Kullanıcı mesaj:Metal Militia/Arşiv38

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba. Hatırlatmak istedim. Bana en son 21-23 Kasım demişsiniz. Ama oldu ayın 30'u. :) İyi vikilemeler. --Captain BradleyMesaj SayfamSaygı/Sevgilerimle herkese iyi Vikilemeler 17:26, 30 Kasım 2009 (UTC)

Merhabalar, devriyelik fonksiyonunuz birazdan devreye girecek. Bu arada, vandalizm yapılmış bazı sayfaların geçmişine bakmadığınızı, maddeyi (veya tartışma sayfasını) düzgün sürümüne geri almak yerine, doğrudan sil etiketi koyduğunuzu görüyorum. Bu konuya da dikkatinizi çekmiş olayım. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 17:53, 30 Kasım 2009 (UTC)
  • Ahh! Yanlışlıkla olmuş olabilirler. Normalde geçmişe bakarım. --Captain BradleyMesaj SayfamSaygı/Sevgilerimle herkese iyi Vikilemeler 17:54, 30 Kasım 2009 (UTC)
  • Bir de teşekkürler. --Captain BradleyMesaj SayfamSaygı/Sevgilerimle herkese iyi Vikilemeler 17:55, 30 Kasım 2009 (UTC)
  • Günaydın. Devriyede Yeni maddelerdeyken kontrol edilmiş olarak işaretle diyince maddenin düzgün olduğu falan mı? Eğer madde düzgün değilse G2 vs şablonları koyup kontol edildi mi diyeceğim? Bu konuda acemiyim :( --Captain BradleyMesaj SayfamSaygı/Sevgilerimle herkese iyi Vikilemeler 06:02, 1 Aralık 2009 (UTC)
  • Tamamdır, Vito'ya sordum. İyi günler. --Captain BradleyMesaj SayfamSaygı/Sevgilerimle herkese iyi Vikilemeler 06:48, 1 Aralık 2009 (UTC)

Bir konu bir selam[kaynağı değiştir]

Merhaba, üstat ne var ne yok? Şu maddeyi sen açmışsın sanırım ben emin olamadığım için sana danışmak istedim. Acaba bu maddenin İngilizce versiyonu bu madde mi? Eğer öyle ise iw bağlantısı yapmak güzel olur sanırım ne dersin? --Manco Capac 10:40, 2 Aralık 2009 (UTC)

Peru'nun yüce dağlarının fatihi'ne selamlar! Evet, onu ve şunu da ben açmış idim vaktiyle.. ve daha çok kendi kaynaklarımı kullanarak derlemiştim. Verdiğin linke değil de, belki şuna bağlantı verilebilir. Aslında pdf formunda bir de listesi vardı o dizilişin, sanırım silindi bir şekilde. Teşekkürler ilgin için, sevgiler. --M.M.ileti 10:52, 2 Aralık 2009 (UTC)

Dünyanın en kısa, en şok, en en sorusu![kaynağı değiştir]

IE mi Firefox mu?

Vito Genovese 23:59, 4 Aralık 2009 (UTC)


Şu saniye itibariyle IE kullanmazsan kullanırsan günahtır, yazıktır diyorum. IE'de çalışmıyor zira.

Vito Genovese 00:05, 5 Aralık 2009 (UTC)


Ühüh, evet yanlış yazmışım.

Vito Genovese 00:12, 5 Aralık 2009 (UTC)


  • Selam. Köy çeşmesinde en son yazdığım Realizm akımı--->Realizm hakkında bir danışma yazısı yazdım da... Aslında bence ivedilikle yapılabilecek bir iş. Ancak, fikrini de merak ediyorum... (Yukarıdaki yazıya NOT:Yapma Vito gözünü seveyim)--вяí¢αи76ileti 00:03, 5 Aralık 2009 (UTC)


Dünyanın orta uzunlukta, en garip sorusu (Üstteki başlıktan alıntıdır)[kaynağı değiştir]

Günaydın. Devriyelik yaparken sadece maddeleri işaretlemek yeterli midir? Yoksa kategorileri, yönlendirmeleri de işaretlemem gerekir mi? --Captain BradleyMesaj Sayfam 06:03, 5 Aralık 2009 (UTC)

Merhabalar, devriyelik kapsamlı bir görev aslında; yanlış giden birşeyler varsa (ne olursa olsun) müdahaleyi gerektirir. Yanlış kategori, yanlış yönlendirme, vb. dahil. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 11:06, 5 Aralık 2009 (UTC)

ESENPINAR KASABASI (GÖVERE)[kaynağı değiştir]

ESENPINAR SAYFAMI BANLAMIŞSIN. YENİ KULLANICIYIM.NE YANLIŞLIK YAPMIŞIM SÖYLERMİSİN.Hasanture33 16:47, 5 Aralık 2009 (UTC)HASAN TÜRE

Oluşturduğunuz yerleşim yeri sayfası düzen açısından uygun olmayışı nedeniyle silindi. Dilerseniz vereceğim linklerdeki bilgileri bir okuyun. Tamamı büyük harfle yazılmış maddeler silinir. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 16:52, 5 Aralık 2009 (UTC)

COD 6 demek istediniz sanırım. --M.M.ileti 15:28, 6 Aralık 2009 (UTC)

  • Evet. Yanlış yazmışım. Dalgınlıktandır büyük ihtimal. COD 6 gözlerimi yoruyor. (oynuyorum da) --Dolphin 15:30, 6 Aralık 2009 (UTC)
  • mrb. Bir sayfa ne kadar uzun olursa madde olmak için yeterince uzun olmuş oluyor? --Fatih Kurt mesaj 15:33, 6 Aralık 2009 (UTC)
Merhabalar, sanırım şu sayfadaki bilgiler işinize yarayacaktır. --M.M.ileti 15:51, 6 Aralık 2009 (UTC)

The Secret Agent[kaynağı değiştir]

Merhabalar, yazarın sözlerini tırnak içerisinde belirttim. Peki başka bir kaynaktan alıntılamanın başka bir yolu var mı? kullanıcı:baristoprak

Merhabalar, sorunuzun cevabı olarak, gönderdiğim iletilerde ve Levent'in açıklamaları dahilinde yeterli ve gerekli bilgiler mevcut. --M.M.ileti 16:14, 6 Aralık 2009 (UTC)
Aşağıda Levent Bey'e yazdığım mesajın bir kopyası var. kullanıcı:baristoprak
===Telif Hakkı===
Telif hakkı konusundaki kaygınıza katılıyorum, bana gelen mesajı görmeden değişikliği gördüğüm için üslubum sert olmuş olabilir. Ancak "Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz" değil mi? Ben yazdığımın böylesi bir yapıda olduğunu düşünüyorum, sanırım bu cümleleri değiştirme işi lastik gibi biraz yoruma açık. Bilimsel makaleler yazarken de alıntı yaparsınız ancak kaynakçada bunu mutlaka belirtmeniz gerekir, böylece telif hakkı ihlali yapmazsınız. Peki bunu vikipedi'de de yazılı olan ancak web'de yer almayan bir kaynağa atfen nasıl yapacağız? Her neyse ben telif hakkı ihlali olduğu düşünülen kısmı yeniden yazacağım gene de.

Metal'im,

Kullanıcı:AzaToth'u otomatik onaylanmış kullanıcı (autoconfirmed) yapabilir misin acilen? Twinkle'ın programcısı ve en.wp hizmetlisi. El atmaya geldi.

Vito Genovese 19:36, 6 Aralık 2009 (UTC)


Dün telaştan cevap yazamadım, kusura kalmayasın.

Adam da şaşırdı, en.wp'de devriyeliği, otomatik onaylanmışlığı hizmetçiler veriyor zira. Toplanıp Meta'ya yürüyelim, Jimbo'nun kullanıcı sayfasına çelenk bırakalım bence.

Vito Genovese 08:22, 7 Aralık 2009 (UTC)

Ben sildim, bekleme yapma, devam et devriye, fiyuv fiyuv!--Vito Genovese 15:57, 7 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba. Şaşıp kaldım. Osman Berat Gürzumar sizce de silinmeli mi? --Captain BradleyMesaj Sayfam 06:09, 9 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba, madde M6 nedeniyle silindi. Teşekkürler. --M.M.ileti 06:13, 9 Aralık 2009 (UTC)
Madde KD ve ansiklopedik. Tarihi bir okul. Kalmalıdır. --M.M.ileti 06:52, 9 Aralık 2009 (UTC)
  • Tamam o zaman. Biraz çelişkiye düştüm. Yani %45 silinsin %55 kalsın gibi düşündüm :). İyi günler. --Captain BradleyMesaj Sayfam 06:54, 9 Aralık 2009 (UTC)

Esentepe Mahallesi[kaynağı değiştir]

Sildiğiniz mahalle bir başka makale ile ilişkilendirilmiş. Varolan bağlantı geçerlilik kazanması için makale hayata geçirilmiştir.

Bakınız: Kolbastı

Burada Arafilboyu adı geçen mahalle bugünkü yeni adıyla Esentepe Mahallesidir. Yeni kurallar geldi ve bizde bu kurallara göre hareket etmek istiyoruz. Ama başka makalelerle ilişiği varmı yokmu bakmadan siliyorsunuz.

StANDby007İletişimkatkılar 20:17, 9 Aralık 2009 (UTC+2)

Türkiye'de yüzbinlerce mahalle var, bunların ansiklopedik olanları varsa elbette Vikipedi'de yer alacaklardır. Teşekkürler. --M.M.ileti 18:41, 9 Aralık 2009 (UTC)

Kural sorusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Viki'de yeniyim. 2 gündür IP'lerin bozduğu başlıkları eski haline geri alıyorum. Aklıma takıldı. Bu iş böyle mi yapılıyor yoksa Viki içinde farklı bir işleyişi mi var? --Arrowkun 18:29, 9 Aralık 2009 (UTC)

Merhabalar, maalesef Vikipedi'nin işleyişi bu şekilde. Herkesin değişiklik yapmasına izin veriyor olması nedeniyle vandalizm de eksik olmuyor. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 18:43, 9 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba,

İngilizce Wikipedia sayfasıyla aynı içerikte olan 'Faruk Gül' başlığını silmişsiniz. Ekonomi alanında dünyaca ünlü bir Türk bilim adamını Türk kullanıcılarına tanıtmak adına bu başlığı açtım. İngilizce başlıktan birebir çevirdiğim başlığı (ki uzun zamandır yer alan bir başlıktır) başka kullanıcılar zenginleştirir diye umuyordum, ama görüyorum ki zaten fakir olan Türkçe Vikipedi'yi fakirliğiyle kalması konusunda elinizden geleni yapmaktasınız. Bırakın başlıkları insanlar zamanla doldursunlar. Baştan silip atmak çözüm değil diye düşünüyorum.

Amacım saldırganlık yapmak değil, yalnızca yaptığınızın pek de iyi olmadığının altını çizmek idi.

İyi günler

Silinen başlıklara dair...[kaynağı değiştir]

Merhaba,

İngilizce Wikipedia sayfasıyla aynı içerikte olan 'Faruk Gül' başlığını silmişsiniz. Ekonomi alanında dünyaca ünlü bir Türk bilim adamını Türk kullanıcılarına tanıtmak adına bu başlığı açtım. İngilizce başlıktan birebir çevirdiğim başlığı (ki uzun zamandır yer alan bir başlıktır) başka kullanıcılar zenginleştirir diye umuyordum, ama görüyorum ki zaten fakir olan Türkçe Vikipedi'yi fakirliğiyle kalması konusunda elinizden geleni yapmaktasınız. Bırakın başlıkları insanlar zamanla doldursunlar. Baştan silip atmak çözüm değil diye düşünüyorum.

Amacım saldırganlık yapmak değil, yalnızca yaptığınızın pek de iyi olmadığının altını çizmek idi.

İyi günler 17:50, 10 Aralık 2009 Bu imzasız yazı HidirHaciyatmaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, katkılarınız arasında sözünü ettiğiniz madde görünmüyor; herhalde anonim IP olarak eklediniz. Madde M6 ansiklopedik olmadığı gerekçesiyle silindi evet. Dünyanın değişik yerlerine dağılmış belki de binlerce Türk profesör var, bunların hepsi ansiklopedik midir ? Kayda değerlik ve ansiklopedik olma kriterlerimizi bir kez daha gözden geçirebilir ve eğer kişinin ansiklopedik olduğuna dair üçüncü kaynaklarca desteklenen belge ve bilgileri buraya aktarabilirseniz, maddeyi tekrar açabilirsiniz elbette. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 16:05, 10 Aralık 2009 (UTC)
  • Tamam ama yeni üye olan kullanıcılara atarım. --Mehmet Çağdaş Yılmaz 17:37, 11 Aralık 2009 (UTC)
  • Tamam ama biri tartışma sayfasına mesaj bırakacak ise kolaylık olsun istemiştim. Zararı ne ki diyorum içimden. --Mehmet Çağdaş Yılmaz 17:41, 11 Aralık 2009 (UTC)

Köy çeşmesinde ilgi görmeyen husus hakkında...[kaynağı değiştir]

Selam. Levent Abi'nin direkt yapmayıp topluluğun görüşünü almamı istediği bu konuya ilgi gösterilmedi. Ben de özel olarak sorayım dedim...--вяí¢αи76ileti 18:51, 11 Aralık 2009 (UTC)

Selam, o halde, maddenin tartışma sayfasında açıklama yaparak değişikliği siz yapın. İtiraz(lar) gelirse, tartışma sayfasında tartışılır. --M.M.ileti 20:43, 11 Aralık 2009 (UTC)
Ancak, sorun da bu zaten. Romantizm'den Romantizm akımı apıldığı için sayfa adını değiştiremiyorum. Buna ne dediğimizi unuttum ama, neden bu kadar büyük bir olay olarak algılandığını anlamadım. Tüm akım maddeleri, ... akımı olarak değiştirilmiş olsaydı, tartışılması gereken bir mesele olurdu. Ancak bu durumda sorumluluk almak istemiyorsan, tüm aktif hizmetlilere teker teker sorabilirim... (NOT: Mor imza ayrı bir renk katmış...)--вяí¢αи76ileti 20:51, 11 Aralık 2009 (UTC)
Şimdi değiştirebilirsiniz. --M.M.ileti 21:11, 11 Aralık 2009 (UTC)
Teşekkürler, iyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 21:15, 11 Aralık 2009 (UTC)
  • teşekkürler Metal Militia bilgilendirmeniz için--Sigitolo 00:20, 13 Aralık 2009 (UTC)

Oylama sayfasındaki "soru"nuz[kaynağı değiştir]

Merhabalar, şu değişikliğinizde yönelttiğiniz soru, ne adıgeçen hizmetli adayını, ne de oylamanın kendisini ilgilendirmemektedir. Dolayısıyla, ifadenizdeki soru çıkartılmış ve "yorum"a dönüştürülmüştür. Bu türden "sorularınızı" yöneltebileceğiniz başka sayfalar mevcuttur. Bilginize. --M.M.ileti 10:36, 15 Aralık 2009 (UTC)

Selam. Demek istediğim budur. Şu anki haliyle sorun yok değil mi ? Takabeg ileti 10:46, 15 Aralık 2009 (UTC)
Anlayamadım sanırım; nasıl yani ? "Ancak Vikiçizerin özellikleriyle Vikiçizer'inkini (ılımlı olup olmaması, tarafsız olup olmaması, serin kanlı olup olmaması, yapıcı olup olmaması, sağduyulu olup olmaması) kıyasladığımızda".... (Vikiçizerin özellikleriyle Vikiçizer'inkini kıyasladığımızda)... kimle, kimi kıyaslıyoruz ? Galiba bir yanlışlık oldu ?... --M.M.ileti 10:52, 15 Aralık 2009 (UTC)
Hehehe acele işe şeytan karıştı. Hemen düzeltecem. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:54, 15 Aralık 2009 (UTC)
Şimdi daha iyi, teşekkürler. --M.M.ileti 11:07, 15 Aralık 2009 (UTC)
M.M. bu trollük sayılabilir değil mi ? Takabeg ileti 11:12, 15 Aralık 2009 (UTC)

Kullanıcı adı değişikliği[kaynağı değiştir]

Bariz şekilde gördüğünüz üzere kullanıcı adım adım ve soyadım şeklindedir. Uzun zaman önce aldığım bu kullanıcı adımın değiştirilmesini talep etmekteyim. Adım ve soyadım şeklinde olmayan bir şekilde mümkünse değiştirilmesini rica ediyorum. Eğer bu mesajla ilgili işlem veya dönüş yaparsanız silmenizi rica ediyorum. Teşekkürler. Bu imzasız yazı Efecanerdur (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kurallar gereğince, bu isteğinizin gerçekleştirilebilmesi için en az 200 değişiklik yapmış olmanız gerekiyor. Bu sayıya (200) ulaştıktan sonra başvurunuzu şu sayfada dile getirebilirsiniz. Teşekkürler. --M.M.ileti 20:32, 16 Aralık 2009 (UTC)

Engelleme Ricası[kaynağı değiştir]

iyi günler Ekmekspor adlı kullanıcıyı engellermisiniz? nedeni uygun olmayan kullanıcı adı (Seninbey 09:14, 17 Aralık 2009 (UTC))

Engellendi, teşekkürler. --M.M.ileti 09:22, 17 Aralık 2009 (UTC)

Selam Murat, şu resmin son haline yapılan anlamsız ilaveyi düzeltemedim ve tümden sildim. Sonra da düzgün hallerini geri getireyim dedim. Son halini seçmeden geri getirmeme rağmen hala o anlamsız resim çıkıyor güncel halinde. Bir bakabilir misin sana zahmet ? --M.M.ileti 17:12, 20 Aralık 2009 (UTC)

  • Önbellekten kaynaklanmış olabilir. Diğerlerinin tümü vandalizm geri alma işlemi olduğu için sadece orijinal sürümünü bıraktım, diğerlerini ayıkladım. --.dsm. 17:18, 20 Aralık 2009 (UTC)
Hay sağolasın, ellerine sağlık. Sevgiler, --M.M.ileti 17:20, 20 Aralık 2009 (UTC)
Rica ederim, sevgiler bizden :) --.dsm. 17:21, 20 Aralık 2009 (UTC)
Selamlar dostum, G9 değilse bile ("henüz" internete düşmemiştir belki) VP:ÖAY olduğu kesin; referanslar köşeli parantez içinde duruyor hâlâ, baksana :)) --M.M.ileti 21:03, 21 Aralık 2009 (UTC)
  • Tamam sağolasın, ben de refleksle geri almış bulundum sana yazar yazmaz. Yanlışlıkla doğru iş yapmışım anlayacağın :) kendine iyi baki görüşmek üzere..  Levent İleti Katkılar   21:05, 21 Aralık 2009 (UTC)
Vakaya müdahil olunmuştur. :) --M.M.ileti 08:41, 24 Aralık 2009 (UTC)
  • Merhaba Sayın Wiki Hizmetlim,
    Neden yapmış olduğum uyarıyı şurada kaldırdığınızı öğrenebilir miyim?--CnkALTDSmesaj/message 00:00, 25 Aralık 2009 (UTC)
Merhabalar, önemli bir şey değil. Yanlışlıkla geri aldım, sonra tekrar eski yerine koydum. Endişeye mahal yoktur. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 07:47, 25 Aralık 2009 (UTC)
  • Cesaretine hayranım üstad! Demek cesur ol derken bunu kastediyorlardı! Bi çırpıda engelleyiverdin Jimmy Wales'i. Hayır takdir ediyorum, birşey demedim ama o kadar da tanıştın adamla, bari 6 ay verseydin..  Levent İleti Katkılar   21:35, 25 Aralık 2009 (UTC)
Mıhtar emmiden ilmaaber getirmeden mümkünü yoh giremez.. danışmışık ne fayda.. illa ki möhürlü kağıdı görecem --M.M.ileti 21:40, 25 Aralık 2009 (UTC)

Ne iş? [1] Viki aramaya gir, gelişmiş ile sadece maddeleri arat de ve takabeg yaz. Hala vandallı kalan var.--Captain BradleyMesaj Sayfam 10:07, 26 Aralık 2009 (UTC)

Bot sahibi, konu hakkında bilgilendirildi. Teşekkürler. --M.M.ileti 10:38, 26 Aralık 2009 (UTC)

Selamlar, size zahmet Cambridge, İngiltere başlığını Cambridge sayfasına taşıyabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 13:33, 26 Aralık 2009 (UTC)

Selamlar, halledildi. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 13:41, 26 Aralık 2009 (UTC)
Elinize sağlık, çok teşekkürler--Merube 89msj 13:47, 26 Aralık 2009 (UTC)

Teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 11:08, 27 Aralık 2009 (UTC)


Tebrik ediyor, bol sabırlar diliyorum.. --M.M.ileti 13:01, 28 Aralık 2009 (UTC)

  • Teşekkür ederim, yardımlarınızı beklerim, hoşcakalın...Vikiçizer 13:07, 28 Aralık 2009 (UTC)