Kullanıcı mesaj:Ozyurekli

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Ozyurekli![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 23:57, 18 Aralık 2006 (UTC)



Engellememi kaldırdığın için mutluyum.[kaynağı değiştir]

Merhaba Cool Cat, ben, ozyurekli.. Yaşım ileri(55) ama bu konularda çok amatörüm. Emekliyim, ingilizceyi çözmem içinde yoğun sözlük kullanmam gerekiyor. Yaptığım yanlışlıklar bilgi eksikliğinden. Sorum şu; tanınmış bir kişinin , internette , yüzlerce ayrı yerdeki fotoğraflarından her hangi birini “Wikimedia Commons” a nasıl yüklerim?

Gösterdiğin ve göstereceğin ilgiye teşekkür ederim. ozyurek@excite.com

İyi gunler. Telif haklari aslinda karisik bir konu... Aciklamaya calisicagim, anlamadiginiz veya takildiginiz bir konu varsa hic cekinmeden sorabilirsiniz.
Bir resmin internete yuzlerce ve hatta binlerce yerde kopyalanmis olmasi telif haklarinin kalktigi anlamina gelmez. Wikipediada ve commonsda aksi belirtilmedikce butun resimler telifli kabul edilir. Telif haklari yerel kanunlara gore ele alinir.
Resimler onu yaratan oldukten 70 yil sonrasina kadar teliflidir. Bu genel 'kurala' uymayan bir cok durum var tabiki. Mesela amerikan federal devlet calisanlarinin cektigi fotoraflar vb eserler aksi belirtilmedikce kamuya aciktir ve telif haklari sakli degildir. Ayni sey Turkiye Cumhuriyeti calisanlari icin gecerli degildir mesela cunku Turk yasalari bu konuda bir yorum yapmiyorlar.
Ozgur lisans dedigimiz Creative Commonsun belli versonlari, GNU, ve "kamuya arz edilimis" (public domain) ile lisansli olmayan resimlerin neredeyse tamami teliflidir. Bu durum internetteki hemen her resmi kapsar.
Bu resimler ancak tr.wikiye belki adil kullanim (fair-use) altinda yuklenebilir. Adil kullanim ap-ayri bir kavram ve adil kullanim altindaki materyal commonsda kabul edilmez...
Telif problemlerinden siyrilmanin en kolay ve garantili yolu telif haklarina sizin sahip olmaniz. Fotografi siz cektiginiz taktirde telif haklari size ait olacaktir.

Bu telif isinin baside indirgenmis hali. Karmasik gorunusu sizi korkutmasin. :)
Bu arada commonsun dili ingilizce degildir. Turkcede yazabilirsiniz commonsda.
--Cat out 19:12, 13 Aralık 2006 (UTC)

Mesaj attığın için teşekkürler DEDE VİKİPEDİKOLİK.Ekindursun 19:58, 16 Aralık 2006 (UTC)

Hidroelektrik Santrali[kaynağı değiştir]

  • merhaba, bu maddeye eklediğiniz içeriğin bu adreste olduğunu görüyorum. bu yüzden çıkartmak zorundayım. lütfen telif hakları saklı metinleri buraya eklemeyiniz. konu hakkındaki bilgilerinizi kendi cümlelerinizle bizimle paylaşırsanız seviniriz. sizin yazdığınız ve zamanla geliştirilecek kısa bir taslak madde çok daha değerlidir. teşekkürler, iyi çalışmalar. --kibelemesaj 13:02, 24 Aralık 2006 (UTC)
  • maddenin geçmişine baktığım zaman, telifli içeriği sizin eklemediğinizi görüyorum. kusura bakmayın. ilk cümleyi kaldırmam maddenin girişini bozuyor, sizin düzelteceğinizi umuyorum. teşekkürler. --kibelemesaj 13:08, 24 Aralık 2006 (UTC)
  • çok teşekkürler, katkılarınızın sürmesi dileğiyle. --kibelemesaj 14:14, 24 Aralık 2006 (UTC)
  • yapılan değişiklikte eklenen ya da çıkartılan karakter sayısını ifade ediyor. kimi zaman sayfaya yapılan işlemi açmadan da tahmin etmeye, dolayısıyla vandalizm benzeri değişiklikleri tesbit etmeye yarıyor. siz de mutlu kalın. :) --kibelemesaj 14:28, 24 Aralık 2006 (UTC)

Merhaba Ozyurekli,

Halit Ziya Uşaklıgil'e eklediğin içerik başka sitelerde kullanılan telifli bir metin, bu yüzden silmek durumunda kaldım. Vikipedi:Telif hakları sayfasından konuyla ilgili detaylı bilgi alman mümkün.

Özetle; özgür lisanslı olmayan içeriği Vikipedi'ye aktaramadığımızı söyleyebilirim.

Sevgiler

Vito Genovese 09:07, 30 Aralık 2006 (UTC)

baraj şablonu[kaynağı değiştir]

selamlar ola, Sarıyar Barajı, Keban Barajı ve diğerlerinde farkettim ki baraj şablonu yazının üstüne çıkıyor, nasıl olduğunu çözemedim ama tembelejderha Şablon:Baraj bilgi kutusu kullanırsak düzelebileceğini söyledi, şablonları sen yaptığın için sana pas attım bende :) ilgilenirsen sevinirimDelamorenamesaj 15:33, 4 Ocak 2007 (UTC)

Daniell maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba. Daniell maddesini yönlendirdiğin sayfa Daniell'in tek karşılığı olmayabilir. Gelecekte durum değişebilir. Anlam ayrım sayfası hazırlasan daha doğru olmaz mı? Panelhurry 13:39, 13 Mart 2007 (UTC)

Merhaba Ozyurekli, John Frederick Daniell maddesi ile Alessandro Volta maddesinin alt kısımları birbirinin aynısı değil mi sanki? --Metal Militia 14:42, 13 Mart 2007 (UTC)
Tamam o zaman, ben anlam ayrım sayfasını yaparım o sorun değil, ama maddeler böyle aynı kalamaz. İstersen sen de Daniell maddesinde düzeltmeler yap. Sevgiler. --Metal Militia 15:02, 13 Mart 2007 (UTC)
Hatta ingilizcen iyiyse bak buradan da yararlanabilirsin. Sevgiyle. --Metal Militia 15:20, 13 Mart 2007 (UTC)
Cavendish maddesi için de aynı işlemi gerçekleştirmeli. Panelhurry 15:07, 13 Mart 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim. Bu ilk mesaj bırakma denemem, sayende öğrenmiş oldum. --LostMyMind 10:55, 6 Nisan 2007 (UTC)

anlam ayrımı yapmak istiyorum[kaynağı değiştir]

Merhaba.

Nasıl yapılacağını veya yapıp yapamayacağımı bilmediğim bir konuda biraz yardıma ihtiyacım var.

Rastgele sayfa seçeneğini kullanarak sayfalar arasında dolaşırken Kerberos diye bir tanıma rastladım. Mitoloji ile ilgili bir tanımlama. Fakat ben Kerberos'un diğer bir tanımını daha biliyorum ve bir anlam ayrımı sayfası (Kerberos (anlam ayrımı)) açtım, daha önceden hazırlanmış Kerberos'u ve yeni açtığım Kerberos (protocol) seçeneklerini bu sayfaya koydum. (İngilizce Wikipedia'dan yeni Kerberos sayfası için içerik kopyaladım ve küçük bir kısmının çevirisini yaptım.) Fakat arama kutucuğuna Kerberos yazıp aradığımda bu anlam ayrımı sayfasının gelmesini beklerken daha önceden yapılıp eklenmiş olan Kerberos maddesi geliyor. Anlam ayrımı sayfası gelse, oradan hangisi isteniyorsa o seçilse daha iyi olur. Fakat bunu nasıl sağlayacağımı bilmiyorum. Vikipedi'ye onun (anlam ayrımının) asıl Kerberos maddesi olması gerektiğini nasıl tanımlayabilirim?

Şimdiden teşekkürler. --LostMyMind 14:18, 6 Nisan 2007 (UTC)


  • Sayın Özyürekli

Eşref Kolçak maddesinde düzenleme yapmış, bu arada "sinama"yı "sinema" ya döndürmüş, doğum tarihini de madde formatı gereği mavileştirmiştim. Hadi, "Pop sanatçısı Harun Kolçak'ın babasıdır" cümlemi ansiklopedik bulmadınız ve sildiniz, diyelim. Ama şu "sinema"yı neden tekrar "sinama" yaptınız?.. Maddenin başlığındaki "kolçak"ı da Kolçak olarak da düzeltmiştim. Bari onu da geri alsaydınız!--Hasan Sami 10:16, 21 Mayıs 2007 (UTC)


Pardon. Ne olup bittiğinin farkına dahi varamadım.


Önemli değil dostum. Sadece bilginiz olsun istedim. Kullanıcı sayfanızdaki "Bilmediğim konularda körü körüne ısrarcı değilim" cümlenize binaen. Selamlar.--Hasan Sami 10:41, 21 Mayıs 2007 (UTC)

güler sabancı maddesindeki telif[kaynağı değiştir]

  • merhaba, burada yeni değilsiniz, dolayısıyla size bir telif uyarısı yollamaya gerek olduğunu düşünmüyorum. madeye eklediğiniz içerik bir gazeteden aynen alınmıştı. lütfen tekrarlamayın. kolay gelsin. --kibelemesaj 15:55, 23 Temmuz 2007 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~AtakanCanileti 08:41, 13 Haziran 2012 (UTC)