Kullanıcı mesaj:KediÇobanı/2022

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

[kaynağı değiştir]

sizin "#kavuştuk" logonuzu seviyorum. işte, yeni olacak 500b logosu da buna benzer olmalı. lütfen ilgili tartışma bölümünde fikrinizi sunun. ----modern_primat ඞඞඞ İLETİ 23.22, 4 Mart 2022 (UTC)Yanıtla

kullanıcı sayfanızı beğendim[kaynağı değiştir]

kullanıcı sayfası ödülü
hoş, yeşil arkaplan ve vikipedi'ye hizmete dair değerli bir yazı. bari ekran kaydı koyam, bi sn: evet. çok sağol! ----modern_primat ඞඞඞ İLETİ 23.37, 4 Mart 2022 (UTC)Yanıtla

Fizyoterapist maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Selam @KediÇobanı, Fizyoterapist maddesinde yaptığınız son değişikliği onaylar mısınız? 61afev (mesaj) 12.41, 13 Nisan 2022 (UTC)Yanıtla

Selamlar @61afev, değişiklikleri incelemediğim için sürüm kontrolü yapmamıştım. Şimdi inceledim ve kontrol ettim. Kolay gelsin. --KediÇobanı🐈 07.09, 18 Nisan 2022 (UTC)Yanıtla

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Esenlikler. Özel bir yeteneğim yok fakat tutkulu derecede meraklıyım. (mesaj) 16.02, 15 Mayıs 2022 (UTC)Yanıtla

Bekleyen değişiklikler[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Öncelikle bunun toplu bir mesaj olduğunu, Vikipedi'nin geliştirilmesine yönelik olmasına rağmen bazıları için rahatsız edici ve konsantrasyon bozucu olabileceğinin farkında olduğumu ve bunun için içtenlikle özür dilediğimi belirteyim.

11 Mayıs günü şurada bir duyuru yapmıştım. Vikipedi'de geçirdiğimiz zamanda keyif alarak yaptığımız çalışmaları bir kenara bırakarak bekleyen değişikliklere hep birlikte odaklanalım, yüklenelim ve bunları en kısa sürede sıfırlayalım diye. Elbette gelişigüzel onay ya da ret işlemleri yapmadan, dikkatli ve özenli kontrollerle bunu gerçekleştirelim diye :)

O çağrı kısa sürede yanıt buldu ve o gün itibarıyla 10.800 civarında olan bekleyen değişiklik sayısını an itibarıyla 7.900 civarına indirdik. O gün 145 güne kadar uzanan değişikliklerin bekleme süresi ise 104 güne kadar inmiş durumda. Şuradaki istatistiklere göre en azından Ocak 2022 verilerine ulaşmış bulunuyoruz (Son 15 ayda 3.000'in altına ise çok kısa bir süre dışında hiç inmemişiz).

8 günde en azından 4 aylık ilerleme gerçekleştirdik, bunu hep birlikte başardık. Bu bir yarış değil, en çok kontrol eden bir şey kazanmayacak. Benzer şekilde hiç kontrol etmeyen de bir şey kaybetmeyecek :) Yalnızca kontrol etmek isteyenlerin karşısına bir okyanus çıkıyor ve bunu yapan başkaları olmadığını düşündüklerinden yüzerek geçmeye çekiniyor. Bilin ki birçok kullanıcı şu an kontroller yapıyor ve bu sayı öyle ya da böyle sıfırlanacak, bu mekanizma çok daha sağlıklı bir şekilde işleyecek.

Bu konuyla ilgili en az bir hafta daha mesaj atmayacağım. İstatistiki bilgileri ise mesaj olarak değil, köy çeşmesindeki başlıktan paylaşacağım. Konuya ilgisi olanlar, o başlığın sağındaki "abone ol" bağlantısına tıklayarak gelişmeleri anında takip edebilir.

Herkese iyi çalışmalar, tekrar kusura bakmayın rahatsızlık için.--Nanahuatl--MediaWiki message delivery (mesaj) 19.26, 19 Mayıs 2022 (UTC)Yanıtla

Bekleyen değişiklikler güncellemesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Yaklaşık 2 hafta sonra ikinci kez toplu mesaj atıyorum. Tekrar, Vikipedi'nin geliştirilmesine yönelik olmasına rağmen bu mesajın bazıları için rahatsız edici ve konsantrasyon bozucu olabileceğinin farkında olduğumu ve bunun için içtenlikle özür dilediğimi belirteyim. Arzu eden Kullanıcı:Nanahuatl/Toplu ileti listesi sayfasından kendi adını kaldırabilir ya da mesajla kaldırılmasını isteyebilir, kim nasıl uygun görürse artık. Benzer şekilde arzu eden, köy çeşmesindeki konu başlığını "abone ol" bağlantısına tıklayarak izleme listesine alabilir.

Takip edenler biliyorlar, 11 Mayıs'ta yaptığım şu duyuru sonrasında, yoğun çalışmalarımız sonucunda bekleyen değişiklikleri sıfırlama parolasıyla yola çıktık. Diğer işlerimizi bir süreliğine kenara bırakarak, bıkana, sıkılana kadar kontrol yapalım demiştim :) Ne mutlu ki o çağrı kısa sürede yanıt buldu ve 1 aydan kısa bir sürede:

  1. Bekleyen değişiklik sayısını 10.800 civarından 6.500 civarına
  2. Bekleme süresini ise 148 günden 81 güne

indirmeyi başardık!

Şuradaki istatistikleri incelersek, bir aydan kısa sürede birkaç aylık ilerleme kaydettiğimiz görülebilmekte.

Bu sıralarda 6.600-6.500 bekleyen değişiklik civarında takıldık ne yazık ki. Kısa sürede 6.000 altı, sonrasında ise, Mayıs 2021'den beri göremediğimiz 5.000 altı uzak değil. İşin iyi yanı ise, bekleme süresi azaldıkça, üst üste binen değişikliklerin de azalmasından ötürü kontrol etme işlemlerinin kolaylaşması (özellikle bir ayın altına düştüğümüzde bu fark çok daha gözle görülür olacaktır).

Birçoğumuz zaten kontrol ediyoruz, ama bu mesajı, burada geçirdiğimiz vakti biraz daha buna yoğunlaştırabilmemiz adına atıyorum. Yeni madde açma, seçkin içeriklerle uğraşma, maddeleri düzenleme... Bunları en azından kısa bir süreliğine erteleyip, bu bekleyen değişiklik sorununu çözüp, sonra tekrar rutinimize dönebiliriz. Aramızda görece yeni olanlar belki bilmiyorlardır, ama her zaman böyle değildi bu değişiklikler. Bu "çok fazlalar, sıfırlayalım" muhabbeti, 1.000 sınırına dayandığında dönüyordu :) Zaten bunları sıfırladığımızda, bu kadar yoğun çaba sarf etmeden de bunları minimal düzeyde tutmak mümkün -ki artan devriye ve beyaz liste üyesi gerçeğini de aklımızda tutalım.

Elbette hiç kimsenin böyle bir zorunluluğu bulunmamakta. Ama gelin hep birlikte, çok kısa bir süreliğine daha bu konuya yoğunlaşalım. 25 günden az bir sürede var olan bekleyen değişikliklerin %40'ını erittiysek önümüzdeki ayda daha fazlasını yapabiliriz.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.--Nanahuatl

Bu tür sayfalar hangi sınıfta?[kaynağı değiştir]

Merhabalar. İlaç maddelerini uzun süredir şu şekilde açıyorum (Siprofloksasin) ve taslak olarak vikiprojeye ekliyorum. Ama taslak olup olmadığı konusunda kararsızım. Vikipedi:Vikiproje Madde Değerlendirmesi/Değerler sayfasına baktım ama emin olamadım. Siz ne düşünüyorsunuz acaba? Pixel0525 09.02, 8 Haziran 2022 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Pixel0525, taslak olarak hangi projeye ekliyorsunuz? Birazdan bu sayfadan size bir dizi tavsiyede bulunacağım.--KediÇobanı🐈 09.06, 8 Haziran 2022 (UTC)Yanıtla
Vikiproje:Tıp --Pixel0525 09.08, 8 Haziran 2022 (UTC)Yanıtla
Anladım, maddelerin tartışma sayfasında göremeyince sordum. İncelediğimde tartışma sayfasına ekledikleriniz de var. Oluşturduğunuz maddeler Türkçe Vikipedi için taslak maddeden biraz üst seviyede (İngilizce Vikipedi olsaydı böyle söylemezdim çünkü onların Tıp Projeleri bizim WMTR'den neredeyse daha büyük). Madde önemlerine gelecek olursak, o taslak olup olmamasından farklı bir konu. Ben de eskiden dikkat ederdim ancak şimdi çok takılmıyorum. Bir maddenin seviyesi, o maddeye katkı yapan kullanıcı grubunun iş birliği ve ortak amaçları, maddenin dahil olduğu projenin büyüklüğü, dil sürümünün ne kadar katkı aldığı ve katkıların ne kadar müzakere edildiği hususları doğrultusunda değişebiliyor. Teklifler kısmına bakacak olursanız, taslak şablonlarının ve portallerin kaldırılması gündemdeydi.
Madde oluşturmada bence anahtar rol maddeyi içeren konuların işlendiği şablonlarda ve kategorilerde. Ben genellikle önce şablonları oluşturup, sonra maddeleri tek tek ekliyorum ve kategori ağına bağlıyorum. Çeviri yöntemini kullanıyorum. Çeviri yaptıktan sonra, bize özel olguları da maddeye ekliyorum. En sonunda, dil sürümleri bağlantılarını kontrol edip, vikiveri üzerinden gerekli değişiklikleri de yapıp, mesaj sayfasına proje ve tartışma şablonunu ekliyorum.
Son noktada, bu tür çalışmalar maddelerin ne seviyede olduklarını belirlemek ve buna yönelik iyileştirme çalışmaları yapmak için planlansa da, özellikle tıp konularında katkı sağlayan kullanıcı çok sınırlı olduğu için, madde yazmaktan daha çok zaman alacak faaliyetlere vakit ayırmak, ansiklopedi yazmaktan murad edilen faydayı sınırlandırıyor.--KediÇobanı🐈 09.24, 8 Haziran 2022 (UTC)Yanıtla
@Pixel0525 şurayı inceleyebilirsiniz.--KediÇobanı🐈 09.30, 8 Haziran 2022 (UTC)Yanıtla
Örneğin oluşturduğunuz İnhalasyon maddesi için şu şablonu oluşturabilir, Türkçe sürümde bulunan maddeleri şablona işledikten sonra, bulunmayan maddeleri oluşturup şablona ekleyebilirsiniz. İyi Vikiler--KediÇobanı🐈 09.38, 8 Haziran 2022 (UTC)Yanıtla
Teşekkür ederim. Bu arada şablon işleri pek benlik değil, isterseniz siz ilgilenebilirsiniz. İyi vikiler.--Pixel0525 10.18, 8 Haziran 2022 (UTC)Yanıtla
Ben zamanım müsait oldukça ilgileniyorum zaten, Kolay gelsin.--KediÇobanı🐈 10.49, 8 Haziran 2022 (UTC)Yanıtla

Bekleyen değişiklikler - 8 Haziran[kaynağı değiştir]

Merhabalar herkese,

Bu bir toplu mesajdır, rahatsızlık için özür dilerim ve mesajı almak istemeyenlerin Kullanıcı:Nanahuatl/Toplu ileti listesi sayfasından kendisini kaldırmasını rica ederim.

Malum süreçte 28 günü geride bıraktık. Bu 28 günde:

  1. Bekleyen değişiklik sayısını 10.800'lerden 5.600'lere kadar indirmeyi birlikte başardık. Yani 1 aydan kısa sürede, tüm bu bekleyen değişikliklerin %48'ini erittik! Grafik ortada. 5-6 aylık işi 1 aydan kısa sürede yapmışız. Katkı veren herkese Vikipedi teşekkürlerini sunar (diye tahmin ediyorum :P) Önümüzde iki gün var ve tam olarak bir ayı tamamlayacağız. Bu iki günde oranı %50'ye çekeceğiz muhtemelen ve işi yarılamış olacağız.
  2. Bekleyen gün sayısı ise 148 idi başladığımızda, şu an 68'e inmiş vaziyette. Burada ise yarısını çoktan geride bıraktık, iki ay bir haftaya kadar indirdik bu süreyi. Bağlantısını verdiğim grafikte görülebileceği üzere, toplu mesaj atılan günlerde ivmemiz artıyor (19-20 Mayıs, 3-4 Haziran). Bu üçüncü mesajla da umarım bu ivme tekrar artar ve 5.500'lerin altını da görmüş oluruz kısa sürede.

Unutmayalım ki bu bir zorunluluk değil, gönüllülük işi. Vikipedi'yi düşünen kullanıcılar olarak, bu beklemeleri erittiğimizde, burada yapmaktan keyif aldığımız katkılara tekrar dönebilir ve hatta oralara daha da fazla odaklanabiliriz. Kısa vadede bunlara odaklanarak, uzun vadede daha sağlıklı bir Vikipedi'ye kavuşmuş olacağız.

Herkese iyi günler ve keyifli katkılar dilerim.--Nanahuatl-MediaWiki message delivery (mesaj) 20.43, 8 Haziran 2022 (UTC)Yanıtla

Geri alınma hakkında[kaynağı değiştir]

Rus Hanlığı maddesine ekleme yapmıştım. Ancak geri almışsınız. İngilizce Vikipediden özet geçmiştim. İşte bu yüzden Türkçe viki gelişmiyor. --Buğrakara (mesaj) 13.09, 6 Temmuz 2022 (UTC)Yanıtla

Merhaba @Buğrakara, katkılarınız için teşekkür ederim. Yaptığınız değişikliğin "sürüm kontrolü" aşamasında neden reddedildiği, gerekçede belirtilmişti. Size ansiklopedi yazma konusunu ve biçem konusunu biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim zira, ansiklopedi İngilizce Vikipedi'den özet geçerek yazılmıyor. İyi çalışmalar dilerim.--KediÇobanı🐈 13.33, 6 Temmuz 2022 (UTC)Yanıtla

Şehit kategorileri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ansiklopedik değer taşıyan şöyle bir kavram mevcut olduğundan konunun KT süreciyle netleştirilmesi yerinde olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 15.59, 1 Eylül 2022 (UTC)Yanıtla

Güncelleme[kaynağı değiştir]

Merhaba çalıştığım kurum ile ilgili güncelleme yaptım. Ama hala onaylanmadı. Ne zaman onaylanır acaba? Buseerdem81 (mesaj) 10.55, 10 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Merhabalar @Buseerdem81, değişiklikler devriyelerimizin incelemelerinden (sürüm kontrolü) geçmektedir. Olumlu katkılarınıza devam ederseniz beyaz liste haklarına sahip olabilir ve sürüm kontrolüne tabi tutulmadan katkı yapabilirsiniz, bununla beraber kullanıcı ayırmaksızın tüm katkıların kullanıcılar tarafından incelenebileceğini ve gerekirse geri alınabileceğini de hatırlatmak isterim. İyi vikiler. --KediÇobanı🐈 20.39, 1 Kasım 2022 (UTC)Yanıtla

Pomaklar sayfasını incelerseniz sevinirim.[kaynağı değiştir]

kaynak eklendi ve duzenlendi Berkee39 (mesaj) 11.10, 23 Kasım 2022 (UTC)Yanıtla

Maddeyi gözden geçirdim. Ek kaynaklar ekleyerek değişikliklerin kalıcı olmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca Vikipedi maddeleri kaynak gösterilemez, bu konuya dikkat etmenizi tavsiye ederim. Eklemelerinizde geçen "isim değiştirme kampanyaları" kısmı da ayrıca bir madde olmayı hak ediyor bence. İyi vikiler.--KediÇobanı🐈 11.45, 23 Kasım 2022 (UTC)Yanıtla
neden her şey silindi Berkee39 (mesaj) 13.24, 23 Kasım 2022 (UTC)Yanıtla
Silinmedi, eklediğiniz birkaç paragraf için gösterdiğiniz kaynakları son paragrafta verdiğiniz için, paragrafları birleştirip tek bir paragraf haline getirdim. Şu andan itibaren, ek kaynaklar ekleyerek, değişikliklerin kalıcılığı adına yardımcı olabilirsiniz. KediÇobanı🐈 11.18, 25 Kasım 2022 (UTC)Yanıtla

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.776 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.700 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC