaynağı değiştir]

Senin için yönetici falan diyorlar?

Vito Genovese 16:26, 23 Nisan 2007 (UTC)

Hah, inanmadıydım zaten. Sen öyle pis işlere bulaşmazsın diye bildiydim, gördüydüm. Rahat bir uyku çekerim ben bunun üstüne. Allah saklasın diyelim.

Vito Genovese 18:46, 23 Nisan 2007 (UTC)

Yöneticiliği tebrik[kaynağı değiştir]

  • Metal Militia tebrikler! Umarım yeni yetkileriniz işinize yarar ve sizi yıpratmaz. denisutku *:!? 18:10, 23 Nisan 2007 (UTC)
İyi dilekleriniz için teşekkürler Denisutku. Umarım, evet :) --Metal Militia ileti 18:20, 23 Nisan 2007 (UTC)

yönetici oldun şu büyük harflerden kurtulamadın hala.--Machiavelli' msj 18:53, 23 Nisan 2007 (UTC)

Tebrikler ve başarılar sevgili Metal Militia.--Atacameñoileti 21:12, 23 Nisan 2007 (UTC)
Tebrikler Metal. Birde unutma ki, senin yaptiklarini beyendigimiz icin sectik.. yani hic bir sey degistirmene gerek yok, aynen devam. Tabi Vandallara da acima:-) selamlar --Erdall 22:56, 23 Nisan 2007 (UTC)
  • Tebrikler Metal Militia. Atama işlemini yaptım. Kolay gelsin. --Dbl2010 00:24, 24 Nisan 2007 (UTC)

Tebrikler sevgili Metal Militia. Başta, bu konudaki teşviklere karşı koymuştun ama, bak işte hiç de düşündüğün gibi olmadı. Birinin oldu bittiye getirmesi iyi oldu :) Neredeyse ben kalkışacaktım buna ama, "o ana kadar konunun dışında kalan biri bunu yapsa daha uygun olur. Babayiğit biri nasılsa çıkacaktır" diye bekledimdi. --Makedon 14:23, 25 Nisan 2007 (UTC)

  • Metal tebrik ederim. Kolay gelsin.--Math34 14:25, 25 Nisan 2007 (UTC)
  • engellenmiş olduğum için sizi tebrik edemedim.umarım yöneticiliğiniz vikipedi açısından yararlı olur.--Uannismsj 14:27, 25 Nisan 2007 (UTC)

Bir ayrı yakıştı[kaynağı değiştir]

Sana da madde silmek bir ayrı yakıştı ya:) Bu arada tüm biyogrqafik maddelerin sonuna biyografi şablonu koyuyorum. Sence nasıl iyimi? Bakıyorum da portallarla ilgilenen yok bari en azından bu şekilde ilginenen sayısı artabilir. Kolay gelsin.. Yorumunu bekliyorum vaktin varsa..----Ddenkelmesaj 05:41, 24 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkürler Ddenkel, güzel çalışmalarını zevkle izliyorum. Biyografi portalı projesi de Vikipedi için olumlu ve katılımcı bir alan. Umarım kullanıcılar daha çok rağbet ederler. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 05:47, 24 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar Renegade, Hasan Sami, 14 Nisan mitingi maddesine o referansı eklememi, seni göremeyince benden istemişti. Ben de eklemiştim. Ama şimdi senin aynı referansı daha güzel bir şekilde eklediğini görünce benimkini çıkardım. Sevgiler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 06:19, 24 Nisan 2007 (UTC)

  • İki gündür uğrayamadığım için mesaja biraz geç cevap vermişim, referansı senin eklediğini farketmemişim. Neyse beğendiysen sorun yok. Tşk. İyi çalışmalar, görüşmek üzere...--renegademsj 06:24, 24 Nisan 2007 (UTC)
  • Bu arada eklemeyi unutmuşum, tebrikler ve yeni görevinde başarılar...--renegademsj 06:25, 24 Nisan 2007 (UTC)

Yönetici seçildiğiniz için tebrik ederim. Kolay gelsin.--Erkan 08:33, 24 Nisan 2007 (UTC)

Şimdiye kadarki denemelerimde söyleyebilirim ki bu daha etkili oluyor --Machiavelli' msj 11:13, 24 Nisan 2007 (UTC)

  • Kutlarım ve de kolay gelsin ! --Mskyrider ileti 16:59, 24 Nisan 2007 (UTC)

Selam .. Bu ne demektir ustam yaaa. [3] Bu adamın derhal engellenmesi gerekmez mi? --maderibeyzamsj 19:27, 24 Nisan 2007 (UTC)

Selamlar. Geç gördüm, ama Citrat halletmiş sanırım. Teşekkürler uyarın için. --Metal Militia ileti 10:34, 25 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik Takımı'na katılımın yoğun olduğu bu günlerde takım üyelerine belirli hatırlatmalar yapmak ve takım için yeni oluşturulan şablonların kullanımında dikkat edilmesi gereken konuların açığa kavuşması için bu mesajı dikkatli okuyunuz.

  • Temizlik takımının genel amacı Vikipedi'nin temizlenip düzenlenmesi, politikaların gerektiği gibi uygulanması ve genel olarak projenin dengeli ilerlemesidir.
  • Takım üyeleriyle koordineli olarak çalışarak, belirlenecek projelerin zamanında ve temizlik takımı politikalarına uygun şekilde halledilmesidir.
  • Şablonların kullanımı hakkında kategorilerde gösterilen şekilde hareket edilmesi ve bu şablonların konulması gereken maddelere yerleştirilmeleri.
  • Düzenlenmesi gereken maddelere buradan ulaşabilirsiniz.
  • Ayrıca standartları inceleyerek Vikipedi'de uyulması gereken kuralları öğrenebilirsiniz.
  • Temizlik takımı sayfasını sürekli takip ediniz.
  • Görüşleriniz ve önerileriniz için portalın tartışma sayfasına lütfen mesaj bırakınız.

Bu mesaj yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Bahsi geçen konular hakkında zaten bilgi sahibiyseniz takımın geliştirilmesi adına bilgilerinizi güncel tutmanızda yarar var. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 12:27, 25 Nisan 2007 (UTC)

Kolay gelsin Metal. Vito madde silerken sebep belirtmeyi kolaklaştıracak bir script yazmış. Kullanıcı:Metal Militia/monobook.js sayfanda "Kullanıcı:Vito Genovese/user.js" yerine "Kullanıcı:Vito_Genovese/sidebar.js" yazarsan, madde silerken solda bulunan "araçlar" menüsünün altında VP:HS listesini göreceksin. Sayfayı silmeden önce bu listeden uygun birini seçersen silme sebebi eklemiş olursun --Pinar 06:41, 26 Nisan 2007 (UTC)

No worries :-) Aslında Uğur'un scripti daha güzel. Listesi tam üstte (tartışma, değiştir, geçmiş, vs yazan yerde) ve sebep seçince sil tuşuna otomatik olarak basıyor, aynı değişiklikleri geri aldığımız gibi ama Uğur buralarda olmayalı VP:HS değiştiği için listenin güncellenmesi lazım. Gelirse ona bu konuda not atarım. Sana iyi çalışmalar --Pinar 06:50, 26 Nisan 2007 (UTC)
Bunların hepsi Uğur misyoneri kardeş. Bırak allasen. Ben düzelttim monobook dosyanı. Bir önbelleği boşalt sen :)--Vito Genovese 08:40, 26 Nisan 2007 (UTC)

O yazının sahibi de benimdir ve ben Mach'la konuştum o 2 aydan beri üye olanların oy verbildiğini anlattı. Ben bilmiyordum ve adımın gözükmesini de istemiyorum!!! İyi çalışmalar. --King-Benji QwEr 15:44, 26 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik takımı logomuz yenilendi hepimize hayırlı olsun. Kullanıcı sayfanızdaki eski logolu şablon otomatik olarak değişmiştir. Bu mesaj sadece bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar ve sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 16:42, 26 Nisan 2007 (UTC)

Hocam Buran uzay mekiği sayfasını yeni oluşturdum, Buran sayfasını Purandokht'a taşıyıp Buran sayfasını anlam ayrım olarak kullanmak istiyorum, ancak Purandokht sayfasında redirect[buran] olduğu için yapamıyorum. Yardımvcı olur musunuz?Khutuck msj 17:49, 26 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkür ederim :) MSN varsa ekleyeyim aslında, kutuksson@yahoo.comKhutuck msj 17:57, 26 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar. Gözlerime ve kendime inanamadım öncelikle ! :( O kadar çok çalışıyorum ki; yöneticilik adaylığınızda oy kullanma fırsatı bile bulamamışım ! Gerçi hiç gerek kalmamış bitane daha "oy"a ama olsun... Canı gönülden yöneticiliğinizi tebrik ederek, çalışmalarınızda başarılar ve iyi yorulmalar diliyorum... Rahat günlerimde tekrar birarada olmak dileğiyle... Sevgiler. The cat 21:29, 26 Nisan 2007 (UTC)

Selam The cat, geç kaldım cevaplamakta kusura bakma. Dediğin gibi hepimiz yoğunuz. Ben de senin Vikipedi'ye güzel katkılarını görmek isterim. Çok teşekkürler iyi dileklerin için, sevgiler. --Metal Militia ileti 20:24, 27 Nisan 2007 (UTC)

Metalim, yöneticim.. Benim bi maruzatım olacak. Ben sırf kendi egomu tatmin için şööle bi kategori açtım. Kategori:Şehremini Lisesi mezunu vikipedistler Tek üyesi de benim :( bu kategori neden kırmızı gözüküyo. Mavileştiremedim bi türlü. Eskiden bööle işleri Deniz hallederdi. O da yok. Napcam ben şimdi:( --maderibeyzamsj 10:30, 27 Nisan 2007 (UTC)

Sayfana +kat ekledim ama gene mavi olmadı. Bir yerde bir terslik var. Ctrl-F5 ile önbelleği boşalt bakalım ne olacak? --Metal Militia ileti 10:37, 27 Nisan 2007 (UTC)

Bi de bööle bişey gördüm. Nası yani? Bööle anket gibi madde açılır mı? En iyi il sayfası anketi --maderibeyzamsj 10:33, 27 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili TeTa üyeleri; takım için yeni bir kullanıcı kutusu oluşturulmuş durumdadır!! Dileyen üyeler babil kısmına Çöpçü sözcüğünü ekleyerek yeni kullanıcı kutusunu sayfalarına yapıştırabilirler!! Şablonu görmek için lütfen tıklayın. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar!! --Elmacenderesi E=mc2 16:35, 27 Nisan 2007 (UTC)

Selamlar, buralarda mısınız?--Erdem Şenol 19:34, 28 Nisan 2007 (UTC)

Ben sizden bi ricada bulunacaktım da. Büyük Ortadoğu Projesi maddesi hakkında. Maddeye VP:D ve VP:TBA açısından bi göz atmanızı istirham edecektim, çünkü ben yazdığım için atladığım yada tarafsızlaşamadığım yerler var mı diye düşünüyorumda.--Erdem Şenol 20:04, 28 Nisan 2007 (UTC)

Rica ederim, tabii bakarım, bitirince de haber veririm. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 20:29, 28 Nisan 2007 (UTC)

Silme İşlemi[kaynağı değiştir]

Mehaba nasıldın? ben 2 gündür vandallar ile uğraşmaktayım da çok saçma maddeler açılıyor bunları silmek istiyorum ama silemiyorum nasıl yapacağım?Yardım edersen çok mutlu olacağım.Ya da silemesem de ne yapabilirim?EmreSeyyal 20:06, 28 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Emre, vandalizm, Vikipedi'de her zaman olacak, yapılacak birşey yok. Gördükçe sil şablonu koyun siz, yöneticiler sileceklerdir. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 20:34, 28 Nisan 2007 (UTC)

Selamlar...

Çiçeği burnunda yöneticiden naçizane bir ricam var:

  • Muhsin Bey (film) yanlış adlandırılmış. Aslında, önce "Muhsin Bey" diye açılmış ama sonra, gerek olmadığı halde, anlam ayrımlı olarak yeniden adlandırılmış. Bunu, "Muhsin Bey (film)"i "Muhsin Bey" olarak yeniden adlandırmaya çalıştığımda, sistemin "'Muhsin Bey' maddesi zaten var" diyerek buna izin vermemesiyle farkettim.
  • Eğer Muhsin Bey'i silebilirsen, ben tüm gerekli yeniden adlandırmaları ve düzenlemeleri yaparım.

Kolay gelsin...

--Doruk Salancıileti 07:16, 29 Nisan 2007 (UTC)

İşlem tamamdır :) Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 07:24, 29 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkürler... :-) --Doruk Salancıileti 07:38, 29 Nisan 2007 (UTC)

Nasıl gidiyor silme, engelleme, koruma?

Vito Genovese 20:43, 29 Nisan 2007 (UTC)


O kıpırdama olmaması sadece Sİ'nin değil, genel olarak Vikipedi'nin sorunu ve bunu çözmek için bir kaç şey geçiyor kafamdan. Biraz daha derleyip toparlarsam konuşuruz topluca köy çeşmesinde.

Sİ ve ana sayfa olayı için de ilk boş vaktimde bir şeyler yapalım derim. İyi kötü materyal birikmiş baya, sadece resim eksikliği çekiyoruz sanırım.

Vito Genovese 20:55, 29 Nisan 2007 (UTC)

Dolaşırken gördüm,85.104.2.192 ip adresine sahip arkadaş, Ebay sitesinin sayfasına, ps2,ps3 vb birçok sayfaya gerçekten Ebay'in Türkçe'siymiş gibi www.iyibey.com diye bir siteyi ekliyor,onu bildirmek istedim. saygılarımla, valentine 16:59, 30 Nisan 2007 (UTC)

Gerekli düzeltmeler yapıldı. Dikkatiniz için teşekkürler. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 17:27, 30 Nisan 2007 (UTC)

Sil şablonu[kaynağı değiştir]

Metal abi merhaba .Şu vandalların yeni açtığı sayfalara sil etiketi yapıştırıyoruz ya oradaki silme nedenine belirli kalıplarda şeyler yazmak zorundamıyız? Ben pek onlara dikkat etmedim de Genel 1,2,.. gibi şeyler mi yazmam gerekir? Yani bu önemli mi?Sayfada deneme yapılmış falan yazıp bırakıyorum deneme yapıldıysa örneğin ...Ne yapmamı öneriyorsun??EmreSeyyal 18:49, 30 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Emre, şu sayfada hızlı silme politikalarına ilişkin notlar var. Oradaki şablonlardan uygun olanı maddenin başına eklediğinde yöneticilerin silme işini kolaylaştırmış olursun. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 19:11, 30 Nisan 2007 (UTC)

Değerli TeTa üyeleri takım sayfamız güncellenmiştir. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 23:25, 30 Nisan 2007 (UTC)

ben teşekkür ederim,saolun. valentine 09:12, 1 Mayıs 2007 (UTC)