Kullanıcı mesaj:LostMyMind/Arşiv 2007

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mart[kaynağı değiştir]

Hoş geldin LostMyMind![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

kibelemesaj 10:44, 27 Mart 2007 (UTC)

Nisan[kaynağı değiştir]

düzenle şablonu[kaynağı değiştir]

Selam LostMyMind! "düzenle" şablonunu {{düzenle|Ay Yıl}} şeklinde koyarsan (örneğin {{düzenle|Nisan 2007}}) otomatik kategorileme de yapmış olursun. Kolay gelsin. denisutku *:!? 22:25, 2 Nisan 2007


William Stanley[kaynağı değiştir]

maddesinin, ingilizce ve almanca metinlerine bir göz gezdirebilir misiniz? Özrekli *:!? 15:25, 5 Nisan 2007


Kullanıcıya Mesaj Atma[kaynağı değiştir]

Merhaba LostMyMind

  • Mesaj kullanıcının tartışma sayfasına bırakılır.Yazmak için iki yol var.

Önce Kullanıcının Tartışma sayfasına git.

  • 1)Değiştir i tıkla, sayfanın en altına dilediğini yaz.
  • 2)Değiştir in yanındaki (+) yı tıkla , boş sayfaya dilediğini yaz.
    • Bu yol ile tartışma sayfana gelen mesajları silebilirsin.

Sana yazdığım mesajı unut. sevgiler. ÖZYÜREKLİ ozyurekli 12:25, 6 Nisan 2007

anlam ayrımı yapmak istiyorum[kaynağı değiştir]

Merhaba.

Nasıl yapılacağını veya yapıp yapamayacağımı bilmediğim bir konuda biraz yardıma ihtiyacım var.

Rastgele sayfa seçeneğini kullanarak sayfalar arasında dolaşırken Kerberos diye bir tanıma rastladım. Mitoloji ile ilgili bir tanımlama. Fakat ben Kerberos'un diğer bir tanımını daha biliyorum ve bir anlam ayrımı sayfası (Kerberos (anlam ayrımı)) açtım, daha önceden hazırlanmış Kerberos'u ve yeni açtığım Kerberos (protocol) seçeneklerini bu sayfaya koydum. (İngilizce Wikipedia'dan yeni Kerberos sayfası için içerik kopyaladım ve küçük bir kısmının çevirisini yaptım.) Fakat arama kutucuğuna Kerberos yazıp aradığımda bu anlam ayrımı sayfasının gelmesini beklerken daha önceden yapılıp eklenmiş olan Kerberos maddesi geliyor. Anlam ayrımı sayfası gelse, oradan hangisi isteniyorsa o seçilse daha iyi olur. Fakat bunu nasıl sağlayacağımı bilmiyorum. Vikipedi'ye onun (anlam ayrımının) asıl Kerberos maddesi olması gerektiğini nasıl tanımlayabilirim?

Şimdiden teşekkürler. --LostMyMind 14:18, 6 Nisan 2007 (UTC)


yeni uye oldum , bugun ilk girislerimi yaptim. fakat yurtdisinda calisiyorum ve turkce klavye sorunum var.. sanirim benim yazdiklarimin bazilarini turkce harflerle degistirmissin... (zaman sorunum olmasa asagidaki turkce harfleri kullanacagim ama zaman sorunum da mevcut? )

..tesekkur ederim..

merhaba. sorun degil. ben de yeniyim Vikipedi'de. Farkettiğim türkce karakter bozukluklarını, yazim hatalarını düzeltmeye gayret ediyorum. Sorun degil, yeter ki birileri anlamli katkilarda bulunsun. turkce karakterlerle ilgili surekli bir sorunun olduguna gore istersen birseyler ekledikten sonra göz gezdirip duzeltmem icin bana not birakabilirsin, ben de elimden geldigince duzeltirim. Yasasin Vikipedi kardesligi :) --LostMyMind 12:44, 6 Nisan 2007 (UTC)

Moskova metrosu Andy Kaufman 15:06, 19 Nisan 2007 (UTC)
Moskova metrosu maddesindeki karakterleri düzelttim. gözümden kaçan olmadıysa tamamdır. Sevgiler, --LostMyMind 10:28, 20 Nisan 2007 (UTC)

degisiklikler konusunda tesekkur ederim... ayrica bu delilik KOVA burcundan midir nedir? bende de ayni delilik mevcut..

yasasin vikipedikardesligi ...:)Andy Kaufman 13:52, 6 Nisan 2007 (UTC)

Selamlar LostMyMind, Öncelikle Vikipedi'ye hoş geldiniz. Berber maddesine hızlı sil şablonu koymuşsunuz, ancak bu tür maddeler VP:HS ile değil daha çok oylamalı bir sistem olan VP:SAM yolu ile silinmekteler. Bu yüzden bu maddeyi silinmeye aday madde haline getirmeniz ve topluluğa danışmanız iyi olur. Teşekkürler--Atacameñoileti 14:47, 6 Nisan 2007 (UTC)

Tekrar merhaba, bunu iyi niyetle yaptığınızı fark ettim zaten. Sil şablonları yöneticilerin işini epeyce kolaylaştırmakta. Bu yüzden önemli bir iş yapıyorsunuz. Cemal Reşit Rey konser salonu gibi maddeleri silmeyip daha çok düzenleme yoluna gidiyoruz. Katkılarız için teşekkürler--Atacameñoileti 15:02, 6 Nisan 2007 (UTC)
Berber maddesini silinmeye aday duruma getirdim (VP:SAM). Bir göz atıp yorum belirtirseniz iyi olur. İyi çalışmalar--Atacameñoileti 15:29, 6 Nisan 2007 (UTC)

anlam ayrımı sayfası[kaynağı değiştir]

Selamlar LostMyMind. Öncelikle, bir maddenin birden çok anlamı var ise ; her maddenin başlık adı birbirinden farklı olmalıdır. Örneğin birden fazla Ereğli olduğuna göre,birini Ereğli (Marmara) diğerini Ereğli (Konya) olarak adlandırmalıyız. Bunların anlam ayrımı sayfası başlığı Ereğli olabilir. Ereğli diye arıyan bir kullanıcı önce buraya gelir ve buradan yönlendirilir. Kerberos u ve Kerberos (mitoloji) yi düzelttim. İncelersen daha iyi anlıyabilirsin. Hoşça kal. ÖZYÜREKLİ ozyurekli 08:25, 7 Nisan 2007

Sayın LostMyMind,

Son değişiklik devriyeliği'ndeki hızınız ve çabanız nedeniyle kutlarım. Yeni bir kullanıcı olmanıza rağmen çok çabuk adapte oldunuz. Tebrikler ve İyi çalışmalar :) Kolay gelsin.--Math34 09:56, 9 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkür ederim. Elimden geldiğinde birşeylerin düzelmesine uğraşıyorum. Vikipedi'nin çok daha iyi bir hale gelmesine daha büyük katkılarda bulunabilmek dileğiyle. --LostMyMind 09:58, 9 Nisan 2007 (UTC)

Lostsever kullanıcı kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Lostsever bir kullanıcı kutusu yapmaya çalışıyordum, pek başarılı olamadım. Kullanıcı kutusu üzerinde değişiklik yaptığınızı farkettim, ama ben böyle birşey yapmaya çalışmamıştım. İlk kez kullanıcı kutusu yapmayı deniyorum da :) Elimdeki Lost resmini bu kutucukta kullanmak istiyorum fakat vikipediye resim eklemeyi bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? --LostMyMind 12:34, 9 Nisan 2007 (UTC)

Bu mesajı bıraktıktan sonra kendim buldum deneme yanılma yoluyla :) Sanırım sormak için biraz acele etmişim, rahatsız ettim, kusura bakmayın. --LostMyMind 12:44, 9 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. Yanıt vermekte gecitkiğim için kusura bakmayın, bu aralar vikide eskisi gibi bulanamıyorum. Sorunu çözmeyi başardığınız için kutlarım. Yeni kullanıcılar genelde en çok şablon yaratımında zorlanıyorlar. Resim ile ilgili ancak izin bilgisi girdiğinizi göremedim. Nereden bulduğunuzu ve resmin izin bilgilerini girmenizde yarar var. Yoksa er geç birisi silecektir. İzin türlerini resmi yükleme sayfasının en altında bulabilirsiniz. Kolay gelsin. - Erhan 12:53, 9 Nisan 2007 (UTC)
Merhaba. İzin bilgisini nasıl girebilirim? Resmi http://www.yuzsekiz.com/lost-ve-yuz-sekiz-simgeleri/ sitesinden aldım, lostsever arkadaslar sagolsun hazirlayip kullanalim diye koymuslar oraya. izin alirim, almak sorun degil de, izin bilgisini nasil girecegim, onu bilmiyorum. ben hemen yuzsekiz'in site sahibinden izin istiyorum. --LostMyMind 13:01, 9 Nisan 2007 (UTC)
Telif konusunda uzman olmamakla birlikte, bildiğim, eğer resmi edindiğiniz ağelinde (sitede) telif ile ilgili yazı yoksa, veya var olup da kamu izni değilse, burada kullanamıyoruz. Ama tabii yanılıyor da olabilirim. Telif konuları ile yakından ilgili kullanıcı şu anda buralarda değil. Kendisine rastlarsam sorarım. Silinse bile dert etmeyin, en kötü olasılıkla olay çözümlendiğinde tekrar yüklenir. Kolay gelsin. - Erhan 14:29, 9 Nisan 2007 (UTC)
Teşekkür ederim. Aslında resmi aldığım sitede şöyle bir yazı var : "Lost hayranları ve www.yuzsekiz.com‘a destek vermek isteyen site sahipleri için üç farklı boyutta (100×100 piksel, 50×50 piksel, 150×50 piksel) simgeler hazırladık. MSN Messenger gibi anında mesajlaşma uygulamaları ve internet sitelerinde kullanabileceğiniz avatarlar ve minik destek banner’larından oluşan simgelere yeni eklenenleri bu başlık altından takip edebilirsiniz." Burada internet sitelerinde kullanabileceğiniz demiş sonuçta, o yüzden herhalde sorun olmayacak diye tahmin ediyorum. Kolay gelsin. İyi günler. --LostMyMind 14:39, 9 Nisan 2007 (UTC)
Gunaydin. Telif konusunda daha bilgili olan arkadasa durumu sordum, ve soyledigine gore, agelinde her hangi bir izin bilgisi bulunmadigindan, resimlerin bu ortamda kullanilabilmesi icin,info-tr@wikimedia.org e-posta adresine, bu resimleri hangi izin turu (gobl, cc, vb) ile yayimladiklarini belirten bir yazi gondermeleri gerekiyormus. Ardindan resimler kullanilabilirmis. Kolay gelsin. - Erhan 08:18, 10 Nisan 2007 (UTC)
Selam. Ne kadar da zormuş resim kullanmak. Her resim icin böyle ugraşıyor mu herkes? Neyse, ben yuzsekiz'e not bırakıp izin istedim, daha cevap vermediler gerçi ama o arada resim silinirse de napıyım artık, kullanmayiveririm :) --LostMyMind 10:42, 10 Nisan 2007 (UTC)
Resmin kaynagi ve kullanim kosullari belirsiz oldu mu baska yol kalmiyor. O yuzden ileride bilgisunarda (internet) aramadan once diger vikilerin resimlerine goz atmanda yarar var. Orada yer aliyorsa buyuk olasilikla gerekli kosullari yerine getiriyordur, ve boylece sen de rahat rahat kullanabilirsin. Kolay gelsin. - Erhan 12:00, 10 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. Birşey sormak istiyorum. İngilizce Wikipedia'dan bazı maddeleri kopyalayıp elimden geldiğince Türkçeye çevirmeye çalışıyorum. Tabii bu arada o sayfada olan resimleri de Vikipedi'ye eklediğim maddeye eklemek istiyorum. Bu durumda resmi eklerken lisans türü olarak ne seçmem gerekiyor, biliyor musunuz? Ben GNU seçtim fakat emin olamadım, seçeneklerde Wikipedia.org vardı fakat yanında parantez içinde Diğer Wikilerden alınanlar için değil şeklinde bir ifade vardı, o yüzden onu seçmedim. Ne yapmalıyım? Teşekkürler, iyi günler. --LostMyMind 07:46, 11 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. Kullanmak istediginiz resme gore iki seceneginiz var. Once soz konusu resmin ingilizce vikipedideki sayfasina girin. Ornegin bu resim. Hemen altinda commons yaziyorsa, o zaman resmi eklemenize gerek yoktur, cunku ortak kullanima acilmistir. Yani tum vikilerde kullanilabilir. Resim:Resimadi yazmaniz yeterlidir. Eger ortak kullanima acilmamis ise, o zaman burada kullanmak icin ayrica yuklemeniz gerekir, ve dolayisiyla izin bilgilerini ve kaynagini girmeniz zorunludur. Yani 1) once resmi kendi bilgisayariniza indirin 2)"dosya" (belge) yukle sayfasina girin. Kaynak olarak resmin diger vikide bulundugu sayfasinin bulunagini (adresini) verin 3) izin turu olarak da kaynak sayfadaki izin turunu kullanin. Tabi kucuk bir fark ile. Ornegin CC izin turu ise ayni kalir. Ama ornegin birisinin kisisel eseri ise, siz de herhalde kisisel eserim diye izin turu belirtmessiniz. Cunku sizin eseriniz degildir. Onun yerine sahibi tarafindan kamuya bagislanmistir denir. Durum gore farklilik olusabiliyor. Ama genelde ayni izin turunu tutarsaniz VE kaynagini belirtirseniz, en kotu olasilikla yanlis olsa bile biri duzeltir. Siz de zamanla ogrenirsiniz. Sahsen resim izinlerini hala tam cozmus degilim. Kolay gelsin. - Erhan 09:00, 11 Nisan 2007 (UTC)
Çok teşekkürler. Aynen öyle yapıyorum artık, silinir mi diye kabuslar görmüyorum. Sağolun varolun. --LostMyMind 11:36, 11 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar.Birkaç kez rastladığım bir uygulamanız hakkında bir hatırlatma yapmak isterim.Örtlek maddesi gibi başka sitelerden aktarılan bilgileri VP:Telif'e uygunsuz olduğu için düzenle şablonu yerine kaynağın aktarıldığı siteyle birlikte sil şablonu koymalısınız.Teşekkürler.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 14:32, 10 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. Aslında ne yapılması gerektiği konusunda emin olamadığım şeylere Düzenle şablonu koyuyorum. Dediğiniz maddede kaynağı söylemişti diye hatırlıyorum, o şekilde olunca da telif ihlali olmuyor olabilir diye düşündüm. Vikipedi'de yeni olduğumdan çok da bilerek yapmıyorum aslında bu değişiklikleri, maddeye bakıyorum, eğer birşeyler yapılması gerekiyorsa genelde Düzenle şablonu koyuyorum. Bundan sonra daha dikkatli olurum. Uyarınız için teşekkür ederim. İyi günler. --LostMyMind 14:42, 10 Nisan 2007 (UTC)
Rica ederim.Kaynak göstermesi telif ihlali yaratmasada bir telif çakışması yaratıyor bunun için silinmesi gerekiyor.Daha fazla bilgi için (bkz.Vikipedi:Telif hakları/SSS).İyi günler.

--Machiavelli' msj 14:50, 10 Nisan 2007 (UTC)

Selamlar, bir maddeyi SAM yaparken VP:SAM sayfasındaki prosedürü izlemezseniz sayfa kayıtlarda gözükmeyeceğinden fark edilmez. Ben Gökhan Dağ için bunu düzelttim. Ve Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kayıt/2007 Nisan kaydına aldım. Bilginize--Atacameñoileti 07:45, 12 Nisan 2007 (UTC)

Aynen ben de VP:SAM prosedürünü eksik bıraktığınız Erenköy (İstanbul) ve Leonardonun insan vücudu eskizleri maddelerini Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Kayıt/2007 Nisan kaydına ekledim --Pinar 15:27, 16 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar kaynak ve lisans durumunu hallettim.Son olarak site sahibinin izniyle kullanıldığına dair imzanızıda atarak bir açıklama yapmanız yeterli.teşekkürler.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 12:21, 12 Nisan 2007 (UTC)

Küçük bir işim çıktığı için tam olarak cevap veremedim kusura bakmayın.Resim kriterleri için şu sayfalar Yardım:Resim yükleme Vikipedi:Adil kullanım politikası daha fazla bilgi verecektir.Resimlere birde telif etiketi yerleştirmeniz gerekecek onlarıda Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfasında bulabilirsiniz.Saygılar.--Machiavelli' msj 12:35, 12 Nisan 2007 (UTC)

düzenle şablonu[kaynağı değiştir]

Selam LostMyMind! "düzenle" şablonunu {{düzenle|Ay Yıl}} şeklinde koyarsan (örneğin {{düzenle|Nisan 2007}}) otomatik kategorileme de yapmış olursun. Kolay gelsin. denisutku *:!? 22:25, 14 Nisan 2007

Merhaba Denisutku. Daha önce de bu şekilde uyarmıştın, o zamandan beri dediğin şekilde yapıyorum sanırım fakat tekrar uyardığına göre arada unuttuklarım var belki de, dikkat ediyordum aslında ama bundan sonra daha cok dikkat etmeye çalışırım. Teşekkürler. --LostMyMind 07:39, 16 Nisan 2007 (UTC)

Selam Kibele. Bir sorum var. Bazı maddelerin içeriğine bakınca bir yerden kopyalanmış olduğu izlenimine kapılıp google'da aratıyorum ve ve aynı içeriği başka sitede buluyorum. Böyle durumlarda telifihlal etiketi koymam mı daha mantıklı olur, yoksa sil etiketi koyup |'dan sonraki açıklama kısmına telif ihlali yazmam mı daha mantıklı olur, emin olamadım ben. Fikrini belirtirsen sevinirim. İyi günler. --LostMyMind 07:56, 16 Nisan 2007 (UTC)

  • merhaba, eğer madde yeni açılmışsa doğrudan sil etiketi koymak bizim işimizi kolaylaştırıyor. eski bir madde ise, geçmişe doğru gidip telifsiz sürüme çevirmek yeterli. ama arada eklenmiş bilgileri, interviki, kaynak, foto vb şeyleri yeniden eklemeyi unutmamak lazım. madde eski ise, bulduğun sitenin vikipediden almış olma ihtimalini gözönüne alarak tarihleri kontrol edebilirsin. emin olmadığın durumlarda sil yerine telif etiketi daha uygun. umarım açıklayıcı olmuştur. teşekkürler, kolay gelsin. --kibelemesaj 09:51, 16 Nisan 2007 (UTC)
Merhaba. Açıklama için teşekkür ederim. Artık daha tereddütsüz müdahale edebilirim. --LostMyMind 09:57, 16 Nisan 2007 (UTC)

"Devren" maddesi[kaynağı değiştir]

"Devren" maddesiyle ilgili bir yorum ekledim. Konuyla ilgili önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

merhabalar.çeviri grubuna girmişsin ingilizzcen iyi galiba ya şey gerçekten bişey çevirmek istediğine eminmisin:)))sayfama msj atarsan sevinirim.iyi çalışmalar.yardım edebileceğim her türlü konuda soru sorabilirsin.yeniymişsin ya.--uannis 20:50, 16 Nisan 2007 (UTC)

Yeni olmanıza rağmen yürüttüğünüz çalışmaları çok yerinde buluyorum umarım çabuk sıkılmazsınız!! İyi çalışmalar --Elmacenderesi E=mc2 10:45, 18 Nisan 2007 (UTC) Yeni olduğunuz halde bu kadar azimli olmanız gerçekten sevindirici vikimizin daha fazla insan gücüne ihtiyacı var!! Geliştirmek adına bu bir gereklilik!! Bunu yerine getirdiğiniz için ve yeni maddelere gösterdiğiniz ilgi ve alakanın eseri olarak bu kullanıcı kutusunu kullanıcı sayfanıza ekleyebilirsiniz!! Babil kısmına YMD yazmanız yeterlidir!!! --Elmacenderesi E=mc2 10:57, 18 Nisan 2007 (UTC)

-1500 yazmak, milattan önce demektir. sizin yaptiginiz degisiklik 18. hanedani 3000 yil ileriye aldi. lutfen uygun sekilde duzeltin. Unelg 11:42, 18 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. Yaptığım değişiklikleri geri aldım, kusura bakma, farkedemedim ben onu. Yazım hatalarını düzeltirken onu bozmuşum. Tekrar dokunmaya korkuyorum açıkçası, yazım hatalarını da düzeltirsen güzel olur. Bir de onu M.Ö. olarak yazmak daha iyi olur diye düşünüyorum, ben anlamadım çünkü onun o anlama geldiğini. Kusura bakma lütfen, gercekten iyi niyetle düzeltme yaptığımı sanarak yapmıştım. İyi çalışmalar. --LostMyMind 11:49, 18 Nisan 2007 (UTC)
Merhabalar, problem yok; ben bu milat kelimesini anlamadigim icin sevmiyorum. ama anliyorum ki mö yazarsak, daha cok insana anlasilir olacak. M.Ö. olarak yazmak isini size birakiyorum.
tamam, ben mö'leri ve gözüme çarpan diğer şeyleri düzelttim :) --LostMyMind 12:04, 18 Nisan 2007 (UTC)

karakter türkcelestirme[kaynağı değiştir]

Moskova metrosu Andy Kaufman 15:06, 19 Nisan 2007 (UTC) tesekkurler ;) Andy Kaufman 10:46, 20 Nisan 2007 (UTC)

Slm sil şablonu koyduğunuzda nedeni küçük harfle başlayarak girmeyiniz.. Ayrıca neden için bağlantı girerseniz daha iyi olacaktır!! mesela [1] sayfadaki sil şablonunu inceleyerek nasıl yapılacağı hakkında fikir edinebilirsiniz.. İyi çalışmalar --Elmacenderesi E=mc2 13:12, 20 Nisan 2007 (UTC)

Tamam, bundan sonra o şekilde yaparım. Uyarı için teşekkürler. Kolay gelsin. --LostMyMind 13:18, 20 Nisan 2007 (UTC)
Aslında istediğiniz şekilde yazabilirsiniz. Küçük harf, bağlantısız farketmez çünkü zaten silinecek. Önemli olan VP:HS politikasına uygun bir sebep belirtmeniz, bunu da zeten yapıyorsunuz --Pinar 13:23, 20 Nisan 2007 (UTC)

Selam. Uzun zamandır katkıların dikkatimi çekiyor. Selam vermek istedim ama her seferinde unuttum. Bugüne kısmetmiş. Yeğenim de fanatik bir Lost'çudur. Ben de bazen izlerim. Kaliteli katkılarının devamını diliyorum. Sevgiler --maderibeyzamsj 13:31, 20 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. Benim de bu kadar katkı yapan ve cici bir bebişi olan genç bir anne, üstelik ismi de bebişin isminden geliyor diye çok dikkatimi çekmişti. Ben de katkılarıma devam etmek istiyorum, çok sardı beni bu Vikipedi, eve ADSL bağlatmayı düşünüyorum en yakın zamanda, çünkü bu şekilde işyerinde çalışamıyorum, sonra da kötü hissediyorum kendimi. Sabahtan akşama kadar vikipedide takıldığım günler oldu, sonra da kızdım kendime çalış diye :) Eve ADSL bağlatır bağlatmaz daha çok katkıda bulunmayı umuyorum. Sevgilerimle. Beyza bebişe öpücükler :) --LostMyMind 13:38, 20 Nisan 2007 (UTC)
Merhaba, birkaç gündür yoktun. Sağlık sorunu değildir inşallah. Döndüğünü görmek güzel:) --maderibeyzamsj 07:24, 26 Nisan 2007 (UTC)
Merhaba :) evet, tatilde yoktum zaten, sonrasinda da eve ADSL icin basvurdum da o zamana kadar isyerinden girmeyim demistim, dün baglandi adsl ama niyeyse vikipedi sayfalarina girince takilip kaldi, anlayamadim sebebini, bi daha bakcam ayarlarina. ben de evden giremeyince isten gireyim dedim biraz. evdeki vikipedi sorunumu çözebilirsem aksamlari biseyler yapmak istiyorum aslinda. Bakalim halledebiledek miyim :) sevgiler, --LostMyMind 07:35, 26 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik Takımı[kaynağı değiştir]

Temizlik Takımına katılsana --maderibeyzamsj 09:26, 26 Nisan 2007 (UTC)

Katıldım :) Takım olarak nasıl çalışıyorsunuz bilmiyorum, bir takım yöneticisi falan mı var işleri dağıtan? Yoksa herkes yapılacak işlerden kafasına göre mi seçip yapıyor? Ben şu anda kafama göre takılıyorum da, bazen son eklenen maddelere bakıyorum, bazen son değişikliklere, bazen de kendimi çeviri modunda hissedersem çeviri yapıyorum. Dağınığım yani biraz :) --LostMyMind 09:54, 26 Nisan 2007 (UTC)

Slm Temizlik takımına hoşgeldiniz. Kafanıza takılan herhangi bir sorunda lütfen başvurmaktan çekinmeyiniz.. --Elmacenderesi E=mc2 09:57, 26 Nisan 2007 (UTC)

Selam. Hoşbulduk. Aslında Maderibeyza çağırdı diye geldim :) Ben öyle kafama göre kendi çapımda temizlik yapıyordum. Herhalde bundan sonra daha sistemli olmam gerekecek. Sorum olursa ikinizden birine sorarım artık, teşekkür ederim. Sevgiler, --LostMyMind 10:05, 26 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik Takımı'na katılımın yoğun olduğu bu günlerde takım üyelerine belirli hatırlatmalar yapmak ve takım için yeni oluşturulan şablonların kullanımında dikkat edilmesi gereken konuların açığa kavuşması için bu mesajı dikkatli okuyunuz.

  • Temizlik takımının genel amacı Vikipedi'nin temizlenip düzenlenmesi, politikaların gerektiği gibi uygulanması ve genel olarak projenin dengeli ilerlemesidir.
  • Takım üyeleriyle koordineli olarak çalışarak, belirlenecek projelerin zamanında ve temizlik takımı politikalarına uygun şekilde halledilmesidir.
  • Şablonların kullanımı hakkında kategorilerde gösterilen şekilde hareket edilmesi ve bu şablonların konulması gereken maddelere yerleştirilmeleri.
  • Düzenlenmesi gereken maddelere buradan ulaşabilirsiniz.
  • Ayrıca standartları inceleyerek Vikipedi'de uyulması gereken kuralları öğrenebilirsiniz.
  • Temizlik takımı sayfasını sürekli takip ediniz.
  • Görüşleriniz ve önerileriniz için portalın tartışma sayfasına lütfen mesaj bırakınız.

Bu mesaj yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Bahsi geçen konular hakkında zaten bilgi sahibiyseniz takımın geliştirilmesi adına bilgilerinizi güncel tutmanızda yarar var. --Elmacenderesi E=mc2 10:08, 26 Nisan 2007 (UTC)

Takım hakkında bilmen gereken herşeyi cendereciğim yollamış zaten. Kolay gele:) --maderibeyzamsj 10:11, 26 Nisan 2007 (UTC)

Temizlik takımı logomuz yenilendi hepimize hayırlı olsun. Kullanıcı sayfanızdaki eski logolu şablon otomatik olarak değişmiştir. Bu mesaj sadece bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar ve sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 16:46, 26 Nisan 2007 (UTC)

Selamlar maddelere sil etiketi koyarken maddenin içeriğini silmezseniz yöneticilere kolaylık yapmış olursunuz.sadece gerekçeli sil etiketi koymanız yeterli.Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:51, 26 Nisan 2007 (UTC)

Selam. Biliyorum da, silmeden kaydedemedim, sayfanın size'ı büyüktü, herhalde o yüzden kaydedemedigimi düsünerek silip kaydettim, o zaman kaydetti. Yoksa normalde silmiyordum aslında. İyi çalışmalar. --LostMyMind 22:54, 26 Nisan 2007 (UTC)

Dizi Taslaklari[kaynağı değiştir]

Selam, Diziler için belki şu taslak şablonunu kullanırsan daha belirleyici olur ne dersin? Şablon:TV-taslak, kolay gelsin--Erkan 11:17, 27 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkür ederim. Dediğin şekilde değiştirdim, böyle daha güzel oldu :) Sağol varol. --LostMyMind 11:23, 27 Nisan 2007 (UTC)

Etrüsk sana teşekkürlerini ve sevgilerini yolladı:) --maderibeyzamsj 14:11, 27 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. Sen de ona sevgi ve selam iletir misin benden. Hakkaten nahoş bir durum olmuş bu ama umarım küsmemiştir Vikipedi'ye. --LostMyMind 14:15, 27 Nisan 2007 (UTC)

Pınar'a yazdığın konuyu hallettim ben:) --maderibeyzamsj 14:53, 27 Nisan 2007 (UTC)

Teşekkür ederim :) --LostMyMind 14:55, 27 Nisan 2007 (UTC)

İstersen diğerini .... ile başlayana yönlendirelim. Sonradan düşündüm de daha mantıklı geldi.. --maderibeyzamsj 14:59, 27 Nisan 2007 (UTC)

...'lı olanı ben göremiyorum, eğer sorun bendeyse diğerleri görebiliyorsa olur aslında neden olmasın? Bir de ben çıkıyorum şimdi, haftasonu da misafirlerim gelecek, pazartesiden önce buralarda olamıycam. Vikipedi:Vikitatil'e giriyorum, şimdilik hoşçakal. Sevgiler... --LostMyMind 15:02, 27 Nisan 2007 (UTC)

Sevgili TeTa üyeleri; takım için yeni bir kullanıcı kutusu oluşturulmuş durumdadır!! Dileyen üyeler babil kısmına Çöpçü sözcüğünü ekleyerek yeni kullanıcı kutusunu sayfalarına yapıştırabilirler!! Şablonu görmek için lütfen tıklayın. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar!! --Elmacenderesi E=mc2 16:31, 27 Nisan 2007 (UTC)

Dün gece geç yattım ama sizi Vikipedi'de değişiklik yaparken gördüm, saat ikilere kadar Vikipedi'de ne işiniz vardı böyle? Az uyuyarak kendinize kötülük etmeyin lütfen. İyi çalışmalar, --Bahar (yine ben!) 20:53, 27 Nisan 2007 (UTC)

Ya evet, abartmasam diyorum ama dayanamıyorum. Yeni eklenenlere ya da son değişikliklere bakınca ellemeden duramıyorum :) Şimdi de mesajım var mı diye bakmak için girdim güya, bakıp çıkacaktım, çıkamadım. Neyse biraz daha durayım da çıkarım. VikiManyak diye birşey var mı acaba? varsa ben ondan olcam yakında :) Sevgiler. --LostMyMind 20:57, 27 Nisan 2007 (UTC)

Vikipedi:Vikipedikolik Bu sayfayı okuyabilirsiniz, özellikle problem belirtileri kısmını :=) Sevgiler, --Bahar (yine ben!) 21:02, 27 Nisan 2007 (UTC)

Evet, doğru, Vikipedikolik olmuş olabilirim gerçekten de :) Ölecek miyim :))))) --LostMyMind 21:06, 27 Nisan 2007 (UTC)


Lost dizisine ait sayfalardaki kırmızıları mavi yapma çabaların takdire değer..Eline sağlık, kolay gelsin.--Tanyel 22:35, 27 Nisan 2007 (UTC)

Selam. Kullandığım isimden (LostMyMind) ve kullanıcı sayfamdan da anlaşılacağı gibi ben tam bir Lost manyağıyım. O yüzden az bile yaptığım söylenebilir. Aslında İngilizce Lostpedia'da ne var ne yoksa çevirmek ve Türkçe Lost kaynağı oluşturmak isterim ama gücüm yetmez. Elimden geldiğince taslak açtım, zamanla geliştirmek için ve maddeyi birileri görür de geliştirir diye düşündüğüm için. Sevgiler, --LostMyMind 09:14, 30 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba. Ben Lost'un bölümlerini eklerken ...And Found (Lost) ekledim fakat sanırım başında nokta olduğundan sayfa görüntülenemiyor. Ben de o bölüm için And Found (Lost) maddesini açtım, ...'lı olanın silinmesini istiyorum ama silinecek diye işaretlemek için de açamıyorum. Ne yapabilirim silinmesi için? Sevgiler, --LostMyMind 14:48, 27 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba, ben maddeyi görebiliyorum, belki sizin bilgisayarınızda bir sorun olabilir. And Found (Lost) maddesinden Maderibeyza tarafından yönlendirme yapılmış fakat yine de silmek istiyorsaniz {{sil}} yazmanız yeterli. Kolay gelsin --Pinar 06:08, 28 Nisan 2007 (UTC
Merhaba, benim soru sordugumu görünce Maderibeyza halletmis o maddedeki sorunu, silinmesine gerek yok artik. Tesekkür ederim. Sevgiler, --LostMyMind 09:10, 30 Nisan 2007 (UTC)

selamlar resimlere kaynak gösterirken http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/12/LOST110.jpg şeklinde değil de http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Lost-Claire-Par_Avion.jpg şeklkinde gösterir misin.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 13:16, 29 Nisan 2007 (UTC)

Selam. İngilizce Wikipedia'da resmi tıklayarak gidip en son adres bilgisine ulaşınca o adresi alıp koyuyordum da, artık dikkat etmeye çalışırım. Sevgiler, --LostMyMind 09:25, 30 Nisan 2007 (UTC)

Değerli TeTa üyeleri takım sayfamız güncellenmiştir. Bu mesaj bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar. --Elmacenderesi E=mc2 23:33, 30 Nisan 2007 (UTC)

Mayıs[kaynağı değiştir]

Merhaba, yapılan vandalizm kayıtlı bir kullanıcı tarafından yapılmadığı ve aradan 2 gün geçtiği için engellemek pek bir şey sağlamaz. Bu IP'yi kullanan kişi çoktan adres değiştirmiş olabilir ama tekrarlanırsa ve anında yakalanırsa kesin engellenecektir --Pinar 14:21, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkür ederim. Ben de şimdi kendisine not bıraktım, sürekli aynı IP'den giriyorsa bir daha girdiğinde görecektir. Maddelere bakıyordum sık sık ama kendi sayfama bakmamışım demek ki hiç, üstünden 2 gün geçmiş, ben daha yeni farkettim. Aslında büyük harfle yazmasa farketmezdim bile, büyük olunca gözüme çarptı :) Sevgiler, --LostMyMind 14:26, 3 Mayıs 2007 (UTC)

Selamlar.. Lütfen, TeTa tartışma sayfasındaki TeTa lideri başlıklı mesajımı okuyup fikir beyan ediniz. Sevgiler.. --maderibeyzamsj 15:45, 3 Mayıs 2007 (UTC)

silme süpürme toz alma işleri[kaynağı değiştir]

Selam Maderibeyza. TeTa'ya girdiğimden beri düzenlenecek maddelerle pek ilgilenememiştim aslında, bugün biraz bir şeyler yaptım. Sana temizlik işleri ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Ben bir maddeye düzenle etiketi koyarken şekline şemaline, içeriğindeki yazım tarzlarına, türkçe karakter sorunlarına vs bakarak etiket koyuyorum, buraya kadar bir sıkıntım yok. Fakat düzenle şablonu kaldırma konusunda sıkıntım var. Mesela Yangın maddesinde düzenlemeler yaptım, başlıkları alt başlıkları falan düzenledim, noktalama işaretleri öncesi sonrası boşluklarla ilgili düzeltme yaptım, vs, farklara bakınca görebilirsin zaten neleri değiştirdiğimi. Şimdi ben bu sayfadaki düzenle etiketini kaldırmalı mıyım, yoksa daha başka düzenlemeler de aslında yapılmalı mı, karar veremiyorum. Maddenin son haline bakıp ben buna düzenle etiketi koyar mıydım diye düşünerek karar vermeye çalışıyorum, fakat emin olmadan kaldırmak istemiyorum etiketi. Sence bu tip durumlarda ne yapmalıyım? Sevgiler, --LostMyMind 14:40, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Evet epey toparlamışsın. Ben kendimce bikaç değişiklik yapıp düzenle şablonunu kaldırdım. Ama senin bıraktığın şekilde de düzenliydi zaten. Kolay gele... --maderibeyzamsj 15:08, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Merhabalar söylediğiniz şekilde şablon halinde yapabiliyoruz ancak söylediğiniz tarzda hiç denk gelmedim açıkcası.Biraz bakınayım, bir şeyler bulabilirsem haber veririrm.--Machiavelli' msj 20:30, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Maalesef bu konuda hiçbir yerde bir şey bulamadım.sanırım şu anki uyarı şablonuyla devam etmelisiniz.Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:23, 4 Mayıs 2007 (UTC)


Merhaba. Öncelikle Heroes dizisi maddeleri ile ilgili çalışmaların için tebrikler ve teşekkürler. Çok severek takip ettiğim bir dizi. Fakat karakterleri tanıtırken ilk başta çok kısaca bilgi verip spoiler uyarısı ekledikten sonra detaya girersen daha iyi olur. Mesela Hiro Nakamura'nın gelecekteki kendisiyle karşılaşması geçen haftaki bölümde olan birşey. Henüz dizide oraya gelmemiş birisi onu okumamalı, okuyacaksa da uyarıyı görüp bilerek okumalı bence. İyi çalışmalar. Kolay gelsin. --LostMyMind 13:32, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Dediklerinde haklısın. Birazda cnbc-e de hangi bölümün oynadığını bilmediğim için böyle oldu. Ben eşzamanlı oynuyor sanmıştım ama değilmiş.--Tanyel 15:15, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Değerli Vikipedi üyeleri yeni açılan ve gelişmeye muhtaç olan haber organımıza kısa yoldan ulaşmak için babilinize Haber yazın. Şablonu önceden görmek için buraya tıklayabilirsiniz. Katkılarınızı ve görüşlerinizi bekliyoruz. Sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 09:36, 10 Mayıs 2007 (UTC)


Anlam Ayrım[kaynağı değiştir]

Sil|İtiraflarım isimli bir anlam ayrımı sayfası düzenlendi. İsminde (anlam ayrım) geçen bu sayfaya gerek kalmadı.. Diye bir şablon koymuşsunuz. Ben anlayamadım ne demek istediniz ? Daha 2 gün önce yaptım bu sayfayı ? Neden gerek kalmadı ? -Boyalikus 16:08, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Merhabalar. Sayfaya saldırmış gibi göründüm sanırım ama niyetim öyle değil. Anlam ayrımı sayfalarına bir arama yapıldığında farklı anlamlar görülebilsin diye ihtiyaç duyuyoruz. Birisi bir arama yaptığında İtiraflarım yazarak arama yapar, İtiraflarım (anlam ayrımı) diye arama yapmaz, dolayısıyla o sayfa arama sonucunda çıkmaz. Bu sebeple ben sayfa başlığı İtiraflarım olan bir anlam ayrımı sayfası yaparak diğeri silinsin diye sil etiketi koydum, yanına da silinmesini isteme sebebimi yazdım. Sonuçta o şekilde bir sayfaya gerek kalmamış oldu. İsterseniz arama kutucuğuna İtiraflarım yazarak arayın, ne demek istediğimi göreceksiniz. Sayfaya sil etiketini yeniden koysak iyi olur bence. Sevgilerimle, --LostMyMind 10:02, 11 Mayıs 2007 (UTC)
Gora (anlam ayrımı) sayfasında da yukarda anlattığım durumun aynısı var. İstersen onu düzeltme işini sana bırakayım. Kolay gelsin. Sevgiler, --LostMyMind 10:54, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Sanırım size oturup kitapları içeriklerini Tolstoy'un Roussea'odan etkilenmesini vs. anlatamam uzun uzun.. İtiraflarım adında 2 kitap var. Biri Tolstoy'un diğeri Rousseau'nun dolayısıyle diğer anlamları adı altında bir şablon oluşturabilirim. Gora'yı da düzeltme ihtiyacı görmüyorum. Doğru yaptım çünkü. Tagore'un gorasını arayan bir kişi otomatik olarak film goraya ulaşacak ..Maddenin üstünde diğer anlamı vardır diye bir şeyin belirtilmesi Tagore'a ulaştıracak.. Herneyse ben wikide yeni değilim. Bu şekilde uygun olduğunu düşünüyorum. Kısaca bir hata yada düzeltmeniz gereken bir durum yok. Anlam ayrımı olan 30 tane alakasız madde var. Benimkiler çok alakasız değil. İyi çalışmalar--Boyalikus 13:06, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Neden bu kadar tepkili davrandığınızı anlayamıyorum. Sadece açılan maddelerin başkası tarafından arandığında bulunabilmesine yönelik bir şeydi benim yaptığım düzeltme. Arama yaparken kimse aradığı başlığın yanına parantez içinde anlam ayrımı yazmaz çünkü. Yine de madem bu tip şeyleri tepkiyle karşılıyorsunuz, bundan sonra herhangi bir durumda size karışacak değilim. --LostMyMind 13:15, 11 Mayıs 2007 (UTC)
  • Sen tepkili olduğumu sanmış olabilirsin. (Sen diye konuşmam ben nedense konuştum) Büyütülecek bir şey yapmadım. İnsanların daha kolay bulmasını istedim. Güzel bir şey yaptığıma inanıyorum. Standartları bozacxak bir şey değil. Madde üzerinde küçük bir link ile diğer anlamlarına göz atın denmiş şablon aracılığı ile.. Neyi öğretiyorsunun anlamadım? Rahatsız ettiyse sil. Ben çekiliyorum. Düzeltirsin artık kendin... Nasıl biliyorsan öyle yap. Sakın "tepkili" diye bir yafta yapıştırma. Şimdi tepkili oldu. Burda kategori düzenlemeye geliştirmeye bir şeyler yapmaya çalışıyorum, çok vaktim yok açıkçası....İyi günler. Nihan.
Konuyu uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Aynı frekansta değiliz sanırım, birbirimizi anlamıyoruz. Çalışmalarınızda başarılar, iyi günler. --LostMyMind 13:35, 11 Mayıs 2007 (UTC)
  • "Uzatmaya gerek yok" ile başlayan ve devamında frekans vb. laflarla laf sokmaya çalışılan her anlayış tartışmayı uzatır. Bu yüzden ben bir önceki mesajımda söyleyebileceğim herşeyi söylemişken; kötü olduğuna inanıyorsanız koyduğum tüm şablonları kaldırın. Ben yine kendime uygun işlerle uğraşırım wikide. Fakat yaftalı, ağdalı mesajlarınızla vaktimi almayın. Dediğim gibi kaldırın şablonları ben madde girmeye çalışıyorum. Lütfen.... Nihan
Ben gayet normal bir şekilde konuyu uzatmayalım diyip tartışmayı bitirmek istediğimi demek isterken siz bundan başka anlamlar çıkarıyorsanız yapabileceğim birşey yok. Ben sizin işinize karışmayacağım, başka mesaj da bırakmayacağım, lütfen siz de bırakmayın. --LostMyMind 13:45, 11 Mayıs 2007 (UTC)
Yeter ama tamam bundan sonra lostmymind cok kiziyor diye şablon koymam. Nihan

Etiket içi tarihler[kaynağı değiştir]

Merhaba Lostmymind, düzenle etiketlerinin içine tarih yazarken (herhangi bir zorunluluk yoksa da) günü de eklersek daha güzel olur diye düşünüyorum. Çünkü, ileride bu sayfaya bakan birisi 1 Mayıs'ta mı yoksa 30 Mayıs'ta mı bu etiketin konulduğunu bilemeyebilir. Oysa arada bir ay farkeder. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 19:07, 13 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba Metal Militia. Düzenle|Mayıs 2007 diye yazıyorum ben hep, düzenleme kategorilerinde de aylara göre kategorilenmiş, güne göre olan kategori göremedim. Sen söyleyince denedim Düzenle|13 Mayıs 2007 diye yazmayı, önizlemeden baktığımda kırmızı gösteriyor o kategoriyi, öyle bir kategori yok sanırım, yanlış mı yazıyorum acaba, günü sona falan mı yazmam lazım, bilemiyorum. Nasıl yazmam gerektiği konusunda bilgi verebilirsen sevinirim. En düzgün şekilde nasıl kategorilendiriliyorsa öyle yapmak isterim çünkü. Sevgiler, --LostMyMind 19:15, 13 Mayıs 2007 (UTC)
Çok haklısın, işin kategori boyutunu hesaplamamışım. Ben de az önce Hidroksiapatit'e yapmıştım aynı şeyi ve kat'nin kırmızı göründüğünü farkettim şimdi sen söyleyince. Tamam o zaman, gün yazmıyoruz. Eskisi gibi devam edeceğiz o halde. Sevgiler. --Metal Militia ileti 19:23, 13 Mayıs 2007 (UTC)
Peki o zaman, aynen devam. Kolay gelsin. --LostMyMind 19:25, 13 Mayıs 2007 (UTC)

Selam. Lost'tan Walt'u eklemişsin, ellerine sağlık. Kullanıcı ismimden de anlaşıldığı gibi ben Lost delisiyim :) Eğer sen de fanatik Lost'çuysan babil kulene Lostsever ekleyebilirsin, görmek istersen benim sayfamda babilin en üstünde, ben vikipedi'ye girince eksikliğini hissedip aramıştım, bulamayınca da bunu hazırlamıştım. Sevgiler, --LostMyMind 08:04, 14 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkür ederim. Sadece Walt'u değil Terry O'Quinn, Jorge Garcia, Kiele Sanchez, Daniel Da Kim, Malcolm David Kelley, Cynthia Watros, Harold Perrineau Jr. maddelerini de eklemiştim. Kurgusal karakterleri de bitirince kırmızı yazı kalmayacak. Heroes dizisinde bu bitti sayılır. Oradaki kurgusal karakterlere bir de şablon hazırlamıştı Sophia, onları da yerleştirdik. Lost içinde şablonları hazırlıyordu ama 2-3 gündür yok oldu. Hatta bir yerde takılmışdık. Bu flashbacklerle kişinin anlatıldığı bölüme ne desek diye? Merkezde olduğu bölüm mü, yaşamından kesitler mi?--Tanyel 08:15, 14 Mayıs 2007 (UTC)
Merhaba. en son eklenenlerde en üstte gördüm de onu, yeni eklemişsin diye dedim, heyecanlandım birden :) Centric episode yerine türkçe birşey bulmak da zor gibi hakkaten. "Merkez Bölümleri" veya "Merkezde Olduğu Bölümler" den başka aklıma birşey gelmiyor benim de :( --LostMyMind 08:25, 14 Mayıs 2007 (UTC)
Hepsi mavileşti. Artık geliştirmekte sıra....Kolay gelsin.--Tanyel 12:05, 14 Mayıs 2007 (UTC)
Evet, masmavi olmuş hakkaten :) ellerine sağlık :) Ben de ufak tefek düzeltmeler falan yapıyordum lostla ilgili maddelere göz atarak. Çoğu maddelerimiz taslak olduğu için hepsine tek tek zaman ayırıp geliştirmek lazım senin de dediğin gibi. Kolay gelsin. --LostMyMind 12:08, 14 Mayıs 2007 (UTC)

resim telif etiketleri[kaynağı değiştir]

Selam, resim telif etiketleri konusunda bilgin var mı? --maderibeyzamsj 08:49, 14 Mayıs 2007 (UTC)

ben çok sayıda resim ekledim buraya aslında. Ama şimdi farkettim ki ben GÖBL etiket koyuyorum. Mach onların hepsini GÖBL-Kişisel olarak değiştirmiş sağolsun. Bugün de iki tane yükledim. Yine GÖBL koymuşum yanlışlıkla. MAch da görünmüyo ortalıkta. Nasıl düzelticem? --maderibeyzamsj 08:55, 14 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 17:28, 14 Mayıs 2007 (UTC)

selam.. Ya şu Kari'a Suresi maddesinde bilgi kutusunda arapça ismini yazıyorum. Ama gözükmüyo kaydedince. Diğer surelerde gözüküyo ama. Nedenini anlayamadım. Bi bakar mısın? --maderibeyzamsj 13:59, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Selam. Diğerleriyle ne farkı varmış diye baktım, öbürlerinde arapçası yazıyor bilgi kutusunda, onda Arapçası yazıyordu, baş harfi büyük olarak. Onu küçük harfe çevirdim, düzeldi. Demek ki bilgi kutularında buna dikkat etmek gerekiyormuş, onu da anlamış olduk :) Kolay gelsin. Sevgiler, --LostMyMind 14:07, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Bildiğiniz üzere Vikipedi Haber birimi kurulmuş ve gelişmesi için gereken çaba sarfedilmekte. Öncelikle kullanıcı kutusu oluşturup kısa yoldan haber sayfasına ulaşmayı planladık ama çoğu kullanıcının buna ilgi göstermediğini gördük. Şimdiyse mesaj sayfalarına ufak bir şablon halinde haberlerin özetlerini içeren çerveçeveler yerleştiriyoruz. Bu proje bir anlık hevesle ya da ego tatmini amacıyla kurulmuş kişisel bir çalışma değildir!! İngilizce vikipedide neredeyse bir çok kullanıcının bırakın mesaj sayfasını kullanıcı sayfasında bulunan bu sistemi kendi vikipedimizde hayata geçirmek ve geliştirmek için yoğun çaba sarfediyoruz!! Bize destek olarak ya da öneriler getirerek katkıda bulunabilirsiniz. Proje daha çocuk ve büyüyecek, yürüyecek... Şablonu arşivlememeniz ve sayfanızdan kaldırmamanız dileğiyle iyi çalışmalar.. --Elmacenderesi E=mc2 21:20, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Merhabalar nasılsın???aslında uzun bir süredir, hatta ilk başladığından beri, msj yazacaktım derslerden falan fırsat bulamadım.Bir yerde bütün lostpedia2yı çevirmek isterdim gibi bir cümleni okudum sanki ama nerdeydi bilmiyorum.takip ediyorum yaptıklarını zaten benim H.Duff maddelerimi de düzeltiyorsun çook minnettarım.Hızlı yazınca gözümden kaçıyor bazı şeyler ama sen toparlıyorsn sağol :)).Bak bence 1-2 tana daha lost manyağı bulup onları da ikna edip bütün lostpedia yı önce oyuncularla başlayıp çevirelim.Ben şimdilik Naveen Andrews ile Michelle Rodriguez ile bir şeyler yaptım ama az tabii.Herkes izliyor ve herkes merak ediyor bunu biliyoruz di mi?O yüzden bence güzel olur.3 kişi daha bulsak ki zorlanmayız herbiri 3 karakter alsa 9 karak ter eder.yavaş yavaş geliştiririz.Ne dersin???(Ama benim finallerden sonra:))) EmreSeyyal 08:25, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba. Şimdi çok daha iyiyim :) Evet öyle bir cümlem olmuştu ben de hatırladım :) Walla bence çok iyi olur, zaten ben arada bir şeyler ekliyorum ya da düzeltiyorum Lost'la ilgili. bi gün oturup bütün bölümleri ekledim, başka bi gün bölüm şablonu yapıp tek tek bölümlere ekledim falan, artik daralmıştım o işleri yaparken, vakit alıyor, baya insan gücü ve zaman gerektiriyor yani. O yüzden birkaç kişi uğraşırsak daha iyi olur. Bütün bölümler taslak olarak duruyor zaten, onları adam etmek istiyorum ben de. Lost manyaklarını bulup ikna edelim demişsin ya, bence gerçek manyakların ikna edilmeye ihtiyacı yoktur :) Neyse, sen finalleri bi atlat bakalim, sonra saglam bir ekip çalışması başlatalım. birimiz kişilere el atarız, birimiz bölümlere, süper olur. Finallerinde başarılar. Sevgiler, --LostMyMind 08:35, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Türk dil kurumu[kaynağı değiştir]

Türk dil kurumuna göre eklem bacaklılar ayrı yazılmalı. bakınız. http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=eklem%20bacakl%c4%b1lar --Karduelismsj 14:41, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba, kusura bakma, ben kategori yönlendirmelerindeki işlemleri yapmaya çalışıyordum aslında, o zaman o yönlendirmeler yanlış hazırlanmış, onların düzeltilmesi lazım. Kategori:Eklem bacaklılar diye bir yönlendirme tanımlanmış, buradaki maddelerin Kategori:Eklembacaklılar diye düzeltilmesi gerektiğini söylüyor, ben ona göre yapmıştım. Tekrar eski hallerine getireyim ben onları en iyisi :) --LostMyMind 14:47, 16 Mayıs 2007 (UTC)
Geri aldım ikisini de. Sevgiler, --LostMyMind 14:50, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkürler zahmet oldu. iyi çalışmalar --Karduelismsj 14:52, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Küçük bir yardım talebi; (benim için fazla karışık, ama yapıldıkça inceleyip öğrenmeye çalışıyorum).. Cemile adında hem C. Aytmatov'un hem de Orhan Kemal'in birer romanı var. Cemile adında bir sayfa yaratıp, oraya anlam ayrım etiketi koyarak yönlendrme yapmak istiyorum. İlk fırsatta da O. Kemal'in romanını madde olarak buraya eklerim. Ama bu işi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Cemile yazınca C. Aytmatov'un sayfası açılıyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Levent Abi 08:21, 17 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba. Kendi bildiğim kadarıyla anlatayım: İki şekilde yapabilirsin, birincisi, Cemile (anlam ayrımı) diye bir sayfa açarsın, şu andaki Cemile sayfasının başına da başlığın diğer anlamları için bakınız : Cemile (anlam ayrımı) şeklinde bir bağlantı tanımlayabilirsin. Bu güzel ve basit bir yöntem fakat ben bu tip anlam ayrım sayfalarından ziyade içinde anlam ayrımı lafı geçmeyen anlam ayrımlarını daha güzel buluyorum. O yüzden Cemile sayfasının içeriğini alıp Cemile (Cengiz Aytmatov romanı) diye ayrı bir sayfaya alabilirsin, kendi sayfanı da Cemile (Orhan Kemal romanı) diye bir sayfada yaparsın. Cemile sayfasının içine de anlam ayrımı etiketi koyarak altında bu iki sayfa bağlantılarını verebilirsin. İkisi de olur yani. Tam anlatamadıysam eğer istersen bana söylersen ben de yapabilirim. Kolay gelsin. Sevgiler, --LostMyMind 08:28, 17 Mayıs 2007 (UTC)
Tamam önce bir deneyeyim, kendim yaparsam öğrenirim. Her seferinde birinin başına iş çıkarmamış olurum. Teşekkürler. İyi çalışmalar.--Levent Abi 08:35, 17 Mayıs 2007 (UTC)
Uyarı için teşekkürler. Daha önce o sayfayı açmıştım zaten ve silinmişti Kullanıcı:Levent Abi/Çalışma sayfası, hemen bişeyler eklerim. Bu arada Cemile konusunu halledebildim galiba :) --Levent Abi 09:05, 17 Mayıs 2007 (UTC)
Rica ederim, benim de daha önce benzer şekilde maddem siliniyordu nerdeyse, son anda silinecekler listesinde görüp alelacele içine bir şeyler ekleyip kurtarmıştım :) Sonra anladım ki yeni madde eklerken en azından kısa bile olsa doğru düzgün bir başlangıç yapmak lazım. Erdal Atabek'e ben bir şeyler ekledim de, diğer maddene az da olsa bir şeyler eklesen iyi olur. Sevgiler, --LostMyMind 09:12, 17 Mayıs 2007 (UTC)
Eklediğini görür görmez ben de ona geçmiştim zaten :)) ve onu da yaptım. Aslında her ikisinin de kendileri ya da temsilcileriyle irtibattayım ve telif izinli fotoğraflarını, yazılarını bekliyorum. Bu arada insanlara info-tr.@wikimedia.org adresine izin yazınızı iletin diye özellikle bildiriyorum ama, yazıp yazmadıklarından haberdar olamadığım için fotoğraflarını kullanamıyorum tabii. Millete de tekrar yazıp; "izin yazınızı gönderdiniz mi" diye sorulmaz ki; bunlar genellikle çok yoğun ve boş zamanı olmayan insanlar. Neyse; düşe kalka vikicüce/vikipedist olmaya çalışıyoruz yine de. TMSF'den daha fazla çalıştığıma eminim :)) Kolay Gelsin..Levent Abi 09:21, 17 Mayıs 2007 (UTC)

88.241.86.83 engelleyebilir misin?[kaynağı değiştir]

88.241.86.83 ip'yi de engelleyebilir misin? Az önce baska bir ip'yi engellediğini gördüm de bu kişi de sayfalara vandallık yapıp çıkıyor. Napcaz bu vandallarla bilmiyorum, üzücü bir durum. --LostMyMind 13:53, 18 Mayıs 2007 (UTC)

Gördükçe engellenebiliyorlar tabii, ama sinsice yapılan vandalizmler bazen arada kaynayabiliyor maalesef ve engellemek için gecikmiş olunuyor. Yapacak tek şey maddeyi eski düzgün haline almak. Dikkatiniz ve uyarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 13:57, 18 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkür ve yeni haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

14 Mayıs 2007 haftasının işbirliği projesindeki katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu haftanın projesine de aynı istekle katılmanızı rica ederim. --TOBB ETÜ 06:57, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Sil şablonu +[kaynağı değiştir]

Merhabalar, vandal saldırısına uğramış ya da deneme yapılmış sayfalara sil şablonunu koyduktan sonra değişiklik özet kutucuğuna, bir iki kelimeyle (örn. Sil - Deneme, Sil - vandal, Sil - küfür, vb. gibi) ne eklediğinizi belli edecek ifadeler de eklerseniz, yöneticilerin anında görüp müdahele etmesiyle silme operasyonu çok daha hızlanabilecektir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 07:50, 22 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba. Tamam, bundan sonra yazarım. Kolay gelsin. --LostMyMind 07:52, 22 Mayıs 2007 (UTC)

(kitap) olanlar eğer (roman)a yönlendirilmişlerse sil şablonu koyuyorum. Kötü yönlendirme oluyor. Asılları roman çünkü. Eğer filmi başka aynı isimde bir şey yoksa (roman) olanlarada sil şablonu koyabilirsin. Tek başına sadece romandan başka bir versiyonu yoksa.. iyi çalışmalar--Boyalikus 20:09, 22 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba. Bir sayfada o bağlantıyı kırmızı görüp tıkladım, o kitap yok sandığım için taslağını oluşturdum, sonra bir baktım ki varmış, o yüzden yönlendirdim. Biraz karışık ve gereksiz oldu yani :) Silinse daha iyi olacak zaten. Kolay gelsin. --LostMyMind 20:13, 22 Mayıs 2007 (UTC)

aslına bakarsanız silinmiş o yönlendirdiğiniz. :) Ama tamamen kaybolması lazım :P Nasıldı tam hatırlamıyorum ama öyle kalmasının bir nedeni vardı. Araştırırım tekrar. roman olduğu halde (kitap) olan maddelere gıcık oluyorum :))kolay gelsin..--Boyalikus 20:20, 22 Mayıs 2007 (UTC)

George Orwell gibi bazı maddelerde "Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (kitap)" isimli hatalı sayfaya olan başka sayfalardaki bağlantıları Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (roman) olarak değiştirdim. Sanırım artık sorun kalmamış olması lazım. Kolay gelsin. --LostMyMind 20:25, 22 Mayıs 2007 (UTC)

İyi geceler Lost. Şu maddeye Yenihayat baktım, kullanıcı iyi niyetli ek katkıda bulunmuş, fakat düzensiz. Düzenle şablonu koymalı mı, geri mi almalı? Karar veremedim, fırsatın olursa göz atar mısın? İyi çalışmalar. --Levent Abi ileti 20:13, 23 Mayıs 2007 (UTC)

Selam Levent Abi. Ben de görmüştüm onu ama ne yapacağımı bilemeyip bırakmıştım öyle. Herhalde düzenle etiketi koymak daha iyi olur gibi geliyor bana. --LostMyMind 20:16, 23 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 09:24, 28 Mayıs 2007 (UTC)


Haziran[kaynağı değiştir]

Teşekkür ve yeni haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

28 Mayıs 2007 haftasının işbirliği projesindeki katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu haftanın projesine de aynı istekle katılmanızı rica ederim. Khutuckmsj 20:43, 4 Haziran 2007 (UTC)

taraflı etiketi[kaynağı değiştir]

  • merhaba, taraflı etiketli maddeleri gözden geçirirken Cavit Orhan Tütengil maddesine rastladım. ben pek bir sorun göremedim. neden eklediğinizi maddenin tartışma sayfasında açıklarsanız, ya da istediğiniz düzeltmeyi yaparsanız etiketi kaldırmakta yarar görüyorum. kolay gelsin. --kibelemesaj 14:00, 6 Haziran 2007 (UTC)
Merhaba. Şimdi okudum da, hakkaten neden koymuşum onu bilmiyorum, hatırlamıyorum. Kaldırıyorum şimdi. --LostMyMind 14:04, 6 Haziran 2007 (UTC)
tamamdır, sağol.. :) --kibelemesaj 14:06, 6 Haziran 2007 (UTC)

Kategorisiz sayfalar bitti[kaynağı değiştir]

Kategorisiz sayfaların kategorilendirilmesi projesindeki üstün katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Kategorilendirilmemiş sayfaların güncellenmesi de bir günde bir yapıldığı için bu sayfaları bulmakta biraz zorluk çektik. Bu zorluğa rağmen projeyi üç günde tamamlamış olduk. Aylardır binlerce sayfa kategorisiz duruyordu. Daha önce de bu projenin aynısı yapılmış fakat tüm sayfalar bitirilememişti. Artık her gün ortalama sadece 50 sayfa kategorisiz olacak, ve bunların kategorilendirilmesi çok kolay olacaktır. Bunların çoğu da yeni sayfalar olcağı için gerekli şablonlar (düzenle, sil, yetersiz vb.) da bu sayfalara verilebilecektir. Artık sıradaki projeyi vakit kaybetmeden başlatalım fikri oluştuğu için, yeni projede katkılarınızı beklerim. Hoşçakalın.--TOBB ETÜ 07:09, 14 Haziran 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Yeni bir Vikipedist olmanıza rağmen buraya yaptığınız nitelikli katılımlarınızdan dolayı sizi kutlarım. Katkılarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 14:01, 14 Haziran 2007 (UTC)


Ben de kategoriler konusunda bana kimse yardım etmiyor diye kendi kendime yakınıyordum ki hemen işe koyulmuşsunuz. Çok teşekkürler, --Bahar (yine ben!) 10:56, 15 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba, kategoriyi Türkiye filmlerine yönlendirmemin sebebi diğerlerinin de öyle bir standartta oluşturulmuş olmalarıdır (ör. ABD filmleri). Sırf bu kategorinin öyle kalmasında bir sakınca olur mu bilmiyorum. Türk filmleri denince benim aklıma son yıllarda çekilmiş Türk yapımı filmler değil de daha eski filmler aklıma gelir. Kolay gelsin, --Bahar (yine ben!) 13:02, 15 Haziran 2007 (UTC) Yani sonuç olarak n'apalım? --Bahar (yine ben!) 13:08, 15 Haziran 2007 (UTC)


Yönetici olduğumu nereden çıkarttınız? :) Hayat sanırım bu oluyor, içimizden doğrunun ne olduğuna inanıyorsak onu yapmak (sınavlarda öyle oluyor, ve hayat da bir sınavsa...) . Gerçi bu sizin için de geçerli. Off of diyerek kapatayım mesajı. --Bahar (yine ben!) 13:20, 15 Haziran 2007 (UTC)

3Sat maddesi[kaynağı değiştir]

3Sat maddesindeki kategori değişikliğinize ilişkin ufak bir itirazım var. maddenin tartışma sayfasına bakar mısınız?PhilippoBruno 23:12, 15 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba, bahsettiğin maddede yaptığım değişikliği geri aldım. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --LostMyMind 12:20, 16 Haziran 2007 (UTC)

merhaba.vikimola şablonu koymuşsunbuz sayfanıza ama gözükmüyor.yani değiştir butonuna basınca vikimolanız var ama kullanıcı sayfası butonuna basınca gözükmüyor.onu iletmek istedim.iyi çalışmalar.--Uannismsj 19:37, 16 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba. Onu daha önce koymuştum sayfama mola için, sonra tamamen silmek istemedim, lazım oldukca açarım diye onu gizledim her seferinde yeniden yazmamak için. Aslında zor birşey olduğundan değil de elimin altında dursun diye yani :) İyi çalışmalar, kolay gelsin. --LostMyMind 19:39, 16 Haziran 2007 (UTC)
bi kaç aydır vikipedideyim her gün yeni birşeyler öğreniyorum.şimdide sayenizde bunu öğrenmiş oldum.sağolun.--Uannismsj 19:41, 16 Haziran 2007 (UTC)
aslında tembellikten tabii :) ama yine de zararlı bir tembellik olmadığı için sakıncası yok :) Sevgiler, --LostMyMind 19:43, 16 Haziran 2007 (UTC)

aktrist kelimesi hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba. Aktrist kelimesine koydugum sil etiketini kaldırmakta haklısınız aslında, silmek yerine doğru bilgiyi açıklamak daha anlamlı. Silinse bile başka birisi yeniden ekleyebilirdi çünkü. Bu sebeple Aktrist sayfasında düzeltme yaptım. Bu halinin daha uygun olduğunu düşündüm. İyi çalışmalar, sevgiler, --LostMyMind 10:26, 19 Haziran 2007 (UTC)

Elinize sağlık. iyi bir çözüm bulmuşsunuz. Kolay gelsin--Atacameñoileti 11:02, 19 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba Levent Abi, nasılsın görüsmeyeli? Vikipedikoliklikle ilgili bir satır eklemiştim ama login olmayı unutmuşum, kayıtlı olmayan kullanıcı gibi görünmüşüm o yüzden, sen de değişikliğimi geri almışsın. Kendimde öyle bir belirti hissettiğim için eklemiştim. Tekrar eklesem mi eklemesem mi tereddüt ettim şimdi. Ne dersin, doğru bir belirti olmamış mı :)) Yeniden eklemeyi öneriyorum ben. Sevgiler, --LostMyMind 11:10, 19 Haziran 2007 (UTC)

Üzgünüm, anonim kullanıcı görünce, tanıyamadım tabi . İstediğini ekleyebilirsin, ne demek? Bu arada ben de vikipedikolik olup çıktım.. Kliniğe başvurmayı düşünüyorum. İyi çalışmalar Lost. Levent Abi ileti 11:28, 19 Haziran 2007 (UTC)
Tamam, ekliyorum o zaman yeniden. Klinik vakalar olduk hakkaten de :) --LostMyMind 11:32, 19 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba.BEnim sınavlar bitti ama sonuçlar pek iyi gelmiyor...2 dersim okundu ikisinden de kaldım ilk defa.Ben sana yazacaktım zaten ,ama staja başaldım çok yorgun geliyorum hergün eve.Ama çevirmeye en kısa sürede başlıyorum...Kendimi bi toparlayamadım cuma okul bitti p.tesi staj başladı...Neyse ben zaten kişiler ve karakterler üzerine yoğunlaşacağım hallederim yavaş yavaş sen de kontrol edersin imla- çeviri hatalarımı .aynen lostpedia yı çeviririm muhtemelen ama hemen başlamıycam en azından cuma falan ancak başlarım çevirmeye tamam mı? Bu arada geçen gün ben sanki Naveen Andrewsi ana sayfada günün maddesi olarak gördüm gerçek miydi hayal miydi hatırlamıyorum çünkü sabahın körüydü ...neyse görüşürüz tamam?EmreSeyyal 18:11, 20 Haziran 2007 (UTC)

Sen gerçekten yoğunsun galiba ben anladım.Normalde binlerce değişiklik yapardın çünkü.Neyse...Ben Emilie de Ravin sayfasına biraz katkıdım.Bundan başka Elizabeth Mitchell maddesinde resim yoktu bende Julietin resmini koydum .İngilizce Wikide öyle yapmıyorlar anlamıyorum.Bunların ikisi de aynı kişi resmi yoksa neden aynısını koymuyoruz ki diye düşünüyordum hep koydum da..Acaba bir bilidikleri varmı?Yani resim yoksa ekliyorum çünkü...Görüşürüz...EmreSeyyal 16:18, 24 Haziran 2007 (UTC)
Evet kutumuz bence de çok güzel olmuş ben de düşünmemiştim.Bu arada ben karakterleri oynayan oyuncular ile devam etmeyi düşünüyorum.Görüşürüz.EmreSeyyal 17:28, 25 Haziran 2007 (UTC)

Lostsever kullanıcı kutusu[kaynağı değiştir]

:-)) Sürpriz yapayım dedim. Ben de İngiliz Vikipedisi'nden kopyaladım:-) Beğenmenize sevindim. Sayenizde ben de Lost hastası oldum ve bu sayede Viki bağımlılığım biraz hafifledi. İyi çalışmalar--Atacameñoileti 17:39, 25 Haziran 2007 (UTC)
Vallaha uyarınızda geç kaldınız. Yaklaşık 3 haftada 3.cü sezonun 9.cu bölümünü bitirdim.:-)--Atacameñoileti 18:12, 25 Haziran 2007 (UTC)

Kolay gelsin LostMyMind. Desmond Hume sayfasının çevirisi uzun zamandır yarım kalmış. Belki çeviriyi tamamlamak istersin, ya da çevirmediğin kısımları sayfadan silmek istersin diye bu mesajı yazıyorum. Teşekkürler --Pinar 11:36, 26 Haziran 2007 (UTC)

Aynen: Don Juan --Pinar 11:38, 26 Haziran 2007 (UTC)

Evet çok mutluyum.Okuldaki arkadaşlara bile haber verdim, ama hepsine değil çok kıskancım çünkü...:)Görüşürüz...EmreSeyyal 15:57, 26 Haziran 2007 (UTC)

Lost, Oyuncular bölümü hakkında[kaynağı değiştir]

Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Açıkçası, önerim ile bu kadar çabuk ilgilenilmesine şaşırdım. Saygılarımla, Koji 17:55, 26 Haziran 2007 (UTC)


Yardım isteği[kaynağı değiştir]

Merhaba WhiteCat. Gördüğüm kadarıyla bir botun var, otomatik işlem yapabiliyorsun. Ben içinde "tesbit" kelimesi geçen maddelerde bunları "tespit" olarak değiştirmeye kalkıştım ama düşündüğümden çok daha fazla madde varmış bu şekilde, pes ettim o yüzden. Bu şekilde bir replace işlemi yapman mümkün mü? Teyit etmek istersen, Türk Dil Kurumu'nun sayfasından kontrol ederek "tesbit" diye bir kelime olmadığını görebilirsin, kelimenin doğrusu "tespit". Güzel ansiklopedimizde böyle bir hata olmaması güzel olur yani. Gerçi botlar neler yapıyorlar tam olarak bilmiyorum ama böyle bir düzeltme yapma imkanın varsa çok güzel olur. İyi çalışmalar diliyorum. Sevgilerimle, --LostMyMind 09:11, 27 Haziran 2007 (UTC)

Yazim duzeltmeleri yapmak mumkun. Istersen bana sikca yapilan imla hatalarini listele ben taramaya baslayayim. Elinde bu maddelerin listesi varsa bu isimi kolaylastirir yoksa butun maddeleri gezecegim tek tek :) -- Cat chi? 14:52, 27 Haziran 2007 (UTC)
Çok iyi olur gerçekten. Fakat elimde bir liste yok. "tesbit"'ten başla bir de en çok kafama takılan "aktrist" kelimesi var. Bunun doğrusu "aktris". "Aktrist" çok yanlış bir kullanım. Sadece Aktrist maddesinde olması lazım, başka maddelerde olmaması lazım. Şu anda aklımda başka kelime yok ama aklıma farkettiğim bu tip şeyleri söyleyebilirim gördükçe. Yardım için teşekkürler :) Sevgiler, --LostMyMind 14:58, 27 Haziran 2007 (UTC)
Bu tur degisiklikler toplu yapilmalidir. Arti kontrolsuz olarak botu calistiracaksam bunun bir tartisilmasi gerek. -- Cat chi? 15:03, 27 Haziran 2007 (UTC)
Evet aslında kaş yaparken göz çıkarmamak da lazım. Ne yapılması lazım bununla ilgili? Ben hiç bilmiyorum botla ilgili prosedürleri. Bir liste falan hazırlanması gerekiyorsa hazırlamaya çalışayım ben yarın. Fakat "aktrist" konusunda birşey yapamıyorum çünkü o isimde madde olduğu için arama yapınca doğrudan onu getiriyor. Hangi maddelerde geçtiğini bulamıyorum o yüzden. --LostMyMind 15:06, 27 Haziran 2007 (UTC)
Aktristi redirect yaptim. Bir sozluk kullanilasi lazim imla ve diger hatalarin duzeltilmesi icin. Emsali olmadigi icin Koy Cesmesinde tartisilabilir. Bana hedefi ve onayi verin, kalanini halledeyim. -- Cat chi? 15:08, 27 Haziran 2007 (UTC)
Köy çeşmesine hiç girmemiştim, sanırım önce oradaki kuralları öğrenmem gerekecek. Şimdi çıkıyorum vikipedi'den ama bir daha girdiğimde köy çeşmesi kurallarını okuyup bir oylama ayarlamaya çalışırım. Kolay gelsin, iyi akşamlar :) --LostMyMind 15:16, 27 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba.

Böyle birşey yapabilmemiz için öncelikle senin bot oylamanın bitmesi gerekiyormuş, o yüzden oylamayı başlatmadım şimdilik, daha sonraya kaldı düzeltmeler. Aslında bir bakıma da daha iyi olur, ben artık maddelere yazım hatalarına dikkat ederek bakarım, dikkatimi çeken başka hataları da not alırım, hepsini birden veririm. İlgilendiğin için çok teşekkür ederim. Sevgiler, --LostMyMind 07:43, 28 Haziran 2007 (UTC)

Botun oylamasinin bitmesine gerek yok bu konuda calismaya baslamak icin. Botin oylamasi basarisiz olsa bile baskasinin botunu kullailir. Oncelikle bir liste olmasi lazim, gerisi kolay. -- Cat chi? 10:28, 28 Haziran 2007 (UTC)
Tamam o zaman, nasıl bir listeye ihtiyaç var, onu söylersen ben hazırlamaya başlıyım. Bot'un okuyabilmesi için belirli bir formatta olması gerekiyorsa ona göre hazırlarım. Excel'den falan mı okuyacak, text dosyasından mı? Sadece hangi kelimenin hangi kelime ile değiştirileceği bilgisi yetecek mi, yoksa başka bir bilgiye de ihtiyaç var mı? --LostMyMind 10:41, 28 Haziran 2007 (UTC)

Kolay gelsin. Bu konuda öncelikle köy çeşmesinde bir tartışma başlatılabilir, sonra Vikipedi:Oylama/WOPR'ye ek işlemler gibi bir sayfada oylama açılır, yeterli destek sağlandığında düzeltilecek kelimelerin listesi hazırlanır ve White Cat'e verilir --Pinar 07:30, 28 Haziran 2007 (UTC)

Pardon yeni farkettim ama galiba WOPR'ye bot statüsü daha verilmemiş. Bu nedenle önce bot oylaması sonuçlanmalı --Pinar 07:35, 28 Haziran 2007 (UTC)

Öneriniz üzerine Babil kuleme Lostsever şablonunu da ekledim. Teşekkür ederim Koji 20:52, 29 Haziran 2007 (UTC)


Temmuz[kaynağı değiştir]

Lost bölümleri[kaynağı değiştir]

Selam Emre. Lost bölümlerinin cevirisine dün basladim nihayet. Pilot'tan basladim, Confidence Man'e kadar geldim. Digerlerini de zaman buldukca cevirmeyi düsünüyorum. Korktugum kadar zor degilmis, bir yerden baslamak yeterliymis :) Vaktin oldugunda bir göz atabilirsen sevinirim, ceviriye odaklanınca bütünlügü kaybetmis olabilirim cünkü. Zaten İngilizcesinden oldugu gibi cevirdim, cok da begenmedim aslinda, bazı konular cok üstünkörü gecilmis ya da hic bahsedilmemis, cok kisa özetler olmus yani. ceviriler bitsin, ondan sonra bi ara bölümleri tekrar izleyip özetleri daha da genisletmeyi, daha cok detay eklemeyi düsünüyorum. Sevgiler, --LostMyMind 07:30, 3 Temmuz 2007 (UTC)

Tamam bakmaya çalışacağım,zaten sen dün çevirirken ben de Maggie Grace 'i çeviriyordum.Bölümleri çevirmek çook zor bence çünkü hikaye geriye doğru gidiyor ayrıca karışık.Onun için bende yeniden izlemeyi düşündüm ama çook zaman kaybı olur.Ben girdikçe okurum çevirilerini, sen de ara sıra karakterlere bakarsın iyi olur ara sıra çeviriyorum.Tamam görüşürüz...EmreSeyyal 09:28, 3 Temmuz 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Tanyel 21:04, 4 Temmuz 2007 (UTC)

Şablonda anlamadığım bir hata[kaynağı değiştir]

Merhaba Mach, kolay gelsin. "Şablon:Lost"diye bir şablon yaptım ama sonlara doğru bir yerde sağda "}" karakteri çıkıyor, sebebini anlamadım, gözümden kaçan birşey var herhalde ama bulamadım, bi bakabilir misin nerede hata olduğuna? Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar :) --LostMyMind 16:11, 11 Temmuz 2007 (UTC)

Yardım istemiştim ama gerek kalmadı, Kibele sağolsun düzeltmiş o arada :) İyi çalışmalar. --LostMyMind 16:20, 11 Temmuz 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim Kibele :), ben o parantezin şablon sonunda olması gerektiğini düşünerek onu silmeyi hiç düşünmemiştim, Mach'tan yardım istedim, imdadıma sen yetiştin, sağol varol. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --LostMyMind 16:21, 11 Temmuz 2007 (UTC)

  • ne demek, bir parantezin lafı mı olur.. :) ben aslında pek anlamıyorum şablonlardan, ama böyle dışardan gelip bakınca görmek daha kolay. kolay gelsin. --kibelemesaj 16:23, 11 Temmuz 2007 (UTC)

Nasılsın Lost? umarım iyisindir. Vikipedistler listesinde adını gördüm ama kendi adımı nasıl ekleyeceğimi bulamadım, bir bilgin var mı? İyi çalışmalar, sevgiler. Levent Abi ileti 20:28, 11 Temmuz 2007 (UTC)

Merhaba, iyiyim sağol. Onu ben de aramıştım biraz, sonunda buldum, kendi sayfanın içine normal sayfalardaki kategorilendirme işleminde olduğu gibi [[Kategori:Vikipedistler|L]] ekliyorsun, o kategoride senin ismin de listeleniyor. İsimlerimiz L ile başladığı için de yanına L ekliyoruz. İyi çalışmalar, sevgiler, --LostMyMind 11:29, 12 Temmuz 2007 (UTC)
Teşekkür ederim, hallettim. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 11:44, 12 Temmuz 2007 (UTC)
Başlattığım maddelere yaptığın katkılardan dolayı teşekkür ederim, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 08:35, 18 Temmuz 2007 (UTC)
Merhaba :) Rica ederim, ne demek. Genel olarak yeni eklenen tüm sayfalara göz atıyorum, gözüme çarpan ufak şeyleri de düzeltiyorum. Ne zamandır bakmamıştım yeni maddelere. Sana da iyi çalışmalar. Kolay gelsin. --LostMyMind 08:37, 18 Temmuz 2007 (UTC)


Ağustos[kaynağı değiştir]

Hello LostMyMind, I asked for bot status for PipepBot on Vikipedi:Botlar#PipepBot and on Meta. To get the bot flag I need the support of the local community. Could you please write your opinion at Vikipedi:Botlar? Thank you very much! it:User:Pipep 16:02, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Thank you for your support. it:User:Pipep 19:11, 24 Ağustos 2007 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

Ben &nbsp'leri özellikle görsellik ve rahat okunurluk açısından ekliyorum, sakıncası yoksa geri alabilir miyim? --Levent Abi ileti 19:13, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Hiç sorun değil, ama söylemesem olmazdı, hoş bir vikipedist saygılaşma bu :) sevgiler. Levent Abi ileti 19:18, 24 Ağustos 2007 (UTC)
Yok Canım o kadar da değil, yakalanma olarak görme bunu, benim hatama baksana: Emre Kınay'ı 1946 doğumlu göstermişim! İyi geceler. Levent Abi ileti 19:25, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Hey dostum naber.Ben gidiyorum da hoşçakal demek istedim.Lost maddelerinde çalışmak çok keyifliydi beraber.Özliycem o maddeleri.çeviri yapacak birileri gelir mutlaka dizi başlayana kadar.umarım yalnız kalmazsın,ki bence kalmazsın.Hadi hoşçakal,herşey için teşekkürler,Sevgiler.Emreileti 20:03, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Emrecim ya, gitmene uzuldum, sayfana yazdiklarini da okudum, cok duygulandim gercekten. epeydir viki'de fazla zaman geciremiyorum, o yuzden mesajini daha yeni gordum. Sana hayatinin her alaninda basarilar diliyorum. Viki'deki guzel emeklerin icin kendi adima sana tesekkur ediyorum. Her zaman mutlu ol, sayfanda yazdiklarindan cok duygusal oldugun anlasiliyor, duygusallik guzeldir, o guzel duygularini yitirme hic, ama umarim duygusallik yaninda kalp kirikliklarini da getirmez. Ne diyecegimi bilemiyorum, gercekten burda olmayacak misin artik, ozleyecegim seni. Kendine cok cok iyi bak. En icten sevgilerimle. Gule gule. --LostMyMind 19:48, 27 Ağustos 2007 (UTC)


Eylül[kaynağı değiştir]

Merhaba;

İlk kez bu tür bir talebim oluyor, belki de son istek bu.

Hayatın içinde çok önemli yeri olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 05:18, 21 Eylül 2007 (UTC)

Ekim[kaynağı değiştir]

Şeker Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlarım. Sevgilerimle, --Bahar (yine ben, Vikikardeşiniz!) 14:44, 11 Ekim 2007 (UTC)
Yöresel yemeğimiz, bayrama uygun olmasa da elimden gelen bu

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Ben sizden önce davranayım dedim :-). Size tatlı ikram edemiyorum ama Iğdır yöresinin yemeği olan Kuymağı armağan ediyorum.--Sabri76mesaj 17:35, 11 Ekim 2007 (UTC)

Kasım[kaynağı değiştir]

emre (lucas)[kaynağı değiştir]

merhabalar doğum günümü kutlamışsın her iki tarafta da.daha yeni gördüm.teşekkür ederim.bu arada dönmem gerekti.:)Emreileti 13:59, 15 Kasım 2007 (UTC)